stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Types - de 'naar poep ruikende' collega van Sales - bicat

Woensdag, 12 Oktober 2005

Types - de 'naar poep ruikende' collega van Sales

… van die types die kantoorhumor nieuw leven inblazen. Een bak perforatorsnippers boven een deur, vastgelijmde broodtrommels, mailboxxen vol powerpointpresentaties met een knipoog. De joviale collega, die weet dat een praatje een investering is. Hij deelt zijn hartveroverende glimlach met iedereen. Hij informeert naar de pasgeborene van Gerard van de administratie, feliciteert Barend op de heftruck met zijn verjaardag en adviseert Gisela van de gehaktballen en dikke soep bij haar huwelijkscrisis. Op personeelsavonden is hij nooit te beroerd voor een gebbetje, dolt hij terugkerend dikke seniele Bertha met haar SP-button en grijpt hij als eerste de karaokemicrofoon om zijn onovertroffen imitatie van Elton John ten beste te geven. This is your song. Compleet met luchtgitaarsolo, wat een gekkie is het toch. Altijd beschikt hij over de laatste mopjes. Zijn gezicht van oneffenheden vrij. Zijn donker omfloerste ogen en zijn robuuste kaaklijn vormen een ontwapenende combinatie voor vrouwen jong en oud. In het weekend draagt hij Gorillawear en een zwartlederen politiepet, hetgeen verklaart.

door bicat

  Realityblogdotcom
  Concerto per Archi in G-klein F XI no.17

Die malle Rogier toch…
bromde Klaarsz om 10:32 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

::Tilt, zonder al te veel moeite, kantoorhumor naar een hoger niveau::

Smoeiegorgens!
bromde Max J. Molovich (URL) om 10:49 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Zo heb ik bijvoorbeeld een blaaspijp op m’n bureau liggen. Het moderne equivalent van de zweep. Zie ik ergens de concentratie verslappen, dan draai ik vliegensvlug een vlijmscherpe pijl van een reep Panorama.

Jaja, met mij kun je lachen.
bromde Marnix om 11:06 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

U bent toch wat mild voor Ro gier,het siert u wel hoor Heer Kiers.
bromde R@ (URL) om 11:09 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Het citaat (+foto) dat je hebt geplaatst is niet uit mijn boek. Zal ik je een exemplaar van mijn boek sturen, zodat je kan zien wat er WEL in staat. Pas dan ben ik benieuwd wat je er echt van vindt.

Rogier Mostert
bromde Rogier om 11:11 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Rogier, wil je, als je op Bicat.net komt, níet adequaat of serieus reageren op geplaatste stukjes of voorafgaande reageersels? Zo hoort dat hier niet.
bromde Kiers om 11:21 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Ik vind die foto met die zwevende tennisbal wel iets esoterisch hebben.

Echt iets voor een goeroe.
bromde Marnix om 11:37 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

rogier heeft echter gelijk, de passage staat in het boek van de fascistenbende clickx en niet in die van mostert.
bromde de schoonmaakploeg om 11:40 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Ik voel dat de zwevende tennisbal in de rechte lijn met Het Licht van de zon een teken is. Rogier wil ons iets zeggen.
bromde de helderziende om 11:50 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

