stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Winter in Leusden 2-4 - Spencer Brandsen

Woensdag, 12 April 2006

Winter in Leusden 2-4

(Vervolg op 'Winter in Leusden 2-3')

Omdat door het vertrek van Layla de driezitsbank was vrijgekomen verruilde Henk zijn ongemakkelijke positie op de poef voor een comfortabeler plek op de bank. Anja en Heer Ane namen plaats in de bijbehorende leunstoelen. Henk was werkzaam in de ijzerwarenbranche en kon uren achtereen praten over schroeven, boutjes, moertjes, borgringetjes, spijkers, verkoperde scharnieren voor binnen en buiten en aanverwante artikelen. Daarom vroeg nooit iemand hem iets over zijn werk. Maar Henk hoefde nooit tot praten te worden aangemoedigd. Zo begon hij nu verslag te doen van het bezoek dat hij samen met zijn vrouw Rosita en zoontje Henk junior de afgelopen zaterdag had gebracht aan de nieuwe brandweerkazerne. De oude brandweerkazerne was afgebroken en op dezelfde plek was een grotere brandweerkazerne verrezen. En zaterdag had men daar een open dag georganiseerd zodat de burgerij met eigen ogen kon zien hoe nuttig de gemeenschapsgelden besteed werden. Op de parkeerplaats had men gedemonstreerd hoe een brand werd geblust: een grote stapel rechthoekige strobalen was met benzine overgoten en aangestoken waarna de deur van de nieuwe kazerne was opengegaan om ruim baan te maken voor de nieuwe brandweerwagen van het korps die met loeiende sirene op de vuurhaard was toegesneld en binnen de kortste keren de brand had geblust. Om dit karwei te klaren had er zelfs geen brandweerman hoeven uitstappen want boven op de brandweerwagen zat het laatste technische snufje: een draaibaar waterkanon dat vanuit de bestuurderscabine bediend kon worden.

Maar wat Henk het meest gefascineerd had, was dat de brand niet met water werd geblust maar met schuim. 'Ik dacht altijd dat het met water ging, maar het gaat dus met schuim! Wit schuim! Er komt tegenwoordig geen water meer aan te pas!'

'Ja, de moderne techniek staat voor niets', meende Heer Ane, terwijl hij zijn lege glas aan Anja liet zien die meteen opstond en naar de keuken snelde om de fles te halen. Het had nu geen zin meer het etiket te verbergen.

(Verder gaat het. En wel hier)

door Spencer Brandsen

  Het Telegram
  Het ontwaken van Veronique’s Kundalini

Vijgen na Pasen.
bromde Vincent Nemo om 13:31 (op Woensdag, 12 April 2006)

tis lente..

- – -

hoihoi
bromde L* om 13:48 (op Woensdag, 12 April 2006)

Ik voel dat de hele Leusden Trilogie volledig uit de hand gaat lopen, meer dan een trilogie is en dat de klaterende climax in elke vorm kan komen. Overigens ook op elk tijdstip en dit gezegd hebbende, kan het nog best een tijdje duren. Daar in Leusden.

:: bekijkt grijze baardhaar in verder goed verzorgd aangezicht ::
bromde Kiers om 14:21 (op Woensdag, 12 April 2006)

Ho ho ho denigrerend Kiersmens dat u daar bent. Soms staat het licht hier in Leusden op rood, soms staat het licht op groen, maar hier in Leusden is dus echt wel wat te doen.
bromde de burgemeester van Leusden om 14:35 (op Woensdag, 12 April 2006)

Liever den aardappels gaar,
dan den rapen.
bromde Eduardo om 15:46 (op Woensdag, 12 April 2006)

Geef die boeren eens ongelijk; zo’n geile zeug als Centerfold, daar kan je nog eens mee thuuskomm’n!
Is het al weekeind?
bromde Vilé (URL) om 16:40 (op Woensdag, 12 April 2006)

Ja, het is weekend. Ik ben aan het werk.
bromde Marnix (URL) om 17:15 (op Woensdag, 12 April 2006)

Zo’n brandweeroefening, dat is toch ook een erotische floorschow ? Wat doen die kinderen daa zo vroeg bij, huh ? Mama, wordt het nog eens erg in nederland?
bromde Peter - en nove is hier de geile beer, sla hem maar. om 17:18 (op Woensdag, 12 April 2006)

Weekend? Is dat dat je mag neuken?
Of was dat nou verjaardag?

