stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Winter in Leusden 3-2 - Spencer Brandsen

Woensdag, 7 Juni 2006

Winter in Leusden 3-2

(Vervolg op 'Winter in Leusden 3-1')

Die avond zat Layla alleen op haar kamer die haar, na het vertoeven in die van Patrick, ineens ongehoord klein voorkwam. En niet alleen haar kamertje leek kleiner: het leek wel of ALLES minder groot was dan ze zich kon herinneren. Haar bed, de tuin, haar moeder: het was alsof alles een paar maatjes gekrompen was.
Ze liet zich in haar vlinderstoel onderuit zakken en begon de gebeurtenissen van de dag door te nemen.
Na het opzetten van de muziek was Patrick daar uitleg bij gaan geven. Het betrof een band uit Detroit - dat eens welvarend was geweest dankzij een bloeiende autoindustrie maar door Japanse concurrentie en mismanagement in een vervallen spookstad was veranderd - die haar beklag deed over armoe, werkloosheid, verveling en uitzichtloosheid. Maar, zo meende Patrick, je moest dat zien als een metafoor - een begrip dat hij haar meteen uitlegde - want eigenlijk wilde de muzikanten duidelijk maken dat de hele wereld eigenlijk een soort Detroit was. Want ook als je geluk had, zag het er niet best uit. Werken, eten en kindertjes maken, en s'avonds als een zak zand voor de tv hangen. Als je het zo ver schopte had je mazzel. En natuurlijk dingen kopen. Veel schoenen en kleren en leuke dingen voor in huis zoals miniatuurwinkelwagentjes die je in de vensterbank kon zetten. En voor de mannen allerlei elektrisch aangedreven apparaten die veel lawaai konden maken maar na aankoop niet zelden in de kast belandden om nooit gebruikt te worden. Maar het was 'natuurlijk altijd handig om ze in huis te hebben'. Hoewel al deze dingen nieuw waren voor Layla vond de teneur er van wel weerklank in haar binnenste. Ze had het voor zichzelf nooit zo geformuleerd maar ook zij had - zo besefte ze zich ineens - vaak het idee dat het leven weinig te bieden had. Bewijzen kon ze het niet maar zo 'voelde' ze het vaak. Zoals ze ook had gevoeld dat Patrick geen zin had gehad om met haar naar bed te gaan. Wat ze overigens uitstekend kon begrijpen: Wie zou zin hebben om met zo'n vette olifant in bed te duiken? Nee, ze kon Patrick absoluut niets verwijten. Alleen een NOG strenger dieet kon hier uitkomst bieden.
Wat Layla niet wist, was dat Patrick al weken van te voren had gedroomd van zijn eerste binnentreding in haar 'Geheime Zone' [1923 - 2006] en uit angst om zijn kruit voortijdig te verschieten tot 2 maal toe zijn 'Liefdeswapen' ter hand had genomen tot de 'Raket naar de Eeuwigheid' tot ontbranding was gebracht. Misschien kwam het daardoor dat hij op het moment dat alles samenspande om de initiatie mogelijk te maken een weerzin had gevoeld ten aanzien van het lichaam van Layla en zich voor het eerst had afgevraagd: Wat is ze toch èng mager, eet ze wel genoeg?

door Spencer Brandsen

  makkelijk scoren
  Winter in Leusden 4-1

Heer Brandsen, u zijt inmiddels de Glorie want doordat u pas vandaag gepland was en niet de gebruikelijke maandag, is mijn hele bioritme momenteel naar de rapsodée hetgeen niets anders kan betekenen dat zelfs mijn lichaam schreeuwt om u en uw verhalen over Leusden.
bromde Kiers om 12:30 (op Woensdag, 7 Juni 2006)

Van heel die winter in Leusden geraak ik ook aan de kladeradatsch. Hiep hoera!
bromde Vincent Nemo om 13:38 (op Woensdag, 7 Juni 2006)

Ik proef de puberteit weer opborrelen vanachter mijn halfgelobtomieerde frontale kwabben, Spencer; Prachtig! “alles een maatje te klein”. Over metaforen gesproken.
Bent u nog van plan andere steden of planeten te verromantiseren? Ik nomineer u ongelezen voor de Baron Bicat Bundel Beurs, een geheel onverzorgde voetreis naar Gnark.
bromde Vilé om 14:08 (op Woensdag, 7 Juni 2006)

Gnark wordt mateloos overschat in de wandelwereld. Zelf heb ik meer met de Noord Sudetische Alpenstrassebaumgartenpas, altijd goede paden en vriendelijke mensen die spontaan hun rechterarm de lucht in laten schieten als ik langs kom. Maar, dat zou natuurlijk aan mijn snor kunnen liggen…
bromde Adolf Hilter (URL) om 15:22 (op Woensdag, 7 Juni 2006)

Zeg, Adolf! Typh een keertje op met uw Gay-gebeuren!

