stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Bij het afscheid: een requiem voor Kiers. - bewegende

Maandag, 18 December 2006

Bij het afscheid: een requiem voor Kiers.

Quid tum? Ik denk dat wij allemaal weten wat Kiers op dit moment zou zeggen. Hij zou ons vragen waarom wij in tranen zijn – hij zou ons vragen of wij niet weten dat de naam van de rivier die ons wegrukt Leven is, en dat eius ripa mors. En dan zou hij eraan toevoegen – en wie zich onder zijn gehoor heeft bevonden, zou weten dat hij Dante citeerde – dat de rivier niet homologeert, niet gelijkmaakt, zij vervormt niet iemands trekken. In de stroom van het Leven komen zij voorbij die hier en daar zijn neergesmeten, die zich vastklampen aan opgeblazen en lege zakken, die wanhopig zwemmen enkel om te overleven – en anderen die daarentegen weerstand bieden, die zich toevertrouwen aan de planken van de bonae artes, die beginnen aan de bouw van de naviculae. En van niemand houden de Goden meer dan van hen: van niemand meer dan van hen die worstelen om ons bootje te loodsen en om die planken te herstellen. En Kiers zou ons zeggen dat dit labor improbus is, een zo moeizaam werk dat het onrechtvaardig lijkt: bouwen terwijl je gaat, bouwen in de tijd, bouwen met de ons toegemeten tijd. 'Niets is moeizamer dan leven en we moeten het aanpakken met handen en voeten, met alle lef, met alle vakkundigheid en overleg.' De rede is niet toereikend, net zo min als de ervaring, we hebben handen en voeten en lef nodig om de zeilen onophoudelijk op te doeken en te ontrollen in alle stormen, in alle voorspoed en in alle tegenslag. Improbus labor, zonder toeschouwers, die geen toeschouwers toelaat. Niemand is vrij van de vicissitudo die ons allen dwingt, die wij allen zijn. En die wisselvalligheid noopt tot een voortdurend oefenen, tot een onafgebroken verandering, tot een weten op grond van indicies en gissingen. In zo'n weten was Kiers een meester – niet van grondslagen en zekerheden. Maar hij onderwees ons in het onnadrukkelijke, zonder een spoor van holle retoriek. Hij bevestigde het met ironie, en daardoor des te krachtiger: omdat ironie de hardnekkigheid van het vragen stellen inhoudt, en afstand en matiging van het pathos. Kiers leerde ons dat de deugd zelf, de oefening zelf dezelfde wortels heeft als het ongeduld en de rusteloosheid die ons kwellen, dat het schrijven een uiting is van de principes van die verwachting, dat onrustige verlangen, die ontevredenheid met het leven waarvan wij ons zouden willen bevrijden. Kiers leerde dat ons wisselvallige zijn beantwoordt aan de noodzaak onszelf te maskeren, onszelf te vermommen als anderen, om alles te vervormen. Kiers leerde ons dat de kracht die ons vernieuwt en voortdrijft dezelfde is als die ons voortsleept. Hij leerde ons wat het moeilijkst van alles is: de kunst van het ontnuchteren, tezamen met hoop en geloof in een wereld die leeg van dit alles is. De ontnuchtering die plotseling optreedt bij de dood van geloof en hoop.

Het gaat u goed!

door bewegende

  Doe es effe een reading
  Kerst 2007 - Het geven van de geest

faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces faeces*

*Vrij vertaald uit het Gordoniaans :“Ik heb er de kracht ook niet meer voor…” (Gordon, Afl. 3 Gordon & Joling over de vloer; De parenclub, 2006)
bromde L* (URL) om 08:30 (op Maandag, 18 December 2006)

REAGUURDER KIERS IS VERDWENEN
maandag 18 december 2006 09:55

Adviesbureau McKinnebak licht internet helemaal door. Vorige week nam internet afscheid van de in Nederland ijzersterke reaguurder Kiers. Ongeveer 7 miljoen particulieren en bedrijven in Nederland lezen weleens wat op internet. Dat lijkt veel, maar in het buitenland is de naam niet bekend.

Op bicat.net bevestigt men dat het onderzoek van McKinnebak zich richt op het merkenbeleid, de marketing en de marktpositie van internet en reaguurder Kiers in Nederland. Maar het is niet voor iedereen zeker dat de reaguurder uit de comments verdwijnt.

Waarde
Binnen drie maanden willen de internetbezoekers een besluit nemen. Reaguurder Kiers vergeten lijkt op het eerste gezicht onmogelijk, hij is honderden woorden waard. Maar het wereldwijd gebruikte alfabet is vele malen meer waard: 3,2 miljard schat de buurman.

Ander onderzoek schat de waarde van Kiers nalatenschap op een miljard of vijf. Het sterven van de reaguurder Kiers past in het beeld van de afgelopen jaren. Al ongeveer vijftig websites zijn opgelucht dat Kiers er niet meer is, die sinds 2002 honderden van de sterkste comments ter wereld schreef.
bromde Hoof (URL) om 09:56 (op Maandag, 18 December 2006)

Ijzersterke tekst Bewegende. Mag ik die van je stelen/lenen als grafrede ter zijner tijd? Dank je.
Kan ik ook eens scoren. De laatste keer dat ik scoorde was in 1958 tijdens een voetbalduel op de lagere school. Het winnende doelpunt voor de tegenpartij. Ik maakte een “eigen goal”. Nog steeds wordt ik er zenuwachtig van als ik er aan terugdenk.

Een ding moet wel de wereld uit:
Kiers is niet dood. He just went home for a while.

Lang leve Kiers.

Een vraag rest mij nog: Waar en wanneer is de koffie/borreltafel?
bromde Arnaud om 10:36 (op Maandag, 18 December 2006)

Mijn condoleances.
bromde Aarsema om 11:11 (op Maandag, 18 December 2006)

Bewegende, ik wordt er stil van… Zoveel wijsheid in nietszeggendheid weten te ontleden is waarlijk meesterachtig.
Ik zou willen zeggen Kiers is dood, wie de neuk is Kiers?

En Aarsema. Ik ken u ook niet, maar wellicht kunt u ons team versterken na dit grote verlies.

Glaasje Deja Vù? Rietjes kennen we hier niet, wij doen het zonder.
bromde Vilé om 12:16 (op Maandag, 18 December 2006)

Ik wist niet dat Kiers zo goed latijns konde. En voorts ben ik van mening dat Kiers de Elvis van het internet moet worden.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:28 (op Maandag, 18 December 2006)

Kiers als een vliegende hollander op het internet? Ik geloof zeker dat hij ergens aan het reincaneren is..
bromde factor x (URL) om 12:36 (op Maandag, 18 December 2006)

I am a very big Kiers fan. This is my graceland sir!

Baron, heeft Kiers u in zijn laatste wilsbeschikking het opblaasschaap nagelaten? Ik had het graag nog een laatste maal aan mijn worst gedrukt. Mijn diepe poel melancholie gulpt namelijk over.

Artist : Ome Henk
Song : Schapen Neuken
Album :
Submitted by : VaNbErLa
Corrected by : marty
Rated : 10.0 (12 votes)

Dit is mijn lied, het lied van Arjen
de herdersjongen, opgegroeid tussen de schapen
op de heide, elk woord wat ik zing berust
op waarheid

Als het heel mooi weer is,
trek ik het weiland in,
fluit een vrolijk wijsje en ben
heel blij van zin,
de schapen in het weiland
kijken mij lachend aan,
ik voel onder mijn overal mijn lul
die gaat al staan

Want ik ga schapen neuken!
Schapen neuken,schapen neuken
is fijn (x2)

Ik zoek naar een lief schaapje,
ja daar zie ik er een staan,
ik besluip haar van achter
heb mijn laarzen aan.
dan pak ik beide poten
ik ruik eens aan haar aars
die is als lekker nat
ik stop haar poten in mijn laars

Want ik ga schapen neuken!
Schapen neuken,schapen neuken
is fijn (x2)

Als ik penetreer dan
kijkt het schaapje achterom
het mekkert dan ‘lekkerrrrr’
want een schaap dat is niet dom
het schaapje lachte vredig
ik spuit het helemaal vol
en ’s nachts kruip ik tevreden
onder de schapenwol

Want ik ga schapen neuken!
Schapen neuken,schapen neuken
is fijn (x2)

