stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Fangstasie - Eliv

Woensdag, 31 Augustus 2005

Fangstasie

Als aangeschoten wild probeer je te vluchten. Ik zie het aan alsof ik zweef. De lavendelblauwe lucht, door het roze kozijn. De droge knak van je naaldhak. En tegelijkertijd – of is het nou daarna – je nek. Ons afscheid naar de volgende ontmoeting. Het is een gek gezicht. Het ongeloof in je steeds levenlozere ogen. Mijn angst, mijn fantasie. Jouw angst, mijn realiteit. Jouw realiteit, jouw sterven. Ik loop op de lijn. Door de flits. En die kleuren. En voor het eerst, zonder jou, voel ik weer hoe de angst voor het verliezen is.

Het konijn kijkt mij met zijn kleine trillende wipneus aan. Alsof hij wel beter weet. Maar nee; dertig vierkante centimeter tweedagelijks verschoond zaagsel heeft zijn instincten afgestompt. Geknetter brandt op mijn trommelvliezen, en de geur van kaal metaal van spies en marinade beukt op mijn neusvleugels. 'Mag ik hem hebben, papa?' Het kreng aan mijn rechtervoet staart gebiologeerd naar het tot sla en gras verdoemde wezen achter het glas. Angst voor mijn woede tot het enige rechtvaardige antwoord: 'Nee.' Kinderlijke discussie en gehuil worden gesmoord in een liefdevolle resolute ruk aan de arm.

Bang zijn. Angst. Mijn angst voor pijn. Fysieke pijn. Het was het enige dat me nog restte. Andere angsten voor verlies kende ik al niet meer. Te lang te eenzaam. Niet dat ik geen vrienden had, integendeel, Ik heb mijn bedienden en woon in mijn kasteeltje. Lekker op mezelf. Maar zo gaat het soms gewoon…

Ik weet dat de flits niet goed is. De kleuren zijn mooi. Lichtroze en lavendelblauw. Maar na afloop voelt het vaak slecht. Roze is dan vaak zo rood. En het blauw voelt dan zo hard en meedogenloos voor me. En ik voel me dan zo levenloos. En juist dan wil ik voelen dat ik leef. Leven. Geen angst hebben om te sterven. Ik moet het omdraaien. Mijn angst moet een passie worden, zodat mijn fantasie weer leefbaar wordt.

'En?' vraag ik. Ik had je op het terras ontmoet. Doctor Adams, leren jasje, halfbloedje, verlegen. Zo van de trein uit de provincie. Ik was blij met jouw aanspraak; het alleen zijn zat. Eens in de zoveel tijd ging dan ik de stad in. Ik gaf je vertrouwen zei je. Hier in de grote stad, ver van de vertrouwde zolderkamer die ik nooit had gezien. Bij mij voelde jij je veilig, had je geen angst. De lage nazomerzon streelt de onrijpe welving van je buik tussen je bekken achter de lichtblauwe 501. Je werpt je haar, achteloos wegkijkend boven de zon, in je nek. Alsof daar wat lonkt. Je gebaartjes maken me kriegelgeil.

'Voel je al wat?' Ik kijk haar aan. Haar mooie ogen. Ze zuigen me op. Groen, groot en met de glans van de National Geographic-kalender. Niet toegeven; dan blijft het mooi. Even meende ik achter in haar pupillen een spiegeling van haar hersens te zien. Ze kijkt me aan; alsof haar ogen van binnen voelen wat ik zojuist dacht te zien. Je ouders hadden een hotel geboekt voor de eerste week, daarna hadden ze een kamer voor je. Drie nachten slaap ik nu bij je. Drie nachten ben ik al niet meer terug naar mijn kasteel geweest. Je bent maf; kent geen angst. Net als ik. Ik hou van je. En voor het eerst ben ik bang om iemand te verliezen. Achter haar zie ik de winkel hol worden. Het kaalkopje deed zijn werk.

Ik loop verder. Koud, hongerig, begerig. Mijn pillen zijn op. Zacht gezoem van de camera’s achter me. Het blauw en roze is opgetrokken. Ik zie dat de apotheek nachtdienst heeft. Ik barst van de honger. Sinds de laatste nacht met jou heb ik niets meer gegeten. Kan niets meer eten. Alles wat ik zie is hard. Alles smaakt hard en voelt hard. Kleuren, materialen. Geluiden. Geuren. De misselijk makende geur uit de super van verbrand schoonmaakmiddel uit de bakovens. Krulletjes en kraaloogjes in een te vet gezicht achter de counter. Geen ring en smakeloze oorbellen. De geur van het verbrande vlees van je wangen op de bakplaat in de industriële heteluchtoven. Schroeiend, knisperend als in een bad melt movie. Je rode varkenskop in de lavendelblauw versierde vitrine. Waar is je roze huid? Gebroederlijk je moorkop tussen de bollen, soezen en schnitten. Ik weet dat straks alleen het blauw nog hard zal zijn.