Pardon, Baron.

∗ perst butt-plug in ∗

∗ roept ∗

Kiekeboe!
bromde Eduardo om 17:16 (op Woensdag, 7 Juni 2006)

Ik zou graag in aanmerking komen voor een koffiebon. Waar is Tante Miep te bereiken?
bromde Olaf om 19:28 (op Woensdag, 7 Juni 2006)

Miep miep!
bromde Vincent Nemo om 20:33 (op Woensdag, 7 Juni 2006)

Miep wordt nu in de darkroom ONTZETTEND HARD genomen door twee strakzwartleren diva’s met oranje voorbindbefsnor model Adolf

Enne.. Vol is Vol!
bromde De dubbele Uitsmijter om 22:07 (op Woensdag, 7 Juni 2006)

Johan lijkt me een gevalletje inteelt. Winter in Leusden? M’n derrière. Zomer in Rotterdam! At LAST!
bromde Adriana om 08:55 (op Donderdag, 8 Juni 2006)

Een partner met anorexia is goed voor je lijn, zoveel kan ik me herinneren. Maar er kleven natuurlijk ook een paar nadelen aan. Zo houdt het neuken niet over, en zal het zich, indien via aangeschoten gelukt, verbazend snel in het schemerduister voltrekken. Waarna de betrokken dame zich onverwijld gaat douchen. Er schijnen nogal wat eiwitten in sperma te zitten, immers.

Nee. Dan liever het hele weekend op de knieeën voor de tv om ergens tussen heel veel ruis en misselijkmakend veel Duitse zenders Private Spice te zoeken. Het stond onder Al Jazeera, Travel Channel en Türk TV als nieuwe zender bij mijn glasvezeltelevisieaanbieder. Zo zie je maar. Er zijn ook nog léuke dingen in het leven. Als je ze maar wilt zien.
bromde Hoof om 09:13 (op Donderdag, 8 Juni 2006)

Soms vind ik koelman best wel een populistische telegraafschribbelaar. En dan doe ik een reactie. Ik vind mensen die zichzelf helemaal te tof vinden namelijk een doelwit.

Altijd komisch, dat je dan alle cliché‘s achter elkaar zet waarvan je gewoon wéét dat mensen dat zeggen. Gewoon zonder nuance. En dat de lezer dan zelf begrijpt hoe kotsverwekkend ziek je wordt van dit soort simpele zielen. Dat je niet alleen vindt dat ze tot het laagste soort mens wat je je kunt voorstellen behoren, maar dat ze éigenlijk, tussen de regels door, zelf wel een mooi op zouden mogen tiefen. Die xenofobe semi-analfabetische ogenkleppendragers met hun garnalenhersens, waarin alles alleen maar zwart-wit is. En de witten de goeien en de zwarten de rest. Dat áls je een groep mensen moet minachten, het toch wel de mensen zijn die niet zo goed zijn met verandering. Met van die rare neigingen om wat ze kennen te preferen boven wat ze niet kennen. Dat volk moeten ze nou eens afschaffen. Iedereen die ooit nog iets in het algemeens over een minderheidsgroepering zet gewoon, eh, weg ermee!

Want generaliseren is zo dom. Dat kunnen we in onze samenleving echt niet gebruiken. Immers.

bromde Hoof (URL) om 09:55 (op Donderdag, 8 Juni 2006)

:: braakt mee ::
bromde Kiers om 10:39 (op Donderdag, 8 Juni 2006)

Fanfuckingtastic mister Brandson. Ik werd zowaar een tikje melancholisch met al die verwijzingen naar de burgerschrijver. U moet weten, ik lees momenteel de briefwisseling tussen Reve en Van Oorschot. Nou, die jongens hebben het zwaar gehad hoor, zo in den beginne. Het hield niet over. Tien boekjes per jaar verkopen. En maar de moed erin houden. Hoop doet leven. “Moedig voorwaarts”, u kent het wel.

