stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Ontmoeting met God (1) - Spencer Brandsen

Maandag, 21 Augustus 2006

Ontmoeting met God (1)

Omdat ik al een tijd vertwijfeld in de duisternis ronddoolde, hief ik in wanhoop een gebed aan waarin ik God verzocht mij met een bezoek te vereren. Want je hoort wel eens dat mensen daarvan opknappen. Voor zoiets schaam je je later – als het weer wat beter gaat – diep en je verwacht er natuurlijk niets van. Maar toen ik op een avond, nadat er aangebeld was, de voordeur opende, stond daar een oude kromgegroeide man die zich moeizaam overeind hield met behulp van een antieke wandelstok. Omdat hij lang grijs haar en een enorme snor en baard had, dacht ik in eerste instantie dat het Sinterklaas was, maar het bleek toch wel degelijk God te zijn. Laat je me hier nog lang in de kou staan? vroeg Hij kribbig.
Dus liet ik Hem binnen en bood Hem mijn leunstoel als zitplaats aan, waarin Hij zich kreunend liet neerzakken terwijl ondertussen een forse wind aan Zijn Geheime Opening ontvlood. Wilt u misschien iets drinken? vroeg ik, waarop Hij te kennen gaf dat een oude klare er wel in zou gaan. Uit de keuken teruggekomen met een fles jenever en een glas schonk ik Hem royaal in. Laat de fles maar staan, bromde Hij knorrig en strekte Zijn Hand uit naar de Oude Bols. Ik zette de fles dus maar voor Hem op de salontafel. Inmiddels had De Eeuwige Zijn glaasje graanbouillon in een teug achterovergeslagen en hervulde het meteen tot de rand. Zo, zei Hij, die kunnen ze me niet meer afnemen. En wat was er nou aan de hand? Waarom moest Ik zo nodig langskomen?

door Spencer Brandsen

  De etalagepop
  Vakantie 2006 – Avoir des tripes!

Na twintig regeltjes al een cliffhanger? Het lijkt hier wel SBS6.
bromde Arduenn () (URL) om 13:45 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Handelt bovenstaand stukje over de oneindig wijze, oneindig goede, almachtige god van het christendom (die per definitie niet bestaat) of roept u hier uw eigen godheid tot leven, waarde heer Spencer?

Vreemd wel, dat u hem met sinterklaas verwarde. De sint loopt namelijk steevast fier rechtop, gehuld in zijn rood laken, met die pronte piet en zak van ‘m in de aanslag. Over zijn schimmel heb ik dan nog geeneens gerept.
bromde Vincent Nemo om 13:51 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Dat vind ik dan zo knâp, hè? Van die moderne tijd. Dat god zo maar weet waar je woont. Weet je zeker dat hij niet van de belasting was?
bromde Vilé "de Mol" om 15:20 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Volgens mij is God een hele attente, vrindelijke knakker, die met fluitend plezier zijn moestuintje in Schalkerveen bijhoudt. Het Universum en De Aarde (ik gebruik het bruine boekje voord de spelling) heeft-ie al een jaar of 1973 geleden aan Zijn Zoon overgedaan, en die heeft er destijds niet veel van gebakken. Nog een geluk dat er een dik boek over geschreven is, anders zou geen mens die Hippie nog ergens van kennen.

En hij houdt wel van een borreltje weten we nu.
Zo leer je nog eens wat bij.
bromde Hoof om 16:31 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Winderigheid. Het kan de beste overkomen.
bromde Kiers om 16:47 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Ja, winderigheid… dat bezoek dateert waarschijnlijk uit de periode dat hurricane Katrina over New Orleans raasde.

::tilt rechterbil een vijftal centimeter op::
bromde Vincent Nemo om 17:05 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Ik geef de voorkeur aan ‘flatulentie’.
We hebben het hier wel over Onze God. Immers.
bromde Hoof om 17:37 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

God is een postbode, oud en grijs maar jong naar zij jaren van verstand en hij woont in amsterdam.

