huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Afrekenen"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Types - De UPS Neger"]

01/07/2005: "Zwanenzang"


Kijk hoe het wit in zijn ogen langzaam rood wordt. Zie de aders zwellen op zijn hoofd. Het bierglas breekt in zijn vuist. Kijk naar de damp in de pasgewassen glazen boven de bar, staar naar de peuken rond je barkruk. Observeer hoe zijn buik van de barkruk af glijdt, zijn pens schuddend in zijn afgeknipte Panterashirt. Observeer dat er tranen in zijn ogen staan en dat zijn onderlip trilt. Ontwijk de vinger die naar je priemt. Kijk naar zijn schuddende oorbellen. Buk voor de bierstorm als hij begint te brullen.

'Jij, jij SLEEEETTTTTT!!! Ik zien het GODverdomme toch? Jij knipoogt naar die gozert! Ik ZIEN het toch? Vieze vuile GORE GRAFslet... Ik maakt je hartstikke DOOOD!!!'

Kijk naar zijn verwijde neusvleugels, de speldenprikkleine pupillen. De vullingen in zijn mond. Neem een hijs van je sigaret. Ruik de stomende hormoonmachine die deze man is en neem nog een slok bier. Bewonder het vuil onder de nagelriem van zijn wijzende vinger, bekijk de doodshoofden op zijn arm en bestudeer de zweetdruppels in zijn okselhaar. Je rode-orentoren van frustratie. Bijna een halve meter langer dan jij is ie. Je tieten hangen precies op zijn pens. Meestal is dat leuk. Kijk nu weg, schud met je hoofd. Voel tot in je tenen dat je hier te lam voor bent. Zeg 'Tuurlijk schat. Ik ga pissen’. Loop weg. Luister nagelbijtend op het toilet hoe hij begint te stampvoeten, brullend als een gewond beest. Gooi je sigaret in je urine en trek door. Constateer bij de wastafel dat hij al begonnen is, tegen een willekeurige bezoeker. Altijd hetzelfde.

'GODverdooomme! Vuile vieze stadse kankerlijerstuud! Ik zag je wel naar mijn wijf kijken!! Naar d'r tieten hè, jij kllloooooooootzak!!’

Het is waar. Hij keek naar je tieten. Alle mannen kijken naar je tieten. Kijk in de spiegel, bewonder ze glimlachend. Je beste punten. Verder ben je niet echt tevreden. Je heb kort zwart haar -want dun- en een iets te grote neus -stift nu je lippen en check je mascara- je benen zijn kort en hebt een nogal grote kont. Maar je tieten. Ah... Sjor glimlachend je bh-bandjes in positie en fatsoeneer het decolleté van het strakke zwarte topje waarin je je borsten presenteert. Standaardoutfit als je uitgaat. De perfecte afleidingsmanoeuvre. Niemand die de delen waar je minder blij mee bent ziet. Bijeffect: wat je nu hoort. Loop terug de kroeg in en constateer hoofdschuddend dat je Sjefke bijna in de mond van een student staat te schuimbekken. Registreer dat de jongen angstige blikken werpt, in jouw richting. Het is een menneke met een krullenbol en een brilletje. Komt hier vaker. Je hebt naar hem geknipoogd, dat is waar. Hij is wel lekker tenslotte en hij heeft duidelijk betere kaarten dan Sjef.

Denk aan Sjef op verjaardagen: '...'t Is geen dommekracht hoor! D'r zitten meer als twintig knoppen op...' Sjef is operator. De hoogste rang die je kunt bereiken op de werkvloer van de plaatselijke zuivelfabriek. Sjef bedient de melkpakken-vulmachine. Twintig knoppen. Sjef is op zijn top. Meer dan dit kan hij niet. Hooguit nog een kind bij je schoppen. En zelfs dat is niet zeker. Hij probeert het met overtuiging, maar zijn sperma is dom en sloom, net als hij. Hij weigert op te geven natuurlijk. Ach, het is wel prettig...

