stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Schaduwboksers - Kapitein Lafbek

Vrijdag, 17 Maart 2006

Schaduwboksers

Dinsdag kan ik niet. Dan heb ik een crematie in het thuisland. Ik heb zo'n spijt dat ik hem nooit meer heb gebeld. Echt kut. En nu istie dood. Uitgegleden in de badkamer. Hij heeft er minstens een week gelegen. Ze weten het niet precies. Het raam stond open en het vroor tien graden. Autopsie was niet te doen. Reageer maar niet terug. Wat moet je erover zeggen.

Met z’n drieën op twee kamers. Pieter, ik en Martien. Het was eigenlijk veel te klein. Ik sliep op een los matras in de deurpost. Mijn kleren had ik in een sporttas.
Op vrijdag ging ik met Martien naar de schaakclub. Daar bleven we meestal tot de volgende ochtend bier drinken. Pieter bleef thuis om te tekenen. Verder gebeurde er niet veel.
Soms was er een feest. Of we keken televisie. Of we deden spelletjes.

We joegen al ons geld er doorheen. Met monopoly. En dan draaide Martien ervoor op. Hij kon zo serieus zijn.
“Hoe kom je ineens aan dat hotel... ja hoor... dat geloof je zeker zelf...” sneerde ik.
Met uitgestreken gezichten spanden we tegen hem samen.
“Je studentenvriendjes trappen daar misschien in...” stookte Pieter vakkundig. Martien begon omstandig te betogen dat hij toch echt te goeder trouw was geweest. Ik gooide nog wat olie op het vuur door hem te herinneren aan eerdere dubieuze overwinningen. Met risk of scrabble. Pieter viel me bij. En dan was het dagenlang hommeles. Of martien ging een paar dagen naar z’n moeder. Met een kwaaie kop.

Schaduwboksers waren we. Vechtend om een vergeefse kampioensgordel. Pieter had wel eens een baantje. Om de zin er verder nooit van in te zien. Martien spiekte zich - met desondanks een opgezwollen borst - van tentamen naar tentamen. En ik. Ik schreef elk jaar een gedicht. En bouwde aan mijn studieschuld.

Om het ook eens te proberen. Een half pilletje. Ik wist niet wat ik beleefde. Martien was naar het thuisland. Geloof ik. Pieter had wierookstokjes aangestoken. Mijn hele wereld werd kaarsvet. In een zacht kutje.
Hij liet me zijn tekeningen zien. Ik las mijn gedicht aan hem voor. We spraken over symbiose. In de lavagloed van onze plotse lotsverbondenheid.

“Laten we iets spannends doen…” zei een van ons.
“We gaan op zoek naar Martien’s dagboek...” zei de ander.
Of hij er een had wisten we niet. We keken onder zijn matras. Probeerden met de mafste wachtwoorden bestanden te openen. Keerden bureauladen leeg op de grond. We vonden weinig anders dan gekopieerde collegedictaten. In wel tien verschillende handschriften.
“Laten we naar de hoeren gaan...”

Om de hoek was zo'n buurtje. Alle vrouwen waren oogverblindend. We kozen een Bulgaarse uit in een katoenen sloggie. Ik had nooit eerder Pieter’s lul gezien. Hij had veel minder schaamhaar dan ik. Je doet gekke dingen met een halve pil achter de kiezen. En ook volledig terechte. Hij stak zijn hand naar me uit en ik kreeg een erectie. De Bulgaarse stak een sigaret op.

Toen we giechelend de trap opklommen kwam Martien ons al tegemoet. Hij was natuurlijk woedend. Zijn papieren lagen bezaaid door de kamer.
“Ik was het hier toch allang zat...” krijste Pieter in de woordenwisseling die volgde.

Ik lag toen al op mijn matras.