Meuhmeuhmeuhmeuh (x10)

Want ik ga schapen neuken!Schapen neuken,schapen neuken
is fijn (x2)

bromde Kiers om 07:33 PM (op 29-07-2003
bromde Vincent Nemo om 13:07 (op Maandag, 18 December 2006)

Trouwens, is Marnix nog altijd uit vissen?
bromde Vincent Nemo om 13:52 (op Maandag, 18 December 2006)

hoax!!!!
bromde apoema om 17:23 (op Maandag, 18 December 2006)

Is Marnix niet uit vissen terwijl hij zei van wel?
bromde Max J. Molovich (URL) om 18:21 (op Maandag, 18 December 2006)

Vist Marnix? Dat had ik nooit van hem verwacht.
bromde Vincent Nemo om 18:27 (op Maandag, 18 December 2006)

Hoewel Kiers dood is, blijft die geur van spruiten hangen.
bromde bewegende om 18:48 (op Maandag, 18 December 2006)

Je bedoelt die geur van meiklokjes… uit een spuitbusje… wanneer de strepen van je voorganger nog vers aan de pot kleven…
bromde Vincent Nemo om 18:59 (op Maandag, 18 December 2006)

Vreemd. Ik dacht dat het niet goed uitekookte condooms waren. Maar die heb je tegenwoordig ook al in een spuitbus
(Ook handig voor de schapen…)
bromde Vilé om 20:11 (op Maandag, 18 December 2006)

Alsof het er iets toe doet dat ik vis, op dit moment en in deze situatie. Maar ik vis, ja. Enorm graag, maar veel te weinig. Dat wel. Op zich. Ik mag zowel de snoek als de forel graag foppen met mijn kunstig aangeboden nepaas. Dat is aas, maar dan nep.

Een andere keer gaan we die discussie wel weer aan; waarom een weldenkend mens zich in de hengelsport durft te verliezen. Duh.

Pak de link voor een staaltje onvervalste nostalgie (fucking zeven jaar geleden).

Ga ik nu nog snel even de kerstboom afdichten.
bromde Marnix (URL) om 22:52 (op Maandag, 18 December 2006)

Volgens een vriend van mij die bij de Koninklijke Marechaussee werkt, is er onlangs iemand op Schiphol aangehouden die zich identificeerde als Kiers. Dit is uiteraard zogenaamd TOP SECRET, maar daar hebben wij, nederige dienaars van de waarheid, uiteraard een broertje dood aan. Kiers bleek net een ticket naar Ghana te hebben gekocht en stond op het punt in te checken toen hij uit de rij werd gehaald omdat – en nu citeer ik die vriend van mij bij de Koninklijke Marechaussee – “hij flipte toen een vrouwelijke douanebeambte tegen een collega van haar zei dat ze iets ‘zoooo herkenbaar’ vond.”
bromde Max J. Molovich (URL) om 09:47 (op Dinsdag, 19 December 2006)

Om het geheel der onduidelijkheden rond de Kiers Cult nog wat aan te zetten: het schijnt dat Peter R. de Vries onderzoek naar het fenomeem “Kiers” overweegt, en dat dit sterk afgeraden werd door het Wiesentahl instituut.
bromde Vilé om 10:46 (op Dinsdag, 19 December 2006)

Hè. Lekker gezellig ouwerwets.
bromde Hoof om 14:43 (op Dinsdag, 19 December 2006)

Ik doe niet mee aan die Kiers verheerlijking. Als hij een lekker wijf zou zijn zou ik ‘m nog wel willen beffen (als hij zijn kut gewassen had, natuurlijk) en zo, maar verder niks hoor…beetje ziek…
bromde Aan elkaar genaaid lijk om 15:05 (op Dinsdag, 19 December 2006)

Ja! Wie heeft er twee bitterballen uit het Talpa/Tien-logo opgevreten? En dat vaatje, is dat nog wel vol eigenlijk?
bromde Zomaar iemand die hier vroeger wel vaker kwam om 15:54 (op Dinsdag, 19 December 2006)

Last year, the day before Thanksgiving there was a terrible storm and my Uncle Vince got into a car accident and died immediately. My mom ended up in the hospital because she was talking about killing herself. Then my great grandma Katrina (yes the name of the hurricane) died a week after. Then my next door neighbor’s husband decides to kill himself a week before Christmas all because of him finding out he had cancer. I find out my boyfriend is screwing another girl! After all that I decide to take him back because his mom died.

My grandpa was diagnosed with cancer the day before Christmas, which is the birthday of my uncle that had died. My mom decided to tell me to get the fuck out of her house and blamed it on my uncle’s birthday (when she said sorry and let me back in her house).
bromde HOHOHO om 16:38 (op Dinsdag, 19 December 2006)

Kiers leeft!

I love to masturbate. I mean I really love to masturbate. I think about ways to go home during the work day to rub one out. If I could spend just 2 days off during the week, I would rent 3 new DVDs and make love to myself so much I would feel the need to cheat on myself with my girlfriend just to break the habbit.
bromde Vincent Nemo om 17:10 (op Dinsdag, 19 December 2006)

Typisch Kiers, net niet helemaal of op zijn minst toch erg onduidelijk. Een beetje zoals vroeger, met die hele jonge meisjes. Dat Kiers dan soms enorm kon doen alsof maar dat hij daar dan net niet helemaal in zat, in die meisjes dan.
bromde urbain alpain (URL) om 00:29 (op Woensdag, 20 December 2006)

Ik vind dat de overledene voor de wegwerpmaatschappij en zoiets belangrijks als één van de vele miljoenen weblogs nogal lang nabesproken wordt. Alsof Deja Vu ons elftal collectief neergestort is in een vaderlands hergestelde propjet.

Zullen we doorschuiven naar de Condoleancekamer, en daar dat lijk van een gastvrouw met kleffe caceplakken ENORM uitwonen?
bromde Vilé om 11:11 (op Woensdag, 20 December 2006)

Lekker! Cake!
bromde Hoof om 11:58 (op Woensdag, 20 December 2006)

Ik heb samen met Kiers mijn eerste stapjes gezet bij Bicat…
Zijn orginele nieuwsflitsen zal ik best wel missen…(Zit hij niet bij Merel ergens ondergedoken?)
bromde factor x (URL) om 11:59 (op Woensdag, 20 December 2006)

Ik zweef momenteel tussen een kater en een beginnende dronkenschap en weet begot niet wat aan te vangen met dit tweeslachtig gevoel. Ik voel me als een homo die een kut ook wel lekker vindt. Iemand een link op overschot naar een zelfhulpgroep dienaangaande?
bromde urbain alpain (URL) om 15:22 (op Woensdag, 20 December 2006)

Probeer http://www.parkeerplaatssex.nl eens. Dan ben je zo van je tweeslachtige gevoelens af…
bromde Aan elkaar genaaid lijk om 15:45 (op Woensdag, 20 December 2006)

Of http://www.ikwileengangbang.nu

Alhoewel. Het kan zijn dat ik vergeten ben de verlenging van dat domein te betalen.
bromde Hoof om 16:35 (op Woensdag, 20 December 2006)

Iemand Ridder Kiers nog gezien?

De laatste tijd?
bromde Eduardo om 20:58 (op Woensdag, 20 December 2006)

Dreadloki dacht ooit een eigen Kiers te hebben, waarschijnlijk was het een copy van de orginele.
bromde Doef om 23:31 (op Woensdag, 20 December 2006)

Nee. Nu je het zegt Eduardo. Dat is inmiddels al weer een tijdje geleden. Ik heb nog meer nieuws: internet is sinds kort in kleur, en je hebt sites waar je muziek kunt downloaden zonder dat je er niet voor hoeft te betalen. Het gaat hard hoor, als je even niet oplet!

O. En het is tegenwoordig bepaald geaccepteerd om op feestjes hard te roepen dat je SP hebt gestemd.
bromde Hoof om 09:15 (op Donderdag, 21 December 2006)

Ja, en kinderporno is plots strafbaar. En als je op een feestje roept dat negers stinken bekijkt iedereen je vuil.
Waar gaat dat naartoe!
bromde Vincent Nemo om 10:02 (op Donderdag, 21 December 2006)

Laatst zat ik even lekker uitgebreid te schijten, komt er weer zo’n mislukte agent met een ijzeren V op zijn revers vertellen dat dat natuurlijk niet de bedoeling is en dat ze de politie al hadden gebeld.

