stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Ik kneep het beertje in z'n neus - Lennard

Woensdag, 24 Augustus 2005

Ik kneep het beertje in z'n neus

Het was bijna Kerstmis en Anne voelde zich een beetje alleen, sinds ze in dat flatje woonde. Nu is Anne niet zo heel speciaal of zo, maar ik was weer eens aardig geweest. Dus daar zat ik in de trein op weg naar Oss. Maar niet alleen voor haar natuurlijk. Ze hield ook van Level 42 en was pas een paar dagen in Engeland geweest. Ze had daar een cd gekocht die ik nog niet had.

Vlak bij het station boven een winkel woonde ze. Een voor studenten zeer ruim optrekje. Keuken, woonkamer, slaapkamer, douche. We begonnen in de keuken. Koken. Wat het precies was, weet ik niet meer. Maar volgens mij was het wel gezellig, aangezien er twee flessen doorheen gingen.

In de woonkamer nog wat hapjes op tafel. En de onvermijdelijke muziek natuurlijk. Er liep een cassettebandje mee uiteraard. Voor in de walkman. We praatten wat en dronken stevig door. Het verhaal over haar ex, dat heb ik nooit begrepen. Die was Nederlands kampioen zwemmen met een monoflipper. Niet twee flippers, maar één flipper, waar allebei de voeten in moesten. Of zoiets.

We dronken door en bleven praten. Ik zag allang dat ik de laatste trein niet meer ging halen. En zij zag het ook. Het was alleen de vraag wie als eerste de opmerking zou maken. Die eer liet ik aan haar. Ze maakte de opmerking. Ach, ik kon wel blijven. Geen probleem.

Zonder schroom wandel ik haar slaapkamer binnen en vraag waar ik kan slapen. Ze slaat het dekbed van haar eenpersoonsbed uitnodigend open en ik stap in. We kletsen nog wat en ik bekijk de beertjes op haar nachthemd. Zij bekijkt mij.

Toen zag ik dus die tepel. Precies onder de neus van een beertje kwam het ding omhoog. 'Ik knijp het beertje in z'n neus,' zei ik. Ze giechelde. Ik kneep. Daarna de andere. 'Ik knijp het beertje in z'n pootje.' Ze begon me te kussen. De beertjes en al het andere wat in de weg zat, gingen aan de kant. Het ging rechttoe rechtaan. Niks bijzonders eigenlijk. Slapen.

Langzaam werd ik wakker. M'n handen zwierven nog even over haar lijf. Tussen haar benen. Een draadje. Ik trek eraan en heb een tampon in m'n handen. Gatver. Ze draait zich om en slaapt door. Ik haast me naar de douche.

Het is al na elven dus ik moet opschieten. Ik heb nog een afspraak met Lidwien. Die heeft muziek van Steve Vai. Dus ja. Dan zie ik in de spiegel de zuigplek in m'n nek. Kut, denk ik. Dat zal Lidwien niet mooi vinden.

Voor ik onder de douche spring en me uit de voeten maak, schrijf ik met grote letters KUT op de spiegel. Met die tampon dus. Ze heeft me daarna nooit meer gebeld.

door Lennard

  Wonderen der natuur
  Iemeel aan Julia

Lief, ontroerend en mooi. Ik sla direct weer aan het dagdromen. Over vroeger, toen ik nog eens een dame versierde. Vroeger. Toen alles beter was.
bromde Arnaud om 10:09 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Oh ja, waarom heeft ze niet meer gebeld?
bromde Arnaud om 10:10 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Maar, waar zat die tampon dan ‘s avonds, ik bedoel, tijdens de rechttoe rechtaan?
bromde Zoute snor om 10:45 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Die heb ik natuurlijk keihard ENORM diep en ver in haar geduwd.

Maar. Het is frikandellenweek op het frietlog. Joepie.
bromde Lennard (URL) om 10:56 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Een beren fetish….tsss….

