stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter pozie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Youp van 't Hek - Max J. Molovich

Woensdag, 14 December 2005

Youp van 't Hek

Youp van t Hek liep het Okura binnen alsof het de laatste dag van zijn leven was. Gadvurredamme, dacht hij bij zichzelf, kerstverlichting! Die kutkolereburgerkerst zit er weer aan te komen. Vreten op aarde. Sodemieter toch op! Hij drukte op het liftknopje alsof dat het laatste was dat hij ooit zou doen. Waarom doe ik dit? Dacht hij. Waarom praten met zon kutjournalist die toch op mij neerkijkt? De liftdeur ging open. Youp van t Hek stapte naar binnen met de vastberadenheid van iemand wiens laatste uur heeft geslagen maar het leven weigert op te geven. Een gezette man van ergens in de veertig stond, gekleed in een belachelijk piccolokloffie, de lift te bedienen. Dat ze nog bestaan.

"Le Ciel Bleu?", vroeg de liftbediende. Ga toch carnaval vieren, dacht Youp van t Hek. In je prehistorische apenpakkie. Liftslaaf, met je ruggengraat van een uitgestorven weekdier.

"Ja", zei Youp van t Hek, "Le Ciel Bleu."

De man drukte lusteloos op het bovenste knopje. Weggegooid leven. Had nooit geboren moeten worden. Postnataal aborteren, dat zou het beste geweest zijn. Kan nog steeds, natuurlijk. Sta me niet zo aan te staren loser.

"Zeg", vroeg de liftbediende na enige aarzeling, "bendegij niet die cabaretier?"

Bendegij? O god nee h, een Brabander. En dan zelfs zo eentje waarvan ze bij de geboorte het kind hebben weggegooid en de placenta hebben opgevoed.

"Wat?", vroeg Youp van t Hek zo vriendelijk mogelijk.

"Ja, nee", zei de liftbediende, "Ik zag het meteen al! U bent Youp, isutnie? Van tsjakka!"

Jezus Christus. Waarom nou toch? Waarom sterven domme mensen niet gewoon af, de dag dat ze geslachtsrijp zijn? Youp van t Hek glimlachte. "Goed gezien jochie", zei hij. "Youp van t Hek. In eigen persoon." Wat een debiel. Ze hadden godverdomme wel iemand met iets meer klasse mogen aannemen.

"Ha! Ik zag het meteen al, maar ik dacht, laat ik het nou niet meteen gaan vragen, want dat staat ook weer zo dom, niet waar? Maar ja, op een gegeven moment werd het me te machtig en kon ik me niet meer bedwingen, want weet u, u hebt mijn leven veranderd."
"Dankzij mij zit je carrire weer in de lift?"

"Hahaha. Schitterend mooi. Dan zie je toch dat ge cabaretier bent, isutnie? Maar in feiten hebt u wel een beetje gelijk. Zogezegd."

"Kijk eens aan", zei Youp van t Hek zo ongenteresseerd mogelijk. De liftbediende drukte op een knopje. De lift kwam met een schok tot stilstand. Youp van t Hek voelde zijn maag richting zijn keel schieten.

"Wat maak je me nou?", zei Youp van t Hek.

"Ja, nee", zei de liftbediende, "ik wil het even goed kunnen uitleggen."

"Zeg, sodeflikkerstraal een eind op, liftlul, of ik zorg ervoor dat je deze lift zelfs niet meer mag gebruiken om mee naar beneden te gaan."

"Weet u nog dat ge het had over Buckler, over dat alcoholvrije bier?"

Youp van t Hek zuchtte. Hij keek op zn klok. "Ja", zei hij met de irritatie van iemand wiens leven op het punt staat te stoppen en die derhalve wel wat beters te doen heeft.

"Wel", zei de liftbediende, "ik was zon Bucklerlul."
"Tis nie waar."

"Tis zeker waar. Tot dan toe was ik in de veronderstelling dat ik een succesvol leven leidde. Ik had n schat van n dochter, een schoon vrouwke, een goeie baan bij de AKZO, ik ging stiekem naar de hoeren, kortom, ik leidde een regelmatig leven en ik kon een tevreden mens genoemd worden."

"Goed voor jou."

"Dacht ik ook, dacht ik ook. Maar toen kwam in t leven." Youp van t Hek deinsde een beetje achteruit vanwege de onverwacht vurige blik die deze wandelende gehaktbal uitspuwde.

"Een bedrijfsuitje was het. Met heel de afdeling naar Youp. Ik had natuurlijk wel s van u gehoord, maar ik had nog nooit wat van u gezien. En ik moet zeggen, wat u zei die avond raakte mij diep. U hield mij als het ware een spiegel voor, en wat ik zag was niet mooi. Ik zat in een sleur en staarde apathisch de toekomst in. Ik leefde alsof het leven nooit zou eindigen en het niet uitmaakt hoe je je dagen invult. Zonder vragen te stellen had ik me aangepast aan t burgerleven dat ik kende van mn omgeving. En toen kwam u. Waarna ik besloot mijn leven te veranderen." De man sloot een paar seconden de ogen. Ging met zijn tong langs de binnenkant zijn lippen.

"Nou, kijk eens aan", zei Youp van t Hek, die moest toegeven dat hij zich wel een beetje trots voelde. Eigenlijk had hij zijn publiek opgegeven. Altijd het gevoel tegen een muur te praten. Je krijgt het publiek dat je verdient, maar de verzameling idioten die naar hem kwamen kijken, dat had niemand verdiend. Maar hier had je dus eindelijk iemand die het begrepen had. En daar doe je het voor. Al is het maar n iemand die de juiste conclusies strekt.

"Ik wist toen: ik moet mijn leven veranderen, wil ik er godverdomme nog wat van maken. Het was niet te laat, zogezegd." Wel vreemd dat ie dit suffe baantje heeft. Toch niet helemaal begrepen waar het om draait. Youp van t Hek gleed met zijn duimen langs zijn bretels.

"Het eerste dat ik die avond deed, was de Buckler afzweren. Het interesseerde me niet dat ik nog naar huis moest rijden. Ik zoop me ladderzat, stapte in de auto en reed naar huis. Ik zou thuis tegen mn vrouw zeggen dat ik ervandoor ging. Dat ik wegwilde en dat ze me niet moest proberen te zoeken. Als ik wilde liet ik wel wat van me horen. Enzovoorts. De volgende dag zou ik weggaan. De auto zou ik achterlaten voor mn vrouw, ik zou naar Parijs liften en onder een brug gaan wonen. Het leven zou moeilijk zijn, maar godverdomme, ik zou tenminste merken dat ik leefde. Ik zou zuipen, ik zou knokken, ik zou voelen. Zo zat ik te denken op de weg naar huis. Ik had het helemaal uitgetekend. En terwijl ik zo diep in gedachten verzonken was, zo vlak bij huis, voorbereidend wat ik zou gaan zeggen, zag ik dat lichtje niet en hop, het volgende moment vloog ze dwars door mijn ruit heen." De liftman zoog een stoot zuurstof naar binnen. "Daar zat ze naast me met haar hoofdje zo geknakt met straaltjes donker bloed die eruit zagen als stromende slierten haar. Ze had mooi haar hoor. Zwart als de nacht. En ik keek naar haar terwijl ze naast me zat, zo half in elkaar gezakt, haar handen een beetje vreemd over zichzelf en over de stoel heen gedrapeerd en haar kleren waren gescheurd en God dacht ik, wat is ze mooi eigenlijk. Gaat het een beetje, vroeg ik, maar ik kreeg geen antwoord. Gaat het een beetje, vroeg ik nogmaals en volgens mij heb ik dat wel een half uur lang achter elkaar gevraagd, totdat ik gebeld werd op mn autotelefoon, want ja die had ik ook, ik weet dat u daar een hekel aan had, maar ik had een autotelefoon en het was mn vrouw en ze vraagt Gerrit waar ben je toch, en ik zeg, ik geloof dat ik Ilse heb doodgereden en zij zegt wat? En ik zeg, volgens mij heb ik Ilse doodgereden en ik herhaal dat nog een paar keer waarna mn vrouw begint te huilen en toen pas besefte ik dat ik mn eigen dochter had doodgereden."
"Wat?", zei Youp van t Hek, terwijl hij zich ineens heel erg bewust werd van het kloppen van zijn hart.