Ik haal dat altijd door elkaar. Vandaar ook dat ik me soms 1900 voel.
bromde Hoof om 21:27 (op Woensdag, 12 April 2006)

In een dolgedraaide wereld is elk besef van tijd irrelevant, Hoof.
Het gaat niet om hoe de wijzers lopen, het gaat om het intrigrende mechanisme wat ze laat lopen, wat het doet, of het ze vooruitschopt of terugdraait en laat stilstaan of afwinden tot bij god weet waar.
bromde Peter - en nove is hier de geile beer, sla hem maar. om 22:25 (op Woensdag, 12 April 2006)

En ik weet nu ook meteen waarom je veel en vaak aan neuken denkt. Je bent ingepakt. Breek eens los joh. Zeg eens, verrek er maar mee, ik ga zwemmen met mijn lief, bekijk het voor vandaag verder maar, ofzo. Ajuus, tot morgen. Als je liefdesleven van belang is, laat je dat niet wegkwijnen tot een verdord plantje omdat je er niet bij mag om te bewateren en te voeden. Dan sta je pal voor de liefde en ruim je tijd voor de daad der daden.
bromde Peter - en nove is hier de geile beer, sla hem maar. om 22:34 (op Woensdag, 12 April 2006)

Leuk, temptation island! Een Belgische hanghoer die de vrolijke verleiders deprimeert..
bromde L* om 22:35 (op Woensdag, 12 April 2006)

En na de preek is tijd om het grootscherm aan te zetten, Amores Perros is op Canvas. Later!
bromde Peter - en nove is hier de geile beer, sla hem maar. om 22:42 (op Woensdag, 12 April 2006)

helaas een korte aflevering die ook nog eens wat ingewikkeld was ik miste de trivialiteiten een beetje :-(
bromde Sikbock om 00:18 (op Donderdag, 13 April 2006)

Dineke is zeker al heel lang niet verliefd geweest. Geeft niks, meid, hou er de moed maar in, draag meer lingerie. Geen open kruisje op zondag, hoor je ?
bromde Peter - om 11:54 (op Donderdag, 13 April 2006)

Over neuken gesproken, ik probeer al een tijdje tevergeefs de baron zijn archief binnen te dringen…
bromde Vincent Nemo (URL) om 13:40 (op Donderdag, 13 April 2006)

Over autotechniek gesproken, ik probeer al een tijdje een banaan te schillen.
bromde Hoof om 14:11 (op Donderdag, 13 April 2006)

Mijnheer Hoof we gaan u Googlebommen! Elke keer als men op “moordenaar” zoekt zal men uw hoof(d) te zien krijgen…
bromde Amnesty International - Afdeling Fruit om 14:52 (op Donderdag, 13 April 2006)

HAHAHAAA!! Wanneer rijdt de grote Satan weer eens uit? Ik kan niet wachten op hoe dat opstandige Iran met googlebommen in de pan wordt gehakt. Slappe pratende derrie is het!
bromde Kiers om 15:12 (op Donderdag, 13 April 2006)

Sjors Boes gaat naar alle verwachtingen een Oscarwaardige prestatie neerzetten daar in Iran. Als een moderne Mozus zal hij de atomen zee doen splijten. Het woord brengen aan de ongelovigen en onderdrukten.Per slot van rekening is het voor hun eigen bestwil en de prijzen aan de pomp (dat Sjors de genadige en barmhartige ze maar niet de pan uit mag laten rijzen).
bromde Het Sprekende Geitje om 16:06 (op Donderdag, 13 April 2006)

