stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Winter in Leusden 2-3 - Spencer Brandsen

Maandag, 20 Maart 2006

Winter in Leusden 2-3

(Vervolg op 'Winter in Leusden 2-2')

Nou.. ja, daar hadden de heren best zin in. Het was misschien nog wat vroeg voor wijn, maar gezelligheid kende immers geen tijd? Nee, een glaasje wijn zou er best in gaan. Anja repte zich naar de leefkeuken, haalde een fles van haar wonderwijn uit de kast en ontkurkte hem, er daarbij zorg voor dragend dat het etiket voor niemand behalve zijzelf zichtbaar was. Ze schonk drie glazen voor tweederde vol, zette ze op een dienblaadje en hield dat de heren voor die er ieder een glas afnamen. Het laatste glas nam ze zelf ter hand. Ze hief het omhoog en zei: 'Proost heren.'

Hierop namen ze alledrie een slok. Vervolgens viel er een stilte die Anja al snel te lang ging duren. 'En heren, smaakt hij een beetje?' vroeg ze zo opgewekt mogelijk. Henk hield zijn glas tegen het licht van de kroonluchter met plastic kristal en draaide het heen en weer. Malende bewegingen van zijn kaken wezen er op dat hij bezig was tot een kwaliteitsoordeel van gewicht te komen. 'Eén euro negenennegentig bij de Aldi he?' waren de verlossende woorden die hij sprak. 'Tja, voor dat geld kun je natuurlijk niet veel verwachten, maar de prijs in aanmerking genomen is hij zo slecht nog niet. Ik heb hem trouwens ook ergens voor 1 euro 89 in de aanbieding gezien, maar waar was dat nou toch? Het ligt op het puntje van mijn tong maar ik kan er niet opkomen..'

'Prima wijntje hoor', zei Heer Ane, die weinig ophad met allerlei wijnproefaanstellerij en bijvoorbeeld altijd Bavaria bier kocht omdat dat nu eenmaal het goedkoopst was. En daar rond voor uitkwam. Ondertussen was Layla opgestaan en had zwijgend de kamer verlaten, nagekeken door Heer Ane die vaststelde dat het al een hele vrouw aan het worden was. Helemaal geen onaantrekkelijke meid, helemaal niet.. Er zou alleen wel wat meer vlees aan mogen zitten. At ze wel genoeg?

(Verder gaat het. En wel hier)

door Spencer Brandsen

  Schaduwboksers
  Waterlelies op brood

Te kort.
bromde Erwin (URL) om 13:36 (op Maandag, 20 Maart 2006)

“Winter in Leusden” is dat niet een liedje van Frank Boeyen?

...enne er gebeurt helemaal niets…
bromde L* om 14:05 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Ik heb een aantal jaren in Leusden-Zuid op kamers gezeten. Qua enerverendheid is de beschrijving tot op heden schokkend waarheidsgetrouw en bepaald nauwkeurig.

En dan te bedenken dat het mijn studententijd had moeten zijn. Met alle alcoholica en onverklaarbare sex vandien.
bromde Hoof om 14:44 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Ik vond het een snuifje S.Beckett hebben, dat er niks gebeurt en zo. Wachten op Spencer Brandsen, zeg maar. Hoewel ik mij op het einde van deze vertelling die Layla helemaal klaar voor ogen zag. Zo’n aankomend stootje waar nog net niet genoeg vlees aan zit. In de volksmond ook wel eens een anorexiatrut genoemd. Eigenlijk net goed genoeg om er anderhalve liter formol in te lozen, zo’n volksmond. Dat ze godverdomme allemaal beter hun klep zouden houden. Mag ik u bij deze een of andere geschenk aanbieden voor “beste vervolg van de week” op een vervolgverhaal dat elders al een aanvang had genomen, heer Spencer?
bromde Urbain Alpain (URL) om 14:53 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Nee L*, dat is Zomer in Zeeland van Saskia en Serge, waar ik voor de échte liefhebbers nog een praktisch onbeschadigde 12” van heb liggen. Hoe vet wilt u het hebben?
bromde Neems (URL) om 16:00 (op Maandag, 20 Maart 2006)

:: timewarpt z’n eigen een stuk verderop ::

jajaja kinderen.. die winter in Leusden duurde lang tot in het voorjaar daar in 2006. De zomer in Leusden echter, die was van een heel andere categorie.
bromde Kiers om 16:21 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Ja, Leusden. Ook ik had ooit een vriendinnetje dat uit Leusden kwam. Weet niet meer precies hoe ze heette, alleen dat ze knap, erg slank, maar vooral zeer lief was. Iets wat ik toen nog niet zo waardeerde. Ik kan me nu wel voor mijn kop slaan. Maar of dat helpt?
bromde Arnaud om 16:45 (op Maandag, 20 Maart 2006)

