stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Types - De Zeurkous - Kiers

Zondag, 15 Mei 2005

Types - De Zeurkous

...van die types die maar geen zelfmoord plegen. Haar dikke witte hoofd als van een herkauwende buffel lijkt de definitie van langdurige beklaging. Onverzorgde sliertharen hangen doelloos op haar schedel vettig te wezen. De rimpels in haar voorhoofd verraden continue mopperend gefrons. Oogleden op half zeven, zelfs haar netvlies is flets. De pukkel op haar neus heeft ze nooit laten weghalen. Men nam haar maar zoals ze was. Hangende mondhoeken met droge lippen, want zelfs de levendigheid van af en toe een tong langs haar lippen ontbeert ze. Haar kinnebakje leunt op haar hand. Haar hand leunt op haar elleboog die in een vlezig wit en blauwgeaderd bovenbeen prikt. De andere dikke witte hand bedient een afstandsbediening voor televisie. Zielig en zelfmedelijden zijn de eerste letters uit haar alfabet, want het is altijd het leven van anderen dat over rozen gaat. Zij ergert zich aan haar huis dat vervuilt. En die klerehond is ook niet meer wat'ie geweest is. Vaak wordt ze huilend wakker. Dan ziet ze weer op tegen een dag alleen. Weer een dag waarvan ze weet dat ze recht heeft op hulp uit de maatschappij, maar die haar willens en wetens wordt onthouden. Ze zegt dat er geen reden tot leven is, dat het toch allemaal zinloos is. Maar ze zoekt geen brug om vanaf te springen. Ze haat het dat niemand haar de zekerheid geeft dat het in één keer goed zal gaan. Niets lijkt haar zo erg als een mislukte sprong. Ze wil haar gezicht niet onverzorgd achterlaten. En vergif innemen is ook geen goed idee, dat maakt haar zo ziek.

door Kiers

  Te lang
  Een kerstverhaal

Ze moet gewoon een goeie beurt hebben.
bromde iemand die blijk geeft van een gezonde visie om 11:52 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Misschien dat een nachtelijk uitstapje door een stil steegje in Amsterdam haar opvrolijkt?
bromde mack om 11:53 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Amsterdam is vergeven aan de verbruikers en verpatsers van verdovende drugs. Voor een goede beurt zal ze toch echt hier naar Kollumerzwaag moeten komen.
bromde iemand die blijk geeft van een gezonde visie om 11:58 (op Zondag, 15 Mei 2005)

And what about wat kalmerende middelen en een douche?
bromde Niky (URL) om 12:33 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Suicide Chump
bromde Frank Zappa (URL) om 12:54 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Een leuke reality spelshow zou wat zijn. Twaalf zeurkousen op een onbewoond eiland met camera’s erbij.
bromde bewegende om 13:14 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Ah, een fijne voetbalschakelzondag. Ik ga d’r eens lekker voor zitten.

Waar zijn de kipkluifjes?
bromde Marnix (URL) om 13:52 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Je hebt anders gifcapsules die in 2 seconden hun dodelijke werk doen. De nazi’s hadden daar het patent op maar voor de zekerheid beten ze eerst op de pil en haalde vervolgens de trekker van het tegen hun hoofd gerichte pistool over.
Tenminste, toen de oorlog al een end gevorderd was. En dat getuigt weer van een groot strategisch inzicht van de Duitsers. Want als ze dat aan het begin van de oorlog zouden hebben gedaan, ja dan kwam er tegenwoordig weinig volk opdagen op 4 mei op de dam.
bromde mack om 13:56 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Over Duitsers gesproken… Hier nog iemand van plan om vanaaf de barbeknoei te ontsteken?

Oh, en Marnix, voor ik het vergeet: ik word een beetje horendol van het witte dotje poetskatoen dat de buurvrouw steevast met “hond” blijft aanduiden. Zo’n marinade voor Golden Retrievers, werkt dat ook voor zo’n klein kuttelikkertje? Mag ik dat recept hebben?