Hij leeft daar ondergronds onder de naam van Opa Buiswater. Dit verhaal zal wel licht werpen waarom amstrerdm en waarom dat buiswater in Zijn naam.
bromde Peter om 18:33 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Dus God komt naar je toe tegenwoordig. Wat een service. Zo te zien gaat het wel een beetje met tegenzin. Ik vermoed dat het idee om u met een bezoekje te eren niet van Hemzelf komt, maar van de marketing managers van Vader & Zn., het uiterst succesvolle, tot multinational uitgegroeide familiebedrijfje van God en Jezus dat handelt in zielenrust en eeuwig leven. Als je op zaterdag komt, tref je trouwens Maria achter de kassa aan. Dik aan te raden om de winkel dan met een bezoekje te vereren, want de Moeder Gods geeft je altijd net dat beetje extra persoonlijke aandacht, iets wat er bij de norse God en de dromerige Jezus nogal eens bij inschiet.

De vrij onpersoonlijke werkwijze van Vader & Zn. (behalve op zaterdag dus) is een van de hoofdredenen dat ze in deze contreien van de wereld een beetje terrein moet toegeven aan de B.V. Bouddha, Allah & Mohammed (ook voor al uw tapijten!) en het nog niet zo lang geleden opgerichte maar bijzonder hard aan de weg timmerende iets & co.

Nu. Als je zoiets ziet gebeuren, dan zul je iets moeten proberen om er verandering in te brengen. De boodschap iets anders verpakken bijvoorbeeld. ‘Vertrouw op Vader & Zn… Of anders de hel!’, was eeuwenlang de slogan die hier in Nederland tot ongekende successen heeft geleid. Maar tijden veranderen. Men heeft het tegenwoordig graag wat vriendelijker, wat positiever, iets minder agressief. De consument weet steeds beter hoe reclame werkt en laat zich niet zo snel afschrikken. De consument wil serieus genomen worden. Ooit was het natuurlijk een ijzersterke commercial, die waarin je een man zag die zijn vertrouwen niet in Vader & Zn. legde en vervolgens een enkeltje naar de hel kreeg, met de belofte tot het einde der tijden gefolterd te worden. Maar de shockvalue van de gloeiendhete ijzeren staaf die in de anus van de krijsende man verdween, heeft aan kracht moeten inboeten. Toen was dat wat hoor, zo’n expliciet in beeld gebrachte marteling. Maar nu halen we onze schouders ervoor op. We eten een lekker bak chips met dipsaus terwijl we naar een onthoofding van een Noorse journalist kijken. We zijn onze administratie aan het doen en kijken met één oog hoe een kind van acht levend wordt gevild door drie gemaskerde mannen. Vinden we heel normaal allemaal. De hedendaagsche mensch heeft een filter ontwikkeld die ervoor zorgt dat dergelijke gruwelbeelden hun ware betekenis verliezen. We laten ons niet meer afschrikken. Vandaar dat een positieve benadering van de boodschap veel beter werkt. Laat de beloning zien, niet de straf. Hoewel dat natuurlijk ook gevaarlijk is, want als je jezelf te groot maakt en te belangrijk, dan hebben de mensen de neiging je minder snel te geloven. Ook dat is het wat Vader & Zn. parten heeft gespeeld in dit mediatijdperk, waarin iedereen wéét dat een reclamebelofte soms een loze belofte is. Daarom is het ook zo belangrijk om jezelf bescheiden op te stellen, of om jezelf te relativeren. Juist als je zo groot bent. Maak bijvoorbeeld een commercial waarin God en Jezus een doordeweekse, sympathiek ogende jongeman constant ongevraagd hun diensten aanbieden. De jongeman masturbeert, Jezus plopt in beeld en schenkt vergiffenis. De jongeman krijgt zijn hand tussen de deur, vloekt en plop daar heb je God die hypervrolijk ‘Riep iemand mij?’ zegt. De hond van de jongeman wordt dodelijk getroffen door een mortiergranaat en plop daar heb je Jezus en God om het handje van de rouwende jongeman vasthouden. Langzaam maar zeker gaan God en Jezus zover, dat de jongeman zich er zichtbaar aan gaat irriteren. Aan het eind zie je de jongeman door een straat rennen, achtervolgd door God en Jezus. Beeld wordt zwart. ‘Vader & Zn. Ook als je ze niet nodig hebt.’ Vinden de mensen leuk, die zelfrelativerende knipoog naar je alomtegenwoordigheid.