dat neemt overigens allemaal niet weg dat rogier waarschijnlijk toch een enorme lul is, maar niet om deze reden. begrepen?
bromde de schoonmaakploeg om 11:55 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Alles goed en wel….dit brengt mijn petitie bij de heilige kerk van Rome toch niet in gevaar..Dreknek wordt de eerste levende persoon die nog voor zijn dood zalig wordt verklaard als het aan mij en de rest van de mensen hier in de PBK ligt..
En homo’s zijn de schuld dat stoere en viriele hetro’s als ik nu ook de kans lopen om aids te krijgen ondanks het feit dat ze nooit hun piemel in de kont van een andere man steken, althans niet terwijl ze bij hun volle verstand of volle bewustzijn zijn, wat – en dat zal ieder met mij eens zijn- niet dezelfde dingen zijn…zo zei ik laatst tegen mijn moeder, ik zei mam, mam zeg ik, laatst werd ik wakker met mijn broek op m’n enkels op de stoep van het Rokin en er lagen allemaal condooms om me heen op het trotoir en ik zeg tegen mijn moeder en het het ergste is mam ik kan me er niks meer van herinneren en oei al dat opgedroogde verdriet en het moment dat ik naar boven keek en onderwijl mijn broek over mijn pijnlijke lendenen naar boven trok en de rgen grijze strepen door de lucht zag trekken en ik keek naar boven en zocht naar god maar het enige dat ik zag was het besnorde gelaat van een kerel in een leren jack dat in mijn gezichtsveld kwam en zei “jammer ben ik net te laat..”
Nou je zult bgrijpen dat mijn moeder erg schrok en ik achter bij haar op de fiets naar de carwash oor een schoonmaakbeurt van binnen en buiten en tja wat wou ik ook alweer zeggen…oh ja…of toch niet…oh ja..ik ben dus wel nuchter.
bromde L*U*L (URL) om 11:55 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Overigens vind ik het wel vreemd dat je op je eigen website in de derde persoon praat. Over jezelf.

Wellicht is dat een afstand die bewust wordt geschapen.
bromde Marnix om 11:56 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

50 1,032,153 16 bicat.net 490 $61,250

Een teleurstellende 60.000 dollar…

http://www.pcplein.nl
bromde L*U*L (URL) om 12:24 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Nou, daar kun je de omgebouwde bakkerskar anders behoorlijk mee vullen.
bromde Marnix om 12:34 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Wie het ook geschreven heeft, hij of zij had natuurlijk wel gelijk. Dat doe je gewoon niet, reacties schrijven die niks met het stukje te maken hebben. In hoofdletters nog wel. Nee, daarmee overschrijd je alle regels die bedoeld zijn om het voor je medemens aangenaam te maken, want dat is uiteindelijk toch wat iedereen wil.

Maar los daarvan, wat ook ten strengste verboden zou moeten worden met straffe van een gloeiende pook in den aars, is een infantiel lettertype als de comic sans gebruiken in je boek.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:02 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Komieken durven zich daar ook nog wel eens aan bezondigen als ze geen grappen meer in de aanbieding hebben, dat ze zich dan van een potje comic sans gaan zitten bedienen.

Hoewel Verdana best een vet gehalte heeft (als men op bold duwt, bijvoorbeeld), snuif ik mijn lijnen nog het liefst in Arial. Mocht iemand hier eventueel bezwaar tegen hebben dan sleur ik hem/haar onverwijld voor de rechter.
bromde urbain alpain (URL) om 16:27 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Graag wil ik er de lezer ook op wijzen dat als wij in Vlaanderen zeggen: “Hij is teer aan iets”, dat dit dan niks van doen heeft met asfalt maar alles met het teer zijn aan iets.

Misschien moet ik ook maar eens een boek schrijven.
bromde urbain alpain (URL) om 16:30 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Drie reacties in vijf minuten… Of ik ben drachtig óf ik moet dringend naar de kapper!
bromde urbain alpain (URL) om 16:32 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Drie reacties is nog tot dáár aan toe.
Dat drie keer spammen vind ik vele malen erger.
bromde Marnix om 16:44 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Teer in de zin van, teer beestje, zeg maar zo’n klein lief pluizig beestje dat de oogjes nog niet kan openen en ongemerkt fijngedrukt wordt door de hand van een geestelijk gehandicapte die z’n eigen krachten niet kent? En iets, hoe moeten wij, Ollanders, dat ‘iets’ interpreteren. Kan iemand teer aan z’n testikels zijn? Of ben je eerder teer aan je irritatiegrens?