Ik bespeur een ernstige trend in het toeristenbezoek, meneer de Baron. U en ik kennen de reden van onze langdurige en profijtelijke werkrelatie. U noch ik zijn maniakaal gestoord of laten ons idolaat of misprijzend uit over elkaars presteren. Dat komt de atmosfeer ten goede. Er bereiken mij echter berichten dat er busladingen toeristen onderweg zijn die zich als neo- modernistische hunnen en karpaten gedrage en bijzonder moeilijk te corrigeren zijn. Waar zelfs strafmaatregelen als een boycot tegen onze populaire upskirt -fotosessies in de tweede hooiberg geen soelaas mee bieden. Het schijnt dat elk beetje beroep op fatsoenlijke bejegening ze in schaterbuien doet uitbarsten en tot taartgooien of stoelen smijten aanzet. Het zijn wilden met een goldcard. Moet hier, het is een last, hier geen extra vergadering over ingelast worden ?
bromde Peter - om 16:36 (op Donderdag, 13 April 2006)

Ja, je zou ze de kost moeten geven, die mensen die zonder aanmoedigen, ja zelfs zonder aanleiding, hun mond over het een of ander open doen en minstens voor een half uur zijn vertrokken. Voordeel is dat je er nooit echt aandachtig naar hoeft te luisteren. Dergelijke mensen nemen al genoegen met enkel je aanwezigheid. Ik ken er eentje die heeft zoiets met lassen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:08 (op Donderdag, 13 April 2006)

Over Franse meisjes met sterk behaarde oksels en dito foef gesproken… verdomme ik ben de draad kwijt.
bromde Vincent Nemo om 17:10 (op Donderdag, 13 April 2006)

Een misverstand doemt op: http://mmdejonge.madtracker.net/ … dat is een hele andere kwast. Die al ego-googlend de kans loopt op bicat uit te komen, dus dat is ook erg.
bromde bicat om 17:22 (op Donderdag, 13 April 2006)

Jammer, ik had gehoopt op ‘de waarheid’ achter het fenomeen bicat, ontluisterd in een diepgravende en chockerende ontboezeming, voorzien van enkele fijne illustraties van bijvoorbeeld Franse meisjes.
bromde Vincent Nemo om 17:55 (op Donderdag, 13 April 2006)

Ik heb een uitgebreid archief van álle (vaste) bezoekers aan Bicat.net. Inclusief foto’s, videomateriaal en allerhande voorkeuren.

Geloof mij: er zijn dingen die je eigenlijk beter niet kunt weten.
bromde Marnix (URL) om 18:10 (op Donderdag, 13 April 2006)

Ik ontken met klem dat ik er ook maar iets mee te maken heb.

Waar gaat het eigenlijk over?
bromde L* om 20:10 (op Donderdag, 13 April 2006)

Marnix! Márnix! Marnix!

Kom snel kijken, de bakkerskar is weer gevonden! Vanavond rond zeven uur door Thomas Schlijper gesignaleerd op de Brouwersgracht.

Ik verheug me op al het lekkers dat er ongetwijfeld uit tevoorschijn zal komen. Eerlijk delen met de rest, en niet alles zelf opeten hè?
bromde Roel H. (URL) om 20:46 (op Donderdag, 13 April 2006)

Vincent, de waarheid is niet eerder zo unverfroren en zo belangenvrij beschikbaar gesteld. Toch raar dat u daar overheen gelezen hebt. Voor nu en nog ereens dan ,

De spelonken en dolende einden van bicat.net zijn ondoorgrondelijk en waarom het allemaal zo is zoals het is, zullen wij nooit helemaal kunnen ontrafelen maar feit is dat het zo is. Bicat.net is een bijeen geraapt samenzijn, een illuster gezelschap, een duister fenomeen vol mentale valkuilen, mindsweepers en geestelijk ontegenzeggelijk verwerpbaar gedrag, achterdocht, gluipende paranoia, hoogmoedswaanzin en diepe erotiserende zinsneden, op het randje uitgevoerde mentale kwesties, egoïstische blaterijen, stulpende oprakelingen, peristaltische non-avonturen.”