"Ik had mn eigen dochter doodgereden, Youp, ik mag je toch wel Youp noemen?"

"Natuurlijk", zei Youp begripvol. Hij kreeg een acute behoefte om een arm om de man heen te slaan, maar hij wist niet zo goed hoe de man zou reageren, dus liet ie dat maar.

"En daarna is het nooit meer goed met me gekomen, Youp. Mijn vrouw heeft me verlaten, mijn familie wilde niks meer met me te maken hebben, mijn vrienden ook niet, ik werd ontslagen, raakte al mn geld kwijt aan de drank, ben op straat beland en er nooit meer vanaf gekomen."
"Maar je werkt nu toch hier?", zei Youp.

"Ach welnee", zei de man, "je denkt toch niet dat er nog liftboys bestaan. Ik heb jou gebeld voor dat interview, zodat ik jou kon opblazen."

Zonder dat hij het merkte, sloeg het hart van Youp van t Hek twee slagen over. "Mij opblazen?", vroeg hij. De liftjongen rukte zijn jasje open en legde zo een rij donkergroene zakjes bloot. Youp voelde zijn linkerbeen langzaam warm worden. Onder zijn bomgordel had de man een T-shirt aan, waarop een konijn met zon zelfde bomgordel stond afgebeeld. Flappie, stond onder het konijn te lezen. Youp van t Hek barstte in janken uit.

"Ja", schreeuwde de man naar Youp van t Hek, "wat heb u daarop te zeggen? H? Niks zeker. Met je mooie praatjes."

Youp van t Hek ging op zijn knien zitten, vouwde zijn handen ineen en smeekte. Hij smeekte alsof zijn laatste uur had geslagen. "Alles", zei hij, "ik doe alles wat je maar wilt. Alles! Hoor je me. Alles!"

Niet veel later hupste Youp van t Hek naakt door Le Ciel Bleu. Zijn vrolijke bretels zaten aan zijn vetkwabben vast. Hij klom op een tafel waar een verbouwereerd echtpaar op het punt stond te beginnen aan het voorgerecht, voor beiden een salade van king-krab met een tartaar van gerookte zalm, gebakken kwarteleitjes en mayonaise van limoenblad. "Ik ben Flappie", zei Youp van t Hek terwijl hij op zijn knien op de tafel plaatsnam en daarbij zijn rechtervoet per ongeluk in de zalmtartaar van de man plantte. De man keek weg, zodat hij niet in de anus van Youp van t Hek hoefde te kijken. De meeste mensen deden hun best de blik van het tafereel af te wenden. "Ik ben Flappie", zei Youp van t Hek terwijl de warme tranen over zijn wangen stroomden, "Flappie het konijn."

door Max J. Molovich

  Winter in Leusden
  Een lichte lunch

Emotie maakt zich van mij meester. Warmtescheuten prikkelen mijn liezen. Max = Youp.
bromde bicat om 11:10 (op Woensdag, 14 December 2005)

Brok in mijn keel, tranen in mijn ogen, pijn in mijn gehele lichaam.
Ik kan de wereld weer aan. Voorlopig althans. Laat die deurwaarder van de belasting nu maar komen met zijn ontruimingsploeg.
Niets kan mij nog deren, voorlopig.
Wat klets ik weer veel. Fantastisch Max. Thanks for making my day.
bromde Arnaud om 11:20 (op Woensdag, 14 December 2005)

Heeft iemand Youp al op de hoogte gebracht van dat hij dus naar de kroon wordt gestoken op onnavolgbare wijze?
bromde Kiers om 12:05 (op Woensdag, 14 December 2005)

Beeldend geschreven!

∗ wordt onpasselijk ∗

De anus van Youp…

...blrgh.
bromde Eduardo om 12:20 (op Woensdag, 14 December 2005)

Is Flappie niet die enge krokodil?
bromde Klaarsz om 12:33 (op Woensdag, 14 December 2005)

Wat zou Ilse hier van gezegd hebben? Stiekem zou ze de anus van Youp wel spannend hebben gevonden, me dunkt.
bromde Bernard om 12:52 (op Woensdag, 14 December 2005)

Haha! Hilarisch!
bromde Odoaker () (URL) om 14:05 (op Woensdag, 14 December 2005)

Ober, een bel Louis XIII voor monsieur Molovich alstublieft.
bromde dreadloki om 14:32 (op Woensdag, 14 December 2005)

Max, Laat me je met m’n lange oren omhelzen!!!
Scherp en bot tegelijk. Perfecte setting, happening en ending. Ja, ik glimlach weer! En denk: Soms is het leven mooi, Litterair cabaret voor de Joep-criticasters. Muziek in mijn oren in de vorm van noten op mijn netvlies.

Maarja…. Wie kan de analfabeet de les laten lezen?
bromde Vilé om 14:36 (op Woensdag, 14 December 2005)

Als rechtsgeaarde ruitenpantalon dragende volvomethonderekrijdende bourgoislul kan ik alleen maar zeggen: Eindelijk gerechtigheid!
Waar kan ik de DVD bestellen??
peutert verwachtingsvol en zelfingenomen wat aan z’n befje
bromde Zielknijper (URL) om 15:07 (op Woensdag, 14 December 2005)

Het genoegen was geheel wederzijds, lieve mensen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:30 (op Woensdag, 14 December 2005)

Godver. Wat mooi. En diep ook.
Ik denk dat ik er straks eens even over ga nadenken. Als ik uitgelachen ben.
bromde Hoof om 15:34 (op Woensdag, 14 December 2005)

Guido Weijers doet overigens ook een hele goeie Youp.
Maar dat terzijde.
bromde Hoof (URL) om 15:48 (op Woensdag, 14 December 2005)

Ciel Bleu… Heb ik nog wel eens gegeten. Pa wou op stand vieren dat ik m’n diploma had gehaald. Het zakenleven wachtte. God, wat was hij trots op z’n oudste zoon. De sfeer was dan ook wat vreemd inderdaad. En het eten ook. Voor mij althans. Ik was dan ook alleen patat speciaal gewend. En eigen rijsttafel. Onder het motto “mijn gastvrijheid is zo groot als mijn koelkast” kregen mijn gasten een lauwgekookt diepvries sat-tje uit pak, een klodder rijst, een in een door te heet butagaz zwaar verminkte Tefal koekenpan gebakken eitje met wat atjar tjampoer met teveel nat vocht uit een potje. En het knagen daarboven? Dat was goed te doen.
bromde Vilé om 16:00 (op Woensdag, 14 December 2005)

Pornoster? Fijnbesnaardheid?

