huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Morgen"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Onuitwisbare indruk"]

03/04/2004: "Gluurder"


Bij de derde boom is het de weg naar links. Het zijn natuurlijk geen echt bomen, ik heb ze van luciferstokjes gemaakt. Ze zitten vol met lijm en zijn een beetje verbrand. Maar het lijken toch wel echte bomen. De bomen waren het moeilijkst. Huizen zijn altijd veel makkelijker. En de weg met de stoep was natuurlijk simpel. Die heb ik er met viltstift opgetekend. Mama zegt dat ik niet de hele tijd met papier en lijm en stiften moet kliederen en dat ik naar buiten moet, maar waarom zou ik naar buiten gaan als ik hier met jou kan spelen? Jij bent mijn linkerhand. Met twee vingers wandel ik met mijn rechterhand over de stoep, op weg naar jou. Jij staat achter het huis. Stip stap stip stap. Bij de derde boom is het de weg naar links. Jouw straat. Ik stap nog even door en sta voor je huis. Een beentje van me belt aan. Ding dong. Hoepla, je springt over het huis en staat voor je deur.

'Ja, hallo? ' Ik doe je stem na.
'Hallo Floor!'
'Hé, euh, Jaap, is het niet?' Dat kan natuurlijk niet want je hebt me nog nooit zien staan, maar ik speel even dat je me herkent. En niet als broertje van. Gewoon als mijzelf.
'Hoi Floor! Ik kwam zomaar door je straat en dacht, goh, misschien is Floor wel thuis en heeft ze zin om euh, met mij naar de supermarkt te gaan?' Nee, te stom. Daar heeft ze natuurlijk nooit zin in en zeker niet met mij.

'Hoi Floor ik kwam door je straat en ik vroeg me af of je misschien zin had om met mij te praten, eventjes?' Nee dat gaat ook niet werken. Ik sla al dicht bij mijn zus. Die is twee jaar ouder dan ik en gaat al met jongens enzo. We wisselen geen woord met elkaar. Niet meer eigenlijk sinds ik haar in de badkamer heb betrapt. Ik deed de deur open, gewoon. En ze was vergeten hem op slot te doen denk ik. Want ze stond in haar blootje op de stoel voor de spiegel, met een been op de wasbak en ze had haar vingers... euh nou ja.
Ik wil het er eigenlijk niet over hebben. Ze gilde keihard en zei daarna tegen mams dat ik haar begluurde. Dat was natuurlijk helemaal niet waar maar ze weet het toch altijd zo te draaien dat ze gelijk krijgt. Ik moest naar de seksuoloog. Nou het was net zoiets als seksuele voorlichting. Niks aan de hand zei die man. Een tikkeltje verlegen maar daar groeit hij wel overheen. Nou ik weet het niet hoor. Euh, ik ben echt geen homo ofzo maar als je laat naar SBS kijkt of andere zenders zie je gewoon veel meer dan je eigenlijk wilt zien. Ja ik euh.. doe soms ook wel dingen als ik het zie en iedereen is naar bed en dan ben ik wel opgewonden ofzo maar ik vind het op die manier... euh... stom? Een meisje is niet alleen maar borsten en billen. Een meisje is veel meer.

Een meisje is een sproetenneus en soms puistjes op haar voorhoofd en kleine haartjes op haar armen die glanzen in het zonlicht en een meisje is dikke wimpers om haar ogen en blosjes op haar wangen als ze hardgelopen heeft en nekharen die loshangen als ze een staartje heeft. Een meisje is iemand die je bij je oren pakt en haar voorhoofd tegen het jouwe drukt en zegt dat ze van je houdt. Dat denk ik tenminste. Zoiets moet het zijn. Geklop op de deur. Mams.

'Jaap, lieverd, zit je alweer met je zaklamp in het donker? Ga toch eens naar buiten jongen, ik maak me zorgen om je.'
'Hey mam er is niks aan de hand ik ben gewoon een verhaal aan het bedenken.'
Maar ik luister toch. Ik doe de gordijnen open en de zaklamp uit. Het zonlicht is fel en ook... oud ofzo en daardoor ziet mijn miniatuurbuurtje er een stuk akeliger uit dan net. Misschien heeft mijn moeder wel gelijk. Ik ga zo wel even naar buiten. Ik ruim mijn spullen op en zet de maakhette bij de andere. Ik heb er best veel. De mooiste is een maakhette van Jeruzalem. En daarnaast staat eentje die ik in de fik heb gestoken. Ik noem die Hiroshima maar stiekum denk ik dat het Jeruzalem na de derde wereldoorlog is. Ik loop door de huiskamer naar de hal en steek niet eens mijn hand op naar vuile verraadster, die met een walkman op voor de TV hangt en met haar mobiel speelt.

