stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Harrie, de seriemoordenaar - Zoute snor

Woensdag, 14 September 2005

Harrie, de seriemoordenaar

Seriemoordenaars, dat was toch z’n hobby. Al sinds zijn vroegste jeugd was hij geïnteresseerd in de werken van Gein, Oswald, Berkowitz en Kemper. In een enorme boekenkast verzamelde hij alle boeken, knipsels en foto’s die met seriemoordenaars te maken hadden waar hij de hand op kon leggen. Zijn interesse was zo allesoverheersend, dat zijn moeder zich wel eens zorgen maakte. Regelmatig vroeg ze hem of zijn interesse niet zo langzamerhand veranderde in een obsessie, en of het niet beter voor hem was om een andere hobby te zoeken, en een vriendin. Zij werd tenslotte ook al een dagje ouder, zo verzuchtte ze iedere keer nadat ze hem hiermee lastigviel.

Op zijn twintigste doken er hier en daar in de media verhalen op, die wel eens konden wijzen op een nieuwe seriemoordenaar, eentje in zijn eigen stad. In de buurt waar hij woonde werd af en toe een hoertje gevonden, met de keel doorgesneden terwijl er met haar eigen bloed het woord 'marterhaag' boven het hoofd geschreven stond. Toen hij hier voor de eerste keer over las, vroeg hij zich af wat dat malle woord voor betekenis had. Hij zocht in al zijn lectuur naar een betekenis, maar er was er geen een bevredigend. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat het een verwijzing naar iets anders was.

Enkele dagen nadat het derde lijk was gevonden, vroeg hij z’n moeder of die wist wat de betekenis van het woord was, of het misschien iets uit het verleden van de stad was. Zijn moeder had nog niets gehoord over de seriemoordenaar, en reageerde op z’n zachtst gezegd geschokt. Ze vertelde hem dat de schok kwam omdat ze zich realiseerde dat er een seriemoordenaar in haar omgeving rondwaarde, maar later realiseerde hij zich dat ze iets wist, iets wat hij niet wist. Hij vroeg zijn moeder hiernaar, maar ze zei dat ze niets wist, en dat hij haar met rust moest laten. Gefrustreerd begon hij zelf maar weer te puzzelen, om te kijken of hij de politie te snel af kon zijn met het ontmaskeren van de moordenaar.

Toen haar zoon haar vroeg of ze wist wat het woord marterhaag betekende, was ze geschokt. Ze hoopte dat ze haar gezicht in de plooi had gehouden, maar ze was bang van niet. Na al die jaren van achterdocht jegens de hobby van haar zoon, vreesde ze dat haar angst waarheid was geworden. Haar zoon was door zijn fascinatie voor seriemoordenaars zelf een moordenaar geworden, en had haar getest door te vragen of ze wist wat het woord marterhaag betekende, terwijl het duidelijk was dat het een anagram was voor haar naam, Margaretha. Ze hoopte dat de uitleg die ze hem had gegeven, dat ze geschokt was dat zulke dingen in haar omgeving gebeurden, voor hem voldoende was. Maar iedere avond als hij laat thuiskwam van zijn nachtelijke zoektochten (naar de moordenaar, ja ja) was ze bang dat dit de avond was dat hij bij haar zou komen, met die rare blik in zijn ogen. En op een gegeven moment begon hij haar ernaar te vragen, waarop zij steeds ontkende meer te weten.

Een paar weken gingen voorbij, zonder dat er iets gebeurde. Toen, op een avond, hoorde ze hem vloekend thuiskomen. Ze dook nog dieper weg onder de dekens, alsof ze dacht dat dat zou helpen. Ze hoorde hoe haar zoon de trap op stommelde, in zichzelf iets mopperend wat klonk als 'stom rund…' en '…nu zal ik nooit…', meer kon ze er niet uit opmaken. Hij schreeuwde over de overloop om zijn moeder, En ze lag stilletjes onder de dekens, doodsbang voor wat ging komen. Plots werd de deur van de slaapkamer opengegooid, en ze hoorde hem vragen: 'Moeder?' Hoewel ze wist dat in griezelfilms het hier altijd misgaat, keek ze van onder de dekens naar de deur. 'Ah, daar ben je, ik was al bang dat ik je kwijt was!' zei haar zoon vanuit de deuropening, met een sinistere glimlach om zijn mond. 'Is er iets?' vroeg hij haar, en terwijl ze de krant in zijn handen zag, met de kop 'Moordenaar gepakt' duidelijk leesbaar op de voorpagina, zei ze tegen hem: 'Nee, natuurlijk niet, wat zou er moeten zijn?'