Dat God nu een persoonlijk bezoek aan Spencer Brandson brengt heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe campagne. Ik vind het geen slechte keuze. Hoewel het natuurlijk ook wel een beetje modieus is, zo’n stukje persoonlijkheidsgebeuren. Bovendien, als God dit met tegenzin doet, vrees ik dat het een averechts effect heeft. Aan de andere kant, niemand zit op zoetsappigheid te wachten of op een god die alles mooier voorstelt dan het is. Ergens heeft dat norse, dat stugge ook wel weer z’n charmes. Eigenlijk zou hij een tussenweg moeten vinden.

Kortom, wat ik wilde zeggen: ik kijk met belangstelling uit naar de volgende aflevering van ‘Ontmoeting met God’.
bromde Max J. Molovich (URL) om 19:02 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Jaha, ‘Koken met Jezus’ kan het nu wel schudden. Qua kijkcijfers.
bromde Vincent Nemo om 19:05 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Ik vind het ook spannend. Zou de Here tot bekentenissen komen in dat aangenaam appartement van Brandsen, langzaam ontdooien, zich ontspannen en eindelijk van alle schaamte verlost vanwege Brandsens alerte en discrete optreden en deelname aan de geheimtaal van het lichaam zich openen en eindelijk hetlid laat schijnen in heel zijn naakte glorie.
Opdat de wereld weet wat de heer in zijn broek paraat heeft.
Of zal het zich beperken tot een beleefde conversatie op academische onderwerpen die zich gewillig onderwerpen aan de messcherpe analyse van beider klare geest van de Oude Stempel.
Zo is ieder in de ban van zijn eigen demonen waarop het past van hieruit een hartelijke toost uit te brengen.

U met de Oude Klare, ik met een diep geroosterde Tawny van vergelijkbare klasse. Aller, Salut !
bromde Peter om 19:25 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Ik had Zijne Goddelijkheid hier laatst ook “Oppe Kofje”... Hij vond mijn Boedhabeeldjes toch maar niks…
bromde Citizen Kane () (URL) om 20:26 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

kieknoe, schort ijsman!
bromde de schoonmaakploeg (URL) om 22:52 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

Gad god ook tattoo’s en zo ja wie heeft die erop gezet?
bromde hemaworstje () (URL) om 07:01 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Als ze dan toch langs gaan komen, laat ik liever de Jehova’s binnen. Die komen me wat bekender voor, dus die vertrouw ik meer.
bromde Vilé om 09:40 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Toch wel fijn dat hij uit zijn hogere religionen eventjes met beide benen op de grond staat!
Maar stevig stond hij dus ook niet begreep ik.
bromde factor x om 13:48 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Op naar de 32 reacties!!!!
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:38 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Hoera!
bromde Mies Bouwman () om 18:16 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Hoer b!
bromde Hoer c om 19:23 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Hoer c is verontwaardig over haar degradatie in haar kippenhok of geeft appel aan de betaalmeester of meldt ze zich om de digestieven te brengen naar de baas. Die is dan vroeg klaar vandaag of hij natuurlijk een heel smerige honger maag en bestelt later het zijn souper, alles kan natuurlijk. Helaas niet zomaar, spontaan want daavor heben we te weinig haar en te veel verstand van weinig, maar goed, waar heb ik het over. Terzake.

Wat doet ze hier, hoer b. Wass wil das Weib ?

Nog meer terzakes , heer Kiers, het mag weer..we kunnen weer rondjes draaien boven Merels Nestje en ik heb al binnengekeken. Het is er warm en benauwd tegelijk.

Aller, de laatste terzake,

Schop die trol tegen zijn bananenplantage, Merel, duifje van me.

Even bijpraten, nu het weer mag.

Meid, ik heb u – wat vindt u, zulle we ook maar jijbakke of daar nog even meer wachten tot na de nieuwe maan- enfin, ik heb u gemist en ook weer niet. Ach ja, de maan, wat kan het me eigenlijk verrekke..dan maar de suflul uithange, mijn tong uit de bek..tutoyeren dus. Assertief zijn is hip, de boel naar je toetrekken, aller,hop, zal je hem hebbe.

