stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Winter in Leusden 6-5 - Spencer Brandsen

Maandag, 22 Januari 2007

Winter in Leusden 6-5

Nadat Anja de glazen opnieuw had volgeschonken, vervolgde Heer Ane:
– Toch is het met kou en leegte net zoals met veel andere dingen: dat het relatief is. Het hangt er maar van af wat je ermee doet. Laatst zag ik in de krant een lijst staan van de gelukkigste volken op onze planeet. Nederland stond op de dertiende plaats, wat niet gering is als je je realiseert dat er toch al gauw minstens honderdenvijftig landen zijn. Maar tot mijn verbazing stond Finland op plaats zes. Tot mijn verbazing, omdat je dat met al die kou en leegte en alcohol en zelfmoorden daar niet zou verwachten. Kennelijk weten die Finnen toch goed met hun lot om te gaan. En door Fins te worden, stijg je dus zomaar zeven plaatsen op de ranglijst. Anja zat met rode oogjes te overwegen of er nog een joint gedraaid moest worden, en het duurde even tot de woorden van Heer Ane tot haar doordrongen.
– Welk land stond er eigenlijk op de éérste plaats, Ane?
– Denemarken, geloof ik.
– Denemarken, daar ben ik nog nooit geweest.
– Ik wel.
– En hoe is het daar, in Denemarken?
– Het is net Nederland, maar dan erger. Je kan beter dood wezen.
– Ja, dat schiet niet op.
– Nee, dat schiet niet op, hoewel het er dus van afhangt hoe of dat je met de dingen omgaat. Zo realiseerde ik me laatst dat ik omgeven word door allerhande dingen, van alles en nog wat, maar dat ik daar niets aan heb. Anderen wèl, maar ìk dus niet.
– Hoe bedoel je?
– Nou, ik heb bijvoorbeeld een bejaardentehuis bij de hand, maar ik ben niet bejaard. En er is een kerkhof, maar ik ben niet dood. En er zijn kinderspeelplaatsen en scholen, maar ik heb geen kinderen. Er zijn kappers, maar het kan me weinig schelen hoe m'n haar zit, en als het te lang wordt, knip ik er zelf wel een stuk af. Er zijn kleding- en schoenenwinkels, massa's kleding- en schoenenwinkels, maar ik heb genoeg aan één paar schoenen en twee broeken en wat T-shirts. En er zijn meubelboulevards, maar mijn tweezitsbankje zit nog prima. En er zijn plasma-tv's, maar wat moet je daarmee als er toch nooit iets interessants wordt uitgezonden? En zo kan ik nog wel even doorgaan.
– Ik heb er nooit zo bij stilgestaan, Ane, maar dat heb ik dus eigenlijk ook wel. Dat ik aan de meeste dingen niks heb. En met mensen is het net zo. Dat ze vaak best aardig zijn, maar dan beginnen ze te praten en dan denk je: Alles goed en wel, maar wat moet ik hier in vredesnaam mee?
– Precies, zo werd ik laatst in het trappenhuis aangesproken door mijn buurman. Hij wilde van me weten 'wie er vanavond ging winnen'. Ik begreep er niets van, maar het bleek dus om een of andere voetbalwedstrijd te gaan. Zo'n man gaat er gewoon van uit dat iedereen van voetbal houdt.
– Maar zulke mensen hebben nooit ergens last van. Die buurman van jou weet vast niet eens waar Finland lìgt... Zo heb ik hierachter een buurman die alles van broodroosters weet, echt álles.
– Maar broodroosters interesseren je niet.
– Nee, maar ik heb wel een tosti-ijzer.

door Spencer Brandsen

  Stomme film
  Aerogelisme (bicatpedia)