:: Roept zuster ::

Zuster, zuster… Meneer Alpain roept weer alleen maar vragen op!?
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:46 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Heer Molovich, wat betreft dat beestje, daar verwart u mijns inziens teer met teder. Het teer zijn aan iets zit eerder in de buurt van Gevoelig zijn voor iets. Waar u in deze die geestelijk gehandicapte vandaan haalt is mij een raadsel maar mocht u daarmee enige speculatie aangaande mijn persoon maken dan hangt u. Waar is evenwel nog niet duidelijk.

Een mens kan dus wel degelijk teer zijn aan zijn testikels. Dat ge bijvoorbeeld om de haverklap last hebt van spataderen aldaar. Van die joekels die voor een donker paarse gloed rond de ballen zorgen.

Dat Babylonische, zullen wij daar dan nooit aan ontsnappen?
bromde urbain alpain (URL) om 17:03 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Ik reageer vandaag maar eens niet.
bromde Vincent Nemo om 17:20 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Ik vrees van niet, meneer Alpain.

Teer kan hier, of toch in ieder geval ten noorden van de Waal, geloof ik toch, ook betekenen dat iets klein en zwak is. Zo kan een te vroeg geboren puppie een teer hartje hebben, een hartje kortom, dat het op elk moment kan begeven.

Die geestelijk gehandicapte was geinspireerd op de geestelijk gehandicapte in Of Mice and Men, gespeeld door John Malkovich, een rol waaraan deze acteur tot vervelens toe wordt herinnerd in de prachtfilm Being John Malkovich. In Of Mice and Men knijpt John Malkovich geregeld per ongeluk jonge katjes en jonge vrouwen fijn. Hij houdt, zijn eigen kracht niet kennend, deze tere wezentjes te stevig vast, met alle fatale gevolgen van dien. Tragisch, want de oorsprong van dit stevig vasthouden, vindt zich in pure liefde.

Ga ik in de tussentijd even de tering naar de nering zetten. Moet ook gebeuren.
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:25 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

∗ schopt Nering naar de tering ∗

Zo! Nu eerst even reageren.
bromde Eduardo om 17:31 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Boekjes, publicisten en tennisballen? Na mijn rondje TV Gelderland maar eens een sinaasappel persen.
bromde herman (URL) om 18:04 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk het feit dat we elkaar ondanks alles naar het einde toe steeds blijken te begrijpen.

En ja, Being J.M., nu u het zegt!
bromde urbain alpain (URL) om 18:05 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

From: Bicat Kiers bicatkiers at hotmail.com
Posted At: woensdag 12 oktober 2005 11:37
Posted To: Clickx
Conversation: grote verwarring
Subject: grote verwarring

Geachte redactie van Clickx,

Grote verwarring is ontstaan in wegblogland nadat citaten uit uw boek zijn uitgelekt op de website van Merel Roze en vervolgens op onverklaarbare reden op Bicat.net zijn terecht gekomen.

Ik lees met grote verbazing de boze woorden van Rogier Mostert op onze website Bicat.net. Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat de heer Rogier Mostert, een gerespecteerd ICT expert, zo valselijk wordt beschuldigd door u op de website van Merel Roze met een andere ICT-grootheid Dreknek, dat overigens geschreven dient te worden met hoofdletters? En hoe is het mogelijk dat Bicat.net in deze netelige kwestie verzeild raakt?

Ik vraag u de onstane verwarring zo snel mogelijk op te helderen, want u weet hoe dat gaat met gewichtige zaken, die kunnen snel escaleren in deze gevoelige tijden met alle nare gevolgen van dien.

