stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Muziekinstrumenten - Spencer Brandsen

Woensdag, 21 December 2005

Muziekinstrumenten

Een van de meest ondergewaardeerde muziekinstrumenten is de eekhoorn. Er zijn ook niet veel mensen meer die de eekhoorn bespelen. Waaraan ligt dat? Is het de wat ijle, hoge klank die het instrument voortbrengt, of is het het gegeven dat het mondstuk in de anus van de eekhoorn moet worden ingebracht waar het na een tijdje spelen door oprekking van de kringspier zo los gaat zitten dat het ieder moment eruit kan schieten en op de grond vallen? Dat laatste overkwam de beroemdste eekhoornblazer aller tijden, Theofiel Bomma, tijdens een concert ter ere van de verjaardag van de Duitse keizer Wilhelm de Tweede. Maar Theofiel was niet voor een gat te vangen en blies gewoon door. Zonder mondstuk drukte hij zijn lippen DIRECT op de anus van de eekhoorn en bracht het concert zonder verdere problemen ten einde. In de jaren daarna vervolmaakte hij deze directe techniek en voegde er onder andere tongbewegingen aan toe waardoor de tonen langer doorklonken. Verder gaf hij zijn collega's de raad de eekhoorn altijd voor gebruik met water en zeep te wassen en de staart dagelijks bij te scheren. Theofiel was in zijn eentje verantwoordelijk voor een tijdelijke opleving van de populariteit van zijn favoriete instrument, maar na zijn dood ging het daarmee snel bergafwaarts. En zo zijn heden ten dage nog slechts zelden de vibrerende klanken van de eekhoorn te horen. Tot groot verdriet van de echte liefhebbers van wie er nog steeds meer zijn dan menigeen vermoedt.

door Spencer Brandsen

  Een lichte lunch
  Ave Maria

Voor het karakteristieke geluid van de schuifeenkhoorn verwijs ik u volgaarne naar de bijlage .
Hoort u die trillers na pakkembeet 2min50? Exact.
bromde bicat om 12:53 (op Woensdag, 21 December 2005)

Verdomme, daar slaat u toch even de spijker op de kop. Lang geleden dat ik de eekhoorn nog eens aan de mond heb gezet. Het moet de winter van 1986 geleden zijn, als ik het mij goed herinner. Mijn lieve moedertje stond negerhutspot te bereiden en ik wilde haar begeleiden op mijn eekhoorn. Echter, reeds bij de eerste noot brak de staart af, waarna ik naar buiten ben gestormd om het instrument met aardig wat geweld in de knotwilg te hangen. Daarna heb ik er nooit meer naar omgekekn. Misschien dat ik ‘m er weer eens uithaal. Als ik denk aan dat mysterieuze geluid gaan spontaan de haartjes op mijn arm overeind staan. Kippenvel krijg ik ervan. Of is het kippevel. Wist u trouwens dat je daar heel goed bongo’s mee kunt spannen, met kippenvel? Nou, weet u dat ook weer.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:27 (op Woensdag, 21 December 2005)

Ja de eekhoorn, niet te verwisselen met de eenhoorn, welke meer voor het zware baswerk geschikt is.
Vreemd hoe dit instrument zo in de vergetelheid kan raken, net zoals de bosviolen trouwens.
Leuk dat je het weer eens onder de aandacht heb weten te brengen.
bromde Arnaud om 13:48 (op Woensdag, 21 December 2005)

Ik heb zelf in mijn jonge jaren nog wel eens wat geprobeerd op de angel. Maar het beheersen van dit tere instrument bleek nog behoorlijk tegen te vallen. En die stekende pijn de hele tijd. Daar moet je ook maar tegen kunnen.

In deze donkere dagen rond kerst word ik nogal eens gevraagd voor een blaaskapel die het hogerop zoekt. Als maagkapel zorgen ze vooral voor zure gezichten, maar als het niveau echt een beetje stijgt moet ik zeggen dat de lucht als longkapel toch wel klaart.

