stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Georgina Verbaan - Max J. Molovich

Zondag, 2 Oktober 2005

Georgina Verbaan

Georgina Verbaan stond nu al voor de derde keer deze week in de frietzaak om een patatje oorlog en een frikandel speciaal te bestellen. Het begon een beetje in de kijker te lopen, vreesde ze. "Hier opeten of meenemen?" vroeg de frietboer.

Oh, hoe ze smolt voor deze stem. Als hij sprak verscheen er achter Georgina een engelenkoor die met een hemels gezang de donkere basstem van de patatboer begeleidde. En dan die ogen, waarvan de irissen net zo zwart leken als de pupillen. Ze verdronk erin, snakte naar adem, elke keer als hij haar vragend aankeek; "Hier opeten of meenemen?"

Wat kan poëzie toch simpel zijn. Niets liever zou ze doen dan naakt naast hem liggen terwijl hij sliep. Ze zou naar ‘m kijken en met haar vingers kleine krulletjes draaien in zijn baard. Ze zou luisteren naar zijn rustgevende gesnurk. Zijn goddelijke neusvleugels zouden zachtjes vibreren, zijn dikke lippen zouden half geopend zijn. Diezelfde lippen glommen nu van inspanning en vetdampen. Georgina Verbaan sloeg haar ogen neer en zei: "Meenemen alstublieft." Het was nauwelijks hoorbaar, maar de patatboer had aan een half woord genoeg. "Tot volgende keer", zei hij toen ze de patatzaak verliet. De deur piepte, Georgina voelde hoe een brok in haar keel haar belette om de groet van de patatboer te beantwoorden.

Het regende buiten. Georgina Verbaan deed haar jas over haar hoofd en rende snel naar haar Smart toe om haar patatje oorlog en frikandel speciaal naar binnen te werken. Ze at rustig en zorgvuldig, als was elke hap een eerbetoon aan de patatboer. Wat een tegelijkertijd tragisch en gelukkig toeval dat hij op haar weg was gekomen. Tragisch omdat ze wist dat hij nooit de hare zou worden. Gelukkig omdat ze zich nu niet meer schuldig voelde wanneer ze tijdens het liefdesspel met Jort haar seksuele fantasieën de vrije loop liet. Voorheen voelde ze zich altijd leeg en miserabel als Osama Bin Laden haar fantasie kwam binnensluipen, vlak voordat ze haar hoogtepunt bereikte. Met een kalasjnikov losjes in zijn handen keek hij haar dan aan, streek langs zijn baard, liet zijn tong langs zijn lippen glijden, kneep zijn trouwe hondenogen tot spleetjes, stak zijn tong wat verder uit en begon de loop van zijn kalasjnikov te likken. Meestal kwam op dat moment Georgina zelf haar eigen fantasie binnen lopen. Naakt, slechts gekleed in een gordel van semtex. En dan ging ze om Osama en zijn kalsjnikov heen kronkelen en op haar hoogtepunt bracht ze zichzelf schreeuwend tot ontploffing. Langzaam opende ze dan haar ogen en keek ze in het zelfvoldane gelaat van Jort, die dacht dat hij haar die schreeuw had bezorgd. En dan voelde Georgina Verbaan zich, naast voldaan, vooral doodziek van zichzelf.

Twee maanden geleden was het nu dat ze voor het eerst de patatzaak binnenkwam en dat hij zich omdraaide om haar bestelling op te nemen. Ze schrok zich te pletter, moest naar adem happend op een krukje gaan zitten. Daar stond de man uit haar fantasieën. Daar stond Osama Bin Laden haar vriendelijk vragend aan te kijken en zijn handen aan zijn schort af te vegen. "Zegt u maar", had hij gezegd. Na welke woorden Georgina de zaak uitrende en buiten op straat haar maag leeg kotste. Die week durfde ze niet meer terug te komen, maar de eerstvolgende keer dat ze de liefde bedreef met Jort droeg Osama Bin Laden een eenvoudig rood-wit geblokt schort en was zijn kalasjnikov vervangen door een enorme frikandel speciaal. Ze kwam dan niet meer schreeuwend klaar, wat Jort een beetje leek teleur te stellen, maar ze voelde zich een stuk gelukkiger.

