stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Mijne heren, - Spencer Brandsen

Maandag, 27 Maart 2006

Mijne heren,

Hoewel ik uw pornosite nog steeds verreweg de beste vind en deze vrijwel dagelijks met bevredigend resultaat bezoek, zijn er toch een paar dingen die me storen en mijns inziens verbeterd zouden kunnen worden.

In de eerste plaats valt mij op dat u – net als veel van uw collega's – nogal moeite heeft met de juiste spelling van het werkwoord 'masturberen' en haar vervoegingen. Zo is er bijvoorbeeld dikwijls sprake van 'mastuberen' en 'mastruberen' en dientengevolge van 'mastubatie' en 'mastrubatie' waar het natuurlijk 'masturbatie' moet zijn. Gelieve hier in de toekomst wat beter op te letten. En nu ik het toch over uw taalgebruik heb: sommige formuleringen stuitten me tegen de borst. En nu moet u niet denken dat ik een conservatieve oude vent ben, want ik ben heel ruimdenkend en al sinds 1959 lid van de NVSH, maar als ik stuit op een aanduiding als 'Mokkel pijpt paard', dan moet ik toch even flink slikken. Want het woord 'mokkel' is nodeloos grof en denigrerend ten aanzien van de vrouw(!) die zich over het geslacht van de edele viervoeter heeft ontfermd. Woorden als 'meisje', 'jongedame' of 'dienstmeisje' zouden hier beduidend beter op hun plaats zijn.

Vaak kloppen de aanduidingen ook niet. Dan staat er bijvoorbeeld: 'Slet wordt hard genomen door neger', maar bij bezichtiging van de foto's blijkt er dan alleen een meisje op te staan in diverse bevallige standen. Best een leuk meisje overigens, daar gaat het niet om, en ze is bloot, maar een neger valt er in geen velden of wegen te bekennen, laat staan dat hij het meisje hard genomen zou hebben! Ja, er zijn wat foto's 'genomen', maar verder niks! En nu ik het er toch over heb: er zijn er wel erg veel van op uw site. Negers. Niet dat ik iets tegen negers heb – helemaal niet – maar wat is er eigenlijk mis met onze eigen frisse Hollandse Jongens? Die zijn bovendien van nature uitgerust met gereedschap van geringere afmetingen waardoor de (Hollandse) kijker zich wat gemakkelijker kan identificeren met de mannen die zich op het schermpje aan de liefdesdaad te buiten gaan.

Zo, dit waren volgens mij wel de belangrijkste punten. In de hoop dat u mijn opmerkingen als opbouwende kritiek wilt opvatten, verblijf ik,

Hoogachtend,

R.S.R. Brandsen

door Spencer Brandsen

  Hengduan
  Onze held in al zijn naaktheid

Goed nieuws! Nederlanders zijn de slimste van alle Europeanen.

Minder goed nieuws: het gaat om een gedeelde eerste plaats met de Duitsers.
bromde Zoute snor om 11:52 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Zoute Snor, bitte on topic reagieren hier.
bromde Bicats autocorrector om 12:30 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Eindelijk eens iemand die deze hekele punten durft aan te pakken.
bromde Arnaud om 13:59 (op Maandag, 27 Maart 2006)

En dan zit je daar achter de pc met de broek op de enkels. Gedachten dwalen af… “was ik maar een neger”. Na een half uur mijmeren onverrichter zaken de slappe kleine witte Sjaak weer opgeborgen.

:: mijmert een eind weg ::
bromde Kiers (URL) om 14:08 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Lovenswaardig initiatief van de heer Brandsen. Het móest eens gezegd worden. Of moet je moést zeggen. Dat weet ik dus nooit. En dan ga ik er toch bij stilstaan. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde neger die gewoon lekker in de zon loopt te kuieren, zijn ENORME schlung tussen de benen bungelend. No worries.
bromde Max J. Molovich (URL) om 14:14 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Beste heer Brandsen,

Allereerst dien ik u te complimenteren met uw gewoon goed ontwikkelde smaakorganen. Zonder woorden, excellent !
Het is mij een ware vreugd uw correspondentie hier te lezen. Een onverwacht genoegen is een gotspe en het understatement van de dag.