Woensdag kan ik wel.

door Kapitein Lafbek

  Op uitsterven
  Waterlelies op brood

Zo bedacht ik me vannacht dat mijn getuigen wel eens ALLE nerds die ik ken kunnen uitnodigen voor mijn Bachelor. En ik kèn een hoop nerds. Ik ken eigenlijk alleen maar nerds.
bromde Kiers om 12:35 (op Vrijdag, 17 Maart 2006)

Een reden op zich om te gaan trouwen. Zet je wel eerst je bril af!
bromde Kapitein Lafbek (URL) om 12:45 (op Vrijdag, 17 Maart 2006)

Pieter had wel eens een baantje. Om de zin er verder nooit van in te zien

Das mooi…
bromde L* om 14:13 (op Vrijdag, 17 Maart 2006)

Waarom blijf ik me maar steeds herkennen in deze stukjes. Wat ik al jaren vrees blijkt dus gewoon te kloppen. IK BEN EEN NERD. En dat tegen beter weten in.
bromde Arnaud om 14:33 (op Vrijdag, 17 Maart 2006)

“Laten we naar de hoeren gaan…”

Het meest verstandige wat ik deze week heb mogen horen.

Dank voor uw aanbod, desalniettemin pas ik even.
bromde Eduardo om 16:47 (op Vrijdag, 17 Maart 2006)

Nou! Wat je zegt!
bromde Rob Oudkerk om 17:56 (op Vrijdag, 17 Maart 2006)

Hoeren… Het woord dat mooi wordt als het zonder schaamte wordt uitgesproken. Het woord dat doet schamen als het te schaamteloos wordt uitgesproken. Dat schaamteloos over straat geschreeuwd kan worden. Dat menigeen gesmoord in de schaamstreek waar partners elkaar voor uitmaken.
Hoeren
Hoeren
Hoeren
Hoeren
Hoeren
Fonetische Afasie daagt waar ze zaad vraagt….
bromde Vilé (URL) om 20:38 (op Vrijdag, 17 Maart 2006)

I want to fuck Michelle’s brains out with my huge fucking cock, over and over again .. and then her sister can come and join us too.
Err turno, your mom reads the quotes on bash.org?
I’ll fucking KILL YOU! !
Your mom does work for the church ? If she reads what you just said she’d be pretty angry right?
Dude you have no fucking clue, don’t seriously… you’d be ruining my life.
Don’t worry, I won’t post it.
[Privmsg] Hey dude, I’m gonna paste something – will you post it on bash.org?
[Privmsg] the turno thing? haha you fucking bastard!!
[Privmsg] hehe his mom’s gonna fucking kill him, drag him to that church they go to and get the priest to sodomise him.
[Privmsg] yeah and then he’s gonna come fucking kill us, still I reckon it’s worth it;)
[Privmsg] You’re not gonna post it are you ? Please don’t .. I’m begging you.
[Privmsg] I’m not gonna post it:) and even if I did she’d never know that your nick turno was her son Michael Savu .
[Privmsg] phew spose you have a point
bromde Hahaha (URL) om 20:45 (op Vrijdag, 17 Maart 2006)

Mooi hoor, kapitein. Maar volgens mij had ik dat al eens gezegd.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:58 (op Vrijdag, 17 Maart 2006)

Nog meer hoer:

Mijn zwarte hond

Mijn moeder mocht je ook niet zijn
al beet ik dan je tepels stuk
en kuste je mijn haar.

Als slavin voldeed je beter
drie worstenvingers in je kut
m’n vette pens hield je eronder
ik die zo verliefd kan zijn!

Dan liep je ’s anderendaags te hinken
langs de winkelboulevard
en zong je:
“O, wat is de liefde”
smalend stootte je me aan
“wat is de liefde, is de liefde
toch een winst gevend bestaan…”

Maar de aarde scheurde open
onder ‘t staal van
jan en zwaan.

Met diepe grom
trok men ondankbaar
langgerekte sporen
in je lijf.

Zwalkend ’s morgens naar je hoek
je valse oog loenzend
het andere als een felle ster,

kwam ik langszij en kuste
zuurstof stokkend
de zwarte krullen in je nek,

mijn donkere kompaan
mijn zwarte hond
gat in de grond.
bromde Kapitein Lafbek (URL) om 11:22 (op Zaterdag, 18 Maart 2006)

Dan begin je zo’n prachtvertelling te lezen en dan heb je toch algauw de neiging om te denken dat het de homoseksuele toer zal opgaan en dan gaan ze godverdomme bij een Bulgaarse een wijle aan de eigen fluit staan trekken! Ik zeg u, en indien nodig zal ik het blijven herhalen: “Er zijn geen zekerheden meer!”
PS: Wat kosten die Bulgaarse eigenlijk tegenwoordig?
bromde Urbain Alpain (URL) om 13:43 (op Zaterdag, 18 Maart 2006)

Kom ik even langsfietsen, zie ik daar een eenzaam krat IJSKOUD bier staan!