Maar toen kwam daar die slotzin en vlak daarna mijn lach. Wat mij betreft is dat verlossing genoeg.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:30 (op Donderdag, 8 Juni 2006)

hoei! Bicat staat op nummer 98 van de beste 100 weblogs. Niet slecht

Bron: http://www.pcplein.nl/#top100weblogs2006
bromde Butt om 14:41 (op Donderdag, 8 Juni 2006)

Maar beste Butt, ik vraag mij dan altijd af ‘wat zijn de criteria?’ en is er bijvoorbeeld gedaan aan begripsdefiniëring? Want ik kan zomaar een definitie vinden waarom ik in mijn eentje al de beste ben. Als eenling aan de top en dan een hele tijd niets en dan Bicat.net en dan weer 98 lichtjaren helemaal niets en dan pas die andere 99 weblogs.

:: denkt na ::

...alsof Bicat.net een weblog zou zijn. Pûhh!
bromde Kiers om 16:59 (op Donderdag, 8 Juni 2006)

Maar wat is Bicat dan Wel??? Ja, die afgekloven passage van spelonken enzo kennen we wel. Maar hoe wordt je nu Echt, ik bedoel, Virtueel Echt dan, “vernieuwend”. Zoals met wasmiddelen. Niet van dat truttige, maar hardcore zestiggraden glansspoelmiddel enzo. Waar haal je vandaag de dag de inspiratie vandaan? De wereld is ook niet bepaald inspirerend meer. die bestaat uit een planeet vol bloggers en herr Übergloog.
Inspiratie maakt meer lief dan je kapot krijgt.

Eh…. even m’n progial antidoren.
bromde Vilé om 20:44 (op Donderdag, 8 Juni 2006)

Voor sommigen was het nieuws van vandaag dat er een beruchte terrorist is gedood. Voor anderen dat Ooijer geen oranje hesje droeg tijdens de training. Voor mij is het echter de wederopstanding van Dreknek.

Some days are better than others (for some people)
bromde L* om 21:52 (op Donderdag, 8 Juni 2006)

Abu Musab Al Zarqawi… is dat niet die voetballer met dat ringbaardje die op de valreep niet kan meedoen aan het WK omdat hij laatst een vervelende blessure opliep?
bromde Kiers om 09:55 (op Vrijdag, 9 Juni 2006)

Een behoorlijk vervelende blessure. Het schijnt dattie niet meer aan voetballen toekomt.
bromde Lennard om 10:58 (op Vrijdag, 9 Juni 2006)

∗ schikt bomgordel ∗

Zover zal het bij mij niet komen. Ik ga vandaag naar Amsterdam CS
bromde Hoof om 11:07 (op Vrijdag, 9 Juni 2006)

Omdat ik niet kon beslissen wat vanavond te eten, googlede ik de volgende link. De vierde van boven, wat voor een vreemde site!
bromde bewegende (URL) om 19:10 (op Vrijdag, 9 Juni 2006)

De eerste WK dag en zit er nu al hemelaal naast. Dat voorspelt niet veel goeds dus ..
bromde CiNNeR (URL) om 00:04 (op Zaterdag, 10 Juni 2006)

zoiets ontroerd mij dan weer
bromde ome peet (URL) om 11:16 (op Zaterdag, 10 Juni 2006)

Matthijs van Nieuwkerk, Fred Oster, Lex Harding, Reinout Oerlemans, Theo Hiddema en ik. Samen met een prominent bicatter, op de Prinsengracht. Er stopt een blauwe Cadillac met drie vetkuiven in zwart leder, die binnen 30 seconden 2 grote boxen, een microfoon, bas, gitaar en drums in en om de auto installeren en op concertvolume een vijftal rockklassiekers ten gehore brengen. Terwijl 500 man toegestroomd publiek door een travestiet in een rode glitterjurk gevraagd wordt een bijdrage in een plastic emmer te doen.

Hahahaha. Die Hoof toch met z’n onbegrijpelijke absurditeiten!!! Hoe komt hij er toch op… Kostelijk, toch?
bromde Hoof om 13:18 (op Zaterdag, 10 Juni 2006)

De kleur van die jurk is oud roze en ik ben geen travestiet. Na mijn operatie mag ik mijzelf trans-sexuele vrouw noemen..
bromde Eduardo komt uit de kast! om 16:00 (op Zaterdag, 10 Juni 2006)

Rekening houdend met de dag van de week wordt de prognose voor de bezoekers voor vandaag: 2 bezoeker(s)

Gemiddeld komt 50,93% van uw bezoekers vóór 18:46.

