stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  De ontdekking van de smurfen - Max J. Molovich

Woensdag, 6 Juli 2005

De ontdekking van de smurfen

Aan de rand van het bos, niet ver van de grote stad vandaan, hoewel je het ook weer niet echt dichtbij kon noemen, stond een alleraardigst kasteeltje met een lieflijk grachtje eromheen. In dat kasteeltje woonde een bijzonder vriendelijke, zij het wat schuchtere jongeman die – en elke ochtend wanneer hij zichzelf in de spiegel bekeek, kon hij het niet ontkennen – helaas zijn uiterlijk niet echt mee had. Het meedogenloze monster dat acne heet, had in zijn jonge jaren dusdanig huisgehouden dat zijn gezicht moeiteloos een vergelijking met het kraterrijke maanlandschap kon doorstaan. Dat zijn moeder, bij wie hij nog inwoonde, hem meerdere malen per dag toeriep dat zijn pokdalige kop haar deed denken aan een 'etterende stierenaars die een maanloze nacht lang over een grindpad heeft geschuurd om de ondraaglijke jeuk te verzachten' hielp nu ook niet echt mee bij het ontwikkelen van enig zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde. De enige bij wie hij enige troost vond, was zijn trouwe kat Azraël en een beetje bij zijn beste (want enige) vriend die Gijs heette en bij iedereen bekendstond als Bolle Gijs, een bijnaam die volkomen logisch was gezien de omvang van met name zijn buik en hoofd. Nu was Gargamel, want zo heet de tragische held van dit verhaal, wel gesteld op Bolle Gijs, maar om nu te zeggen dat hij in hem zijn gelijke zag, nou nee. Bolle Gijs had namelijk de intelligentie van een dementerende platvis. Maar goed, hij zeurde nooit en leek een oprechte bewondering voor Gargamel te koesteren.

Die avond zou Bolle Gijs komen eten en, had hij gezegd, iemand meenemen. Nu had Bolle Gijs een weinig verfijnde smaak waar het eten betrof (de man at letterlijk alles wat hem voorgeschoteld werd), toch stond Gargamel al vanaf 13.00 uur, nadat hij naar de markt was geweest voor alle benodigdheden, in de keuken te zwoegen alsof hij de koningin zelve op bezoek zou krijgen. Tevergeefs, volgens zijn moeder die constant vanuit haar slaapkamer opmerkingen naar haar zoon slingerde in de trant van: 'Stop er nou maar mee, want koken kan je net zo min als al het andere wat je ooit gedaan hebt. Dat vreten dat je mij dagelijks voorschotelt, heeft dezelfde smaak als de stront waarin het uiteindelijk verandert. God, wat een loser van een zoon heb ik toch, waar heb ik dit aan verdiend? Je zou een vrouw moeten nemen, een vrouw die kan koken, maar ja, waar vind je een vrouw die zich in het openbaar met jou durft te vertonen? Nee, de enige reden dat een vrouw bereid is jou als man, of wat daar ook voor doorgaat, te nemen, is je goud.'

Daar raakte de moeder van Gargamel een gevoelig punt. Nu ze in die bepaalde periode van de maand zat, was ze misschien een beetje té direct, maar ze had natuurlijk wel gelijk. Geld zou zijn redding zijn geweest, ware het niet dat hij niet meer zo rijk was als zijn moeder dacht. U moet weten, Gargamel had één zwakte, één echte zwakte en die zwakte was gokken. Zodra Gargamel de mogelijkheid tot een weddenschap zag, kwam er een waas voor z’n ogen en bleek hij bereid zo ongeveer alles in te zetten wat hij bij zich had. Verleden week liepen hij en Bolle Gijs door het bos langs een van ouderdom gestorven damhert dat op het punt stond van ontbinden, toen Gargamel zei: 'Wedden voor tweehonderd goudstukken dat het jou niet lukt om dat hert binnen een kwartier op te eten?' 'Oké', had Bolle Gijs daarop gezegd, waarna hij begon te eten. En te eten. En te eten. En te eten. En binnen dertien minuten en vierenveertig seconden bevond heel het damhert zich in de buik van Bolle Gijs, met bot en al, tot het laatste haartje. Vier dagen lang zag Bolle Gijs achtereenvolgend geel, groen en blauw van de misselijkheid, maar hij was wel tweehonderd florijnen rijker en dergelijke bedragen kunnen een hoop pijn verzachten.

