stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  De rokende neger - Spencer Brandsen

Vrijdag, 3 November 2006

De rokende neger

Er was eens een neger die rookte. Alleen maar shag, geen kant-en-klare sigaretten. Daar hield hij niet van. Hij had ze ook niet kunnen betalen, maar daar ging het hem niet om, hij vond shag gewoon lekkerder. Op een gegeven moment kreeg hij door het lezen van kranten en tijdschriften het idee dat roken eigenlijk niet goed voor je was, je ging eerder dood als je rookte. Daarom besloot hij te stoppen met roken. En het lukte hem. Dat was heel bijzonder, want uit wetenschappelijke statistieken bleek dat negentien van de twintig mensen die probeerden met roken te stoppen, na hooguit een paar maanden weer in hun oude gewoonte vervielen. Maar hij dus niet. Wel deed zich een eigenaardigheid voor waar hij helemaal niet op gerekend had: zijn huidskleur werd steeds lichter. Deze verandering had ingrijpende gevolgen voor zijn sociaal leven: zijn zwarte broeders en zusters zagen hem niet meer staan omdat hij in hun ogen een blanke was, en de blanken zagen hem als een neger met wie ze eigenlijk – zonder precies te weten waarom – toch maar liever geen contact wilden hebben. En de met roken gestopte neger vereenzaamde op deze manier in hoog tempo. Op zeker moment stapte hij naar zijn huisarts en legde deze zijn dilemma voor. Maar ook huisarts kon hem niet helpen. Roken is slecht, zei hij. En de overheid – die zoals een ieder weet de wijsheid in pacht heeft – probeert het roken daarom te ontmoedigen. Vandaar ook dat allerlei middelen die mensen zouden kunnen helpen om van het roken af te komen niet door het ziekenfonds vergoed worden. Want volgens het ministerie van Volksgezondheid Etcetera valt roken niet onder 'verslaving', maar onder 'gedrag', en dat is natuurlijk iets heel anders. De neger ging ontmoedigd naar huis en beraadde zich diepgaand over de situatie. Uiteindelijk besloot hij weer te gaan roken. Zijn huidskleur werd met de dag donkerder, en na enkele maanden werd hij weer door zijn zwarte broeders en zusters opgenomen in de gemeenschap. En zo kwam alles toch nog goed.

door Spencer Brandsen

  Liefde met de grote L
  Winter in Leusden 4-9

Ongelooflijk, wat een verhaal. Het bijzondere is natuurlijk ook dat het juist een neger was die het lukte om te stoppen met roken, ondanks zijn aangeboren gebrek aan discipline. Dat hij het uiteindelijk toch niet vol hield, doet niks aan deze bijna bovenmenselijke prestatie af.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:10 (op Vrijdag, 3 November 2006)

De Haagsche Courant kent Peter Novecento niet. Althans, niet op hun website..

Kunt u mij even op weg helpen?

Dank
bromde Aan elkaar genaaid lijk (URL) om 13:48 (op Vrijdag, 3 November 2006)

Ik zag laatst nog een rokende neger. Heb ik nog geprobeerd uit te pissen, maar dat rubber bleef maar smeulen. En maar gillen.

Ja. Sorry hoor. Maar ik probeer te helpen en dan krijg je dit. Ben ik verder maar gewoon doorgelopen. Ik was op weg naar een bijeenkomst van de kerk en ik was al laat. Dus.
bromde Hoof om 15:12 (op Vrijdag, 3 November 2006)

...maarreuh Hoof, ik dacht dat u wel ingewijd genoeg was in de negermaterie om te weten dat negers altijd en alleen maar roken. Dikke stronken wiet en liefst homegrown met daarbij een heupwiegend negerinnenmeisje op een reggaedeuntje. Althans dat zijn de negers die ik ken. Ik zou willen dat ik een neger was.
bromde Kiers om 18:27 (op Vrijdag, 3 November 2006)

Tsja, rokende negers…

...hoe moet ik hier nu weer correct op reageren?

Welnu, niet dus.
bromde P. W. Eduardo om 19:20 (op Vrijdag, 3 November 2006)

...en de rokende neger leefde niet meer zo lang, maar wel gelukkig.

