stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Half Zes Engel - L*

Maandag, 21 November 2005

Half Zes Engel

Als ik die ochtend niet vroeg op had moeten staan, dan had ik hem waarschijnlijk nooit ontmoet. Hij was de mooiste jongen die ik ooit had gezien. Slank, zoals een jongen hoort te zijn, en toch, zijn jeans al strak over zijn spierende benen. Een belofte, een eerste voorzichtige schets van een man. Het was moeilijk voor mij, bijna niet te verdragen, om naar de jongen te kijken. De jongen in zijn rauwe staat, zoals hij was, zou worden, zwaarder, ouder, meer man. Ja, hij was al een man, een man die er vanuit de verte aankomt, al een bepaalde vermoeidheid in zijn gang, mannelijk, eerder loom dan lui.

Maar nu, nog ver weg en een jongen. Licht als lucht, onbezwaard en ongrijpbaar jeugdig. Hij bracht de kranten rond en elke ochtend fietste hij aan de ene kant de straat in om een paar minuten later weer aan de andere kant de straat uit te fietsen. Op zijn fiets scheerde hij langs de heggen, struiken en bloemenperkjes de tuinpaadjes op. Voor de deur van een huis remde hij, bleef over zijn fiets staan, wijdbeens, draaide zijn lichaam en reikte naar achter in zijn fietstas om een krant te voorschijn te halen. In een doorgaande beweging boog hij naar voren en duwde de krant in de brievenbus. Dan, als vanzelf, vloeiden hij en zijn fiets weer achterwaarts het tuinpad af en vervolgde hij zijn weg.
Zo zag ik hem komen en zo zag ik hem gaan, alles slechts in een kort moment. En daar stond ik dan, voor in de straat, voordat de dag begon, de jongen al weer weg, het idee van de jongen nog bij me.

Vanaf dat moment was de krant anders. Het eerste dat ik deed als ik 'm van de deurmat af pakte, wanneer ik naar beneden kwam voor het ontbijt, was eraan ruiken. Ik hield de krant voor mijn gezicht en snoof de geur van papier en inkt op, die soms, heel soms, een vleugje van de geur van de jongen meebracht. En soms, als ik erg vroeg op was, liep ik nerveus in de keuken bij het koffiezetapparaat heen en weer te scharrelen, de deur naar de hal open. Als ik het geluid van de krant die door de brievenbus kwam vallen hoorde, dan liep ik naar de hal en pakte 'm snel op en voelde de warmte van de hand van de jongen nog nagloeien op het gladde papier. Als het regende, vond ik soms de afdrukken van zijn natte vingers in de vouw van de krant. Terwijl ik mijn koffie dronk, streelde ik dan met mijn vingertoppen over die verfrommelde afdrukken en, het klinkt misschien een beetje raar, maar op een of andere manier genoot ik dan meer van mijn koffie dan anders. Het was dan bijna of ik hem kon voelen, hier dichtbij, bij mij, onder mijn vingers.

Je hoorde zijn roestig knerpende fiets al van ver. Het geluid onmiskenbaar oudefietserig en gebroken, maar toch ook weer soepel. Geluid van gesmeerde roest, elke lange tel een ijzeren tik producerend als ergens diep in de fiets metalen onderdelen elkaar raakten en weer verder draaiden. Dat geluid deed me een aantal keren de straat oplopen. Met de vuilniszakken of zo. En dan zag ik hem, elke keer mooier dan de vorige keer. Maar hoe mooier hij werd in mijn gedachten, het leek wel of hij steeds verder weg was, hij kreeg iets vluchtigs, iets doorzichtigs. Als hij voorbijfietste, leek hij bijna doorschijnend, subluchtelijk, als een windvlaag die al weer is opgegaan in de lucht om je heen op het moment dat je hem voelt.
De jongen veranderde misschien helemaal niet, maar ik kreeg het gevoel dat hij steeds verder weg was, onbereikbaar en ontastbaar, bijna droomachtig, een straal licht die even door de wolken schijnt op een bewolkte dag. Hij deed me denken aan hoe je kunt grijpen naar sigarettenrook en toch niets in je hand voelt. Hij dreef voor mijn gevoel weg in de lucht, loste op in het licht