Maar…

1. Zo is er bijvoorbeeld dikwijls sprake van ‘mastuberen’ en ‘mastruberen’ en dientengevolge van ‘mastubatie’ en ‘mastrubatie’ waar het natuurlijk ‘masturbatie’ moet zijn

2.Woorden als ‘meisje’, ‘jongedame’ of ‘dienstmeisje’ zouden hier beduidend beter op hun plaats zijn.

3…de liefdesdaad te buiten gaan.

1. Het lijkt de kern uwer betoog. Echter, mij is al die jaren schoffelen en wieden en kontknijpen en achter pauwen en kalkoenen aanrennen op het Landgoed van de Baron niets gebleken van zulk slordigheden. Nee, een enkele keer zal het personeel zich bezondigd hebben. En daar neem ik alle schuld vrijwillig op mij want ik laat er flink alle geselen des tijds over gaan. Niets slabakken en duimendraaien en tongzoenen. Ik pik het niet. Hier is zoveel te doen, tijd is kostbaar, de Baron, etc. Mogelijk dat door alle consternij die ik in mijn plichtsvervullende doch eervolle beheerstaken hier op het landgoed in het hoofd van de schrijver uit vermoeidheid en deprivatie waarin ik hem stort deze gruwel uwer gruwelen erin zijn geslopen. Onder druk presteren staat hier permanent op de agenda.
Ik verzeker u, het is niet met kwade opzet dat u moet lijden.

2. Zoals altijd een voortreffelijk advies. Hier spreekt de kenner. Vooral uw suggestie ‘dienstmeisje’ neem ik ter harte. Waarlijk, een prachtig alternatief, het zingt als een nachtegaal, het maakt mij het hart nog ruimer. Uw jaarabonnement blijkt welbesteed. Waren alle mensen maar zo verstandig al u , beste Brandsen.
3. Over de daad der daden, door u abusievelijk met ‘de liefdesdaad’ aangeduid gaan allerlei geruchten, Brandsen. Het meeste kunt u vergeten.

Uw toegenegen,

Zwarte Goudvis,

Leerling Gezel Majordomo ter land, in de lucht en ter zee, behalve op Allerzielen in dienst op het

Landgoed van de Baron,


Bicatterveen, anno 2006
bromde Nove (URL) om 14:35 (op Maandag, 27 Maart 2006)

I have got my dick, and it’s a blowing in the wind…
bromde Rodney D. Handsom om 14:37 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Paarden, negers….de grote lullen worden verondersteld aanwezig te zijn, maar waarom? En waarom kijkt de schrijver van bovenstaand epistel naar de plaatjes? Om de ‘dames’ of om de gekleurde medelanders met het formaat geslacht waarmee het mogelijk is buiten de foto te blijven? Het antwoord druipt van het verhaal af als paardensperma van een beeldscherm…
bromde L* om 15:14 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Wat is dat toch, met dat veronderstelde libido der naegoren. Immers, een uit de kluiten gewassen tampeloeris stemt eerder tot nadenken dan tot zware handelingen.
bromde de schoonmaakploeg (URL) om 15:31 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Ontopic? Weinig op aan te merken. Alleen het mokkel gedeelte zegt me niet zoveel, maar dat kan aan mij liggen.

En het gedeelte over kleine Nederlandse penissen zegt mij natuurlijk helemaal niets. Vanzelfsprekend.
bromde Zoute snor om 15:52 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Ikzelf daarentegen, heb best wel een behoorlijke Jaapmaat.