Zo luidt de eigen beschrijving van Bicat. Bicat is uniek en nauwelijks in een beschrijving te vatten. Lees het en beleef het.
bromde Peter - om 20:52 (op Donderdag, 13 April 2006)

Peternove, ik kan mij daar prima in vinden in die definitie die u geeft over al dan niet geveinsde hersenkolieken en geclismatiseerd mentaal hersenoedeem, schismatische hersenstampartijen en glurpend neuroleptische nabloedingen want soms voel ik mij zo dood als een doorgelegen sjaak zonder voorhuid in deze contreien met volgzaam kanonnenvlees in identiteitscrisis.
bromde Kiers om 21:21 (op Donderdag, 13 April 2006)

Hulde!
bromde Sikbock om 22:03 (op Donderdag, 13 April 2006)

Amen to that.

Maar die groepsmasturbaties vinden echt plaats, toch? En Marnix vist al zes jaar ononderbroken op roggen, en Kiers heeft nog altijd dat opblaasbaar schaap in zijn zolderkamertje bij de baron, en Peter is chronisch shizofreen maar weet het nog niet, en L* is latent homoseksueel, en Max is een Russisch uitwisselingsstudent in de politieke wetenschappen, en Hoof is leraar plastische opvoeding aan de stedelijke basisschool voor meisjes?

::Knijpt zichzelf::

It is life, but not as we know it.
bromde Vincent Nemo om 22:21 (op Donderdag, 13 April 2006)

Onze verhalen zijn klein en alleen. Wij zijn slechts lege huizen, ruimtes om te vullen met zielen. Maar, vroegen wij ons af; Wat is de ziel op zichzelf? Wat gaat er aan de ziel vooraf en wat komt er na? Waaruit bestaat de ziel? Waar is ‘ie van gemaakt?

Bicat is als een baken in een zee van duisternis.

Ik trek nog even een paasij open; hij is lekker dit jaar.
bromde L* (URL) om 22:56 (op Donderdag, 13 April 2006)

Daarom, heer Kiers is bicat een lichtje, wat een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.
En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met ‘de echte waarheid’ om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent.
bromde Peter - om 23:33 (op Donderdag, 13 April 2006)

Vincent, schizofrenie is zelden chronisch. Het is een aandoening die ‘ingeboren’ schijnt en door katalysatie als een castrerende moeder of juist een veel te ‘permissive’, of een overdosis aan agressie van bvb een broer of zus of vader en weinig echt gezag of toezicht of liefde tijdens de jeugdjaren in patienten een depersonalisatieproces stimuleert wat kan uitmonden in een ‘gespletenheid van de ‘anima’ of het zieleleven. Schizofrene stoornis is vooral ‘van de wereld los voelen maar niet zijn’. De patient (m/v) vlucht diep in zichzelf en kan geen connectie of zinvolle en rationele communicatie meer maken met de omgeving. Dat kan overal zijn. Het gezin is vaak oorzaak en daar treden vaak de eerste tekenen op ten gevolge va de onmacht van de patient met de lading prikkels en spanningen op een ‘assertieve’ – dat is een relatief modern begrip, vroeger noemde je dat verlegenheid en/of angstreflex – wijze om te gaan en conflicten zowel aan te gaan als met elkaar tot oplossing of compromis te komen.

De relatie en beleving is door het drogbeeld van de eigen verzinselen, de waan (ook een soort coma) verstoord geraakt. De patient raakt steeds meer op de achtergrond, teruggetrokken en eenzamer en meer en meer onebereikbaar voor anderen warvoor hij /zij een angst heet opgebouwd of hen aanziet als het kwaad, de duivel en ook andersom komt het voor, de ander is de levende god, de aarstengel en men heeft profetische gaven en alles wat er wordt gezegd komt ongefilterd binnen en lokt direct reactie uit.

Aan de schizifrenie is een andere stroonis van het nerveuze systeem verwant en dat heet de manisch -depresieve stoornis. Hiervoor gaat uw ‘chronische schizofrenie’ misschien wat beter op omdat de patient die dit met zich draagt met ‘ups & downs’ leeft. Dat is minder ingeboren maar veel meer verbonden met grote emotionele bewegingen die niet zo gemakkelijk rationeel te verklaren zijn. Of men gedaagt zich alsof men zich in de zevende hemel voelt, alles aankan, geen zee is te hoog en alles is kits en soms dezelfde dag maar ook weleens een paar dagen, weken ,soms maanden later is men van alles en iedereen bang en is de hele dag verdietig en in zo’n depressieve tijd huilt men veel maar komt net zo min tot praten of uitleg over wat er met iemand aan de hand is.