De jongen, mooi voorbij zijn wezen, jong, werkend in de vroegte, fietsend stoppend kranten rondbrengend, anders dan de anderen, de oranje opkomende zon achter hem tegen het grijze verhemelte van de wereld, het dunne ochtendlicht als een corona rond zijn hoofd gevangen, lichtblauwe jeans, lichtbruin engelengezicht, ogen als gouden barnsteenkiezels, soms zag ik hem. Vaak ook niet, de tijd zijnde de tijd dat ik in bed lag en me in de ruimte tussen slapen en waken bevond, de tussenruimte in ons bewustzijn waar dromen zich mengen met de werkelijkheid en de werkelijkheid een droom is. En als uit een droom, slechts een moment daar, maar ook eeuwigdurend, zoals we in onze slaap geen besef van tijd en ruimte hebben, hoorde je uit het diepst van je zintuigen, triljoenen lichtjaren weg, ver, heel ver, het geluid, zo 's ochtends, van zijn fiets, de brievenbussen, de krant, de jongen. Je hoorde het langzaam, of vlug, niet te zeggen, een ietsje luider worden, een niet bedoeld geluid echoot duizendmaal harder, luider, maar toch slechts een moment daar, oplosbaar, geluid, van de krantenjongen die dichterbij kwam, om uiteindelijk bij ons de krant in de bus te werpen en zijn weg verder te gaan, van ons weg, verstervend geluid, steeds dunner wordend, iel, ijl, niets, slecht een gerucht, een gedachte, een moment in een droom zonder droom, weg, niets, stil.

En zo in de loop der dingen gebeurde het op een ochtend dat de krant er niet was. Berichten, kwade berichten, hadden het gerucht dat hij zou zijn gestorven. Een auto-ongeluk. In mijn gedachten zag ik hem; of ik zag hem niet, ik zag zijn oude fiets tussen het glas van een gebroken koplamp op het asfalt liggen. Een ambulance die stil terugrijdt, sirene niet meer nodig.
Wie weet wat dood is, wie weet wat het leven is. Geheimen in een inktzwarte duisternis. Niet voor het menselijk oog te zien.
In ieder geval dit: ik heb de krant opgezegd en mijn koffie smaakt niet meer zoals mijn koffie smaakte. Ook het licht 's ochtends is anders, grijzer op een of andere manier. De lucht is scherper, de winter komt. En dan het vreemdste: elke ochtend in dat korte lange uur tussen waken en slapen, hoor ik dat zelfde geluid weer komen vanuit de verte, zijn fiets, de brievenbus, alles. Ik hoor het groeien en weer verkrimpen tot niets. Ik ben de eerste paar maal verheugd naar het raam toe gesprongen om het gordijn opzij te schuiven, maar nooit zag ik de jongen nog. Er was niets, alleen het geluid in de lege straat. En zo is het elke ochtend, in mijn slaap, mijn niet wakker zijn, vanuit een sluimer, hoor ik de jongen, de echo van de jongen, nog zachtjes naklinken. En vanuit die sluimer herslaap ik, eindeloos.

door L*

  Jan Nagel
  Fransje Bauer

En dat zo vlak voor de nieuw(s)jaarkaartjes.
bromde Erwin (URL) om 12:06 (op Maandag, 21 November 2005)

∗ wil ook wel herslapen ∗

Óf uitslapen, ook goed.
bromde Eduardo om 12:11 (op Maandag, 21 November 2005)

Let’s get some queers, and some trucks, and have us a good old-fashioned fag drag!

Fag drag!
bromde Vincent Nemo om 13:28 (op Maandag, 21 November 2005)

Heel mooi, lul! Zo mag u voor mij elke dag een flatgebouw, drie kathedralen en vijftien rijkelijke villa’s behangen. Wat een verschil met dat versleten oud wijf dat hier, als postbode vermomd, op een flets oranje snorfiets elke ochtend met bevende hand mijn krant in de gleuf klettert. Hier droom je er niet van, hier schrik je er in een kwalijke ruk van wakker!
bromde urbain alpain (URL) om 14:10 (op Maandag, 21 November 2005)

Mooi verhaal Lul.