Dat moet natuurlijk fijnbehaardheid zijn. Maar verder goed nieuws natuurlijk. Des te vager des te vuur!
bromde Hoof om 17:39 (op Woensdag, 14 December 2005)

Kiertje ben je lekker aan het knutselen, jongen van me? Kom je je aardappeltjes met jus eten? Het is al bijna zes uur en dan wil je vader het Journaal zien.
bromde de moeder van Kiers om 17:44 (op Woensdag, 14 December 2005)

Waarom een bestaand personage genomen? Tot het einde een mooi verslag. Op het einde draaf je, naar mijn smaak, door.
bromde EM (URL) om 17:48 (op Woensdag, 14 December 2005)

Hééé EM, en d’r nog steeds geen ruk van begrepen hè?

Hier zoetwatermatroos, vindt u onder Max J. Molovich enkele verzamelde werken waar u de tandjes op stuk zult bijten. Dáárom dus.

Beste EM, u bent zo redeloos beneden elk peil dat ik via verbazing in ernstige woede over tomeloos verval van de soort inmiddels ben aangekomen in het eindportaal; ik kan onbedaarlijk lang en hard dijenkletsen om uw strapatsen van verbluffend nietszeggende aard. Far beyond elk nivo. Ze zouden u de ruimte moeten inschieten om buitenaardsen van leven op aarde op de hoogte te brengen.
bromde Kiers (URL) om 17:50 (op Woensdag, 14 December 2005)

‘Literatuuraire is de site voor mensen die weleens een boek in het Frans of een frans boek lezen.’

Nou, dan weet ik in elk geval meteen waar ik aan toe ben. Tijd voor een potje bigbreastlovers.com.
bromde Marnix om 17:59 (op Woensdag, 14 December 2005)

verdomme! hier komen! NU!
bromde de moeder van Kiers om 18:06 (op Woensdag, 14 December 2005)

Als man die elke zondag maar weer het vleesch snijdt, moet mij toch iets van het hart:
KIEIEIERS!GDVRDMM ETEN!
En rap unne bietje, of ik trek uwen Kop door uwenen Kont naar buiten!
bromde Zielknijper (URL) om 18:51 (op Woensdag, 14 December 2005)

Flapperdeflap, dat heeft u weer mooi gedaan Max J. Molovich. Chapeau! Dat is frans literarurair!!! Maar kunt u zichzelf pijpen? Dat is dan ook weer de vraag.
bromde Kippfest om 18:53 (op Woensdag, 14 December 2005)

hulde
bromde ome peet (URL) om 20:34 (op Woensdag, 14 December 2005)

Heer Molovich, u is bij tijd en wijle toch wel behoorlijk onbetaalbaar! Hehehehehe!
bromde Adriana (URL) om 21:02 (op Woensdag, 14 December 2005)

Haha, die EM. Toon mij een grotere loser op het internet en ik breek mijn rug opdat ik mijzelf kan pijpen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 22:07 (op Woensdag, 14 December 2005)

Zo! Weer een E&M naar de kloten.

Nu nog de fokken hond op de barbeque en we kunnen eten.

Valdepeas, iemand? Of heeft u liever iets sterkers?

∗ sambalt hond ∗
bromde Eduardo om 22:14 (op Woensdag, 14 December 2005)

Youp woont op een woonboot. Ergens bij de Utrechtsestraat in de buurt. Daar woonde mijn vriendin ook in de buurt, op de Prinsengracht in een woongroep. Samen met een hoogleeraar massapsychologie, een Engelse fotograaf een a-muzikale muzikant die beroemd wou worden (het lukte niet dus ging hij maar voor de Oor schrijven) en een jongen die zijn naam had veranderd van Jeroen in Joene op advies van een nummeroloog. Afijn, om de hoek was Get Records En is nog steeds trouwens) en daar stonden wij op een zaterdagochtend voor de deur te wachten om maar kaartjes voor een of ander concert in Paradiso (ik meen Tool) te bemachtiggen. En ja, daar komt Youp aangelopen. Hij kijkt naar de rij mensen en zegt ‘zo jongens, waar wachten we op?’ en het enige wat wij, het chagerijnige samenraapsel, zeggen is ‘Zeg eens wat grappigs Youp..’ en hij kijkt en denkt en denkt nog eens en wij zeggen weer ‘ja, Youp zeg eens wat grappigs Youp..’ maar Youp wist niets grappigs en stak zijn handen in zijn zakken en liep door. En wij bleven maar roepen ‘zeg eens wat grappigs Youp..’..
bromde L* om 22:18 (op Woensdag, 14 December 2005)

Schitterend, L*. Een anecdote naar m’n hart. En die nieuwe naam van u, die vind ik ook fantastisch.
bromde Max J. Molovich (URL) om 22:24 (op Woensdag, 14 December 2005)

Ik blijf het leuk vinden, die grauwe literatuurtuimelaars die hier zo af en toe binnenvallen. Beetje zo met zwetend voorhoofd tegen de 15” monitor geplakt oprecht gepikeerd hun onhandige gal spuwen.

Dr word ik pas vrolijk van.

Rondje voor de hele zaak!
bromde Marnix (URL) om 23:28 (op Woensdag, 14 December 2005)

Werkelijk meesterlijk vooral deze passage:

“Jezus Christus. Waarom nou toch? Waarom sterven domme mensen niet gewoon af, de dag dat ze geslachtsrijp zijn? Youp van t Hek glimlachte. “Goed gezien jochie”, zei hij. “Youp van t Hek. In eigen persoon.” Wat een debiel. Ze hadden godverdomme wel iemand met iets meer klasse mogen aannemen”
deed mijn tranen biggelen.

Al zeg ik het zelf.
bromde Enzo (URL) om 23:39 (op Woensdag, 14 December 2005)

Zeg. Niet om het een of ander. Maar er staat een rondje bij de voordeur. Moeten we daar wat mee?
bromde Hoof (URL) om 10:06 (op Donderdag, 15 December 2005)

Laat maar. Dat bier is nu toch al koud.
bromde Marnix (URL) om 10:21 (op Donderdag, 15 December 2005)

Geef mij maar warme worst met een paar eitjes.
Oh,..ik ben al bediend zie ik!

Dank, NIETmeneerKiers.
bromde Zielknijper (URL) om 10:31 (op Donderdag, 15 December 2005)

Nu moet ik natuurlijk voorzichtig zijn met wat ik zeg (anders hangt Kiers hier met zijn sterk gekartelde slachttanden aan mijn kuiten) maar dit is misschien wel de beste vertelling die ik ooit van u mocht lezen, heer Molovich. Met volle teugen genoten van ELKE letter en bij herlezing telkens opnieuw een beetje nagenietend.

