stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Winter in Leusden 4-5 - Spencer Brandsen

Woensdag, 26 Juli 2006

Winter in Leusden 4-5

(Vervolg op 'Winter in Leusden 4-4')


Maar, vroeg Henk, zit je dan zo krap in de financiën, Ane, dat je vijf maanden achter elkaar gehaktballen moet eten? Want als je genoeg geld hebt, doe je zoiets toch niet, lijkt me. Je ontwierp toch boeken of zo?
Boekomslagen, boekomslagen, ik ontwierp boekomslagen. Heb ik jaren gedaan. Ik heb de wereld verrijkt met roemruchte titels als 'Drie maatjes kleiner in 2 weken', 'Wat mijn magnetron nog meer kan', 'Geluk: De cursus', 'Hoe maak ik mijn kind intelligenter zodat ik minder afga', en het absolute hoogtepunt 'Management met metaforen', waarop een aardbol omcirkeld wordt door een enorme adelaar. Met een hakenkruis erbij had het ook nazipropaganda kunnen zijn, maar bij de uitgever waren ze er erg enthousiast over. Sommige dingen veranderen kennelijk nooit. Maar met boekomslagen kun je als freelance grafisch ontwerper vandaag de dag geen droog brood meer verdienen, want die uitgeverijen fuseren de hele tijd en dan is er altijd wel een grafisch ontwerper die bevriend is met een van de directeuren...
En ik ben ook nog reclamefotograaf geweest. Vijfentwintig jaar lang ben ik iedere dag met zware tegenzin naar mijn werk gegaan om daar allerlei troep voor in Blokker-foldertjes en zo te fotograferen.
Nou nou, zei Henk, vijfentwintig jaar met tegenzin... Er zullen toch ook wel eens dagen zijn geweest dat je dacht van: hè ja, lekker, dingen fotograferen?
Nee, zei Heer Ane beslist, nee, nooit! Er is nooit een dag geweest dat ik er zin in had! Nooit! Vandaar dat ik er geen problemen mee heb dat ik nu een uitkering ontvang, hoe laag die ook is. Ik vind dat ik mijn bijdrage aan de samenleving voldaan heb, nu moeten anderen het maar doen. Zelf doe ik helemaal niks meer, ze zoeken het verder maar uit. Tja, het is natuurlijk ook niet niks als je vijfentwintig jaar... iedere dag met tegenzin... haperde Henk beteuterd.
Zal ik dan nog maar een Eurogramschtel voor je inschenken? Graag, met niet te veel schuim, want anders hap je zo in de lucht.
En hoe ziet je dag er tegenwoordig dan uit, zo met dat niks doen? vroeg Henk terwijl hij – bijna routineus al – de bieren mengde. Nou, ik sta 's ochtends op, niet te vroeg, zo rond een uur of elf. En dan? Nou, niks 'en dan', dat was het eigenlijk wel zo'n beetje. Ik drink twee koppen koffie waarna ik leegloop in de plee. Rond een uur of halfeen neem ik mijn eerste glaasje ouzo, met flink wat water erbij. Want je moet rustig beginnen. Haastige spoed is zelden goed. Met mijn drankje in de hand ga ik dan op de bank zitten en begin te mijmeren.

door Spencer Brandsen

  Autonieuws [voor Wim Oude Weernink]
  Het nevelend huis 1 – Weemoed in sepia

Ik heb nog drie boeken met omslagen van de illustere Heer Ane liggen: “Waarom linksdragenden rechtshandig zijn”, “De neger en het geweer” en “Pas op voor linksdragende rechtshandige negers met een geweer, vooral als die laatste halfautomatisch zijn”.
bromde Citizen Kane () om 10:58 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

reclame en boodschap:

De onbekende fotograaf,die zo bekend werk maakt..
Dat is ook niet echt motiverend
bromde factor x om 11:23 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Leusden,

Gisteravond is op de Middenweg in Leusden een 55 jarige automobilist aangehouden die er van werd verdacht te weinig te hebben gedronken. De blaastest wees – [min] 397 Uggels uit. Het ergste geval van uitdroging in 34 jaar! Nadat hij onder toezicht van de politie 3 blikjes bier had leeggedronken kon hij zijn weg vervolgen. Zijn rijbewijs mocht hij houden maar zijn broek werd ingenomen.
bromde Heinrich. () om 11:28 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Alledaagse melonamie wegdrinken om routineuze verworden passie weg te mijmeren. Lijkt me wel wat. Waar kan ik solliciteren voor uiteringstrekker?

Factor X: Moet alles wat we doen motiverend zijn? Of ben je slechts overgeleverd aan een geheel onschuldige carrieredwangneurose? Verdwijnt meestal vanzelf voorbij de vijftig (schat ik, denk ik, hoop ik), of na een wat langere periode uitkeringsgenot. Ik schaar me geheel achter heer Ane! Kom, laten we de bloemetjes niet buiten zetten, we gaan zelf naar buiten. Het is moooi weer, en het geluk, de ellende, en alle andere voor het gemak even vergeten emoties die rondvliegen lachen ons toe. De wereld is weer mooi vandaag (nee, geen Prozac)!
bromde Vilé om 12:16 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Ik werk nog maar 3 jaar, met tegenzin. Dan heb je nog niets te morren.
bromde Vincent Nemo om 12:18 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Inderdaad de zon schijnt,dat is al een motivatie om te genieten.
cariéredwangneurose,geloof niet dat ik daar last van heb,alhoewel ik wel enige fobiën heb opgelopen gedurende mijn leven.
Het ergste is de formulierenfobiën.
Ik schaar me achter Vilé en Ane en genieten van de mooie dingen die het leven te bieden heeft.
bromde factor x om 13:15 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Zoals reetzweet en eikelkaas!
bromde Vincent Nemo om 13:32 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Ze smelten de kázén.
bromde reclameblokje om 13:51 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

@Vincent daarom besnijden de islamieten hun pieten .
Zo zie je maar.

gaat een siesta houden
Uit elk cultuur moet je het goede tot jezelf maken.
bromde factor x om 14:12 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Nee, die besnijdenis is een castratiesymbool. Het alfadier mag als enige paren. Ik weiger me aan zulke praktijken te onderwerpen.

