stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  De etalagepop - Martin Bil

Vrijdag, 18 Augustus 2006

De etalagepop

De regen kwam onaangekondigd. Zoals de koningin soms onaangekondigd een bezoek brengt aan een museum. Ineens staat ze voor de deur.
Zo was het ook met de regen zaterdag. Geen kleine druppeltjes vooraf die vertelden wat ons te wachten stond. We kregen in één keer de volle laag.
Dikke druppels toverden de Kalverstraat binnen de minuut om in een klein kolkend beekje. Dagjesmensen schoten de dichtstbijzijnde winkel in. Paraplu’s openden zich. Een enkeling deed alsof het hem niet deerde en gaf de regen alle vrijheid.
Tsja.
De kledingwinkel die ik was ingevlucht, verkocht uitsluitend leer. Leren broeken, leren jassen, leren riemen. Een bundel leren tasjes hing half voor mijn gezicht.
Tasjes met kwastjes.
Meer mensen stonden met mij onder de luifel van de leerwinkel te schuilen. Er heerste een opgewonden en vrolijke stemming.
Noodweer haalt iets in de mensen naar boven. Iets wat normaal verborgen blijft.
Tegenover ons, in de etalage van de WE, was een meisje bezig een etalagepop uit te kleden. Het was een vrouwelijke etalagepop. Heel behoedzaam haalde het meisje een ketting van de hals en legde die naast zich neer. Ze knoopte het bloesje van de etalagepop los en liet het openhangen. Ze knielde tot haar hoofd zich op kruishoogte bevond. Ze ging met haar hand naar achteren om de rits van het rokje los te maken. Een rood rokje met witte stipjes.
Leuk rokje.
Het rokje gleed naar beneden, op de enkels van de etalagepop. Het meisje maakte het rokje los van de voeten.
De etalagepop, die nu enkel gekleed was in het openstaande bloesje, keek uitdagend naar een man die buiten voor de winkel stond. De man had geen paraplu bij zich, zijn vettige haren glommen van de regen. Hij had een regenjas aan. Zo’n ouderwetse beige regenjas die Johan Cruijff droeg toen hij coach was van Ajax.
In de spiegeling van de etalageruit zag ik dat de man zijn regenjas opensloeg. Hij had er niets onder aan. Zijn piemel, hoewel bescheiden van formaat, stak fier vooruit. De man nam 'm in zijn hand.
Het meisje dat de etalagepop aan het uitkleden was, had niks in de gaten. Ze liet het bloesje van de schouders glijden. De etalagepop was helemaal naakt nu.
De man maakte grommende geluiden, terwijl het meisje de pop een witte zomerbroek aandeed. Zo’n broek die tot de enkels komt.
De meeste voorbijgangers deden alsof ze het niet zagen. Een enkeling giechelde beschaamd of mompelde iets afkeurends.
De vettige slierten haar plakten tegen het hoofd dat een beetje schokkend heen en weer ging nu.
Nadat het meisje de broek had dichtgeritst, keek ze toevallig naar buiten en zag daar, tot haar ontzetting, de masturberende man in de stromende regen staan.
Ze slaakte een gil, probeerde weg te komen en viel over de etalagepop heen. In afschuw probeerde ze de etalagepop van zich af te duwen.
Zo lagen ze even in een innige worsteling, het meisje en de etalagepop.
In de verte vloog een nijlpaard tegen een gevel.

door Martin Bil

  Blijf vooral zwemmen
  Ontmoeting met God (1)

Martin heeft wel oog voor de kleine erotische werkelijkheid. Mij overkomt zoiets nooit.

(Oh ja, ik heb trouwens ook nog ergens een Bil liggen.)
bromde Marnix (URL) om 15:36 (op Vrijdag, 18 Augustus 2006)

Er zijn wel mannen die thuis een (etalage)pop hebben.
W.s was deze een collectersitem?
Hier bij de kringloop is ook een populaire pop,verschillende mannen blijven komen vanwege de pop.
Wie zegt dat mannen niet met poppen spelen?
bromde factor x (URL) om 16:07 (op Vrijdag, 18 Augustus 2006)

U werkt bij de kringloop?
bromde Vincent Nemo om 16:12 (op Vrijdag, 18 Augustus 2006)

Nee voorheen wel,vandaar mijn kennis over dit gedrag.
bromde factor x om 17:43 (op Vrijdag, 18 Augustus 2006)

Alsof kringloopwinkels ook nijlpaarden in de aanbieding zouden hebben. Volgens mij bent u een geboren etalagerukker, heer factor x, maar probeert u via allerhande verzonnen baantjes de werkelijkheid te verdoezelen. Het zou natuurlijk ook kunnen dat u een zeer erudiet man bent met een blanco strafregister. Mocht dit laatste het geval zijn gelieve mij dan te verontschuldigen voor mijn vunzige vooringenomenheid.