In al die jaren had Gargamel al zo veel geld aan Bolle Gijs verloren, dat er niet veel meer over was van het familiekapitaal, behalve het kasteel en de kleren waarin hij liep: een schitterend zwart gewaad, gemaakt van de fijnste geitenwol die ten zuiden van Kashmir te vinden was en een paar schoenen waarvan het vuurrode leer, aldus de reclamefolder, gemaakt was van de 'voetzolen van de duivel'. Niet bepaald gratis, maar dan had je wel wat. Bolle Gijs bleef, ondanks de vele bakken met geld die hij van Gargamel gewonnen had, leven als een arme kerkrat. Maar goed, dat was zijn goed recht.

'Welke klootmongool waagt het om mij claxonnerend uit m’n schoonheidsslaapje te halen', brulde Gargamels moeder uit haar kamer. Gargamel wist het ook niet, en toen hij de gordijntjes van het keukenraampje opzij deed om te kijken wie dat lawaai voortbracht, kon hij zijn ogen niet geloven. Daar stond een glunderende Bolle Gijs, gekleed in een schitterend op maat gesneden krijtpak, met op zijn revers een hemelsblauwe briljant, die zo heftig schitterde in de zon dat Gargamel zijn ogen af moest wenden om niet blind te worden. Bolle Gijs stond naast een gloednieuwe Gluckstein, een in die tijd bijzonder populaire, doch schier onbetaalbare, want van het donkerste ebbenhout vervaardigde en met bladgoud belegde koets, met daarvoor een span van twaalf pikzwarte paarden uit een zeldzaam sierlijk Arabisch geslacht. 'Allemaal van jouw geld', riep Bolle Gijs met een kop als een zojuist gepoetste biljartbal. 'Wie is dat, godverdomme?!' krijste de moeder van Gargamel uit haar kamer. 'Het is Gijs', zei Gargamel zonder dat er geluid uit z’n mond kwam. Het deurtje van de koets ging open. Er gleed een vrouwenbeen te voorschijn waar geen einde aan leek te komen. En toen nog een. Zonder te kijken, stak Bolle Gijs zijn hand uit en daar stond ineens een vrouw zoals Gargamel die enkel in zijn door sprookjesboeken op hol geslagen verbeelding had gezien. Heur haar was goudkleurig als de ochtendzon die blinkt in een bergbeekje, haar gezicht ivoorwit met zulke verfijnde gelaatstrekken dat ze geboetseerd leken door de beste poppenmaker van het land, haar ogen waren waterig en amandelvormig, haar kin was groot en ferm als die van een molenpaard (een schoonheidsideaal in die dagen, waar wij ons misschien niet zoveel meer bij kunnen voorstellen). Ze droeg een bijna doorzichtige witte tule die zich vlak boven haar bilnaad sloot en die om haar heen zat als een tweede huid. En ook zij had zo’n felblauwe briljant op de plek waar de tule zich aan de voorkant sloot, zeg maar ter hoogte van haar tepels die duidelijk door de dunne stof heen priemden. Even dacht Gargamel een zweetdruppeltje naar beneden te zien glijden, maar daarvoor stond ze te ver af. Hem brak evenwel het zweet met liters tegelijk uit.

Zijn kletsnatte hand schoot bijna uit toen hij de hare drukte. De halfgodin bleef vriendelijk lachen en stelde zich voor als Amalia. 'Net zoals je moeder', zei Bolle Gijs opgetogen tegen Gargamel, waarna hij een boer liet. 'Ik dacht, dat is wel makkelijk, want ik ben al niet zo goed in het onthouden van namen en deze kende ik al. Ligt je moeder trouwens in de slaapkamer?' Gargamel knikte, Bolle Gijs en Amalia liepen langs hem heen, onze tragische held in de keuken en tevens in lichte verwarring achterlatend.

Die avond was de moeder van Gargamel, tijdens het nuttigen van de maaltijd, opmerkelijk vriendelijk en hoffelijk, zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat zij zich in die bepaalde periode van de maand bevond, waarin zij normaal gesproken niet te luchten was. Alleen als Bolle Gijs en zijn vriendin zich over hun borden bogen, kon zijn moeder het soms niet nalaten om Gargamel toe te sissen: 'Besef je nu wat voor een nietsnut je bent? Zo’n vetklep lukt het wel, met dat beetje goud van 'm.' En dan boog Gargamel zijn hoofd in nederigheid, want het was waar, hij had nooit iets gedaan met al het geld dat hij bezat. En nu hij het niet meer had, was het te laat. Hij wist dat hij opnieuw goud zou moeten vergaren. Maar hoe? Werken had hij nooit gedaan. Hij wist niet eens dat er zoiets bestond als werken voor de kost. En terwijl hij zo aan het piekeren was, kreeg hij geen hap door zijn keel, tot grote vreugde van Bolle Gijs die alles tot het laatste druppeltje saus naar binnen werkte en afsloot met een oorverdovende boer, gevolgd door een knetterende buikwind.