Zo heb ik een jaar geleden het jointroken ingeruild voor theedrinken – pai mu tan, € 3,25 voor 100gr – maar eigenlijk is er helemaal niets veranderd, alleen dat ik behoorlijk vaak uit mijn zetel moet kruipen om te urineren als een rund. Ik denk nu na over de volgende stap die ik in mijn leven ga nemen en het lijkt erop dat ik met dat nadenken nog wel enkele jaartjes zoet zal zijn.
Op de hoeveelste plaats staat België trouwens, qua gelukkig volk?
bromde Vincent Nemo om 12:15 (op Maandag, 22 Januari 2007)


bromde Drs. P om 13:23 (op Maandag, 22 Januari 2007)

En ik heb een bikini en zonnebrand en vrije dagen …zucht
mag ik u allen een fijne maandag wensen…http://www.youtube.com/watch?v=lL6AZ6NF-e0 zo zijn er van die dagen..
bromde feex (URL) om 13:47 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Ik was ooit eens begonnen aan een eigen boek. Een echt boek, met grote letters en harde kaft. Filisofie voor Dummies moest het gaan heten. Verhalend verteld, half populair, half wetenschappelijk. Eigenlijk twee keer niets dus. En dan natuurlijk een dubbele bodem, edoch doorzichtig als glas. Het geheel gelardeerd met een literaire gelifte 50plus knipoog. Ik Gevulde etalages, tekensessies, zwijmeldende studentes Nederlands. Een soort slap aftreksel van Joost Z. Het enige dat ik nog nodig had was tekst en wat inspiratie. Och hoe onbarmhartig het lot oranjebruin skai ontmeemt mij de moed.
Ik weet nu: Lezen mooier dan gelezen worden.
bromde Vilé om 15:10 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Belgie staat op de 28 ste plaats, Vincent. Maar er zijn ook andere lijstjes, met andere utkomsten. Het hangt er maar van af hoe je meet.
bromde Spencer Brandsen () om 15:25 (op Maandag, 22 Januari 2007)

‘Filosofie voor Dummies. Twee keer niks met doorzichtige dubbele bodem.’ Het lijkt Winter in Leusden wel.
bromde Spencer Brandsen () om 15:27 (op Maandag, 22 Januari 2007)

..het erge is dat ik ‘Leusden’ niet eens meer lees..

...nou ja, erg in de zin van dat ik niemand wil kwetsen..

...maar dan had ik dat beter niet kunnnen zeggen, dus kennelijk lieg ik…

Ik wil je kwetsen, Spencer! Kappen nu met die Leusden onzin. Tijd voor iets anders, iets met seks en eenarmige dwergen in picolo-pakjes of zo..dus…
bromde L* (URL) om 16:31 (op Maandag, 22 Januari 2007)

De ondraaglijke leegheid van het bestaan kan niet voldoende geïllustreerd worden. Waarmede je de tijd ondertussen toch nog bijzonder aardig weet te vullen. Jaar in jaar uit op je sterfdag wachten gaat je op een gegeven moment tóch in de kouwe kleren zitten. Zit je daar mooi in je hemd. Zonder zakken.

∗ zet verloopje achter banner ∗

Veel beter. Zet maar een uur extra op de factuur!
bromde Hoof om 16:35 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Het hangt er inderdaad van af hoe je meet!