::smeert zich nog een toastje zongerijpte kaas::
bromde Vincent Nemo om 16:15 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Dat zijn van die belangrijke gebeurtenissen waar later je kinderen naar zullen vragen, Vincent. Ik stel het me al helemaal voor me. “Pappa, weet jij nog waar jij was toen Rudi Carell vermoord werd?” Je wilt wel antwoorden, maar je kan het niet! Je steekt een warrig verhaal af over negers en Frau Antje in de hoop dat je kleine er niet doorheen prikt. Maar ergens achterin je hoofd blijft het toch knagen: Rudi Carell, verdomme, ja, het is waar. Vagelijk herinner je iets over politieke dissidenten en verborgen agenda’s. Maar wat?
bromde bewegende om 16:39 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

U doelt op Rudolf Wijbrand Kesselaar? Ja, die kuiste zowat tesamen met Sydd Barret zijn schup af.
Ik herinner het me nog uitstekend, die dag vierde ik boerendag in Tanzania. Ik heb toen nog samen met het masaimeisje trrrketalala, ja die met de leuke tietjes, pietje trekken pietje trekken hoi hoi hoi geboerd, waarna ik haar met driedubbel condoom langs achter nam. Wat een tijd.
bromde Vincent Nemo om 19:06 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Na lezen van Winter in Leusden heeft de NS besloten tot de produktie van speciale zomerbroeken voor machinisten en conducteurs.
bromde Heinrich. () om 19:09 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

Niet te kort mag ik hopen .
Anders zie je de kaaskoppen ertussen uit knijpen.
bromde factor x om 20:42 (op Woensdag, 26 Juli 2006)

:: rolt alvast een toeter ::

31 jul 2006 Rolling Stones
Amsterdam ArenA, Amsterdam ZO
artiest(en) Rolling Stones
voorprogramma Toots & the Maytals
aanvang 19:00 uur
bromde Kiers (URL) om 09:08 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

De Rolling Stones? Leven die dan nog? Ik wist trouwens ook niet dat Toots Thielemans tegenwoordig met de Maytals optreedt. Zo leer je nog eens wat.
bromde Heinrich. () om 09:23 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Quizvraag: Hoe oud is de man die zegt: Popmuziek? Ja hoor, ik ben fan van de Stones. De laatste lp die ik van ze gekocht heb was Black and Blue want daarna werd het toch een stuk minder.
Maar als ze in Nederland optreden in een stadion of veehal dan ga ik er nog altijd heen. Mijn zoontje neem ik dan mee en die mag dan op mijn schouders zitten. De geluidskwaliteit is altijd vreselijk slecht omdat die knoppendraaiers al jaren stokdoof zijn, wat niet verwonderlijk is als je voortdurend aan 120 db bent blootgesteld, maar achteraf zeg ik altijd dat het ‘fantastisch’ klonk wat ik zelf nog geloof ook. Dat komt doordat het ‘gezellig samenzijn’ met soortgenoten een positief effekt heeft op de perceptie. Het ‘hoe meer zielen hoe meer vreugdesyndroom’. Enz. Onder de inzenders van goede antwoorden wordt een boekenbon verloot.
bromde Heinrich. () om 09:47 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Ik twijfel nog tussen Jack Spijkerman en Jan Marijnissen.
bromde bicat om 10:20 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Daar is de leeftijd wel van op te zoeken denk ik…
bromde bicat om 10:23 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

U bent warm, beste bicat. Maar ik had het over het op de schouders nemen van de ZOON, niet van de KLEINZOON.
bromde Heinrich. () om 10:36 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Zit ik gisteren nietsvermoedend op m’n kamer met de ramen dicht achter m’n computer. Voel ik ineens vanaf mijn nek langzaam een zweetdruppel naar beneden glijden, zo over mijn ruggengraat, rechtstreeks mijn bilnaad in. Zeer aangenaam gevoel, dat wel, maar hoe dit zo kwam was mij een raadsel. Navraag leerde dat er een hittegolf heerst in Nederland.
bromde Max J. Molovich (URL) om 10:36 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Ik heb ooit Mick Jagger in een rokje zien optreden. Doet ie nu niet meer. Ja, wat wil je, die wordt ook een dagje ouder.
bromde Tanja. () om 10:48 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

dus TOCH Matthijs van Nieuwkerk.
bromde bicat om 10:50 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Het juiste antwoord was 50 jaar. Bicat kwam dichtbij, want de gemiddelde leeftijd – alles optellen en door 3 delen – van Jack Spijkerman, Jan Marijnissen en Matthijs van Nieuwkerk is ruim 52,6 jaar. In de buurt, maar we moeten streng zijn.
Zo, nu dan eerst maar een boekenbon aan mezelf opsturen. Of zal ik maar meteen ‘Bravehearts: Men in skirts’ van Andrew Bolton bestellen?
bromde Heinrich () om 11:04 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Doe maar, leuk boek, met veel foto’s. Niet alleen Mick Jagger in rokje, maar ook Prince en natuurlijk David Bowie.
Trouwens, had die Anja nu ook een uitkering en zo ja welke want ik weet het niet meer.
bromde Tanja () om 11:17 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Wat een héérlijke dag!

Ga ik nu even de ijsberen afprijzen.
bromde Marnix (URL) om 11:23 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Afprijzen? Moeten ze niet juist duurder worden? Want het lijkt me
dat er op dit moment juist extra vraag naar is.
bromde Heinrich. () om 11:29 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Het zijn ijsberen met een klein fabrieksfoutje.
bromde Marnix (URL) om 11:36 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Zijn het soms van die ijsbeertjes die aan hun ouders vragen of ze wel echte ijsberen zijn en of opa en oma ook echte ijsberen waren en dat de ouders dan vragen waarom ze dat vragen en dat die ijsbeertjes dan zeggen: Nou,eh.. we hebben het zo koud..?
bromde Heinrich. () om 11:42 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Ik voel me vandaag als Rex Junior in de verkeerde boom.
bromde bewegende (URL) om 11:43 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Nee. Dit zijn ijsberen die af en toe onderdelen verliezen.
bromde Marnix (URL) om 11:54 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Er af vallende onderdelen? Ja, dat verandert de zaak natuurlijk.
bromde Heinrich. () om 12:00 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Zijn die onderdelen in hoofdzaak bruin?
bromde Vincent Nemo om 12:17 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Nou, dat is juist het ingewikkelde: er is geen enkele lijn in te ontdekken. De ene keer is het een teennagel; de volgende keer rolt er een oog uit. Heel lastig om te achterhalen waar ‘m dat nou in zit.
bromde Marnix (URL) om 12:24 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

:: grabbelt in oude doos ::

Zeg, kennen jullie die van die beer en dat konijn die in dat bos zitten te schijten?
bromde Eddie Murphy om 12:34 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