(Nemo? U wilt homo’s trekken? Doet u dat gratis of tegen betaling? En moet dat in een vrachtauto? Kan dat niet gewoon buiten?)
bromde Lennard om 14:27 (op Maandag, 21 November 2005)

Kopt in

Wat een Lulverhaal! Met mijn complimenten natuurlijk.
bromde Neems (URL) om 16:35 (op Maandag, 21 November 2005)

Een werkelijk waar wonderschone vertelling die wat mij betreft ragfijn homo-erotiserend een vierhoeksverhouding tussen gisteren en morgen met de dood en het leven laat samensmelten in een androgyne plof op de deurmat. Uiteraard met een vleugje melancholie of kunnen we hetero-erotisering van het eigen ‘zijn’ niet zo noemen?
bromde Kiers om 16:50 (op Maandag, 21 November 2005)

Mooi en ontroerend. Wie weet wat dood is, wie weet wat leven is…
Geheimen in een inktzwarte duisternis…Niet voor het menselijk oog te zien…
Vind je het goed dat ik daar vanavond wat langer over ga nadenken?
bromde Arnaud om 16:58 (op Maandag, 21 November 2005)

Je zou het natuurlijk ook kunnen lezen vanuit oogpunt van zo’n stijlvolle, goed geconditioneerde dame van middelbare leeftijd (u kent ongetwijfeld dat type) die dan, benevens haar krant, ook wel eens volgaarne het vel van zo’n kanjer van een krantenjongen zou willen lezen, heer Kiers.

Waarop G. Reve natuurlijk prompt van zijn oren begint te maken dat ik zijn pret niet moet bederven.
bromde urbain alpain (URL) om 17:47 (op Maandag, 21 November 2005)

Kijk eens aan, een verhaal dat deze staalgrijze dag past als de Levi’s rond de jongensbillen van ‘s hoofdpersoons object van verlangen. Hoe komt het trouwens dat wij de hoofdpersoon als man herkennen? Ik had het ook: we hebben hier overduidelijk met homoseksuele verlangens te maken, daar hoefde ik niet te lang over na te denken. Maar volgens mij wordt het nergens expliciet gezegd. Of ik moet het gemist hebben. En toch kan hier bijna geen vrouw aan het woord zijn. Die kunnen dat denk ik niet, zo Reviaans lijden en louter in stilte verlangen naar wat ze nooit kunnen krijgen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:53 (op Maandag, 21 November 2005)

Het is de kunst van de suggestie, die heer Luldebehanger naar behoren blijkt te bezitten.

Ga ik nu even mijn zilveren glamrockglitterpakje ophalen van de stomerij.
bromde Kiers om 18:27 (op Maandag, 21 November 2005)

Laat u aub wel de Vietnamese hoofdstad
Hanoi links liggen, heer Kiers?
bromde urbain alpain (URL) om 19:24 (op Maandag, 21 November 2005)

Wat een fraaie vertelling, heer Lul! Ik las het wel door de ogen van een vrouwelijke hoofdpersoon, maar dat is op zich logisch.

:: gaat nog eens lezen, maar dan vanuit mannelijk perspectief ::
bromde Adriana (URL) om 19:32 (op Maandag, 21 November 2005)

Van het een komt het ander

Terwijl Teigetje mij vertelde hoe verliefd hij was geweest
op een politieman zijn donkerblonde zoon,
kwam Douwetje, droom van de pederast, gelaarsd in paarse spijkerbroek,
per fiets voorbij, kennis is macht, op weg naar school.
De dieren legden zich neder. Het woud zweeg stil.
Van stenen werd het binnenste geroerd.
Snachts droomde ik dat ik in God geloofde.
bromde Gerard Reve om 19:39 (op Maandag, 21 November 2005)

Nou ja, Gerard, aan jou kunnen we natuurlijk allemaal nog wel een eikel zuigen maar toch kwam het verhaal van lul aardig dicht in de buurt.
bromde urbain alpain (URL) om 19:53 (op Maandag, 21 November 2005)

∗ gaapt luidruchtig en ongegeneerd ∗

Pardon Behanger, dat was niet vanwege uw verhaal.
bromde Eduardo om 19:55 (op Maandag, 21 November 2005)

:: applaudiseert ::

Wij zien de wereld niet zoals zij is, maar zoals wij zijn of zoals wij geconditioneerd zijn haar te zien. Als wij onze mond openen om te beschrijven wat wij zien, beschrijven wij in feite onszelf, onze perceptie, onze paradigma’s.
bromde Kiers om 21:05 (op Maandag, 21 November 2005)

Heel fraai verteld. Alhoewel ook ik wat moeite had met de identificatie, niet omdat ik geen krant lees hoor, ‘t is alleen dat ik ze ‘s middags bezorg.
bromde Enzo van der Voort (URL) om 21:12 (op Maandag, 21 November 2005)

Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten.
bromde Marnix (URL) om 21:18 (op Maandag, 21 November 2005)

oh eeuh… eerwaarde Baron Bicat, heer Marnix opteert vereeuwigd en dus bijgeschreven te worden in de blokken rechts hiernaast.
Kunt u in uw agenda zetten dat wij dat bespreken in de vergadering met Zaagmans die gepland staat op woensdagmiddag 12:00 uur? En wilt u vast nadenken of dat Holle retoriek, Reageerziekte of Zelfbeschouwing wordt?
bromde Bicats autocorrector om 21:57 (op Maandag, 21 November 2005)

∗ schudt wat laatste druppels af op linkerwang van geknielde figuur ∗

Zo. En ga nou maar weer kijken of er bonnetjes onder de voorruit liggen.