Je was er niet en toch weer wel, jij schicht wat af zeg. Waar haal jij die ijver, die energie vandaan, het is me wat. Je neemt toch geen dope of zo he, van die bananensinterklaas ? Allemaal gif, gif ,gif, wat ik je brom. Ongezond, echt niet goed voor je zoet systeempje en de kernfusie in je hoofd. Wat je doee, afblijve zeg ik je.
Behalve bij tandpijn, dan knijp ik een oogje toe, dan moet er wat bij, dan zullen ook mijn diep meelevende blikken je weinig soelaas bieden. Dat weet ik zelfs. Maar dan alleen op recept.

En niet zomaar van het internet plukken omdat je geen geld hebt voor de bn’er praktijk van de befaamde Dr. Buikprik, hofarts te Monaco maar voor de herfstblaadjes en de wintervlokken en de nostalgie van de Amsterdamse pracht en luister en de verslavingsbehoefte van haar beau monde in een tijdelijke seizoenspraktijk te consulteren.

Alleen op afspraak en tussen 10- 12.30 uur. Creditcards only.

Die niet dus.

Welke wel weet ik ook niet maar zoveel meer slechterikken als Buikprik zullen er nog niet zijn. Hij is me er een hoor, hondsbrutaal en meer rijk dan slim. Maar zo aardig en well- connected.

Ik vind jou veel slimmer. Je schrijft ook veel beter, zijn handschrift is klassiek en freudiaans , fallisch, krachtige onleesbare hanepoten.
Net als je vriend Mulisch maar dat is gelukkig geen dokter. Mocht ie wille, hij zal vast denken dat ie in dat vak ook de hemelen kan bestormen en al jouw duiveltjes een voor een kan wegprikken met een of ander goedje. Falluscultuur kan niet zonder zulke types, de nieuwe man, mijn mereltje, is een fantoom.
Daar schreef je laatst wat over. Je Oerproblemen.

Hoe heeft MonFilsMonFils gevaren ? Want dat wilde ik nog even weten, of je daar ook muntjes aan kwijtspeelde. Of waren dat muntjes van je franse minnaar. Ja, ik ben wel nieuwsgierig he.

En toen interviews en in de Vrij Nederland. Die zijn minder castrerend voor je eersteling dan de dandy’s van de harde lijn. God, wat zal slikke zijn geweest. Hoe heeft mijn hartje daar onder geleden..heb je ineens meer gedronken, nog vaker gemasturbeerd, ben je met bomen gaan praten.
Ik had een bij wijze van een vette spijkerbom naar binnen gemept, een paar banden lekgestoke, zoiets.

Weet je, als je strax nou doorhet park wandelt kun je hondenstront verzamelen en mengen, mixen met een stinkbommetje uit de fopwinkel en ze dat per post toesturen. Ik heb wel vals briefpapier uit de oude hofkringen.
Nee, hoor, dat liegt peter, is helemaal niet waar maar het gaat om het idee, nietwaar.

Van die hoidenpoepbom meen ik wel. Er zijn twee kroegadressen die veel an me verdiend hebbe en die me om een idiote onredelijke a-logische reden, het soort wat alleen door kleingeestige middenstanders verzonnen worden, me eruit keilen. Vinnik niet leuk. Dus ik zin op wraak, zo zit mijn hoofd, mijn kwaadheid, mijn woeste dynamiek in elkaar, heel erg primair, dom primitief en stoer, schatje. Maar ik klink stoerder dan ik ben. Ik kan het best maar laf he, laat het zitten. Toch vreet zoiets aan me, het is typisch mijn guerilla- aap die door zoiets, zo’n banvloek door schoelje, onderpriesteressen uit de kerk van het geld, ruw uit zijn lief slaapje in de bomen wordt geschud. Het dreunt door in de kop na als een shift bomenkappen met de ijzerzaag der ijzerzagen. Dan ben je blij dat het erop zit maar je de kop thee blijft hangen tussen hand en mond en je bent weer een gradatie grijzer getrokken.
Dat doen de leugens en de hebzucht ook maar daar heb jij geen last van, he poepie,nee, nog immer vati’s auchentrost, jawohl.