Vroeger was Coolcat helemaal niet zo zeikerig over hun kleedhokjes.

Nee. Waar blijft de tijd. Zeg ik soms wel eens.
Dat gaat dan wel meestal over andere dingen. Maar het past vaak wel mooi als afsluiting van een verhaal waar niet echt een clou aan zit.

Waar blijft de tijd.
bromde Hoof om 10:40 (op Donderdag, 21 December 2006)

Waar blijft de tijd? Waar komt ‘ie uberhaupt vandaan in the first place? Nee, leer mij de tijd kennen…ongrijpbaar meneertje…heb jij de tijd?..Ja, een klokje, maar heb je dan de tijd? Nee, meneertje! NEE!!! Opkutten die tijd! Zielige poging om de wereld de hartslag der mensheid op te leggen, dat is het. OPKUTTEN MET DIE TIJD!!!

vraag 1b, waarin zit het heelal? (De togus van Kiers is geen goed antwoord)
bromde L* (URL) om 11:13 (op Donderdag, 21 December 2006)

Volgens mij is ons heelal een cel in de linkerteelbal van Allah.
Waarom het de linker is weet ik niet precies, maar ik heb een sterk vermoeden in die richting.

Allah akbar! (God heeft de grootste!)
bromde Vincent Nemo om 13:50 (op Donderdag, 21 December 2006)

Zoals Eddy Wally al zong: “In het heelal is het altijd carnaval, want het heelal is overal.”
bromde bewegende om 16:30 (op Donderdag, 21 December 2006)

Eddy Wally… daar heb je nu zo iemand die méér weet. Meer dan hij wil loslaten. Volgens mij heb ik ‘m ook vaak horen zeggen dat ie ‘de tijd heeft’. Dus wellicht moeten we bij hem zijn voor de Grote Raadsels van het Leven.
bromde Max J. Molovich (URL) om 18:41 (op Donderdag, 21 December 2006)

Dan weet ik nu ook eindelijk waarover “What is he building in there?” van Tom Waits over gaat!
Over Eddy Wally, dat kan haast niet missen…

“ He is hiding something from the rest of us..”

Lijkt me duidelijk, toch?
bromde L* (URL) om 18:54 (op Donderdag, 21 December 2006)

Kanker dat is raar ik heb opnieuw mijn eigen haar!
bromde Eddy Wally om 20:07 (op Donderdag, 21 December 2006)

Die internetters….
De schoften…
bromde factor x om 22:13 (op Donderdag, 21 December 2006)

Eddy Wally de buurman van Tom Waits? Ik dacht altijd dat het over een soort Marc Dutroux ging. Zouden Eddy Wally en Marc Dutroux dan dezelfden zijn? Twee kanten van één medaille. God & Satan. Goed & Kwaad. Borsato & Ali B. Zo’n duo.
bromde Max J. Molovich (URL) om 09:28 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Gisteren zag ik een man z’n hond uitlaten, terwijl hijzelf op een scooter zat.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:19 (op Vrijdag, 22 December 2006)

En in café Festina Lente vloog het haar van een meisje in de fik.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:20 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Lekkere geur trouwens, verbrand haar.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:20 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ik schijn die voorkeur voor verbrand haar met een hoop nazi-beulen te delen, wist iemand mij zojuist te vertellen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:22 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ooit liep ik tegen een deur aan waarin iemand een swastika had gekerfd. In de buil die ik toen opliep was dat goed te zien. Ik zei toen tegen iedereen dat ik een Nazi-buil had.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:24 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ga ik nu weer even een drol van stront draaien. Lators.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:25 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Dat is vet geil Max. Helemaal! Respek!
bromde Vincent Nemo om 13:45 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Hee, Max, Man,
kennie doekoes mee scoren, kennie chillen mette sjikkies. is ba domp pffzfff, sjampie…. kudbob doen koekie geil kerstweif. ffpff delerium kelerium in sexelsjis neo.
Sjwa braga!
bromde Vilé om 15:19 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ha, gezellig, de heer Nemo is ook aanwezig. Even dacht ik de enige te zijn die op deze Kerstborrel is komen opdagen. Uitnodigingen wat te laat de deur uit gedaan, meneer de Baron? Maar goed, daar staan we dan. Wat klinkt dat Jingle Bells elk jaar toch weer fris in de oren! Chapeau voor degene die dat deuntje uit z’n mouw heeft geschud. Lekker cocktailtje trouwens, proef ik cranberry?
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:19 (op Vrijdag, 22 December 2006)

En kijk eens wie we daar reeds volkomen beschonken komt binnenwaggelen, de heer Vilé.
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:20 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Maar gezellig wil het maar niet worden. Terwijl die Peruaanse panfluitband toch flink z’n best doet. Dit is al de vijfde keer dat ze El Condor Pasa inzetten! “I’d rather be a sparrow than a snail”, neurie ik mee. Onverwoestbare tekst, van die Simon & Garfunkel. Leeft die eigenlijk nog? Art Garfunkel? Vincent Nemo haalt ongeinteresseerd zijn schouders op. Vilé valt met z’n hoofd in de schaal met punch. Als hij weer omhoog knipmest, zitten er stukken ananas in z’n haar. “WODAN!!”, schreeuwt hij, en hij smijt de schaal tegen de muur.

Nee, gezellig is anders, zoals ik al zei.
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:33 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Of nu ja, precies zei ik dat natuurlijk niet, ik zei: gezellig wil het maar niet worden. En dus niet: gezellig is anders. Maar uiteindelijk komt het natuurlijk wel op hetzelfde neer.

Zucht
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:34 (op Vrijdag, 22 December 2006)

HAAAAAALLLLLLOOOOOOOO!!!!!

Ik hep mn oma meegebragt…hiero in die doos…

:: wijst onzeker naar grote kartonnen doos op steekkarretje – Sony Brava staat er op ::
bromde L* om 15:45 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ah! Daar komt de taart!
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:48 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Volgens mij staat er trouwens Bravia op, L*. En niet Brava. Geeft niks hoor, de meeste mensen zien die i over het hoofd. Heb ik ook heel lang gedaan. Maar gaat die oma van u nu nog naakt uit de taart springen of hoe zit dat?
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:50 (op Vrijdag, 22 December 2006)

:: Zet leuk kerstmutsje op en gaat er helemaal voor staan om een lied aan te heffen ::

Hoort hoe de kerstklokken luiden
Hoort hoe de kerstklokken slaan
‘t Is of die klanken beduiden:
Laat ons elkander verstaan

Kijk niet naar huidskleur,...

:: Max, Vile en Vincent kijken bewonderend toe hoe ik deze klassieker van Eddy Wally als een engel het zwerk in zing::
bromde L* om 15:53 (op Vrijdag, 22 December 2006)

:: Applaudiseert tot de vellen aan z’n handen zingen ::

Wat goed van je, L*. Echt heel mooi.
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:55 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Liet Vincent Nemo daar nu een scheet of reed er een toeterende vrachtwagen voorbij?
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:56 (op Vrijdag, 22 December 2006)

:: Het publiek in tranen, maar ik gooi meteen er na deze klassieker van Johny Hoes er uit ::

‘t Is kerstdag, er loopt door de stratenEen schooier,
in lompen gehuldHij heeft vrouw en kindje
verlatenZ’n hart is van wroeging vervuldAls hij,
door ‘t noodlot gedrevenZ’n vroegere huisje weer
vindtBeginnen z’n lippen te bevenEn is ‘t
als fluistert de wind: ‘t Is Kerstmis, ‘t is
Kerstmis, ‘t is vrede op aard’Nu zitten ze thuis
rond de kerstboom geschaard’t Is Kerstmis, ‘t is
Kerstmis, de mensen zijn blijMaar jij, arme schooier, jij
hoort er niet bij Terwijl hij verkleumd staat te
turenLoopt plots’ling z’n kind naar ‘t
raam’t Ziet hoe die man staat te glurenEn roept
dan vol vreugde z’n naamZ’n moedertje loopt snel
naar buitenZe kust ‘m, ze huilt en ze lachtOpeens
gaan de kerstklokken luidenDan snikt ze: “ ‘k Heb op
je gewacht” ‘t Is Kerstmis, ‘t is Kerstmis,
‘t is vrede op aard’Nu zit je weer thuis rond de
kerstboom geschaard’t Is Kerstmis, ‘t is
Kerstmis, nu ben je weer blijWant jij, arme schooier, jij
hoort er weer bijWant jij, arme schooier, jij hoort er weer
bij

:: Max probeert te stagediven vanaf de tafel met de bitterballen en koude schotels. Daarbij raakt hij Vile tegen het achterhoofd. Een hol geluid vult het zij-zaaltje van het Bicat hoofdkwartier ::
bromde L* om 15:57 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Auw! Sorry Vile. Vile?

