stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Mirca [28] - Vincent Nemo

Woensdag, 11 Juni 2008

Mirca [28]

Wanneer we aan het einde van de holle weg zijn gekomen zien we het kuurhotel Curiosa liggen, badend in het zonlicht. Achter het complex, dat voorzien is van een enorm groendak, verrijst de windmolen die we op de snelweg al hadden zien staan. De meterslange wieken draaien gezapig in de wind.
“Het ziet er verlaten uit,” zegt Jacob.
“Laat ons hopen,” zeg ik, “ik vrees dat we niet kapitaalkrachtig genoeg zijn om hier een verblijf van onbepaalde duur te boeken.”
Jacob rijdt de parking op. Aan de achterkant loopt het hotel uit op een grote glazen constructie waar een zwembad en een serre in ondergebracht zijn. We stappen uit en nemen even de tijd om het gebouw langs alle kanten te bekijken. Reno schat de capaciteit op zo’n vijftig gasten.
“Ik ga een telefoontoestel zoeken om dokter Sanders te laten weten dat we gearriveerd zijn,” zegt Reno.
“Heb je geen gsm?” vraagt Jacob.
“Het mobiele netwerk ligt al sinds gisteren plat. Heb je dat nog niet gemerkt?”
Jacob neemt zijn gsm uit het zakje dat hij aan zijn broekzak heeft hangen. Op mijn opmerkingen dat hij er zo uitziet als een loser heeft hij nooit acht gegeven. Nee, imago is voor Jacob geen zorg.
“Inderdaad, geen verbinding,” zegt Jacob, terwijl hij met zijn mobieltje zwaait.
Naar de mijne hoef ik niet te kijken. Die ligt thuis op de schoorsteenmantel. Het is een verouderd model, veel te groot om in je broekzak mee te dragen. De manie om altijd en overal bereikbaar te zijn heeft nooit echt vat op mij gekregen.

We wandelen samen naar de ingang van het hotel. De toegangsdeur blijkt echter gesloten. Jacob wil onmiddellijk de glazen deur inslaan, maar Reno houdt hem tegen. Een gesloten toegangsdeur kan van pas komen om andere gegadigden af te schrikken. Reno probeert een achterdeur, maar ook die is gesloten. Dit keer mag Jacob wel zijn gang gaan. Hij heeft de kei waarmee hij de toegangsdeur te lijf wou gaan nog in zijn handen. Die blijkt echter van weinig nut bij de metalen achterdeur.
“Wacht even,” zegt hij, en hij loopt terug naar de parking.
Even later keert hij terug met een koevoet die hij uit het grootwarenhuis heeft meegenomen.