Vergeet je snor niet af te vegen.

Nee. Voor een parkeerwacht kun jij mij altijd wakker maken.
bromde Hoof om 22:58 (op Maandag, 21 November 2005)

Meanwhile op http://www.luldebehanger.com/ : ik kots op pedofiele Belgen en op de rest van u pis ik ook. Amen
bromde Blob om 23:43 (op Maandag, 21 November 2005)

Ik werd door u gaarne ondergezeken.
bromde Blob om 23:46 (op Maandag, 21 November 2005)

Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo’n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo’n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo’n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven.
bromde nove om 02:01 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Ik ben al een paar dagen doodstil en dat lijkt werkelijk niemand op te vallen.

Dus daar stop ik ook maar mee.

Van nu af aan is het weer een en al herrie en
bromde Hoof om 09:26 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Hééé! Hoof is terug? Liggen er al muizen op de beschuiten?
bromde Kiers om 09:29 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Als het goed is kan ik nog uitgerekend vier weken de hele nacht slapen.
Ware het niet dat vrouw Hoof inmiddels de kalk van het plafond snurkt.

Als ze de dochter er uitschudt zal ik u lieden voorzien van allerhande amechtige clichés, fotomateriaal vers uit de vagina (dan omgedoopt tot het minder geile ‘geboortekanaal’) en doorsnee-zinnen betreffende de overweldigende ervaring, dat het echt wat met je doet en dat ik ook, als stoere vent zijnde, tranen met tuiten stond te brullen toen ik dat kleine koppie in die witte handdoek zag.

Of niet natuurlijk.
bromde Hoof om 10:45 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Want je weet nooit hoe je reageert als het je overkomt. In het echt.

Ik zou me in elk geval nog vier weken (of zo lang als het duurt) onderdompelen in herfstbock, ijskoude vodka en peperdure whisky uit afgelegen Ierse gebieden. Het kan nog net.
bromde Marnix (URL) om 10:58 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Wedden van wel, Hoof?

€ 7,34!
bromde Eduardo om 10:59 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Schijnt heel erg tegen te vallen, zo’n baby. Maar ja, je moet het allemaal fantastisch vinden.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:04 (op Dinsdag, 22 November 2005)

:: gooit met pet naar baby ::

Ik heb altijd wel een goed contact met baby’s.

Maar dat zal wel een kwestie van ontwikkeling zijn.

:: veegt onduidelijk wit vocht van kin ::

Ik moet inderdaad nodig een nieuwe fles Nemiroff halen.
Gelukkig is mijn salaris gestord.
bromde Hoof om 13:32 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Ah, ik zie dat Mike Tyson ook regelmatig de ring instapt na een fles Nemiroff. Dan móet het wel goed spul zijn.

Is er nog zwaardvisboter?
bromde Marnix (URL) om 13:54 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Naast de gedroogde oerang-oetangtongetjes, als ik mij niet vergis.
bromde Max J. Molovich (URL) om 14:30 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Oh ja, stom. Nu zie ik het.

En het Bretonse schilferbrood?
bromde Marnix (URL) om 14:44 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Dat ligt weer naast de slakkenhuisjes van een extreem inheemse soort. Wat héb je toch Marnix? Je zag laatst ook al de Chileense biggenoorpunten gedoopt in lycheecompôte over het hoofd.
bromde Kiers om 15:13 (op Dinsdag, 22 November 2005)

...welke zich zojuist een veilig heenkomen had gezocht in de schemere, dampige krocht naast Wanda’s snorrende poes.(zij waren dikke vrinden)
Wanda zelf daarentegen, lang niet van gisteren, plande een chirurgische penetratie van Gary’s linker oogbol, doormiddel van een venijnige kick met een van haar vers geslepen Gucci’s…
bromde Zielknijper (URL) om 15:56 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Vies altijd, een schoonmaker met lang haar. En zonder snor.
bromde Hoof om 15:57 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Ze kijkt wél heel talentvol.
bromde Marnix (URL) om 15:59 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Ja, ome Maynard lust er ook wel pap van

