stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Vakantie 3.1 - Spencer Brandsen

Maandag, 7 Augustus 2006

Vakantie 3.1

Hier volgt dan het beloofde reisverslag:

We vertrokken om elf uur. Er was wind, soms uit het noorden, soms uit het noordoosten. Soms ook uit andere richtingen, het varieerde. De fietspaden waren bestrooid met gebroken schelpjes. Dat knispert gezellig onder de wielen, maar de scherpe randjes kunnen soms een lekke band veroorzaken. Daardoor lieten wij ons echter niet van de wijs brengen. We genoten volop van wat moedertje natuur te bieden had. Rond halftwee zagen we een bonte kiekendief. Henk wilde hem fotograferen, maar tegen de tijd dat hij zijn fototoestel uit de fietstas had gehaald, bleek de vogel – letterlijk – gevlogen! Rond drie uur hielden we halt bij een pittoreske uitspanning waar we een lichte lunch genoten. We zagen verscheidene vrouwen met kinderwagens. Maar ook mannen die liefdevol met de kleintjes omgingen. Dat is hier in Noorwegen wel anders dan bij ons! Daarna vervolgden we onze weg in de richting van Kjeppersfjord. De wind was inmiddels gedraaid en we hadden hem nu in de rug. Althans, bijna. Soms hadden we hem recht in de rug, soms ook schuin. Al met al schoten we lekker op. Rond halfvijf vreesde Henk een lekke band te hebben, maar het bleek loos alarm. Nadat we de – inderdaad wat zachte – band hadden opgepompt, vervolgden wij onze weg. Rond halfzes begonnen we wel wat trek te krijgen. Gelukkig hadden we nog een paar gevulde koeken in de bagage zitten, die we smakelijk verorberden. Nee, niet de bagage, gekkerd, maar de gevulde koeken! De avond begon nu langzaam te vallen... Volgens onze kaart moesten we nog zes kilometer fietsen voor we bij de camping waren. Nou, dat waren er dus wat meer, waardoor we in het donker de tent moesten opzetten.
Daarna hadden we inmiddels weer flink wat trek gekregen en begaven ons naar het vlak bij de camping gelegen 'Zeerovershol'. Het eten was niet geweldig en ze hadden geen bier, althans geen bier met alcohol erin. Wel alcoholvrij. Niettemin waren onze buikjes na afloop genoeg gevuld om het een paar dagen uit te kunnen houden, wat maar goed was ook, want van de prijs schrokken we ons een hoedje! Alles is hier trouwens duurder dan bij ons. Vooral alcohol en sigaretten, maar gelukkig roken en drinken we niet. Een Duits stel vertelde ons dat de werkloosheid in deze contreien al jaren rond de drieëneenhalve procent schommelt. Inmiddels was het al tamelijk laat geworden, dus besloten we om maar een uiltje te gaan knappen. De volgende ochtend waren we al weer vroeg uit de veren. Na de tent te hebben afgebroken en opgeborgen, bestegen wij onze fietsen om onze tocht te vervolgen. Het was weer bewolkt weer, maar volgens het weerbericht zou het niet gaan regenen.

door Spencer Brandsen

  Het nevelend huis 2 – De ruimte van schaduwrust
  De Koe

Hebt u ook de achterstandswijken van Oslo bezocht? Daar kan je nog voor een schappelijk prijsje een pitta eten.
bromde Vincent Nemo om 12:10 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Dat klinkt als een welbestede vakantie. Ooit wil ik dat ook nog ‘ns gaan doen.