Met vriendelijke groet,

Kiers

———————————————————-

Van: Andy Stevens Andy.Stevens at minoc.com
Verzonden: woensdag 12 oktober 2005 12:18:52
Aan: Bicat Kiers bicatkiers at hotmail.com
Onderwerp: RE: grote verwarring

Beste Kiers,

De artikels in ons boek Webloggen zijn van de hand van Bart Goossens, zelf een fervent bezoeker van weblogs – hij kan zich intussen terecht een blogexpert noemen. De artikels zijn vaak tot stand gekomen in samenwerking met een aantal bloggers of gebaseerd op interviews met deze bloggers. Het lijkt me ook nogal logisch dat niet iedereen het helemaal eens is met de stellingen die in het boek ingenomen worden. Bloggen is namelijk iets heel persoonlijks en iedere blogger heeft zijn/haar eigen visie op hoe het (niet) moet… En dat weekt discussies los.

Wij voelen ons niet geroepen om ons in deze discussies te mengen. Iedereen heeft recht op vrije meningsuiting.

Mvg,
Andy Stevens

——————————
Andy Stevens
Eindredacteur Clickx Magazine

———————————————————-

From: Bicat Kiers bicatkiers at hotmail.com
Sent: woensdag 12 oktober 2005 13:16
To: Andy Stevens
Subject: RE: grote verwarring

Geachte heer Stevens,

Wel heb ik híer nogantoe! Een nogal boute uitspraak die u daar doet! “Iedereen heeft recht op zijn eigen mening”.

Meneer Andy, heeft u nagedacht over hoe ver deze wereld aan het afdrijven is van haar oorspronkelijke bedoeling? Heeft u zich gerealiseerd dat het leven een zichzelf ordenende structuur is, gericht op groei en in stand houding van de soort? Begrijpt u wat ik wil zeggen? Begrijpt u dat webloggen zo ongeveer de laatste tekenen zijn van een maatschappij in ernstig verval en doodsnood? Daar waar iedereen, zelfs de hersen- en zuurstoflozen, een eigen mening mogen hebben?! Begrijpt u, meneer Andy, dat u met het proclameren van ‘iedereen zijn eigen mening’ de nagel aan de doodskist bent van onze maatschappij? En helemaal schandelijk wordt het dat u een vete met Rogier Mostert uitruziet op onze website, maar dat is misschien een beetje off-topic in dit verband.

Webloggen is tot daar aan toe, maar lieden die zich bezig houden met serieus webloggen en érger nog, die zichzelf serieus nemen omdat ze webloggen, is een schande voor de soort en een bedreiging voor de wereld zoals wij deze kennen. En wat doet U, meneer Andy, als cherry on the cake? U geeft een boekje uit over ‘hoe serieus te webloggen’. AAAAAHH! Ik sterf! Zo veel gekte hadden wij nog niet gezien en ik vrees dat u met deze daad de vooruitgang eigenhandig in de achteruit heeft gezet. U bent een schande.

Yours truly etc.,

Kiers

———————————————————-

From: Andy Stevens Andy.Stevens at minoc.com
To: Bicat Kiers bicatkiers at hotmail.com
Subject: RE: grote verwarring
Date: Wed, 12 Oct 2005 13:30:54 +0200

Beste Kiers,

Ik heb helemaal geen vete met Rogier Mostert, zoals je suggereert. Ik ken de heer Mostert niet en ik had tot het moment dat je ons mailde nog nooit van je site gehoord, laat staan dat ik er een ruzie zou beslechten. Webloggen is een fenomeen dat veel mensen bezighoudt en dat steeds aan populariteit wint. Daarom wilden wij van Clickx Magazine onze lezers op de hoogte brengen van de mogelijkheden en valkuilen van dit fenomeen, met het boek ‘Webloggen’.

Mvg,
Andy Stevens

——————————
Andy Stevens
Eindredacteur Clickx Magazine

———————————————————-

From: Bicat Kiers bicatkiers at hotmail.com
Sent: woensdag 12 oktober 2005 13:34
To: Andy Stevens
Subject: RE: grote verwarring

Geachte heer Stevens,

Zo gemakkelijk laat ik mij dus niet met een kluitje het riet insturen. U heult met de vijand op een gruwelijke manier en ik vat dit hoogst persoonlijk op als zou het een conspiracy theory zijn. En nu ik daar over nadenk, weet ik eigenlijk wel zeker dat het de reinste samenzwering is.