Wacht af en tel af, tel zijn woorden tot ze vuisten worden, rode vuisten vol met littekens van angst en pijn om pijn. Kijk hoe de adrenalinetractie het overneemt van zijn dronken lichaam, als het wiel van een een trekker dat losschiet uit een versgeploegde akker. Zijn rechtervuist versnelt en ramt het gezicht van de student, dat explodeert. Het bloed spat tegen Sjefs geschoren kop aan. Sluit je ogen en hoor een neusbot breken. Open ze juist op tijd om de bril zich om zijn knokkels te zien vouwen. Zie dat de jongen wankelt en achterovervalt op de natte vloer, in de scherven van zijn eigen glas. Hoe hij beide handen voor zijn gezicht slaat en kreunt. Steek met wat moeite een sigaret op en verbaas je over hoe mooi de damp van Sjefs lichaam afslaat. Als van een afkoelende stoomlocomotief. De jongen komt half overeind en kijkt Sjef aan, met één oog. Hij glimlacht dwaas. High van de pijn. Hij veegt het bloed van zijn mond en fluistert iets. Word nu wit om je neus en voel je maag samentrekken, terwijl je beseft wat hij zegt. Sjefke buigt zich voorover om de jongen te verstaan. Een heldere vloeistof die uit zweet, tranen en kwijl bestaat druipt van zijn gezicht af, op het bloesje van het joch. Sjef wordt ineens kalm. Alleen de aders in zijn hals verraden dat het bloed nu nog harder door zijn lichaam pompt, gedreven door pure doodsangst. De woede in het staartbrein van de dinosauriër, die zijn hoofd verloren heeft in de strijd.

'Wat?' zegt hij. Het joch herhaalt het grijnzend. Sla je hand voor je mond en verfrommel de blauwe predictorsticks in je handtasje, die je Sjef morgen had willen laten zien. Sjefs hoofd draait langzaam naar je toe. Krijg koude rillingen terwijl hij je aankijkt. Denk aan je werk. Aan de diep zwakzinnige Maurice, die ook altijd zo kijkt voor hij brullend de muur bestormt om er met zijn hoofd tegenaan te gaan beuken. Hou je adem in terwijl Sjefs soldatenlaars onhoogkomt en in de solar plexus van de jongen landt. De schouders van de jongen raken de grond. Zijn lichaam verstijft en hij begint te hoesten. Sjef stampt door, in zijn buik, in zijn onderbuik. De jongen begint bloed op te geven. Je Sjef neemt een aanloop en de stalen neus van zijn schoen raakt het hoofd van de jongen alsof hij een vrije trap neemt.

Voel je bier omhoogkomen. Het hoofd knakt opzij en het lichaam van de jongen begint te trillen. Hersenbeschadiging. Sjef schopt net zo lang met zijn bebloede schoen door tot het trillen stopt. Het joch ligt stil, in een plas bloed. Rode schuimvlokken staan op zijn lippen. Je tepels zijn hard en je slip is nat. Sla beschaamd je armen over elkaar. Kijk hoe de ademloos toekijkende kroeg tot leven komt en je Sjef overmeestert. Zie dat de ogen van de jongen blind heen en weer schieten. Hij begint te stuiptrekken. Zijn krullenbol schudt en zijn voeten zoeken vruchteloos grip op de natte biervloer. Bijt hard op je kiezen en voel je ogen branden, want zijn ogen breken en zijn hoofd rolt opzij en zijn laatste blik is voor jou. Kijk je wildeman aan, in zijn bloeddoorlopen ogen. Zijn shirt is doorweekt en de handen van zijn op de rug gedraaide armen trillen. Hou je hoofd scheef en zoek naar tranen, terwijl hij wordt weggevoerd. Zijn lippen trillen wel. Zijn wangen zijn wel nat van de tranen. Schrik als hij zich losrukt. Open je armen voor hem, terwijl hij naar je toe rent. Voel hoe zijn kaalgeschoren hoofd zich in je buik boort, terwijl hij met al zijn liefde op je in rent. Blaas de lucht uit je longen terwijl je lichaam tegen de muur smakt. Voel hoe jullie prille droom in je buik breekt. Hap hijgend naar adem terwijl je tegen de muur zit en voel hoe het leven uit je wegzinkt terwijl je hem nakijkt, door je tranen heen. Hij loopt weg, met gebogen hoofd. Zijn handen uitgestrekt, polsen naar voren. Naar agenten die hij beter kent dan zichzelf. Voel de lichaamsvloeistoffen in je slip stromen. De krullenbol van de jongen beweegt nog een laatste keer, in de tocht van de dichtslaande deur.


Reedsch...60 toevoegingen, reedsch

*moet even rustig bijkomen*

bromde Marco om 01:08 PM (op 07-01-2005)


Kaffeeklatsch,

ook zo'n woord waar ik tomeloos libidineus van kan worden.

bromde dreadloki om 01:26 PM (op 07-01-2005)


*krijgt zomaar het gevoel dat die nieuwjaarsborrels bij velen al begonnen zijn*

bromde Marco om 02:02 PM (op 07-01-2005)


En opníeuw een eruptie van formaat. Grasstwetqwrest moet regelmatig in de kroeg zitten.

bromde Marnix om 02:10 PM (op 07-01-2005)


Ha, zijn verdiende loon. Ik heb ook zo'n hekel aan die mannetjes die heel de avond naar je vriendin der tieten staan te kijken...

bromde Klaarsz om 02:13 PM (op 07-01-2005)


Tel zijn woorden tot ze vuisten worden...