door Zoute snor

  Moordenaar op Slippers
  Extrapoleren

w00t! Hehehe. Zo, en nu lezen.
bromde Adriana om 10:04 (op Woensdag, 14 September 2005)

Nou, beetje tegenvallende ontknoping. Of komt er een vervolg waaruit blijkt dat de hoofdpersoon een verknipte en daardoor door zijn moeder verstoten tweelingbroer heeft die erachter is gekomen hoe zijn moeder heet en die, om haar te eren, heroinehoertjes vermoord en hun keel in een grimas opensnijdt en de naam van zijn moeder in anagram op hun hoofd schrijft, als om te zeggen: moeder, waarom heeft u mij verstoten, ik ben toch geen monster? Daarbij zijn eigen vraag eigenlijk al beantwoordend. Ik bedoel, het leven is moeilijk voor sommigen onder ons. Laat ons dat vooral niet vergeten. Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen, Zoute Snor, u heeft ons daar een verdomd leuk verhaal voorgeschoteld, maar eerlijk gezegd wil ik wel weten waarom die moordenaar ‘marterhaag’ boven de hoofden van zijn slachtoffers schreef.
bromde Max J. Molovich (URL) om 10:26 (op Woensdag, 14 September 2005)

Volgens mij heeft het iets te maken met het Dierenbevrijdingsfront, en dat die vrijgelaten marters dan zo’n haag vormen waar de gebivakmutste activisten juichend onderdoor lopen.

Zoiets.
bromde Marnix om 11:37 (op Woensdag, 14 September 2005)

Wat natuurlijk weer verwijst naar de dierproeven op diezelfde marters voor de make-up van prostituees…
bromde Klaarsz om 11:54 (op Woensdag, 14 September 2005)

Ik had gehoopt op een ontknoping dat zijn moeder een ouwehoer zou zijn, beetje afhankelijk van haar leeftijd natuurlijk maar toch, of dat hij een moederneuker zou blijken of gewoon een geweldadige ontknoping waarbij een paard in stukken gesneden zou worden met veel bloed en neuken en geweld en zaad.
bromde Kiers om 12:05 (op Woensdag, 14 September 2005)

...en de bontjassen die zij noch immer van hun karige loon zouden willen kopen, hierdoor slechts vanaf gehouden door de torenhoge bedragen die te dienen worden afgedragen aan de daartoe gedelegeerde dealers die hen voorzien van de flagrante hoeveelheden harddrugs die nodig zijn om het beroep sowieso te kunnen uitoefenen. Dus dan ben je ook terug bij af.

In Rotterdam kun je het ondertussen als rechtgeaarde stoephoerenloper wel schudden. Zielig hoor. Moet ik voortaan zeker weer van die onbestemd riekende clubs in (zweet, rubber, goedkope schoonmaakmiddelen en – parfums of andersom), waar de praktisch onverstaanbare dames op jouw kosten voor € 14,50 een glaasje water met een druif zitten weg te klokken, waarna ze voorstellen eens even lekker apart te gaan zitten daar in dat hoekje waar een meneer onmiddellijk komt vragen hoe groot de fles champagne precies moet zijn en hoe lang er later op de avond afgezonderd gaat worden naar een kamer die in donkere en rode tinten is afgewerkt. Alsmede voorzien van een spiegel aan het dak. Met gratis condooms en 2x hoogtepunt.