Heer EM, u heeft natuurlijk recht op een eigen mening maar u heeft m.i. wel een heel vreemde smaak als u denkt dat u de naam Youp van ‘t Hek uit dit verhaal kunt wegdenken. Neemt u van mij aan dat bijvoorbeeld de van geboorte Armeense charmezanger Chahnour Varinag Aznavourian hier geheel niet terzake zou hebben gedaan, ook al neemt die ongetwijfeld ook soms de lift!
bromde urbain alpain (URL) om 10:52 (op Donderdag, 15 December 2005)

By the way, heer Kiers, die foto’s met die enorme kanjers van lullen zijn erg onpraktisch hier. Kan er qua Bicat eventueel ook een voor-op-kantoor-versie worden uitgebracht?
bromde urbain alpain (URL) om 11:40 (op Donderdag, 15 December 2005)

EM, Suggestie: het NRC schijnt een nieuwe column te hebben. De redacteur(trice) beschikt over een weblog.
Een litterair huwelijk en dito huwelijksreis naar de eeuwighe blogvelden wordt u toegewenst,

vanachter mijn bevlekte kwertie-klavier.
bromde Vilé om 11:42 (op Donderdag, 15 December 2005)

Nep is ook best lekker…

http://us.video.netscape.com/video.index..
bromde L* om 11:44 (op Donderdag, 15 December 2005)

Het geluk kleeft aan mijn kont de laatste tijd. Gisteren wilde ik het slot van mijn fiets openen. Het is een groot hangslot van Duitse makelij, geen gigantische kwaliteit, hetgeen ik nu begin te merken, nu het winter wordt en het slot minder makkelijk open en dicht gaat. Ik draai de sleutel om, het slot valt open en komt op de grond terecht. Nog geen anderhalve centimeter van een hondendrol vandaan. Anderhalve centimeter naar rechts en ik had met een poepslot gezeten. Is het niet ongelooflijk?
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:14 (op Donderdag, 15 December 2005)

N!.... Dat is ongelofelijk!!!Dat moet de nalatenschap van een Mechelse herder zijn geweest. Geprezen bent u, heer. Een Duitse herder, en u had Scheisse aan uw Fahrrad Schloss gehabt. Was sich liebt, Neckt sich…
bromde Vilé om 13:28 (op Donderdag, 15 December 2005)

Kievitseitje…anyone??
laat enkele groengespikkelde, zacht geurende weidevogesltjesindendop in het pruttelende pannetje glijden
bromde Zielknijper (URL) om 13:47 (op Donderdag, 15 December 2005)

Jammer dat hij het overleeft
bromde het kan altijd nog droeviger (URL) om 16:43 (op Donderdag, 15 December 2005)

Ik ben het wel een beetje met EM eens.
Zo had ik graag gezien dat het verhaal draaide om een hoer die een dagje gaat karten met collega’s en dan onderweg bij een Shell een paar repen Twix koopt en die dan verdeelt en later ontdekt dat er in ieder pakje twee zitten dus zich realiseert dat ze twee keer zo veel had kunnen delen, omdat ze bovendien al gewend is om die twee dingen heel ver uit elkaar te doen. Dan was het pas echt een goed verhaal geweest. En dan gewoon als titel ‘Hoer uit Twello’. Dat trekt direct de aandacht.

En misschien wat meer spreekwoorden en gezegdes gebruiken de volgende keer!
bromde Hoof (URL) om 17:09 (op Donderdag, 15 December 2005)

Ja!

en dan in het Frans, natuurlijk, (of vertaald uit het Frans mag ook)
bromde L* om 17:35 (op Donderdag, 15 December 2005)

Ik vond het kut geschreven. ““Ja”, zei hij met de irritatie van iemand wiens leven op het punt staat te stoppen en die derhalve wel wat beters te doen heeft.” Zo’n zin doet echt pijn aan mijn haar. Maar het einde maakte alles goed. Bijzonder grappig. Chapeau. Owja en drie kilo nivea.
bromde Maarten om 17:58 (op Donderdag, 15 December 2005)

ciel blue, betekent dat niet blauwe ruis?
bromde grtsdffddfrs om 18:08 (op Donderdag, 15 December 2005)

Ik denk dat Hoof een knipoog maakte naar het spreiden van haar benen, Hannelore. Omdat het een hoer was, natuurlijk.
bromde Roel H. om 19:49 (op Donderdag, 15 December 2005)

Iemand Queen aan het kijken?

Wt een dikke kop heeft die drummer gekregen na 28 jaar!

∗ twijfelt ∗

∗ humpft ∗

Ik dus k.
bromde Eduardo om 21:09 (op Donderdag, 15 December 2005)

Vallen jullie allemaal maar lekker in je kist hiero. Stelletje armetierige miezers!
::checkt uitvaartpolis op uitsluitingsvoorwaarden voor armetierige miezers::
bromde Enzo (URL) om 01:17 (op Vrijdag, 16 December 2005)

Nou.

Ga ik eerst maar even de hengst verkopen.
bromde Marnix (URL) om 08:07 (op Vrijdag, 16 December 2005)

Opstaan in huize Hoof:

“Als ik nog eens heel veel geld win, dan wil ik mijn borsten laten liften…”

“Door Zuid-Amerika?”
bromde Hoof (URL) om 09:02 (op Vrijdag, 16 December 2005)

Zo duur is dat hele liften tegenwoordig nou ook niet meer. Voor anderhalve nieuwe G5 kom je een heel eind. De lucht in.
bromde Marnix (URL) om 09:33 (op Vrijdag, 16 December 2005)

Voedt nu eerst maar even een beetje naar behoren dat kind op, vrouwe Hoof. Later kunt u dan al liften wat u wilt.
bromde urbain alpain (URL) om 10:09 (op Vrijdag, 16 December 2005)

Thank you!
[url=http://ojvzfsav.com/dkjy/oenh.html]My homepage[/url] | [url=http://unaqiodi.com/ntdg/rmxm.html]Cool site[/url]
bromde Sarah () (URL) om 00:05 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Good design!
My homepage | Please visit
bromde Dennis () (URL) om 00:05 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Well done!
http://ojvzfsav.com/dkjy/oenh.html | http://emktwecq.com/fmrc/pgth.html
bromde Ivan () (URL) om 00:05 (op Vrijdag, 22 December 2006)

Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commercile geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wt je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de problemen hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer
bromde Frank () om 22:12 (op Zondag, 7 Januari 2007)