Na die keer stapte ze over haar schaamte heen en bezocht ze de frietzaak minstens twee keer per week. Georgina Verbaan likte het laatste beetje curry met mayonaise en uien op, startte haar Smart en reed weg. Toen ze het gezellig verlichte huis binnenkwam, stond Jort voor de gangspiegel zijn nieuwe bretels te passen.
"Hey Georgie", zei Jort, "wat vind je van m’n nieuwe bretels?"
"Mooi schatje", zei Georgina zacht en ze gaf haar man een kusje op zijn linkerwang. Jort snuffelde in de lucht.
"Heb je nou alweer een rauwe ui gegeten?", vroeg hij. Georgina glimlachte.
"Ja", zei ze. Jort gleed met zijn duimen op en neer langs de binnenkanten van zijn bretels.
"Wat ben je toch een raar meisje", zei hij.
"Maar wel jouw rare meisje", zei Georgina en ze liep door naar de zitkuil om in de felgroene Fatboy neer te ploffen.

door Max J. Molovich

  Vakantie 2
  Jongen

“Naakt, slechts gekleed in een gordel van semtex” U hebt mijn zondag zojuist nóg schoner gemaakt, heer molovich.
bromde grtskkdfte om 13:47 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Is het al weer zondag?
bromde Vincent Nemo om 14:40 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

‘Wat doet Winston hier schreeuwde Georgina’, het troebele zaad op het kleed negerend. Jort kwam zweigend binnenlopen en schonk nog eens in. ‘Iemand anders een glaasje’ en zwijgend dronken zij.
bromde herman (URL) om 14:44 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Kijk Max, met zo’n verhaal daar kan ik iets mee. Dat begrijp ik weer volledig zonder dat mijn fantasie weer op hoge toeren moet gaan draaien. Kan me zo voor de geest halen hoe die frikandel in Georgina’s mondje naar binnen glijdt. Heerlijk is dat. Zo’n frikandel bedoel ik dan natuurlijk.
bromde Arnaud om 15:54 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Kiers,
een peniskoker, is dat geen beroep?
bromde Arnaud om 15:55 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Rijdt ze Smart? Goh, dat lijkt me niet te passen denken in het soort random-mix logica van beroepen en ambachtslieden in het polderland.

Jan Hoef = Zadelmaker
Piet Visser = Vishandelaar
Jan van Wende = Molenaar

etc. nee, Verbaan = Smart. Ik wil haar niet te kort doen maar ze heeft haar enorme betekenis verdient met, door, vanwege een paar opgeflopte megabollen. Het is zondermeer een kruis voor de dames, daarom gun ik haar vele orgasmes maar zou haar wel straffen door veel vlees, dikke bloederige steaks op tafel te zetten omdat ze zo ondeugend droomt.
bromde nove om 16:00 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Zo zot op patat, en toch zo’n slank meiske; die twee vetbulten op wat ooit haar rug was, niet meegerekend.
bromde Herman Vallei (URL) om 16:02 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Volgens mij is nove iemand om schrik van te hebben. Dank voor het aantal kilometers dat ons scheidt.
bromde Vincent Nemo om 17:08 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Goeiemiddag, samen.

Iemand de loensende bever gezien?
bromde Marnix (URL) om 17:22 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

U mag te allen tijden weigeren, Heer Lnnrd.

∗ ziet zelf geen heil in ∗

Heer Mrnx, heeft u die niet op de barbeque gedeponeerd? Afgelopen zomer?

∗ ziet scheel houtskool liggen ∗
bromde Eduardo om 19:10 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Sta ik net bij de bushalte. Komt er gewoon helemaal niks langs.

Ja, een bus. Lekker boeien. Daar kun je niks over vertellen.
bromde Hoof om 20:10 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Maar…

...zijn ze nu echt, of is dat een sprookje?

∗ goochelt op gebroeders Grimm + big tit + sluts + Jort ∗

Het lijkt trouwens wel of ze een plassertje heeft.

Qua broekje.
bromde Eduardo om 23:54 (op Zondag, 2 Oktober 2005)

Maar Nemo, schetebeet..oelepetoetie, wegkilometers vervallen zo dadelijk aan de Staat en als die er niet meer zijn, hoe wil je vluchten..dat kan niet meer.. voor me uit is leeg en duur of ga je dan staken en nooit meer met me praten. U hullen in zwijgzaamheid en u dan opnieuw meer dan belachelijk maken..vooral omdat dergerlijke kloosterordes een kwijnend bestaan lijden en juist dat me net helemaal niks voor u toeschijnt, armoede. Veuls te moeilijk om u in te schikken.. toch ..ouwe pik van me..ja, leer me u kennen zeg..
bromde nove om 03:59 (op Maandag, 3 Oktober 2005)

Waarde Nove,
Op de valreep
Je weet hoezeer ik tegen geweld ben, een uitzondering kan uiteraard een enkele maal zeer verfrissend werken.
Mooie ouderwetse vlammenwerper kopen/lenen? Made in Germany.
bromde Arnaud om 05:33 (op Maandag, 3 Oktober 2005)

Nou, wilt u geloven dat ik familieverplichtingen had? En sociale. Het was me, kortom, een weekeinde waarin wij weer eens het beste in onszelf dienden boven te halen. Het is volbracht. En het is niet onopgemerkt gebleven.