Ik speel daarin haarvat. Heel subtiel.
bromde Hoof om 14:19 (op Woensdag, 21 December 2005)

Ik ken een eekhoorn die doet alsof’ie is opgezet en wordt de hele tijd als waterpijp gebruikt.
bromde Kiers om 14:30 (op Woensdag, 21 December 2005)

Mocht u het nodig vinden de eekhoorn te stemmen, kunt u naast boerenkool van ‘s lands grootste groot-grutter ook kiezen voor een heel andere methode: Voor een rijk timbre adviseer ik, en dat weet slechts een enkeling, een glas cola. Let u wel op dat u bij de directe anale speelmetode de eekhoorn niet langer dan een half uur achtereen bespeeld zonder ‘m kort te ontluchten.
bromde n-dres om 14:37 (op Woensdag, 21 December 2005)

I strictly play beaver.
bromde L* om 14:58 (op Woensdag, 21 December 2005)

Dat met die eekhoorntjes is nieuw voor me. Het zal nog een hele klus worden om in de randstedelijke bebouwing waarin ik mij beweeg een dergelijk instrument op de kop te tikken..
Waar moet ik op letten bij aanschaf? En is er een handleiding voor?
bromde Bernard om 15:47 (op Woensdag, 21 December 2005)

Er moeten niet teveel gaten in zitten. Zelf schieten is dus uit den boze.

De handleiding staat op http://www.eekhoornblazenvoorbeginners.n..
bromde Hoof (URL) om 16:58 (op Woensdag, 21 December 2005)

Ach de eekhoorn, wat een heerlijk instrument toch.

Ikzelf draaide enige tijd aan Sirenia, in de volksmond ook wel zeekoe of dugong geheten. Maar tot mijn spijt zijn ze tegenwoordig wat schaars. wellicht ligt dit aan de methode van spelen, die overigens een jarenlange oefening en zen-training vergt. Middels een incisie in de buikstreek worden de darmen van het dier uit de buik getrokken, waarna er aan de om de vuist gewonden organen gedraaid wordt, om aan het dier de karakteristieke klanken te ontlokken. De darmen worden na afloop weer in het dier teruggestopt, maar de meeste dieren vertikken het daarna domweg om door te leven. De ondankbaren.

Japanners staan bekend om hun langdurige meerstemmige sirenia uitvoeringen, er zijn daarmee de hoofdoorzaak van het verdwijnen van dit vriendelijke maar uiterst stomme dier. Ik zal ze niet missen.
bromde grtsfhdrftg om 18:23 (op Woensdag, 21 December 2005)

Had de mens, door de traditie van het eekhoorn spelen beter in ere te houden, de opmars van de didgeridoo kunnen voorkomen? Sommige vragen zullen ons blijvend achtervolgen.
bromde ivo victoria () (URL) om 18:34 (op Woensdag, 21 December 2005)

zeker wel, zeer duidelijke illustratie. Ik zelf ben slechts een matige parkietbespeler, voornamelijk omdat die beestjes bij het minste of geringste in uiterste paniek raken en hun darmen ledigen.
bromde Stanley R. om 18:35 (op Woensdag, 21 December 2005)

Waarom vind ik hier tot mijn grote ontsteltenis een foto van mijn vorige vriendin, grtsfhdrftg? NOU?
bromde Kiers om 18:38 (op Woensdag, 21 December 2005)

Mijn oom (die manager op een plantage was) speelde Tutsi & Hutu. Op het scherpst van de snede mag ik wel zeggen. En geen gewone Hutu, nee gemodificeerde! Rechtsdraaiende tappelsneren, voorhoofdbeschermers, enz. Na elke uitvoering moest de Tutsi vervangen worden, dat maakt het natuurlijk een erg kostbaar instrument en daarnaast is het zeer moeilijk te bespelen, dus niet voor iedereen weggelegd. Het muzikale bereik hing overigens ook erg samen met de kwaliteit van de Tutsi (als men eenmaal een ingespeelde Hutu heeft). Ik weet nog heel goed dat mijn oom er pas na de eerste noten op een uitvoering achterkwam dat zijn Tutsi doofstom was. Had je z’n gezicht moeten zien! Mijn tante en nichtjes hebben de hele avond de slappe lach gehad.
bromde L* om 18:43 (op Woensdag, 21 December 2005)

Als ik dat zo lees zijn hier wel een hoop goede muzikanten aanwezig, misschien kunnen we het Bicat dweilorkest oprichten.
Ik zelf speel de klootviool als instrument.
bromde Kloothommel om 19:05 (op Woensdag, 21 December 2005)

Mijne Heren,
Na lezing de muziek beluisterd en met dat beeld van die eekhoorn, die op dat gat blazende blazer en dat instrumentaal tussenstukje dus heel even een kwartier in een deuk met slappe lach van hier tot ginder.
Merci en als ik er weer helemaal bovenop ben dan reageer ik ten gronde.
bromde Urbain Alpain (URL) om 19:43 (op Woensdag, 21 December 2005)