En ja het had natuurlijk ook een kruidenbuiltje kunnen zijn en ze had dan wel wakker kunnen worden en roepen;“Gisteren deed ik het nog in mijn zelfgemaakte pan soep…” dan had je pas echt geschrokken denk ik. Mijn moeder denkt in ieder geval van wel…maar ja, dat is een seniel oud wijf, dat dan weer wel…
bromde L*U*L (URL) om 10:58 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Level 42 en Steve Vai. Ik ben geschokt. Hopelijk was uw smaak voor vrouwen beter. Het waren de jaren ’80, zullen we maar zeggen. Of eerste helft ’90. Toen heb ik ook nog een tijdje gedacht dat ik Steve Vai goed vond. Na 1 beluistering kwam ik gelukkig van die gedachte af.

Wat ik nog wel gezegd wil hebben: goed verhaal. Lekker nonchalant verteld. Leuk detail ook, dat monoflipperverleden van die ex.
bromde Max J. Molovich (URL) om 11:44 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)


  • is benieuwd wat Adriana op Max’ uitspraken over Vai te zeggen heeft *


bromde Lennard om 12:38 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Steve Vai, gitaarspelende masturbator. Of was het nu een masturberende gitarist? Ik weet het niet meer. Het was in ieder geval niet om aan te horen, dat weet ik gelukkig nog wel. Mij zal het niet meer overkomen dat ik ooit nog een (1) noot van dat lachwekkende gepiel aan mijn oren toevertrouw. Mocht Adriana geregeld Steve Vai door haar kamer laten schallen, dan hoop ik voor bewegende dat hij of geen ontwikkelde muzieksmaak heeft of zo’n doof als een doodgeboren kwartel is. Verder wens ik de twee tortelduifjes (of doodgeboren kwarteltjes dus) alle geluk van de wereld toe, met of zonder Steve Vai.
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:34 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Speciaal voor Siem:

http://www.bicat.net/archives/00000995.h..
bromde bicat om 13:51 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Helemaal met de trein naar Oss, alleen maar om een potje te neuken…
bromde Klaarsz om 13:59 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Later werd het nog gekker. Helemaal met de trein naar Eindhoven. En dan niet eens een potje neuken.
bromde Lennard om 14:42 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Goh. De grootste klap van dit verhaal kwam toen ik zag van wiens hand het was. Ik kom hier te weinig de laatste tijd. Dat ligt dan ook wel weer in de lijn van het feit dat ik überhaupt weinig kom de laatste tijd. Op plaatsen. Of thuis. Een nare hernia die mij nogal op de voet volgt. Ik kan lieden verzekeren dat mijn humeur er zelfs onder dreigt te lijden, somtijds. Zoals nu.

∗ krast met een spiegel het woord KUT in een tampon ∗
bromde Hoof om 14:44 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Moet je mee oppassen hoor, krijg je een oranje huid van. Leuke tekst trouwens! Blij dat dat kutwijf kreeg waar ze om vroeg. Vrouwen! Je ken dr beter soep van koken.
bromde Kippfest om 16:03 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

W00t!!!!
bromde grtskldgh5gzdcx om 16:57 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Hop Lennard Hop; de verteller van vaderlands verhaal. Geert Mak incognito, onder de mens. zeg maar. Rood kleurt mooi bij Kut. net zo mooi als bruin bij Shit. Vooral op de spiegel. Nieuw bij De Slegte: “De ontboezemingen van een strontsmeerder”. Incog“niet”-o opererend onder het pseudoniem Monoflipper.
Moraal: altijd eerst de randjes van de spiegel controleren als je recht op en neer verwacht.
bromde Vilé om 17:10 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Beregeil, werd ik van dit verhaal! Daar mijn vrouw zich een paar weken in Afrika bevindt om aldaar de plaatselijke noden te helpen ledigen heb ik mijn leuter in een met lever gevuld glas champagne geflikkerd. Nood breekt wet, ook voor een fervent vegetariër van om en bij de honderd kilo.