Heb ik allemaal van horen zeggen hoor.
bromde Hoof om 12:20 (op Woensdag, 14 September 2005)

Precies, Hoof. Er gaat toch niks boven de buitenlucht, wat betreft betaalde liefde dan. Of de zweetgeur van heel het gezin in je eigen Kadet uit ‘92. Geeft toch een soort gevoel van veiligheid op het moment dat zo’n tandeloze stoepmadam met uitvallende haren aan je mannelijkheid loopt te sabbelen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:20 (op Woensdag, 14 September 2005)

Aan de andere kant. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat vrouw Hoof met een bepaald ongezellige gezichtsuitdrukking een bijkans nog nadruipend condoom heen en weer wiebelt tussen wijsvinger en duim, die zojuist in haar schoot viel (het condoom, niet haar wijsvinger natuurlijk) hij het openen van het zonneklepje. En dan dat zeuren, “...en wie moet het allemaal weer opruimen?”
bromde Hoof om 13:16 (op Woensdag, 14 September 2005)

U knoopt ze toch wel dicht, mag ik hopen?
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:18 (op Woensdag, 14 September 2005)

Het moet toch een enorme frustratie voor een seriemoordenaar zijn wanneer hij bij de eerste moord betrapt wordt.
bromde Arnaud om 13:36 (op Woensdag, 14 September 2005)

Vreemd eigenlijk. Dat bij mij de condooms aan de buitenkant véél natter zijn dan erin. Men zou kunnen vermoeden dat ik een ENORM vochtig effect op dames heb. Of dat ik een enorme droogkloot ben.
bromde Hoof om 13:42 (op Woensdag, 14 September 2005)

Je moet ‘m ook niet binnenstebuiten afrollen Hoof.
bromde Lennard om 13:44 (op Woensdag, 14 September 2005)

Can Mary fry some fish, mama
I’m as hungry as can be
Oh lord, how I wish, mama
You could stop the baby cryin’
‘Cause my head is killing me

I saw my ex again last night mama
She was at the dance at Miller’s store
She was with that Jackie White mama
I killed them both
And they’re buried under Jacob’s sycamore

You think I’m psycho don’t you mama
I didn’t mean to break your cup
You think I’m psycho don’t you mama
You better let ‘em lock me up

Oh, don’t hand me Johnny’s pup mama
As I might squeeze him too tight
I’m havin’ crazy dreams again mama
So let me tell you ‘bout last night
I woke up in Johnny’s room mama
Standing right there by his bed
With my hands around his throat mama
Wishing both of us were dead

You think I’m psycho don’t you mama
I just killed Johnny’s pup
You think I’m psycho don’t you mama
You’d better let ‘em lock me up

Oh you recall that little girl mama
I believe her name was Betty Clark
Oh don’t tell me that she’s dead mama
‘Cause I just saw her in the park
We were sitting on a bench mama
Thinking of a game to play
Seems I was holding a wrench mama
Then my mind just walked away

You think I’m psycho don’t you mama
I didn’t mean to break your cup
You think I’m psycho don’t you mama
Mama why don’t you get up?

bromde Elvis Costello (URL) om 14:05 (op Woensdag, 14 September 2005)

Ja, die Costello, die begreep tenminste waar we heen willen na een veelbelovende inleiding.
bromde Joost Brummelkamp (URL) om 14:08 (op Woensdag, 14 September 2005)

... en je kunt ‘m bellen voor een te gekke gitaarsolo op 1 snaar.
bromde Hoof om 14:41 (op Woensdag, 14 September 2005)

Johnny’s pup mama
As I might squeeze him too tight
I’m havin’ crazy dreams again mama
So let me tell you ‘bout last night
I woke up in Johnny’s room mama
Standing right there by his bed
With my hands around his throat mama
Wishing both of us were dead

You think I’m psycho don’t you mama
bromde ram () om 15:36 (op Woensdag, 14 September 2005)

Wat een kutverhaal zeg, zo kan iedereen er wel eentje verzinnen…
bromde king (URL) om 16:23 (op Woensdag, 14 September 2005)

Zeg, meneer King, dit is een nette website, voor nette mensen. U houdt uw ergenissen maar voor u eigen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:21 (op Woensdag, 14 September 2005)

Ja… Laat u vooral niet misleiden door het bovenliggende kontneukende stel is. Als mijn moede ogen mij niet bedriegen.

∗ steekt Fiat achteruit in rioolput ∗
bromde Hoof om 19:22 (op Woensdag, 14 September 2005)

Het vervolg:

Het bleek later dat de seriemoordenaar een gefrusteerde ex-kunstacademiestudent was die geen fatsoenlijke penselen kon kopen. Je moet namelijk weten dat de penselen van marterhaar de beste zijn. Of, zoals de moeder deze man van zuidelijk afkomst zei: marterhaag.