En heer Bil, u hebt ze voorwaar nog steeds niet in uw zakken, die ogen van u.
bromde Urbain Alpain (URL) om 18:34 (op Vrijdag, 18 Augustus 2006)

Een beklemmend verhaal, op prettige wijze vertolkt door wat met enig voorbehoud gerust een visionair genoemd mag worden. De lezer wordt door de warp force van zijn pen opgetild en met een ferme trap drie generaties verder vooruit neergedonderd. De vrees dat dergerlijke liederlijkheid van de man geen incident meer zal zijn maar dat op drie of zelfs eerder- met twee bijvoorbeeld want dat kan ook- generaties tijd de man zijn lid en kuise, prudente omgang ermee is vergeten. Het is nog een beetje wennen aan de gedachte dat onder alle omstandigeheden er strax niets en niemand kan ontsnapppen aan lukraak rondspuitende heren en straten vol smurrie en DHZ winkelconsortia onder de naam Kwak of scholen met namen als ‘De Vrolijke Roede’.

Best wel eng, die warpforce.
bromde Peter om 18:45 (op Vrijdag, 18 Augustus 2006)

Wat een fantástisch verhaal, dat beeld dat blijft hangen in mijn brein van een zich te pletter vliegend nijlpaard dat als grijze kleddersmurrie van een 12 etalages hoog flatgebouw naar beneden kwijlt als de brandende Hindenbourg waardoor de verteller van dit verhaal huilend door geëmotioneerde geiligheid zijn regenjas vast openknoopt, in zijn handen spuugt, door zijn haar smeert en met smart uitziet naar de volgende vrijdag.
bromde Kiers om 18:57 (op Vrijdag, 18 Augustus 2006)

En of er nijlpaarden in de kringloop zijn!!
Urban plain komt niet vaak genoeg in de kringloop!!

Volgens mij ben ik ook nooit een heer geweest,en gendertherapie lijkt me ook niet echt wat,dus een heer zal ik ook niet worden!
bromde factor x om 20:31 (op Vrijdag, 18 Augustus 2006)

geachte heren, dames,

het nijlpaard doet het ‘em.

Gegroet,
GDB
bromde GDB () (URL) om 08:51 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

De Nijlpaarden hebben het weer eens gedaan. Altijd weer die Nijlpaarden. Kunnen die niet gewoon terug naar waar ze vandaan komen en thuishoren?
bromde Lennard om 11:43 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

Helemaal niets vreemds aan, zo’n vliegend nijlpaard.
Althans hier in het zuiden. Een alledaags straatbeeld mag ik wel zeggen. En dat ze regelmatig tegen lantaarnpalen vliegen daar kijkt niemand meer van op.
Vaak zijn ze in gezelschap van roze olifanten. Die kunnen ook vliegen trouwens. Vannacht nog een hele kudde waargenomen. Dan wil ik het nog niet hebben over een ander soort nijlpaarden. Op twee poten en een enorme bek. Maar die zitten bij jullie toch ook? Of is de natuur bij jullie inmiddels zo gedegenereerd dat die ook al zijn uitgestorven?
bromde Arnaud om 11:44 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

Een vliegend Nijlpaard, kledingverkoopster en een paspop. Daar moet een betaalsite van te maken zijn.
bromde hb () (URL) om 12:27 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

hb, maak van die paspop een plaspop en je loopt binnen denk ik.

(Ik dacht altijd dat die sites met html, css, flash en dat soort termen werden gemaakt. Maar daar heb ik dus helemaal geen verstand van. Vraag anders Marnix even of hij dat kan, een betaalsite maken van een Nijlpaard, kledingverkoopster en een plaspop.)
bromde Lennard om 14:03 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

Dat is web 2.0 dan kunnen dat soort dingen. Vooral het nijlpaard is belangrijk anders doet java het niet.
bromde hb (URL) om 14:17 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

Jaja, user generated community narrow casting. Of een plaatje van grote tieten.