Die avond werd Gargamel uit zijn slaap gehouden door een knorrende maag en knagende gedachten. Het gebrek aan manieren om goud te vergaren, vrat zich steeds dieper een weg in het wezen van Gargamel totdat het geen kant meer op kon en hij zich bovendien bewust werd van een zacht gekreun. Het leek uit de slaapkamer van zijn moeder te komen, die zich schuin onder de zijne bevond. Al snel zat Gargamel rechtop in bed, deed hij zijn sloffen aan en besloot hij op onderzoek uit te gaan. Wellicht had een inbreker zijn moeder neergestoken en lag ze nu, met haar laatste krachten, om hulp te roepen. En dan zou hij zeker lekker in bed blijven liggen! Mooie zoon ben je dan. Neen, dat goud kon wel even wachten, het was nu zijn moeder die hem nodig had.

Hoewel zijn moeder misschien in nood was, liep Gargamel uiterst voorzichtig de krakende trap af, in een poging zo weinig mogelijk geluid te maken. Terwijl hij zijn moeders slaapkamer langzaam naderde, begon het gekreun zich echter steeds duidelijker af te tekenen als het gekreun van twee verschillende vrouwen, zo nu en dan bijgestaan door een hijgende basstem die 'oh ja' zei. En toen Gargamel de trap af was en de slaapkamer nog dichter was genaderd, meende hij zelfs het zompige geluid te horen van een vacuüm gezogen gootsteenontstopper die driftig heen een weer gepompt wordt om een doucheputje van vastgekoekte haren te ontdoen.

De slaapkamerdeur stond op een kier, het koele licht van de volle maan sneed met een dun streepje de houten vloer doormidden. Gargamel deed voorzichtig de deur nog iets verder open en kon zijn ogen voor de derde keer die dag niet geloven. Daar lag Bolle Gijs op bed als een gestrande walvis met zijn melkwitte buik richting het plafond. Amalia zat op haar knieën, met haar achterste op het gezicht van Bolle Gijs, ze zat voorovergebogen en leek aan de plasser van Bolle Gijs te likken, alsof het een waterijsje was. Maar op die plasser, en dat was eigenlijk nog het meest verbijsterende van het hele tafereel, had de moeder van Gargamel plaatsgenomen en zij was als een bezetene op en neer aan het gaan waarbij zij haar hoofd wild heen en weer slingerde, alsof Bolle Gijs een dolle stier was die getemd moest worden. De plasser van Bolle Gijs, die in en uit Gargamels moeder bewoog, zag er onnatuurlijk groot en stevig uit, vond Gargamel. Zelf had hij daar een klein wormpje zitten, niet veel groter dan zijn kleine teen, maar de plasser van Bolle Gijs was minstens zo groot en dik als twee appels.

Het gehijg van Gargamels moeder werd zonder duidelijke reden steeds luider en luider en luider en eindigde in een langgerekt jaaaaaaaa, waarna ze zich, naar adem snakkend, van Bolle Gijs af liet glijden. De plasser van Bolle Gijs stond fier overeind en glom helemaal en weerkaatste in het koele maanschijnsel een blauwe gloed. Hij had een rood mutsje op. De ogen van Amalia fonkelden van gretigheid vlak voordat ze zich op de plasser stortte en hem in haar mond nam. Als Gargamel niet met eigen ogen had gezien hoe zij die avond met veel smaak een zevengangenmaal naar binnen had gewerkt, zou hij hebben gedacht dat ze in geen maanden iets behoorlijks gegeten had. Ze kreunde en terwijl ze met haar hoofd op en neer ging, probeerde ze wat te zeggen. Gargamel kon het maar met moeite gedeeltelijk ontcijferen. 'Hmfwat nuhun grote smrff', leek ze te zeggen. En daarna begon ook Gargamels moeder de plasser van Bolle Gijs te likken. 'Nu hmf moet jij ‘m smrfen, hmf smurfmalia', zei Gargamels moeder, waarna Amalia op haar beurt plaatsnam op de plasser van Bolle Gijs, die in z’n geheel in haar leek te verdwijnen. Amalia zat op Bolle Gijs met haar rug naar zijn gezicht toe, zodat Gargamel goed zicht had op de plasser van Bolle Gijs die naar binnen en weer naar buiten ging. Hij zag nu ook dat Amalia, op de plaats waar de plasser van Bolle Gijs in haar verdween, niets meer had dan een toefje dons, net zo goudkleurig als het haar op haar hoofd. En nu begon zij steeds harder te kreunen. En Bolle Gijs begon steeds harder te grommen. En terwijl de moeder van Gargamel aan de in- en uitgaande plasser van Bolle Gijs probeerde te likken, begon ze de twee aan te moedigen. 'Smrf haar harder', zei ze, 'smurf haar en humf spuit je witte goud in d’r.' En Amalia en Bolle Gijs gingen steeds heftiger heen en weer en begonnen steeds harder te schreeuwen totdat Bolle Gijs in een oerkreet uitbarstte en Amalia in een gezang, zo hoog dat de ruiten in hun spongen trilden.