Nou moe!
bromde Marnix (URL) om 14:54 (op Zaterdag, 18 Maart 2006)

hoeren?
bromde Sikbock om 01:33 (op Zondag, 19 Maart 2006)

Dit stukje is van een indrukwekkende en verpletterende anekdotische eenvoud, schrijf ik, terwijl in het holst van de nacht de kat op mijn schoot ligt en gulzig zuigt aan mijn voor haar imaginaire moederborst (Blijkbaar te vroeg van de moederkat weggerukt…)
Ik moet het nog eens lezen.
bromde Drs. Johan Arend Happollati om 02:33 (op Zondag, 19 Maart 2006)

Of met trillende huig een Vodka-boer laten op zondagmiddag net na twaalven maar nog voor enen. Goed man!
bromde Kiers om 12:51 (op Zondag, 19 Maart 2006)

De demonstratie die geen demonstratie is geworden. Ik zag drie man en een paardenkop, twee vlaggen met hamer & sikkel, wat van dat wazig krakersvolk en vanaf de verschrikkelijke bar van Cafe COBRA met een kop spinazie -creme soep onder handbereik had ik nog even zicht op minstens drie blauwe ME busjes die in colonne zich terugtrokken. Volgende keer beter, jongens.

Toen was het over, had Mario Pozzato Milan San Remo gewonnen en stierf ik van ellende toen de exravagante rekening kwam.
De gedichten aan de muur hol trokken krom als mijn tenen, druipend vielen ze een voor een van hun bord en versmolten naadloos met de arti farti discobeat die de knap jonge, bruut aantrekkelijke adonis erop legde. Een sfeer van naadje kous die ik maar vlug achter heb gelaten. Geen aanrader, COBRA, ik herhaal , geen aanrader.

Nee, ik had absoluut geen spijt van het ziekenhuisbezoek aan mijn vader (78), eerder die morgen. De bardame van Cafe Eylders aan het Leidseplein redde de dag ook al wil Muziek Gebouw Het IJ (Bimhuis) dat vergallen, dat strijdt met dat afgrijselijke ‘goudmijntje Cobra’ om de erebokaal van de wanstaltica extravanganza.

En moe werd ik van de coffeeshops, moe, ongelooflijk, wat zuigen die ! Je kunt niet kijken of daar heb je er weer een.
Geen wonder dat de manifeste passiviteit, de handtamme atmosfeer, die enorme lamlendigheid het land in de greep heeft van wat toch een aktiemiddag zou worden. Dat moet toch veel beter kunnen, maar komt er wel een volgend keer, jongens.
bromde nove om 14:03 (op Zondag, 19 Maart 2006)

Als ronddeel en ter Leringh ende Vermaeck gepubliceerd op al drie websites de luxe

http://www.ipsedixit/hiram.nl
http://www.stroomopwaarts.nl
http://www.merelroze.nl
bromde nove om 14:40 (op Zondag, 19 Maart 2006)

een totaal uitgave die een niet te declareren voorsprong garandeert van een emmertje pus van 23, 70 ns- kosten,
2 Hoegaarden a 3 euro plus 0.4 cts – Cafe Vijzel,
1 x dagsoep 1x (ge)Wiekste Witte, samen 8.80 euro – Cafe Cobra Museumplein,
3 x Leffe Blonde a 2,5 euro met een 0,5 cts tip en een hunkerend hart achtergelaten in – Cafe Eylders , het Petite Paris van het Leidseplein waar met de Spaanse Slag wordt bediend.
Tenslotte nog 26. 30 euri voor die laaienlichters van Star Ferry ( Het IJ) en
nog wat losse munten voor een biertje hier en daar, eentje in een oud etablissement aan de kop van de wallen en als laatste een Killkenny in een Irisch Pub waar Ierland gisteravond een historische Rugbyzege over aartsvijand, rivaal en klassevijand Engeland boekte.

Het was me een dagje wel.
bromde nove om 15:02 (op Zondag, 19 Maart 2006)

Nou, biertje dan maar?
bromde Marnix (URL) om 15:23 (op Zondag, 19 Maart 2006)

Ja, doe maar.
bromde Lennard om 15:57 (op Zondag, 19 Maart 2006)

Nove ik liep de hele dag achter u, sterker nog misschien BEN ik u wel..
bromde L* om 16:14 (op Zondag, 19 Maart 2006)

Ha, lekker!