Terwijl Jacob zijn gang, gaat wandel ik wat rond op het domein. Een verzorgd pad komt langs een meer met een houten aanlegsteiger en een aantal roeibootjes. Wat verder kronkelt het door een bosje, en loopt met een boogbrug over een bergriviertje. De warmte van de avondzon maakt me slaperig. Ik zet me op een bankje en doe mijn ogen dicht. Mijn sluimer wordt begeleid door het opgewonden gekwetter van vogeltjes. Af en toe weerklinkt het wieken van eenden en ganzen, die zich bij het meer verzamelen. Zo zou ik uren kunnen blijven zitten, de ogen dicht en luisterend naar de geluiden van de natuur. De houten bank wordt echter al snel onaangenaam. Ik heb te weinig vlees rond mijn botten om comfortabel op een harde bank te zitten. Verandering van positie geeft me een beetje respijt. Nog eventjes houd ik de ogen dicht. De slaap is dichtbij, maar ongrijpbaar. Plots hoor ik in de verte iemand fluiten. Ik open mijn ogen. Het fluiten gaat vrolijk verder. Tenzij een echo me in verwarring brengt komt het geluid niet van Curiosa, maar van de andere kant van het bos. Meer nieuwsgierig dan geschrokken sta ik op om naar de fluiter te zoeken. Ik volg het pad tot ik het bos uit kom. Een vijftigtal meter verder staat een klein huisje. Langs het huis staat een man over de geopende motorkap van een auto gebogen. Hij richt zich op, fluit nog eens en krabt zich aan het achterhoofd. Dan ziet hij mij staan. We kijken elkaar een ogenblik aan. Ik overweeg om terug het bos in te gaan, maar de man steekt zijn arm in de lucht en wenkt mij om dichterbij te komen.
“Goeieavond daar! Kom, kom!” roept de man vriendelijk.
Ik wandel dichterbij.
“Jij komt zeker van het hotel, is het niet? Chique bedoening hoor, heel wat anders dan mijn stulpje!” zegt hij grijnzend en wijst op het huisje dat er weliswaar klein maar niet onaardig uitziet.
De man is nog jong. Ik schat hem zevenentwintig. Hij veegt zijn handen af aan een oude stoflap en steekt een hand naar me uit.
“Mijn naam is Ruben!”
“Ik ben Daniël,” zeg ik en druk zijn uitgestoken hand.
“Vertel dan eens, wat brengt jou hier beste kerel? Kom, zet je, het gebeurt niet zo vaak dat ik hier mensen zie. Wil je een biertje?”
Ik knik en zet me op het muurtje. Ruben gaat het huisje binnen. Een ogenblik later komt hij buiten met twee biertjes in de hand, en zet zich naast me.
“Ik kom van S_,” zeg ik nadat ik een slok van het koele bier genomen heb.
“Nou, dat is een eindje. Je bent toch niet te voet gekomen?”
“Nee, we zijn met de auto. We staan geparkeerd aan Curiosa.”
“Zo. Daar valt nog niet veel te rapen hoor. Curiosa opent pas volgende maand haar deuren.”
“Ja, dat weet ik. Het leek ons een goede plek om… Wel ja, het leek ons een ideaal toevluchtsoord, gegeven wat er in de wereld omgaat.”
Ruben kijkt mij vragend aan.
“Wat gaat er in de wereld om?” vraagt hij met een zweem van achterdocht in zijn stem.
“Heb je de tv of de radio niet eens opgezet? Ben je het dorp nog niet ingereden?”
Ruben lacht.
“Ik heb geen tv of radio. En mijn auto is kapot. Vertel eens, wat is dat nieuwtje dat je voor me hebt. Wil je nog een biertje?”
Ruben heeft zijn flesje in een paar teugen leeggedronken. Ik zit amper in de helft van het mijne, en schud mijn hoofd.
Ruben gaat het huis terug binnen. Ondertussen overdenk ik hoe ik hem het best vertel dat de mens nagenoeg is uitgeroeid door een vreemd virus, en dat de verstandigste mensen die ik ken denken dat het om een buitenaardse aanslag gaat?
“Wel?” vraagt Ruben, nadat hij opnieuw naast me is komen zitten, “wat gaat er in de wereld om?”
“Het overgrote deel van de wereldbevolking is dood, uitgeroeid door een mysterieus virus. Dokter Edwin Sanders en majoor Reno Pisman denken dat het om een buitenaardse vergeldingsactie gaat naar aanleiding van een uit de hand gelopen militair experiment,” zeg ik in één adem. Ik had het zinnetje al een paar keer in mijn hoofd gerepeteerd.
“Je maakt een grapje? Ha, hahaha, je maakt een grapje!”
Ruben geeft me een klop op de schouder.
“Jij bent een grapjas! Ha, ja, ik houd wel van een grapje. Haha.”
“Nee, het is geen grapje. De doden zijn meer dan reëel, ik heb ze in de straten zien liggen, ik heb er daarstraks zelfs een aantal begraven. Over die buitenaardse vergelding heb ik wel mijn twijfels...”
Ruben kijkt me onderzoekend aan.
“Een ogenblikje,” zegt hij dan, en gaat opnieuw het huis binnen. Vijf minuten later komt hij weer naar buiten.
“Luister,” zegt hij, duidelijk aangeslagen, “ik probeerde net het ziekenhuis te bellen. Toen ik daar geen gehoor kreeg probeerde ik de politie en vervolgens de brandweer… Ik kreeg nergens gehoor.”
“Nee, natuurlijk niet. Maar waarom belde je de hulpdiensten?”
“Om na te vragen of er ergens een gek ontsnapt is. Haha, hahaha!”
Ruben klopt me nog eens op de schouder. Dan verdwijnt de glimlach van zijn gezicht. Hij staart een tijdje somber in het dal.
“Je lijkt me niet gek, Daniël.”
“Hmm.”
“Dat de hulpdiensten mijn oproep niet beantwoorden is hoogst merkwaardig.”
“Gezien de omstandigheden is dat niet meer dan normaal.”
“Maar ik kan niet geloven wat je me vertelt.”
“Ik zou het ook niet geloven.”
Ik zet het lege bierflesje neer en sta recht.
“Bedankt voor het bier, Ruben. Mijn vrienden en ik verblijven voorlopig in Curiosa. Je bent van harte welkom.”
We geven elkaar een hand. Ruben knikt, maar zegt geen woord. Ik laat hem in een bedrukte stemming achter en wandel terug naar Curiosa.