De natuur krijgt rare kuren. Dat komt de aarde steeds meer vervuild raakt. Onderzoekers ontdekten iets vreemd op een eiland bij de
noordpool. Daar leven 3.000 ijsberen. Een deel van die ijsberen is tegelijk beer en berin. Hun lichaam is misvormd. Eigenlijk zijn het berinnen. Maar ze hebben ook een penis. De onderzoekers telden al 40 van die dieren. Ook de meeuwen op het eiland hebben het. Ze zijn
tegelijk mannetje en vrouwtje. De dieren zouden heel kwetsbaar zijn.
De vervuiling komt uit Europa. De wind blaast gif naar het noorden. Vooral het gif DDT en gif uit rook van fabrieken zouden het geslacht van de dieren veranderen. Ook op andere plaatsen zag men dat gif het geslacht van dieren veranderde.
bromde een milieuactivitist om 12:42 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Eigenlijk wel handig. Alles in eigen huis hebben. Hoeveel DDT moet ik daarvoor innemen?
bromde Heinrich. () om 13:41 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Gaan we weeral een minderheid in het belachelijke trekken ja?
bromde Hermafrodiet om 13:52 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Mag ik ook wat zeggen? Mooi, dank u!
bromde L* om 14:09 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Over recensies gesproken, zal ik morgen dan een recensie geven van het concert waar ik vanavond heenga in de kleine zaal van Paradiso?
bromde Kiers (URL) om 14:10 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Hahaha. De Stonesfan gaat in de verdediging!
bromde Heinrich. () om 14:17 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Grappig eigenlijk hoe mileuverontreiniging soms een heel verschillend effekt op levende wezens heeft. In China worden 150.000 mensen per jaar er niet tweeslachtig van. Nee, ze gaan gewoon dood. Typisch.
bromde Tanja. () om 14:22 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Tja, dat krijg je er van als je met je hoofd in de wolken loopt.
bromde 1234567 () om 14:35 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Weet Heinrich wel wie die voor zich heeft? Eerst Kiers’ xenofobie als kinderachtig omschrijven en vervolgens zijn adoratie voor de Stones belachelijk maken. Er wordt hier met vuur gespeeld, zeg ik u, MET VUUR!!!! Er is voor minder genocide gepleegd in de geschiedenis van de mensheid.
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:06 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Zegt u dat wel. Zo is er net weer een massagraf bij Sebrenica – of hoe het heten mag – gevonden. En waar ging dat nou om? Een verloren veldslag in 1187 of zoiets.
En die paar miljoen dode Hutu’s en Tutsi’s schijnen te wijten te zijn aan een klein uiterlijk verschil. Maar als buitenstaander kan je dat geeneens zien..
Verder heb ik niets tegen de heer Kiers, integendeel, ik vind hem een sympathieke, intelligente en warme verschijning, al mag hij wel wat vaker flossen. Maar ik mag mensen graag belachelijk maken. Waarschijnlijk heb ik als kind te weinig borstvoeding gehad. Of juist te veel. Ik wil u ook wel belachelijk maken als u wat informatie aandraagt, of moet ik zelf even kijken op uw website?
bromde Heinrich. () om 15:19 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Ik schijn nogal lange tenen hebben. Zo lang dat er speciale schoenen voor mij ontworpen moeten worden. En dan nog steken m’n tenen er soms dwars doorheen. Ik heb daar mee leren leven. Met vallen en opstaan, want over lange tenen kun je makkelijk struikelen. Bovendien zijn mijn lange tenen geregeld tussen de spaken van mijn lieve fiets gekomen. Met bijzonder ernstige gevolgen tot gevolg. De nooit als dusdanig erkende genocide in Oost-Timor was er een direct gevolg van, om maar iets te noemen. Maar zoals gezegd, ik heb er mee leren leven. Als mensen mijn lange tenen belachelijk maken, dan glimlach ik besmuikt en ga ik mijns weegs. Op naar nieuwe avonduren! Want de avond is mij lief.
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:28 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Beste Max, ik heb even op uw website gekeken en het was meteen raak. Max is namelijk ook maar eens naar Italie afgereist, naar Venetie nog wel, en meent daar verslag van te moeten uitbrengen, maar in plaats van met iets typisch Venetiaans aan te komen beschrijft hij zijn confrontatie met een paar bedelaars, een ervaring waar je tegenwoordig Nederland niet eens voor uit hoeft. Met een klisjeematige mengeling van studentikoze arrogantie en neerbuigendheid, gekoppeld aan een oerhollandse krenterigheid, beschrijft hij wat er allemaal door hem heen gaat, maar je weet al hoe het afloopt: Toch maar wat geven, om jezelf beter te voelen. Ach meneer Max, wat ontzettend voor de hand liggend en middelmatig!
Ziet u wel , er is niks aan. En dan heb ik het nog niet eens gehad over wie de bekendste drager van te lange schoenen is: Pipo de clown..
bromde Heinrich. () om 15:45 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Ik ben een keer naar de stones in paradiso geweest; duur en slecht. Geef mij Patti Smith maar of Willard Grant of Prince, die maakt er tenminste een show van en heeft geen beademing nodig tussendoor..en altijd veel lekkere wijven bij Prince…daar hadden de stones geen last van…het halve publiek bestond overigens uit bejaarde journalisten en schouwburgdirecteuren oid…ik was zwaar teleurgesteld…tja, wat wil je ook na tig jaar behoren de stones net zo tot het establishment als pak ‘m beet het eerste de beste kaaps-viooltje in de aanbieding bij Lidl..tjsa..
bromde L* (URL) om 16:03 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Wie wil er weten wat er op de B-kant van een MP3’tje staat?
bromde Vilé om 16:20 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Fuck, they got me… Moet ik mijn truitje nu teruggeven?
bromde Floyd Landis om 16:21 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Tja, en nu ik dan toch bezig ben met mensen belachelijk te maken: L [Lul?] is dus nog naar de Stones geweest toen ze nog in Paradiso speelden. Nou, dat was dan wel HEEL erg lang geleden. Als jong broekje met puistjes zal hij wel erg zijn opgevallen tussen de bejaarde journalisten en schouwburgdirecteuren van het Establishment [kan ik daar het adres en telefoonnummer van krijgen?]. En dan ook nog geen lekkere wijven! Enz. Ik zei het al, er is niks aan, heel makkelijk.
Maar wel leuk.
bromde Heinrich. () om 16:24 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Een paar jaar geleden speelden de Stones nog in Paradiso. Het was een geheim concert, meen ik mij te herinneren, enkel en alleen voor de happy few, maar daartoe hoort L* natuurlijk ook, dat moge bekend wezen.

