stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Jack Daniel's - Nijn

Woensdag, 3 Augustus 2005

Jack Daniel's

Haar humeur sloot helemaal aan bij het druilerige weer. Met holle ogen tuurde ze in de verte om niets te zien. De fluitketel sputterde al een tijdje, maar er drong niets door. Alsof er een pallet watten in haar hoofd zat. Ze herhaalde zijn woorden als een mantra. Hield er krampachtig aan vast als was het een laatste strohalm. Tevergeefs.

De volgende ochtend werd ze wakker met een knallende koppijn. De watten hadden plaatsgemaakt voor een bak keien die en masse heen en weer rolden zodra ze haar hoofd bewoog. Een steen lag op haar hart. Waar had hij het gore lef vandaan gehaald. Ze liep de keuken in en hoorde de fluitketel zachtjes protesteren. Vergeten. Vergeten moest ze hem. De hufter! Zijn woorden mokerden ongenadig verder. 'Ik heb wel van je genoten. Echt! Alleen vind ik je nu te oud. Geef mij maar zo'n lekker jong ding. Daar kan ik mezelf aan ophijsen. Met jou lijkt het alsof het leven al over is, bij haar voel ik dat ik leef.' Ze wist niet wat het meeste pijn deed. Verraden worden door die idioot of haar kater van de vorige avond.

Zodra de nevelen opklaarden, realiseerde ze zich meer en meer dat ze blij moest zijn. Eindelijk weer vrij. Niet dat ze een mannenhater was. Integendeel. Ze kon intens van ze genieten. Maar ze had de aanleg om voor de meest rotte exemplaren te kiezen. En dat moest ze dan altijd weer bekopen. Ze nam zich voor  er niet meer in te trappen. Net als alle vorige keren overigens.

Een maand later voelde ze zich beter dan ooit. Ze had zichzelf getrakteerd op een nieuwe outfit en keek tevreden naar haar spiegelbeeld. Een decolleté waar de gleuf van haar spaarvarken bij verbleekte, een verleidelijke oogopslag, stiletto's onder elegante benen. Uitdagend, maar zeker niet ordinair. Dat paste niet bij haar in nuchtere toestand.

De taxi zette haar af in het hart van de stad. Ze nam een flinke hap lucht, pulkte haar jurk recht en stapte de club binnen. De verf was net droog en heel jet-settend Amsterdam was er te vinden. Het was een gezien, gewogen en bevonden worden. Priemende ogen en snijdende commentaren droegen bij aan de coole sfeer die er heerste. De gastheer had z'n handen vol aan haar verschijning. De dj begroette haar decolleté. Haar avond zat geramd, zoveel was zeker.

Zoals verwacht zat hij aan de bar. Ze had zich verdekt opgesteld achter een kitscherige vaas snijbloemen en bespioneerde hem zo'n vijf minuten tot zijn nieuwe verovering zijn kant op kwam, vers van de dansvloer waar ze zwoel had staan heupwiegen. Haar kinderlijke proporties strak afgetekend boven haar leren heupbroek, haar opgepompte borstjes op een presenteerblaadje in haar minuscule naveltruitje. Het lichaampje vlijde zich tevreden aan zijn zij. Ze bestelden een vitamineshake. Alcohol mocht niet onder de 18. Daarbij had hij zich laten ontvallen dat 'zij' niet van drank hield. Ze kwam achter haar vaas vandaan en stelde zich open voor wat komen zou. Een blik van herkenning, de schrik in zijn ogen, haar allerzoetste glimlach en een geveinsde verbazing. Het was begonnen.

Vol enthousiasme kwam ze hun kant op. Hij kreeg het heel benauwd. Was het sowieso lachwekkend om een vent van zijn leeftijd met zo'n prulletje aan de bar  te zien hangen, zijn zenuwachtige gestuntel was uitermate aandoenlijk. Ze genoot met volle teugen. De 'vriendinnen'-strategie werkte altijd. Keek het schatje eerst wat angstig en jaloersig uit haar oogjes, al gauw had ze haar zover dat ze samen grapjes maakten over zijn buikje, zijn grijze slapen, de lovehandles, zijn neus voor mooie dingen. Popje wilde weten hoe zij elkaar in een grijs verleden ontmoet hadden en of hij bij haar ook zo beschermend geweest was. Ze kreeg bijna medelijden.