::spurt met opgeheven hoofd naar de sauna::
bromde Vincent Nemo om 17:08 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Nou, van mij mag die winter in Leusden nog wel even aanhouden. Was weer een prima aflevering. En is dat trouwens niet Alfred Jodocus Kwak die zich in die roeiboot aan het afrukken is? Hij ziet er ook gelukkig uit. Finland lijkt me trouwens typisch zo’n land waar veel gemasturbeerd wordt. In een serene sfeer, bedoel ik dan, zoals Alfred J. op het plaatje. Niet van dat opgefokte masturberen dus, zoals ze in bepaalde delen van de Polen graag doen. Daar wordt geen mens gelukkig van.
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:17 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Wil ik Drs P. nog even bedanken voor die weergaloze 147 van O’Sullivan. Binnen de vijf minuten, die eerste 16 punten even niet medegerekend. Toevallig zat ik er gisteren nog aan te denken om eens snooker en 147 in te tikken bij youtube. Maar zoals zo vaak met dingen die ik gisteren bedenk, ben ik ze vandaag weer vergeten. En zo zie je maar weer, dat Bicat is helemaal zo gek nog niet, in tegenstelling tot wat sommige boze tongen beweren.
bromde Max J. Molovich (URL) om 18:06 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Snooker, dat is toch dat spel met veel te veel ballen op een veel te grote tafel dat ooit is uitgevonden door Britse militairen die zich in een uithoek van India een paar jaar lang een ongeluk zaten te vervelen?
bromde Spencer Brandsen () om 18:13 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Wat voel ik in mijn oor schat
Verdomme t’is een mier
Ja let nu even op de race
Daar heb je nummer vier
Oeioei die nummer zeven
Vloog bijna uit de baan
Wat is dat reuze spannend
En er komt geen einde aan

Krak krak krak krak
Jezus mijn versnellingsbak
Gier gier gier
Wat een rotwind staat er hier
Jakker jakker jakker jakker
In’t publiek die arme stakker
Slik, slik, slik
Toch maar liever hij dan ik…
bromde Drs P () om 18:18 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Max, ik heb vandaag ook lekker genoten van de 147 break in recordtijd. Ik snap er alleen de ballen (haha) van maar aan het commentaar te horen was het wat bijzonders. Mijn broertje snapt het wel en die vond het ook geweldig. Dus. Vast iets heel geweldigs, zoiets als Van Barneveld die 10× 180 in één leg gooit.
bromde Lennard om 18:22 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Hoe zou dat komen dat al die engelse, schotse, ierse en chinese boertjes aan de snookertafel ineens veranderen in elegante prima-ballerina’s?
bromde Stephen Lee om 18:57 (op Maandag, 22 Januari 2007)

1800 eieren in èen keer leggen is wel veel ja. Zelfs als je uit Barneveld komt.
bromde Spencer Brandsen () om 19:04 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Bij winter in Leusden is er tijd voor elkaar en gesprek….ware nostalgie van de ganzenbordspel

waar hadden Zij het over?

O,ja…
Biljart en eieren..
Hmmm,ja,ja…


  • Zal wel manlijk wezen in geen enkele cafe`staat nog een biljard


heb ik gehoord..*
bromde Feex om 23:08 (op Maandag, 22 Januari 2007)

Je komt zeker nooit in de (goeie) kroeg?
bromde Lennard om 00:44 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Drank, stoten, keiharde ballen en een soort van paal. Dat moet de kroeg zijn.
bromde Lennard om 00:45 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Omdat ik zo’n aardige jongen ben, zal ik voor de leken even een uitleg geven over de nobele sport die snooker heet. Er zijn vijftien rode ballen en zeven gekleurde ballen. De rode ballen zijn 1 punt waard, de gekleurde meerdere punten, te weten: geel=2, groen=3, bruin=4, blauw=5, roze=6, zwart=7. Men moet altijd eerst een rode bal potten, daarna een gekleurde bal naar keuze. Als de rode ballen op zijn mag men nog één gekleurde bal naar keuze potten, daarna moet men de gekleurde ballen in volgorde potten, te beginnen bij geel, eindigend bij zwart. De hoogst mogelijke score haalt men door na elke rode bal een zwarte bal te potten en daarna de gekleurde ballen in de juiste volgorde. Dan heb je 15+15×7+2+3+4+5+6+7=147 punten. Ik heb het nooit live gezien. Jimmy White heb ik een keer heel dichtbij zien komen, maar de kloothannes moest zo nodig de laatste bal missen. Enorm frustrerend, kan ik u wel vertellen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 09:20 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Die gast met die baard irriteerde me mateloos, destijds in het publiek.
bromde The Whirlwind om 10:49 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Hahahaha, aars!
bromde Vincent Nemo om 12:22 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