U hoort nog van mij.

Yours truly etc.,

Kiers

———————————————————-

From: Andy Stevens Andy.Stevens at minoc.com
To: Bicat Kiers bicatkiers at hotmail.com
Subject: RE: grote verwarring
Date: Wed, 12 Oct 2005 13:37:05 +0200

Beste Kiers,

Ik heb geen idee waar je het over hebt. Mogelijk verwar je me met iemand anders. Wat mij betreft, is deze discussie gesloten.

Met vriendelijke groeten,

Andy Stevens

——————————
Andy Stevens
Eindredacteur Clickx Magazine

———————————————————-

Van: Bicat Kiers bicatkiers at hotmail.com
Verzonden: woensdag 12 oktober 2005 14:56:11
To: Andy Stevens
Subject: RE: grote verwarring

Heer Stevens,

Ik ben dus H-E-L-E-M-A-A-A-L niet verward en dat moet u nodig zeggen, met uw uitgeverij van weblogboeken over hoe te webloggen. De verwarring staat u op het hoofd geschreven. Zoals ik al zei: u hoort nog van mij, deze discussie is alles behalve gesloten! Ik ben toch niet gek geworden?

Yours truly, etc.

Kiers
bromde Kiers om 18:19 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Date: Wed, 12 Oct 2005 12:55:16 +0200 (CEST)
From: Dreknek tuider at dreknek.com>
To: clickx at minoc.com
Subject: HALLO OVER DE BOEK VAN WEBLOG!!!

HALLO DE LICKXC REDACTIE!

IK HEB OP DE WEBLOG VAN DE MEREL GELEZEN DAT JULLIE EEN BOEKJE HEBBEN GEMAAKT OVER DE WEBLOGGEN ENZ. EN NARE DINGEN OVER MIJN ZEGGEN EN NU BEN IK BOOS!! OMDAT IK NIET WEET WAT ER INSTAATN BIJV. EN WAT JULLIE ZOMAAR ZEGGEN ALSOF IK EEN SLECHTE MAN BEN ETC. EN DAAROM IS MIJN VRAAG: WAAROM ZEGGEN JULLIE ZULKE DINGEN!! MIJN MOEDER WAS ERG BOOS TOEN ZE HET HOORDE WANT ZE KAN NIET LEZEN ENZ. DUS DIE WEET DAN HELEMAAL NIET WAT ER GEZEGD WORDT EN IK BANG DAT STRAKS MIJN UITKERING STOP GAAT ENZ. WANT WAT MOETEN DIE WEL NIET DENKEN? ZO KOM IK TOCH NERGENS MEER AAN WERK BIJV.!? IK VIND HET EEN SCHANDE EN NET ZOIETS ALS DICTOTATORS DEDEN IN IRAK OF BIJVOORBELD IN ANDERE LANDEN MET EEN SOORT DICTATOTUURR!!

IK WIL EEN UITLEG WANT IK LAAT ME NIET ZOMAAR BEHANDELEN ALS EEN NARE MAN OF ZO!! WE LEVEN TOCH NIET MEER IN DE MIDDELEUWEN BIJV.?? IK WORD EN BOOS EN VERDRIETIG VAN! IK ZEG TOCH OOK NIET ZOMAAR DAT CLIKXCX EEN STOM BLAD IS VOOR ACHTELIJKE MENSEN OF ZO!!! WAAROM VRAAG IK? WAAROM MOETEN JULLIE RAAR PRATEN OVER MIJN? IK WIL EEN ANTWOORD ENZ. ANDERS GA IK NAAR DE REGTBANK EN ZORG MAAR DAT JE EEN ADVOKAAT KRIJGT ENZ. WANT IK LAAT DIT NIET LOPEN OVER MIJN LIJK!!!!

GROETEN VAN DE BOZE DREKNEK (MERELFAN!)

