stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  De Koe - Martin Bil

Woensdag, 9 Augustus 2006

De Koe

Op het Johnny Jordaan Plein, voor de Albert Heijn, stond een koe. De koe stond op een klein grasveldje dat was omheind met prikkeldraad.
Toen ik beter keek, bleek er achter de koe een boer op een krukje te zitten. Twee grote handen trokken dikke stralen melk uit de uiers. De koe leek er niet mee te zitten.
Ik bleef even staan.
Pas na een paar minuten zag ik dat er een logo op de koe getekend was. Het was het logo van Melkunie.
Een rood logo. Getekend op een zwarte vlek van de koe. Misschien was het zelfs getatoeëerd.
Navraag leerde dat het hier om een promotiestunt ging. Melkunie wilde z’n biologische melk op een ludieke manier onder de aandacht brengen.
Tsja.
Een paar kinderen keken toe met hun moeder. Zouden ze ooit een koe in het echt hebben gezien? Of zouden ze denken dat melk uit de fabriek komt.
De kinderen leken niet onder de indruk. Het was warm dit weekend. Niet zo warm als een paar weken geleden, maar wel warm genoeg om niet snel onder de indruk te raken van iets.
Ik ging voor de koe staan. De koe keek mij ongeïnteresseerd aan, zoals koeien kunnen kijken. Haar kaken maalden op een hapje gras. Het leek haar niet uit te maken dat zij hier stond in de stad. Op het Johnny Jordaan Plein. Onder de toeziende ogen van Johnny Jordaan, Tante Leen en Johnny Meijer. Hier of in het weiland met haar collega-koeien, het was haar om het even. Daar was het waarschijnlijk dringen onder een boom voor een stukje schaduw. Hier was schaduw genoeg. Nee, de koe mocht zich gelukkig prijzen. Maar het interesseerde haar geen klap. Zoals het niemand echt interesseerde dat zij hier stond. Daar was het te warm voor.
Alleen de boer leek er plezier in te hebben. Maar dat was misschien omdat hij ervoor betaald werd. De boer trok wat harder aan de uiers. Naast mij stond een man geconcentreerd toe te kijken. Die leek bij nader inzien wèl geïnteresseerd. Met een zaterdagbijlage van de Volkskrant probeerde hij zijn erectie te verbergen. Het lukte niet echt.
Zijn hoofd werd roder en roder. Toen hij het echt niet meer hield, haalde hij zijn geval uit zijn broek en begon te masturberen. Zijn halen gingen gelijk op met die van de melkende boer. Iedereen deed z’n best om er niet naar te kijken.
In de verte steeg een korhoen op.

door Martin Bil

  Zelf een column schrijven
  Blijf vooral zwemmen

Zeer herkenbaar en goed geschreven.
bromde Walter (URL) om 17:03 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Zo kende ik iemand die zich door kalveren liet pijpen. Ik zie hem nu gelukkig niet meer zo vaak.

De schrijfstijl doet mij denken aan Spencer. Schrijft hij onder pseudoniem?
bromde Vincent Nemo om 17:20 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Nee hoor, ik heb er niets mee te maken. Prima persiflage. Op – sturen naar die Martin Bril imitatiewedstrijd.
bromde Spencer. () om 17:57 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Vandenb.com: Jajaja, van sommige chicks weet je meteen of ze “Hete slet” tussen hun billen hebben getatoueerd met kleurstof uit verbrand schaamhaar en pussyslijm door hun lesbische Hell’s Angel vriendin die “Hete” verkeerd schreeft omdat ze allebei high waren van sekspillen en shit, of niet. Dit is er duidelijk zo eentje die het wel deed, erg veel respect.
bromde Haha! om 18:09 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

You tokking to me?
bromde lesbische kip om 19:14 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Het is dat ik dat hele Johnny Jordaan Plein niet ken maar toch blijft dit een zeer herkenbare uiteenzetting van een meesterlijk verteller die zijn ogen duidelijk ook niet in zijn zakken had zitten toen de zaken zich voordeden. De stad blijft al bij al een zeer gevaarlijke locatie die niet zelden aanzet tot dingen dewelke een mens eigenlijk niet zou moeten zien. Men wordt er vaker dan wenselijk geconfronteerd met erotische taferelen die aanzetten tot liederlijk gedrag van het ergste soort.
Was u met de fiets of te voet, heer Bil?
bromde Urbain Alpain (URL) om 20:07 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Schande mijn waarde Urbain, U kent het gehele Johnny Jordaan Plein niet?