Ah, dus het is gewoon nog een paar minuten wachten, dan komt vast die volgende!
bromde bewegende (URL) om 18:47 (op Zaterdag, 10 Juni 2006)

Hier ben ik! Ik ben wat later. Zat even te msn-en met Rotterdam.
bromde Lennard om 19:50 (op Zaterdag, 10 Juni 2006)

... en daar wonen nogal wat mensen. Dus dat loopt dan snel uit.
bromde Hoof om 21:52 (op Zaterdag, 10 Juni 2006)

Dan tellen we de negers niet mee, he Hoof?
Zeg, Lennard volgens mij moeten die konijnen vast ons wat drukker gaan loggen.
bromde bewegende om 23:33 (op Zaterdag, 10 Juni 2006)

Joehoe, jongens, is er nog lauw bier uit een goedbedoeld vijfliter fust?
bromde Marnix (URL) om 23:35 (op Zaterdag, 10 Juni 2006)

Wat dacht je van een Port d’Amour 2006?
bromde bewegende om 00:34 (op Zondag, 11 Juni 2006)

je gelooft het niet (of misschien wel) maar ik zit aan de warme chocomel. Soort slaapmutsje idee zeg maar.
bromde CiNNeR (URL) om 03:16 (op Zondag, 11 Juni 2006)

Nou al CiNNer?
bromde Butt om 03:29 (op Zondag, 11 Juni 2006)

Ik heb ook een slaapmutsje nodig, want zondagochtend opstaan om 09:00 vanwege de indringende aanwezigheid van een nieuwe zonnige dag is onverdraaglijk.
bromde Leez om 10:01 (op Zondag, 11 Juni 2006)

De continue kater die ik de laatste drie dagen ontwikkel, begint een herkenbaar en fijn gevoel op te leveren. En Fred Oster… was dat niet die man met die cavianeukshow?
bromde Kiers om 10:55 (op Zondag, 11 Juni 2006)

Ik zeg 15-3.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:41 (op Zondag, 11 Juni 2006)

Ik zeg Togo neemt de plaats van Servie in en zo winnen ze alsnog van het Polderteam met 3-0.
bromde bewegende om 14:18 (op Zondag, 11 Juni 2006)

Ik zeg behoorlijk weinig genoten. En Ruud heb ik ook wel eens dwingender gezien. Gelukkig is er bier. En zon.
bromde Marnix (URL) om 17:06 (op Zondag, 11 Juni 2006)

En vis. Trouwens.
bromde Marnix (URL) om 18:50 (op Zondag, 11 Juni 2006)

Ik heb wel eens voetbal gezien waarvan al mijn buren heel hard op een gastoeter gingen blazen.

O. Wacht. Dat was vanmiddag.
bromde Hoof om 23:22 (op Zondag, 11 Juni 2006)

Oeps! Nou ja mijn vraag was eigenlijk, leeft dhr. Gr666ts nog? Ik mis hem wel een beetje heel erg veel.
bromde kwezel om 00:19 (op Maandag, 12 Juni 2006)

@Butt: ja ja, ik was vroeg gisteren. Maar vandaag is alles weer als vanouds hoor.

Overigens was er vanmiddag zo’n lolbroek met gastoeter die dacht dat deze leeg was en dus de toetermond op mijn schouder zette en er op los toeterde. Helaas bleek er nog een straaltje aanwezig en shit wat doet dat zeer!!!!
bromde CiNNeR (URL) om 03:52 (op Maandag, 12 Juni 2006)

Het gevoel van een naaktslak in de Sahel…
Gedisd door een Teletubbie.
bromde Vilé om 09:00 (op Maandag, 12 Juni 2006)

Your article is prety nice. It’s a pity that i didn’t see it more later.
bromde rape stories () (URL) om 02:43 (op Dinsdag, 20 Juni 2006)

Best of all people w can talk…
bromde lesbian rape () (URL) om 20:55 (op Vrijdag, 23 Juni 2006)

Asaspal. Memrano tu es besta. Amigo.
bromde rape movies () (URL) om 08:56 (op Zaterdag, 1 Juli 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)