stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Alstublieft Heere - Kippfest

Vrijdag, 11 November 2005

Alstublieft Heere

Lieve God,

Ik weet niet of dit de juiste manier is om een gebed te beginnen, maar ik had gehoord dat als ik U aanspreek U luistert, en ik heb echt uw hulp nodig.
U weet vast wel hoe ik heet, en... Nou ja, U weet alles, maar ik wil het zo graag even kwijt. Ik wil mijn hart luchten, God, want ik weet het allemaal even niet meer.

Ik hou ervan om mooie dingen te maken, dat weet U. Ik weet dan weer wel dat ijdelheid een zonde is maar... ik zou zo graag eens waardering willen krijgen, God. Een reactie zou al leuk zijn, al zou iedereen het maar niks vinden en tegen mij schreeuwen, nou hemeltjelief, leuk is anders, maar nu negeren ze me allemaal! Met alles, hoor God, niemand stelt mij vragen over mezelf, niemand vraagt hoe het gaat en hoe mijn weekend was. Als ik die vragen stel aan hen zijn ze kortaf, en ik weet dat het een zonde is een vraag met een wedervraag te beantwoorden, maar ze vragen echt nooit iets aan mij!

Daar kan ik dan wel mee leven, hoor God. Ik begrijp dat het leven plus- en minpunten heeft. Het feit dat ik niet besta voor vrouwen wordt gecompenseerd door mijn wonderbaarlijke talent iets moois te creëren - en de nietszeggendheid van mijn bestaan wordt weldra gecompenseerd met een periode van overvloed en aandacht. Maar dat roep ik al tien jaar, God! Ik ben nu 37, en het moois wat ik maak, is niet zo mooi als dat van gisteren. Moois met bloemen, mooie dingen van hout en beschilderd - ik was vroeger beter. Met dat besef ben ik ook gezegend.

Ik zal niet liegen, het doet pijn, God. Het deed pijn toen ik iets zó móóis maakte, en niemand het ook maar een oogje schonk, en het doet pijn dat mijn kansen op erkenning bij leven slinken. En zegt U nu zelf: als ik iets zo... Moois! maak, met BLOEMEN, ja dan zijn mijn kansen op erkenning na mijn dood even zo snel verschrompeld als het zoete leven uit zo'n geplukte bloem.

Laatst viel mijn 46ste bloem. Ik had touwen gespannen van elke hoek, haken door het bloempje en toen haar ingewanden voorzichtig uit de buik getrokken zodat er nog zeker drie uur leven uit kon kwelen. Ik schuilde aan de overkant en ik meende zelfs nog wel wat te horen! Maar niemand kwam. Drie weken later: nog steeds niets in de krant. Niemand kwam voor al mijn 46 bloemen. Nooit niet. Ik kwam laatst kijken door het raam, stiekem, van mijn 41ste bloem. De zo slimme stellage was omgevallen, en ik rook haar nog steeds liggen. Maar al het moois was al weg. Zelfs als ze haar nu vinden, zullen ze het nooit waarderen naar wat het was.

Ik verstop ze niet, maar ik kan ook weer niet zulk moois maken in het openbaar. In het openbaar opereren alleen aandachtzoekers - en die krijgen het dan ook. Maar vindt U niet dat juist degeen die ziet dat elk van zijn bloemen de rest van haar afzichtelijke leven niets dan scherpe pijn en rottend stervensbesef lijdt, degeen die angst en verschrikking versiert met alle passie die in hem huist, dat die aandacht zou verdienen, zou moeten krijgen, God? Ik heb hen óók weleens horen bidden, luistert U dan wel?
God?
Bent U daar, God?

door Kippfest

  Karremans
  Jan Nagel

Jullie sysop schrijft de wietplant in op allerlij bullshit, stop eens met schrijven hier vuile kinderverkrachters!
bromde Frederik () (URL) om 13:21 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Euh, nu even niet, ik geniet nog na van mijn kunstwerkje in Kasjmir. Lachen man!
bromde God om 13:33 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Als je niet “amen” zegt op het eind dan hoort Ie het niet. Net zoiets als “verzenden”.
bromde Blob om 13:41 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Frederik:
“Net als die Donner, die is ook echt ziek! Ik eis dat hij Bin Laden gaat pijpen als ze die nog ooit een keer hebben gevonden.