Blond Teen Fucking
BiSexual Action Vids
Babe Giving Handjob
Busty Lezzies Toying
Teen Sucking Cock
Toying Brunette
Brandi Belle Movies
Busty Babe Fuck Vids
3 Lesbians Playing
Galleries AL4A
Lonely Wives Club
Busty Babe in Bikini
Teen Fuck Movies
Little Teen Sex Vids
Teen With Tiny Tits
Busty Blonde
Up Her Tight Ass
Homemade Porn
Petite Brunette
Peeing Fun Orgy
Slick Shemale Action
One Man With 2 Babes
Tranny 3some
Nasty Teen Movies
Hot Group Hardcore
Naughty 3Some Movies
BiSexual 3Some
Outdoor Threesome
Hardcore Anal Movies
Ebony 3Some
Monster Cock 3some
Threesome Action
Big Tits in Action
Sneaky Blowjob
Tight Sexy Lesbains
Double Anal Movies
Brutal Dildo
Party 3Some Movies
Hardcore Threesome
Hot Lesbian Students
Model Porn Movies
Nailed in a Car
Batman Sex Toons
Cialis Soft Tabs
Watersports Movies
Giant Boobed Ebony
Julie in the Forest
Insane Anal
Shaving Teen Babe
Asian Babe Boned
Interracial Anal Sex
Brunette Anal Fucked
Sneaky Sex Movies
Interracial Movies
Cute Blonde Lesbians
Alexis Stroking Cock
Tight Asian
Screw My Wife Movies
Busty Babe Doubled
Sexy Angelina Jolie
1Sg Sex Teacher
FFM Threesome
Sexy Jamie Spreading
Slick Blowjob
Interracial 3some
Busty Blonde Hottie
Squirting Chubby
Busty Teen Fucked
Redhead Liz Toying
Toying Lesbians
Model Poses Nude
Stunning Kyla Cole
Babe Ready to Fuck
Mature Sex Movies
Brutal Dildo Movies
Female Squirt
Busty Teen in Lace
Blonde Kayden Kross
Interracial Hardcore
Sexy Nikki Nova
Double Fucked Blonde
Exploited Mom
Party Porn Movies
Hot Couple Fucking
3 Hot Sex Movies
Sticky Cum Fest
Fucking Machine Vids
Anal Lick
Group Shared Blonde
Babe Giving Head
Girl Next Door
Couple Fuck Teen
Jerk Off on Sleeper
Sexy Busty Felicity
Perfect Chick Toying
Big Tits 3Some Vids
Blonde Riding Sybian
Tit Fucked Blonde
Sexy Lesbian Movies
Try A Teen In Movies
Big Juicy Melons
Anal Sex Movies
Natural Curvy Babe
Horny Bridesmaid
Busty Squirter Movie
Extreme Latina
Perfect Shaved Pussy
Asian Teen
Worldsex Blog
All Hardcore Movies
Best Hot Dates
Hardcore Amateurs
Teen Pink
Extreme Groupsex
Pussy Fucked Wife
Blonde Toying Pussy
Lesbian 4some
Bizzar Porn
Horny Boat Trip
Nasty 3Some Movies
Liz Shows Pink Pussy
Bisexual Trio
Teen Sex Movies
Her 1St Porn Movies
Latin Teenager
Viagra Soft Tabs
Hardcore Sex Movies
Blonde Stripping
bromde Milfmano () (URL) om 13:11 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Amoxicillin
Celebrex
Glucophage
Actos
Clarinex
Clearitol
Ultram
Viagra
Claritin
Prozac
Zero Nicotine
Nexium
Valium
Crestor
Clomid
Lexapro
Testosterone
Paxil
Lotrel
Zoloft
bromde Herever () (URL) om 16:08 (op Dinsdag, 23 Januari 2007)

Thank you for site! My about tadalafil and [url=http://www.board-z.de/board15587/]tadalafil[/url].
bromde tadalafil () (URL) om 04:03 (op Woensdag, 24 Januari 2007)

Buy cialis generic online
Online buy cialis
Order cialis now
Buy cialis on line
Where to buy cialis
Purchase cialis online
Cialis buy
Order cheap cialis
Buy cheap cialis generic levitra viagra
Buy cialis viagra
Buy canada cialis
Buy cialis where
Cialis purchase
Order cialis online
Cheap cialis order online
Purchase generic cialis
Cialis online buy
Cialis online order
Buy cialis online viagra
Cialis generic order
Order cialis
bromde Creperov () (URL) om 07:57 (op Woensdag, 24 Januari 2007)

Buy cialis
Buy cialis now
Online medicine rx cialis viagra order
Order cialis uk
Buy cialis drug online rx
Cialis for order
Buy cheap cialis online
Cialis buy cheap
Buy cialis online
Cialis money order viagra
Purchase cialis a drug
Buy generic cialis online
Cialis mail order
Buy cialis soft
Buy generic cialis
Order online cialis
Buy discount cialis
Purchase cheap cialis
Order cialis free overnight delivery
Purchase cialis
Cialis cheap order online
Order generic cialis
Mail order cialis
Buy online cialis
Buy cheap cialis
Cialis online purchase
Buy cialis cheap generic
Buy cheap generic cialis
bromde Robingud () (URL) om 12:43 (op Woensdag, 24 Januari 2007)

Porn video
Black porn
Free teen porn
Young porn
Ebony porn
Fisting
Free password xxx
Porn clip
Asian porn star
Free gay porn
Porn movie
Vintage porn
Lesbian porn
Sex chat
Free xxx
Download sex movie
Amateur sex
Sex position
Free porn gallery
Hard porn
Sex movie
Classic porn
Gay sex
Teen porn
Free sex video
Porn star finder
Free sex movie
Free porn trailer
bromde Posikolo () (URL) om 16:06 (op Woensdag, 24 Januari 2007)

Free sex clip
Amateur porn
Free movie xxx
Sex toy
Free porn pic
Free Xxx Webcam
Homemade porn
Porn cam
Sex game
Free lesbian porn
Black porn star
Free asian porn
Sex picture
Latina porn
Celebrity porn
Free porn video clip
Video porn gratis
Porn site
Sex woman
Live porn
Double Penetration
Free picture xxx
Toon porn
Twins sex
Porn comic
Adult sex movie
Free porn
Live sex cam
Hardcore sex
Adult sex
Anal porn
Free porn site
Indian sex
Hardcore porn
bromde Aroone () (URL) om 21:17 (op Woensdag, 24 Januari 2007)

Good site! vicodin and [url=http://www.quizilla.com/users/vicodines/journal/]vicodin[/url].
bromde vicodin () (URL) om 22:25 (op Woensdag, 24 Januari 2007)

Arabian sex
My first sex teacher
Viagra
Xxx porn
Pokemon porn
Micro Bikini
Mature sex
Free xxx porn
World sex
Gay porn
Adult porn
Cialis
Porn dvd
Free video xxx
Porn trailer
Reality porn
Free story xxx
Oral sex
Free porn clip
Group sex
Interracial porn
Hot porn
Disney porn
Man porn
Porn game
Free black porn
Midget porn
Porn sex
Clitoris
Big Butts
Clip free xxx
Sex offender
Live sex
Free sex story
Sex dating
Asian sex
Free porn vids
Sex story
Free porn movie
Free trailer xxx
Lesbian sex
Porn star
Virgin Teens
Sex video
Free sex pic
Hot sex
Pink porn star
Free porn xxx
Incest sex
Indian porn
Black sex
Cyber sex
Clip free video xxx
Free porn video
Anal sex
Japanese porn
Mature porn
Download porn
Britney Spears Sex Video
Porn picture
Russian sex
Porn gratis
bromde Kevero () (URL) om 10:37 (op Donderdag, 25 Januari 2007)

buy viagra
buy generic viagra
Online purchase viagra
Buy viagra porno
Maid order viagra
Order viagra on line
Purchase viagra online
Mail order viagra
Buy viagra on line
Viagra online purchase
Order viagra
bromde Klarks () (URL) om 15:24 (op Vrijdag, 26 Januari 2007)

Sex position
Black sex
Porn comic
Black porn star
Free story xxx
Anal porn
Clip free video xxx
Tamil sex movie
Live sex
Vintage porn
My first sex teacher
Sex chat
Porn gratis
Porn trailer
Free asian porn
Toon porn
Japanese porn
Foto porn
Video porn gratis
Gay porn
Free porn
Interracial porn
Amateur porn
World sex
Free password xxx
Sex game
Free porn pic
Pokemon porn
Black porn
Porn clip
Free sex video
Asian porn
Sex photo
Indian sex
Free trailer xxx
Sex movie
Free video xxx
Free gay porn
Celebrity porn
Classic porn
Cartoon porn
Free sex story
Free porn clip
Free hardcore porn
Free porn trailer
Download sex movie
bromde Aroon () (URL) om 15:49 (op Zondag, 28 Januari 2007)