Ik wil je officieel verzoeken geen grapjes, nooit geen grappen te maken over patienten met geestesaandoeningen tenzij je de leidende autroriteit bent op het terrein van geestesziekten. Laat ik je ervan verzekeren dat het geen lolletje is en dat de patient vaak minder gehandicapt zijn dan hun behandeleraars en therapeuten. Juist omdat de hele maatschappij hen als uitschot, vuil en onutig vee ze uitkotst moet je aan het denken zetten. Wie is hier bang en eenzaam.
bromde Peter - om 00:11 (op Vrijdag, 14 April 2006)

( met alle respect) je wetenschappelijke verhaal t.a.v. de geestelijke aandoeningen, is freudiaans gelul Peter.. je morele punt deel ik echter
bromde Sikbock om 00:17 (op Vrijdag, 14 April 2006)

Ow… Ik vond Bicat altijd gewoon een beetje gekkigheid. Voor de lol enzo.

Jeetje, heb ik me vergist zeg.
bromde Lennard om 00:47 (op Vrijdag, 14 April 2006)

Hm….
Bicat.net: Vuigh, maar met morele grenzen?
Kweenie….
bromde Vilé (URL) om 08:59 (op Vrijdag, 14 April 2006)

Correctie: Bicat is als een baken in een zee van poep.

...

‘s ochtends ziet alles er altijd net iets anders uit..
bromde L* om 10:06 (op Vrijdag, 14 April 2006)

Wat een schítterende dag!

Ga ik nu even de panters vingerverven.
bromde Marnix (URL) om 10:32 (op Vrijdag, 14 April 2006)

Met Sikbock vind ik Peters verhaal ook Freudiaans gelul…

::slaat meervoudig dissociatief gestoorde trut op haar bek::

... maar met een verfoeilijk foucaultiaans moreel perspectief.

::voert catatonische aap nootjes::

Ik verwijt hem dan ook een fundamenteel gebrek aan Bicatiaanse vuigheid.
bromde Vincent Nemo om 11:13 (op Vrijdag, 14 April 2006)

Peter, tipje: Lees “de Marnix Code”.
En je weet waar Marnix z’n links toe leiden.
Aldus ingewijd in de Bicatmetselarij….
bromde Vilé (URL) om 11:35 (op Vrijdag, 14 April 2006)

En Vincent, het mag dan bicatiaans onverantwoorde bullshit weze, het lijkt daardoor tenminste niet zo op bicatiaans correcte vrijmetselarij voor doven en slechthorenden. Die onleesbare mix van gebarentaal van u, verdammt noch mal.
bromde Peter - om 16:45 (op Vrijdag, 14 April 2006)

Ik blijf het ondertussen allemaal ongemeen boeiend vinden, dat verhaal over die winter in Leusden. Wat een toestanden toch maar met nu ook alweer dat lege glas en zo… Mijn genot was zelden zo kernachtig.
Is er iemand die een Twix met mij wil delen? Liefst zo’n verlegen meisje met kletsnatte spleet en gevoelige tepels.
bromde Urbain Alpain (URL) om 10:42 (op Dinsdag, 18 April 2006)

Greatings to you. Can you help me to find any more info?

forced sex movies
bromde forced sex movies () (URL) om 08:40 (op Maandag, 12 Juni 2006)

Need to be readed.
bromde rape stories () (URL) om 06:10 (op Vrijdag, 16 Juni 2006)

Your article is prety nice. It’s a pity that i didn’t see it more later.
bromde rape stories () (URL) om 04:33 (op Dinsdag, 20 Juni 2006)

Asaspal. Memrano tu es besta. Amigo.
bromde rape movies () (URL) om 05:10 (op Zaterdag, 1 Juli 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)