Een aantal vitamineshakes verder was het tijd voor actie. Ze stelde voor te proosten op de vriendschap, hun toekomst en verleden tijden. Popje trok een pruillipje. Voor haar geen drank en voor 'haar kanjer' ook niet. Maar de vriendschap was broos en voor popje belangrijk genoeg om haar principes overboord zetten. Hij mocht voor deze ene keer. Maar niet meer dan twee. Een lichte champagne stelde popje voor. Een dubbele whisky was haar tegenbod. Natuurlijk overwicht won. Een fles, twee glazen en een vitamineshake prijkten in no time op de bar. Popje zoog zwijgend haar sapje tot er kuiltjes in haar wangen verschenen. Na zijn tweede dubbele whisky volgde er namelijk nog een. Zij kende hem alsof ze hem zelf gemaakt had, popje niet. Er zouden er nog meer volgen, want zo'n fles moest bij hen altijd op als ie eenmaal open was. Popje werd stiller en stiller. Zij werden zatter en zatter. Zochten met hun dronken harses steun bij elkaar tegen zoveel jeugdige strakheid. Vielen elkaar lallend in de armen en vroegen zich af wat er in vredesnaam zo verkeerd was aan een echte vrouw.

Het was tegen sluitingstijd toen ze glazig opkeken en popje stijf tegen een jonge god gedrukt het etablissement zagen verlaten. Die was wel weer onder de pannen. Ze zag de gekwelde blik in zijn ogen. Paniekerig keek hij haar aan en de vraag of hij dan met haar mee mocht, brandde op zijn lippen. Ze werd altijd erg makkelijk als ze drank op had. Ze keek in de richting van de draaitafel. De dj wierp haar een niet mis te verstane blik toe terwijl hij zijn set inpakte. Ze trok haar jurk recht, zette haar glas op de bar en liep beheerst op hem af.

door Nijn

  Het doosje 2
  Droom

“Een decolleté waar de gleuf van haar spaarvarken bij verbleekte”.

Ik hou van Nijn.

...oh, en ik heb het verhaal aan een aantal ex-vriendinnen gestuurd. Die allemaal uit hun strakke naveltruitje groeiden aan de onderkant. De bovenkant paste er in de regel al niet in. Kan iemand mij vertellen wat meisjes boven de 21 leuk vinden?

:: legt zwetend toupetje recht en checkt reserve pace-maker op EU keurmerk ::
bromde Kiers om 13:12 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

Heerlijk om te lezen hoe de weekendwanhoop het midweek middelpunt. Een Literair hoogtepunt op een mentaal dieptepunt, zeg maar.
Nijn, hou de geest op.
Enne..
Één Spa malt voor de dj.
bromde Vilé om 13:29 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

En bedankt.
bromde dj om 13:58 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

nijn is fijn!!
bromde jumis () om 14:13 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

Respect voor alle vrouwen! Nogmaals: respect.
bromde Erwin (URL) om 14:47 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

Maar waar ik het nog even met u over wilde hebben, is de metamorfose die MTV doormaakt van eenvoudige muziekzender naar een infomercial-kanaal voor levens die holler zijn dan de pijpencollectie van de heer Harry Mulisch. Eventjes leek het leuk. Het dochtertje van Hillfigger die, samen met haar hartsvriendin, na een dagje shoppen per limo zich erover verbaast waarom een basale levensbehoefte als kleding niet gewoon gratis is zoals water en gas en eten, ja daar kon ik nog wel smakelijk om lachen. Maar tegenwoordig word je doodgegooid met de Jessica Simpsons van deze wereld die niet begrijpen dat er mensen zijn die slakken eten; met de dames Hilton en Ritchie die van mening zijn dat ze het agrarisch bestaan naar een nieuwe level hebben geheven door een koe een roze boa om te doen; met rappende negerts die krom lopen van de hoeveelheid goud die rond hun nek hangt; met de zogenaamde PoweR Girls die niet eens meer de moeite doen om discreet te wachten totdat iemand de kamer uit is om haar een in bitchyness gedompeld mes in de rug te steken; en met elke avond een nieuw blik domme dozen en valse nichten die hun ENORM oninteressante licht laten schijnen op, ik noem maar wat, de toenemende populariteit van de vermeende voetschimmel van Reese Witherspoon. Ik krijg er zo langzamerhand moordneigingen van, van die mensen die er van uitgaan dat het universum rondom hun onbeduidende persoontje is gebouwd. (Nu denk ik dat ook, maar ik heb er gegronde redenen voor.) In ieder geval, ik heb nog meer respect voor de mug die mij vannacht tot drie maal toe vlak boven mijn schaamstreek heeft gestoken.
bromde Max J. Molovich (URL) om 14:47 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