:: Schopt zachtjes tegen het slappe lichaam van Vile ::

Hij zou toch niet? U denkt toch niet? Maar het zal toch niet?
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:59 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Oeps, dat was ik vrees ik. Een paar dagen kool achter de rug. Sorry.
bromde Lennard om 16:00 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Maar dat zal toch niet de reden zijn dat Vilé...
bromde Lennard om 16:03 (op Vrijdag, 22 December 2006)

:: Lennard komt samen met Hoof onder het tafelkleed vandaan gekropen om te zien waar dat geluid vandaan kwam. Ik ondertussen ga door met stemming bouwen en zet de volgende klassieker in::

Een dichter die niet spelen kon, die speelde eens een mop
Toen nam de componist een pen en schreef er woorden op
‘t Was een gril en anders niet, op een servet geklad
Die dwaasheid werd een schlagerlied, en nu zingt heel de stad

refrain:
Er is een schlager uit, een aardig liedje
Een nieuwe schlager gaat op stap
Een ieder zingt of fluit het melodietje
En kent de woorden even rap
Het gaat van mond tot mond
De hele wereld rond
Zo’n kleine muzikale grap
Er is een schlager uit, een aardig liedje
Een nieuwe schlager gaat op stap

Men zingt ‘t thuis en op de straat, men zingt uit volle borst
Soldaten lopen op de maat, voor vaderland en vorst
Men zingt ‘t in de bars van ‘t plein, en op de HBS
En moeders leggen bij ‘t refrein de baby’s aan de fles

refrain

Het gaat van mond tot mond
De hele wereld rond
Zo’n kleine muzikale grap
Er is een schlager uit, een aardig liedje
Een nieuwe schlager gaat op stap

:: polonaise door de zaal ::
bromde L* om 16:03 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ondertussen, aan de andere kant van de kamer, zie ik hoe Vincent Nemo een strop aan de top van de kerstboom probeert vast te maken. Hij gaat op een klein, driepotig krukje staan. De strop doet hij rond zijn nek. Hij wankelt wat op het krukje, het krukje valt om, de punt van de kerstboom buigt om. Vincent zit nu op z’n knieen met aan z’n nek een touw dat naar een gebogen kerstboom leidt.

Zou het dan toch nog gezellig gaan worden? Het begint er verdacht veel op te lijken.
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:05 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Terwijl L* in z’n eentje een polonaise aan het inzetten is, ren ik naar Vincent Nemo toe. Ik krijg de indruk dat zijn adamsappel wordt afgeknepen. He? Als dat Lennard en Hoof niet zijn? Waar komen die nu vandaan?
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:08 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Is er hier ienmant die denk harderre scheten te kunnen laten dan ik??? HUH?
bromde L* om 16:08 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Nou, dat vraag ik me dus ook af. Waar kom ik in vredesnaam vandaan?
bromde Lennard om 16:08 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Lekker belangrijk, trouwens.
bromde Lennard om 16:10 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Van onder de tafel!!! Helahola helalala…
bromde L* om 16:11 (op Vrijdag, 22 December 2006)

“Gggh gh gh”, zegt Vincent.
“Wat zeg je, Vincent”, vraag ik.
“Gggh, gh! Gh!”, zegt hij nogmaals.
Ik maak de strop rond zijn nek los. Vincent grijpt naar z’n keel.
“Wat zei je nu”, vraag ik hem als hij bij adem is gekomen.
“Vrolijk kerstfeest, zei ik”, zegt Vincent.

We lachen als Bassie en Adriaan aan het eind van een uitzending. Zou dit ook het eind van de uitzending zijn? Of gaat het nog verder? Blijf kijken!
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:11 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Heeft iemand trouwens nog gekeken of Vile nog ademt? Om met onze kroonprins te spreken: ik baar mij nogal zorgen over de bewegingsloosheid van dat lichaam.
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:13 (op Vrijdag, 22 December 2006)

:: Gooit hagel van strepcils richting Vincent en Max en heft “zon’n goeie hebben wij nog niet gehad!” aan..::
bromde L* om 16:13 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Da’s geen lachen hoor, wat Vincent doet. Ik ben een beetje thuis in EHBO, maar misschien is er iemand anders die voor die eer wil gaan?
bromde Lennard om 16:14 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Laat ‘m dan ook meteen even naar Kiers gaan zoeken, die schijnt ook EHBO nodig te hebben…
bromde L* om 16:16 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Kiers… snikt genadeloos

Nee, die doet niet meer mee. Laat maar.
bromde Lennard om 16:17 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Verdomme, moet ik nu alweer schijten? Het lijkt er wel op. Nou, als je moet dan moet je, zei wijlen mijn grootvader altijd. Waarna hij meestal luidreets in zijn broek scheet. Zowel van schaamte als persoonlijke hygiene had de goede man nog nooit gehoord. Latorz!

:: Verlaat, met de handjes in de lucht, de ruimte om het ‘kleinste kamertje’ van het pand op te zoeken ::
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:21 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ongepast Max. Ik zou naar de plee gaan en niet naar de ruimte waar Kiers is opgebaard. Maar goed, da’s persoonlijk.
bromde Lennard om 16:24 (op Vrijdag, 22 December 2006)

:: Omarmd fust bier en noemt het “mijn beste vriend” .... blijft langdurig knuffelen ::
bromde L* om 16:27 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ik wacht op het moment dat ik officieel aan bweerejte word voorgesteld… Even geduld nog… Eerst dat vat…
bromde Lennard om 16:35 (op Vrijdag, 22 December 2006)

::peutert porseleinen kinneke Jezus uit anus::

He, hoe komt dat daar?

Baant zich een weg door het drekspoor dat Max heeft achtergelaten naar de kom punch waar het kunstgebit van vilé in ronddrijft. Zet kinneke jezus op het gebit.
Mooi.

Draait zich om en wordt omver gelopen door L* die als een op hol geslagen trein polonaisgewijs rondjes loopt.

Zwaait eens naar Lennard die nog steeds onder tafel zit.
Staat op.
Wordt omver gelopen door L*
Zwaait naar Lennard.
Staat op.
Wordt omver gelopen door L*
Zwaait naar Lennard.
Staat op.
Wordt omver gelopen door L*
Zwaait naar Lennard en mompelt iets over deja vu.
Staat op.
bromde Vincent Nemo om 17:15 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Snif,snif…het ruikt hier wel een beetje naar ontbinding en verteerde voeding… met een vleugje ranzige kopkaas..zet het raam open voor een frisse wind

(hopenlijk is de tornado genoemd L* hier al gepasseerd)
bromde factor x (URL) om 17:21 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Steunt op het kraantje van het enorme fust dat daardoor afbreekt. Een krachtige gouden straal spuit richting L*.
L* die met dubbele tong ‘Ik spring uit een vliegmachien, alleen maar om jou te zien!’ ten beste geeft krijgt de straal recht in de mond.

Vincent kijkt geïntrigeerd toe hoe L* steeds dikker wordt. Lennard roept van onder tafel: “gaat het, L*?”
L* steekt zijn duim in de lucht en gorgeld iets onverstaanbaars.
bromde Vincent Nemo om 17:24 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Mooi. Niks aan de hand dus.
bromde Lennard om 17:59 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Jeumig, het lijkt hier wel vanouds! Iedereen nog in leven? Ja? Mooi zo.

:: pinkt met Lennard een traantje weg bij de gedachtenis aan Kiers ::

Dat zou hij prachtig gevonden hebben, deze saamhorigheid.