Dat is goed!

bromde Erwin om 02:30 PM (op 07-01-2005)


Alcohol is evil.

bromde Kiers om 02:51 PM (op 07-01-2005)


Grrrrts,

* vrôt *

...

bromde Lennard om 02:55 PM (op 07-01-2005)


bromde grts64nhtge om 02:55 PM (op 07-01-2005)


....en een daadwerkelijk gevoel van klam onbehagen maakte zich van mij meester.....
Grrroots Grrrits, grrroots.

bromde Arnaud om 02:56 PM (op 07-01-2005)


Hij schrijft alweer vanuit een vrouwlijke persoon. Is dat een oefening?

bromde Lennard om 02:57 PM (op 07-01-2005)


*Ziet niks meer door beslagen vitrinekast*

bromde Dick T. om 03:45 PM (op 07-01-2005)


Die laatste komma zou ik weglaten.

En aan 'Open je armen voor hem, terwijl naar je toe rent.' zou ik een woordje toevoegen.

Verder dik ok Grrrrits!

bromde Vincent Nemo om 04:14 PM (op 07-01-2005)


*Neukt een rosse mier in de preut*

bromde Vincent Nemo om 04:16 PM (op 07-01-2005)


Goh.

Ik denk dat ik vanavond maar thuis blijf.
Met m'n harde tepels.

bromde Hoof om 04:33 PM (op 07-01-2005)


Hoof, heb alles bijgelezen.

Kun je nu mijn vitrinekast even ontwasemen?

bromde Dick T. om 04:41 PM (op 07-01-2005)


Typisch Barend de Beuker uit Wippelgem.

bromde bewegende om 04:41 PM (op 07-01-2005)


*peutert deur van vitrinekast open*

Dick! Wat zie je er uit, in dat corduroy bavianenpak!

bromde Marnix om 04:48 PM (op 07-01-2005)


*Haalt DIEP adem*

Dat was op het nippertje Marnix.

*Kijkt beneden naar lichtbruinen corduroy broek om zijn dikke reet en vraagt zich af hoe Marnix dat kan weten*

bromde Dick T. om 04:56 PM (op 07-01-2005)


Een originele gr666ts! Prachtig!

*gaat pendek verschonen*

bromde Eduardo om 05:06 PM (op 07-01-2005)


Het is je webmen, eh, cam, Dick. Vergeten uit te zetten.

bromde Marnix om 05:09 PM (op 07-01-2005)


...en die webcam staat strak gericht op het broekgedeelte van Dick T.?

bromde Hoof om 05:15 PM (op 07-01-2005)


Het is eigenlijk meer een kruiscam.

bromde Marnix om 05:18 PM (op 07-01-2005)


The Webmencrosscam stond inderdaad nog aan..

bromde Dick T. om 05:23 PM (op 07-01-2005)


Zo heb ik overal m'n cammetjes. Uitermate ontspannend tijdens die lange werkdagen.

bromde Marnix om 05:29 PM (op 07-01-2005)


Lijkt me meer een dikke reetcam.

bromde Eduardo om 05:39 PM (op 07-01-2005)


Lijfloggen met een endoscopie webcam is de bom in 2005.

bromde bewegende om 05:45 PM (op 07-01-2005)


Dat heet aarsloggen. Komt uit Duitsland.

bromde Marnix om 05:52 PM (op 07-01-2005)


*gaat op zoek naar .mpegjes met endosopie-cam maar niet als zodanig gebruikt*

Zit er nog een vrijdagmiddag plopje aan te komen? We zijn al een uur in overtime.

bromde Kiers om 05:55 PM (op 07-01-2005)


*dankt alle oplettende aanwezigen*

bromde Bicat's autocorrector om 05:58 PM (op 07-01-2005)


bromde Marnix om 06:10 PM (op 07-01-2005)


Dat zou zómaar kunnen.

bromde Marnix om 06:11 PM (op 07-01-2005)


Klok klok klok...AAAAHHH

Kut man. De hele dag gewerkt. Helemaal geen tijd gehad om het hier vol te kalken.

bromde mack om 06:29 PM (op 07-01-2005)


plieps

*lurkt aan meegesmokkeld metalen heupflaconnetje dat verdacht veel ruikt naar Wodka*

bromde Kiers om 06:30 PM (op 07-01-2005)