Amalia viel half van Bolle Gijs af en de moeder van Gargamel haalde de plasser van Bolle Gijs weer te voorschijn, waaruit nu een dikke straal wit spul spoot, precies tussen de benen van Amalia, op de plek waar ze zo donzig was. Toen hij uitgespoten was, kromp de plasser van Bolle Gijs langzaam ineen, totdat er niet meer over was dan een klein, blauw figuurtje met op z’n hoofd een slap wit puntmutsje. Maar tussen de benen van Amalia, waar Bolle Gijs het witte spul had gespoten en waar zij zo donzig was, werd het maanlicht weerkaatst in duizend glinsteringen en Gargamel zag wat Bolle Gijs met zijn smurf had gemaakt: het was puur goud wat daar blonk. En eindelijk wist Gargamel hoe hij aan goud kon komen om een vrouw voor zich te winnen. Nu moest hij alleen nog zo’n smurf zien te bemachtigen. Maar dat zou wel niet zo moeilijk zijn. Bolle Gijs was het immers ook gelukt.

door Max J. Molovich

  Types - De Schoonzus
  Types - De Lapzwans

‘De Volle 10 Punten voor Molovich in een superieure vertelling. Daar kan Arnon Grunberg nog een dikke vette punt aan zuigen.’
bromde Elsevier Magazine om 11:57 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Geil!
bromde Grote Smurf om 11:57 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Heer Molovich, doet u ook eens zo’n vertelling in de binnenlanden van Afrika?
bromde Kiers om 11:58 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Weet Vader Abraham dit vraag ik me dan af.

Oh wacht. Max is Vader Abraham.
(Die baard!)
bromde Lennard (URL) om 12:47 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Zo zie je maar als je de ware redene achter een strip ontdekt, kan je maar tot 1 conclusie komen:

Striptekenaars zijn een stelletje viezerikken
bromde djoey (URL) om 14:54 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Hééé! Wat doet mijn zus hier?
bromde Suusje Beukdoos om 17:04 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Ik ga gauw mijn smurfenalbums herlezen.
Dat ik dat toen niet opgepikt heb!
Met grote smurf wordt natuurlijk ook van alles bedoeld!
Een striptekenaar is een vuigh wezen.
bromde donderkopje om 17:36 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Hahahahahahahaha! U is toch wel redelijk van de onbetaalbare, heer Molovich.
bromde Adriana (URL) om 17:42 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Wat doen jullie hier, kleine opdonders? Gauw wegwezen voordat ik het aan mama ga vertellen!
bromde Tina Neukvoos om 18:59 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Bedankt Lennard, ik had het eerlijk gezegd verdrongen, dat smurfenverleden van me. Ik ben gelijk naar zolder gegaan en heb wat promotiemateriaal van z’n stof ontdaan.
bromde Max J. Molovich (URL) om 19:55 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

mad max, ik wist dat er smurfjes bestonden die me naar de grot met goud konden brengen…:-)
bromde lord cms () (URL) om 20:38 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Ik dacht dat ze alleen laveloos in een klein café aan de haven rondhingen. Binnengekomen via de waterkraan. Rare wereld leven we toch in, eigenlijk.
bromde Hoof om 23:44 (op Woensdag, 6 Juli 2005)

Hehehe :-) geinig verhaal
bromde Sikbock om 00:48 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

E-matching.nl

Zat er aan te komen natuurlijk. Met al die verlegen meisjes hier.
bromde Lennard (URL) om 07:41 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

Doe mij maar een verlegen meisje. Niet dat we daar in Drochten tekort aan hebben. Maar ik wil er eentje die niet naar boerderij ruikt.
Dit in afwachting van die periode van de zwangerschap waarover mensen met twinkeloogjes vertellen.
bromde Hoof om 08:20 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

Dus ook de baron is voor het grote geld gezwicht. Is er dan niets meer heilig?
bromde Max J. Molovich (URL) om 11:13 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

Geld is toch heilig?
bromde Lennard om 12:55 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

∗ bidt wat tot Mammon ∗
bromde Hoof om 14:40 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

Ik geloof dat de actie ‘Zeg nee tegen terrorisme’ weer eens van onder het stof vandaan moet worden gehaald. Het heeft kennelijk niet genoeg geholpen. Treurig, hoor.
bromde Max J. Molovich (URL) om 14:51 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

Godverdomme! Kleine nare blauwe kutkereltjes!
bromde Kiers om 15:00 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

Wel een ongelooflijk lelijke kutsite. Als het ware.