  • ziet neus groeien *
  • bergt zaakje ook maar op *


bromde Eduardo om 17:09 (op Maandag, 27 Maart 2006)

∗ gumt witregels weg ∗
bromde Eduardo om 17:10 (op Maandag, 27 Maart 2006)

http://dutchdirections.nl/leden/proza-en..
bromde Kijk nou toch! om 17:27 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Geachte Bicat,

Als zwart paard erger ik me ook vaak aan die vreemde spellingen.
bromde Meindert. () om 17:28 (op Maandag, 27 Maart 2006)

En mag ik ook nog opmerken dat onder natural hairy bush meer dan eens een gladgeschoren poes schuilgaat. Enorm frustrerend.
bromde Vincent Nemo om 17:36 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Bicat en Bijzinnen samen in bed. Wat volgens de herenliefde al niet vermag.
bromde Kiers om 17:46 (op Maandag, 27 Maart 2006)

BICATTERVEEN – De Bicatterveense penisfabrikant Lul & Zn. verandert de naam van de door de onderneming gemaakte negerlullen in ‘Bicats Lullen’. Het bedrijf geeft daarmee gehoor aan de kritiek dat de naam van de lekkernij denigrerend zou zijn.

“Bicats Lullen zijn de opvolgers van onze alom bekende negerlullen, die al 86 jaar populair zijn bij jong en oud”, stelt het vleeswarenbedrijf op zijn website. “Na zorgvuldig markt-, merk-, en consumentenonderzoek vonden we het tijd de productnaam te moderniseren. Sommige mensen vinden het jammer dat de naam negerlullen verdwijnt, omdat ze die al zo lang kennen. Er zijn echter ook mensen die minder enthousiast waren over de oude benaming. Daar hebben we alle begrip voor. Bicats Lullen zijn er voor iedereen en moeten niet voor minderwaardigheidcomplexen zorgen.”

Kleine penis

Het bedrijf doelt met deze laatste opmerking onder meer op de Stichting Negers met een Kleine Penis die Lul & Zn. had verzocht de naam te wijzigen omdat het een belediging zou zijn voor de zwarte mensen in het algemeen, en zwarte mannen met een kleine penis in het bijzonder. “Men gaat er altijd gemakshalve vanuit dat negerlullen groot zijn”, aldus de met een zeer hoog stemmetje sprekende woordvoerder van de stichting. “Maar niet elke negerlul ziet eruit als een kinderarmpje die een appel vasthoudt. En ik kan u wel vertellen, het is niet leuk om dagelijks met dat verkeerde beeld geconfronteerd te worden. Hoe vaak het mij niet is gebeurd dat ik uitgelachen werd als ik mijn broek naar beneden stroopte, enkel en alleen omdat het verwachtingspatroon niet werd ingevuld. Dat moest een halt toegeroepen worden en ik ben blij dat Lul & Zn. gehoor hebben gegeven aan onze oproep.”
bromde een kiersende Max J. Molovich (URL) om 18:03 (op Maandag, 27 Maart 2006)

GORKI – is mijn held van de dag

Luc Vos heeft pittigheid en uiteraard een weergaloos talent om alle stront te ontwijken. Daar is hij Belg voor en gelukkig een ex-katholieke dorpsjongen. Want die, dames, die moet je hebben. Dat zijn de ware die uw gunsten op waarde weten te taxeren en u tegen beter weten in willen bewaren, koesteren en ontzag kennen voor nukken, grillen en peilloze diepte van uw gemoed.

En de Groene, ja als dit geen nieuwe abbo’s binnenbrengt.

Zoveel beter dan de ingegraven orthodoxie uit de burgerpers, die moffenliga wil maar nog veel meer niks dan uw dienaar.Ze schrijven over niks anders.
bromde nove om 18:17 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Die Rodney is een aap met een taalhandicap. Hoewel cosmopoliet is de Baron, als ik zo vrij mag zijn, geen klasseverrader. Een schurk, dat moet in goed nederlands volgens Rodney voortaan dus als ‘vilain’ geschreven en van alle daken geschreeuwd gaan worden. Nou, jong, als je daardoor klaarkomt, is dat de laatste druppel.
Benieuwd of ik zo dadelijke van de baron de het
spel “ Hond en Leeuw” mag aankondigen.
Mits Rodney mee wil spelen in het pak van de hond. Want de Oranje Leeuw, als moerstaal,gaat hem vermorzelen. Nog voor ie de poorten maar ziet, ligt ie al zijn poten.