Order viagra over internet need no doctor
Where to buy viagra on line
No prescription order viagra online
Viagra purchase
Buy viagra now
Order viagra online
Viagra online buy
Buy online viagra
Buy and purchase viagra online
Cheapest place to buy viagra online
Online order viagra
Viagra online order guide
Buy viagra now online
Order viagra visit your doctor online
bromde Aroone () (URL) om 18:27 (op Zondag, 28 Januari 2007)

All Hardcore Movies
Teen 1St Porn Movies
Squirting Wet Pussy
Big Cock POV Movies
Asian Teen Fuck
Busty Brunette Vixen
Huge Cock in Teen
Black Shemale Beauty
Latina Teen Analized
Facesitting Action
All Reality Sex
Teen Sex Movies
Big Breasted Movies
Teen Reality Movies
Brunette Stripping
Group Hardcore
Asian Teen Fucking
Friends Hot Mom
Throat Gagger Movies
Naughty Trixie Teen
Lesbian Cuties
Asshole Fucker
Fuck Machine Movies
Busty Seductive Babe
Horny Blonde Toying
Amy Reid Hardcored
Sex in the Bathtub
Best Hot Dates
Partygirls Screwed
Teen Lesbian Fisting
Beautiful Teen Sucks
Deep Penetration
Sweet Lesbian Sex
Jessica James Naked
Skinny Babe Slammed
Busty Teen Sex
http://sex.dynserv.net/brunette-masturba.. >Brunette Masturbates
Big Titted Redhead
Giant Hangers
Busty Fat Mature
BiSexual Action
Juicy Booty Movies
bromde Boboуy () (URL) om 21:52 (op Zondag, 28 Januari 2007)

Hi,great web site!
Bladder Control
Effexor
Didrex
Vertigo
Valium
Trimox
Microgestin
Valium
Miralax
Enalapril Maleate
Ortho Novum
Cholesterol
Nitroquick
Diovan
Levothroid
Clotrimazole
Ambien
Ionamin
Temazepam
Carisoprodol
Gemfibrozil
Osteoporosis
Valtrex
Antibiotics
Ionamin
Carisoprodol
Hypo Thyroid
Vertigo
Plendil
Flomax

End :) See you
bromde Xerrop () (URL) om 16:08 (op Maandag, 29 Januari 2007)

Hi,great web site!
Twins sex
Cartoon porn
Free porn
Celebrity porn
Free xxx porn
Arabian sex
Porn cam
Porn site
Adult porn
Fisting
Free xxx
Sex game
Double Penetration
Anal sex
Pink porn star
Fisting
Adult sex
Interracial porn
Hardcore porn
Kariva
Hard porn
Free porn
Homemade porn
Porn cam
Celebrity porn
Adult sex
Live sex
Ebony porn
Gay porn
Free sex movie

End :) See you
bromde Olia () (URL) om 13:37 (op Dinsdag, 30 Januari 2007)

Hi,great web site!
Cartoon porn
Sex movie
Viagra
Viagra
Sex story
Porn gratis
Video porn gratis
Live sex cam
Indian sex
Free teen porn
Mature porn
Free hardcore porn
Free asian porn
Free porn
Virgin Teens
Group sex
Oral sex
Free sex video
Free Xxx Webcam
Free porn video clip
Porn star
Pink porn star
Live porn
Hardcore sex
Sex movie
Hard porn
Vibrator
Classic porn
Vintage porn
Sex game

End :) See you
bromde Oppers () (URL) om 17:36 (op Dinsdag, 30 Januari 2007)

Hi,great web site!
Porn sex
Classic porn
Free porn vids
Porn cam
Homemade porn
Free sex movie
Sildenafil Citrate
Anal sex
Free xxx
Gay sex
Porn video
Pink porn star
Porn video
Clip free xxx
Black porn
Paris Hilton
Classic porn
Free sex story
Sex dating
Porn sex
Free hardcore porn
Hot porn
Adult sex
Porn film
Free xxx
Levitra
Free porn site
Free porn gallery
Big Butts
Free sex video

End :) See you
bromde Meanser () (URL) om 20:55 (op Dinsdag, 30 Januari 2007)

Hi,great web site!
Reality porn
Indian porn
Free sex movie
Porn site
Vibrator
Amateur sex
Live sex
Porn film
Man porn
Free porn xxx
Live sex
Asian porn star
Anal sex
Toon porn
Viagra Professional
Pokemon porn
Free hardcore porn
Free black porn
Free teen porn
Gay sex
Viagra Professional
Asian porn star
Adult porn
Porn dvd
Homemade porn
Lesbian porn
Ebony porn
Sex dating
Lesbian sex
Free xxx

End :) See you
bromde Alesha () (URL) om 00:15 (op Woensdag, 31 Januari 2007)

Hi,great web site!
Lesbian sex
Sex video
Teen porn
Oral sex
Sex toy
Free porn site
Indian sex
Porn video
Free lesbian porn
Free xxx
Porn movie
Porn gratis
Sex position
Free lesbian porn
Xxx porn
Young porn
Sex picture
Free porn downloads
Reality porn
Free porn pic
Sex video
Free lesbian porn
Porn film
Mature sex
Free xxx porn
Gay porn
Levitra
Kariva
Toon porn
Clip free xxx

End :) See you
bromde John () (URL) om 10:57 (op Woensdag, 31 Januari 2007)

Live sex cam Lesbian sex Gayporn Adult sex Disney porn Free video xxx Free asian porn Free hardcore porn Kariva Hardcore porn Clip free xxx Sildenafil Citrate Free Xxx Webcam Video porn gratis Sex picture Live sex Hardcore sex Free trailer xxx Asian porn Pink porn star Hot porn Cyber sex Group sex Porn video Sex movie Xxx porn Amateur porn Free porn pic Free porn Gay sex Download porn Teen sex Anal porn Sex dating Porn film Free story xxx Porn star Virgin Teens Sex chat Free sex pic Indian porn Free gay porn Black porn star Oral sex Porn dvd Lesbian porn Cialis My first sex teacher Amateur sex Free teen porn Porn star finder Anal sex Reality porn Big Butts Adult sex movie Zenegra Porn clip Free picture xxx Porn gratis Pokemon porn Vintage porn Free porn vids Sex position
Free sex clip
Porn game
Man porn
Asian porn star
Homemade porn
Levitra
Young porn
Cartoon porn
Free sex story
Hard porn
Free xxx
Midget porn
Black sex
Porn picture
Hot sex
Sex toy Indian sex Free movie xxx Japanese porn Sex video Viagra Professional Teen porn Clip free video xxx Free porn xxx Viagra Soft Tabs Britney Spears Sex Video Clitoris Mature porn Porn trailer Celebrity porn Toon porn Ebony porn Twins sex Free lesbian porn Free porn clip Free porn movie Latina porn Interracial porn Mature sex Arabian sex Micro Bikini Free porn site Fisting Porn site Free black porn Free porn trailer Sex game Free porn video clip Free xxx porn World sex Free sex movie Adult porn Porn cam
bromde Craeperov () (URL) om 17:20 (op Woensdag, 31 Januari 2007)