En verder wens ik u te bedanken voor de beledigingen aan het adres van ondergetekende. Het was een waar genoegen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:45 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

L is eigenlijk kut – zoals wij allemaal. Maar dit terzijde.
bromde Vincent Nemo om 16:45 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Geen dank, beste Max, het was me een genoegen. Als ik nog eens iets voor u kan betekenen moet u het maar even laten weten. Welke idioot noemt zichzelf trouwens nu Vincent Nemo?
Is het soms een schilderende duikbootkapitein met maar 1 oor?
bromde Heinrich. () om 16:53 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Vince, you’re Het hele Leven is Kudt. We leven op een grote Kudtplaneet, Kudtgeboren worden, en Kudtversterven.
Kudt rules, maar dat terKudtzheijdze.
Ga ik nu even een fetish sherrytje nemen. Met Cocktailprikkert. Heeft iemand de cherries gezien?
bromde Vilé om 16:55 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Heinrich, als je net zo neukt als je (zogenaamd) beledigend bent, ben je volgens mij al jaren impotent…kortom ik ben stijl achterover gevallen en nog aan het bijkomen.

Oh, en je bent een dode eend die ronddobbert in een slootje ergens achter een stukje braakliggend land in Lelystad.
bromde L* (URL) om 16:57 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Kom kom, L*, voor een Duitser is het toch verre van slecht?
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:05 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Beste L, ik heb nooit beweerd dat ik beledigend ben, alleen maar dat ik graag mensen belachelijk maak. Die van die dode eend kende ik al en ‘stijl’ is in dit geval met een korte Y: steil dus.
En waar bent u nu eigenlijk van aan het bijkomen, uw halfjaarlijkse orgasme?
bromde Heinrich. om 17:09 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Even voor de duidelijkheid want u moet weten ik ben gek op duidelijkheden, ondubbelzinnige voor de hand liggende doorzichtigheden als de lauwe straal ochtendzeik na een nachtje buffelen aan de bar. Dat verschrikkelijke intieme concert van de Stones voor de Happy Few was in de zomer van 2003 in Vredenburg in Utrecht waar de mannen in dat jaar drie soorten concerten gaven; clubs, stadions en arena’s en dientengevolge Vredenburg, AHOY en De Kuip bezochten. Het concert dat de Stones in Paradiso gaven dateert van alweer heel veel langer geleden. Opnames van die tour werden gebruikt voor de cd Stripped in 1995. Dat u het even weet.

Daarnaast zat ik gisteren in het Concertgebouw met mijn lief te luisteren naar Hermann Max en was u daar geweest dan had u mijn trillend lipje gezien want de zaal werd wel gedimd maar niet verduisterd en ik ben een snel te emotioneren mens. Ik denk wel eens dat ik in vier dimensies tegelijk leef door mijn grote Emotionele Quotiënt.

Maar vanavond is het eerst even tijd om hakkend aan de bar de ruigste soort te zien na de uitvinding van The Sex Pistols en Johnny Rotten die jaren later ook een gewoon mens bleek te zijn, alvorens maandagmiddag af te reizen naar het Amstel Hotel. U kunt mij daar in de lobby om een handtekening vragen als ik niet druk bezig ben met drie van mijn beste kameraden een magnum Roederer te laten ontkurken. Om vervolgens de metro te nemen naar de ArenA waar Toots & The Maytals het voorprogramma vormen. Toots & The Maytals, zij speelden nog ska voordat de reggae bestond. Sterker, zij benoemden de reggae. En dan de Stones natuurlijk. Om af te toppen op 15 augustus met Angie Stone, alweer in Paradiso. En weet u wat het mooiste is aan Angie Stone? Die ontzettend dikke zwarte kont van haar. Prachtig!
bromde Kiers om 17:31 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Wat maakt het uit, your doing a lousy job, daar gaat het om.

Oh, en je bent een beschimmelde aardappel met een ernstig geval van zakrot.

Duitser.
bromde L* om 17:32 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

En dan nog wat: Voor de ‘geheime’ concerten van de Stones worden dus WEL de ‘happy few’ uitgenodigd, maar die behoren dus NIET tot het establishment.. Althans, niet als ze L* heten. Zo leer je er iedere dag iets bij.
bromde Heinrich. om 17:33 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Overigens over dat concert van de Stones in Paradiso, het zal ongetwijfeld 1995 zijn geweest, dat laat ik graag aan de kenners over. Van te voren lieten de heren echter een derde balkon aanleggen (je kon er niet op staan) omdat dat ‘leuker’ zou staan op de video die diende te worden opgenomen (‘Like a Rolling Stone’, de Dylan classic onvergetlijk vertolkt door Jimi Hendrix). Er mocht niet gerookt worden tijdens het concert en de belichting mocht hun oude koppen niet te veel doen opvallen. De kleedkamers moesten worden geverfd en er lag een lijst met dieet-eisen, inclusief kaviaar enz. De heren speelde krap zeventig minuten voor de bon ton en hup terug naar het hotel voor een massage en een pedicure.

That’s rock ‘n roll for you…

Nee, dan Suicidal Tendencies…
bromde L* om 17:40 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

En dan wederom nog wat. Een ‘paar jaar geleden’ blijkt dus 11 jaar te zijn. Dat is dus 9 jaar te veel, want ik heb op school geleerd dat een paar 2 [zwei] betekent. Of verschijnen er bij de kerkelijke inzegening van een huwelijk in het Molovichiaanse universum soms 11 personen voor het altaar? Verdammt nog maal, stelletje leugenaars!
bromde Heinrich om 17:48 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Die uiercrème van Eldena vind ik ronduit slecht. Maar wat kan je verwachten van een potje van 300 gram voor nog geen euro.
bromde Vincent Nemo om 18:26 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

En wat voor wijn drink je bij Opperdoezer Ronde?
Een Pinot Blanc, een Riesling of gewoon een Chardonay?
bromde L* om 18:41 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Ja, reuze interessant allemaal, maar hoeveel oren heeft u nu eigenlijk?
En nu een mop.
Een man rijdt in zijn Landrover door de woestijn. Op zeker moment stuit hij op een naakte man die aan handen en voeten gebonden is. Hij stopt en vraagt wat er gebeurd is. Nou, zegt de naakte man, ik reed in mijn Landrover door de woestijn en kwam een lifter tegen. Ik vond dat ik die moest meenemen, want je laat iemand toch niet in de woestijn staan? Maar hij had een pistool en is er met mijn auto, mijn geld en mijn kleren vandoor gegaan! En hij heeft me ook nog in mijn reet geneukt!
Nou, zegt de andere man terwijl hij zijn gulp openmaakt, je treft het niet vandaag..
bromde Heinrich () om 18:47 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