Denk ik.
bromde Zoute snor om 20:22 (op Woensdag, 14 September 2005)

Aah.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:15 (op Woensdag, 14 September 2005)

Flauwekul!

Iedereen die ook maar íets van de kunstpenseelschilderwereld weet kent het volgende rijtje in volgorde van populariteit:

1. Kikkerveren.
2. Struisbont (geweven).
3. Verwaande Kwast.
4. Marterhaag.
5. Acryl.

Daar ga je dan met je mooie verhaal!
bromde Marnix (URL) om 22:54 (op Woensdag, 14 September 2005)

Is Oswald een seriemoordenaar? Hij heeft toch alleen J.F.K. doodgeschoten? En zelfs dat is niet zeker..

enne…

mart er haag (v)
ett er buil (m)

duidelijk twee onverschillig voltooide deelwoorden van dezelfde stam.
bromde L*U*L (URL) om 23:05 (op Woensdag, 14 September 2005)

∗Schaamt zich voor het door elkaar halen van de namen Lucas en Oswald∗

∗Kruipt weer onder steen∗
bromde Zoute snor om 04:36 (op Donderdag, 15 September 2005)

Wat een verrúkkelijke dag!

Ga ik nu snel even de worsten draaien.
bromde Marnix om 06:39 (op Donderdag, 15 September 2005)

Zo. U bent er bepaald op tijd bij vandaag. Ben ik blij dat ik nog lekker op bed lig.
bromde Hoof om 08:35 (op Donderdag, 15 September 2005)

Sombie in de stad

Tom kwam uit school.
Hij hat net les over lijken.
Lijken vont hij intre interesant.
Hij kreeg goeien sij cijfers op school.
Tuis was hij ook goed hij was een wonder-
kind Hij hat ook een vriendin Lisa zij vond lijken ook interesant.
Op en dag liep Tom door de straat.
Hij zag en moter en er zal wel een hele bleken man of was het en lijk
dacht

[toen kwam er een documentaire over vrouwen met te grote borsten op tv]
bromde Hoof's Zoon om 08:39 (op Donderdag, 15 September 2005)

Is het niet toevallig Marnix’ zoon?
bromde Lennard om 09:26 (op Donderdag, 15 September 2005)

Kop op, zoutsnor! Zo erg is dat toch ook weer niet? Je had ook zo maar een haar op de billen van een willekeurig maar met zeer onsmakelijke billen uitgerust iemand kunnen zijn. Dat soort dingen gebeuren hoor! Dat is pas erg, joh! Ik zei laatst nog tegen mijn moeder, mam zeg ik, ik zeg mam weet je wat pas erg is mam? en zei zegt, mijn moeder, zij zegt nee dat weet ik niet jongen en ik zeg mam zeg ik ik zeg mam een bilhaar zijn op iemands billen mam dat is pas erg zeg ik.
bromde L*U*L (URL) om 09:29 (op Donderdag, 15 September 2005)

Mijn bilharen zijn nochtans zeer gelukkig.
bromde Max J. Molovich (URL) om 10:31 (op Donderdag, 15 September 2005)

leuk verhaal, eind ook leuk.
bromde choco om 00:11 (op Maandag, 26 September 2005)

mooie bilharen!
bromde Tijgertje om 15:13 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Wa ne idioot, da ge daar aan wilt meedoen…
bromde wouter de bock () om 15:14 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

i
bromde Joey Barbier om 15:15 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

ik hou van bilharen, word ik opgewonden van.
bromde Joey Barbier om 15:16 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

ik ook, daarom zie ik graag andermans kont, vooral die van Dhondt
bromde Sarah Coetsiers om 15:16 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

vortig
bromde roze dildo () om 15:17 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Ik ook. Dhondt is leuk en knap en ik word daar zo opgewonden van :D

RAUWKES!
bromde Joey Barbier () om 15:17 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

joey, gij zij kei goor. Wa is me da zeg… Dhondt, zeg dan liever een orgietje met vandenberghe, lammens en de croock…
bromde Sarah Coetsiers om 15:18 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

petit_jervais@hotmail.cm is het adres voor een lekker geil klapke te doen
bromde wouter de bock om 15:20 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

tiz nie omda gij da wilt Wouter da ke da ook wil é... Wilt g wel is voor u eigen spreken!!!
bromde woot () om 15:20 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Orgietje, doe me denken aan mn orgel uit mn achterste. GEWELDIGE KLANK!!!