Na het klaarkomen nog even Level 42 beluisterd en je vraagt je als normaal denkend mens toch af waarom iemand voor zoiets speciaal naar Oss rijdt. Deze bedenking doet natuurlijk niks af van de ontroerende eenvoud van deze vertelling.
bromde urbain alpain (URL) om 17:13 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

:: download geheel illegaal via Kazaa Light alle verzamelde werken van Max Headroom en zijn neukende Art Of Noise ::

...toen wáánzinnig techno-avant-la-lettre, nu lekker om bij te schijten. Hoe eens te meer wordt aangetoond dat schijten op zich aan weinig verandering onderhevig is.
bromde Kiers om 17:22 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

De kracht van schijten zit ‘m in z’n eenvoud, zoals bij alle dingen die tijdloos zijn.
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:44 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Max Headroom. Hehehehe. ‘Will I still be perfect tomorrow…’ Neemt u mij niet kwalijk, Kiers en ik zijn van dezelfde generatie.

Lennard, ik kan me niet herinneren ooit iets over Steve Vai gezegd te hebben? Nou ben ik van dezelfde generatie als Kiers en dus licht dementerend inmiddels, maar toch.
Ik vind Steve Vai niet echt geweldig, maar bijvoorbeeld ‘Sisters’ is toch wel een ontzettend mooi nummer.

Leuk verhaal, bij de weg!
bromde Adriana (URL) om 18:20 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Steve Vai? nooit van gehoord.. wel leuk verhaal :-)
bromde Sikbock om 21:41 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

Welcome to Network 23, the network that’s a real mind-blower.

:: explodeert ::
bromde M. Headroom om 22:36 (op Woensdag, 24 Augustus 2005)

“Het flatteert de lage instincten: mensen willen weten: wie is die gekke Katinka die sperma wil?”
bromde een totaal willekeurige bezoeker (URL) om 08:49 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Wat een rare schonkige heupjes.
Nee, dan vind ik Usual Girls toch wat bijzonderder.
bromde Hoof om 11:06 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Helaas Kiers, de mijne wordt juist voorzien van sportvelgen.

Volgens mij is Katinka een nog nèt niet helemaal omgebouwd jongetje.
bromde Adriana om 11:11 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

volgens mij heeft ie alleen maar een pruik op… en roze slippertjes aan…
bromde Klaarsz om 11:20 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Het ranzigste aan dat plaatje vind ik toch echt de jubeltenen.

(En het smakeloos geschilderde speelrek!)
bromde bewegende om 12:18 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Supergoede omgebouwde naaimachine. Hij is van het merk Kitty. Machine is nog super in orde, flatteert de lage instincten, heeft rare schonkige heupjes, pas nog een controle beurt gehad. Er zitten meerdere standjes op, is voorzien van een losse arm en heeft jubeltenen.

Machine is voorzien van een plastic beschermhoes. Prijs € 149,00

Bekeken 187 keer
Datum plaatsing 10-6-2005 om 19:46
Toevoegen aan favorieten
Advertentie afdrukken

Woonplaats Kerkrade
Bekijk feedback (0)
Provincie Limburg (België)
bromde Small Titty Kitty (URL) om 13:08 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Jezoes Gristoes Kiers, in welke backyard heb je Katinka aangetroffen? Is die niet net iets te jong om hier te mogen spelen? We zien hier potverdorie toch wel het zandtaartjes bakken ontgroeid zo langzamerhand?
bromde Max J. Molovich (URL) om 13:45 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Ah, usual girls.