m.a.w. stop de persen, red ons schone ABN, onze taal, onze schrijf, spreek, lees,oorsprong, identiteit van de angelsaksische benden ende acculturatie.
Verlos uzelf, spreek je talen, alle talen voor mijn part maar vergeet nooit waar je wiegje stond. Voor je het weet is het ameen en over.
bromde nove om 18:48 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Graag lees ik u voor uit de nieuwe huisregels bij Bicat die vanavond om zes uur zijn ingegaan:

:: schraapt keel ::

1. Have dinner ready. Plan ahead, even the night before, to have a delicious meal ready, on time for his return. This is a way of letting him know that you have been thinking about him and are concerned about his needs. Most men are hungry when they come home and the prospect of a good meal (especially his favorite dish) is part of the warm welcome needed.

2. Prepare yourself. Take 15 minutes to rest so you’ll be refreshed when he arrives. Touch up your make-up, put a ribbon in your hair and be fresh-looking. He has just been with a lot of work-weary people. Be a little gay and a little more interesting for him. His boring day may need a lift and one of your duties is to provide it.

3. Clear away the clutter. Make one last trip through the main part of the house just before your husband arrives. Gather up schoolbooks, toys, paper, etc. and then run a dustcloth over the tables. Over the cooler months of the year you should prepare and light a fire for him to unwind by. Your husband will feel he has reached a haven of rest and order, and it will give you a lift too. After all, catering for his comfort will provide you with immense personal satisfaction.

4. Prepare the children. Take a few minutes to wash the children’s hands and faces (if they are small), comb their hair, and if necessary, change their clothes. They are little treasures and he would like to see them playing the part.

When He Arrives Home

1. Minimize all noise. At the time of his arrival, eliminate all noise of the washer, dryer or vacuum. Try to encourage the children to be quiet. Be happy to see him. Greet him with a warm smile and show sincerity in your desire to please him.

2. Listen to him. You may have a dozen important things to tell him, but the moment of his arrival is not the time. Let him talk first -remember, his topics of conversation are more important than yours.

3. Make the evening his. Never complain if he comes home late or goes out to dinner, or other places of entertainment without you. Instead try to understand his world of strain and pressure, and his very real need to be at home and relax.

4. Your goal. Try to make sure your home is a place of peace, order and tranquillity where your husband can renew himself in body and spirit.
Don’t greet him with complaints and problems. Don’t complain if he’s late home for dinner or even if he stays out all night. Count this as minor compared to what he might have gone through that day.
Make him comfortable. Have him lean back in a comfortable chair or have him lie down in the bedroom. Have a cool or warm drink ready for him. Arrange his pillow and offer to take off his shoes. Speak in a low soothing and pleasant voice.
Don’t ask him questions about his actions or question his judgment or integrity. Remember, he is the master of the house and as such will always exercise his will with fairness and truthfulness. You have no right to question him. A good wife always knows her place.
bromde Kiers om 19:28 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Try to make sure ‘this world’ is a home, a place of peace, order and tranquillity where ‘EVERYONE’ can renew himself in body and spirit.

Heer Kiers, ik vergeef u veel, want u bent heer maar de kat- op- het- spek- binden is tussen heer en meester notdone , inproper and out of line. Ik spreek hier over loyaliteit en integriteit, ja ?

Wilt u me zo graag weghebben dan ?

Want als hier de angelsaksische voertaal en ik voorspel u niets nieuws, ergo gedachten en geestesgoed en vrolijke kleurige leefwijze des dienaren onder de Ene en- het- Heilige- Niets plus de rest van wat ik om min gemoedrust te respecteren het Lage Addergebroed heet de zaken en taken waar wij zo van houden komen oversluiten naar god weet waar, is het einde echt zoek. Bitte. Spaar me uw gesel. Laat me Mene Tekel. Seriously disgusted.

Verdere berichten uit de glorie:

In te delen in het Archief onder PURGATIE OF CATHARSIS OF EXPULSIE : leeroefening van het kleine grote spelen . Bijzonder want feminiem en hoewel dat een onvolkomendheid lijkt want man en vrouw is alijd een als boven en onder, de een hoger ,de ander eronder en viceversa is opgelost zoals het in alle geschriften staat voor wie kan lezen en de stof heeft.