Maar eerst binnenkort een aantal weken naast een zwembad liggen.
bromde Marnix (URL) om 12:12 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Zelden zoiets nietszeggends gelezen, maar dat zal dan wel weer de bedoeling zijn of zo…Het zal wel boven mijn middelmatige IQ-pet gaan, wat op zich niet verwonderlijk is.
bromde L* (URL) om 12:53 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Het lijkt godverdomme wel een column!
bromde urbain alpain (URL) om 13:36 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Volgens mij is het een parodie.
bromde Tanja () om 14:39 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Nee, dan eerder een persiflage.
bromde Vincent Nemo om 15:50 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Of een klucht?
bromde bicat om 15:51 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Ik dacht aan een synopsis.
bromde Marnix (URL) om 15:57 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Ik sluit mij volledig bij Marnix aan. Wat een fantastische vakantie. Geweldig gewoon. Ook ik zou graag eens zo een vakantie willen hebben. Met tent en fiets. Geweldig, fantastisch.
:: laad zorgvuldig zijn Holland & Holland cal. .358 Magn. en legt zorgvuldig aan op een enorme Gnoe ::
bromde Arnaud om 16:17 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Ik heb het liever over een synopsis want daar word ik altijd helemaal ontspannen van. Oftewel loom paren en bij voorkeur op een exotisch strand met een inheemse. Ja, een rascist mag je mij zeker noemen.
bromde Kiers om 16:41 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Een parodie is toch hetzelfde als een persiflage?
bromde Tanja () om 17:26 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Touché pussy cat!
bromde Vincent Nemo om 17:33 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Humor gaat altijd over de rug van anderen. Meestal de humorlozen.
bromde Kiers om 17:59 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Het zal mij nooit vervelen dat jij hier je humor komt lozen. Loos je ook nog elders?
bromde Vincent Nemo om 18:02 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

In jullie mand!
bromde Tanja () om 18:32 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Wat zullen we nou krijgen. We zijn je kuttenlikkertje niet!
bromde Vincent Nemo om 18:59 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Bah. Wat voorspelbaar. Of mag ik dat soms niet zeggen omdat ik een vrouw ben?
bromde Tanja () om 19:36 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Dit plaatje stamt uit de goede ouwe tijd. Toen bicat nog groen was en de updates dagelijks.
bromde een overvliegend mereltje om 19:50 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Nou, ik zou zeggen: Stuur dan zelf ook eens een stukje tekst in…
bromde Tanja () om 19:58 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Zeg Tanja van uwnet.nl (een domeinnaam die trouwens behoorlijk gereformeerd klinkt), je kan dan wel een beetje bijdehand komen doen, maar dit is wel een fijn stukje huisvlijt, ja. Toen deden we dat nog, tussen het scrapbooken en de ministeck in. Wanneer kunnen we van jou een breiwerkje verwachten?

Ik herinner me ineens een straaljager die door de site vloog, en iets met bommen. Of haal ik nou nostalgie en actualiteit door elkaar?
bromde Marnix (URL) om 21:35 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Lol! schitterend reisverslag! Hulde!!
bromde Sikbock om 21:54 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

‘Ik ging op de schommel naast haar zitten, en stak een sigaret op. Ze zong een liedje, terwijl ze met haar blonde huppelvlechten speelde. Er vlogen twee ruziënde kraaien over. De hond keek me aan. Ik tilde hem op en kriebelde hem achter z’n oren. Zo zaten we een tijdje met z’n drieën.’
bromde de nostalgist (URL) om 22:08 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Ja, vroeger was alles beter…
bromde Gerard Gemeenplaats om 22:34 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Nou, ik weet nog goed hoe ik met 14k4 inbelde. Dan is het nu, met ADSL2 en meer dan genoeg goedgevulde nieuwsgroepen, toch echt wel een tikkie interessanter.
bromde Marnix (URL) om 22:53 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Alhoewel de vele spontane vreet- en drinkpartijen natuurlijk wél weer tot mijmeren stemmen.
bromde Marnix (URL) om 22:56 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

“Van Noorwegen wordt je heel rustig en weet je niet of het nou de wind is of de fietstrappers zijn die je vooruit stuurt. Of de klotsende maag die nog natrilt in mijn rechterjaszak”

Kleine synopsis van eerste verhoor:

De verdachte spreekt wel maar zijn gedachten zijn wat ongecoordineerd en hij kijkt er wat verloren bij. Hij vraagt steeds om zeep en wil bellen blazen. Dit wordt niet toegestaan in verband met vermoedens over een latent gevaar voor een suicidepoging.

Wij recommanderen de edelachtbare een periode van minimaal 3 maanden solitaire opsluiting en aansluitend psychiatrisch onderzoek.