Mijn soulmate. Hoeveel levens hebben we wel niet gedeeld? We voelen het allebei. Niet alleen samen kennen we geen angst. Maar mijn kasteel laat ik je niet zien. Later misschien. Je wil zo graag. Maar voor mij is jouw schemerige kamer voldoende. 3 hoog achter zonder vitrages. Het uitzicht op de sombere blinde betonnen muur. Oranje flats in de zonsondergang. Je steekt je tong uit. Ik leg de volgezogen paddo op je uitgestoken tong. Een druppel van de score raakt je piercing en verdampt op je witrode papillen. Jij wil het. Mijn grens was bereikt. Maar we doen het samen. Onkwetsbaar en moedig. Zo zoekt onze fantasie de dood op. Nu echt. Je geeft me een tongzoen. De smaak tintelt op mijn papillen. Ik weet dat dit niet goed is. D200 experimenteel met paddo’s en tryptamine.

Mensen kijken me na. Alsof ze het kunnen zien. Alsof ze me kennen. Maar dat kan niet, ik woon hier niet. Ze kennen mijn kasteel niet. Ik ben hier voor het eerst. Het winkelcentrum van deze vergrijsde woonwijk, deze bejaarde slaapstad. Overdekt. Bevolkt met niets dan grijze spoken op dit tijdstip. Hushpuppies achter hun rollators. Hun witte zolen verkleurd tot een lichte tint mosgeelgroen. Schoppen heeft geen zin. Net als de dood die geen zin heeft zonder de liefde. Hoe heeft het zover kunnen komen. Mijn kasteel kwijt, jou verloren. Alles waar ik niet bang voor was het te verliezen ben ik kwijt.

Nu voel ik weer angst. Ik weet dat het harde blauw nu nog harder zal zijn. Eindelijk verlost. Ik voel de angst. Hij komt van achteren. En met hem komt het blauw.

Een flits. Alles is zacht roze en lavendel blauw. Je gezicht is roze. Je ogen blauw. De betonnen muur. Lichtblauw. Het venster. Roze. Alles is zacht. Daar wacht onze toekomst. Ik pak je beet, til je op. Samen vliegen we weg. Je stem verandert in hard blauwschreeuwend licht.

door Eliv

  Iemeel aan Julia
  GIRO 872

Vilé 3d in The Feelies met gegarandeerde intergalactische aura-print.

:: probeert meegeleverde do-it-yourself-CAT-scan ::
bromde Kiers om 11:35 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Oef, maar na het slikken van de gewenste medicijnen kwam ik in de juiste stemming. Een scheut chaos in de kosmos. Mooi, vet, cool.
“Geil” noemen ze zoiets in Duitsland. “Geil” noem ik het hier, want dat is het uiteindelijk.
bromde Arnaud om 11:55 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Tramadol is ook lekker. Minder kleurtjes, dat wel.
bromde Lennard om 12:25 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Ik zie de hele dag sterretjes. Zou dat door de Ibuprofen komen dan?
bromde Hoof om 13:48 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Xanax. Vier pillen in een blender met vanilleijs en verse aardbeien.

Chill.
bromde Marnix om 14:02 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Ik zie de hele dag Bicats. Zou dat door de sterretjes komen?
bromde Talpajevic (URL) om 14:25 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Het varken behoort tot de nobelsten der dieren. Evenwel kon ik er geen touw aan vastknopen, aan dit verhaal, maar dat komt waarschijnlijk meer door de twee halve liters Uhr Weissen die ik ter begeleiding van mijn lunch naar binnen heb geklokt, dan door het gebrek aan coherentie, want vermoedelijk is die er niet.

::Heeft geen flauw benul of ie te volgen is::

Tsjoeketsjoeke TOETOET!!
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:14 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

En die titel! Kan iemand mij die titel uitleggen? Fangtasie? Het doet me ergens aan het skippen van de licht, fandango denken en dat de zanger zeeziek was, maar dat het publiek toch naar meer hunkerde en daarom de longen uit het lijf schreeuwde. Maar dat slaat vermoedelijk nergens op.
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:17 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

lijkt me een samenstel van fucking, angst en fantasie
bromde Siem (URL) om 15:28 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Jajajaja Vilé! Meer! Ik moet het verhaal nog minstens drie keer lezen om alles te bevatten, maar de sfeer is er! Ja hoor.

Wat is gena?