∗ kruipt in schulp ∗

Ik eigenlijk ook niet…

...de Zeedijk daarentegen…

∗ denkt terug aan afgelopen maandag ∗

Mjamyam, neen, ik had eigen gezelschap aanwezig.

Qua vriendin.
bromde Eduardo om 20:33 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Beste Tanja, Heinrich. (met punt) oftewel Spencer. (ook met punt) oftewel ip: 80.100.29.33 het is heel eenvoudig: OF u strijdt met open vizier en heeft één ip adres en één naam en probeert uw gevoel voor humor danig op te krikken, OF u bent de lafste en achterbakste rat van het hele zooitje, hebt een blijvend bijzonder slecht gevoel voor humor, weet van flauwigheid de adrem niet te vinden, pist u roze zeik, heeft u een slechte adem en een schrijnend gebrek aan vrienden maar bovenal beseft u niet dat uw sterfelijke gebeuren hier bijzonder laag scoort en daarnaast aan een draadje hangt. Een zijden draadje is in deze te veel eer.

De keuze is aan u.

:: poetst roodkloppende ip-ban-knop ::
bromde Bicats autocorrector om 21:36 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

AUW! Wat tergend scherp geformuleerd. Bicat autocorrector, mag ik u een staande ovatie geven? Aaah, kom toenou? Een kleintje dan?
bromde Kiers om 21:38 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Een briljante pastiche! Martin Bril zoals Bril stiekem had willen zijn!! Neuk al die hongerige Volkskrantlezers die zich in ongemakkelijke en vooral oncapabele bochten hebben gewrongen om ergens halverwege het stukje een slechtgemikte ‘tja’ kwijt te kunnen!!!

Hahahahahahahah! Zo moeilijk is het nou ook weer niet!!!!!!!!
bromde Marnix (URL) om 21:40 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Hah! Tanja is Heinrich is Spencer!

Dat maakt zooooveeeeeelll duidelijk. Jah, je moest ze de kost geven die militante, gehandicapte, allochtone, mishandelde psychotische, aan de drugs verslaafde, schizofrene, non-operationabele (??) she-males!
Praat me er niet van…
bromde L* (URL) om 21:55 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Zuidpier, tijd voor je Ritalin.
bromde Marnix (URL) om 22:12 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Ík was het niet hoor…

...qua Tandingest.
bromde Eduardo om 23:43 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Koeien, daar mag ik ook graag naar kijken. Al dan niet als ze gemolken worden. Weinig rustgevender dan een grazende koe. Vanmiddag zag ik toevallig bij de gooooogle ads dat er cursussen koeien schilderen worden aangeboden. Ik zie dat wel zitten. Die koeien interesseert het waarschijnlijk geen hol dat ze met verf beklad worden, maar je hebt, als je met een beetje grote groep bent, aan het eind van de dag wel een psychedelisch verantwoord weiland. Idee voor een bicat-uitje?
bromde Max J. Molovich (URL) om 23:46 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Ik vind het idee van een bicat-uitje al behoorlijk psychedelisch ‘an sich’. Ik zie het voor me: een bonte stoet marginalen die zich in kennelijke staat, al dan half of geheel ontkleed, door een of andere sociale gelegenheid heen worstelt om twee uur lang alle toiletten bezet te houden onder het mom van ‘leuk’. Of een ontzettend lekkere vrouwelijke tandarts kidnappen en dan voor de verandering eens haar gaatjes gaan vullen. Dat doet me trouwens denken aan die keer dat we (ik en Captain America en Dr. Wiet) die Spaanse hete chick tegenkwamen die teveel (of eigenlijk precies genoeg) XTC had genomen. [Ja, bij ‘t IJ, ja : de ontmoeting, niet de XTC]. Hebben we ook nog een hoop lol gehad bij de tonen van Cortez the Killer…maar ja, dat is long ago and far away, and it was so much better than it is today…lalalallaallaa.
Overigens, ik heb zo’n idee dat ik weet hoe mensen er uit zien en wat ze doen aan de hand van de reacties hier.