:: gaat het gebruikelijke doen ::
bromde Lennard om 15:34 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

∗ kijkt nog eens om zich heen, in Drochten ∗

Als dát de gebruikelijke gewone meisjes zijn, dan treffen we het hier wel erg slecht.
bromde Hoof om 16:20 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Ja, het woord gedrochten, waar denkt u dat dat vandaan komt?
bromde Lennard om 16:30 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Ach, het zit gewoon in je bloed, hè.
bromde Marnix om 17:13 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Grizly Adams duikt op in Zweden….wie had dat ooit gedacht. Straks komt men er nog achter dat die rare man met die vetkuif, in het plantsoen tegenover jeugdhonk de stortkoker wel Elvis is..of zijn zoon…
bromde L*U*L (URL) om 17:29 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

cursief

niet cursief
bromde TEST (URL) om 17:30 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

dat klopt dus van geen kant
bromde jaja (URL) om 17:31 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Zo beter? Ik dacht het wel.
bromde Zoute snor om 18:49 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Ah, ik zie het al, luldebahnger heeft twee keer een <i> tag gebruikt…
bromde Zoute snor om 18:53 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

En nu is tie weer goed!
bromde Zoute snor om 18:56 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

maar wel van vrij korte duur, deze opleving…
bromde Hoof om 18:59 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Net als de terugslag…
bromde Zoute snor om 19:28 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Jongens, jongens! Laten we mekaar nou geen vliegen gaan afvangen, hier!

De bakkerskar staat dan wel nog steeds ergens in Leipzig, maar The Coolbox bevat nog genoeg ROYAAL gemarineerde stukken exotisch vlees. Wacht, ik smijt ze gewoon op het rooster!
bromde Marnix (URL) om 22:20 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Nou, ze zijn klaar, hoor!

Breng ik ze nu snel even naar het Leger des Heils. Voor verdere distributie.
bromde Marnix (URL) om 22:34 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Zal ik jou eens kietelen, kriebelkutje van me?
bromde Harmen Knegselhoofd om 23:12 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

NEE! NEEEE!!! neeeeaaajjaaa aaah JAAAHHH! AAAH... IK KOMMM!!!
bromde Rita Knegselhoofd-Plomp-in-het-veld om 23:13 (op Donderdag, 25 Augustus 2005)

Zeg. Kan de volgende keer misschien de deur dicht?
Ik hoef niet alles te horen.

∗ legt oor op lam ∗
bromde Hoof om 09:09 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Zo. Vandaag geen friet. Wel frikandellen
Het is frikandellen week.
bromde Lennard (URL) om 10:19 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Zo, bij Merel even binnen drie reacties het hele topic van tafel geveegd. En dan nu frikandellen.
bromde Lennard om 11:44 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Het is trouwens heel goed mogelijk, om een maan te verduisteren met een frikandel. Gewoon de frikandel op de juiste afstand tussen oog en maan houden, ik schat op een centimeter of tien. Vanaf het oog dan he, niet vanaf de maan. En wel 1 oog dichtknijpen, anders lukt het niet.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:07 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Ja, dat zou ook moeten lukken. Maar niet nu. Want er is nu geen maan. Tenzij u momenteel ergen op Australie te vinden bent.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:19 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Er liggen hier nog halve liters Amstel in de koelkast. Kan ik die het beste voor of na het lezen van grhjhjkts lostrekken? Na grjkjkjkts is trouwens prima, zoalng dat maar vandaag ergens is.
bromde Lennard om 12:54 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Hij is laat vandaag.

Ga ik eerst even kroonkurken trekken.
bromde Marnix om 13:19 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Ik zag hier beneden vervaarlijke échte PLOP’s liggen. Nog een minuut of 140 is het bier uur.
bromde Hoof om 13:40 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Er hapert geloof ik iets in de pijnpijplijn…
bromde Vilé om 13:48 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

::Komt hier even bijkomen:: Kan dat wel, die zin?