::Kijkt naar het pieltje van Kiers::
Ja, ik begrijp wat je bedoelt heer Kiers.
bromde Vincent Nemo om 19:24 (op Vrijdag, 3 November 2006)

Ik geef de wereld hoop, maar voor mijzelf geldt dat niet…

http://www.youtube.com/watch?v=cF_i20wbg..
bromde Tjax om 00:00 (op Zaterdag, 4 November 2006)

Voor mij geldt dat wel!
bromde Smaakvolle snert om 06:13 (op Zaterdag, 4 November 2006)

Kom maar op… wij hebben wel zin in een verhaal met Butpop
bromde Opa & Oma om 11:29 (op Zaterdag, 4 November 2006)

“Ik wil echter de KLM met deze opmerking geen schade berokkenen en haast mij hieraan toe te voegen dat dit bezwaar alleen in de winter geldt en dat ons gebrek aan uitzicht door twee beeldschone stewardessen ruimschoots werd vergoed. Bovendien had ik het voorrecht schuin voor mij de befaamde Spaanse danserens, Dolores de Pedroso Sturdza, Condesa de San Estaban de Canongo te zien. Gewoonlijk vallen mensen met zulke namen enigszins tegen. In dit geval echter was er geen lettergreep te veel. Elke andere naam had een onderschatting van de draagster betekend. En men voelde dat de pastoor die haar ten doop hield, als in een visioen het inzicht was beschoren geweest wat voor vlees hij in de kuip had.
Schoonheid en gratie vormden overigens niet de enige verpozing. Er werd ook duchtig gegeten. Ik heb mij onderweg met groeiende verbazing afgevraagd waar toch al die gerechten, die wij om de haverklap kregen voorgezet, vandaan kwamen. De ruimte in zo’n vliegtuig is beperkt en toch dineerden, soupeerden en ontbeten wij als krankzinnigen voort. Toen het licht werd kon ik mij niet weerhouden door het w.c.-raampje een blik naar achteren te werpen om te kijken of wij soms aan een touw een apart daartoe bestemd vliegtuig achter ons aan sleepten. Er was niets te zien. Vermoedelijk had men het losgehaakt.”
bromde Godfried Bomans in een stuk over de allereerste vlucht van een vliegtuig, KLM, over de Noordpool en een select gezelschap uit alle landen, inclusief de schrijver, mag daar getuige van zijn. Nadat de schrijver gemopperd had over het uitzicht dat zijn inziens de essentie van reizen, het landschap bewonderen, ontnam gaat hij verder: om 13:01 (op Zaterdag, 4 November 2006)

Die reacties!
Wat een chaos!
Ik ben meteen weer begonnen met roken…
Ik moet hier eens meer komen: het houdt de geest scherp.
bromde Drs. Johan Arend Happollati (URL) om 13:41 (op Zaterdag, 4 November 2006)

Een scherpe geest is als een gewillige kut in het maanlicht.

Ga ik mij nog een biertje halen, zelf.
bromde Vincent Nemo om 23:54 (op Zaterdag, 4 November 2006)

Heer Nemo,
Hebt u ook een flinke scheut ‘kortendrank’ in huis? Dan gaan we vannacht samen op reis. Ik hoop dat u voldoende brandstof in de voorraadkamer staan hebt.
bromde Drs. Johan Arend Happollati (URL) om 00:33 (op Zondag, 5 November 2006)

Eeu skorsje djank, ah ja natuujlijzzzz! Jeeves, bweng de wjijjskie!
bromde Vincent Nemo om 01:11 (op Zondag, 5 November 2006)

Persoonlijk lees ik altijd alles op internet, zo ook bicat.net. Alleen vandaag kwam ik daar niet aan toe (hetgeen vermoedelijk door een oorzaak komt). Des te frappanter dat ik dan uitgerekend vandaag een melding deponeer, want dat doe ik anders nooit. Zelf rook ik al jaren geen negers meer, dus wellicht dat dat er iets mee te maken zou kunnen hebben. Ik zoek dat laatste nog wel even uit. Alvast bedankt!
bromde Nico Typhus (URL) om 02:31 (op Zondag, 5 November 2006)

Die Godfried hè, die wist toch wel hoe je dat moest doen, het ene woord na het andere zetten, in de juiste volgorde. Fijn stukje. Zou hier vaker moeten schrijven.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:36 (op Zondag, 5 November 2006)

Tsssssssssssss…

...stelletje zuyhpschuyten, hiero.
bromde Eduardo om 13:44 (op Zondag, 5 November 2006)

Biertje?
bromde bewegende om 14:46 (op Zondag, 5 November 2006)

Roken is voor negers!
Ik wist niet dat je met wiet zo’n lekkere thee kon zetten!