En dan na al die commotie nog naar dat jongerenfeest- met- ballen. Je hebt er plezier gehad en dat had je nodig, na al die wrede kortzichtige publiciteit. Ik heb je niets te gunnen dus begin ik daar niet aan maar ik hoop maar dat je er geen buikloop hebt opgelopen.
Ke je weer naar een dokter, een vrouwvriendelijke, zo’n sijsjeslijmer, een kwijlaard maar iets dieper weggestoken, een machismo wat minder aan de oppervlakte ligt.
Wat gerationlaiseerd is , intellectueel gemaakt, ja, rotte appelen liggen altijd onderop in het mandje.

Nou , ik ga ervandoor. Ik hoorde iets over Belle & Sebastian op Lowlands, lees er niets van terug. waren ze er wel en waren zij ook zo goed, abrikoosje van me

Ik ga maar weer, duimzuigen. Tot gauw, he.

Peter – Dinsdag 22 Augustus ’06 – 17:37
bromde Peter om 19:43 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Van alle bekende “Kill” categorieen bevind zich bovengenoemde reactie in de categorie “Over-Kill”.
bromde Citizen Kane () (URL) om 20:05 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Zegt u maar gerust urge overkill.

Ik houd niet zo veel van Belle en Sebastian. Isobel Campbell en Mark Lanegan vind ik dan wel weer erg goed. Maar die waren der niet zeker, op Lowlands?
bromde Vincent Nemo om 20:29 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Naar ik heb begrepen, heeft Mark Lanegan nog een gastoptreden vervult op de Lowlands. Bel welke band is me even ontschoten. Net zoals het optreden van Belle and/of Sebastian mij is ontschoten, wegens kijken naar de Arctic Monkees, vier workingmans heroes die zelf eigenlijk nog niet de leeftijd hebben om wit fulltime te werken. Met een volmaakt ongeïnteresseerd kijkende, maar op achteloze wijze retestrak spelende zanger-gitarist. Geweldig optreden. Hoewel ik zo het vermoeden had dat ze er een beetje van baalden dat de modder slideshow die buiten de tent plaatsvond en die, tussen de nummers door, op grote schermen werd getoond, op een nog oorverdovender gejuich konden rekenen dan de afloop van de nummers. Terwijl ook daarvoor de reacties niet lauw waren.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:26 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Six more still to go. Steady goes it yeah!!
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:27 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Bidden helpt! Zeggen de Google ads.

::Bidt tot de God van Brandson dat we vanavond nog de 32 reacties halen::
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:28 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Eens rustig kijken of het nu werkt, dat bidden.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:29 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Pomptiedom.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:29 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

w32t!!
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:30 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

Godverdomme. Het helpt dus echt hè.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:31 (op Dinsdag, 22 Augustus 2006)

::deelt pak kaarten uit::

Potje klaverjassen, Max J.?
bromde bewegende om 00:27 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Kill, overkill, urge overkill

Roberta Flack is dood.
Mijn god, wat kan ik die niet horen, die song.

Ik vermoed toch betere smaak
,een betere funk bij mijn virtuele buurmeisje.

Ik zal er bij gelegenheid eens naar vragen.
bromde Peter om 01:36 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

ZEG !!!
Nou even terug terzake. Hoe heet god eigenlijk? Of heeft Heer S. Brandsen dit niet gevraagd?
bromde Drs. Johan Arend Happollati om 02:36 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Mensen, mensen, mensen, wat een hoop reacties…
bromde Mies Bouwman () om 05:35 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

En nog eentje:

‘t Was onder een boom
dat ik God tegenkwam, in een droom.
Hij zei: “Ik heb alles verkeerd gedaan.”
En ik: “Ik weet het. Het heeft in de krant gestaan.”

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Wat? Vin u hem niet leuk?
Nou, dan niet. Ook goed. Zeg ik al niets meer.
bromde Drs. Johan Arend Happollati om 05:55 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Ik geloof er trouwens niets van dat God genever drinkt. Genever smaakt naar afgekeurde vliegtuigbenzine. Volgens mij drinkt God allenig goedkope Franse landwijn. Net als wijlen G. Reve.
bromde Drs. Johan Arend Happollati om 06:00 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Mijn hart ging helemaal open toen ik het stukje gelezen had, want voor mijn geestesoog verscheen de betreurde G. Bomans. Een beetje die stijl van schrijven, toch?
Waterdichte groeten.
(zitten we nou aan de veertig reacties?
bromde Drs. Johan Arend Happollati om 06:15 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Lieve kijkbuiskinderen, dan neem ik nu het ochtendstokkie ter hand, om deze wereld wederom een dag te besprenkelen met heilig lendeheiwater.