::Neemt een glas cola bij gebrek aan koffie::
bromde CiNNeR (URL) om 13:50 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Of Grttmtzstts vandaag reeds zijn Sabat opgenomen zou hebben?
Dat is toch morgen pas? Of eh, uh, zit ik fout. Kan goed wezen…
bromde Arnaud om 14:17 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

:: is bang dat spoedig aan het licht komt dat GR666TS geen kopij heeft ingeleverd voor vandaag ::
bromde Kiers om 14:20 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

::Heeft nu ook het verhaal gelezen:: Woot enzo! Zie je wel dat mannen zwijnen zijn ;)
bromde CiNNeR (URL) om 14:21 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Ik denk dat er vandaag niet gegrtsst wordt…
bromde Hoof om 14:22 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Kom anders gezellig naar Merel , ‘tis daar bijzonder gezellig. Halve haantjesdag.
bromde Max J. Molovich (URL) om 14:34 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Zul je altijd zien. De mensen waar je niet vanaf wilt plegen wel contractbreuk.
bromde Lennard om 14:37 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Ik zie op dit moment wel een ENORM Graszdtiw;qeriaans spektakel voor me. In m’n hoofd.

Misschien toch maar weer die andere medicijnen gebruiken.
bromde Marnix om 15:18 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Jongens, speeluurtje is over. Ik sluit de reacties even.
Merel – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 15:35

En nu dan? Geen grhihits en Merel zit op slot.
bromde Lennard om 15:43 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Volgens mij is de geestelijk vader van het webloghooliganism (ja, weledelgeboren heer Kiers, ik heb het over u ja) net weer dat ietsjepietsje te ver gegaan met z’n Merel op het bureau vouwen en vragen om zalf.
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:03 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Maar, wel schofterig hoor, van Merel. Dat dichtgooien van d’r reactiepaneeltje. Sommige mensen hebben gewoon geen respect!
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:04 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Respect! Yo brotha Max, dat is waar het om draait en ik ben toch zeker niet zo’n tweederangsburger? Ga je mij beschouwen als een tweederangsburger? Omdat ik geitenvlees eet en mijn vrouw een hoofddoek draagt en ik mijn dochter niet naar school stuur na haar 16de? Ga je mij dáárom een tweederangsburger noemen? Omdat ik niet eens behoorlijk kan lezen en schrijven?

Oh. Nou gelukkig dan, je bent een edel mens en je moet weten dat ik mij met mijn ego dat mij altijd in de weg staat veel, zo niet heel erg veel aantrek van een beetje respect. Dat hele kleine beetje respect dat de maatschappij mij nog geeft, koester ik namelijk. Ja, ik zie er niet zo uit maar ik ben er dus wel zo één. Zo’n tweederangsburger die maar geen respect krijgt van mensen als Merel.

En ook nog omdat ik vreselijk bang ben dat onze huisvlijt ooit een keer door Merel wordt afgestoft en weggegooid, knal ik het hier maar gelijk op ‘knallen’.

...heh heh heh gaan we toch gewoon hier verder?

Max, jongen, doe nóg maar zo’n halve haan. Ik ben berig op haantjes vandaag.
Kiers (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:21

het begint bij mij al te kruien. nog maar een haantje dan.
de schoonmaakploeg – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:24

gek hoor, normaal krijg ik juist minder trek van grote potten bier. zou er een maansverduistering op komst zijn? dan gebeuren er wel vaker gekke dingen.
hexx (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:28

:: Ziet twee gebraden halve haantjes uit mouw tevoorschijn komen ::

Zo, da’s weer eens wat anders dan aap.
Max J. Molovich (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:29

:: zet zich schrap voor een ENORME boer die hij de hele middag al binnenhoudt wegens netjes willen doen tegenover de mensen uit de grote stad waar hij veel respect voor heeft maar kan niet voorkomen dat hij een klein tikkeltje scheet laat gaan ::

...pfwiiieet
Kiers – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:30

ah! net weer genoeg ruimte voor een half haantje. Dat het u mag bekomen, heren disgenoten.
Kiers – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:31