Dit getuigeverslag is in aanwezigheid van diender Kraaienpoot en stenografe Meulendijks opgetekend in het jaar des heren 2028 te Snorrenslope.
bromde Peter om 23:22 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

over wind gesproken: De meeste wind waait weg. Want: Wie wind zaait, zal het op de fiets moeilijk krijgen. Dit word ook wel genoemd: de wind van tevoren krijgen.
bromde Citizen Kane () (URL) om 23:45 (op Maandag, 7 Augustus 2006)

Of van achteren.
bromde Tanja om 00:41 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Van achteren! Ze zei van achteren!
bromde ??? () om 09:50 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

@???: Maak er gebruik van zou ik zeggen…
bromde Slagers (URL) om 10:13 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Dra. Kent u dat woord? Het is kort voor weldra. “Dra zal moeder een verkwikkend glas grenadine voor ons maken, als ze klaar is met de Tarzan, tot die tijd moeten we ons zelf maar zien te vermaken”, Was het soort zinnetje dat ons vader vaak uitsprak, terwijl hij een krantje las en aan zijn pijp lurkte. En dat terwijl hij helemaal niet kon lezen. Het gebeurde dan ook niet zelden dat hij de krant ondersteboven hield. Tot groot jolijt van mij en mijn veertien zussen. We zeiden dan niets, maar gniffelden achter onze handen. Vooral als dominee De Brienskolder langskwam, was het gniffelen geblazen. Want dan wilde mijn vader graag intellectueel overkomen. Dan moest mijn jongste zus altijd zijn pijp vasthouden, zodat hij zowel de krant als Harry Mulisch’ ‘De ontdekking van de Hemel’ kon vasthouden. Niet zelden omgekeerd, zoals gezegd. Als de dominee dan binnenkwam, deed vader alsof hij afwisselend de krant en ‘De Ontdekking van de Hemel’ las. ‘Aha’, zei hij zo nu en dan, terwijl hij een trekje van zijn pijp nam. ‘Aha.’ De dominee schraapte dan zijn keel en dan deed mijn vader alsof hij opschrok uit zijn concentratie. ‘Oh sorry, eerwaarde’, zei hij dan, ‘hoe onbeleefd van mij. Gaat u toch alstublieft zitten. Moeder de vrouw is nog even met de Tarzan bezig, maar zal zich dra bij ons voegen. Bernadette, wil jij de eerwaarde zolang even bevredigen.’ En dan wees hij nonchalant naar Bernadette die zich vervolgens demonstratief zuchtend van haar taak kweet.
bromde Max J. Molovich (URL) om 10:44 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Nog een fijne vakantieanecdote en- zoals..
bromde Peter om 12:35 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Goed nieuws mensen, zojuist vernomen op de website van die aardige jongens van Panzerfaust: Kinky ‘The Asshole from El Paso’ Friedman (bekend van ‘They ain’t making jews like Jesus any more) heeft zich kandidaat gesteld voor Governor van Texas. Zie hier voor een bijzonder aanstekelijke reportage.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:47 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

:: krijgt vreselijk naar bericht door van de dokter ::

“Kiers, je hebt rukkerseczeem.”

Nou daar gaat je toekomst dan.
bromde Kiers om 13:22 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Probeert die hoofloze Hoof nu een denkbeeldig sigaretje te roken? Of is het een denkbeeldig mannelijk reporductieorgaan dat hij losjes tussen duim, ringvinger en pink geklemd naar de onzichtbare mond leidt?
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:48 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Reproductieorgaan, bedoelde ik natuurlijk.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:49 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

pomtiedomtiedom…
bromde cellulite om 15:50 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Hmpffffff…
bromde Tampon om 16:26 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Hallekidee hollee ik sta op de kaart. Kijk maar onder (link) En ik krijg geld! Van het Vlaams Fonds voor de letteren. Lach ik me bij deze voorzichttig een liesbreuk… Regurgituri te salutant!
bromde grrritshaetha35wrgHE (URL) om 17:36 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Hé, Grazstqw;eir;seytssts!!! Eindelijk dat stuk beton van je af kunnen krijgen?
bromde Marnix (URL) om 17:42 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

het was even doorknagen, maar allez
bromde grrritshaethhs64uj4 om 17:44 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Samgar?

(...)

Wow.
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:49 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Ik kende ooit iemand en die stonk uit zijn bek als een golfbreker. Gelukkig zie ik hem niet meer.
bromde Vincentgar Nemo om 17:55 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Samgar. Was dat niet een zanger van een hardrockband?
bromde Hoof om 20:23 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

GR666TS de Grote…

“hij heeft vier nichtjes en is dol op Dahl”

..blijkt een gewoon mens te zijn.