:: sluit zich met enige gepaste voorzichtigheid aan bij urbain ::

En ik ga niet eens reageren! Woehahahahahaha….
bromde Adriana om 20:53 (op Woensdag, 21 December 2005)

Hoof, kunt u een leuk shirtje ontwerpen in die shop van u, voor het nog op te richten dweilorkest?
bromde Adriana om 20:54 (op Woensdag, 21 December 2005)

Is dat niet een beetje een slappe bedoening? In mijn idee, maar vergeef me de oogbeklepte benadering, tegen de tijd dat er gedweild dient te worden, weinig reden tot het uitbundig ten gehore brengen van muziek?

Bovendien heb ik, wellicht maatschappelijk nou niet direct heel correct, onmiddellijk visioenen over het incorporeren van allerhande atonale Oosterse instrumenten en bijbehorende lijnen..

Wat verder natuurlijk gewoon moet kunnen en dergelijken.

Maar toch. Het is gewoon woensdag.
bromde Hoof om 23:16 (op Woensdag, 21 December 2005)

Wat een zálige dag!

Ga ik nu even de cactus ontvetten.
bromde Marnix (URL) om 08:31 (op Donderdag, 22 December 2005)

Verdomd effectief idee, ontsplinter ik de melk.
bromde bicat om 08:50 (op Donderdag, 22 December 2005)

Heren van de ouderwetse huisvlijt; allereerst goede morgen en Sanctus Dei; hoe kan ik uw nobele huishoud activiteiten dienen?
De Senseo epibreren? De Thuistap tonderen? of de Kamauro Pauperen?
bromde Benedictus (URL) om 09:06 (op Donderdag, 22 December 2005)

Boerka.
Kroepoek
Toupet
Stoephoer

Moet allemaal kunnen, wat mij betreft.
bromde Max J. Molovich (URL) om 09:55 (op Donderdag, 22 December 2005)

Ongelofelijk!

24 keer ontopic gereaguurd.

Ongeveer.
bromde Eduardo om 11:45 (op Donderdag, 22 December 2005)

Niet vergeten:

Burp, hurk, plurk, kurk, turk, urk.
Bult, nul, vult, gulpt
Hupt flupt drupt
Gulp glup hup

Volgend jaar in het groot nationaal dictee
Waarin een klein land groot kan zijn
bromde Vilé om 11:50 (op Donderdag, 22 December 2005)

Hé, kijk nou: een kruiwagen vól dampende gehaktballen!
bromde Marnix (URL) om 12:48 (op Donderdag, 22 December 2005)

O, zijn dat nou gehaktballen. En nu een plaatje van zo’n, heu, kruiwagen? Alshetubelieft?
bromde Adriana om 14:01 (op Donderdag, 22 December 2005)

In het Engels noemen ze dat een Keep Wagon. Terwijl die dingen nauwelijks te houden zijn. Vooral vol niet.
bromde Hoof om 16:19 (op Donderdag, 22 December 2005)

Die zijn zeker moeilijk te houden.

Zeker niet op een worteldieet.

Konijnen daarentegen weer wel.
bromde Eduardo om 16:39 (op Donderdag, 22 December 2005)

Kan iemand mij uitleggen waar ik alvast op koopavond kan shoppen nog net voor de Kerst? Liefst niet te druk en waar het niet ruikt naar natte hond en kleffe Vlaamse patat met kouwe mayonaise en gillende kinderen en chagrijnige wijven en stinkendwalmende oliebollenkramen en natgeregende krantenbezorgers met sliertharen en puistjes en die ruiken naar joints? Maar haast u niet. Zit ik nog even aan een bokbier achter de kachel.
bromde Kiers om 18:35 (op Donderdag, 22 December 2005)

Het vliegveld van de VAE is altijd lekker rustig en is zeer uitgebreid geassorteerd. Dichter bij huis zou ik zeggen….eh nergens..
bromde JPB om 18:54 (op Donderdag, 22 December 2005)

De Noordpool geachte Rider Kiers, de Noordpool!
Waarbij opgemerkt dient te worden dat het innemende Inuit-volk er een benauwend karige ingrediënten assortiment op na houdt…
Een dampend glas Bokbier wordt aldaar overigens als ruilmiddel hoogelijks op prijs gesteld!
bromde Zielknijper (URL) om 20:04 (op Donderdag, 22 December 2005)