Max, jij bent een gesjeesde student met een paardenstaartje. Je woont in een twee kamer appartement in een wijk die tegen het centrum aanleunt. Je poets met Prodent (blauwe tube). Je loopt vaak met een instrument (in een tas) over straat omdat je denkt dat chicks dat cool vinden.

Bicat: komt om in pre-matuur literair werk, pre-matuur in de zin dat het idee er was/is, maar dat er nog geen tijd en/of zin is geweest om het verder uit te werken. Heeft na echtscheiding nu een jonge vriendin die Kathy heet en graag een broodje tartaar (zonder uitjes) lust. Hij vergeet steeds de dag dat de vuilnisman komt, omdat die klootzakken van de gemeente de afgelopen jaren elke jaar de dag hebben veranderd. Daarom rijdt hij ‘s avond met zijn vuilnis op de achterbank door de stad op zoek naar een wijk waar er bakken langs de kant van de weg staan. Drinkt alleen maar Duits bier.

Kiers: Eet veel. Drinkt veel. Neuken schiet er nog wel eens bij in. Maar dat geeft niet want dan drinkt ‘ie gewoon nog meer. Heeft vijf kinderen, allemaal met ADHD. Hij heeft een zacht-plastic speelparadijs voor ze gebouwd in de tuin. Dan kunnen ze zichzelf niet bezeren. Verdient de kost als ARBO-consulent en gaat elke maandagmorgen in trance om er pas weer op vrijdagmiddag uit te ontwaken.

Morgen of zo de rest, mijn bier raakt op…
bromde L* (URL) om 00:19 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Ik schijn de enige bicatter te zijn die zijn eigen naam ergens onder zet. En Suske en Wiske en Sidonia en Lambiek en Jeromekke en Professor Barabas: Dat is allemaal Willy Vandersteen.
bromde Spencer Brandsen. () om 01:52 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

ach de koe en zijn gras , 15 x links kauwen, 15 maal rechts en slik.
ach ik en de koe, 5 x links 5 x rechts ,en slik
deden we allemaal dat maar.
bromde Hemaworstje () (URL) om 02:58 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

De wereld zou er een stuk mooier van worden Worstje…
bromde Jalsmans (URL) om 08:52 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Adios ip: 80.100.29.33, ik wens u een behouden vaart richting andere oorden.
bromde Bicats autocorrector om 10:22 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Zo! Is hier nog wat gebeurd vanochtend?
bromde Kiers om 10:22 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Ik nog een grapje, met alleen mijn hoofd weghalen, is er hier vanmorgen iemand helemaal uitgegumd! Gewoon verdwenen.

Ondertussen maak ik even een rap.

Yo Yo!
Op en neer
Iedere keer
Ik ga je lekker nakken
Spuit je helemaal vol smeer

Yo Yo!
Er hangt een touwtje tussen uit
Daar doe ik dus principieel niet aan mee
Met mijn onderbroek van Zeeman
Ga ik niet in de rode zee!

No! No!

Mmmm. Daar heeft die vakantie dus niet echt aan geholpen.
bromde [Hoof] (URL) om 11:22 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Is Spencer./Heinrich./Anja nu Spencer Brandson of begrijp ik er gewoon helemaal weer eens geen ene kloot van? Ik bedoel, alles leuk & tevens aardig, maar ik wil wel weten of dat heer Ane c.s. die memorabele winter in Leusden door zullen komen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 11:31 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Brandsen bedoelde ik natuurlijk. Excuses.
bromde Max J. Molovich (URL) om 11:32 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

:: neemt proef op de som ::

Wil de heer Spencer Brandsen zich melden in de reageerblokken met een echte en originele Spencer Brandsen quote? Indien dit niet lukt een email sturen aan het management bicatkiers@hotmail.com?

Dank u.
bromde Bicats autocorrector om 11:41 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Die ‘Anja’ is te dom om Spencer Brandsen of Heinrich te zijn lijkt me.