Hardcore sex Interracial sex Black sex Sex and the city Free movie sex Anal sex Game sex Free sex Sex Clip free sex video Cyber sex Clip free sex Oral sex Lesbian sex Sex teen Party sex Hot sex Free sex story Anime sex Sex site Cartoon sex Sex world Offender sex Sex video
Picture sex Gay sex
Mature sex Hilton paris sex video Britney sex spear tape Sex toy Free picture sex
Amateur sex Paris hilton sex tape Indian sex
Asian sex Adult sex
Chat sex Arab sex
Sex story Free sex video
bromde Sexywoman () (URL) om 20:06 (op Woensdag, 31 Januari 2007)

Midget porn Free black porn Japanese porn Asian porn star Hardcore sex Cialis Soft Tabs Cartoon porn Free porn trailer Black porn Teen porn Porn game Porn movie Clitoris Interracial porn Free porn pic Free porn gallery Free trailer xxx Pink porn star Classic porn Asian sex Xxx porn Ebony porn Adult porn Kariva Free porn site Sex woman Sex chat Viagra Professional Live sex cam Man porn Black sex Porn dvd Free sex clip Latina porn Disney porn Asian porn Free asian porn Free video xxx Porn clip Gay porn Young porn Indian porn Paris Hilton Sex game Black porn star Cyber sex Micro Bikini Reality porn Porn gratis Free lesbian porn Free porn Homemade porn Porn star finder Fisting Free porn xxx Free xxx porn Adult sex movie Live porn Porn video Anal porn Porn sex Sex story Porn star Porn trailer Hardcore porn Free Xxx Webcam Vibrator Free gay porn Porn film Anime porn Free teen porn Amateur sex Sex toy Oral sex Amateur porn Free movie xxx Arabian sex Indian sex Virgin Teens Anal sex Celebrity porn Sildenafil Citrate Viagra Free xxx Hot porn Cialis Clip free xxx Free hardcore porn Big Butts Porn site Britney Spears Sex Video Pokemon porn Russian sex Zenegra Free porn movie Lesbian sex Sex position Porn cam Gay sex Sex movie Teen sex Free porn video Sex dating Group sex Mature sex Clip free video xxx Free sex pic Free sex video Porn picture Hard porn My first sex teacher Hot sex World sex Vintage porn Free sex movie Sex picture Free porn vids Adult sex Viagra Soft Tabs Lesbian porn Levitra Download sex movie Video porn gratis Free sex story Free porn clip Free porn video clip Free story xxx
Mature porn Sex video Twins sex Free password xxx Free picture xxx Toon porn
Sex offender Download porn
bromde Kolobok () (URL) om 23:40 (op Woensdag, 31 Januari 2007)

Breasts Jennifer lopez Chris brown Family guy Pamela anderson Tera patrick
American idol
Nudist Rihanna
Girls Poetry Fall out boy Funny quotes Home depot Lindsay lohan Myspace layouts Tattoos Angelina jolie Walmart Anime Shakira Search engines Names and their meanings Music lyrics 50 cent Babes Sean paul Yahoo mail Dictionary Games Ridin dirty Flowers Panic at the disco
bromde Arooni () (URL) om 10:27 (op Donderdag, 1 Februari 2007)

Porn clip Pink porn star Free sex clip Hardcore sex Arabian sex Porn cam Disney porn Free sex video Adult porn Clip free video xxx Free porn gallery Xxx porn Free porn xxx Sex picture Sex position Big Butts Live sex cam Porn video Interracial porn Cialis Reality porn Free password xxx Clitoris Indian sex Free hardcore porn Paris Hilton Download sex movie Free porn downloads ViagraMan porn Sex movie Lesbian porn Asian porn star Homemade porn Fisting Russian sex Hard porn Free asian porn Classic porn Free porn vids Mature porn Free trailer xxx Free porn clip Porn comic Cialis Soft Tabs Live sex Black porn star Mature sex My first sex teacher Ebony porn Free xxx Anime porn Free sex story Porn film Celebrity porn Asian sex Cartoon porn Porn star finder Free teen porn Group sex Free sex pic Free gay porn Sex offender Free xxx porn Sex video Free porn trailer Oral sex Indian porn Pokemon porn Gay sex Sildenafil Citrate Gay porn Free picture xxx Adult sex movie Porn sex Cyber sex Hot sex Britney Spears Sex Video Free porn pic Free video xxx Sex woman Amateur porn Sex dating Clip free xxx Hardcore porn Porn star Lesbian sex Anal sex Free lesbian porn Porn trailer Viagra Professional Amateur sex Free movie xxx LevitraToon porn Free porn video clip Porn site World sex Twins sex Micro Bikini Free Xxx Webcam Porn movie Free black porn Kariva Sex game Free porn movie Black porn Adult sex Teen sex Young porn Video porn gratis Asian porn Live porn Japanese porn Sex toy Latina porn Porno Casting Free sex movie Black sex Free porn Zenegra Porn picture Double Penetration Hot porn Sex story Porn gratis Sex chat Virgin Teens Free porn video Incest sex Porn dvd Vibrator Midget porn Download porn Viagra Soft Tabs Anal porn Vintage porn Porn game Free story xxx Free porn site
bromde Makaka () (URL) om 17:03 (op Donderdag, 1 Februari 2007)

Black pornAsian pornFree porn galleryTeen pornLesbian pornSildenafil CitrateClip free video xxxMidget pornEbony pornLive sexFree teen pornFree Xxx WebcamAnal pornHot sexGay sexPorn dvdGay pornMy first sex teacherAsian sexReality pornSex videoPorn starFree picture xxxVideo porn gratisMan pornPorn trailerFree porn xxxSex offenderFree sex storyAdult sexFree porn downloadsKarivaInterracial pornVintage pornFree black pornBlack porn starAdult pornHardcore pornFree hardcore pornFree porn picIndian pornFree porn clipClassic pornMature pornVibratorFree porn siteViagra ProfessionalXxx pornClitorisPorn movieFree movie xxxSex womanSex pictureFree pornAmateur sexFree porn video clipLesbian sexFree porn vidsPorno CastingWorld sexFree porn movieAsian porn starCyber sexVirgin TeensLive pornClip free xxxViagraPorn gameFree porn trailerLive sex camTwins sexJapanese pornPorn pictureCialisSex datingLatina pornPorn camHardcore sexSex gameCelebrity pornBig ButtsZenegraPorn star finderPorn filmPokemon pornLevitraFree sex movieMicro BikiniHomemade pornParis HiltonFree lesbian pornAnime pornFree trailer xxxFree sex picFree sex videoFree story xxxSex storyCialis Soft TabsDownload sex movieAnal sexSex movieIncest sexPorn videoFree sex clipSex chatPorn sitePorn comicHot pornFree gay pornPorn sexSex positionPink porn starTeen sexGroup sexFree porn videoFree xxx pornFistingPorn clipBritney Spears Sex VideoIndian sexCartoon pornFree video xxxAmateur pornMature sexHard pornDisney pornBlack sexOral sexViagra Soft TabsYoung pornPorn gratisDownload pornFree asian pornDouble PenetrationSex toyFree password xxxToon pornFree xxxAdult sex movie
bromde Komotor () (URL) om 20:08 (op Donderdag, 1 Februari 2007)