:: kijkt peinzend en tikt langzaam met rechterwijsvinger op formica keukentafel met goedkoop plastic kleedje omdat het Perzisch tafelkleed op maandag wasdag met de mattenklopper zojuist te waaien is gehangen ::

Gedane zaken nemen geen keer. Weest u maar blij Arnaud, u weet niet hoe het anders had kunnen eindigen
bromde Kiers om 17:24 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Fijn sfeerbeschrijvinkje hoor. Ik ben nog nooit in Leusden geweest, maar dan weer wel eens in Leuven. Niet in de winter trouwens, in de herfst geloof ik. Ik heb daar nog een broodje shoarma gegeten. Of een broodje pitavlees, zoals het daar het, geloof ik. Met knoflooksaus en rode uiensaus. Nou, dan kunt u wellicht raden naar de achtergrondmuziek van de volgende dag.
bromde Max J. Molovich (URL) om 18:13 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Een geurige buiktrompet, gok ik.
bromde Adriana om 19:11 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Ik kwam net uit mijn bed, had wat koffie gezet en het ochtenblad binnengehaald.
bromde Henk om 22:00 (op Maandag, 20 Maart 2006)

Heer Urbain , dit verhaal zal toch nog niet afgelopen zijn..het wordt een bacchanaal als ik de Heer Ane goed volg. Er gaat nog veel meer gebeuren waar mijn moeder van gruwt, wat ik u brom. Dit loopt vast uit op vieze incest en zo meer. Daar zijn ze op het platteland niet verlegen mee.
bromde nove om 00:26 (op Dinsdag, 21 Maart 2006)

Kut!

Alweer dinsdag.


  • moffelt moefen *


bromde Eduardo om 17:40 (op Dinsdag, 21 Maart 2006)

Ook wel leuk, ja.
bromde Eduardo om 17:42 (op Dinsdag, 21 Maart 2006)

:: denkt aan een heftige lente en dito zomer ::

De vier dimensies van menselijke ervaring

Er zijn vier fundamentele en universele dimensies van menselijke ervaring. Deze vier ervaringsdimensies helpen ons de vier corresponderende doelen te begrijpen waarop we ons moeten richten als we uit zijn op het bevorderen van het geluk van de mensen om ons heen, maar ook van ons eigen geluk. Er zijn dus vier fundamenten voor het scheppen en behouden van voortreffelijkheid in alles wat we doen. De dimensies van menselijke ervaring en hun bijbehorende doelen zijn de volgende:

1) de intellectuele dimensie >> waarheid
2) de esthetische dimensie >> schoonheid
3) de morele dimensie >> goedheid
4) de spirituele dimensie >> eenheid

1) de intellectuele dimensie >> waarheid

Ieder menselijk wezen heeft een geest. We zijn allemaal in zekere mate intelligente wezens. We hebben waarheid nodig zoals we lucht, voedsel en water nodig hebben. Zonder ideeën kunnen we niet floreren en zonder waarheid kwijnen we weg.

We hebben allen een intellectuele dimensie bij onze ervaring van de wereld en die dimensie richt zich op het doel – de waarheid. In elke relatie, in elke situatie moet ons waarheid worden meegedeeld als we een kans willen hebben op ons best te zijn, ons op ons best te voelen binnen die context. Evenzo moeten ook wijzelf anderen de waarheid vertellen.

Waarheid is het fundament voor vertrouwen en zonder vertrouwen kan geen enkele menselijke relatie gedijen. Zonder gedijende relaties kan geen enkel menselijk wezen groeien en een diepe persoonlijke vervulling ervaren.

2) de esthetische dimensie >> schoonheid

De tweede grote dimensie van menselijke ervaring is de esthetische dimensie. We hebben schoonheid in ons leven nodig zoals we de waarheid nodig hebben. Zonder een regelmatige ervaring van schoonheid kunnen mensen zich niet op hun best voelen en niet op hun best zijn in enige activiteit of in enige relatie.

Een van de grootste vergissingen van de poulaire cultuur in de laatste honderd jaar is ons aan te sporen tot het vernauwen van ons concept van schoonheid. Een berglandschap kan fraai zijn. Evenals bloemen. En een strand. En sommige gezichten. Muziek kan prachtig zijn. Dans ook. In een zinderende voetbalwedstrijd kan door een virtuoze actie schoonheid tot uitdrukking worden gebracht. Evenals door een wiskundige stelling of een filosofische redenering. Een daad van liefde kan schoon zijn. En hetzelfde geldt voor een grap. De esthetica omvat alle vormen van verrukking. Schoonheid strekt zich uit over zeer verschillende dingen en handelingen. Maar één aspect is constant. Schoonheid inspireert altijd.