Nog even terug komend op het muzikale deel van dit waarlijk intrigerende artikel…
Persoonlijk ben ik meer into het bespelen van mijn fluit..
Door derden wel te verstaan..
Gooit nog een voetzoeker tussen de winkelende oudenvandagen
bromde Zielknijper (URL) om 20:08 (op Donderdag, 22 December 2005)

Saillant detail, m.b.t. de vorige post…
De immer rijkelijk aanwezige Smegma geeft de aan de fluit ontlokte tonen een bepaald smeuïge ondertoon mee.
Vaak eindigend in een bijna diep grommend slotaccoord…
bromde Zielknijper (URL) om 20:13 (op Donderdag, 22 December 2005)

Allemaal leuk en aardig dit gelul maar valt hier nou nog wat te neuken of mot ik alweer een 90 jarige heroinehoer van de straat plukken?
bromde Kloothommel om 20:53 (op Donderdag, 22 December 2005)

Wie weet geachte Kloothommel….
Ik zou zeggen probeer es wat..
wrijft alvast zelf met ontblote glans over het monitorglas
bromde Zielknijper (URL) om 21:58 (op Donderdag, 22 December 2005)

bukt u maar even zielknijper, normaal wordt de patient door een zielknijper financieel genaaid, nu eens andersom dus.

We zijn dus eigenlijk best rollenpatroon doorbrekend bezig, misschien komen we dus wel voor een subsidie in aanmerking.
bromde Kloothommel om 22:08 (op Donderdag, 22 December 2005)

Huh??
Hoort wat klopt daar tegen de binnenzijde van mijn CRT-kleuren monitort??
Ah, het is Heer Kloothommels onvolprezen zelfvertrouwen, in rigide staat…rhytmisch thumpend…op de maat van het spastisch naderend ejaculaat!
U wenst therapie??
Wacht, ik stuur u de rekening vast!
bromde Zielknijper (URL) om 23:02 (op Donderdag, 22 December 2005)

Da’s goed, dan stuur ik u vast mijn rekening voor uw doorsmeer beurt.

P.S. Mijn zelfvertrouwen klopt maar 1 keer, daarna is ie binnen, dus tijd voor een nieuw crt schermpje?
bromde Kloothommel om 23:29 (op Donderdag, 22 December 2005)

Nou, dat belooft wat, deze dag!

Ga ik snel even wat bh’s doorpassen.
bromde Marnix (URL) om 08:47 (op Vrijdag, 23 December 2005)

Zeg, fijne kerst
bromde Dick T. om 10:16 (op Vrijdag, 23 December 2005)

Waarom dat nou weer?
bromde Lennard om 10:42 (op Vrijdag, 23 December 2005)

Eekhoorns blazen is geen kunst. Probeer eens een een STINKDIER (GESTREEPTE SKUNK)

Mephitis mephitis
Familie: Marterachtigen, Mustelidae

Herkomst: Zuid-Canada tot Midden-Amerika
Leefgebied: Open landschappen, open bossen, woestijnen, cultuurland
Voedsel: Insecten, kleine zoogdieren, vogels, eieren, vruchten
Grootte: Lichaamslengte 28-46 cm, staartlengte 18-40 cm
Max. leeftijd: 13 jaar

TREFZEKERE ZELFVERDEDIGING

Stinkdieren gaan ’s-nachts op zoek naar voedsel. Ze doorsnuffelen de aarde, keren stenen om, of slaan vogeleieren kapot. Hun grote eetlust voor insecten en knaagdieren maakt ze bij landbouwers zeer geliefd; dat ze af en toe eens een kippenhok overvallen wordt meestal getolereerd. Berucht is echter hun verdediging. Met opgeheven staart en stampende voorpoten wordt de aanvaller gewaarschuwd. Trekt deze zich niet terug, dan spuit het stinkdier de inhoud van zijn extreem onaangenaam ruikende anaalklieren tot op drie meter ver recht in het gezicht. De meeste beesten mijden stinkdieren. Vogels met een zwak ontwikkelde reukzin (o.a. amerikaanse oehoe) laten zich niet afschrikken.

(http://www.zie-zoo.nl/stinkdier.htm)

Oehoe??
bromde Enzo van der Voort (URL) om 12:44 (op Dinsdag, 27 December 2005)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)