En iemand nog tips over hoe ik dat beest ongemerkt hier en dood krijg? Dat dood zal nog het grootste probleem niet zijn (klinkertje in het nekje zou de klus moeten klaren, me dunkt) maar dat beest begint al te keffen zodra er iemand binnen een straal van 5 kilometer zijn grote teen beweegt…
bromde Max R. (URL) om 14:46 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Eva Braun was nochtans helemaal niet van het type Zeurkous als hierboven beschreven. Integendeel, volgens mijn bronnen was het een goedlachse, struise meid die toevallig viel op mannen die in het bezit zijn van een strakke scheiding, een klein snorretje onder de neus, leiderskwaliteiten, een neiging naar grootheidswaanzin, een vaag talent voor het kunstschilderschap en een goede smaak waar het uniformen betreft.
bromde Max J. Molovich (URL) om 14:51 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Wat een kutherrie, grtsdffkjklds!
bromde mack om 15:20 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Voor kleine hondjes heb ik een speciale, extra hete marinade. En daar gooi ik ze dan gewoon levend in. Van dat uurtje spartelen voor het over is worden ze uitzonderlijk mals.
bromde Marnix (URL) om 15:39 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Gezegend met grote ballen, die hond. Moet ook lekker smaken op de barbecue.
bromde bewegende om 17:52 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Ik ging naar de bioscoop en nam een stoel op de achterste rij. Het was een drukkend warme zomeravond en niet veel mensen bezochten de bioscoop. Het meisje dat de kaartjes checkte, en later mensen naar hun plaats bracht met een zaklamp, had niet veel te doen. Ik zag dat ze wat aandacht wilde en ik gaf het haar. Ze verontschuldigde zich voor haar iets te korte rok en vroeg of het erg opviel dat haar borsten maar net in haar blouse pastten. Ze klaagde dat haar te strakke uniformpje steeds openklapte op ongelukkige momenten. Toen pas zag ik dat ze panties droeg. Ik vroeg haar of ik haar panty mocht hebben om er later thuis aan te ruiken. Ze zei nee, het bedrijf waarvoor ze werkte verkocht de panty in een automaat in de foyer.
bromde een gemiddelde Bicatbezoeker op een gemiddelde vroege zondagavond om 19:14 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Häkkinen macht ersten DTM-Sieg perfekt
Mika Häkkinen (Mercedes-Benz) gewinnt den DTM-Lauf in Spa-Francorchamps. In seinem erst dritten DTM-Rennen überquerte der Ex-Formel-1-Weltmeister vor dem amtierenden Champion Mattias Ekström (Audi) die Ziellinie. Dritter bei der Premiere in Spa wurde Tom Kristensen (Audi). Marcel Fässler (Opel) beendete das Rennen über 24 Runden als Fünfter. Hier das Rennen im Überblick. Eine ausführliche Pressemitteilung mit Statements der Fahrer und Teamchefs folgt in Kürze.

Das Rennen im Detail

Wetter bedeckt, trocken / Lufttemperatur: 9,9 Grad / Asphalttemperatur: 11,0 Grad
Start Ekström gewinnt Startduell gegen Häkkinen. Fässler zieht an Abt vorbei auf Platz drei. Green hat Startprobleme und biegt als Letzter in die “La Source” ein
1. Runde Ekström kann sich absetzen. Häkkinen und Fässler kämpfen um Platz zwei. Kristensen überholt Abt für Platz vier.
2. Runde Kaffer dreht sich nach Kollision mit Paffett vor der Busstop-Schikane.
4. Runde Zweikampf zwischen Abt und Alesi um Platz fünf. In der Busstop-Schikane überholt Alesi Abt und ist neuer Fünfter. Durchfahrtsstrafe für Gary Paffett wegen unfairer Fahrweise.
5. Runde Frentzen dreht sich ausgangs der “Pouhon” ins Kiesbett und touchiert die Reifenstapel. Am Ende der Runde tritt Paffett seine Strafe an.
6. Runde Fässler, Schneider, Paffett und Aiello kommen zum ersten Pflichtboxenstopp.
7. Runde Die nächsten Boxenstopps: McNish, Green und Reuter biegen in die Boxenstraße ein.
8. Runde Tomczyk und Fässler passieren Margaritis. Kristensen, Abt und Mücke zum Pflichtstopp. Frentzen kommt ebenfalls zum Stopp.
9. Runde Durchfahrtsstrafe für Christian Abt wegen Überfahrens der weißen Boxenausfahrtslinie.
10. Runde Ekström kommt als Führender zum seinem ersten Boxenstopp. Jetzt führt Mika Häkkinen das Rennen an.
11. Runde Häkkinen zum ersten Boxenstopp. Jean Alesi neuer Führender. Spengler, Kaffer und Capello ebenfalls an die Box.
12. Runde Häkkinen kommt vor Ekström wieder auf die Strecke zurück. Im Zentimeterabstand geht es durch die Eau Rouge. Spengler ohne Motorhaube unterwegs. Alesi, Tomczyk und Spengler zum Boxenstopp.
13. Runde Reihenfolge nach den ersten Boxenstopps: Häkkinen führt vor Ekström, Kristensen, Fässler, Alesi, Schneider, McNish, Tomczyk, Paffett und Green.
14. Runde Fässler, Paffett, Reuter und McNish zum nächsten Boxenstopp.
15. Runde Fässler überholt Abt in der Busstop-Schikane und ist jetzt Neunter.
16. Runde Ekström, Margaritis und Abt kommen zum nächsten Boxenstopp.
17. Runde Der Führende Mika Häkkinen kommt zum zweiten Mal an die Box.
18. Runde Die nächsten Boxenstoppps: Kristensen, Alesi, Schneider und Kaffer biegen in die Boxenstraße ein. Aiello zieht während des Stopps an Schneider vorbei.
19. Runde Green, Stippler und Frentzen kommen zum Boxenstopp.
20. Runde Schneider attackiert Aiello in der Eau Rouge – der Franzose hält dagegen und bleibt vorne. Zweiter Boxenstopp von Tomczyk.
21. Runde Jamie Green in langsamer Fahrt, rollt in “Le Combes” aus.
22. Runde Aiello und Schneider im Zweikampf um Platz sieben. McNish in “Le Combes” mit Reifenschaden hinten links.
23. Runde Schneider schlägt nach Berührung mit Aiello in der Eau Rouge hart in die Reifenstapel ein.
24. Runde Reuter steht am Streckenrand.
Ziel Mika Häkkinen gewinnt in Spa-Francorchamps sein erstes DTM-Rennen vor Mattias Ekström und Tom Kristensen. Auf den weiteren Plätzen sind Jean Alesi, Marcel Fässler, Martin Tomczyk, Laurent Aiello und Gary Paffett.
bromde iemand die op aanraden van een gevorderde Bicatbezoeker de DTM race heeft gezien op der ARD om 19:22 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Aha, levend in de marinade, dat kan natuurlijk ook. In zo’n grote emmer-met-deksel zeker, want die kleine krengen zijn vlug als water, en niets is lulliger dan door de buurvrouw worden geconfronteerd met een half gemarineerde fifi.