In een mooie omgeving zijn we veel opener en creatiever. Lelijkheid bedrukt de geest. Schoonheid verheft hart en hoofd. Zij veredelt de emoties en het gedrag.

Maar schoonheid brengt dit alles alleen teweeg als het wordt opgemerkt, ondergaan en gewaardeerd. Is schoonheid een louter individuele kwestie? Tot op zekere hoogte. Een schoonheidservaring impliceert een objectieve realiteit met de juiste kwaliteiten, maar het impliceert ook een subjectieve ontvankelijkheid. De juiste sensibiliteit kan schoonheid zien waar anderen haar missen. En in laatste instantie is schoonheid geen relativistisch fenomeen. Het is verbazingwekkend hoe universeel de voorwaarden voor de perceptie van schoonheid zijn.

3) de morele dimensie >> goedheid

De dimensie van de menselijke ervaring die we gewoonlijk de morele dimensie noemen betreft dat domein van perceptie en oordeel dat te maken heeft met het goede, rechtvaardige en edele. Het is het gebied van vriendelijkheid, eerlijkheid, sensitiviteit, recht en van jezelf geven.

Wat we doorgaans goedheid noemen heeft alles te maken met innerlijke vrede en uiterlijke harmonie. We hebben morele verplichtingen tegenover onszelf – om onszelf te ontwikkelen en onze belangen te behartigen. Daarenboven hebben we morele verplichtingen tegenover anderen – familie, vrienden en mensen die in het dagelijks leven ons pad kruisen.

Het ultieme tot bloei komen en de grootste vervulling lijken we slechts te kunnen bereiken in samenhang met het ervaren van morele goedheid. Mensen die afwijken van het pad van de vriendelijkheid en anderen met een gebrek aan respect tegemoet treden, komen er vroeg of laat achter dat misdaad niet loont. Er is vaak gezegd dat deugd zijn eigen beloning is. Evenzo is het dat verdorvenheid haar eigen straf meebrengt.

4) de spirituele dimensie >> eenheid

De vierde universele dimensie van de menselijke ervaring is de spirituele dimensie. Haar doel is verbondenheid, eenheid en verwantschap. Innerlijke eenheid en verwantschap van mijzelf met anderen.

Iedereen heeft de behoefte zich speciaal te voelen, zich te onderscheiden en uniek te zijn. Deze behoefte filtert onze ervaring van de wereld. Als we ervoor kunnen zorgen dat anderen zich uniek voelen, verhogen we onze en hun kans geluk te ervaren.

Ook heeft iedereen de behoefte zich verenigd te voelen met iets omvangrijkers dan zichzelf. Of dit iets geëxalteerds is als het mystieke besef van de vereniging met God, of een natuurlijk besef van eenheid met de hele wereld, of het bescheidener besef deel uit te maken van een gezin of een werkkring, we hebben allemaal de behoefte met iets omvangrijkers verbonden te zijn. Dit heeft een weerslag op onze ervaring van de wereld en is cruciaal voor het bereiken van geluk.
bromde Kiers om 19:50 (op Dinsdag, 21 Maart 2006)

ik begin stilaan te vermoeden dat kiers in het echte leven gewoon neverbeendead religion heet.
bromde ivo victoria () (URL) om 20:42 (op Dinsdag, 21 Maart 2006)

“The users mailfolder is over the allowed quota (size).”

Wil ‘David Koresh’ zich melden bij de balie? Er loopt iets op de kermis, wat precies?

Ik heb nieuws.
bromde bicat om 21:42 (op Dinsdag, 21 Maart 2006)

Ik heb steeds vaker dat ik dingen ineens heel ingewikkeld vind. Of wil vinden. Of denk te vinden. Of dat ik gewoon de energie niet kan opbrengen om daar iets aan te veranderen. Of dat niet wil. Of zo.

Nou ja.

Een beetje minder nadenken zal al best schelen. En af en toe wat vroeger naar bed.