Het is gemaakt door een aktieve meid die in de glorie daarboven zich aan iets herinnert waarover wij slechts smalen maar toch.

OORLOG OPGELICHT

fotoHet maakt wel degelijk uit,
dat ik ooit, in een ver zwart verleden,
slachtoffer was van geweld, dreiging,
van bescherming of ontvoering van mijn kind.
Van chantage pogingen tot stompen, van vechten tot neerslaan,
van lawaaiig wakker houden, brand…… tot alles.

Het maakt wel uit dat dit ooit gebeurd is,
al die constante bewegingsgijzelingen,
die nooit meer terug kunnen komen,
omdat de vrijheid heeft gewonnen,
de oorlog daarom wat is verstomd
en ik mij als ‘overlevende van’ verder kan vermommen.

Het maakt wel uit dat mijn lichaam seksueel misbruikt geschonden is.
Er dingen gebeurd zijn, die nooit hadden mogen plaats vinden.
Voor mij niet, voor niemand, niets, nergens, iets.
Dat men zijn zieke lusten in stil geweld chronisch in mij dumpten,
me genageld op brakke grond achter lieten
en daarbij mijn broos geworden integriteit afgezwakt konden vermorzelden.
Tussen mijn hart geworden hard, verder gutsend
in grensoverschrijdende gevangen schendingen.
Geworpen messen die te lang natrilden in muren;
Koevoeten bij mijn hoofd.
Daarna….klakkeloos bedolven in de gijzeling van bedorven schaamte.

En wederom is terugkeer niet mogelijk, door goud gewonnen vrijheidsveroveringen.
Die de woordeloosheid iets ontginnen.

Het maakt zeker uit dat er ooit in een ver verleden, misbruik is gemaakt van mijn geestelijk vermogen, dat tot zwijgen gebracht, mond naar binnen gesnoerd.
Overbluft bespeeld afreageren en op ongehoorde blinde plekken gezet.
Ongevraagd mijn onvermogen verorberen en in beweging zijnde stemmen stoppen.
Breken door de waanzin van de ander; daar een doel, een prooi van zijn.
Een beschimpt toegeworpen gebruiksvoorwerp.
Ook daar is de oorlog iets gewonnen, door de wat afgekoelde woordenstroom.

Als je aan het bedorvene hebt geroken, haar aangeraakt, slechts opgepakt, wat gewogen,
blijft er nog genoeg over voor woordeloosheid,
van een oorlog die niet meer te winnen is, enkel iets opgelicht.
Zonder vergeten, zonder vergeving, zonder wraak
Als een steeds transparanter verlengstuk in mij huist
en ik enkel de angst bijna geheel heb weten te dempen.

@Isis Nedloni

Onder-wereld 2
2004

50 × 70 cm
inkt
oliekrijt
schuurpapier
acryl
bromde nove om 20:23 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Kijk je uit nove met dat behang? Woensdag komen de nieuwe rollen pas.
bromde Kiers om 23:06 (op Maandag, 27 Maart 2006)

