huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Donker"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Kerstvers"]

12/12/2003: "Harder"

'Hey dat is de kleur van mijn Makita!'
'Nou, ik heb een Black & Decker maar die heeft ook die kleur!'
We grijnzen. De boorschijf, zo groot als een huis, is ingelegd met ontelbare stukjes industrieel saffier. Bijna net zo hard als diamant en stukken goedkoper. Cyaanblauwe facetjes glimmen in het halogeenlicht, ingelegd in vijfmaal gehard staal.

De boormeester pakt de champagnefles. Hij doet zijn helm af en schudt zijn haar los. Hij pakt zijn megafoon en roept: 'We hebben 'm jongens! Vergeet diamant, dit is de hardste moederneuker op de planeet!
Hij heft de champagnefles boven zijn hoofd en schreeuwt:
'Te baptismo in nomine diaboli!'
Hij luistert te veel metal. Wij allemaal trouwens. Na een dag op de boormachine heb je niet echt meer zin in Bach ofzo. Je lijf trilt van de energie die keiharde rots wegboren en met spoelvloeistof wegzuigen mogelijk maakt... Jos heeft een Slayer shirt aan. Hij laat de fles een paar keer op de duivelskop op zijn pens stuiteren. Dan gooit hij hem zo hard mogelijk tegen de schijf aan. Scherven en champagne spatten alle kanten op. We joelen en klappen. Kratten worden leeggegraaid en we vieren onze nieuwe harde schijf. Jos speelt met de megafoonknop. Hij piept.

'Met dit schatje op de machine zijn we waarschijnlijk binnen een week weer op schema, lui!'
Het probleem van onze diamantschijven is dat ze te hard zijn. Daardoor kwamen er scheuren in het staal en stond de schijf op breken. Gelukkig is er niks afgebroken maar we hebben al wel twee schijven moeten vervangen. En dat kost tijd. Jos blijft de nieuwe aanwinst aanprijzen: 'Dit schijfje is de nieuwste ontwikkeling luitjes! State of the art! Lekker flexibel, dus versnellen en vertragen bij het boren geeft geen problemen!'
'Ja bij je wijf ook niet zeker?' roept iemand. Jos grijnst en steekt zijn duim in de lucht.
'Een dingetje: Laat de schijf NOOIT warmer worden dan 1500 graden. Dan gaat het laswerk naar de klote en vliegen de stukken je om de oren!' Hij zet z'n helm weer op en veegt het bier uit z'n snor. Hij roept ons, met z'n megafoon.
'Hey, peppi en kokki!' We steken ons biertje in de lucht.
'Testen jullie dit schatje eens!' Het wordt stil. Ik krab aan mijn hoofd.
'Wat Jos? Zo hier in de boorbuis, met jullie d'r bij?'
'Ja waarom niet? Ik wil die saffiertjes wel eens zien draaien.'
Ik kijk Benny aan. Die haalt zijn schouders op. We drinken ons bier leeg en wandelen om de schijf heen. we klimmen de cabine in. Benny doet de safetychecks.
'Alles okee?'
'Alles okee Jan. Het ergste dat kan gebeuren is dat ze kou vatten van de schijfwind.' We zetten de machine aan met z'n tweeen. Benny monitort de schijf. 'Alles in orde!'
De schijf komt op toeren en draait als een zonnetje. Ik glimlach en zet de casetterecorder aan. CD's werken hier niet. Te veel trilling. Het is Jos zijn bandje. Slayer rolt uit de speakers.

We kijken naar Jos en zijn bende. Ze hebben ze hun biertje geheven naar het blauwe beeldscherm, en schreeuwen iets onverstaanbaars. Jos pakt de megafoon en schreeuwt het versterkt: 'Harder! Harder!' Benny kijkt me aan. Ik haal mijn schouders op. Ik verdubbel het toerental en draai de snelheid op. Het wiel accelereert. Het is een enorme tyfusherrie. De mannen drukken hun helm op hun hoofd met 1 hand en drinken bier met de andere, alsof er niets aan de hand is. Hun kleren klapperen. Het moet indrukwekkend zijn als je daar staat. Jos pakt de megafoon weer en schreeuwt: 'H...r! H...r!'

Ik kijk Benny aan. Hij haalt zijn schouders op.
Dus ik draai de knoppen open tot de schijf net zo snel als de dubbele bassdrum op de cassetterecorder draait. De aandrijving loeit als een dondergod. De helmen van de mannen op het scherm waaien af en ze doen moeite om overeind te blijven. Er klinkt getik. Het lijkt wel of het hagelt. Ik kijk Benny aan. Hij springt naar de rode knop en zet alles stil. 'Die saffieren laten los man!'