Het is maar net waar je voor warmloopt.
bromde Marnix (URL) om 14:32 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

De combinatie heeft dan wel weer iets opwindends.
bromde hb (URL) om 14:34 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

Een soort Ruby on rails, zeg maar.
bromde Marnix (URL) om 15:20 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

Pfff, web 2.0… Ik doe het voor jetsers in ASCII! (.)(.)
bromde bewegende om 19:17 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

Een nijlpaard dat Ruby heet, Regen als metafoor voor rails. En de verwachtingen zijn hoog, vooral zonder rails. Overigens, paranoia als hij (ik dus) is, die rukkende jas was telepatisch. Hij kwam toen (door) dat nijlpaard. De hint moge sinds Jan Wolkers duidelijk zijn. Lange nagels doorgaans vrouwen en paspoppen rijmen literair niet.

Ejactu Latio Est
In modus est rebus
Komt tijd komt raad
Est bolus in Rebus
Komt schhijt, komt raad.

Oftewel:

Ejactu Latio Est

Ober,
Kunt u die vliegende herten van mijn kaasplankje verwijderen?
bromde Vilé om 21:41 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

Waarde Vilé, blijken die twee vermeende vliegende herten toch twee enorme zich voortplantende kakkerlakken te zijn. In welk een soort restaurant vertoefd U? Foei.
bromde Arnaud om 22:49 (op Zaterdag, 19 Augustus 2006)

Ik vind het wel vreemd dat er niemand op dat meisje die die paspop staat uit te kleden in gaat. Ligt het aan mij, of komen er steeds meer lesbies bij?

Twee straten verderop valt een trap op een man.
bromde Hoof om 12:56 (op Zondag, 20 Augustus 2006)

Ik ben dol op lesbies.
Het zou me niet verbazen als dat meisje in de etalage een rokje droeg, en dat een oplettend toeschouwer bij de worsteling met de pop kon zien dat haar slipje behoorlijk nat was. Maar daar wordt met geen woord over gerept, alsof dat geen belang zou hebben. Foei!
bromde Vincent Nemo om 13:53 (op Zondag, 20 Augustus 2006)

juist, als ik dus goed begrijp is deze site voor lesbo,s en rukkenden?
Dat ruikt naar sexisme!
bromde factor x (URL) om 16:36 (op Zondag, 20 Augustus 2006)

Factory: die ook maar volgens mij is de bicatsite volgens het protocol van de Baron een open podium voor alle gezindten, vrij en blij maar er heerst wel een lichte voorkeur voor hen die zich begiftigd en capabel genoeg achten een onderhoudend verhaaltje te bakken. Het is helemaal geen verplichting om in alles en in elke bijdrage iets met genitale sex te doen.
Hemel nee, misschien zelfs liever niet.

Maar op echt onoverkomelijk bezwaar of een lange verbanning naar het strafkamertje van de barons strenge majordomus zal het ook niet leiden.

Wat ik raden kan, ploeg eens door het archief onder Proza. Kunt u zich een vrijblijvende orientatie maken over de wansmakelijkheid, de arcahische non-sense of juist machtige en tedere sfeerverhalen of ronduit de drek en bagger wat het tot aan hier heeft geschopt.
En mocht u zich danig vervelen en het ook niet van de kerk en de kroegen mot hebben, mag u uitgenodigd weten.
Veel leesplezier.
bromde Peter om 18:58 (op Zondag, 20 Augustus 2006)

‘t Is maar dat u het weet.
bromde Vincent Nemo om 21:04 (op Zondag, 20 Augustus 2006)

Wat een zalige dag!

Ga ik nu even op vakantie.
bromde Marnix (URL) om 22:16 (op Zondag, 20 Augustus 2006)

Goh. Ben ik al weer zo lang terug?
bromde Hoof om 22:37 (op Zondag, 20 Augustus 2006)

Ik zie dat daar ook heel wat leeswerk aan te pas komt onder proza.
Het enige dat ik vandaag gelezen heb is :onvuighe zendingen worden geweigerd,met of zonder reden….daar moet ik nog even over nadenken…
bromde factor x (URL) om 09:27 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

@Arnoud, Het soort restaurants waarin ik vertoef ligt ter ballotage bij de baron op de plank, Geheimhouding tergt mijn gestel!

@Factor X: Sexisme is voor mensen zonder gevoel. Suggestie voor mensen met gevoel, hoe dubieus de gevoelswereld van deze of gene ook moge zijn (welkom in onze gelederen.

@Peter,
Een suggestief gekuisd vakantieverslag over La cuisine francaice iets van uw gading? Zoiets als stomakomen, orgaansquirken of befbraken?
Mag ik restaurant het vijfde kwartier aanbevelen?
bromde Vilé om 11:56 (op Maandag, 21 Augustus 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)