Bitterballetje, iemand?
bromde Adriana om 19:19 (op Vrijdag, 22 December 2006)

En nu we toch bezig zijn vind ik dat we wel voor de 100 reacties kunnen gaan. Wie biedt?
bromde Adriana om 19:20 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ik niet. Dat spreekt voor zich.
bromde Marnix (URL) om 20:14 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Bwgihhhlmfd… Fie heffmuh wewit wefonnuh?
::peutert anaanas tussen anaalklieren vandaan, omarmt Max en Fust, Kijkt FX indringend aan en biedt schraapsel aan Max aan::
udhfuhh, mwote me tcho van hard, Kiers auwegau! ieziwadaar toiiiiiiiiiiiileet?
Meeeerryygh shchrismas, owoue rkuurrer!!
bromde Vilé om 20:26 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Tel er de wanneer-hij-nog-met-ons-zou-zijn-geweest-door-Kiers-geplaatste reaguursels bij op en we zitten er al ruim overheen. Me dunkt!
bromde Bitterbal om 20:26 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Zijn er ook kaasballetjes? Anders wordt het hier helemaal zo bitter hè.
bromde Leez om 21:36 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Dan zitten we goed lijkt me.
Ik zie dat Vilè wat waterig uit zijn oogjes kijkt.
De fisherman,s friend was gisteren al op…

Wellicht zijn de bitterballen erg heet.
Drinkt er eentje op Kiers.
Zet maar op zijn rekening a.u.b
bromde factor x om 21:44 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Lieve, lieve mensen… Gaan we voor de 100? Voor Kiers? Ik word al weer helemaal vochtig…
bromde Mies Bouwman () om 21:45 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Scheisse! Waar is der Rudi?
bromde Heinrich om 21:48 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Hou je er buiten, vuile rotmof!
bromde Tanja () om 21:49 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Wie moet me straks in de ban doen als ik weer eens iets verkeerds zeg? Ik mis Kiers nu al…
bromde Spencer Brandsen () om 21:53 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Wij willen ons nergens mee bemoeien, maar vanuit een ijskoud en be-
wolkt Leusden willen wij iedereen fijne feestdagen toewensen. Ook Kiers.

Anja, Heer Ane, Layla, Patrick en Henk.
bromde Anja () om 21:57 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Idem dito ook van hetzelfde!
bromde Marjolijn () om 22:00 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Jammer dat er zo weinig op ‘kiers’ rijmt…
bromde Spencer Brandsen () om 22:01 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Reactanten… reactanten… raar woord eigenlijk… reactanten…
bromde Spencer Brandsen () om 22:05 (op Vrijdag, 22 December 2006)

We hebben het gehaald! De honderd! Lieve, lieve mensen…Ik spoel bijna mijn stoel uit…
bromde Mies Bouwman () om 22:11 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Hallo, ik ben Bart. Wat is dit hier allemaal?
bromde Bart () om 22:12 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Psst Bart, Bart, BART
bromde Ernie! om 22:17 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Bart? Wat een vreselijke naam. Je bent vast een uit de modder getrokken boerenlul uit Achterveld. En in het weekend hossen
in Danszaal ‘Stampersgat’. [ Het is gek, maar nu Kiers er niet
meer is kan ik niets krenkends meer bedenken…]
bromde Spencer Brandsen () om 22:21 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ernie?
bromde Ernie () om 22:30 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ernie? Ben je daar?
bromde Bart om 22:33 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Kijk, ik weet nu hoe het zit…..waarom het eigenlijk zo zit.
Als mannen klaar komen, kijken ze alsof ze een beetje doodgaan.
Ziet er best wel wierd uit,zo,n man die klaar komt,glazige ogen,gekreun en gesteun…O. god o god..
Schijnt dat de zuurstoftekort in de hersenen ook voor een soort roesje zorgt.

Dus…
Is mijn conclusie dat mannen die veel klaarkomen, hun inteligentie (voor zover aanwezig) verliezen…

verklaart ook dat de leukste jongens uiteindelijk veranderen in zombieachtige wezens of psychoten..
bromde factor x om 22:34 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Zeg, dit gaat toch geen datingsite worden hopelijk?
bromde V. Nemo () om 22:40 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Binnenkort ga ik weer Kerstman spelen. En ik hoef niet eens een nepbaard om te doen.
bromde Molovich () om 22:47 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Toch ergens ook wel weer fijn dat Kiers er niet meer is.
bromde Spencer Brandsen () om 22:50 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Vandaar dat die bergbeklimmers ook altijd de hoogste bergen opzoeken…
bromde Spencer Brandsen () om 22:55 (op Vrijdag, 22 December 2006)

FX, de meeste mannen hier zijn nog maagd, sterker nog, hebben geen besef van hun geslacht. Hydrofyle androgientjes, zuurkool met BD-halal kersenlollies dus. Ondanks de schijn van levenswijsheid die er hier collectief ervanaf druipt. Maar dat geldt voor het hele internet. Porno bestaat niet, downloaden is SF en Kerst is gezellig.

Iemand nog een Ranja?
bromde Vilé om 23:03 (op Vrijdag, 22 December 2006)

HO ho HO….

Tjingle bell~’Jingle bell~~
bromde factor x om 23:15 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Zullen we een spelletje doen?
Zo gezellig rond de kerstboom.

Een raadspelletje of zo?
bromde factor x om 23:22 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Die strakke regie die Kiers altijd voerde. Dat mis ik nu behoorlijk. Wat een losgeslagen zootje, zo vlak voor K(i)erst
bromde Cloud om 23:36 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Raadspelletjes. Leuk.

Is het een raadspelletje?
bromde Lennard om 23:40 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Ho, wacht. Rond de kerstboom lees ik net. Die heb ik hier niet.
bromde Lennard om 23:42 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Het hangt in de lucht maar je ziet het niet.
bromde Spencer Brandsen () om 00:00 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Frisse wind.Ijl ongrijpbare wind..
bromde factor x om 00:09 (op Zaterdag, 23 December 2006)

psst, Lennard, bij de scholen staan ze nu bij het vuil..
bromde factor x om 00:10 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Sifu zegt
Jij hebt een probleem met de wind.
waar staat wind voor?
In dromen
Als metafoor
Overdrachtelijk
Symbolisch
Archetype

Shit, wat wordt je filosofisch van die Ranja.

Wacht nee, ik weet het, spelletje!
Hints
::gebaart knijper op neus::
Ach, Zo’n ongrijpbare wind…

Ongrijpbaar zijn de airbagmoralisten.
bromde Vilé om 00:16 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Als het maar niet gaat regenen …de stemming voor Kiers zijn verjaardag of was het nu begravenis…zucht ik ben de kluts kwijt.. is nogal waterig,
Vilè houdt het niet droog,Vincent verhangt zich,en het zaakje hangt er wat slapjes bij..
De kerstballetjes smaken niet meer (deden ze eigenlijk nooit niet)...en die kopkazen meuren nu nog meer..Kiers jij ouwe rucker was een die- hard rukker.

Er hangt iets in de lucht….Ik brom het je
bromde factor x om 00:18 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Storm
Krachtig als een orkaan is digitaal mijn leven medebestaan.

Ijl ongrijpbaar is de wind.
Sporen van aan/afwezigheid die je vind.

Illusie,dromen tijd van dagenlijks leven weg/..genomen?

Kerst,
ik wordt er een beetje sentiment van…
Krijg er een dubbel gevoel over.
bromde factor x om 00:23 (op Zaterdag, 23 December 2006)

FX, niet zo zwaar aan het leven hangen. Het is licht, als een lentevlinder in de eerste milde spatjes regen. Kiersen komen en fietscorrectors vergaan, maar zijn aanwezigheid op Bicat blijft bestaan.

Hallo,
Is hier Überhaupt nog iemand???
((c) Jiskefet)

Nighty Night….
bromde Vilé om 00:27 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Binnnenkort gaan de dagen weer lengen.
bromde Spencer Brandsen () om 00:28 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Werd tijd Ik werd de bordspelletjes al meer dan zat.
Laat de kerstballen maar knallen,dan hebben we dat ook maar gehad.
bromde factor x om 00:34 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Leegte: PLOP! Wat een prachtige symboliek.
bromde Spencer Brandsen () om 00:57 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Sorry dat ik een beetje laat ben jongelui, maar ik had een afspraakje met een wonderschone dame.
Jammer genoeg wist zij er niets van.
Misschien ook maar goed ook. Hoefde ik weer niet zo uit te sloven.
Gaat op zoek naar fles rum en een stil hoekje.
Geen polonaise aan mijn lijf
bromde Arnaud om 01:28 (op Zaterdag, 23 December 2006)

HuuuuuH!!!!