Je moest ies horen vandaag, ik had gisteren ajuin gegeten. Die witte bonen in de sous had ik er beter NIET bij gegeten.

WEETJE: mijn orgel was welriekend, zoals da uit de kerk ;)
bromde Joey Barbier () om 15:20 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Da gaat nie, een orgel in uw kont. Da orgel is te klein, da valt deruit jong, en dan is da mooi orgel, da in uw kont gezeten heeft, kapot…
bromde Sarah Coetsiers () om 15:22 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

SERENA! GA VAN MN ERF!!!!! EN EET UW WITTE BONEN! Zoals gisteren in de kerk ;) was nogal een orkest. En scala die erbij zongen… Echt geweldig. Het leek precies op de CD van het zonneke ;)

Of den vuurtoren waar ik op valt, knappe diadeem!
bromde Joey Barbier () (URL) om 15:24 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Keicoole reacties! zit gulder me zen vieren aan diene computer?
bromde vies ventje om 15:24 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

ja wur , tis gebruike we als forum
bromde gele dildo om 15:25 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

mooi filmpje…
bromde pedo4 (URL) om 15:26 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Check mn website ;)
bromde pedoman4 (URL) om 15:27 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

seg viez ventje… Wilt ge nie kome meedoen? I need help!!!
bromde gele dildo om 15:27 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

andere dildo…
bromde appelblauwzeegroenedildo77 (URL) om 15:28 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

wa is uw probleem? geel is mn lievelingskleur wur
bromde mijn moeder/ dildo om 15:29 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Hou je aan het onderwerp! Het ging over kontharen! BTW, mooie site konthaarman!
bromde RESPECT VOOR KONTHAAR (URL) om 15:31 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Check mn site
bromde Baardje Anus (URL) om 15:33 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

viespeuken
bromde vies ventje om 15:34 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

viez ventje need your help ep n paal tusse mijn benen, kheb der ene te kort
bromde gele dildo om 15:34 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Geef gewoon toe da je da kei mooi vind. BTW, heb jij geen anusbaard?
bromde LOL om 15:34 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

en hier is nummer 5 van het groepje
bromde paarse dildo om 15:34 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

OE OE OE OE!!!

OE OE OE!

SNUIF!!!!!!!!!!
bromde Melchior (URL) om 15:36 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

tot zaterdag? 4u fzo
bromde groene dildo om 15:38 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

OE OE OE? :S

OE oe oe oe? :P

Oe oe oe oe oe oe oe oe oe oe!!!

Grtz! Oeoeoe!!!!!

SNUIF!!!!!
bromde Melchior om 15:38 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

godverdomme, ik weetnie wa ik moe zegge, ik heb net tine en tahira gezien, en ik kan geen woord meer uit men bek krijge…
bromde appelblauwzeegroene dildo om 15:39 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

mannekes iemand on fzo
bromde green idiote om 16:16 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

WALG WALG :P
bromde Rode Poepdildo om 17:07 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

hallo
bromde paarse dildo om 18:47 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

Wie is de paarse nu wr? Ik ben M. =)
bromde rode poepdildo om 22:58 (op Vrijdag, 5 Oktober 2007)

haha lol
bromde vieze ventjes ik vin dit leuk om 15:06 (op Vrijdag, 12 Oktober 2007)

Waarom is de zoute snor niemeer online? Ik vond hem geil…
bromde appelblauwzeegroene dildo om 15:15 (op Vrijdag, 19 Oktober 2007)

hey iemand on? IK WIL OOK!!!!
bromde groene poepdildo om 15:27 (op Vrijdag, 19 Oktober 2007)

ben hier weer!!! iemand aanwezig???
bromde gele dildo om 12:48 (op Vrijdag, 9 November 2007)

lol, is hier iemand?
bromde Geile Dildo om 15:04 (op Vrijdag, 22 Februari 2008)

Hoi. Ik ben de beschermengel van Lander lol toch? Ik vind deze jongen zo geil als kameel, ik hou van snorren please sent me back to space!!!!!
bromde Beschermengel v Lander om 15:04 (op Vrijdag, 7 Maart 2008)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)