O.K. Nijn, je hebt gelijk, zo kan het ook. En eigenlijk moet het ook zo, maar dat stuit me tegen de borst. Wat trouwens onmiddellijk weer het toppunt van lenigheid is: het stuitje tegen de borst.
bromde Arnaud om 15:48 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

Eej verrek de guitigheid van Ciska Dresselhuys in vol ornaat? Nu eerst een sappie.
bromde herman (URL) om 16:23 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

Zo verbaasde ik mij erover eerwaarde Max, hoe ik een tiental jaar geleden voor het eerst in een commercial van een kattenvoedselmerk een schijfje komkommer op het bord van de kat geschoven zag worden. Als garnering bij het uiterst delicate kattenvoer.
Moet je nagaan, dat is alweer tien jaar geleden. Moet je nagaan, hoe ver we inmiddels van de bron zijn verwijderd. Moet je nagaan, hoe dicht we bij het einde der tijden zitten. Maar eindigde niet het decadente Rome in één grote neukende orgie en werd de volgende dag Rome toen niet opgeheven? JAAAAA!! Laat het einde der tijden snel komen en lang duren.
bromde Kiers om 16:52 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

Hehehe. Nijn, you go girl.

:: telt haar muggenbeten en komt tot 25 ::
bromde Adriana (URL) om 18:29 (op Woensdag, 3 Augustus 2005)

Nijntje! Nijntje! Nijntje!

Mooi, hoor.
bromde Eduardo om 09:35 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Tja, bijna een echte vrouw zou je denken. Gleuf, stiletto’s en een verleidelijke blik. Die Inge….
bromde Nijn om 10:48 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Ik wordt toch wat panisch bij het idee dat ik onderop zou liggen, en ze op haar hoogtepunt zo wild wordt, dat ze met haar tasje begint te zwaaien…
bromde Vilé om 12:17 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Geloof me Vilé, jij wilt Inge niet bovenop. Heeft ze nu al een flubberkont, als ze bovenop zit zie je alle gevolgen van de zwaartekracht helemaal in volle vergane glorie.
bromde Adriana (URL) om 12:45 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Dát gaat me nu net iets te ver, vrouwe A.

:: blèrgt hardop ::
bromde Eduardo om 13:09 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Adriana, ik baseer me op de waarheid, de gehele waarheid en niets dan de waarheid. Een foto dus. En toen ik dat tasje zag vergat ik de rest, tsja, zo gaat dat…Net als na een paar biertjes. Schijnen mannen nogal last van te hebben. Heet Focus. Net zoiets als staar, zeg maar. Eduardo, De kern van Adriana haar toch al kernachtige betoog moge duidelijk zijn: de ware aard van schoonheid schuilt in haar vergankelijkheid.
::vraagt zich af wat er in vergankelijkheid schuilt::
::peutert afgerotte vinger tussen toetsen::
::raapt afgevallen hoofd onder bureau vandaan::
::rijt scrotum overdwars open ten overstaan van tientallen collega’s bij wat liesjeuk::
bromde Vilé om 13:43 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

w00t :: goed bezig nijntje, leuk geschreven.

Met je ogen dicht voelt het allemaal hetzelfde, dus kan je er van genieten zonder de vergane glorie in deze zwaartekracht te moet aanschouwen. Of de welbekende zak over de kop. In dit geval dan een vuilniszak.
bromde djoey (URL) om 16:44 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Damn, vergeet ik een hobbezak te posten.

:: zoekt hobbezak ::
bromde Kiers om 20:22 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Poepoe, warm hier, zeg.