Cholesterol levelLow cholesterol recipeLower cholesterolHigh cholesterol symptomLowering cholesterolThe american heart association low fat low cholesterol cook bookFood to lower cholesterolHigh cholesterol foodKnow your fats the complete primer for understanding the nutrition of fats oil and cholesterolCholesterol mythHigh cholesterolCholesterol chartGood cholesterolCholesterol lowering dietHigh cholesterol dietCholesterol dietCholesterol con greatLdl cholesterolCholesterol testCholesterol drugLower cholesterol naturallyCholesterol ratioBad cholesterolNormal cholesterol levelDiet to lower cholesterolCholesterol medicationCholesterol foodCholesterol lowering drugCholesterol medicine
bromde Kisaki () (URL) om 15:00 (op Vrijdag, 2 Februari 2007)

order celebrex
order cialis
order generic viagra
order levitra
order propecia
order soma
order tramadol
order ultram
order valium
order viagra
order xanax
order zoloft
bromde Aroion () om 13:32 (op Zondag, 4 Februari 2007)

ambien
celebrex
cialis
generic viagra
levitra
propecia
soma
tramadol
ultram
valium
viagra
xanax
zoloft
bromde Stanley () (URL) om 16:00 (op Zondag, 4 Februari 2007)

buy ambien
buy celebrex
buy cialis
buy generic viagra
buy levitra
buy propecia
buy soma
buy tramadol
buy ultram
buy valium
buy viagra
buy xanax
bromde Ricos () (URL) om 18:32 (op Zondag, 4 Februari 2007)

order ambien
buy celebrex drug
buy cheap cialis
generic pill viagra
order levitra
order propecia
order soma
order tramadol
order ultram
order valium
order viagra
order xanax
bromde Robik () (URL) om 21:08 (op Zondag, 4 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://www-freecreditreport-com.c-o.in
http://lamb-of-god.freehostia.com/god-is..

Have a good day.
bromde Donor () (URL) om 21:33 (op Vrijdag, 9 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://insurance-quotes.coz.in
http://lawsuit-cash.c-o.in

Have a good day.
bromde Helga () (URL) om 02:43 (op Zaterdag, 10 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://god-smack.freehostia.com/greek-go..
http://bad-credit-equity-loan.c-o.cc

Have a good day.
bromde Muse () (URL) om 14:52 (op Zaterdag, 10 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://stop-smoking.coz.in
http://credit-cards.user.fr

Have a good day.
bromde Mr. Flextor () (URL) om 20:51 (op Zondag, 11 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://ny-medical-malpractice.c-o.in
http://texas-dwi-laws.3gp.fr

Have a good day.
bromde Sun () (URL) om 09:03 (op Dinsdag, 13 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://mortgage-lenders.cq.bz
http://new-york-city-trial-lawyers.coz.i..

Have a good day.
bromde Jumper () (URL) om 21:06 (op Dinsdag, 13 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://god-forbid.freehostia.com/god-thr..
http://in-credit-report.c-o.in

Have a good day.
bromde Mike () (URL) om 21:21 (op Woensdag, 14 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://boat-insurance.c-o.cc
http://state-farm-insurance-quote.c-o.cc

Have a good day.
bromde Zero () (URL) om 08:27 (op Donderdag, 15 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://debt-consolidation-loans.nn.cx
http://quote-insurance.c-o.in

Have a good day.
bromde Nut () (URL) om 14:30 (op Zaterdag, 17 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://travel-insurance.coz.in
http://student-loan-program.zxr.fr

Have a good day.
bromde Serper () (URL) om 20:34 (op Zaterdag, 17 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://dui-lawyer-washington.c-o.cc
http://online-auto-insurance-quote.coz.i

Have a good day.
bromde Lex () (URL) om 02:20 (op Zondag, 18 Februari 2007)

Hello, nice site look this:
http://college-loan-consolidation.coz.in
http://child-maryland-support.drix.co.il

Have a good day.
bromde Volez () (URL) om 08:30 (op Zondag, 18 Februari 2007)

Hello,
http://god-forbid.freehostia.com/god-is-..

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Flure () (URL) om 02:13 (op Woensdag, 21 Februari 2007)

Hello,
http://should-i-consolidate-my-student-l..

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Advent () (URL) om 08:09 (op Woensdag, 21 Februari 2007)

Hello,
http://road.501megs.com

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Riper () (URL) om 02:05 (op Vrijdag, 23 Februari 2007)

Hello,
http://new-york-labor-law-poster.nn.cx

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Lambert () (URL) om 08:07 (op Zaterdag, 24 Februari 2007)

Hello,
http://lasik-eye-surgery-boston.c-o.cc

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Man () (URL) om 08:07 (op Zondag, 25 Februari 2007)

Hello,
http://new-york-city-trial-lawyers.c-o.c..

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Flure () (URL) om 02:27 (op Donderdag, 1 Maart 2007)

Hello,
http://dui-san-diego.cq.bz

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Helga () (URL) om 08:03 (op Donderdag, 1 Maart 2007)

Hello,
http://debtconsolidationloans.site.cx

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Serper () (URL) om 14:05 (op Donderdag, 1 Maart 2007)

Hello,
http://texasdwilaws.user.fr

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Volez () (URL) om 08:03 (op Vrijdag, 2 Maart 2007)

Hello,
http://beach-child.drix.co.il

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Alander () (URL) om 02:04 (op Zaterdag, 3 Maart 2007)

Hello,
http://god-smack.freehostia.com/assembly..

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Volez () (URL) om 08:03 (op Zaterdag, 3 Maart 2007)

Hello,
http://online-car-insurance.cq.bz

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Volez () (URL) om 14:05 (op Zaterdag, 3 Maart 2007)

Hello,
http://medical-insurance-quote.c-o.cc

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Zoom () (URL) om 20:04 (op Zondag, 4 Maart 2007)

Hello,
http://equity-bad.c-o.in

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Mr. Flextor () (URL) om 08:07 (op Maandag, 5 Maart 2007)

Hello,
http://california-dui-lawyers.user.fr

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Rafael () (URL) om 08:11 (op Woensdag, 7 Maart 2007)

Hello,
http://life-ins-quotes.site.cx

Thanks ;) Good luck!!!
bromde Black () (URL) om 08:04 (op Donderdag, 8 Maart 2007)

Good design!
http://jshfamqd.com/ukjk/jaim.html | http://dyxosbiz.com/mrio/medv.html
bromde Edward () (URL) om 02:32 (op Zaterdag, 29 September 2007)

Great work!
http://kuknapuy.com/vifb/lpgc.html | http://xluzwltl.com/cgsr/rjuq.html
bromde Nick () (URL) om 14:29 (op Zondag, 14 Oktober 2007)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Danil Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zon vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commercile geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wt je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de problemen hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvien en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreren. Cunnus en Curacaonaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of ng liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Enmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeerd zijn publiek ook mag zijn, l zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het kut-sommelier omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crme fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze potische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna n minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, nog even in de oven en gekeken hoe lang in antwoord op de vraag he lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen pat, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nt even meer moeten eten dan ons lief is. Nt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewrztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking vleesetend en vrouw is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Mller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)