Ik word tevens bedreigd in mijn straat op meerdere fronten, dat is echt niet normaal, want ik heb niemand iets misdaan hier! Ik ben juist een erg positief geheel, want ik tracht ervoor te zorgen dat we hier nog even verder kunnen leven.”
bromde Roel H. om 13:50 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Ja lekker, hij mij begluren als ik zit te masturberen, zelfs onder de dekens verstopt, maar als ik met hem WIL praten luistert die niet omdat ik geen amen zeg?
ParBLEU, dat zeg ik.
bromde Kippfest om 13:51 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Kippfest? Dé Kippfest? De man van de beroemde kantoorkunst?

Da’s wel leuk voor de vrijdag.
bromde Lennard om 15:21 (op Vrijdag, 11 November 2005)

amen, zegt men op het eind anders wordt men niet verhoord
bromde ome peet (URL) om 16:02 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Ik kan hier een eind in het wilde weg gaan zitten boeren, ik kan ook Kippfest bedanken.
bromde Kiers om 16:25 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Je kunt hem ook bedanken door te boeren lijkt me.
bromde Lennard om 16:32 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Laatst zette ik de kattebakjes even in de week, dat betekent de schaaltjes onder de hete kraan en wat vaatwasmiddel erbij en even laten staan. Ik moest in de vaatwasmiddelfles knijpen om er wat uit te krijgen en dat lukte. Maar ook ontsnapte, of ontstond, of whatever, hij was er ineens, een klein zeepbelletje. Hooguit een centimeter in diameter denk ik. En dat belletje, dat kleine zeepbelletje begon heel sereen en langzaam door de keuken te zweven, ongeveer ter hoogte van mijn gezicht. Af en toe steeg hij iets op en af en toe ook verloor hij wat hoogte en dook een halve meter neerwaarts. Boven de met heet water gevulde kattebakjes steeg hij weer in de damp en zo vloog het zeepbelletje zeker wel vijf a tien minuten door mijn keuken, wat en iedereen die wel eens een zeepbel ervaring heeft gehad zal dat beamen best wel lang is voor een zeepbel om door maakt niet uit welke keuken te zweven. Enigszins gehypnotiseerd door het zweven van het belletje begon ik hogere gedachten te krijgen en er groeide een onbedwingbare drang in me tot ik het niet meer uithield en aan het zeepbelletje vroeg:‘Bent U dat God?’ Toen spatte het zeepbelletje in een geluidloos plofje uiteen.
bromde L*U*L (URL) om 18:00 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Hij was het en maakte snel dat Hij wegkwam, de lafaard.
bromde Lennard om 18:03 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Het kan ook zijn dat je een beetje met spuug hebt gepraat trouwens.
bromde Lennard om 18:04 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Ooit kende ik een vrouw met een kut als een wigwam. Het ‘ding’ stonk ook naar paardenstront, maar dat gaf allemaal niet want ze had tieten…lekker…ik bedoel als je je pik tussen die tieten legde was het net of je je lul voelde wegzinken in een warm honingbad. Drie maanden lang kwam ik elke avond klaar tussen die tieten en spoot mijn ‘jizz’ in haar gezicht. Op een zaterdag in maart kon ik me niet langer bedwingen en sneed een van die tieten open met een fileermesje. Maar mooi geen God of enig ander soort opperwezen dat er in zat hoor! Toch waren het goddelijke borsten…
bromde L*U*L (URL) om 18:50 (op Vrijdag, 11 November 2005)

∗ zingt ONTIEGELIJK vals liedje ∗

Nou, kom op met die wijn!