Ga ik nu nog even de rogge braden.
bromde Marnix (URL) om 23:25 (op Dinsdag, 21 Maart 2006)

Exclamatie, Heer Kiers ? Bravo! Eindelijk met de billen bloot, eindelijk, eindelijk is Heer Kiers onder ons. Eindelijk is boeddha geen vreemd beeld maar een levende incarnatie in allen. Allen die de diepte van de menselijke ervaring een schat, een kostbaar juweel en de Geest als een diamant zo teer.. zo sensibel, zo wankel en stevig gelijk, zo kwetsbaar en beschermd, arm en rijk, zo levendig en dood van ellende, zo dicht en transparant, onvervangbaar en eeuwig leven, voor wie eenmaal het pad der verlichting is ingeslagen omhelst als Heer Kiers, verdient een hele dikke knuffel. Dat uw licht vele bedelaars tot thuis mag krijgen.
bromde nove om 23:27 (op Dinsdag, 21 Maart 2006)

Kierssartha. De enige ware Incarnatie van het zuivere en pure. Zou zijn duistere Alter ego die de balans in dit bekrompen universumrukstekkie dan ons aller grote Gr666ts zijn?
bromde Vilé (URL) om 08:29 (op Woensdag, 22 Maart 2006)

:: bloost zich ongans als een rood appeltje ::

Ja eeeuh, nou, het is een beetje dat als je die vier dimensies toepast in je omgang met anderen, dat je dan voornamelijk veel positieve respons krijgt. Bovendien is het leuk om te ontvangen dus snijd het mes aan twee kanten.
En nu de lente er weer aankomt denk ik, ik geef wat tips om makkelijk chicks op te pikken. Dus als nou de waarheid is dat je een chick wil oppikken (de intellectuele dimensie) en je zegt haar dat op een mooie manier (de esthetische dimensie) “Hee chick, wat ruik je goed!” en je zwabbert tegelijkertijd met een imponerende bos autosleutels want je hebt het beste met haar voor (de morele dimensie) dan leg je niet veel later zeker weten te knallen op een luxe sofa (de spirituele dimensie) met die 15 beroemde seconden spetterende eenheid.
Nou?!
bromde Kiers om 08:49 (op Woensdag, 22 Maart 2006)

In een klap van mijn politiek idealisme bevrijd. Wie heeft na lezing van bovenstaande nu nog het parlement, europa en de usa nodig ? Die laat zich een muts aannaaien.

Der Vier Dimensionen.. mehr braucht am nicht. Immer mit einer wohltemperierter klavir antreten, meine guter.

Wordt uw pamflet met goede raad nog verder verspreid ? Of bent u daat te verlegen voor ?
bromde nove om 10:12 (op Woensdag, 22 Maart 2006)

Nee, Vile, Grrrtss ofzo, die kiezel in ieders schoen, die kwijlende hond, die dorpsgek, die ene die met kwispelaars om zijn nek loopt, die heeft een eigen leven, een eigen unieke identiteit, zeker weten. En zeker weten dat hij Sam Gerrits heet en ook op http://www.writersblock.nl zijn rochels van het scherm laat druipen. Tot die onvermijdelijke conclusie ben ik na rijp beraad en meermalen consultatie met de spirits gekomen. Het antwoord op uw vraag moet dus ontkennendc zijn. Nee, Heer Kiers is geen Grrtdss6666.
bromde nove om 10:26 (op Woensdag, 22 Maart 2006)

Goed idee nove, om deze heldere inzichten wat in de rondte te pompen. Bij Merel is het lente, is het niet?

:: trekt met linkerwijsvinger het onderste linker ooglid naar beneden ten teken van verregaande inhoudelijkheden van de boodschap alsmede een goede verstandhouding ::
bromde Kiers (URL) om 11:26 (op Woensdag, 22 Maart 2006)

Ha! kan niet wachten op het volgende deel.. wat mij betreft lijkt het wat op het (latere) werk van Gerard Reve.. helemaal mijn smaak :-))
bromde Sikbock om 00:00 (op Vrijdag, 24 Maart 2006)

W00T!!! 00.00 uur!!
bromde Sikbock om 00:03 (op Vrijdag, 24 Maart 2006)

Moet je met de sleutels van je fiets niet proberen, denk ik dan, dat zwabberen naar aanleiding van de morele dimensie.
bromde Urbain Alpain (URL) om 15:55 (op Vrijdag, 24 Maart 2006)

Need to be readed.
bromde rape stories () (URL) om 06:09 (op Vrijdag, 16 Juni 2006)

Your article is prety nice. It’s a pity that i didn’t see it more later.
bromde rape stories () (URL) om 03:40 (op Dinsdag, 20 Juni 2006)

Asaspal. Memrano tu es besta. Amigo.
bromde rape movies () (URL) om 17:48 (op Donderdag, 29 Juni 2006)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)