Stiekum ben ik, he.
Dacht, voordat het echte sloopwerk begint gun ik haar – ik volg haar digitaal gespartel met och, zozo en veel achgut – haar dat wat elke kwezel de glitters voor ogen tovert. 15 Seconds of Shame op bicat.
bromde nove om 00:02 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Potdorie, zit de 0 alweer in de klok en zo blìjf ik bijschenken.
bromde bicat om 00:41 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Eigenlijk best wel vermoeiend, die Bicatweblog.
Eerst lees je de post en vervolgens begin je aan de reacties.
En dan is het alsof er alsmaar emmers met compleet andere bagger over je heen worden gegoten. En maar proberen dat allemaal te verwerken. Nu eens begrijp je het, dan weer is er geen touw aan vast te knopen. Maar je blijft doorgaan. Omdat je bij jezelf denkt: “Kerel, je bent maar tot je 18e naar school geweest en je hebt niet veel tijd meer om die fout nog te herstellen”. “Slikken, dus; hele gulpen desnoods chaotische informatie opdoen!”
Tsja… Ik bezoek nog niet zo lang blogs en mijn kleine, harde schijf begint nu reeds vol te raken. Het is wel een bevredigend gevoel, moet ik zeggen, want die schijf die moet toch vol voor ik ooit mijn moede hoofd neerleg. (Stel je voor dat je sneuvelt, terwijl er nog veel ruimte over is…)
bromde Drs. Johan Arend Happollati om 00:46 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Hulde voor het stuk van de schrijver! Ik heb als eerbetoon één van mijn spencers uit de kast getrokken (river woods) Daar kruip ik straks lekker mee tussen de klamme lappen..Fatsoen moet je doen tenslotte!!
bromde Sikbcok om 01:39 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Is er genoeg brons op de wereld om een standbeeld uit op te trekken dat eer doet aan Luc de Vos? De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Vermoedelijk wel, kortom, maar het zal niet veel schelen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 10:58 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Nove,
Welk een prachtige verwoording van Happyslapping. (oftewel vrolijk meppen)
bromde Janmaat (URL) om 12:33 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Iemand Dick T. gezien?
bromde Marnix (URL) om 13:26 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Nationaal Dick T.?
bromde Hoof om 14:06 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Pfffffffff…
U was mij net ietsje voor, Mrnx.

∗ pleistert ENORME scrollvinger ∗
bromde Eduardo om 14:28 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

“Die de woordeloosheid iets ontginnen.”

Ies van Isis Nedloni.Zij is beeldend kunstenaar, leraar enzo.

Kijk, dat vind ik, als pretentieus burgerlijke zak uiteraard een geweldige, echt heel mooie mooie, gloedvolle zin. De kern van het opdiepen, het opnieuw aanraken van pijn, van losbikken uit de muur.
Deze zin, en de rest is dramatiek he van het soort he, nou, dat is gist om broodjes boicatoven mee te bakken..dus daar lusten wij wel pap van. Maar deze ene zin bracht mij ertoe om Isis mee te slepen tot in het grootgrimmig archief van de baron. Het zij zo.

Er zit ,als amateur recensent, een poezie in waar je een dag, een week, misschien tot het moment weer daar is, dat ie er nog eens in mag, mee rond kan lopen.
Waarna je het weer vlug mag vergeten voor mijn part. Of je leert het je kind ,de papegaai of die schijthond waar je zo van houdt. Zie maar.
bromde nove om 19:46 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Over poëzie gesproken, nove… ik heb nog wat bieren uit te delen die ik in het verleden heb ontvangen, zo ben ik dan ook wel weer. Maar inderdaad, voor een grote club zal mijn feest een galgenmaal zijn, een droevig afscheid van betere tijden op weg naar donkere horizonten, gekerm uit drassigmoerassige bossen, flarden mist in benevelde breinen, kankers, schurften, geschreeuw en klaagjammer uit spelonken vol ziekte en verderf, doodgeboren dromen, hartverscheurende eindes, kinderen aan de dope en misschien wel dodelijke verkeersongelukken, je vent betrappen op incest met jullie gehandicapte dochter en meer van wat Jeroen Bosch ooit en reeds schilderde. Na mijn feest zal het voor menigeen afgelopen zijn.

Lasciate ogni speranza voi ch’entrate
bromde Kiers om 20:18 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

ik heb gratis voor u naaktfoto’s van merel roze
bromde musje (URL) om 21:32 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Gratis. Da’s wel heel goedkoop.
bromde Lennard (URL) om 21:38 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

wie vertaalt dat chinees met een italiaanse naklannk eens even joyeus, even fluks naar klak godbeter onze moerstaal ?