De kroeg, dat is toch die instelling waar je eindeloos naar slap geouwehoer moet luisteren om nog een beetje aan drank te kunnen komen als armlastige (vrouwelijke)student?
bromde Leez om 12:55 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Armlastige vrouwelijke student, dat is toch wat je rond half vier in de ochtend stomdronken in de de kroeg aantreft en dat je met een lief woordje makkelijk je bed in krijgt alwaar het de lakens onderkotst en een diepe roes uitslaapt zodat je noodgedwongen enorm balend in je zetel moet gaan liggen met een broek vol goesting?
bromde Vincent Nemo om 13:17 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Vrouwelijke student, dat is toch wat je nooit meemaakt als kwakende braakbal van het Corps met één vinger in je eigen aars om de dunne bloedpoep van het vele zuipen met je vrinden tegen te gaan en een sigaar in je andere dikke witte vette worstvingerknuistje terwijl je jezelf afvraagt hoe je in godesnaam die meter bier voor je op de bar ad vundum gaat trekken? Over trekken gesproken, lag je maar kotsend op je eigen bed in het kussen te bijten in plaats van dat toegeven aan je ruggegraatloze verslaving.
bromde Aarsema om 19:52 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Waren toch manlijke studenten die deze inwijdingsrituelen ondergingen…

Deze kennis en wijsheden weten vrouwen allang lijkt me..

Cafè is dus een verzamelplaats vrijgezelle man…(die er 10 jaar geleden ook zaten en over 10 jaar nog…)
bromde factor x om 20:46 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Café is een verzamelplaats voor wanhopige wellustige eenzame sociaal onbehepten die alleen met drank op hun lataat niet hoeven te fnuiken. De ware sociofiel nipt van zijn Latte om geheel simultaan pink en ooghoek te verheven. Verheven als in Verlicht, De boekdrukkunst in de renaissance is de reclame van alledaags vluchtig contact. Een bordspel is er niet meer bij. Rokeren?
bromde Vilé om 21:16 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Missen jullie Kiers ook zo?
bromde Bitterbal om 21:21 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

E2 – E4
bromde Spencer Brandsen () om 21:47 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Schaken in de kroeg…
Nou. Als dat geen neuken wordt.
bromde Hoof om 09:06 (op Woensdag, 24 Januari 2007)

Koning neemt dame
Intellectueel voorspel
bromde Vilé om 10:11 (op Woensdag, 24 Januari 2007)

f8-e7 mijn dame wordt niet door een hengst gedekt..
bromde factor x om 12:53 (op Woensdag, 24 Januari 2007)

guys pissing in girls mouth http://hometown.aol.com/teen45026743/guy..
[url=http://hometown.aol.com/woman208009907/midget-sex-black-dicks.htm]midget sex black dicks[/url]
sex oasis in english
bromde unm4obi () (URL) om 00:58 (op Woensdag, 21 Februari 2007)

oasis sex cum
bromde gtic6ki02 () (URL) om 00:58 (op Woensdag, 21 Februari 2007)

[url=http://uk.geocities.com/free849gay/free-pics-of-older-ladies-fucking-young-boys.htm]free pics of older ladies fucking young boys[/url]
bromde m40hta06 () (URL) om 00:58 (op Woensdag, 21 Februari 2007)

54f2767d021340135368e656fbfcf48d
bromde John Doe () om 01:35 (op Donderdag, 6 September 2007)

996a5748c3a94ef0edc2d4a549f83031
bromde John Doe () om 18:16 (op Donderdag, 6 September 2007)

6638c89425fce8940af26293b2d09820
bromde John Doe () om 21:56 (op Woensdag, 16 Januari 2008)

4e0b83372ed915cbe3d26b32063ff13d
bromde John Doe () om 02:48 (op Donderdag, 17 Januari 2008)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)