Waar ben ik???

Ik droomde dat ik naar de kerstborrel was en toen nog moest gaan schaken met een vriend in zo’n leuk cafe en dat je dent een perfecte avond en dat je dan terugloopt naar waar je auto geparkeerd stond en hij er dan niet staat.
En dat er dan een politie agent van pak ‘m beet 18 jaar bij staat (bij de lege plek) en zegt dat ‘ie is weggesleept omdat je auto OP EEN GODVERGETENKUTTERINGTYFUS AUTODATE PLEK STOND!!!!! EEN AUTODATE PLEK!!!!

Kotsend werd ik wakker en besefte dat het allemaal echt gebeurde…

Of ik ff naar de buurt van de Spaklerweg wou om voor 255 euro m’n auto terug te vragen…

Ik heb nu al medelijden met degene die dit heeft bedacht. Want als ik haar vind (het is zonder twijfel een vrouw) dan laat ik al mijn creatieve energie los op haar gezicht en mijn lichaamssappen en andere excrementen.
Beloofd.

Maar goed is er nog bier?

:: zwaait hoopvol met leeg glas in de rondte ::
bromde L* om 01:56 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Heb je net je Brinta achter je kiezen op zaterdagmiddag, lees je weer zóiets.
bromde Leez om 11:35 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Valt er hier nog wat te neuken?
bromde bewegende om 11:45 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Een schaap?
bromde Vincent Nemo om 12:10 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Ouwehoer zeg ik u.
bromde Aarsema (URL) om 12:27 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Auw hoer
bromde Vilé om 12:56 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Ouwe hoeren met spinrag, wat ik u brom.
bromde bewegende om 14:01 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Mies Bouwman…
bromde factor x om 14:13 (op Zaterdag, 23 December 2006)

:: Komt naakt,op schoenen na, onder biervat vandaan gekropen en kijkt verbaasd in de richting van de muziek terwijl hij met een hand zijn kont krabt::

Waar komen die rare wijven nou vandaan? http://www.youtube.com/watch?v=xm5skX2O0..
bromde L* (URL) om 16:21 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Coco Rosie roeleert.
bromde bewegende om 18:09 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Coco Rosie zuigt.
bromde Adriana om 18:24 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Ho,Ho,Ho
bromde factor x om 19:02 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Pfft, Adriana… Marten Hoepla zou het met me eens zijn.
bromde bewegende om 19:22 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Ik ben het met bewegende eens dat Marten Hoepla het met ‘m eens zou zijn.
bromde Lennard om 22:39 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Ik open een pot augurken.
bromde Marnix (URL) om 23:10 (op Zaterdag, 23 December 2006)

Het ongeclompliceerd dronken worden wordt steeds gecompliceerder

“Santé mes chèrs amis, après nous le déluge.”

Kiers waer bestu bleven
Mi lanct na di gheselle mijn
Du coors die doot du liets mi tleven
Dat was gheselscap goet ende fijn
Het sceen teen moeste ghestorven sijn

Nu bestu in den troon verheven
Claerre dan der zonnen scijn
Alle vruecht es di ghegheven

Kiers waer bestu bleven
Mi lanct na di gheselle mijn
Du coors die doot du liets mi tleven

Nu bidt vor mi ic moet noch sneven
Ende in de weerelt liden pijn
Verware mijn stede di beneven
Ic moet noch zinghen een liedekijn
Nochtan moet emmer ghestorven sijn

Kiers waer bestu bleven
Mi lanct na di gheselle mijn
Du coors die doot du liets mi tleven
Dat was gheselscap goet ende fijn
Het sceen teen moeste ghestorven sijn
bromde Arnaud om 00:11 (op Zondag, 24 December 2006)

Grrrits, woa bist dich, schtank mich bie in deez schwaor
schtung. Loat mich neet alling hélle, ich ret ut neet.
bromde Arnaud om 00:18 (op Zondag, 24 December 2006)

Lekker, kaasje erbij?
bromde bewegende om 00:23 (op Zondag, 24 December 2006)

Quid facien-dum? Quid nunc?
bromde Arnaud om 00:26 (op Zondag, 24 December 2006)

Bewegende, gij doolt nog rond op dit uur van de wolf?
Bent gij wel zuinig op Uzelve?
bromde Arnaud om 00:29 (op Zondag, 24 December 2006)

Al meer dan 150 reactuurders! Lieve, lieve mensen… Gaan we voor de
200?
bromde Mies Bouwman () om 10:40 (op Zondag, 24 December 2006)

Aan mij zal het niet liggen.
bromde Spencer Brandsen () om 10:42 (op Zondag, 24 December 2006)

Wat zeg je?
bromde Tanja () om 10:43 (op Zondag, 24 December 2006)

Dat het aan mij niet zal liggen.
bromde Spencer Brandsen () om 10:45 (op Zondag, 24 December 2006)

Wat een kloteweer.
bromde Geitje nummer 7 () om 10:46 (op Zondag, 24 December 2006)

Fijn, de autoramen krabben..
bromde factor x om 11:11 (op Zondag, 24 December 2006)

Fijn, m’n reetkorsten krabben.
bromde Vilé om 11:23 (op Zondag, 24 December 2006)

Zo. Ik heb alle feestelijkheden door een vrij snel opspelende, en net zo snel weer weggekwijnde, manifestatie van turbopoepkotsslaplijfbuikgriep. Kon me gisteren met moeite naar een winkel slepen voor een DVD recorder met harddisk, die vervolgens al de hele avond niet op mijn Akai TV uit begin jaren 90 te vinden is.

En dan moet Kerst nog begonnen.

Fijne korstdagen!
bromde Hoof (URL) om 11:32 (op Zondag, 24 December 2006)

veegt de retekorsten op en gooit ze over de kerststol

Jongens, er zijn augurken en sneetjes kerststol..
bromde factor x om 11:53 (op Zondag, 24 December 2006)

Nou, van je vrienden moet je het hebben. Bijna twee etmalen op de w.c. opgesloten gezeten en niemand die ook maar eventjes komt kijken hoe het met me is, of waar ik bleef! Ontluisterend! En Baron, u de wc-deur moet vervangen worden, als u wilt da het wonder der ontlasting een privé-aangelegenheid blijft. En stuur er ook maar een schoonmaakster op af, want iemand – en ik was het niet – heeft alle wanden met poep volgeschreven. REDRUM, kon ik ontcijferen. En DROOM. Kortom, mysterieus.

Maar goed. Ik ben er weer uit. Ik zie dat de kerstborrel vrij snel na mijn vertrek naar de poepdoos is overgegaan in een inspiratieloos ‘Op Naar de Honderdste Reactie Gebeuren’. Ik bedoel, er was verdomme een borrel gaande, vol met bitterballen en ouderwetse liederlijkheid! En wat gaan we doen? Gaan we lekker doorzetten en ons een stuk in de kraag zuipen alsof er geen morgen bestaat? Nee, we gaan de honderdste reactie probeeren te halen. Ik ben diep, maar dan ook diep in jullie teleurgesteld. Vandaar dat er niemand kwam kijken hoe het met me was. Stelletje egoïsten!

Ik begin trouwens Marten Hoepla-moe te worden. Maar dat volledig terzijde uiteraard.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:20 (op Zondag, 24 December 2006)

Niet de Honderdste reactie hoor lieverd, maar de TWEEHONDERDSTE! En in proberen zitten maar
twee e’s.
bromde Mies Bouwman () om 13:44 (op Zondag, 24 December 2006)

Zoals gebruikelijk ontgaan mij weer dingen. Wie is Marten Hoepla?
bromde Spencer Brandsen () om 13:47 (op Zondag, 24 December 2006)

Wij wensen iedereen leefbare feestdagen toe.
bromde Suske,Wiske, Sidonia, Lambik en Jerommeke. () om 13:52 (op Zondag, 24 December 2006)

Daar sluit ik me bij aan.
bromde Marjolijn () om 13:53 (op Zondag, 24 December 2006)

BEEreTJE!!!!!
bromde L* om 13:54 (op Zondag, 24 December 2006)

En vissen is een vorm van dierenmishandeling.
bromde Marjolijn () om 13:55 (op Zondag, 24 December 2006)

Ik wou ook wat zeggen, maar nu ben ik het kwijt…
bromde Harrie () om 13:56 (op Zondag, 24 December 2006)

Al bijna 175! Lieve, lieve mensen…
bromde Mies Bouwman () om 14:01 (op Zondag, 24 December 2006)

Wat had ik nu gezegd? GEEN pastelkleurige M en M’s!
bromde Miss Piggy () om 14:02 (op Zondag, 24 December 2006)

Ik wou vragen of Max ondertussen nog niet leeggescheten was, maar ik zie dat hij zichzelf al van de pot heeft gerukt.