∗ realiseert zich iets ∗

Godverrr… ...dat heb ik thuis ook.
bromde Eduardo om 19:28 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Nou kijk, het zit zo. Gerits op vrijdag, daar zijn we aan gewend en dat is haalbaar voor de een week lang sufgewerkte hersentjes.

Maar KIPPFEST! Zo vlak voor het weekend? Dat vergt enige aanpassing. Het is overigens wel gelukt hoor.

En voor zijn doen is het een reuze mild verhaal. Goed, ook.
bromde Adriana (URL) om 19:52 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Haha ja he? Dit is eigenlijk een stille hint dat ik aanzienlijk veel meer aandacht nodig heb, anders moet ik ieders elke strot gaan uitbenen met een vork.
Dus!
bromde Kippfest om 22:07 (op Vrijdag, 11 November 2005)

Dat is dan ook het mooie van Bicat.net:

dat iedereen, eh, ongeacht, erh, dus, ook wel eens minder getalenteerd, eh, podium, niet meteen neergesabeld, krrr, oempf, poëzie echnie, laat maar horen, Oh gewoon een verhaaltje? nou maakt niet uit dat is hier ook welkom, blaf, nies, schaam je niet (of juist wel maar dat moet je dan weer zelf weten) kaas prak wenen parvenu tefal neen pruik christen broek.

Ga ik nu even het park poetsen.
bromde Marnix (URL) om 00:48 (op Zaterdag, 12 November 2005)

Wat een verblúffende dag!

Ga ik snel even de papiermolen ontzenuwen.
bromde Marnix (URL) om 09:13 (op Zaterdag, 12 November 2005)

Nou, dat ging sneller dan ik dacht!

Tijd voor een klein bodempje Armagnac.
bromde Marnix (URL) om 09:52 (op Zaterdag, 12 November 2005)

Doet u mij ook een scheut Heer marnix, ik moet nog voetballen en bedwelm de vijand graag.
bromde Kiers om 10:41 (op Zaterdag, 12 November 2005)

Nou, daar zeg ik ook geen nee tegen.

Tegen zo’n scheutje Armagnac, natuurlijk.

Voetballen, daarentegen, ben ik niet zo’n liefhebber van.
bromde Eduardo om 11:55 (op Zaterdag, 12 November 2005)

Dat zal zo ook best lukken heer Kiers. Ik wed dat je deze ochtend uit je bek stinkt als een kameel. Was de tegenstander franstalig, dan zou het woord ‘chameau’ herhaaldelijk vallen gecombineerd met vuile blikken in jouw richting.

Oh, is het al middag? Dan heb ik niks gezegd.
bromde Vincent Nemo om 12:04 (op Zaterdag, 12 November 2005)

Dat heeft u goed gezien Kippfest, o grootste nog levende kunstenaar van dit heelal, iedereen heeft liefde en aandacht nodig. En net op de momenten dat de mensen Hem het meest nodig hebben, geeft Hij niet thuis. God is een onbetrouwbare vriend, een egocentrische Lul.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:46 (op Zaterdag, 12 November 2005)

..krrrggghhhhhakhak heh heh voetballen, graspollen, met 14 naakte zwetende harige bilnaden onder de douche staan en dan 1 grappenmaker die zijn zeep laat vallen en doodleuk vraagt of er iemand is die dat wil oprapen. WHOEEEHAHAHA! Zuipoen aan de bar met vlammetjes en bitterballen en dan naar huis, linksom over de rotonde. En natuurlijk na het half acht journaal met je open zakje chips op de buik in slaap vallen, televisie op Idols. Holland! Holland!
bromde Kiers om 19:14 (op Zaterdag, 12 November 2005)

Zo buurman, nog aan het werk?
Ja, de baas z’n centen zijn niet van blik hè?