PS ALS IK GEEN ANTWOORD KRIJG KOOP IK NOOIT EEN CLLIXCK TERWIJL IK DAT MISSCHIEN NOG WEL VAN PLAN WAS BIJV. OOK AL HEB IK KRAP BIJ GELD!!!!

———————————————————-

On Wed, 12 Oct 2005, Andy Stevens wrote:

Beste Dreknek,

Bedankt voor je mailtje. In het boek ‘Webloggen’, geschreven door Bart Goossens (die zich intussen terecht een weblogexpert mag noemen), komt de naam Dreknek inderdaad in een bepaalde passage voor:

“Als je wil weten hoe het niet moet, kijk dan eens op merelroze.com. Zij heeft een vaste reageerder die tekent met ‘dreknek’ en alles in hoofdletters tikt (zie afbeelding 1). Hij beweert haar grootste fan te zijn en heeft het nooit over het postje.”

Met vriendelijke groeten,

Andy Stevens

——————————
Andy Stevens
Eindredacteur Clickx Magazine

———————————————————-

Date: Wed, 12 Oct 2005 14:00:47 +0200 (CEST)
From: Dreknek tuider at dreknek.com
To: Andy Stevens Andy.Stevens at minoc.com
Subject: RE: HALLO OVER DE BOEK VAN WEBLOG!!!

HALLO ANDIE!

WAAROM ZEGT DIE BART ZULKE DINGEN OVER MIJN? WAT DOE IK DAN VERKEERD BIJV.? MERELROZE IS EEN MOOIE LOG EN WAAROM MAG IK DAN NIET IN DE HOOFDLETTERS REAGEREN BIJV.?? HEEFT U MISSCHIEN EEN MAILADRES VAN DE BART WANT IK WIL HEM WEL EVEN VRAGEN WAT ER NOU NIET GOED IS ENZ. WANT IK KRIJG NOU IEDERE KEER MAIL VAN MENSEN VAN DE MERELROZE.COM DIE ZEGGEN DAT WAT IN HET BOEKJE STAAT WAAR IS ENZ. DUS DAAR WORD IK HELEMAAL GEK VAN EN MIJN MOEDER HEEFT HET AL ZO MOEILIJK WANT DIE WIL OOK HET COMPUTER GEBRUIKEN ENZ. OM DE HOTMAIL TE LEZEN (MAAR ZE KAN NIET EENS LEZEN!! MAAR ZE DOET ALSOF ZE HET WEL KAN!!) MAAR HET IS TOCH BELACHELIJK DAT DE MENSEN ZOMAAR WAT OPSCHRIJVEN ENZ.!! DUS ALS JIJ DE MAILADRES VAN DIE BART HEBT DAN MAIL IK HEM WEL EVEN WANT IK WEL GEWOON BEHANDELT WORDEN ALS MENS! DUS IK WIL WETEN WAT IK FOUT DOE ENZ. DUS DAAROM!!!

GROETEN VAN DE VERDRIETIGE DREKNEK (BOOS IS AL WAT MINDER)

PS IK KOOP DENK IK WEL EEN CLICKKX NU WANT IK VIND JOU WEL AARDIG ANDIE!!
bromde DREKNEK om 18:23 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Hmmm… Bart Goossens weblogt zelf ook. Daar kun je dus zien hoe het WEL moet. Ik ga het snel allemaal even lezen, tot straks.

“Gemiddeld komt 33 procent van het dagelijkse bezoek vr 13:35. Op grond van het bezoekersaantal van 1 van vandaag tot nu toe kan uw site vandaag op 3 pageviews (+/- 2) uitkomenen.”

Blijkbaar is webloggen-zoals-het-hoort niet voor het grote publiek.
bromde Dreknek (URL) om 18:26 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Wat een schat aan duiding en informatie toch maar weer!
bromde urbain alpain (URL) om 19:09 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

‘Een nogal boute uitspraak’ .. hehe
bromde herman (URL) om 21:07 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Of gewoon uit het raam kotsen. Impulsief.