En dan wederom nog maal wat. Kan het niet eens een keer afgelopen zijn met al dat gezanik over eten? Daar is het trouwens nu veel te warm voor.
bromde Heinrich. () om 18:56 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Van lekker eten wordt ik vrolijk…
bromde L* om 19:02 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Nou en? Er zijn wel meer dingen waar je vrolijk van wordt maar daarom hoef je toch nog niet anderen daar de hele tijd mee lastig te vallen? En een Opperdoezer is trouwens een aardappel van niks. Typisch zo’n produkt dat is uitgevonden om goedgelovige snobs het geld uit de zak te kloppen..
Maar we zitten vandaag al op de 70 [!] reacties. Zullen we voor de 100 gaan? En dan mag je het ook hebben over aardappels, nee sorry, ‘aardappelen’ natuurlijk, want over iets anders schijn je het niet te kunnen hebben. Maar je moet iets over hebben voor het goede doel. Dus vooruit met de zeven geitjes!
bromde Heinrich. () om 19:16 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Het overheerlijk aroma dat u ruikt is de geur van enkele maanden gerijpte Franse kazen. Niet zoals Albert Heijn dat haar eigen heeft gemaakt; een kaas fabrieksmatig gerijpt – nee, niets van dat alles. Het zijn die kazen gemaakt uit de melk van jonge berggeiten, gemolken door al even frisjonge meisjes met pronte borstjes. Let wel: het gaat hier om het hoog opgebonden soort borstjes in typisch folkloristische klederdracht uit het tijdperk stammende dat de kleermakers het subtiele spel tussen man en vrouw wisten uit te buiten. Over dat laatste zou ik een heel epistel kunnen schrijven. Maar dat was niet mijn intentie, het gaat mij om de kazen op het plankje voor u.

Het Bicatterveense Kaasplankje – zou noemen wij dat, ziet u – is een oude gebruik. Het is een traditioneel gerecht dat ter tafele wordt gebracht op het moment dat de mannen van de jongens gescheiden worden. Ergo het moment dat de discussie dermate scherp wordt, dat een van beide partijen met de staart tussen de benen en intrinsieke levensmoeiheid het strijdtoneel verlaat.

Misschien is dit het aroma waar u, Heinrich. (let op de punt), op af komt. Of is het zo dat dit het hoogtepunt in een te korte en te vluchtige carriere vormt? Als het meest verlichte en meest hoogstaande op een levensdag het in de handen wrijven voor het beeldscherm is, kan de vraag gesteld worden naar de waarde van die dag. Laat ik het sterker stellen, wat is een leven dan? Als de geur van het kaasplankje en de zure replieken van de auteur die ten koste moeten gaan van de hechte vriendenkring de auteur de meest intense beleving van zieletroost is, wat dan?

Het antwoord blijf ik daarop schuldig. Maar het is een punt om te overdenken, Herr Heinrich..

Niet toevallig is er ook een ander aroma. Dat is de geur van een verworven elitairisme dat de zalen van bicat.net doordringt sinds 2002. Tegelijkertijd vormt het scrijversgenootschap een intellectuele avant-garde die ver op de troepen vooruit loopt en die zich tegelijkertijd verkneukelt om zoveel kortzichtigheid en kleinburgelijkheid én is het schrijversgenootschap de meest laaghartige groep klootzakken die de baarmoeder der Aarde voortgebracht heeft, geen haar beter dan de paperclipsparende meute van het internet. Maar juist in dat spanningsveld heeft u zich zonet genesteld. Ik hoop voor u dat het een aangenaam warm nest is dat u gebouwd heeft. Vroeg of laat kan zich de schrale geur van ontbinding en verrotting u de neusgaten gaan irriteren. Maar dat is nu eenmaal datgene wat de warmte die het zelfgebouwde nest veroorzaakt.
bromde bewegende om 19:24 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Wat een geluk, want dat aroma, ik dacht dat het mijn voeten waren.

Eichmann, euh Heinrich zijn inner Schweinhund komt boven. De warmte he. En een broek vol goesting. Goesting in frisjonge meisjes met pronte borstjes… Ach, zelfs met een mollig vrouwtje met hangtieten neem ik voldoening.
bromde Vincent Nemo om 20:19 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

:: staat op en maakt buiging en applaudiseert hevig ende uitbundig en langdurig en ejaculeert daarbij een kleine maar vriendschappelijke hoeveelheid zomerspermatozen ::

bewegende, kom in mijn armen. Zelden verkondigde u met zulke mooie woorden zulke snoeiharde waarheden. Heeft u stoffer en blik voor mij? Dan kan ik Heinrich even aanvegen en met de verbrande resten eeuwenoud kastanjehout en zeldzaam kersenhout dat wij gisteren voor de knusse openhaard gebruikten, voor de warmte hoefde wij het niet te doen, verstrooien op het veldje achter de burcht.
bromde Kiers om 20:20 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Een fraai beeld dat u daar schetst, Bewegende. Dat van dat nest. Uw formuleringen zijn sowieso niet onelegant al doen ze in hun typisch bicatteriaanse, zelfingenomen en bekakte toonzetting sterk denken aan het studentenmilieu in Oost Vlaanderen zo rond 1910. Vandaar ook dat ik vraagtekens zet bij het zelfaangemeten aureool van ‘intellectuele avant -garde’. Want het voortdurend bezig zijn met met de basale dingen van het leven mag dan zeer menselijk zijn, maar een ‘ver vooruitlopen’ op wat dan ook kan ik er niet in zien. En aan welke beweging ‘Bewegende’ waarschijnlijk refereert zal ik maar in het midden laten. Net zoals ik maar even voorbijzie aan de talloze spelfouten..
Zo, en nu u weer. Op naar de 100 reakties. Tenzij er natuurlijk een Frans kaasje tussen komt..
bromde Heinrich. () om 20:23 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

:: kucht onopvallend en bedenkt zich dat het niemand in het algemeen maar zeker wel één persoon in het bijzonder ontgaat dat de rode knop van de ip-ban rood en glimmend opgewreven midden op het instrumentenbord hevig staat te wezen als de vuurrode roede van een jonge Germaanse krijger op een heuvel in de gloed van twee ondergaande zonnen ::