WHOOOEEEHAAHAAHAAHAHAHAHA!
bromde mack om 21:58 (op Zaterdag, 12 November 2005)

Ik mis de verhalen van Kiers uit het verre oosten … ja dat om 04:45 uur ‘s morgens nog wel.
bromde TiTo om 04:46 (op Zondag, 13 November 2005)

euh ja TiTo, die verhalen zijn van Bicat verwijderd want het waarheidsgehalte was te hoog en de grond onder mijn voeten te warm.
bromde Kiers om 09:36 (op Zondag, 13 November 2005)

Ik mis die kerstkransen, niet die van puur chocolade, maar die bruine koeken met een laagje chocola en dan die witte balletjes erop. Waar ken je die in godsnaam nog kopen?
bromde Kippfest om 09:58 (op Zondag, 13 November 2005)

Pfffffff…

Ik duik er nog even in, denk ik.
bromde Marnix (URL) om 10:47 (op Zondag, 13 November 2005)

∗ humpf ∗
bromde Eduardo om 12:34 (op Zondag, 13 November 2005)

Heeft iemand mijn konijn gezien? Hij is klein en pluizig en wit en heeft een wipstaartje en rode oogjes en zijn ingewanden liggen eruit. Hij luistert naar de naam Laurus de Brontosaurus en hij heeft flaporen, waarvan ik er eentje heb afgesneden en aan zijn wipstaartje heb genaaid. Ik mis hem heel erg.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:43 (op Zondag, 13 November 2005)

Nee, sorry Max.

Roze olifanten, daarentegen, in overvloed.
bromde Eduardo om 12:58 (op Zondag, 13 November 2005)

Dus…

Verliefd op nicht (geen viagra nodig)
Op gevorderde leeftijd bloeit Voltaires liefdesleven helemaal op. Op zijn 47ste laat Voltaire zijn geliefde op dat moment, Emilie markiezen du Châtelet met wie hij tien jaar in haar kasteel woonde en studeerde weten dat hij te oud is om nog langer de liefde te bedrijven. Hij schijft haar in 1741:‘Het hart veroudert niet, maar de onsterfelijke is veroordeeld te wonen in een ruïne.’ Maar drie jaar later, op zijn vijfstigste raakte hij in vuur en vlam voor zijn jongere nicht, madame Denis, met wie hij tot zijn dood zal samenwonen:‘Ik geef je duizend kussen op je ronde borsten, op je betoverende kont en je hele lichaam, dat me zo vaak een stijve heeft bezorgd en me in rivier van genot heeft gestort.’
bromde TiTo om 13:21 (op Zondag, 13 November 2005)

Bigt tits, round asses.

Geil!
bromde Marnix (URL) om 14:02 (op Zondag, 13 November 2005)

Nou!
bromde Eduardo om 16:20 (op Zondag, 13 November 2005)

Bangbros? Bah, ik fusker wel even.
bromde Vincent Nemo (URL) om 17:48 (op Zondag, 13 November 2005)

“Niks nieuws onder de zon!” lachte mijn buurvrouw deze morgen, terwijl het nota bene zwaar bewolkt was en zij poedelnaakt haar stoep stond schoon te vegen om zodoende de hele wereld deelgenoot van haar borstvergroting te maken.

En dan zijn de mensen verwonderd dat God zwijgend in vrijetijdskazuifel aan een flipperkast staat te sleuren.
bromde urbain alpain (URL) om 20:52 (op Zondag, 13 November 2005)

Maar wat is nu precies je punt, Urbain?
bromde Marnix (URL) om 22:53 (op Zondag, 13 November 2005)

Moet dan dan, zo’n punt, Marnix?
bromde urbain alpain (URL) om 23:39 (op Zondag, 13 November 2005)

Vroeger zeiden de mensen: “Jazeker. Zo’n punt moet. Zo’n punt geeft blijk van betrokkenheid” Tegenwoordig is de jacht mooier dan de vangst en bij onvrede spoelen we het van ons af.