door Vincent Nemo

  Jung en toch nooit jong
  Verroest

Curieus. Als dat maar goed afloopt.. Ik heb trouwens nog steeds geen mobieltje, wat zo onderhand nogal apart schijnt te zijn. Maar zelf vind ik het heel gewoon.
bromde Spencer Brandsen () om 10:59 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Ik heb de mijne al acht jaar, een Siemens C25. Hij valt uit als ze me bellen. Handig, want ik bel niet graag.
bromde Kapitein Nemo om 12:10 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Ik ook niet.
bromde Spencer Brandsen () om 12:38 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Wel, Johan Cruijff, de man die dagelijks zijn fallus lijkt in te brengen bij Sjek van Gelder, schijnt ook niet te beschikken over een mobiele telefoon. Het is in dat soort kringen heel normaal geen mobiele telefoon te hebben en derhalve onbereikbaar te zijn wanneer men dat wenst.
bromde Don Dingo om 12:45 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Heer Aarsema, stuur Ina even je emailadres, ze is het kwijtgeraakt. Dat moet wel een gevolg zijn geweest van de fractale fouten die ze heeft gemaakt de afgelopen tijd.
bromde Don Dingo (URL) om 12:54 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Ik doe alles per postduif.
bromde Enz om 15:17 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

De duif is dood meneer.
bromde Kapitein Nemo om 17:09 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Te lang in het zwarte doosje gezeten…
bromde Enz om 17:11 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Als jij het zegt klinkt het geil.
bromde Kapitein Nemo om 18:52 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Wat wil je, een zwart doosje…
bromde Enz om 19:26 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Persoonlijk hou ik meer van lichtbruin. Laten we zeggen: het Indonesische type en omstreken. Die zijn vaak ook lekker klein zodat je overal makkelijk bij kunt.
bromde Spencer Brandsen () om 23:16 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Kunt u mij de richting wijzen naar een kroeg hier in de buurt? De naam luidt In Den Bicatsten. Kennu dat?
bromde Aarsema om 23:37 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Me liiiike!
bromde Lulu (URL) om 23:39 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

Spencer is een verkapte pedofiel, zoveel is duidelijk. Elk jaar hijst hij zichzelf en zijn bierbuik voor welke hij een aparte ticket heeft moeten kopen aan boord van een vliegmachine richting Thailand of de Filipijnen. Eenmaal daar aangekomen stort hij zich letterlijk op fragiele tienerhoertjes, die bijkans bezwijken onder zijn gewicht en de penetrante oude vislucht die hij uit al zijn porien wasemt. Ze sluiten hun ogen en hopen dat het snel voorbij zal zijn. Ze denken alleen maar aan die tien dollar en hun kleine broertje dat daardoor weer twee weken kan eten. Ondertussen voelen ze Spencer zijn vingers – dik als braadworsten – in hun kruis frummelen. Als vette maden opzoek naar vers vlees.
bromde L* om 08:57 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

Tien Dollar? Zo te horen is het al weer een tijdje geleden dat u voor het laatst in Thailand was..
bromde Spencer Brandsen () om 10:41 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

Wij Belgen zoeken het dichter bij huis.
bromde Kapitein Nemo om 12:08 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

Suske en Wiske?
bromde Spencer Brandsen () om 13:13 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

Ik denk eerder in termen als An en Eefje of Stacy.
bromde Don Dingo om 14:06 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

Ja, ik had 2 kratten bij de Albert Heyn thuisbezorgservice besteld,
maar die kreeg ik dus niet want alles was op.. Ga je van naar voet – bal kijken soms veel bier drinken of zo?
bromde Spencer Brandsen () om 18:11 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

Ik drink geen bier en kijk geen voetbal, om je de waarheid te zeggen. Ik heb zonet wel een pizza gegeten. Dus. En een vette scheet gelaten.
bromde Kapitein Nemo om 19:01 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

Een pizza moet kunnen vind ik.
bromde Spencer Brandsen () om 19:39 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

Soms bereik je mensen die je niet hoeft te bereiken, maar die door het moment naar voren geschoven worden. Meestal zijn dit de kortstondige, niets omvattende relaties met een zeer laag intensiteits gehalte.
Afgelopen maandag heb ik je niet bereikt omdat de zojuist beschreven mensen de overhand hadden. Ik zit er wel duidelijk over in. Gaf je maar een keer antwoord, dat zou duidelijkheid naar voren schuiven of konden we maar een pilsje drinken met ons tweeën, zonder bijbedoelingen, zonder gevolg, zonder verwachting, maar gewoon omdat ik je graag mag en ik nooit de mogelijkheid krijg dit tegen je te zeggen. Ik heb je gemist maandag ondanks je aanwezigheid.

Schreef een vriendinnetje van Arnaud.
bromde Arnaud om 21:31 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

Ik ga dood aan jou.

Schreef de rechterhand van Kapitein Nemo.
bromde Kapitein Nemo om 22:10 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

U bent rechts?
bromde Spencer Brandsen () om 22:39 (op Donderdag, 12 Juni 2008)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)