:: stopt zakdoek weer in binnenzak ::
bromde Bicats autocorrector om 20:35 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Voorwaar, ik pleeg mij doorgaans niet te mengen in de edele discussiekunst zoals die zich in Bicatterveen zo dikwijls ontspint – ik zeg zelfs meer, dit is mijn debuut. Echter, ten einde het nobele streven van de heer Heinrich. te steunen, heb ik mijn eeuwenoude reageerangst overwonnen opdat ik ook een bijdrage kan leveren aan de eventuele honderd+ reacties op alweer het zoveelste deel in het nu al legendarische literaire feuilleton dat we ‘Winter in Leusden’ inmiddels toch mogen noemen.
Wel moet ik toegeven dat ik mij in het overgrote deel van Heinrich.‘s gedachtegoed niet kan vinden. Ik wil dan ook alle steun geven aan Bewegende, Kiers en L waar het gaat om hun standpunten aangaande Heinrich.. Ik heb gesproken.
bromde Potvisjager (URL) om 20:42 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Beste autocorrector , een mooi vak trouwens want ze zijn meestal nogal lelijk die auto’s , die ene persoon die het ontgaat zal IK ongetwijfeld zijn, maar ik doe het er ook om, zoals inmiddels voor iedere goede verstaander wel duidelijk zal zijn.
Het verschijnsel staat bekend onder de naam ‘polemiek’. Een in Nederland weinig beoefend literair genre. Wat natuurlijk begrijpelijk is in het licht van de tot ver over de grenzen beruchte hang naar concensus die in meer huiselijke kring bekend staat onder de naam ‘gezelligheid’.
En als u dan ook nog even aan deze digitale analfabeet wilt uitleggen wat een ‘ip -ban’ is kunnen we verdergaan in onze tocht naar de volle honderd. Vooruit met de geit.
bromde Heinrich. () om 20:54 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Er was ooit iemand die schreef: ‘daar waar de taal vouten maakt, begint het eigen spreken’. Geheel toepasselijk ging het hier over een intens-worden van de taal. Dat is het grensgebied waar conventies en aloude regels arbitrair worden. Het gebied waar het om inhoud en betekenis gaat, en niet langer om de formele zin van de taal. (Want; immers wie enkel de formele constructie van de taal ondervraagt gaat voorbij aan welke boodschap het gebruik van de taal uitdraagt.)

Als er ergens een eigen spreken ontwikkeld wordt, is het misschien hier en nu. Er sluit zich een kleine groep naïeven af van de grote menigte en ontwikkelt zich een eigen taal van spreken. Eén die wars is van versprekingen, spelfouten en grammaticale conventies, maar die probeert uit de Grote Taal een minderheidstaal te ontwikkelen. Deze taal is gelijk aan een negertaal zoals ze ontwrongen is aan het Anglo-amerikaans, een Joodse taal zoals ontwrongen aan het Hebreeuws en Jiddisch of de geheime taal die vrouwen alleen bezigen in het boudoir.

Zou het dan niet toevallig zijn dat het daar is, waar u nu aanbeland bent? In het boudoir? Ook hier geldt een mores, een ongeschreven wet die geheel anders is dan de wetten en regels hier buiten. Voegt u zich naar die mores, wees welkom.

U schrijft over een ‘intellectuele avant-garde’ waarvan u niet weet op wie ze dan voorop loopt. Dan heeft u klaarblijkelijk mij wel gelezen, maar niet begrepen.
bromde bewegemde om 21:01 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Dit is echt een hele slechte wijn-advies website…stuitend gewoon..
bromde L* om 21:10 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Ik heb zojuist voor twee euro friet met eigen gemaakte mayonaise en drie in pindasaus gedrenkte kipsatéstokjes naar binnen gewerkt. Weggespoeld met een glaasje met water aangelengde citroensiroop van het merk Karvan Cévitam.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:14 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Mannen, wat is het hier ouderwets gezellig! Ik zou bijna, maar dan ook bijna, een kaasplankje laten aanrukken!

Heinrichpunt verdient alleen al een ip-ban omdat hij bewegende met een hoofdletter schrijft.

Dat deed ik vroeger, jong en onwetend als ik toen was, ook wel eens. Maar dat was vroeger. In de tijd dat Kiers dacht dat ik een Rus was. Met een hangsnor.
bromde Adriana om 21:17 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Beste bewegende,

Wat een prachtige zin: ‘Daar waar de taal vouten maakt begint het eigen spreken’. Ik was er even helemaal stil van. Van wie is dat? Maar dan weer niet inzien dat ik in het kader van het eerder genoemde polemisch gebeuren uw opmerkingen over het intellectuele en avant – gardistische doelbewust verkeerd heb begrepen…
Maar genoeg voor nu, anders komen we niet aan de 100 voor 12 uur. Strax over Wittgenstein.
bromde Heinrich. () om 21:22 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Is het niet zo dat de beste reaguursels gesmeed worden daar waar de mores schijnbaar in het gedrang komen? Moeten we dan ook niet dankbaar zijn dat Heinrich de rol van dissident opneemt en als blaasbalg het vuur van de ‘intellectuele avant-garde’ aan wakkert, een vuur waar we dan met z’n allen gezellig aan kunnen gaan staan, niet voor de warmte, maar voor het gevoel van hechte vriendschap dat pleegt op te borrelen na een heldhaftige strijd?
bromde Vincent Nemo om 21:26 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Volgens mij was die zin van Dries Roelvink. Maar ik kan me vergissen natuurlijk. Gebeurt niet vaak, nooit eigenlijk om precies te zijn, maar eens moet de eerste keer zijn. Zei ook Vlad Dracula toen hij voor de eerste keer iemand dwars door de aars en de mond heen op een puntige stok reeg en op zijn akker plantte in de hoop dat zo de vogels zijn oogst met rust lieten. De vogels echter hadden een broertje dood aan de gespietste Brodimor Delsjnev, van wie mag worden aangenomen dat hij de opmerking ‘Zeg Vlad, heb jij zojuist het plafond gewit of is dat roos op je schouders?’ liever had ingeslikt.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:31 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Als u het vuur van de ‘intellectuele avant-garde’ verder aan wakkert, dan laat ik de marshmallows aanrukken. Heeft iemand nog een sterk verhaal om bij het kampvuur te delen?
bromde bewegende om 21:32 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Dank je wel Vincent. En inmiddels zitten we al aan de 84. Nog even doorzetten en dan zijn we er! Bij de 100 dus.