Stom idee, ook. Drie Viagra’s terwijl de vrouw van huis is.
bromde Marnix om 20:49 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Naar ik aanneem, zit u momenteel zo ongeveer aan uw op BBC2 afgestemde televisietoestel vastgezogen in afwachting op Extra’s, de nieuwe superieure comedy van Ricky ‘The Office’ Gervais, de man die het krommen der tenen tot kunst heeft verheven.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:58 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Kan hier wellicht een raampje open? t’is een beetje klammetjes.
bromde Fragmented Mind om 22:11 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Kut. Weer vergeten.
bromde Marnix om 23:04 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Kut weer vergeten? Dat je bij de sekswinkel staat met je mandje met zweep, family-pack viagra, een paar afgeprijsde DVD’s en twee nieuwe cat suits, en dan nog wat meer van die onzin die ertoe geleid heeft dat de kassameneer al een paar minuten driftig aan het scannen is — blieb, blieb — met je vaste-klanten-pas en master card vast in de hand en een groeiende rij ongeduldigen achter je, en dat je dan ineens tot het gruwelijke besef komt dat je, hoe kon je zo stom zijn, een kut bent vergeten?

Neh, kan ik me niet echt in herkennen.
bromde Max R. (URL) om 23:27 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

(Overigens ben ik wel degelijk op de hoogte van het feit dat viagra bij de gemiddelde sekswinkel niet zomaar te krijgen is, of niet zodanig dat je het gewoon achteloos in je mandje laat slingeren, maar ik vond het wel leuk in het zinnetje passen.)

(Niet dat ik ooit in sekswinkels kom ofzo, hoor, dat ik dat weet van die viagra, maar jee, dat weet toch iedereen, toch?)
bromde Max R. (URL) om 23:28 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

En nu loop ik ook al met zo’n rose bandje om mijn pols. Omdat het wel mode lijkt tegenwoordig om met gele en witte en rose armbandjes te lopen. Ik heb het bandje van een heel aardige meneer gekregen. Wat zou het betekenen?
bromde Kiers om 23:45 (op Donderdag, 4 Augustus 2005)

Zo loop ik sinds twee maanden op vriendelijk verzoek van een eveneens heel aardige meneer met een zakdoek uit mijn achterzak. Een zachroze zakdoek met bloemetjesmotief, mind you. Sindsdien is het leven een stuk aangenamer geworden. Met name wat oudere, sjaaldragende mannen blijken bijzonder vriendschappelijke eigenschappen te bezitten.

Enfin, ik ga even mijn Oscar te poetsen, om met Kate Winslet in Extra’s te spreken.

Ook niet mis uit de mond van in nonnenhabijt geklede mevrouw Winslet: “Leg je Willy Wonka maar tussen m’n Oempa Loempa’s.”
bromde Max J. Molovich (URL) om 00:06 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

Kate.
Zucht…

Héé, zeg! Weet iemand toevallig of daar een opblaaspop van is? En dan bedoel ik een échte opblaaspop. Zo een die niet door een plastich girgurg gebotoxte Dolly van zweterig roze glimmend zwembad PVC, maar een 1:1 schaalmodel Vredestein kwaliteit waar de hardcore verzamelaar van gaat watertanden en kruiskwijlen. Plaksetje, 8 bar hydraulische pomp en piercingset voor 15 Euri als knallerrrr van de week.

Overigens: het delicate ontbijt met Nijn kan mijn gruwelhonger niet verhullen. Grrts, u bent toch niet uit uw kerkerlijke gekrochten ontsnapt voor zoiets verwerpelijks als vakantie?
bromde Vilé om 08:44 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

G([a-z0-9]{6,12})s was even naar de sekswinkel. Denk ik.
bromde Max R. (URL) om 08:57 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

Anybody tried me in opblaas-version? Huh?
bromde Mr. T. om 09:41 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

Zonder Jack waren er significant minder verhalen geschreven.
Goed, Nijn!
bromde Leez om 10:24 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

WaazeGr666tszzzzzz..?
bromde Eduardo om 11:38 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

Ik heb geen tanden ik kan niet bijten,
ik heb aambeien, ik kan niet schijten
ik heb een pik die niet staat
kun je vragen hoe het met mij gaat?
bromde Kiers om 11:50 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

Ik heb het koudvuur aan mijn scrotum,
Mijn nimmer rijzende totum
schreeuwt om viagra
En tante Biafra

Alles Kits achter de rits, ridder Kiers?
bromde Vilé om 12:27 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

Dat zijn redenen genoeg om geen Gr666ts te plaatsen?

Tsss.

:: lepelt eigen ogen uit ::

:: hmpfff ::
bromde Eduardo om 17:04 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

:: vraagt zich af of Eduardo nog wat gaat doen, met die ogen, op culinair gebied ::
bromde Max R. (URL) om 22:06 (op Vrijdag, 5 Augustus 2005)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)