De camera is stuk. We klimmen de cabine uit en roepen. 'Mannen?' Het blijft akelig stil. We lopen om de schijf heen. Het is een prachtig gezicht. De boorwand en buiswanden zijn helemaal ingelegd met saffieren. Het lijkt wel een koningsgraf. Ze weerkaatsen in het licht dat van achter de schijf schijnt. Alle lampen zijn stuk. Onze maats liggen verspreid in het halfduister. Hun gezichten zijn vreemd mooie mozaieken, glanzend van bloed en edelstenen. De ogen zijn vaak doorboord, zodat ze op versierde mummies lijken.

Jos hangt tegen een krat, pal voor de schijf. zijn lichaam is een massa lichtblauwe glimmers. Het bloed sijpelt er in stroompjes door. Maar hij ademt nog. Zijn vetlaag heeft hem beschermd. Hij heeft zijn armen voor zijn gezicht geheven. We trekken ze voorzichtig weg.
De witte banen in zijn rood met blauwe mozaiekgezicht, zijn naar achter geblazen haar, de bebloede snor... Hij kan zo op een van zijn eigen tshirts.

'Ho maar!' fluistert hij, ik riep 'Ho maar!'
Hij snijdt zijn tong aan zijn gebroken gebit. Hij kreunt van de pijn. Hij bekijkt zijn met Korund ingelegde onderarmen.
'Maar weet je wat?' Hij fluistert en lacht een dun glimlachje.
'Ik ben de hardste moederneuker op de planeet!' Dan valt zijn hoofd op zijn borst.


Reedsch...30 toevoegingen, reedsch

w00000000000000t!

Meeslepend! Het wordt hier steeds mooier! Er glinsteren steeds mooiere pareltjes tussen de bezoedelde lakens die internet heten!

bromde Hoof om 01:50 PM (op 12-12-2003)


Wauw! Wat een kennis van het boren.
En bloed is natuurlijk altijd goed.

bromde Lennard om 01:52 PM (op 12-12-2003)


Dit is een waargebeurd Kanaal-verhaal. Wat ik u lispel.

bromde bicat om 01:58 PM (op 12-12-2003)


Applaus !

bromde Mr. Belvedere om 02:06 PM (op 12-12-2003)


'Literair Geno(o)tschap Bicat'!

Interessante hersenverweking to the MAX!!

bromde Marnix om 02:11 PM (op 12-12-2003)


Hé, da's mijn tekst!

bromde Kabouter * PLOP! * om 02:14 PM (op 12-12-2003)


Vijf ?
Ik heb er hier nog acht.

bromde Lennard om 02:25 PM (op 12-12-2003)


Vooruit, zes dan. Ik heb er maar zeven...

bromde Lennard om 02:37 PM (op 12-12-2003)


Auw. Het valt verdomd niet mee om zo vaak van je stoel te vallen. Opwindend, meeslepend, magisch en nog met een kwinkslagje ook. Oftwel, hoe een verhaal volledig tegenovergesteld aan mijn leven kan zijn.

bromde Max om 03:14 PM (op 12-12-2003)


Ik wil mijn leven ook met een onverwachte wending eindigen.

Als voodoo-priester ofzo.

Dat verwacht niemand.

Of dat ik een brief schrijf dat ze mijn lichaam hoe dan ook in tip-top conditie dienen te behouden.

Verrassend.

Of dat ik me op 72-jarige leeftijd als nog laat ombouwen. Om de laatse 35 jaar als gele eenhoorn door het Houden van Jagen huis te slenteren. Lekker spannend.

* zet met een subtiele beweging van twee vingers de verwarming wat hoger *

Mooi man, magie.
Als je het maar ziet.

* wuift uil weg *

bromde Hoof om 03:35 PM (op 12-12-2003)


Dat ze bij de supermarkt in mijn buurtje steeds opnieuw koude Grolsch in koelkasten hebben staan. Dát is pas magie.

*leunt uit het raam en fluit geil naar passerende rondvaartboot*

bromde Marnix om 03:56 PM (op 12-12-2003)


Het absolute voordeel van veel drinken is dat je de volgende dag vreselijk geil ben. Ik ben ZO vreselijk horny dat ik denk dat twee keer rukken niet genoeg is.

bromde Kiers om 04:28 PM (op 12-12-2003)


Drie keer dan maar?

bromde Lennard om 04:31 PM (op 12-12-2003)


Dat is zeker een idee ware het niet dat ik een vreselijke pijn aan mijn stuitje heb na zes traptreden op de billen te hebben afgelegd en twee Panadollen ook nu nog niet het gwenste effect hebben.