Heinrich [Het Beest].
bromde Heinrich () om 21:37 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Ik zou de historie van de hondsdolle voormalige buurman van mijn grootvader kunnen vertellen maar ik heb altijd het vermoeden gehad dat het niet op waarheid berustte. Ik zal het u dan ook besparen. Een marshmallow gaat er wel in.
bromde Potvisjager (URL) om 21:38 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Beste mensen,

Ik ben aan alle kanten vochtig. En in mijn boekenkast staat, om nu ook even elitair te doen, de Tractatus van Wittgenstein waarvan de eerste zin ‘De wereld is alles wat het geval is’. en de laatste ‘ Als een leeuw kon spreken zouden we hem niet kunnen verstaan’. luidt. Waar het volgens mij om gaat is dat je een verband leert zien tussen die beide zinnen. Maar dat is strikt persoonlijk.
Straks zal ik iets vertellen over een Frans kaasje. Nee, echt waar. Volgens mij zitten we trouwens al aan de 90. Dus nog even doorzetten.
bromde Heinrich. () om 21:56 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Candide of het optimisme van Voltaire begint met de zin ‘Er leefde in Westfalen, op het kasteel van baron van Thunder-ten-Tronck, een jongeman, die de natuur begiftigd had met het zachtzinnigst gemoed.’ Het boek eindigt met de zin ‘...indien gij de baron niet een stevige degenstoor hadt toegediend en al uw schapen van het goede Eldoradoland verloren hadt, zou u thans niet hier gekonfijte sukade én pistaches eten.’
Zo zie je maa.
bromde Vincent Nemo om 22:10 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Zie, het ‘eigen spreken’ begint ook bij mij.
bromde Vincent Nemo om 22:11 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Goed, nu dus over dat Franse kaasje. Het is al vele jaren geleden. Mijn vriendin en ik waren in Frankrijk en hadden daar een heerlijk smakend kaasje gegeten dat wij om die reden mee naar huis wilden nemen [niet hetzelfde exemplaar]. Maar onderweg werd de zweetvoetenstank zo erg dat wij ons genoodzaakt zagen het kaasje op een parkeerplaats ter plekke te verorberen. Want het was qua stank gewoon niet meer te doen, wij vreesden voor onze levens. Leuk verhaal wel he?
Het was trouwens een oranje kaasje, aan de buitenkant dus, en volgens mij heette het Saint Albray. Maar ik kan er best naast zitten.
bromde Heinrich. () om 22:14 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Inderdaad Vincent, zo gaan de dingen. ‘Ik kan nu spreken, want ik ben niet jong meer’. Ook niet gek he? Uit de bijbel geloof ik.
bromde Heinrich. () om 22:20 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Best leuk hoor, dat tegen mekaar aanbieden van snedige letterplaksels, maar het Zweedse meisjesvolleybalteam met de cup D-handicap staat op dit moment slechts 500 meter van de barakken af, met een dwars weigerende touringcar. Bus.

Willen we niet even massaal uit de hangmat komen en een handje helpen?
bromde Marnix (URL) om 22:35 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Kom op mensen! We zitten op 93, dus het moet kunnen.

Ook mooi: ‘Als de pont even breed was als de lengte van de stroom, dan kon hij blijven liggen, zei me laatst een econoom’.

Van Drs. P.

Bij 100 zal ik mijn befaamde Mies Bouwman persiflage te berde brengen.
bromde Heinrich. om 22:39 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Tof verhaal! Ik ga het morgen even lezen.
bromde [joost] (URL) om 22:42 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Inderdaad Marnix, het blijft iets onbegrijpelijks. De aantrekkingskracht van die melkklieren. Je zou er bijna dorst van krijgen.
bromde Heinrich. () om 22:51 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Heinrich met een punt doet me op de een of andere manier denken aan Ulli zonder angel. En wat moeten we nou eigenlijk denken van dat Neuro Linguïstische gezanik over het bereiken van 100 reaguursels? Alsof 107 niet veel mooier is?

Wat mij betreft sturen we Grsaasdrtwiuzsts er op af.
bromde Marnix (URL) om 22:55 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Nou, volgens mij halen we het wel. De 100. Dus dan begin ik maar vast: Lieve, lieve, lieve,lieve,lieve mensen… Ik ben helemaal vochtig aan alle kanten…
bromde Heinrich. om 23:00 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Ik heb verdorie vakantie. Maar goed. Voor een ouderwetse ‘over de honderd’ doe ik wel even mee. 300 is trouwens het mooist. Kwa bowlen dan.
bromde Lennard om 23:03 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

1 schijnt in de nobele sport die wij als golf kennen dan weer je-van-het te zijn.
bromde Max J. Molovich (URL) om 23:23 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Te groot. In de beperking toont zich de meester. Maar we zijn er. Bij de 100. Het is gelukt. Het viel niet mee maar de eindstreep is gehaald. Lieve, lieve, lieve enz. mensen… Put moed uit deze zege. Er is van alles mogelijk als men maar wil.
En nu ga ik u voorgoed verlaten. Want elders is ook nog werk te verrichten. Morgen vertrek ik naar mijn geboorteland om mee te gaan helpen aan de restauratie van kamp Mauthausen.Want wat daar gebeurd is stemt weliswaar niet vrolijk maar mag nooit vergeten worden. Het is niet alles rozegeur en maneschijn en Opperdoezers en gefnuikte sexuele impulsen wat er slaat. Qua klok zeg maar.
Lieve broeders, ik had ook graag Lieve Zusters gezegd maar die Zusters zijn nep want mannelijke bicatters, het ga u goed. Moge de Genade Gods uw pad verlichten. [Ja, ook al weer dood, maar zo is het nu eenmaal]. Vaarwel!
bromde Heinrich. om 23:26 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Eindelijk…..ik dacht dat ‘ie nooit meer weg zou gaan..
bromde L* (URL) om 23:29 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Wees gerust L*, ik kom niet meer terug. Dus ga nu maar lekker slapen.
bromde Heinrich. () om 23:40 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

Er is meer in het leven dan in de tuin zitten met een erectie in de ene hand en in de andere hand een geurig Frans kaasje om de stank van je zweetvoeten te maskeren.
Of mag ik dat soms niet zeggen omdat ik een vrouw ben?
bromde Tanja () om 23:58 (op Donderdag, 27 Juli 2006)

107, voor Marnix.
bromde Vincent Nemo om 00:16 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

Pas op, Tanja wat je zegt…
Je mag wel alles denken,maar niet alles zeggen.
Maar je hebt gelijk , ook al vrees ik dat de heren niet zo snel te overtuigen zijn.
Maar dat is hun probleem…

Persoonlijk hou ik ook niet van zweetvoeten.
bromde factor x om 00:20 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

Wittgenstein’s Tractatus logico-philosophicus is een gevaarlijk werk om in de kast te hebben staan, Herr Heinrich. Een ander beroemd filosoof zei ooit in een interview, toen hem de banale vraag gesteld werd: ‘is de filosofie dood?’, ‘de filosofie is dood verklaard met Wittgenstein’s arbeid.’ En inderdaad, de zeven stellingen van Ludwig Wittgenstein sluiten alle vrijheid in het denken op in een kooi van het structuralisme. Weinig bevrijdend, eerder een dictatuur van het denken.