(Ik had eigenlijk netzogoed niets kunnen tikken)
bromde bicat om 00:12 (op Maandag, 14 November 2005)

Liever had ik de link van Marnix wat eerder ontdekt. Nu is het te laat. Bah.
bromde bicat om 00:13 (op Maandag, 14 November 2005)

Greetings to you and Please permit me to introduce myself. I am Mr. Rahman Al-Sheikh
a Saudi National and a crude oil Merchant before I was diagnosed with oesophageal cancer which has
defied all medical solutions and according to medical experts I only have
a few more months to live.

As you read this you do not have to feel sorry for me as it is a universal truth that we all must die
someday, the only problem with mine though being that I have particularly not lived my life well in spite of
my wealth and possessions as I never really cared for anyone
(not even myself) but my business. Though I was very rich I was never generous,
I was never caring about people but only dedicated my time and resources on my business as that was
the only thing I cared about. But now I regret all this as I now know that there is more to life than just
accumulating all the wealth in the world as I lay helplessly on my sick
bed.

If I was given a second chance to live again I sure would live my life a different way from how I have
lived it owing to what has befallen me now. As my last days alive are drawing closer and closer I have
already willed out most of my properties and assets to my immediate and extended family members as well
as a few close friends.
I also want my soul to be at peace with God and for him to be merciful on me and accept my soul and to
this regard I have resolved to give my remaining funds to charity organizations as I want this to stand as
one of the last deeds I indulge in on earth before I die. Though I have
already distributed money to some charity organizations, Now that my health has deteriorated so badly I
can no longer continue with this myself and also I do not trust my immediate family members or close
friends on this as I have once asked them to close one of my accounts and distribute the funds therein to
charity organizations in Bulgaria, Sri-Lanka India and Pakistan they greedily kept the money to
themselves. Hence I am contacting you with this as I have lost confidence in them because it is obvious
they are not contended with
what I have left for them.

The last of my funds which no one knows of is a cash deposit of Eighteen million U.S Dollars
($18,000,000,00) stashed in 2 trunk boxes and declared as Personal effects of high security value which
I have with a finance/Security Company in Europe. All I am asking of you is to assist me in making the
collection of this deposit and dispatching the funds to any charity of your choice after keeping 20% of the
funds for yourself and your family.10% of these funds should be to cover any expenses that might be
incurred in the process of making this claims.
Please contact me as soon as you get this email if you are capable and sincere to handle this transaction
on my behalf so I can forward you with all relevant documents necessary for the claims and the name of
the security firm where the funds are deposited.
God bless you as I await words from you. Please inform as soon as possible if you are not interested so I
can proceed to seek for someone else to carry out this on my behalf. Find attached a picture of me along
with this email for your perusal.

Please respond to me on this email address if you are willing to assist
me, alsheikh2005@netscape.net

Thanks and God bless.

Mr. Rahman Al-Sheikh
?
bromde Arnaud om 07:51 (op Maandag, 14 November 2005)

Doen! Zo kwam ik ook aan mijn Rolex én vier dozen C1alis.
bromde Marnix (URL) om 07:57 (op Maandag, 14 November 2005)

Eén Rolex maar, Mrnx?

∗ kijkt op beide armen naar ALLE wereldtijden ∗
bromde Eduardo om 09:24 (op Maandag, 14 November 2005)

De Hemel is echt jongens!! please bekijk de link
en spot niet met God
bromde BCheung (URL) om 23:18 (op Vrijdag, 18 November 2005)

hallo ik ben mounir en ik ben mijn konijn kwijt hij is bruin met wit hij is een dwerg konijn ik is hem wie hem vin krijg 50 euro ik houw van hem ik woon in limburg mail of bel naar 0486690341 ik woon in winter slag straat 185
bromde mounir om 22:10 (op Donderdag, 13 Juli 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)