Voor Hoof zijn het ook al spetterende feestdagen geweest lees ik, en het feest is nog niet eens officieel van start gegaan.

Laat ik nu net geconstipeerd rondlopen dezer dagen, ik die op een doorsnee dag al gauw tot driemaal toe de pot volschijt. Het zijn mysterieuze tijden, mijn scheten ruiken naar het voorgeborgte. Bolus occulta verdomme. Wil er eens iemand in mijn aarsch kijken of iets de uitgang verspert?
bromde Vincent Nemo om 14:03 (op Zondag, 24 December 2006)

D’r zit een dikke negertampeloeres in hahaha….in kennelijke staat van ontbinding..mouldy, I would say…
bromde Gonzo the Great (URL) om 14:09 (op Zondag, 24 December 2006)

Was dat niet ooit een mooi, fier en oud gebruik bij de Bicatterveense noblesse en fine fleur? Het aarschkijken?
Dat zoiets in de vergetelheid kan raken. Misschien iets voor de jongeren onder ons, om op af te studeren?
Vincent Nemo bood zich al aan als studie object. Alhoewel nu biedt hij zich al gauw aan. Om achteraf zijn kuttel weer snel in te trekken.
bromde Arnaud om 16:42 (op Zondag, 24 December 2006)

Bij de dood van Kiers:

Cùm corpus multis unius interiit
Incipit & prodesse simul, cùm desinit esse
Ignavus vivens, mortuus utilior.
bromde Arnaud om 16:59 (op Zondag, 24 December 2006)

Vincent, weet je zeker dat het geen ‘snellerdanlichtraket’ is die in je..
je.. nou ja je weet wel?
bromde Spencer Brandsen () om 18:14 (op Zondag, 24 December 2006)

‘En vissen is een vorm van dierenmishandeling.’

Tja, MarjoleinApestaartjeNet.nl, ik kan moeilijk met ze in de kroeg gaan hangen. Overigens heb ik nog nooit een vis horen klagen. Ik denk eerlijk gezegd dat ze het wel stoer vinden om door mij gevangen te worden. Geeft toch een stukje status.

Ga ik nu snel even, de, eh…
bromde Marnix (URL) om 18:25 (op Zondag, 24 December 2006)

Aeneadum genetrix, hominum divomque voluptas,
alma Venus, caeli subter labentia signa
quae mare navigerum, quae terras frugiferentis
concelebras, per te quoniam genus omne animantum
concipitur visitque exortum lumina solis: 
bromde Spencer Brandsen () om 18:48 (op Zondag, 24 December 2006)

De grafrede?

Waar blijft Kiers toch?
Amen..
bromde factor x om 18:57 (op Zondag, 24 December 2006)

Ik ruik ‘m wel al dagen…
bromde L* om 19:45 (op Zondag, 24 December 2006)

::gaap:: Al die kerstfilms. Is het kerstmis ofzo? En wat doet die kerstboom hier?
bromde Leez om 21:02 (op Zondag, 24 December 2006)

Het is kerstmis. En die boom heb je vast zelf gekocht.
bromde Lennard om 21:03 (op Zondag, 24 December 2006)

Volgens mij kwam die uit een ander gat….

Kijkt op de horloge

Ik denk niet dat we het halen voor de Kerst..

Trekt de jas aan… kijkt vragend naar de anderen…
bromde factor x om 22:18 (op Zondag, 24 December 2006)

187 reacturelingen! Kom op, even doorzetten!
bromde Mies Bouwman () om 22:34 (op Zondag, 24 December 2006)

Jezus, wat is dat vervelend zeg, die In de Ban van de Ring…
bromde Harrie () om 22:36 (op Zondag, 24 December 2006)

Klaas zal wel weer met de w00t 200 aan de haal gaan. Lijkt me. Toch?
bromde Blob om 23:14 (op Zondag, 24 December 2006)

Nee,dat gaat niet lukken..,vanavond voor de kerst.

Pas na 200 reacties wordt er een nieuw stukje geplaatst dus….

zitten we de hele kerst met Kiers..


  1. knijpt er nu echt tussenuit#


de groetjes allemaal en een Zalige K(i)ers(t)!!
bromde factor x om 23:19 (op Zondag, 24 December 2006)

Mildgestemd
bromde Adriana om 23:21 (op Zondag, 24 December 2006)

copieus
bromde Adriana om 23:22 (op Zondag, 24 December 2006)

Kerstdiner
bromde Adriana om 23:22 (op Zondag, 24 December 2006)

achter
bromde Adriana om 23:23 (op Zondag, 24 December 2006)

kiezen,
bromde Adriana om 23:24 (op Zondag, 24 December 2006)

dus ik draag graag mijn steentje bij. Maar ook weer niet te langdurig natuurlijk.
bromde Adriana om 23:25 (op Zondag, 24 December 2006)

Volgens mij gaat het lukken.
bromde Spencer Brandsen () om 23:28 (op Zondag, 24 December 2006)

Kom op lieve mensen, we zijn er bijna!
bromde Mies Bouwman () om 23:31 (op Zondag, 24 December 2006)

Waar?
bromde Harrie () om 23:33 (op Zondag, 24 December 2006)

Bij de 200.
bromde Spencer Brandsen () om 23:34 (op Zondag, 24 December 2006)

Ik moet poepen
bromde Jozef - vader van.. (URL) om 23:38 (op Zondag, 24 December 2006)

Hullie hept het gehaald. Jandorie. Hiep, hiep, hiep, hoera.
En dat alles dankzij, ja dankzij wie? Ja, ja?
Dankzij Miep de Bouwvakker.
bromde Arnaud om 02:27 (op Maandag, 25 December 2006)

Nou, jullie hebben het echt helemaal zelf gedaan hoor! Ik heb jullie alleen maar wat aangemoedigd.
bromde Mies Bouwman om 06:27 (op Maandag, 25 December 2006)

Mies?
bromde Heinrich om 06:29 (op Maandag, 25 December 2006)

Heinrich?
bromde Mies Bouwman () om 06:30 (op Maandag, 25 December 2006)

Beertje!
bromde Mies Bouwman () om 06:31 (op Maandag, 25 December 2006)

En tòch is vissen een vorm van dierenmishandeling.
bromde Marjolijn () om 06:33 (op Maandag, 25 December 2006)

Allemachtig, je kunt tegenwoordig niet eens meer rustig op kerstochtend naar de Hulk kijken…
bromde Spencer Brandsen () om 06:36 (op Maandag, 25 December 2006)

Bicat wordt gegijzeld door Spencer en zijn stoornis!
bromde Vincent Nemo om 10:59 (op Maandag, 25 December 2006)

Wat een herrie op de vroege ochtend…..
Kan een mens niet gewoon uitslapen vandaag de dag…..onthaasten heet dat toch?