Zal ik de petunia’s even bewateren?
bromde Eduardo om 17:43 (op Zondag, 19 Maart 2006)

als ik thuis chill
gaan die pijpjes pop pop…
in de studio
gaan die pijpjes pop pop
etc.
bromde Kapitein Lafbek (URL) om 18:51 (op Zondag, 19 Maart 2006)

nove, wij hebben elkaar op een haar na gekruist. Waar die haar vandaan kwam laat ik in het midden.
bromde Kiers om 21:11 (op Zondag, 19 Maart 2006)

Nu ben ik in de war….heb ik de halve dag achter Kiers aangelopen ipv van Nove…?
Niet dat ik na al die Chimay’s nog merkte dat ik liep, daar niet van..
bromde L* om 21:41 (op Zondag, 19 Maart 2006)

En dan morgen weer lekker op de wip zitten…
bromde Sjors om 22:57 (op Zondag, 19 Maart 2006)

‘Ik ben een toffe kerel, ondanks mijn Down’

ROTTERDAM (ANP) – Mensen met het syndroom van Down kunnen vaak veel meer dan de buitenwereld denkt. Zo ook Kevin Rozema (24). Hij werkt als kelner in Grand Hotel Philadelphia. ,,Bedienen kan ik goed en ik kan ook prima lezen. Maar met geld omgaan is lastig.’‘ De Nederlandse Stichting Downsyndroom probeert met een campagne het beeld dat heerst over mensen met Downsyndroom rigoreus te veranderen. Veel mensen hebben vooroordelen over deze groep. En die vooroordelen moeten nu maar eens de wereld uit. Prinses Máxima geeft dinsdag in Rotterdam het startschot voor de campagne. Kevin vertelt samen met Remco Roggeveen (20) en Eline Stegmann (13) hoe er tegen hen wordt aangekeken.
,,Het is wel eens moeilijk, omdat ik door Downsyndroom een aantal beperkingen heb’‘, zegt Kevin. Het Hotel biedt licht verstandelijk gehandicapten een leer-werktraject, waardoor ze onder begeleiding aan de slag kunnen.
Hij krijgt zelden nare opmerkingen van klanten. ,,Vroeger werd ik wel uitgescholden. Dan zeiden ze op school: ‘Ik ben veel beter dan jij’. Of ze riepen ‘brilsmurf’. Gelukkig word ik nu niet meer gepest.’‘ Ook klanten vragen nooit naar zijn Downsyndroom. ,,Maar als iemand iets gemeens zegt, denk ik gewoon ‘ze zijn niet wijzer’.’‘
Remco ontwijkt vragen over zijn genetische afwijking. ,,Ik zeg gewoon dat ik niet gehandicapt ben en dat ik werk heb in Zevenhuizen.’‘ Toch heeft hij wel last van de consequenties van Downsyndroom. ,,Ik kan slecht rekenen en soms kunnen mensen me moeilijk verstaan’‘. Remco gaat een keer per week naar een logopediste en daardoor gaat het beter.
Ook Eline merkt wel dat ze anders is dan andere kinderen. ,,Ik ben altijd als laatste klaar met aankleden na gym. En op school kreeg ik altijd ander werk en moest ik extra oefenen.’‘ Nu ze op het speciaal onderwijs zit, zijn de verschillen tussen de leerlingen kleiner, maar mist ze een aantal dingen. ,,Sommige vakken krijg ik nu niet meer. Aardrijkskunde vind ik leuk en ik weet hoe alle botten in je lichaam heten. Maar op deze school doen we daar veel minder mee.’‘

Zo, hoor je het eens van een “ander”: http://www.degelderlander.nl
bromde nove om 10:12 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Heeft Prinses Maxima (u denkt het accent op de eerste a er zelf maar bij) het syndroom van Down? Nooit geweten. Zo zie je toch meer weer hoe een mens zich kan vergissen.

Verder wil ik dat trouwens ook wel weten, hoe alle botten in mijn lichaam heten.