Niet ‘de wereld is alles wat geval is’ is een bevrijding, maar eerder een poging om een verouderd idee van harmonie te introduceren in gefragmenteerde wereld. De meest sprekende stelling is dan waarschijnlijk eerder de laatste: ‘Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen.’

En zo komt de cirkel rond op bicat.net, eerder al genoemd als de vrijplaats van de letteren. Wittgenstein betoogde dat in de taal je zou moet spreken op het moment dat je het niet meer in taal kan uitdrukken. Dus zwijgen over de liefde, het noodlot, het unheimliche gevoel dat je bekruipt ‘s avonds laat achter je computer.

Driewerf nee, dat is niet wat we willen. Juist schrijven over de liefde, juist schrijven over alles wat niet vast te leggen is binnen een logisch gestructureerde taal die geordend is als een machine van raderen. Nieuwe woorden bedenken! Een nieuwe taal uitdokteren. En daarmee toont het bicat genootschap zich als de anti-Wittgenstein die niet gelooft in de taal als een gesloten geheel. Geen harmonie, maar een chaosmos!

Dus gooi dat boek weg, ruk het uit de kast en verbrand het, Herr Heinrich! U bewijst u zelf er een grote dienst mee.
bromde bewegende om 00:26 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

bewegende heeft gelijk, denk ik. Hoewel ik de combinatie Heinrich en boekverbranding wat ongelukkig vind.

Overigens zit ik altijd in de tuin terwijl mijn lief mijn erectie vasthoud zodat ik tenminste ongestoord door kan lezen in de Enkhuizer Almanak. Derhalve geen Franse kaasjes, maar eerlijke gerookte Ijselmeerpaling…op een geroosterd broodjemet een glas Riesling erbij..
bromde L* om 00:33 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

Heinrich, even één raad voor jou als overduidelijke leerling in deze en waarschijnlijk meerdere oefeningen in en van het leven: u maakt meer kracht door iets te suggereren en/of niet te zeggen dan het wel te zeggen. Zoals het beter is ‘zeg lekker meisje, ik zou jou wel eens keihard in de **** willen ******’ achterwege te laten en te zeggen ‘zeg meisje, wat ruik je lekker’.
bromde Kiers om 09:56 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

Toen Wittgenstein eens zonder wc-papier bleek te zitten, barstte hij in huilen uit. Met zo’n filosoof is het kwaad kersen eten, denk ik dan.
bromde Max J. Molovich (URL) om 10:05 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

Kiers, wat ruik je lekker.
bromde Tanja om 10:45 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

Nee, Tanja. Met een voorbinddildo.
bromde Tanja () om 10:53 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

aha.Kiers met de billen bloot!!

Ruik ik nu geen angstzweet?
bromde factor x om 11:53 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

Wat je ruikt mijn beste factor x, is de rauwe ochtendstond van een harige en ongewassen walnoot, de odeur van vleesgeworden tegendraadsheid.
bromde Kiers om 12:23 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

toch ruikt het precies naar angstzweet..
Walnoten,kokosnoten en andere noten ruiken anders.
bromde factor x om 13:21 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

...of waarom de band opkwam met een norse Sheriff die zijn in zwart leder gestoken hand venijnig wijzend naar het publiek uitstak en vroeg of het op de bon geslingerd wilde worden. YMCA-parodie leek het maar niets was minder waar want de druppelmotief spiegelende pilotenbril werd snel bijgestaan door een rode en een gele druppelmotief pilotenbril en een handvol in serieuze cowboy outfit gestoken baarden, ringbaarden en befsnorren met neukend zware gitaren. ‘Put the South in your mouth’, en bij het tweede nummer reeds zette de dame met de vlechten langszij haar hoofd het zweepje aan haar tong en vloog haar bloesje door de zaal. Over muziek gesproken denk ik het meest aan rauwe Rock & Roll gemengd met country en western en een dikke act van meer dan anderhalf uur. Negen mannen, vier gitaren, een koeienbelbel, keyboard en twee meloenen die later op de avond door een knetterende motorzaag aan flarden werden getrokken. Veel fans uit het Oosten van het land maar dat verbaasd niemand.

Het meisje achter de tap met haar 1.65m, kittig donker paardenstaartje strakke spijkerbroek wit shirtje met kant afgezette diepe decollettee en borsten van megalomane proporties en dito achterwerk notabene geaccentueerd door een kwispelende rode in haar broek gestoken vaatdoek, heeft weinig oogcontact met de mannen die bij haar bier bestellen. Afdwalende blikken is een understatement. Totaal gebiologeerd is beter benoemd en als het mij uiteindelijk lukt in haar ogen te kijken, ben ik mijn bestelling kwijt. “Twee grote bier nogmaals?”, vraagt ze zonder een spier te verrekken. Ik knik mijn moede hoofd bij zoveel voloptueusheid. Information overflow van de primaire soort. Snel terug naar de Kleine Zaal waar rockabilly plaats maakt voor een snerpend lange gitaarsolo.

De afterparty jamsessie drinkgelach in het onvermijdelijke Maloe Melo waar de voordeuren dicht kunnen zodat de politie niet merkt dat de klok vier tikt en de speakers vol open staan in de achterkamer. Tongende lesbiennes, de polka dansende Canadezen, jamsessionerende pikzwarte negermannen van over de 50, getatoueerde stugge Francaises, hoteluitbaters in vrije tijd maar vooral de White Cowbell Oklahoma band die eerst in Paradiso stond en nu en hier onverminderd doorknalt. En slingerend naar huis. Uiteraard.
bromde Kiers (URL) om 13:33 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

Oh. Jammer, Kiers. Ik dacht dat het een link naar een foto van dat meisje achter de tap met haar 1.65 was.

Je hébt toch wel een foto?
bromde Marnix (URL) om 14:07 (op Vrijdag, 28 Juli 2006)

Volgens mij werd die Heinrich. ingehuurd door de baron om eindelijk weer eens ruim boven de 120 reacties uit te komen. We kunnen deze stunt me dunkt als uiterst geslaagd klasseren. Het was immers lang geleden dat ik zoveel diepzinnige woorden voorbij mijn netvlies zag zweven.
Het mag tevens duidelijk zijn dat ik verheugd ben dat er sinds de verdwijning van Heinrich. weer naar oud model geouwehoerd en geluld mag worden. Alsof er iemand zegt: het was maar om te lachen.
bromde urbain alpain (URL) om 13:07 (op Maandag, 31 Juli 2006)

Het was ook om zu lachen.
bromde Heinrich. () om 14:50 (op Maandag, 31 Juli 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)