Vooral Spenver is er vroeg bij Sjonge jonge…
Was zeker nog niet licht he, vanmorgen toen je opstond, Spencer.
Of had je vrouw barensnood?
bromde factor x om 11:15 (op Maandag, 25 December 2006)

Nee, vanochtend was het nog donker. En aan kinderen doe ik niet.
bromde Spencer Brandsen () om 13:10 (op Maandag, 25 December 2006)

Die film over John Doe had ik al vier keer gezien, maar hij is best aardig.
bromde Spencer Brandsen () om 13:11 (op Maandag, 25 December 2006)

Die film over robot number five is voor de zesde keer ook niet te
versmaden. En dan later ook nog Sissi…
bromde Harrie () om 13:13 (op Maandag, 25 December 2006)

Had ik iedereen al prettige feestdagen toegewenst?
bromde Mies Bouwman () om 13:15 (op Maandag, 25 December 2006)

Beertje! Beertje!
bromde Heinrich om 13:21 (op Maandag, 25 December 2006)

Misschien is dierenmishandeling wel een vorm van vissen. Wie zal het zeggen?
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:37 (op Maandag, 25 December 2006)

Dwerghamsters snel dicht schroeien met een saus op basis van echte room is geen dierenmishandeling. Dat is gewoon lekker!
bromde The petshop boys (URL) om 14:21 (op Maandag, 25 December 2006)

Sinds Kiers dood is wordt hier niet gepost. Waar is bicat, waar is Kiers? Zijn Kiers en bicat dan toch één en dezelfde?
bromde Aarsema om 16:27 (op Maandag, 25 December 2006)

Ik denk dat ik zometeen maar eens een balletje gehakt in de pan ga gooien.
bromde Heer Ane () om 16:51 (op Maandag, 25 December 2006)

Zeg Aarsema, wie of wat u ook bent, ik weet niet waar u zich inene tegenaan komt bemoeien, maar het requiem voor onze Kiers dient gewoon een tijdje bovenaan te blijven staan zonder dat daar enig ander schrijfsel voor in de plaats komt, gewoon omdat wij graag nog even lekker willen treuren. Of een beetje farten, maar net waar de bicatlezer zin in heeft.
bromde Adriana om 17:21 (op Maandag, 25 December 2006)

En in de laatste regel kunt u ook bicatlezeres lezen natuurlijk.
bromde Adriana om 17:22 (op Maandag, 25 December 2006)

Lieve, lieve mensen. We zitten al op de 221 reaguringen, dus dan kunnen we net zo goed voor de 250 ‘gaan’. Er is verder toch niet zoveel te doen.
bromde Mies Bouwman () om 17:29 (op Maandag, 25 December 2006)

Ik ben al een uur aan het proberen telefonisch eten te bestellen, maar alles is dicht. Dus ik denk dat het vandaag een beschuitje met kaas wordt.
bromde Willem Dijkstra () om 17:32 (op Maandag, 25 December 2006)

Behalve de afwas dan..

Ik ben eventjes afwezig i.v.m virtuele bezigheden.
Baant een weg naar de comp…
bromde factor x om 17:42 (op Maandag, 25 December 2006)

Ik ben vandaag ook erg virtueel bezig. Misschien ligt het aan het weer.
bromde Spencer Brandsen () om 17:57 (op Maandag, 25 December 2006)

Ik heb toch nog een rijsttafel voor een persoon weten te bemachtigen.
bromde Willem Dijkstra () om 18:37 (op Maandag, 25 December 2006)

Gooit nog wat dozen en bakjes naar buiten met restanten Pizza en andere wette hap.

Zo mijn toetsenbord is weer geopend!
bromde factor x (URL) om 21:20 (op Maandag, 25 December 2006)

Duurt lang zeg wachten op een nieuwe proza!
bromde Doef om 22:16 (op Maandag, 25 December 2006)

Nou, ik ga slapen hoor.
bromde Harrie () om 01:31 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Harrie zit schijnbaar / blijkbaar alweer in een dipje.
Gaat anders nooit zo vroeg naar bed.
bromde Arnaud om 01:49 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Heeft misschien iemand een smokertje voor me? Niet allemaal tegelijk.

Zucht

Missen jullie Kiers ook zo?
bromde Arnaud om 01:51 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Zucht
Ja, en ondertussen begint hier een kadaver langzaam te ontbinden onder de kluis. Net zoiets als de Chorizo uit het kerstpakket van vorig jaar.
Melancholie en Kerst horen gewoon bij elkaar. Net als WC en papier. Of Chili en darmkramp. Of regen en natte sok, of….
bromde Vilé om 09:01 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Hoe laat begint Sissi?
En LOTR3?
Wacht, remake, Sissi neemt Uruk Hai GENADELOOS van Achter, met semtex strap on.

Nee, doe toch maar die oudejaars conference uit 1973 van Wim Kan
bromde Vilé om 09:09 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Die semtex strap on is natuurlijk net als in Eddy Murphie’s show. Over geslachtsziekten. “what’s next? you put your dick in and BWOUM!”

Verrekt geinig, hahaha,
Maar dat moet je voor je zien.
Leuk, zo’n zondagochtend in je eentje.
Heeft iemand m’n kunstgebid gezien?
bromde Vilé om 09:12 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Ik versta de kunst van het bidden ook nauwelijks.
bromde Blob om 11:28 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Moeten we het kluis bedrag raden?
bromde factor x om 12:41 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Weet iemand hier toevallig of het de verticaal gehandicapte medemens is toegestaan om een ritje te maken in de Eftelingse Python?

Nu ik het toch over de Python heb: er was vroeger een programma (categorie: Wedden dat! of Ter Land ter Zee und in de Lucht), volgens mij gepresenteerd door Jack van Gelre, waarin een man zich op gezette tijden liet vastketenen aan de Python en er dan voor moest zorgen dat hij, Houdini-gewijs, ontsnapte voordat die razendsnelle Python hem zou overijden, met alle verschrikkelijkheden vandien. Weet iemand welk programma dat was?
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:59 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Nee.
bromde Harrie () om 13:52 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Was dat niet het programma ‘Goede Tijden, Slechte Tijden op de Pythonbaan’?
bromde Aarsema om 14:15 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Nee.
bromde Harrie () om 16:41 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Nee, natuurlijk niet. Dat was Pythobbedansen. Met een jonge frisse Ron Brandsteder en zéker geen Jack van Gelre/Gelder. Loekie Knol deed de diepte-interviews.

Ga ik nu snel maar lang gourmetten.
bromde Marnix (URL) om 18:40 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Nee.
bromde Harrie () om 19:09 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Dat wordt ook in 2007 weer weinig neuken, Harrie!

Ga ik nu even kotsen en dan snel weer achter het gourmetstel.

Tschussie!!
bromde Marnix (URL) om 20:41 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Nee.
bromde Harrie () om 20:58 (op Dinsdag, 26 December 2006)

::slaat Harrie half bewusteloos, schrijft met alcoholstift “neuk me in mijn hol” op zijn voorhoofd, bevestigt met tape een pot vaseline aan zijn hand en duwt hem een goor homocafé binnen::

Pompidom pidom…
bromde Vincent Nemo om 22:07 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Nee.
bromde Harrie () om 22:24 (op Dinsdag, 26 December 2006)

JoooeeHOOEEE jongens… kijk eens wat ik hier vind?! Zou het hetero zijn? Harrie, ben jij het? Heb je er bezwaar tegen als we…
bromde enorm gaye man om 22:38 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Nee.
bromde Harrie () om 22:42 (op Dinsdag, 26 December 2006)

250! Lieve, lieve mensen… Pepper de peh peh, pepper de peh peh, pepper de peh, peppepper de peh! [Mahler].
bromde Mies Bouwman () om 22:46 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Yes, ik ben nr 251,waarvan ook de grootste reguurder hier!!

Ik d8 al ….Wat worden hier wijze woorden gesproken!!
bromde factor x om 23:35 (op Dinsdag, 26 December 2006)

Wat veel LELIJKE WIJVEN hier!!!

HAHAHAHAHAHAHAHAH!!
bromde Marnix (URL) om 23:47 (op Dinsdag, 26 December 2006)

De babemagneet van de baron malfunctioneert. Is er een technieker in de zaal?

Bel ik even het vilbeluik om de boel hier schoon te vegen.
bromde Vincent Nemo om 01:10 (op Woensdag, 27 December 2006)

Verrek, kijk nou.
Een koud kopje thee, met theezakje er nog in. Van voor de kerst.
Goed voor de dorst, na kalkoen en gourmet. En het ledigt den maagh en darmen. Proper en direct. Santé, Saké!
bromde Vilé om 09:33 (op Woensdag, 27 December 2006)

Voorwaarts!
bromde bicat om 11:54 (op Woensdag, 27 December 2006)

Tis ook aan kiers bijdrage te danken dat ik nu een compverslaafde ben geworden.

Zal ik hem postuum nog voor de rechter kunnen slepen voor de virtuele gijzeling?

Moet toch wel mogenlijk zijn?
Kiers kan zijn zegje toch niet meer doen..
bromde factor x om 16:01 (op Woensdag, 27 December 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)