Wat is het toch dat zoveel –voornamelijk- jongens bij voorbaat last van bindingsangst hebben? Het idee dat een meisje en een jongen elkaar leuk vinden, wekt zoveel plezier op dat de schrik daardoor op de een of andere manier evenredig toeneemt. Zijn ze echt allemaal bang dat zij meteen huisje-boompje-beestje wil? Wat is er voor vele mannen toch zo eng aan de liefde dat ze er niets mee durven of kunnen doen? Zijn ze er weleens voor gegaan en was dat toevallig bij de verkeerde, waardoor ze nu bij ieder nieuw vrouwspersoon in hun leven denken dat zij ook wel zo zal zijn? Of zit het in de genen om zo te reageren? Over kop in het zand steken gesproken.

Heb jij dat ook wel eens, dat je echt zoiets hebt van 'Oooh! Ik voel me zooo... oooh!' Nou, ik echt wel. Eigenlijk wil ik het niet. Ik wil het niet maar ik zou zo graag eventjes willen. Ik had het in mijn "goede voornemens" staan, maar een mens blijft ook maar een mens. Toch? Een mens heeft goede en minder goede dagen. En nee, het heeft niets te maken met een nieuw jaar en blah blah blah gedoe. Ik zou me normaal gesproken kiplekker, vrolijk en goed voelen. Echt waar. Ware het niet dat ik nu koorts heb. En me een beetje ziekjes voel. Een klein beetje. Net genoeg om stilletjes in een hoekje van de bank te willen kruipen en te staren naar stomme televisie programma's. Toch? Weet je wel, hopelijk voel ik me snel weer beter. Zoveel te doen deze week, zoveel plannen. Een bioscoop bezoek, een hapje eten en stappen.

...krijg ik opeens een soort van flash back. Hahaha lachen eigenlijk; 'soort van' is natuurlijk een contaminatie want je kunt gewoon zeggen 'heb ik een soort flash back' maar iedereen lult altijd over 'soort van' dus ik lul maar mee zonder te weten wat ik eigenlijk zeg, zeg maar. Zie ik een klein mannetje met een klein brilletje voor een groot zwart bord waar hij driftig met een klein wit krijtje allerlei grote en kleine A's opschrijft. Wow! Ik zit weer op de mavo! Dit is bizar! Ik heb biologie, erfelijkheidsleer. Echt niet leuk. Gelukkig is het maar een soort van flash back. Hahaha, zeg ik het weer! Dit gaat nog een interessante wending geven in een van de volgende afleveringen. Leuk hoor dat webloggen.

bromde Snurk van de Marmotten Club om 08:09 PM (op 07-01-2005)


1e zinnen zijn belangrijk Nemo. Maar ik zal voortaan alleen maar halleluja zingen hoor.
Fuck me, I am an Antwoman from planet vulcunt.

bromde grtshyjyfr04 om 08:11 PM (op 07-01-2005)


Heeft u dat ook wel eens, dat u echt zoiets denkt van, die Snurk zeg maar, dat kan best eens best wel Kiers zijn? Nou, tot de volgende keer. Lachen he. Toch?

bromde Kiers om 08:16 PM (op 07-01-2005)


*snurkt*

Huh?!

Tóch niet dood, Von Sprietschenstein?

Dat doet me deugd!

bromde Eduardo om 08:57 PM (op 07-01-2005)


Kijk nog maar eens goed naar me. Ik ben voorzitter geworden van de Marmotten Club. Ik hoop niet dat ik van sterallures achterover val binnenkort.

bromde Kiersch Von Sprietschenstein om 09:21 PM (op 07-01-2005)


Dat mij een waar genoegen, herr Kiersch.

U heeft de Hamsterweken ingevoerd?

*bladert door AH dingest*

bromde Eduaarschlog om 09:24 PM (op 07-01-2005)


Is moet daar nog tussen, in het idee van: 'Dat is mij een waar genoegen, etc'

*kwam er lekker vlot achter*

*bwrps*

bromde Eduaarschlog en vindt u zelf maar uit hoe of wat. om 09:55 PM (op 07-01-2005)


Ergens in de oceaan zwemt een heel verdrietige vis. Zijn zilte tranen worden echter nooit opgemerkt. Zo is het lot der melancholieke vissen; leven en sterven in een ether van verdriet.

bromde setvis om 12:11 AM (op 08-01-2005)


Of neuken zonder kut. Dat is ook al zo overweldigend triest.

bromde Marnix om 12:32 AM (op 08-01-2005)


behalve als je homo bent, dunkt me..

bromde L*U*L om 12:45 AM (op 08-01-2005)


Wat zei Kiers daar?