Overigens heb ik vandaag maar gekozen voor dood varken, dood rund, dode kip en … nou ja, wat ze in worst stoppen. Brat, denk ik, want volgens mij was het Bratwurst. Geen idee wat brat is, maar het smaakt wel prima.

Het punt is, ik heb dat hele kuthondje de gansche dag nog niet gezien en bovendien houdt de vrouw des huizes niet van pittig. Maar toch bedankt!
bromde Max R. (URL) om 23:07 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Ik was vandaag in Eindhoven. Bij PSV-Feyenoord. Mijn eerste voetbalwedstrijd. Met 6 doelpunten, warme en koude hapjes en een spelershome waar het bijkans in plakjes innemen van secundaire rook tot norm is verheven.

Morgen toch maar gewoon naar de autocross in Harmelen.
Een balletje kan misschien dan raar rollen. Bij een ouwe Kever ziet het er veel grappiger uit.
bromde Hoof om 23:19 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Het is bijvoorbeeld ook leuk om al het eten dat je overhoudt te bewaren. Dat je dat dan in een soort container stort. En dan na een week of zo flink schudden. Bak omkieperen in een ENORME schaal. Sardonische dressing er overheen. Handjevol crôutons, pijnboompitjes, gelardeerde spekreepjes.

Stoïcijns opdienen.
bromde Marnix (URL) om 23:40 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Ja ja, en dan zeker gewoon kijken alsof d’r helemaal niks aan de hand is!

Nou ja, 3 containers hier, dus keus genoeg.
bromde Max R. (URL) om 23:45 (op Zondag, 15 Mei 2005)

Het klinkt misschien wat onbescheiden, maar het wordt dus kennelijk tijd dat ik hier en plein public mijn kookboek aan de man ga brengen. Inclusief handige tips.

Eerst nog even een ISBN-nummer.
bromde Marnix (URL) om 00:14 (op Maandag, 16 Mei 2005)

...en waardeloze flase-webzijde, waarop geen enkel recept te vinden is natuurlijk. Uiteraard. En allerlei bordkartonnen Marnixen om her en der in de winkels te plempen, ter promotie. Bijvoorbeeld een leuke plaat van een guitig kijkende Marnix die op snaakse wijze een dwergpoedel de marinade inkiepert.

Ik zie het helemaal zitten!
bromde Max R. (URL) om 00:59 (op Maandag, 16 Mei 2005)

Godver, Ridder Kiers, U kent mijn buurvrouw?

∗ gaat verrekte snel offtopic ∗

∗ gaapt hartstochtelijk ∗

Trusten allemaal!
bromde Eduardo om 01:25 (op Maandag, 16 Mei 2005)

Onverzorgde sliertharen hangen doelloos op haar schedel vettig te wezen.
Is de eventuele doelloosheid van vettig te wezen haar niet nog veel doellozer als je doelloos had weggelaten, om maar iets te noemen.
bromde Moljevic (URL) om 21:26 (op Maandag, 16 Mei 2005)

i want to more about you so that i will know so much and all so i want to if your married or not and were come from and your phone so i will call you im single looking for someone that is good,pls e mail me back so that we can talk more good things and no each order,bye im looking forward to hear from from you bye and god bless you from your HONEY
bromde jim () om 16:47 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)