Ik trek mijn jas aan. Ik hou van mijn jas maar ik haat hem ook. Ik hou er van dat hij lekker warm is en goed zit maar ik haat de kleur. Lichtblauw. Volgend jaar ga ik vragen of ik zelf een kleur mag uitkiezen. Ik stap de drempel over. De kou slaat me in mijn gezicht. Ik kan naar het graspark gaan maar daar staan Danny en Jos gewoon weer stiekum te roken en te hangen, net als altijd. Stoere verhalen op te hangen over de wijven die ze al hebben geneukt. Tsja, het zou kunnen? Jos wijst met zijn kin naar alle vrouwen die voorbij komen en in verwachting zijn, of die babykarretjes duwen en dan zegt ie: 'Dat is mijn kind. Ik heb haar geneukt toen haar man even weg was en ze vond het heerlijk.'

Nu ja, het zou toch kunnen? Als ik een bekende zie met een dikke duik neem ik me altijd voor om met mams mee te gaan naar de babyshower. Gewoon om te kijken of het waar is. Ik heb het al een keertje gedaan. Maar je ziet niet zo veel bij zo'n kleintje. Ze zeiden bijvoorbeeld toen dat ie heel erg op z'n vader leek. Maar volgens mij leek hij gewoon nergens op. Hij leek op een baby. Zo'n eentje die je ook op de TV ziet. In van die series die mijn moeder graag kijkt. Dat zo'n vrouw dan een ongeluk krijgt en een been moet missen, maar wel een baby heeft ofzo. Behalve de zoutjes vond ik er verder ook niks aan trouwens. En mams vond het een beetje vreemd dat ik meewilde, dus ik heb verder maar niet meer gevraagd of ik meemocht. Zou ik ook zo geweest zijn? De hele dag janken en slapen? Echt ongelofelijk is dat. Ik zou het anders doen. Eerder praten ofzo.

Hey. Hier zou ik toch niet heengaan? Bij de derde boom is het de weg naar links. Ik wil me omkeren maar loop toch verder, de hoek om en de straat in. Jouw straat. En daar sta jij! Je staat halverwege, een meter of drie van je voordeur en je kijkt met je mooie ogen naar de hemel. Je praat lachend in je mobiel, terwijl je een vliegtuig dat hoog over vliegt met je handschoenvinger volgt. Je hebt een witte wollen muts op met pomponnetjes er aan en een lange zwarte jas. Ik wil weglopen maar je hebt me al gezien. Doorlopen dus. Ik steek mijn handen in mijn zakken en begin te fluiten. Het klinkt stom en dus stop ik er maar mee.

'Hee je broertje komt net voorbij! Dinges, hoe heet ie ook alweer? Wat issie? Een gluurder?' Je staat op het punt om naar me te zwaaien maar je slaat je hand voor je mond. Je ogen staren me aan van over de handschoen terwijl je in je mobieltje fluistert. Als ik meters verder ben, sta je nog steeds te smiezen. Ik voel je ogen in mijn nek branden. Ik begin keihard te fluiten en schop naar een steentje dat er niet is. Ik ga iemand heel erg doodmaken.


Reedsch...59 toevoegingen, reedsch

w00t! fp dan maar! Schitterend Grrrits, vanaf nu sla ik geen dag bicat meer over!

bromde k. om 10:40 AM (op 04-03-2004)


Verdomde herkenbaar , als ik zo'n zus had gehad.

bromde Mr. Belvedere om 10:41 AM (op 04-03-2004)


Tijden veranderen.
Ik bedoel, het wordt
je gewoon verwéten een
gluurder te zijn.

bromde Dutroux om 10:57 AM (op 04-03-2004)


mooi verhaal, grrrrits. Niet zo bloederig als anders, maar dat kan natuurlijk nog komen.
Vooral dat stukje van "een meisje is een sproetenneus enz." spreekt aan.

bromde matxil om 10:57 AM (op 04-03-2004)


Ja! Dat vond ik nou ook!

bromde Kippfest om 11:03 AM (op 04-03-2004)


Wat een watjes zijn we eigenlijk hé.
Vergeleken met die rotmeiden.

bromde matxil om 11:05 AM (op 04-03-2004)


Grrrits heeft een bloederige kant en een gevoelige kant. Wacht maar tot we een verhaal krijgen over hoe gevoelig bloederig kan zijn bij meisjes.

bromde Kiers om 11:08 AM (op 04-03-2004)


Als dat maar goed gaat.

bromde Eddee om 11:10 AM (op 04-03-2004)


Ik houd mijn hart vast.
Gek gevoel hoor, zo'n kloppend ding i n mijn handen.

bromde matxil om 11:30 AM (op 04-03-2004)


Grzsatsatttzsst is waarschijnlijk net zoveel persoonlijkheden als hij letters in z'n naam heeft. En ze schrijven állemaal.