:: ewk :: zit daar nou een groene klodder op een van die halve hanen, of begint het bier zijn hallucinerend werk te doen?
hexx (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:32

Jongens toch, moeten jullie niet ergens anders gaan spelen?
Merel – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:34

Hoe is het overigens met de hobbykip van Pim Razendebol die hier onderaan de pagina altijd grappig probeert te doen zo grappig dat ik er altijd weer om moet lachen elke dag als een boer met kiespijn en gekromde tenen? Kan die hobbykip ook niet op de bbq? Kan die man niet gewoon zijn mond houden en stand-up in een bejaardenhuis proberen? Waar het ongetwijfeld sta-op-grappenmakerij zal heten en op zich al een grap is in die zin dat het het nivo van bejaardenhumor zeker niet zal overtreffen.
Kiers – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:35

Maar we vervelen ons, mevrouw Roze. En het is hier zo gezellig.
Max J. Molovich (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:36

hm, ik weet niet of het wel zo’n goed idee is om dat beest op de bbq te leggen. hobbykippen zijn vaak behoorlijk taai.
hexx (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:37

Hobbykippen van de professionele hobbykippenhouder zijn juist uitermate smaakvol. Dat verschil proef je echt wel aan de kipknots danwel kipcorn.
Lennard – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:42

Zijn wij nou van die lui de ‘het verpesten voor de rest’, van die wegloghooligans?

Webloghooligans unite!
Max J. Molovich (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:45

nou, lennard, dat hangt er helemaal vanaf wat voor hobby er precies met die kip is gedaan. en hoeveel jaar dat heeft geduurd.
hexx (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:50

Kijk, het is gewoon de schuld van grgygjhts. Als die nou gewoon op tijd z’n verhaaltje had ingeleverd bij de Baron.

Hebben de webloghooligans eindelijk een virtueel buurthuis, laten ze de activiteitenbegeleiding verslonzen. En dan? Gaan ze naar dat lieve buurmeisje op het grote boze internet om daar een beetje te vandalen.

Grkjghts schuld. Wat ik u brom.
Lennard – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:51

hola, zo erg is het toch allemaal niet. ollie doet zelfs de afwas zodat alles er weer tiptop bij staat!
hexx (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 14:58

HEERHUGOWAARD DE GEKSTE!!!!
Max J. Molovich (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 15:09

Kan iemand Merel op het buro vouwen en vastbinden? En waar is de inbrengzalf?
Kiers – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 15:22

die is op, geloof ik. maar met mayonaise kan het toch ook?
hexx (link) – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 15:33

Jongens, speeluurtje is over. Ik sluit de reacties even.
Merel – Vrijdag 26 Augustus ’05 – 15:35
bromde Kiers om 16:12 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

:: Doet olijke pruik op, schraapt keel richting hoog stemmetje ::

Mijn poes is ziek. Hij heeft rare, bruine vlekken gekregen, blaft en hijgt de hele tijd en kwispelt steeds maar met zijn staart. Volgens vriend M. is het een onschuldig griepje, maar ik weet het nog zo net niet. Op naar de dierenarts.

Onderweg kwam ik H. tegen die ik al twaalf jaar niet meer had gezien. “Hai”, zei ik tegen hem. “Hai”, zei hij terug. “Hoe is het?” “Goed”, zei ik, “en met jou?” “Wel aardig.” “Mijn poes is ziek”, zei ik. “Wat heeft ie?” vroeg H. “Dat weet ik niet”, zei ik. “Misschien moet je naar de dierenarts dan”, zei H. “Daar was ik net naartoe”, zei ik. We namen afscheid met een aarzelende handschudding.

Handschudding. Gek woord eigenlijk. Een soort hersenschudding, maar dan voor de handen. Misschien heet dat wel Parkinson in goed Nederlands. Poes zou toch geen Parkinson hebben?