IJspriem
Cruise control on. Steady 90. Zuinig, en met open dak nog te doen. De ochtenden worden al wat kouder. MP3’tje van Marlena Shaw. “Ghetto Woman”. De live versie uiteraard. Rauw als halfbevroren biefstuk. “dingdingdingdingdingding…”. Nagels over het schoolbord striemen over mijn gestel. Alle ramen open. Volume 6x+. Een traan rolt over mijn wangen.

Hij bevriest nog net niet.
bromde Vilé -denkt dat hij god is- om 08:32 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Enkele woorden die wij in Vlaanderen niet kennen:
ochtendstokkie
lendeheiwater
cruise
control
on
steady
live
Overigens meen ik de algemene teneur van de reactie wel begrepen te hebben.
(Wat die ijspriem daar komt doen, dát snap ik eigenlijk nog altijd niet zo goed… Het is me wat.)
bromde Drs. Johan Arend Happollati om 08:47 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Kennen jullie Tom Cruise niet in Vlaand’renland?
bromde Max J. Molovich (URL) om 09:25 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Verdomme, daar heb ik dus écht geen zin in. Dacht er eindelijk vanaf te zijn.

:: bookmarked Merel Roze weer ::
bromde Kiers om 09:26 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Heer Molovich,
Die Engelse termen ook altijd! Why do you need them? Wat is de meerwaarde?
bromde Drs. Johan Arend Happollati om 09:45 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

The moreworth, my dear friend Happollati, is dat de Engelsen alles zo mooi weten te zeggen. En dat je geloofwaardigheid als gangstah er flink op vooruit gaat, naturellement.
bromde Max J. Molovich (URL) om 09:55 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Naturellement. Je le comprend.
bromde Drs. Johan Arend Happollati om 10:16 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Weet je zeker dat het niet Opa Buiswater was??
bromde CiNNeR () (URL) om 10:24 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Ik geloof nooit dat God een socialist is.
bromde Max J. Molovich (URL) om 11:23 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

En gereformeerd is Hij dus ook niet.
bromde Gerard Reve () om 11:27 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

@Max: hij komt toch anders maar heel sociaal langs. God dan. Van Opa Buiswater weet ik dat weer niet.
bromde CiNNeR () (URL) om 11:36 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Zoals ik reeds hierboven heb uitgelegd, heeft Gods bezoek aan de heer Brandson een puur martketingstrategische reden. We hebben hier dus met zuiver kapitalistische motieven van doen. Hetgeen overigens niet meteen betekent dat God geen sociaal Persoon kan zijn.
bromde Max J. Molovich (URL) om 11:52 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Brandsen is het, geen Brandson dus, Heer Molotov.
bromde Tanja () om 11:59 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Ah ok, in dat geval zal het Opa B niet zijn nee. Ik val zeker buiten de doelgroep dat ik nog niet met een bezoekje van Hem ben vereerd?
bromde CiNNeR () (URL) om 12:05 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

En u antwoordde nog wel ontkennend op mijn vraag of u zich soms Tanja laat noemen, heer Brandsen. U liegt! Ik durf zelfs te wedden dat die ontmoeting met god ook een leugen is! Ja, waarom zou god net u aandoen, terwijl al die arme negertjes gekweld worden door duizend duivels? Omdat zij geen jenever in de kast hebben staan?
bromde Vincent Nemo om 12:12 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

van sociaal gesproke; staat dat nog opgenomen in het lexicon der nederlandse talen ?

Staat het er in of ligt het op zijn gat.
Lijkt me een leuke vraag om de gethogether met de hoge te openen. Of er zinnige antwoorden op al deze vragen komen, tja. Er is wel wat mee an de hand, met dat woord , het lijkt wel gestript ,weggestreept uit de dagelijkse geheimtaal des levens.
bromde Peter om 12:46 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Sorry Anja. Brandson it is.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:53 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

Kiers, nog een voor jou om te bookmarken !
bromde Vilé om 13:48 (op Woensdag, 23 Augustus 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)