Ik ben dan wel een pretentieuze zak maar ke nmij plaats hoor bij zulke gewichtige zaken.
bromde nove om 21:48 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Musje, rotop ,wie merel naakt wil zien die zoekt haar maar op. Wie weet kijkt ze je wel aan.
bromde nove om 21:50 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Van: Merel Roze
Verzonden: donderdag 23 maart 2006 1:02:14
Aan:
Onderwerp: RE: Mailform

| | | Postvak IN


geachte heer kiers,

ik ben dronken
(deze zin moest ik 10x over typen)
morgen meer

Merel

> ——-Original Message——-
> From: Kiers [mailto:bicatkiers@hotmail.com]
> Sent: woensdag 22 maart 2006 17:50
> To: merel@merelroze.com
> Subject: Mailform
>
>
> Form data
>
> realname: Kiers
>
> email: bicatkiers@hotmail.com
>
> message: Geachte mevrouw Roze,
>
> Ik wil graag uw aandacht vragen voor het volgende:
> Ik heb met verbijstering kennisgenomen van het immer weer
> door mij gedane laatste commentaren dd Maandag 20 Maart ’06 –
> 09:56 worden overschreven door ene Marttijn met dubbele ‘t’
> en wil graag een van u een uitspraak waarin u stelt dat dit
> ontoelaatbare en tevens ook laakbare gedrag ‘‘schandelijk’‘
> te vinden. Tevens wil ik ook te meer dat u mede op initiatief
> van Joost Brummelkamp de reageerblokken dichtgooit doordat er
> dan geen mensen meer kunnen reageren. U moet zicg terdege
> analyseren dat ik één van de trouwste reageerders ben en ik
> kan u verzekeren dat met de huidige gang van zaken in dit
> land daarvoor dus net als voor webloggen binnen nu en tien
> jaar een lintje voor te krijgen is bij de koningin. Graag wil
> ik met u later op dat bordes staan.
> Ik vervolgd mijn opmerking met door o.a. te stellen, dat dit
> ‘‘de wereld op zijn kop’‘ zou zijn en dat ‘‘van een
> slachtoffer een dader wordt gemaakt’‘ maar ook ‘‘en
> andersom’‘ want kunt u zich voorstellen dat er gewoon
> doorgereageerd kan worden nadet ik én meneer Joost
> Brummelkamp vriendelijk en drinkend hebben verzocht aan
> Marttijn nu onmiddellijk te kappen met die onzin?
> Met deze laakbare poging van u deze opmerkingen door te laten
> gaan maakt u zich door uw expliciet pleidooi voor
> eigenrichting niet alleen schuldig aan een fundamenteel
> gebrek aan respect voor mijn recht op leven, maar tevens aan
> de ondergraving van het Nederlandse rechtsstelsel, en de
> vrijheid van ongelimiteerde meningsuiting van eerbare lange
> termijn reageerders ten voeten uit duidelijk. Als ik u een
> raad mag geven zou ik de reageerblokken nu onmiddelijk
> dichtknallen voordat escalatie hier de pan uit giert.
>
> Met vriendelijke groet,
> Kiers (link) – Woensdag 22 Maart ’06 – 17:42
bromde Kiers om 21:52 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

hemel, de macht van de pen reikt ver.

Uw dosis intoxineerde mevr. Schuimkraag, bij anderen bekend als merelroze- met- een- fameus-weblog-in-sincity.