Slokje iemand?
bromde Vincent Nemo om 16:03 (op Zondag, 5 November 2006)

wederom een maatschappelijk betrokken columnn van Spencer Brandsen! Hulde!
bromde Sikbock om 23:43 (op Zondag, 5 November 2006)

Bomans is mijn lievelingsschrijver.

Misschien wel een goed idee om dan ook maar eens een boek van de beste man aan te schaffen. Ik kan bezwaarlijk op die boekenlijst van de MAVO blijven voortsudderen. Op de herinneringen daaraan.

Snel maar eens naar De Slegte voorda-ie verdwenen is.
bromde Hoof om 23:51 (op Zondag, 5 November 2006)

Alhoewel je ook kunt afvragen wat gezonder is,roken of de zonnebank.
Een asbak neemt wel minder plaats in…
bromde factor x om 00:04 (op Maandag, 6 November 2006)

Ik heb nog een ‘Pieter Bas’ in de aanbieding. Prisma pocket, achtste druk. Gratis af te halen.
bromde Spencer Brandsen () om 10:59 (op Maandag, 6 November 2006)

Wat is de geslachtsdaad? In de symfonie van de liefde is het de paukenslag.
bromde Godfried Bomans om 19:22 (op Maandag, 6 November 2006)

Schandálig!
bromde een nette meneer om 23:49 (op Maandag, 6 November 2006)

Dames en Heren,
Boeren en Boerinnen,
Burgers en Buitenlui,
Sorry,
Maar die laatste replieken hebben niets meer te maken met het kortverhaal van Heer Brandsen. Laat ons het hoofdstuk off-topic afsluiten en nu maar eens wederom naar de kern van de zaak gaan: ‘Mag men zijn gezondheid in gevaar brengen om in de meerderheid op te gaan?’
Uw reactie spoedig tegemoet ziend, verblijf ik inmiddels, Geachte Heren,
Met bijzondere hoogachting,
Drs. Johan Arend Happolati
bromde Drs. Johan Arend Happollati (URL) om 08:50 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Dank voor u bijdrage Drs, want ik begrijp dus ook niet wat foto’s van ranzige shemale’s met ‘waardevolle kritiek’ te maken hebben.
bromde Spencer Brandsen () om 12:06 (op Dinsdag, 7 November 2006)

De negerende roker

“Hey, kijk eens aan, een roker… Dag roker! Hallo roker! Halloooo! Meneer de roker, joehoe! Hallo, hiero! Hee, godverdomme, meneer de roker, hiero, ik zwaai naar je, denkt u dat ik hier voor Jan Diederik Ambacht aan het zwaaien ben? Verdomme nog aan toe! Hallo, roker, hey. Wie denkt u wel niet dat u bent? Arrogante klootzak. Sterf.”
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:19 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Persoonlijk heb ik er niets op tegen dat negerende rokers hun gezondheid in gevaar brengen, op voorwaarde dat ze er snel en zonder medische tussenkomst aan sterven.
bromde Vincent Nemo om 13:26 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Als negerende rokende neger negeer ik deze opmerkingen.
bromde Bobo () om 13:31 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Begin van een mop: Een neger komt een jager tegen…
bromde Spencer Brandsen () om 13:35 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Geachte Sterretje,
Bent u bij mij op bezoek geweest? En hebt u daar een sterretje gestolen? Wilt U dat A.U.B. onmiddellijk terugbezorgen?!?
Verontwaardigde groeten,
bromde Drs. Johan Arend Happollati (URL) om 17:02 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Die mop hebt u gestolen van Ben Crabbé heer Bobo Brandsen! Die keuvelende kouter kabouter, je kent ‘m wel.
Zeg eens ja tegen een neger en nee tegen een jager.
bromde Vincent Nemo om 17:08 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Ben wie? Kouterkabouter? Heeft u weer van de pillen gesnoept kapitein?
bromde Spencer Brandsen () om 17:20 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Is die rokende neger nog steeds niet opgebrand? De baron is op vakantie? De teksten zijn op?