Waarschijnlijk is het zó vermoeiend dat hij af en toe iets heel gruwelijks moet doen. Of denken. Denk ik.

bromde Marnix om 11:37 AM (op 04-03-2004)


Nu ja. Wederom een gevoelenslosmakend ding van Grrrrts. Eigenlijk is het een gruwlijk verhaal. Dat joch met z'n Hiroshima maakhette en zo. Een seriemoordenaar in wording.

Dat niemand dat ziet. Die horror.

bromde Lennard om 02:05 PM (op 04-03-2004)


Weet je dat de verdediging van Erik W. uit Emmen ongeveer met deze gang van zaken zal komen ivm met het verweer rond de verwikkelingen rond Johanna Maria van Offeren?
Dat van die witte pompoentjes misschien niet, maar verder wel. Geloof ik.

* Hangt lul in pindakaas *

Oma!
Kom 'es hier!
Doe je gebit uit!

bromde Hoof om 02:08 PM (op 04-03-2004)


maakhette?
maquette zeker

bromde sublimo om 03:51 PM (op 04-03-2004)


Hoof, hier isj je

bromde Oma om 03:54 PM (op 04-03-2004)


Als grrtsq maquette had willen zeggen dan had hij wel maquette gezegd. Nu we het daar toch over hebben, ik ken iemand die iemand kent die van Lego een zo waarheidsgetrouw mogelijke concentratiekamp wil maken of wellicht reeds heeft gemaakt. Zijn twee katten heten Stalin en Hitler. Of Jozef en Adolf, dat weet ik niet meer. Maar gaat u vooral verder waarmee u bezig was.

bromde Max om 04:09 PM (op 04-03-2004)


Het wordt sowieso weer eens tijd voor een goeie oorlog. Even de bezem door al dat geneuzel en gepeuzel dat hier te lande recht denkt te hebben op ademhalen. Zonder daar zwaar bevochten een prijs voor te hebben betaald. Een Lego concentratiekamp kan een mooi begin zijn. Hoeveel stukken Lego zouden we nodig hebben om een zeven meter hoog hek om Nederland te zetten?

bromde Kiers om 04:37 PM (op 04-03-2004)


Wellicht kunnen we ook wat Playmobil inzetten. Dan gaat het sneller.

bromde Marnix om 04:45 PM (op 04-03-2004)


De Playmobiele Eenheid, voor al uw razzia's.

bromde Max om 04:50 PM (op 04-03-2004)


En dikke vette Teletubbies bij de grens zodat niemand meer door de dranghekjes kan. Iemand een idee wat we met ministeck kunnen doen?

bromde Kiers om 05:19 PM (op 04-03-2004)


Als dat Bambi betreft,
die afbeelding, stel ik
voor: een onbezorgde oude
dag in Neverland.
Die poel der wellust
staat te koop voor de
laagste bieder, zegt men.
Ik heb niks te bieden.
Als bekend.

bromde Paul om 05:29 PM (op 04-03-2004)


Levend begraven, Kampen van maken, Hiroshima nabouwen, Aan Mark D. zenden. Of Heleen d'r zusje (Heeft ze die? wist je dat niet? Weet ze het zelf wel?). Inlijsten en boven de wieg van Amalia hangen. Naar de missiepost van Port Au Prince sturen. Afdruk op shirtjes tegen terrorisme. Proberen hertebiefstuk van te maken.