Georgina is, wil ik nog even zeggen, pas sinds een paar weken verzot op patat – u kent de redenen inmiddels. Mocht ze haar patatzucht nog een tijdje volhouden, dan zal zich dat dra gaan aftekenen en zal haar voorgevel niet het enige lichamelijke onderdeel van buitenproportionele omvang zijn. Jort zal haar verlaten, Georgina zal zich tot de Islam bekeren en volledig gesluierd zal zij de patatboer voor zich winnen. En nog een tijdje gelukkig leven, totdat haar zoon zich in 2028 opblaast voor de Ambasade van Zimbabwe, inmiddels dé grootmacht van de wereld.
bromde Max J. Molovich (URL) om 09:49 (op Maandag, 3 Oktober 2005)

Ik vind Geogina wel sympatiek.
bromde Lennard om 10:05 (op Maandag, 3 Oktober 2005)

De enige reden dat Georgina Lolita rechtop blijft staan is omdat haar veel te grote hoofd zo goed als geen gewicht heeft omdat er niets inzit. Voor een gewichtsloosheidstest hoef je Georgina de ruimte niet in te sturen, dat ervaart zij elke dag. Het is dat zij er niet zinnig over kan vertellen anders zou zij haar gewicht voor de NASA in goud waard zijn.
bromde Kiers om 10:25 (op Maandag, 3 Oktober 2005)

∗ knip & plak ∗

KABINDA, ZAIRE—In a move IBM officers are hailing as a major step in the company’s ongoing worldwide telecommunications revolution, M’wana Ndeti, a member of Zaire’s Bantu tribe, used an IBM global uplink network modem yesterday to crush a nut.

Ndeti, who spent 20 minutes trying to open the nut by hand, easily cracked it open by smashing it repeatedly with the powerful modem.

“I could not crush the nut by myself,” said the 47-year-old Ndeti, who added the savory nut to a thick, peanut-based soup minutes later. “With IBM’s help, I was able to break it.”

Ndeti discovered the nut-breaking, 28.8 V.34 modem yesterday, when IBM was shooting a commercial in his southwestern Zaire village. During a break in shooting, which shows African villagers eagerly teleconferencing via computer with Japanese schoolchildren, Ndeti snuck onto the set and took the modem, which he believed would serve well as a “smashing” utensil.

IBM officials were not surprised the longtime computer giant was able to provide Ndeti with practical solutions to his everyday problems.

“Our telecommunications systems offer people all over the world global networking solutions that fit their specific needs,” said Herbert Ross, IBM’s director of marketing. “Whether you’re a nun cloistered in an Italian abbey or an Aborigine in Australia’s Great Sandy Desert, IBM has the ideas to get you where you want to go today.”

According to Ndeti, of the modem’s many powerful features, most impressive was its hard plastic casing, which easily sustained several minutes of vigorous pounding against a large stone.

“I put the nut on a rock, and I hit it with the modem,” Ndeti said. “The modem did not break. It is a good modem.”

Ndeti was so impressed with the modem that he purchased a new, state-of-the-art IBM workstation, complete with a PowerPC 601 microprocessor, a quad-speed internal CD-ROM drive and three 16-bit ethernet networking connectors.

The tribesman has already made good use of the computer system, fashioning a gazelle trap out of its wires, a boat anchor out of the monitor and a crude but effective weapon from its mouse.

“This is a good computer,” said Ndeti, carving up a just-captured gazelle with the computer’s flat, sharp internal processing device. “I am using every part of it. I will cook this gazelle on the keyboard.”

Hours later, Ndeti capped off his delicious gazelle dinner by smoking the computer’s 200-page owner’s manual.

IBM spokespeople praised Ndeti’s choice of computers. “We are pleased that the Bantu people are turning to IBM for their business needs,” said company CEO William Allaire. “From Kansas City to Kinshasa, IBM is bringing the world closer together. Our cutting-edge technology is truly creating a global village.”
bromde Hoof om 10:55 (op Maandag, 3 Oktober 2005)