Jos Brink, André van Duin, Mieke Telkamp en Keetje Tippel.

bromde Meneer van Rijssen van De V.P.K.V. om 01:52 AM (op 08-01-2005)


Geweeeeldig, Grrrtts.
De frustratie druipt er vanaf.
Hulde!

bromde rubber om 02:11 AM (op 08-01-2005)


Mag ik daar aan 'rubber' toch een vette uitkering uitdelen? En uitkerrrrring in de zin van 'is elke frustratie een tekortkoming van literaire aard' oftewel is elke opwelling of interpretatie of inspiratie van een minderwaardige en dus gefrustreerde aard?

Ik ben wel eens door de Kalverstraat gelopen waarbij mij het gebrek aan het krullen van de mondhoeken deed wijten aan het gebrek aan het geloof in de heer Ashwhan Bhawahwamugphunhi aan mijn gaatje, iets dat de man minder begon te geloven en dus het einde van zijn tijdperk. Beste Piemelemuis, lees nog eens wat teksten van Zappa 'laugh till you choke on Billy Graham', en denk dan nog eens aan het gebeuren hier. Verderfelijke website.

bromde Kiers om 04:49 AM (op 08-01-2005)


Geen idee wat u daar bromt heer Kiers, maar u kan, bij gebrek aan inspiratie van mijnentwege, op mijn bijval rekenen.

*valt Kiers gefrustreerd bij en laat de heer Ashwan Bhawahwamugphunhi aan zijn gaatje roesten*

bromde Vincent Nemo om 11:42 AM (op 08-01-2005)


bromde Kiers om 04:49 AM <-- Apezat dunkt me.

Bedankt voor de knuffel voor zoonlief Kiers!

bromde Dick T. om 12:13 PM (op 08-01-2005)


Lijkt me wel, Dick.

Qua ladderdronken.

bromde Eduardo om 01:44 PM (op 08-01-2005)


Auditie voor achter op het dollarbiljet, nummer 3996

bromde grtsh46h6 om 02:10 PM (op 08-01-2005)


Whisky bij de Schraders, dat is een groothandel en die verkopen alleen whisky. Verdomme, wat gaat mijn hoofd tekeer. Zo, nu even webloggend Nederland teruglezen in welke stemming ik naar bed ben gegaan. En porno surfen natuurlijk.

bromde Kiers om 03:29 PM (op 08-01-2005)


Ah, de Schadres. Goeie winkel is dat.

Surfze, ik ga een haas schieten.

bromde Dick T. om 04:28 PM (op 08-01-2005)


Ha! Pornosurfen, hoe welbekend.

*zoekt neukende, ehhhh...*

Kabeljauwfilet, dat was het!

bromde Eduardo om 04:36 PM (op 08-01-2005)


Ik heb net twee stoelen in mijn rug zitten.

Nou nog een stuk in mijn kraag. Anders kan ik niet slapen van de pijn.

Ben ik voor een keer blij dat ik zittend werk doe. Tenminste. Dat ik zit. En soms werk doe. En soms veel dingen typ.

bromde Hoof om 04:40 PM (op 08-01-2005)


Typerend.

Qua zitten.

bromde Eduardo om 06:06 PM (op 08-01-2005)


Ja, porno!


Prague - A 32-year-old Czech tried to commit suicide by cutting his throat with a chain saw but survived after the machine missed his jugular artery and got stuck in his spine, a report said on Wednesday.

This was his second suicide attempt, CTK news agency reported. He had earlier tried to hang himself from a tree branch but the branch snapped and he broke both legs in the fall, it said. The man was taken to a Prague hospital and was recovering in an intensive care unit, hospital officials said.

bromde grts46h6se om 08:04 PM (op 08-01-2005)


Dat internet is qua porno echt ongelooflijk. Neem nou bijvoorbeeld zo'n slankenegerinnenmetvolleborsten.pagina.nl. En helemaal gratis!

bromde Marnix om 09:38 PM (op 08-01-2005)


Hé, die kende ik nog niet, mrnx.

Baie dankie!

bromde Eduardingest om 09:57 PM (op 08-01-2005)


Goh, beste Kiers,
Ik wist niet dat een opmerking zoveel teweeg kon brengen.
Ik wil uw feestje verder niet verstoren, dus laat ik me maar beperken tot het tot het in stilte genieten van het proza wat hier zoal geschreven wordt. Ik neem uw opmerkingen wel ter hand daarentegen.
Tot die tijd zal ik me onthouden van enige onzinnige zooi (als u dat wenst) en louter lurken.
Best jammer eigenlijk, had best wel zin gehad in een discussie...

bromde rubber om 02:28 AM (op 09-01-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)