Lying all alone and restless
Unable to lose this image
Sleepless unable to focus on
Anything but your surrender

Tugging a rhythm to the vision that’s in my head
Tugging a beat to the sight of you lying there
So delighted with a new understanding
Something about a little evil that makes that

Unmistakable noise I was hearing
Unmistakable sound I know so well
Spent and sighing with the look in your eye
Spent and sweating with a look on your face like

Sweet revelation
Sweet surrender, surrender
Surrender
Surrender
bromde grtskfgz664ohiforget om 16:37 (op Dinsdag, 22 November 2005)

I am just a worthless liar
I am just an imbecile
I will only complicate you
Trust in me and fall as well
I will find a centre in you
I will chew it up and leave
I will work to elevate you
Just enough to bring you down
bromde L*U*L (URL) om 18:06 (op Dinsdag, 22 November 2005)

ja ook dat, en karaoke doet ie ook goed:

Let’s have a war
Sell the rights to the networks
Let’s have a war
Give guns to the queers
Let’s have a war
The enemy’s within

It already started in the city
Suburbia will be just as easy
...
bromde grtskfgz664ohiforget om 20:09 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Zeg, sinds wanneer is het hier IN om elkaar te bombarderen dan wel af te troeven met songteksten?! Nou!

Dat QUASI erudiete gedweep.

Post gewoon weer eens een pornolink die ik nog niet ken. Dát is pas een uitdaging.

I rest my casa es su casa.
bromde Marnix (URL) om 20:44 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Wat laat, maar toch..
Mooi stukkie, LDB. Uwen ziel op de strijkplank. En het lot vaporeert uw esoterische emballage. De eeuwigheid van digitale wegwerppoëzie verdampt onder de vorig jaar op koninginnedag gescoorde Braun.
Zo is het leven nou eenmaal.
Andermaal
Verloren.
bromde Vilé om 20:46 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Zes nul voor Ajax, inmiddels!

Dat zou leuk zijn.
bromde Marnix (URL) om 20:47 (op Dinsdag, 22 November 2005)

pssst Marnix… omdat je zo braaf bent geweest afgelopen jaar.
bromde Sinterklaas om 21:44 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Godverdomme!!!

Mijn bovenburen zijn verhuisd, incluis schreeuwende koter van twee. Zwart, dat wel.

Treurig zaakje, voor hen.

∗ zet speakers op 510 ∗

∗ neemt wijntje ∗

∗ juicht ∗

Zo! En nu maar zien wat er weer komt wonen.
bromde Eduardo om 23:32 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Ennneeehhh…

...Hoof, dat schaamhaar kun je beter scheren.

Dat is echt een fluitje van een cent.

Óf een paar scheermesjes á € 12,95 per pakje, maar dat mag de pret niet drukken.

Glad, joh!
bromde Eduardo om 23:36 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Waar is Mrnx?
bromde Eduardo om 23:37 (op Dinsdag, 22 November 2005)

Wat record betreft.

...ggrrrrrrrzzzzzzzzzzzz…
bromde Eduardo om 00:19 (op Woensdag, 23 November 2005)

Geen idee. Echt niet.
bromde Marnix (URL) om 01:21 (op Woensdag, 23 November 2005)

Ik ben er bepaald op tijd bij vandaag.

Heu.

‘Bij’ is misschien niet de meest adequate beschrijving op dit moment.
‘Wakker’ ook niet, trouwens.

Een ding is pijnlijk zeker: ik slaap niet.
bromde Hoof om 08:09 (op Woensdag, 23 November 2005)

Sorry hoor maar ik vin d het verhaal en de reacties een beetje syco. Een verhaalover een sexueel gefrustreede man die geilt op een kranten jongen. En een forum die reacgeerd met plaatjes van een steive lul. What’s next??
bromde Jullie zijn raar () om 16:04 (op Zondag, 26 Maart 2006)

Greatings to you. Can you help me to find any more info?

forced sex movies
bromde forced sex movies () (URL) om 08:38 (op Maandag, 12 Juni 2006)

Need to be readed.
bromde rape stories () (URL) om 06:07 (op Vrijdag, 16 Juni 2006)

Prachtig verhaal ! Alleen maar kijken en verliefd blijven, heel herkenbaar..
bromde Lex () om 14:22 (op Donderdag, 15 Februari 2007)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)