Is er niet iemand die even mijn penis in zijn/haar mond wil nemen om mijn ergste leed te verzachten? Misschien een radicale vraag maar de nood is dan ook echt hoog.

bromde Kiers om 04:40 PM (op 12-12-2003)


Sex met een ENORME kater in je hoofd. Daarna kotsen en dan flink bestellen bij de snackbar. Met pils erbij. Nogmaals kotsen. Nog wat neuken. Grote toeter roken. En dan beginnen aan een sneeuwlandschap puzzel van 20.000 stukjes.

bromde Marnix om 04:40 PM (op 12-12-2003)


Ach. Ik heb verder toch niets te doen.

bromde iemand om 04:41 PM (op 12-12-2003)


Ach, heel fijn en gelukkig nog een onzijdig iemand ook. Hoef ik geen homo-fantastische vragen te beantwoorden. Effe zoeken, waar heb ik 'm ook alweer?

bromde Kiers om 04:45 PM (op 12-12-2003)


Ik hoop wel dat er straks nog iemand is als Grzstsaddszxt de veren anaal in ontvangst komt nemen. Als-ie moet wachten op Cinner is er natuurlijk allang weer sprake van verregaande dronkenschap.

*PLOP*

bromde Marnix om 06:14 PM (op 12-12-2003)


Ja hoor Gerrits! Onder de indruk, ik.

bromde Adriana om 06:51 PM (op 12-12-2003)


Rustig hier. Slaaptijd?

bromde Fredje weer... om 01:06 AM (op 13-12-2003)


Euh inderdaad, ik ben laat vandaag. Zelfs voor mijn doen. Enne Grrts, pracht verhaal!! Als een juweeltje schitterend in Benny's onderarm. mag ik ter uitzondering nog even w00ten? vast wel. Ik ben tenslotte een vrouw, die mogen wat meer.

*w000000000t*

bromde CiNNeR om 02:30 AM (op 13-12-2003)


moggu

bromde Kiers om 08:39 AM (op 13-12-2003)


Kiers, 8:39 is best wel vroeg. Heb je al gedouched en gerukt voor je hier moggu tikte of heb je dat erna gedaan?

Gewoon nieuwsgierigheid hoor.

bromde Lennard om 10:23 AM (op 13-12-2003)


Lennard, 8:39 is veel te vroeg. Ik heb gedoucht tussen 8:40 en 8:50.

Onder de douche zeer zeker nooit rukken. Dat plakt maar overal aan vast. Bovendien, ik ben meer een avondrukker. Af en toe middagrukker.

Jij weer met je kinderen in de weer? Racebanen bouwen om 07:00 uur?

bromde Kiers om 10:34 AM (op 13-12-2003)


Ach, je kent het wel. Vandaag geen bijzonderheden. Gewoon "Pappa, slaapje uit" En dan moet ik ze voorzien van voedsel en zo.

En ja, ik heb een vrouw, maar die heeft morgenochtend dienst. Morgen mag ik blijven liggen zolang als ik in mijn slaap het geluid van de racebaan en andere speel/huil/lach geluiden kan negeren.

Het leven is mooi.

bromde Lennard om 10:42 AM (op 13-12-2003)


Ik ben meer een ochtendrukker. En wel onder de douche dus. Frappant: Na een nachtelijk bedavontuur ruk ik 's ochtends vaker dan zonder zo'n nachtelijk bedavontuur.

Zou dat een soort mannelijk na-spel zijn?

bromde Lennard om 10:44 AM (op 13-12-2003)


Het is als met drank, hoe meer je op hebt hoe meer je wilt.

bromde Kiers om 10:56 AM (op 13-12-2003)


Oh, excuseer.

*bergt lid op in speciaal geprepareerde derde broekspijp*

Ik dacht dat het de bedoeling was even te gaan rukken. En ik ben een gezagsgetrouw persoon, vandaar. Nou ja. Maak ik het straks in de supermarkt even af.

bromde Marnix om 11:53 AM (op 13-12-2003)


Ja! Lekker rukken bij de ingepakte vleeswaren. Zie je, dan wordt het middag en krijg ik er gelijk weer zin in.

bromde Kiers om 12:44 PM (op 13-12-2003)


toet toet boing boing peppi en kokki

bromde grts om 04:42 PM (op 15-12-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)