O bij de weg Hoof, heeft u niet weer eens zin in een muzikale uitspatting? bewegende en ik komen er niet erg uit. Uit het deuntje dat spontaan in ons hoofd zat. De titel is ‘Fawaka? Met je lauwe patta’s!’
bromde Adriana (URL) om 17:04 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Gena. Als in genade. Typisch Drochts.

(”... of gewoon te zwaar…” Geniaal)
bromde Lennard om 17:20 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Och arme. Da’s waar ook. Dat vergeet ik weleens. Er zijn natuurlijk nog altijd mensen die géén psalmen hebben geleerd op Den Christelijken School Met Den Bijbel “Jong Geleerd”.

Gena is eigenlijk gena’ (met een apostrof) en is kort voor ‘genade’, omdat de psalmist (de goddelijk geïnspireerde rijmelaar die de liedjes van koning David en anderen in het Nederlands moest vertalen, op wijze van bekende straatliedjes) soms niet uitkwam met zijn rijmpjes.

voorbeeld (zelf verzonnen, geen psalmboek bij de hand):

Regent het ellende voor ende na
Brandt u voor immer in den hel
Misschien geeft de Heere u toch gena’
Maar zit u levenslang geest’lijk in den knel

bromde Hoof om 17:33 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Wat een leuk meisje!

Verlegen?
bromde Marnix om 18:30 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

:: Stort, al zegt hij het zelf, aardig wat gena’ op Giro 872 ::

Zo, met dat schuldgevoel zit het wel weer goed deze avond. Gena’. Het klinkt toch een beetje als een heel kort sarcastisch lachje, Hoof. Ik weet dat u het beste voor heeft met de minderbedeelden in het Derde Wereldland dat Amerika heet, maar toch, zijn we hier niet een beetje getuigen van een soort van freudiaanse verspreking? Alsof je het stiekem wel leuk vindt dat zo’n door obisitas gevelde vetklep alleen maar uit zijn zolderkamertje wordt gehesen wanneer Jerry Springer hem in z’n show wil hebben.
bromde Max J. Molovich (URL) om 19:30 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

De heren van nubiles.net willen blijkbaar niet dat hun blote dames op bicat.net staan. Hopsakee, plaatje weg…
bromde Roel H. om 21:17 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Tsss. The nerves.
bromde Max J. Molovich (URL) om 21:18 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Maar Kiers, wat ineninenin gemeen en vuigh!!!

Hehehehehe.
bromde Marnix (URL) om 22:27 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

ghi ghi ghi
bromde hééél iemand anders dan Kiers om 22:33 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Geachte redactie,

Is het ook mogelijk om voortaan bij elke post vooraf te vermelden wie de auteur is en, belangrijker nog, hoeveel woorden we als onbevangen lezers tegemoet mogen treden? Als selectief lezer krijg ik een lamme arm van het scrollen en vaak ook nog eens voor niets.

Ik wacht af.
bromde Enzo van der Voort () (URL) om 23:11 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Beste Enzo,

u probeert Bicat.net te institutiolaniseren. Categoriseren. Alfabetiseren. Rationaliseren.

Stuk voor stuk onmogelijk.

Wij raden u een klein gehoorzaam scrollratje aan ten einde de rsi voor te zijn.
bromde Een stuk redactie (URL) om 23:22 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Ja ja, ik heb dat ook, dat met dat liedje van een wittere kleur van bleek en die zestien vestaalse maagden.

En; ik vond het en goed verhaal. Het druipt van de Ketamine zogezegd.
bromde L*U*L (URL) om 23:30 (op Woensdag, 31 Augustus 2005)

Beste Jetje,

Er bevindt zich een vreemde witkleurige, amorfe, blob op je hoofd. Aan de (voor de kijker) rechterkant. Het lijkt volgens mij op een stukje inwendig geraamte van een pijlstaart inktvis, maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn verwrongen geest. Ook is mij opgevallen dat het beest achter je (een hond, wellicht een pekinees?) een vreemd gepositioneerde neus (neem ik aan) heeft. Of is dat zijn tong en likt hij net zijn bek af omdat hij wel trek heeft in een lekker stukje amorfe, witkleurige blop en dat hij (of zij) die toevallig op jouw hoofd ziet liggen?
bromde L*U*L (URL) om 00:40 (op Donderdag, 1 September 2005)

L*U*L, het zou mij dus niets verbazen als Jetje Hopzucht de weduwe is van de bekende inspecteur Hopzucht en dat de vreemde witkleurige, amorfe, blob op haar hoofde de geconcentreerde lichaamssappen uit het lichaam van haar wijlen man zijn en dat Jetje die op haar hoofd meevoert ten teken van langdurig rouwen.
bromde Kiers om 08:29 (op Donderdag, 1 September 2005)

Keep up! electric toothbrush
bromde tooth () (URL) om 17:50 (op Dinsdag, 16 Januari 2007)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)