Spencer toe, schrijf er nog eens eentje. Een verse lei. Laten we alles vergeven en vergeten. Iets over de toekomst Spencer, iets sci-fi, over kapitein Nemo en zijn snellerdanlichtschip.
bromde Vincen Nemo om 18:15 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Kapitein Nemo en zijn snellerdanlichtschip.

Het had hem zo’n mooi idee geleken, een ruimteschip dat sneller kon dan het licht. Weliswaar bleef er door de enorme afmetingen van de
hyperplasmamotoren weinig leefruimte over in het interstellaire toe – stel, maar daar stond tegenover dat je kon zeggen dat jouw schip sneller dan het licht kon en er was niemand die je dat na kon zeggen
zonder te liegen. Maar in de praktijk viel het tegen. Want als de snelheid tot boven die van het licht werd opgevoerd zat je in het donker.
Je kon een lamp of zaklantaarn aanknippen, maar binnen een bijna
oneindig klein onderdeel van een sekonde heroverde de duisternis onverbiddelijk het verloren gegane terrein. Want omdat het toestel sneller dan het licht ging kon je er geen sprankje licht in opgesloten houden. Kapitein Nemo had daar echter van tevoren geen rekening
mee gehouden en sleet nu zijn dagen voornamelijk in een piepklein
kamertje waar behalve een eenpersoonsbed alleen een nachtkastje
in kon. Op dit nachtkastje stond dan wèl een dottig schemerlampje dat een romantisch licht verspreidde.
bromde Spencer Brandsen () om 19:10 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Hmm, ik had het me iets avontuurlijker voorgesteld, dit lijkt verdacht veel op de werkelijkheid. Toch bedankt.

Hebben insekten trouwens een hart? En heeft superman eten nodig?
bromde Vincent Nemo om 19:13 (op Dinsdag, 7 November 2006)

PS: Natuurlijk alleen bij minder dan de lichtsnelheid.
bromde Spencer Brandsen () om 19:14 (op Dinsdag, 7 November 2006)

p.s. Is het biekat of bajket?
bromde Vincent Nemo om 19:44 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Parbleu, ik was even wieberende.
bromde bicat [spreek uit: ie] om 20:43 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Zo, dat was een lekkere sessie op de crosstrainer!

Ga ik nu even heerlijk schijten.
bromde Marnix (URL) om 22:36 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Schijten… dat heb ik lang niet gedaan. Strááál vergeten.
bromde Kiers om 22:44 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Ik ben altijd benieuwd naar hoe vaak andere mensen schijten. Persoonlijk doe ik dat één keer per dag. Soms zelfs twee keer.
bromde Adriana om 23:16 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Zóóó herkenbaar, Adriana.
bromde Max J. Molovich (URL) om 23:23 (op Dinsdag, 7 November 2006)

Ik ken ook iemand die Adriana heet.
bromde Spencer Brandsen () om 06:34 (op Woensdag, 8 November 2006)

Het is nu zo’n beetje acht uur ‘s ochtends. Ik heb al gescheten. Na deze sigaret en de koffie verkeerd (een mooi eufemisme voor wat er in de kop zit) ga ik nog een keer écht goed zitten. Ergens na de lunch vind ik dan vast nog wel een momentje om mij in zoete stankvullende eenzaamheid op te sluiten. En dan vanavond natuurlijk nog een keer.

Je zou het een hobby kunnen noemen.
bromde Marnix (URL) om 07:59 (op Woensdag, 8 November 2006)

Drie maal daags. Met of zonder tastbaar resultaat.

Anders kom ik nooit aan al die tijdschriften toe.
bromde Hoof om 09:05 (op Woensdag, 8 November 2006)

welk geil wijv wil met mei neuken
bromde joeri () om 20:04 (op Vrijdag, 1 December 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)