::lurkt vol spanning aan een bic SOFT Feel Med.::
bromde Vincent Nemo om 12:12 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Als ik het goed begrijp (maar dat is een zeldzaamheid) heeft Kiers eerder in de comments zichzelfeen applausje gegeven?

Maar, dat hoeft toch helemaal niet! Dat doen wij wel voor u! Hierrrr: http://www.klaasdevriesjr.nl/images/appl..
bromde L* (URL) om 12:24 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

:: werkt keihard achter de schermen ::
bromde Bicats autocorrector om 12:46 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

de heer brandsen, tanja en heinrich terug of algehele boycot.
marjolijn
bromde marjolijn () om 13:02 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Lieve Marjolijn, zo zit de wereld niet in elkaar.
bromde Kiers om 13:25 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

dat zal best, maar geschiedvervalsing is in het verleden ook regelmatig voorgekomen, onder dictators, u wilt toch geen bicatdictator zijn hoop ik?
bromde marjolijn () om 13:30 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Nee, snedes zijn nooit van goud. Goud ruikt niet.
Hoe zou Sherlock Holmes deze zaak aanpakken?

“Education never ends, Watson. It is a series of lessons, with the greatest for the last.”
bromde Vincent Nemo om 13:33 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Zie ik het nu goed en is Heinrich./Anja/Spencer. uit alle reactiepanelen verdwenen? Nou, ik vraag me af of volgende generaties daar blij mee zullen zijn. De toekomstige zoon van L* kan zijn proefschrift “De Bicat Files: hoe mijn vader Heinrich. de oren waste” (Amsterdam, UvA Press, 2037) alvast op zijn buik schrijven. Zeg maar dag met je handje tegen die promotie zoon van L*!
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:52 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

:: rent de catacomben in en trekt aan ENORME hendel ::

bliep!
bromde Bicats autocorrector om 13:59 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Een hendel die ‘bliep’ doet?
Ik snap er niks meer van.

::Zuigt op duim en kneedt met ander hand oorlel::
bromde Vincent Nemo om 14:03 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

KATSJOENG!!! Is het officiele geluid van een hendel. Dacht ik.
bromde Max J. Molovich (URL) om 14:09 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Van een heel klein hendeltje kun je je nog voorstellen dat-ie ‘bliep!’ doet.

En dan nog zou ik er even naar laten kijken.
bromde [Hoof] (URL) om 14:16 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Ik was altijd een liefhebber an melkproducten,maar er schijnen steeds meer spermazoden in de melk voor te komen blijkt maar weer eens..
Dat geeft een bittere nasmaak
bromde factor x (URL) om 14:18 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

kijk, daar istie weer, onze zeer gewaardeerde heer spencer.
nu kunnen we tenminste weer ons best gaan doen om bicat.nl bij de beste top 50 websites te krijgen.
mijn dank voor het herplaatsen, nu kan er weer gelachen worden.
bromde marjolijn () om 14:30 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Spencer mag weer reaguren! Wat fijn! Lieve, lieve, lieve bicatters… Ik word al weer helemaal vochtig…
bromde Mies Bouwman. () om 15:30 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Kunnen de reacties van Heinrich en Tanja ook terug op hun historisch juiste plek? Dan kan ik beginnen aan mijn proefschrift
over de Bicatfiles…
bromde De toekomstige zoon van L*. () om 16:19 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Ik vond vandaag een hoogte.

En er is nog tijd zat over!
bromde Hoofte. (URL) om 16:51 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Spencer? Ik zie ‘m niet hoor.

::zet ENORME bril op::

Hahaha! Wiiiiii!
bromde Vincent Nemo om 17:08 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Lambik en Jerommeke…
Stond er altijd al een punt achter brandsen?