:: gaat stilletjes in een hoekje zitten wenen ::
bromde Kiers om 20:25 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Nou, gefeliciteerd! Een mijlpaal… (dat zei mijn vrouw vanochtend trouwens ook tegen me toen ik wakker werd met een goed humeur).
bromde L*gar (URL) om 21:24 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Een mijlpaal, die heb je toch ‘s morgens in de bus?
bromde Hoofgar om 22:34 (op Dinsdag, 8 Augustus 2006)

Cool man, nu iedereen een nickname heeft!
bromde Kiersgar om 08:52 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Wat een warm gevoel!
bromde Sugar om 09:25 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Sammy Hagar, oervader van alle Noormannen.

- kwaakt wat –
bromde Kick Gar om 09:34 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Wat een práchtige morgen!

Ga ik nu even de dakgoot plempen.
bromde Garnix (URL) om 09:37 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Het stond al in de sterren geschreven.
bromde Char,het medium. () om 09:50 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

De gisteren mocht er anders ook wel wezen, wat mij betreft. Totdat ik een betere vrijetijdsbesteding heb gevonden, vind ik het wel wat hoor, dat zuipen.
bromde Gar J. Garlovich (URL) om 09:52 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Ook in mijn tweede bioscoopfilm ben ik een irritante kutkat!
bromde Garfield (URL) om 09:55 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Iedere dag een update. Ja, dat zou me wel aanstaan. Maar dan moet er natuurlijk wel wat meer geschreven worden door de bicatters…
bromde Tanja () om 10:58 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

We hebben een mol in ons midden, wat ik u gar! Garrrrrr!
bromde Garcent Garo om 13:36 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Niet alleen niks schrijven, maar nog paranoide ook…
bromde Tanja. () om 14:30 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Een oranje mol (gelderlander deze week)
bromde factor x om 14:37 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Maar ondertussen wordt in ons eigen Etten – Leur dus wel mooi het allerlekkerste geitenkaasje van de hele wereld gemaakt.
bromde Tanja. () om 14:58 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Hebben ze in Etten-Leur tegenwoordig ook al geiten? Het is toch een ware metropool.
bromde Gar J. Garlovich (URL) om 15:12 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Ach, ga toch mal fietsen! Toen jullie Hollanders nog op zeebodem lagen maakten wij in de Heimat al de beste geitenkaasjes uit de melk
van de Fiere Duitse Geit die stevig op zijn poten staat en de kop trots in de nek legt. En dan het recept stelen en er thuis goede sier mee maken. Bah!
bromde Heinrich. () om 15:16 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

Een ontroerend beeld. En zo symbolisch ook.
bromde Marnix (URL) om 18:32 (op Woensdag, 9 Augustus 2006)

He, ik mis wat, ik mis alle reacties en commentaar van de heer spencer, een van onze weinige dames tanja, en het stekelvarken heinrich. hoe komt dit? is dit geschiedvervalsing, nazipraktijken?
ik mag dan zelf nooit commentaar leveren (op deze keer na dus), maar las die 3 met veel genoegen. eindelijk eens wat leven in de brouwerij. eindelijk eens wat anders dan dat studentikoze gezwets over geslachtsdelen.
de beroemde sessie met meer dan 100 reacties op 1 dag, die waren toch te danken aan de 3 bovengenoemde personen, zonder die 3 was het ongetwijfeld weer verzand in niks en waren er zeker niet zoveel reacties geweest.
ik verzoek u dan ook vriendelijk de reacties weer terug te plaatsen anders zie ik mij genoodzaakt uw site te boycotten en hierbij vraag ik iedereen die het met mij eens is tevens bicat te boycotten tot alle commentaar en reacties weer in oorspronkelijke staat geplaatst zijn.
vriendelijke dank voor uw aandacht.
marjolijn
bromde marjolijn () om 12:11 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)

mocht iemand willen reageren, ik zag dat ik mijn verkeerde emailadres had ingevuld. bij deze de goede, mijn excuses hiervoor, wil niet beticht worden van onduidelijke praktijken
marjolijn
bromde marjolijn () om 12:16 (op Donderdag, 10 Augustus 2006)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)