Dan hoef ik dus meteen niet meer.

Qua dating.
bromde een broer van de zus van Marnix (URL) om 17:20 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

1e poging? w00t! 2e poging? op naar de derde!
bromde grtshsrsyu om 20:13 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

Ik heb na het lezen van dit zeer stichtende en verhelderende verhaal van de heer Molovich onmiddellijk mijn lidmaatschap bij de Smurfenstichting opgezegd. Ook werden de kleinkinderen via mail op de hoogte gebracht van het feit dat de jaarlijkse uitstap naar de Efteling, die normaal elke derde zaterdag van juli zijn verloop kent, dit jaar komt te vervallen vanwege het onbetamelijk gedrag van Bolle Gijs. Het duizelde mij toen ik bedacht dat in elke lul een spuitsmurf huist. Verders vind ik het tevens erotisch volledig onverantwoord dat een modelstoot als Amalia niet geheel intiem geschoren door het leven trippelt.

Conclussie: voorwaar ik zeg u, vrouwe Hoof, gezien uw toestand heeft u enige tijd geleden duidelijk een blauwtje zonder mutsje opgelopen.
bromde urbain alpain (URL) om 21:07 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

:: wil ook slap lullen ::

:: stort met hoofd op toetsenbord ::

Gggrrrrrrrrrrrzzzzzzzzzzzzzzzz.
bromde Eduardo om 22:27 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

Goeie poging, Eduardo.
bromde Lennard om 22:56 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

De grote vraag is wat Bugs Bunny in de serie van drie gaat doen op vrijdag.

Maar nu eerst…

:: zet pompje naar zwellichamen in kleine witte penis aan ::

WOEEIII!!!!
bromde Kiers om 23:34 (op Donderdag, 7 Juli 2005)

Het gebeurt wel eens dat ik ‘s nachts wakker wordt en denk: waar zou Paul toch zijn? Niet veel later slaap ik weer vredig en droom ik over eindeloze weides vol met madeliefjes.
bromde Max J. Molovich (URL) om 09:48 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)

Dit weekend heb ik niks. Nada. Niente. Noppes. Geen. Afspraken.

Ik voel me NU al gelukkig.
bromde Hoof om 09:58 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)

Paul? Die is me toch druk joh. Hij doet goed werk trouwens. Niet alleen voor bicat, maar voor heel het internet.
bromde Lennard om 10:28 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)

Eeuh… Hoof, kan ik een afspraak met u maken? Om op dinsdag 12 juli 11:45 uur heel Bicat vol te blaten met onzin? Het heeft een beetje haast, dus als u daar een spoedklus van wilt maken, ben ik u zeer erkentelijk.
bromde Kiers om 10:34 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)

Ik heb het in mijn electronische agenda gezet.
Bedenk me alleen net dat ik die ochtend thuiswerk. Leve de Grote Vakantie. En werkende ouders.

Nu moet ik alleen nog even zien hoe ik aan onzin kom. Volgens mij heb ik nog wel ergens wat staan.

∗ rammelt tamelijk onbehoorlijk met zijn hoofd ∗
bromde Hoof om 10:47 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)

NA het weekend kan ik namelijk alles aan.
Zeker als ik iedere nacht in bed stap zoals gisterenavond.
bromde Hoof om 10:47 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)

Dank Hoof.

:: gaat héél rap aan de slag met onzinordner op orde te maken ::
bromde Kiers om 10:52 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)

Vanavond friet. En een biertje. En een fijne weekendstaak.

Maar nu eerst even vierenveertig banners afronden. En nog wat dingen.

Wat een héérlijke dag!
bromde een broer van de zus van Marnix (URL) om 10:55 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)

Ah, voorbereidingen worden getroffen. Ben benieuwd.


  • gaat zitten wachten op Linnetjuh *


bromde Lennard om 11:05 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)

http://www.poepoe.nl

Heb ik weer.
bromde Lennard om 11:23 (op Vrijdag, 8 Juli 2005)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)