In de wachtkamer van de dierenarts was het een lawaai van jewelste. Er stond een gnoe met z’n rechtervoorpoot in het gips. En er was een paard met Ankie van Grunsven-vrees. “Moet ie dan niet naar de psychiater?”, vroeg ik het meisje dat bij het paard stond. “Nee”, zei het meisje, “de paardenpsychiater is de broer van Ankie van Grunsven, daar is ie ook bang voor.” “Oh”, zei ik.

Even later was ik aan de beurt. Poes was kerngezond, zei de dierenarts. Maar ik weet het nog zo net niet.
bromde Max J. Molovich in zijn beste Merel Roze-imitatie (URL) om 16:20 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

:: lacht zich hysterisch een slag in de rondte ::

:: braakt gal::

:: loopt rood aan ::

HAHAHAHAHAAAAA!!!!!

: trekt Max J. Molovich de Grootste aan zijn neusgaten door het beeldscherm ::

Kom hier grote vrind, ik ga je kussen! En weet je wat wij altijd doen met zulke paarlen? Die gaan wij vetspammend voor de zwijnen werpen.
bromde Kiers om 16:33 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

::Spuugt ‘vreemd’ speeksel uit::

Over spammen en Steve Vai gesproken: via Reet kwam ik net hier terecht, bij Mr. Fastfinger. Gitaargoeroe van de bovenste plank. En het mooiste is: je kan zelf mee-oefenen met je toetsenbord.
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:39 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

yokaverbeek.nl/, annadenise.nl, met-k.com/, katyo.net/, bouncing-on.blogspot.com, zezunja.punt.nl, superolog.nl/, vendicari.nl/, bareuh.nl/, eroze.waarbenjij.nu, jazeker.web-log.nl, flashback.blogsome.com, opinieleiders.nl, carrolien.blogspot.com/, ceetjebee.blogspot.com/
bromde heel iemand anders dan Kiers om 16:58 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Leuk, confetti!

Ga ik snel even mijn roodgezwollen voeten uit het vet halen.
bromde Marnix om 17:05 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Er is nog volop grof boerenbrood uit de Provence. Met stukjes knoflookeelt.

En zie ik daar niet een ENORME ganzenlever wegrennen?
bromde Marnix om 17:12 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

:: Pinkt traantje weg ::

Lieve m…

:: Zet het op een oorverdovend janken ::

Wil ik graag even van de gelegenheid gebruik maken om mijn ouders te bedanken voor dat ene moment van geilheid. Pa, ma, bedankt, zonder jullie was het mooi nooit gelukt!

WEBLOGHOOLIGANS UNITE!

::Steekt rechtervuist in de lucht en steekt met andere hand de Practice Award in zijn reet::

Kwestie van je street credibility behouden. Hij zit trouwens als gegoten! Nogmaals dank, feestcommissie.
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:14 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Goh, nooit geweten dat Ria Valk zo verlegen was.
bromde Lennard om 19:44 (op Vrijdag, 26 Augustus 2005)

Goed, Griririttts heeft dus, helaas mogen we wel zeggen, verstek laten gaan. Wil ik hem toch de volgende vragen stellen:

1) “Zie hier een bol met het middelste punt overal en de omtrek nergens, wat is het?”
2) “Wie zijn de twee zussen, waarvan de oudste de tweede verwekte en de tweede de oudste verwekte?”
3) “Ik ben niet mijn broer, ik ben niet mijn zus, maar ik ben het kind van mijn moeder…wie ben ik?”
4) “ Voor zover je het hebt, waarvan zou je nooit genoeg hebben?”
5) “ Je zoekt me en ik besta, je vindt me en ik sterf….?