Kijk uit dat je geen claim van SCO aan je broek krijgt; het intellectueel eigendom van Bambi -heb ik me laten vertellen- ligt bij hun.

bromde Vilé om 05:46 PM (op 04-03-2004)


Ah, meneer Vilé. Nee, het heeft tot vandaag geduurd voor ik me weer beter voelde. Eerlijk gezegd voel ik mij zelfs bovenmenselijk fijn.

bromde Kiers om 06:05 PM (op 04-03-2004)


Met ministeck, kun je daar geen mensen mee doodverfen?

bromde Max om 06:11 PM (op 04-03-2004)


♪ ?

bromde Daar zit muziek in! om 06:16 PM (op 04-03-2004)


V/23/Boekelo zoekt Ministecker voor haar usb poort. Foto van USB 2.0 specificatie of RTFM gezicht is antwoord terug.

xxx

bromde Dreknek om 06:18 PM (op 04-03-2004)


Hoezee, wat een fijn stukje proza.

Nekharen als ze een staartje heeft :D

geef mij meer !

bromde SublimeStyle om 06:26 PM (op 04-03-2004)


O sorry, onschuld was uitverkocht, ze hadden alleen nog deze:

bromde grts om 06:38 PM (op 04-03-2004)


*mompelt.. zo, de lof bij de lof en de preis bij de preis*

Dank!

bromde grts om 06:41 PM (op 04-03-2004)


Nu ook op kasteelmaat.
385, dan houdt het wel op. ZO'n beetje.

bromde bicat om 06:41 PM (op 04-03-2004)


Grts is gek! Daarom juist.
Bergen lof en kruiwagen vol preis. Wie-owie helpt hem aan een vrachtwagencombi richting Roemenië?

bromde bicat om 06:44 PM (op 04-03-2004)


Ze hadden nog wel een puzzel van 5000 stukjes hiervan:iemand interesse?

bromde grts om 06:45 PM (op 04-03-2004)


3-d ook nog. van die man van korperwelten. Zelf gefiguurzaagd. Staat op de doos.

bromde grts om 06:46 PM (op 04-03-2004)


width="380"

wat ik u broms

bromde Biereco om 06:54 PM (op 04-03-2004)


Grrrrts is niet gek. Gestoord. Psychoses. Niet normaal. Neuroses en andere kortsluiting in de hersenen. Maar niet gek.

Gewoon, anders.

Het is wel prettig dat de hulpverlening nog even blijft als hij is geweest. Noodzakelijk ook.

bromde Lennard om 07:01 PM (op 04-03-2004)


Geef maar hier baron, ik moet toch die kant op.

Gerrits, u blijft mij verrassen! Ik denk dat Marnix daar een punt heeft, zijn al uw persoonlijkheden reeds aan het woord geweest? We zouden het eens uit kunnen proberen. Dat wij u om beurten een onderwerp toeroepen en kijken wie van u erover wenst te schrijven. Dat lijkt me nou een interessant experiment.

bromde Adriana om 07:05 PM (op 04-03-2004)


Inderdaad Aad. Een mooi experiment. Of een thema. En dat dan iedereen met een paar trefwoorden aan de slag gaat en dat er dan tien verschillende verhaaltjes komen en zo.

Maar het waren juist de experimenten. Pas toch een beetje op met Grrrrts.

bromde Lennard om 07:26 PM (op 04-03-2004)


Grrts, wederom goed gedaan jochie.
Mooi zo.
Weten jullie trouwens wat de grootste frustratie van een serie- moordenaar is?
Zal ik het antwoord geven?
Als hij bij de eerste keer gesnapt wordt.

bromde Arnaud om 07:31 PM (op 04-03-2004)


Arme Vonneke. Totaal onvoorbereid hier geweest.

Stukje nazorg nodig?

bromde Lennard om 08:24 PM (op 04-03-2004)


Ellemieke Vermolen heeft erecte tepels. Zie ik net. En nieuwe lippen.

Maar veel thee drink ik niet meer, de laatste tijd.

bromde Marnix om 08:37 PM (op 04-03-2004)


Het is de mate waarin iemand zijn gekte kan verwoorden. En ook welke woorden hij daarvoor gebruikt. En in welke volgorde.

Als ik zometeen op straat ga lopen (achter het station bij de snuiverts, coke dealers, anale condoomloze Joegoslavische tienerhoertjes, zwervers en andere lijmzuigers) dan kom ik mensen tegen die vele malen gekker zijn dan grts. Ze kunnen alleen niet zo mooi schrijven. Als ze al kunnen schrijven.