Daar hoor je dus bijna nooit iets over.
bromde Marnix (URL) om 22:10 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Heb ik toch weer luidop gelachen in droeve tijden. Bedankt, Kiers en DREKNEK. Bedankt.
bromde Max J. Molovich (URL) om 22:36 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Dat vinden ze vast leuk om te horen. En oprecht.

Ga ik nu snel even de posters posten.
bromde Marnix (URL) om 22:43 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

pedante snikkels, komen kut te kort
webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?
bromde nove om 22:56 (op Woensdag, 12 Oktober 2005)

Nou eeeehhhh…

...de plicht roept.

Tot straks.
bromde Eduardo om 06:50 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

Is dat iets nieuws, dat webloggen?
bromde Klaarsz om 12:29 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

Het klinkt in ieder geval als een hobby voor dikke mensen.

En we weten allemaal wat daar allemaal aan schort.
bromde Hoof om 12:38 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

Webloggen is voor pukkelige, daglichtschuwe brildragers.

Eh.
bromde Marnix (URL) om 12:40 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

Winkelen. Het wondermiddel.

Net door je man ingeruild voor een exemplaar uit een beter jaar? Geen probleem, winkelen.

:: regelt advocaat, convenant en een middagje winkelen ::

Nee, mij zullen ze niet verwijten dat ik het slecht regel.
bromde Lennard om 14:17 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

izzu soms in de steek gelaten, lennard?
bromde de schoonmaakploeg om 15:03 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

Mmm.. na mijn convenant blijft er weinig ruimte voor winkelen over.
bromde Erwin (URL) om 16:04 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

Women be shopping!
Tegen het pashokje hangen en door een kiertje meekijken. Het is maar half lijden. Nice cameltoe honey.
bromde Vincent Nemo om 16:58 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

Die wolk lijkt verdacht veel op een big whopper met kaas.
bromde Vincent Nemo om 18:08 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

He, ik word geciteerd op landgoed Bicat.net. Ismedatwat. Nou, enorm bedankt dan maar, wat een eer.

:: poert teer uit de wormenpot ::

:: ziet Jerommeke uit Suske en Winter.. passeert hem de beker die hem toekomt ::

:: rukt zich eindeloos ::

Einde bericht.
bromde nove om 19:42 (op Donderdag, 13 Oktober 2005)

Kiers, je bent ronduit gevaarlijk.

Wat kost je eigenlijk per uur?
bromde iemand anders dan Kiers (URL) om 00:53 (op Vrijdag, 14 Oktober 2005)

Hééé, mijn levenswerken, geesteskinderen, mijn pracht & praal, mijn artistieke kanten… allemaal snoeihard blootgelegd, genadeloos gecopiëerd, ontrafeld en gescrutinized.

Ik kan wel janken! Is er dan niemand die hier iets tegen doet? En waar is de overheid als je haar nodig hebt?
bromde Kiers om 09:34 (op Vrijdag, 14 Oktober 2005)

Had deze morgen mooi last van ‘naar collega’s ruikende poep’ (al dan niet van de verkoopafdeling)...
bromde Klaarsz om 10:21 (op Vrijdag, 14 Oktober 2005)

dan heb ik voor de redactie deze tip om de onderschatte, ondergewaardeerde kanten van het landgoed Bicat.net onder de snotneuzen die het toch allemaal beter weten te brengen. Let op het verzoek onder het kneuterige artikel, zij willen allen verlicht en genezen worden. Vertel hen van meester Gerrits, over zijn schone verhalen welke de pedicure overbodig maken want zelfs tijdens lezing trekken de nagelriemen zich als vanzelf terug in hun uitgangspositie,hup, zo in hun gewenste vorm. Is dat even handig voor de zuinig levende medemens, de arme jongere, de beloftevolle jeugdloners , de jeune premiers uit het mediavak ?
bromde nove om 10:22 (op Vrijdag, 14 Oktober 2005)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)