My dear watson, die knikker… ::stopt pijpje:: ...stront I tell you!
bromde Vincent Nemo om 17:14 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Nee hoor, hier ben ik weer! Joehoe!
bromde Spencer Brandsen... () om 18:06 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Ja, dat ben ik. Maar die foto is wel van erg lang geleden. Allemachtig, waar blijft de tijd… En ik laat me geen Tanja noemen. Dat knip- en plakwerk kan inderdaad wel beter ja. Maar ik heb dus ook geen verstand van die dingen.
bromde Spencer Brandsen... () om 19:05 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Waar de tijd blijft hier op aarde, daar heb ik geen idee van. Op mars daarentegen…
bromde Vincent Nemo om 19:25 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Ja, u bedoelt zeker dat liedje van David Bowie?
bromde Spencer Brandsen... () om 19:32 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Ik wou dat ik tijd hád om het kwijt te raken.

Alhoewel vandaag wel lekker rustig is.
bromde Hoof om 19:48 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Vandaag is helemaal niet rustig! Ik heb me de hele dag de pestpokkenpleuris gewerkt! En het resultaat?

“Kan het logo wat groter?”
bromde Marnix (URL) om 21:23 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Ik heb reeds twee dochters en een zoon. Ziet u dat nog maar eens te lappen met uw door de alcohol gedesorienteerde spermatozoiden.
Dronken zaad!!! Hahahahahahaha

hah..

ah.

h.

-

grmpfllpof
bromde L* (URL) om 21:39 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Procreatie vind ik immoreel, en niet enkel in uw geval. Dat ik nog niemand bereid heb gevonden mijn nageslacht te baren heeft er ook helemaal niets mee te maken.
bromde Vincent Nemo om 21:56 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Goedenavond, altesaam! We kunnen ook geen twee dagen weg, hè. Direct commotie alom!

:: propt een sjieke bonbon in d’r holle melis ::
bromde Adriana om 22:42 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

Ik heb trek.
bromde Marnix (URL) om 23:05 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

“If the client yells and cries, make the logo twice the size”

Works very well if you have worked you the plaguepokkepleuris.
bromde David Ogilvy (URL) om 08:59 (op Vrijdag, 11 Augustus 2006)

Dus die meneer Kiers besteedt dagelijks maar drie uur aan het verwijderen van zinloze commentaren? Ja, nu snap ik waarom hij zo weinig resultaat boekt. Ik dacht al, zou ik soms te oud zijn om het allemaal nog een beetje te kunnen volgen?
bromde Mies Bouwman () om 10:32 (op Vrijdag, 11 Augustus 2006)

Hartelijk dank voor uw bijdrage, Garritsh64kkx6jfjgaryflyr. Het wordt me steeds duidelijker wat die meneer Kiers met ‘niveau’ bedoelt. Ik mag dan wel niet meer de jongste zijn, maar ik ben nog goed bij.
bromde Mies Bouwman () om 11:21 (op Vrijdag, 11 Augustus 2006)

Mies, ben jij het? Der Rudi hier!
bromde Rudi Carrel () om 11:30 (op Vrijdag, 11 Augustus 2006)

Ahem, er maakt zich een schrikreactie van mij meester wetende dat ‘s neerlands lelijkste televisievrouw reageert op de analen van Bicat. Mevrouw Bouwman, zou u zo vriendelijk willen zijn uw graftombe weer op te willen zoeken? Of hebben we hier weer te maken met een gevalletje ip 80.100.29.33? Autocorrector waar zijt gij?
bromde Citizen Kane () (URL) om 11:43 (op Vrijdag, 11 Augustus 2006)

Zie ik nu de 300 kg vagina met l* of moet ik nu echt stoppen met posten?
bromde factor x om 11:55 (op Vrijdag, 11 Augustus 2006)

Volgens mij komt hij niet eens in de buurt van haar vagina, maar da’s slechts speculatie.
bromde Vincent Nemo om 12:06 (op Vrijdag, 11 Augustus 2006)

Hier word ik dus KOTSmisselijk van.

Bwurps…
bromde celluliti om 12:09 (op Vrijdag, 11 Augustus 2006)

Ach ja, zo zie je maar weer dat ze met dat fotoshoppen van films behoorlijk ver zijn.
bromde Marnix (URL) om 14:08 (op Vrijdag, 11 Augustus 2006)

Wat een toestanden alhier!
bromde Urbain Alpain (URL) om 22:51 (op Dinsdag, 15 Augustus 2006)

../, (’.’) ,../
bromde joey om 18:57 (op Maandag, 11 September 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)