Jullie mogen allemaal meedoen. Uiteraard. Gaarne opstellen in rijen van vier.
bromde Arnaud om 01:36 (op Zaterdag, 27 Augustus 2005)

Grhomp
bromde Vilé om 07:42 (op Zaterdag, 27 Augustus 2005)

Wanneer komen de lastige vragen?
bromde Marnix (URL) om 13:11 (op Zaterdag, 27 Augustus 2005)

::Zat bij Bareuh en moest ineens aan Kiers denken::
bromde CiNNeR (URL) om 14:45 (op Zaterdag, 27 Augustus 2005)

:: zat bij Rikken en moest ook aan iemand denken ::
bromde Lennard om 18:53 (op Zaterdag, 27 Augustus 2005)

::Krijgt trek in friet en gaat eieren bakken::
bromde CiNNeR (URL) om 21:17 (op Zaterdag, 27 Augustus 2005)

Ik zeg dus nog zo: ‘fawakka met je lauwe patas’.

:: bedenkt dat hij oud wordt ::
bromde bewegende om 00:29 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Gelukkig maar bewegende!

::Is onder de indruk van het monsterglas bier::
bromde CiNNeR (URL) om 02:39 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

:: wil ook naakt frisbeeën ::

Het is er welweervoor.
bromde Eduardo om 10:59 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Oei, da’s minder.
bromde Eduardo om 12:49 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Ik had dus in het Dolfinarium kunnen zijn. Maar er zijn dus ook een heleboel redenen om daar niet te zijn. Dus ja.
bromde Lennard om 15:08 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

w00t! Honderdste waardevolle kritiek!
bromde Adriana om 15:22 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Ja, 100, da’s lang geleden. Toen deden ze trouwens ook geen vijf dagen met een verhaaltje.

En de types zijn ook al op?

Tis wat.
bromde Lennard om 15:30 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

wat?
bromde CiNNeR (URL) om 16:25 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Huh?
bromde Eduardo om 17:29 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Morgen plan ik dus een redactievergadering, want dit kan zo niet langer. Ik zal een vacature voorstellen voor nieuwe scribenten. De reageurders die graag in de nieuwe doorstart van bicat.net actief willen blijven, zullen een nieuwe functieomschrijving moeten opstellen. Op grond van deze omschrijving zal de Raad van Advies oordelen of de persoon in kwestie vanaf morgen nog op de loonlijst zal staan. Hopelijk heb ik u hiermee voldoende geinformeerd.
bromde bewegende om 18:15 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Meanwhile in the kitchen…

...bestelt Eduardo een portie chinees.

Voor Ridder Kiers, dat dan weer wel.
bromde Eduardo om 18:23 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Hahahahahaa

De frietlog / frietopia kandididaat heeft de eetwedstrijd gewonnen!

M’n dag toch nog goed.

Yihaaa!!
bromde Lennard (URL) om 18:24 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

En de volgende keer met plaatje.

humpf
bromde Eduardo om 18:24 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Vrijdag geen grrrts en vandaag ook al geen nieuw ‘type’! Wat is hier toch allemaal aan de hand?
bromde urbain alpain (URL) om 21:09 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

:: zoekt inspiratie met vergrootglas na 253 types ::
bromde Kiers om 21:30 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Kan iemand even hevig ‘Ja knikken’ als ik zeg dat het Inshallah spoedig afgelopen is met de 7 magere maanden?

Ik heb me vanmiddag ingewreven met kettingvet en ben er klaar voor. Wie biedt?
bromde bicat om 22:16 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Tja, wat zal zo’n potje kettingvet nu kosten ..
bromde CiNNeR (URL) om 22:35 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

ik heb gisteren een frikandel speciaal op bij het drielandenpunt te vaals. ach ja. een mens moet wat op de zaterdag.
bromde hexx (URL) om 23:07 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Zeventig zloty!
bromde Marnix (URL) om 23:12 (op Zondag, 28 Augustus 2005)

Zorry lui geen tijd gehad. lees deze lennard nog maar ns!
bromde grtskldgh5gzdcx om 00:22 (op Maandag, 29 Augustus 2005)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)