Volgens mij is grts een verzinsel van een boekhouder die Vervroegd Uit is geTreden. Wiens vrouw sokken stopt. De godsganse dag. Grts is een verzinsel... misschien wel van Bicat.

bromde Kiers om 09:30 PM (op 04-03-2004)


Marnix,
Mag ik adviseren om de Yak thee te laten voor wat hij is, en over te gaan op de Yogi thee? Niet meer dan drie koppen per uur, anders wordt het effect als dat van het eten van een ongeraspte nootmuskaatbol.

bromde Vilé om 09:30 PM (op 04-03-2004)


Als bier de hoofdattractie blijft, vind ik verder alles best.

bromde Paul om 09:36 PM (op 04-03-2004)


Nee. Ik wil niet dat Grrrrts een verzinsel is. En Kiers, nu jij dat zegt voel ik weer het zelfde als toen. Mijn ouders bevestigden het verhaal dat ik van oudere vriendjes had gehoord over sinterklaas.

En ik had nog wel zo'n mooie tekening voor hem gemaakt....

bromde Lennard om 09:37 PM (op 04-03-2004)


Die met dat paard erop.

bromde Paul om 10:17 PM (op 04-03-2004)


Mensen die tekeningen maken die tonen hoe sinterklaas door een paard wordt gedekt moeten overigens ook niet teveel van zich laten horen.

Ik geloof echter dat in het echt scribenten en bezoekers alhier de zaken over het algemeen beter op een rijtje hebben dan de mensen die geschokt raken door de buitenissige blikken op wat er achter de deuren van het onderbewuste te zien is.

Er zijn zelfs mensen die niet eens weten dat die deuren er zitten.
Of dat onderbewuste.

Dat is erger.

* spreid zijn armen *

Laat me u allen aan de borst drukken.

Wacht.

Ik doe eerst even mijn Biostabil af. Dat u uw gezichten niet openhaalt.

bromde Hoof om 11:45 PM (op 04-03-2004)


Speel ik nog een zoetgevooisde noot voor u?

bromde de geest van Beethoven om 11:46 PM (op 04-03-2004)


De Negende graag.
Dank u wel.

bromde Paul om 11:59 PM (op 04-03-2004)


De negende noot.

Klinkt toch weer alsof je voor de zoveelste keer te laat was.

bromde Marnix om 01:11 AM (op 05-03-2004)


Waarom heb jij altijd gelijk?

Ik eis een duel!

bromde Paul om 01:28 AM (op 05-03-2004)


Prachtig verhaal. En natuurlijk wordt dat kind geen seriemoordenaar. Ik rukte vroeger de barbies de hoofden af omdat ik playmobiel leuker vond. Maar ik ben toch ook heel eh .. normaal geworden? Ok, ik heb iets met stoelen en eh .. *mompelt wat en loopt dan bruusk weg*

bromde CiNNeR om 02:27 AM (op 05-03-2004)


Chocomelletje iemand?

bromde CiNNeR om 02:28 AM (op 05-03-2004)


ja lekker, mag d'r wat sterks in, anders kan ik niet slapen. Buitenbeits ofzo.

bromde catchoftheday om 02:44 AM (op 05-03-2004)


Ik sluit me aan, Cin.
Indien toegestaan.

bromde Paul om 03:31 AM (op 05-03-2004)


Tuurlijk. Buitenbijts is net even op, maar brandspiritus doet wonderen hoor! *Deelt druk chocomelletjes uit*

bromde CiNNeR om 03:34 AM (op 05-03-2004)


Hoe drinkt u die,
koud of warm?

(Ja, ok, stom huishoudelijk gelul,
maar human interest wordt toch niet verzaakt?)

bromde Paul om 04:27 AM (op 05-03-2004)


Spiritus moet je koud drinken. Anders verdampt er te snel te veel.

bromde Lennard om 08:14 AM (op 05-03-2004)


Verdampte spiritus snuiven is ook niet verkeerd. Cacao-aroma doet wonderen. Bevalt me beter dan de bison-kit. De rush duurt is minder heftig, maar duurt wel langer.

Wel Nutricia, natuurlijk.

Een wel hééééééél goede morgen, Lennard!

bromde Vilé om 08:52 AM (op 05-03-2004)


*wordt met ENORME kater wakker*

Nog bedankt voor de choco/brandspiritus Cinner.

Heeft het al een officiële naam? Ik dacht aan cholotov cocktail.

bromde catchoftheday om 12:11 PM (op 05-03-2004)


Euh, Grtts, als een boek van U ergens te koop wordt aangeboden, ook al is het aan de andere kant van de wereld, brengt U mij op de hoogte alstublieft? Ik spurt mij het apelazerus om als eerste het boek te kunnen kopen.
Echt.
Ik bewonder U.
Ik meen het.

bromde GDB om 07:32 AM (op 06-03-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)