Waarde Arnaud,

het is bevestigd.. uitzonderingen mogen de regel bevestigen..zwoel he..en nee, ik rij geen auto maar maak er wat van daar in Outerspace.
bromde nove om 14:00 (op Maandag, 3 Oktober 2005)

fGWMej
bromde ULYUvbhmucesguNgt om 04:04 (op Maandag, 19 Mei 2008)

hello everybody! candid upskirt pictures 968953
bromde kris () (URL) om 00:56 (op Dinsdag, 20 Mei 2008)

hi nice site thx
bromde sylvia () om 00:57 (op Dinsdag, 20 Mei 2008)

hi great site 10x
bromde liza () om 03:22 (op Dinsdag, 20 Mei 2008)

hello everybody! upskirt teens 695
bromde joseph () (URL) om 03:22 (op Dinsdag, 20 Mei 2008)

interesting site man upskirt nude jmsxl
bromde arni () (URL) om 00:28 (op Woensdag, 21 Mei 2008)

hello everybody! index of upskirt %(((
bromde john () (URL) om 00:28 (op Woensdag, 21 Mei 2008)

good site dude lindsy lohan upskirt dvf
bromde bob () (URL) om 03:08 (op Woensdag, 21 Mei 2008)

interesting post thx dirt cheap airfare
bromde low fares () (URL) om 01:21 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

great work cool site 10x indian child welfare act
bromde cheapest airfare () (URL) om 01:24 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

hi nice work man ticketmaster canada
bromde malaysia airline tickets () (URL) om 01:28 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

cool site thx celsius to farenheit
bromde airfares () (URL) om 01:28 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

good work nice site usc football tickets
bromde cheap kansas city () (URL) om 06:54 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

sweet site thanks discount silver dollar city tickets
bromde razorback tickets () (URL) om 07:02 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

thanks good chinese rolex
bromde appraisals () (URL) om 12:43 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

good links thx rolex datejust model 1601
bromde rolex () (URL) om 13:10 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

interesting post man… free motorola ringtone v60x
bromde free video game ringtone () (URL) om 19:01 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

hi cool work great site dude free download nokia ringtones
bromde voice ringtones () (URL) om 19:09 (op Donderdag, 22 Mei 2008)

good work great site =) pholyphonic_ringtones_htm
bromde ringtones () (URL) om 01:03 (op Vrijdag, 23 Mei 2008)

hi it’s jessy cool )) downloadable_ringtones_for_my_alltel_phone_htm
bromde ringtones () (URL) om 01:03 (op Vrijdag, 23 Mei 2008)

sweet post dude )) i love you free ringtone website
bromde attwirelessringtoneprepaidcellphone () (URL) om 01:05 (op Vrijdag, 23 Mei 2008)

nice links see you nextel non music ring tones
bromde lg preinstalled ring tones () (URL) om 06:36 (op Vrijdag, 23 Mei 2008)

awesome site thx new orleans ring tone
bromde verizon wireless () (URL) om 13:24 (op Vrijdag, 23 Mei 2008)

really work man wow replica designer purses
bromde replica tiffany () (URL) om 13:26 (op Vrijdag, 23 Mei 2008)

cool see you free ring tones for star tac 7868w htm
bromde ring tones () (URL) om 13:32 (op Vrijdag, 23 Mei 2008)

gdfgdfg gdfgdsfg dfsgdsfg dfgdsf gsouthwest airline tickets
bromde cheap air flights () (URL) om 21:32 (op Vrijdag, 23 Mei 2008)

gfhfgh hdfgh dfghdgfhdf hdgfh rolex gmt
bromde rolex watches () (URL) om 21:37 (op Vrijdag, 23 Mei 2008)

good site dude louis vuitton purse replica fdvb
bromde mona () (URL) om 00:19 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)

it’s nice site replica louis vuitton =-PPP
bromde lola () (URL) om 00:21 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)

gdsgdsf gdsfgdsfg sdgfgdsfg sdfgdsf gastros tickets
bromde cheap kansas () (URL) om 02:36 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)

gdfgdsf gfdgdsfgdsf dsfgdsf ancient greek warfare
bromde low fares () (URL) om 02:44 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)

gdfgds gsdfgdsf gdsfgdsfgds gdsfg sfake swiss rolex watches
bromde rolex appraisals () (URL) om 02:46 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)

please look at this cheap louis vuitton replica 18102
bromde adult () (URL) om 02:49 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)

jhhb hyuh uihui ijui disney ringtones
bromde iybIiniDt om 03:03 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)

dgdsfg gfdsgdsf gdsfgdsfgds gdsfgds ticket center en puerto rico
bromde razorback tickets () (URL) om 08:25 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)

fasdfasd fdasfasdfas fasdfasdf asfdfsd fringtones
bromde ghost ringtone () (URL) om 08:45 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)

fdsfsda fdsfdasf fdsafdasf fdasfdasf joy ringtone converter keygen
bromde free video game ringtone () (URL) om 08:59 (op Zaterdag, 24 Mei 2008)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)