En dat Cobra Caffe is inderdaad een waardeloos horecagelegenheidgebeuren. Ooit heb ik er een of ander italiaans aandoend broodje genuttigd. Ik weet niet meer wat er nu precies zo vervelend was, maar er was iets heel vervelends. Het had iets belegens, als de restjes tenenkaas die zijn blijven plakken op de voetschilderwerkjes van Corneille. Voor Corneille koester ik trouwens ook een haat die eigenlijk helemaal niet bij mij past. De man roept de meest agressieve gevoelens bij mij op.
bromde Max J. Molovich (URL) om 11:29 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Ja die broodjes daar. Die staan geloof ik onder het kopje “vrije expressie” gecatalogiseerd.
bromde Kapitein Lafbek (URL) om 12:15 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Corneille is genaaid door de fiscus, dan krijg je dat. Ik heb ooit een reproductie, nou ja, laat ik het nou maar gewoon een poster noemen van een schilderij van hem gehad. Dat had als thema ‘de stad’. Ja, dat had wel wat en het is leuk aan Corneilles dat je er heel lang over mag doen om te achterhalen wat nou precies het genie is achter dat fameuze schilderwerk.

Ik kan heus wel ergens door geraakt worden hoor. Zo vindt ik Art-Deco en Jugendstil nog steeds erg mooi, heel verfijnd zelfs en kan men me wakker maken voor alles wat met het magisch -realisme van doen heeft. Schilders, schrijvers, die lucky ones die niet aan de sleur verslaafd zijn en hun hart verslingerd hebben aan het aandelenpakket, de rentestand, de dubbele hypotheek, een autopark, onbehaaglijke huwelijken en het ‘eerder uitstappen’ tot alpha & omega van heel hun handelen hebben benoemd.
bromde nove om 13:24 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Molovisch, kijk “hier“http://www.bonetumor.org/navigation/pages/tumorInformation.htm: eens op. Tering, wat een terminilogie, dat is geen latijn voor de mens met het Down Syndrome.
bromde nove om 13:41 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Great site and useful content! Could you leave some opinion about my sites?
My pages
[url=http://ownsite.com/b/]My pages[/url]
http://ownsite.com/p/ My pages
bromde John () (URL) om 15:54 (op Donderdag, 29 Mei 2008)

nothing personal, just a bussiness
http://www.google.com/notebook/public/10.. ads adult black male sex
bromde Linda () (URL) om 16:07 (op Zondag, 1 Juni 2008)

i am really sorry for this, guys
http://www.google.com/notebook/public/10.. adult black free lesbian movie
bromde Mike () (URL) om 17:01 (op Zondag, 1 Juni 2008)

i am really sorry for this, guys
http://www.google.com/notebook/public/10.. adult black fucking man story white wife
bromde Pedro () (URL) om 18:49 (op Zondag, 1 Juni 2008)

nothing personal, just a bussiness
http://www.google.com/notebook/public/10.. hot black chicks lick pussy
bromde Eva () (URL) om 21:37 (op Zondag, 1 Juni 2008)

i am really sorry for this, guys
http://www.google.com/notebook/public/10.. aliana black love pimp teen
bromde Linda () (URL) om 22:34 (op Zondag, 1 Juni 2008)

i am really sorry for this, guys
http://www.google.com/notebook/public/10.. anal big black cock
bromde Mike () (URL) om 23:26 (op Zondag, 1 Juni 2008)

wish u good luck and enjoy the life
http://www.google.com/notebook/public/10.. asian babe black cock
bromde Pedro () (URL) om 00:24 (op Maandag, 2 Juni 2008)

wish u good luck and enjoy the life
http://www.google.com/notebook/public/10.. asian teen with black dick
bromde Justas () (URL) om 00:47 (op Maandag, 2 Juni 2008)

wish u good luck and enjoy the life
http://www.google.com/notebook/public/10.. ass big black cock white
bromde Ziama () (URL) om 01:51 (op Maandag, 2 Juni 2008)

wish u good luck and enjoy the life
http://lorazepam.freehostingz.com lorazepam online
bromde Mike () (URL) om 15:29 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

nothing personal, just a bussiness
http://zyrtec.freehostingz.com zyrtec online
bromde Eva () (URL) om 16:07 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

i am really sorry for this, guys
http://nexium.freehostingz.com nexium online
bromde Mike () (URL) om 16:39 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)