Nou ja, als het maar vrolijke zonden dan.
bromde nove om 22:10 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Janmaat: bent u in de natuur geinterresseerd ?
Ja, bestudeert u a.u.b. het hoofdstuk over de roofvogelen der aarde en wie weet jaagt u me eerdaags weg. Want zo voelen buitenkansjes zoals de in prettig neerlands gepende bezorgheden van de heer Brandsen enige tijd gelee. Als prooi, spekkie voor mijn- typeklauw.
bromde nove om 22:26 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Tweede kerstdag: veel God op de tv. Zet je aan het denken…wat is God, wie is God, bestaat hij? Is hij wel een hij? Je weet het niet. Een kwestie van geloof…wat weten we wel? Moleculen, atomen, cellen. Lichaamscellen. Opgebouwd uit moleculen. Op hun beurt weer opgebouwd uit atomen. Atomen. Haha. Atomen opgebouwd uit een kern met een elektronenwolk er omheen. Een atoom bestaat voor 99% uit niets. Vacuüm. Raar, materie is dus opgebouwd uit 99% niets. .. Maar ja, zo simpel is het niet. Nee, want massa is op een zekere manier ook energie…Die ene procent dus ook…volgens Einstein en zo…dan..assholes..ok, de verhoudingen hebben wat met de lichtsnelheid te maken en zo, maar in wezen kunnen we toch stellen dat massa, dus moleculen en ook atomen gelijk zijn aan energie. Right? Ik besta dus ook uit energie. Maar wat is die energie? In zijn diepste wezen bedoel ik? Wat is energie??
Is energie God?
En in die kern van zo’n atoom zitten protonen en neutronen en die bestaan weer uit nog kleinere deeltjes en die vormen zich soms spontaan en verdwijnen ook weer. Zo maar uit het niets en in het niets…Waar gaan ze heen? Waar komen ze vandaan? Leuk! Naar een parallel universum waar mensen zitten die zich hetzelfde afvragen?
bromde L* (URL) om 23:33 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Nove, moet je niet nog snel even naar de afhaalChinees? Ik begin me een beetje zorgen te maken.

Leuk hoor, al dat geschrijf, maar het menselijk lichaam moet zo af en toe toch écht een handvol onverzadigde vetten hebben. Of verzadigd, daar wil ik van af zijn.

Ga ik nu even de douche plamuren. Met zonder moleculen.
bromde Marnix (URL) om 23:35 (op Dinsdag, 28 Maart 2006)

Goed plan. Zeker met zonder moleculen.
bromde Lennard om 01:09 (op Woensdag, 29 Maart 2006)

Beste L*, dat sterretje achter de L, is dat niet eigenlijk ook niets? Zoiets (niets) als een Molecuul?
Overigens: al die theorieën over 99% niets en dergelijke, die komen van universiteiten en wetenschappers die iets teveel BZ hadden binnengekregen.
Dan ga je gekke dingen doen. En zeggen. En als er maar genoeg mensen zijn die dat doen en zeggen gaat de rest ze geloven.

Later hierover meer in mijn “these der zintuigen”
bromde Vilé (URL) om 09:15 (op Woensdag, 29 Maart 2006)

Beste Vile,

Ach ja dat sterretje…eerlijk gezegd was het zowel een soort van natuurlijke (is er ook een andere soort?) evolutie; van Luldebehanger naar L*U*L naar L*...wellicht ben ik binnenkort alleen nog maar L of *...Hoewel ik niet graag ‘sterretje’genoemd zou willen worden. Dat is volgens mij (en mijn reclaseringsambtenaar beaamt dit) niet bevorderlijk (of juist wel, het is maar hoe je het bekijkt) voor de relatie met mijn celgenoten.
En dat “als er maar genoeg mensen zijn die dat doen en zeggen gaat de rest ze geloven” is natuurlijk de basis van elke hedendaagse religie. het is een kwestie van de meerderheid hebben/krijgen en dat doe je door flink te papagaaien. Het is net als met het onderscheid tussen normaal en gek, dat is ook puur een kwestie van de meerderheid tov een minderheid; alsof er een onventionele manier zou moeten zijn om gedachten uit te drukken, laat staan om wat te denken..
Ik kijk uit naar uw verhandeling en vraag me ondertussen af wat BZ is.

M vr grt
bromde L* (URL) om 11:09 (op Woensdag, 29 Maart 2006)

Drs johan en nog wat
Ik was hier al een tijdje niet geweest ,maar kon toch niet…,
Maar o.k uw reactie leek me het enigste zinnige wat ik zo globaal gezien even tussendoor las.

Maar jee, o.nee is dit een virtuele toekomst in een fysieke vorm?
Ik krijg het idee dat ik naar de VPRO kijk,maar dat moet ieder voor zich weten.
ergens en nergens zal het best wel zo zijn.denk ik maar mischien dan nog ,toch.
bromde factor x om 00:05 (op Donderdag, 30 Maart 2006)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)