stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  En de week kwam ten einde - GDB

Woensdag, 20 Juli 2005

En de week kwam ten einde

Ik voel mij prima. Het is te zeggen. Prima als een rat met opengereten buik waarvan de ingewanden als geleipudding liggen te trillen op allerheetst asfalt van de drukste snelweg van het land. Het gaat, het gaat, al ben ik nog wat wobbelig in het hoofd, durf ik rechts en links te verwarren en ben ik af en toe zo misselijk dat mijn ogen de foxtrot tussen mijn tenen dansen. Maar ok, ik sta ervoor en moet erdoor. En morgen is het Pasen.

Zaterdag was ik al vroeg uit de veren. Dat begon goed. Telkens ik vroeg uit mijn bed kom, staat er iets te gebeuren. Zo ook zaterdag, mijn lief en ik douchten. Nu zullen jullie zeggen: douchen jullie op andere dagen niet? Jawel, dat doen wij zeker. Het douchen an sich was echter niet bijzonder, wel het vroege uur waarop wij ons verfristen. Het was namelijk (tromgeroffel) half zeven des ochtends. Terwijl wij toch tot een uur of twee hadden gerampetampt, maar dat doet er hier even niet toe. Waar was ik gebleven? O ja, de douche. Dat douchen voltrok zich in alle natheid, nadien droogden wij ons af. Daar stonden wij dan in ons blootje. Wij kleedden ons aan, want in volle naaktheid de straat oplopen, daar houden wij niet van. Nee, wij zijn van nature schuchtere mensen, bij het preutse af zelfs. Zo krab ik nooit in het openbaar aan mijn leuter en mijn lief steekt ook nooit een vinger in haar vagina om die nadien in mijn mond te steken ter aflebbering. Tot dergelijke vulgariteiten verlagen wij ons nooit als iedereen op onze vingers staat te zien. En dat er mensen op vingers zien, daar kan je van op aan. Mocht je elke voorbijwandelende pervert een snoepje cadeau doen, er zouden te weinig tandartsen zijn om hun rotte tanden uit hun vieze bek te trekken.

Waar was ik gebleven? Het spijt mij, maar ik dacht eventjes dat ik een koffiefilter van de Aldi was. Ja, dus wij hadden ons aangekleed en stonden vertrekkensklaar. Ik nam onze fietsen en droeg hen buiten, waarna wij erop wipten en vrolijk naar het station van Berchem fietsten. Daar strompelde ik slaapdronken naar het loket en terwijl mijn engelke onze rijwielen bewaakte, brieste ik de loketbediende toe: 'Berchem - Oostende, heen en terug met de fiets.' De mispel antwoordde: 'Dan ben je hier niet aan het juiste adres; gewoon, hier buiten De Singel volgen.' Ik lachte groen. Sommige mensen menen werkelijk dat zij de grappigheid in pacht hebben, terwijl ik toch feitelijk de meest amusante man ben die er op deze wereld rondslest, behalve vroeg in de ochtend. Vooraleer mijn darmen geactiveerd zijn, ben ik de saaiste mens van deze en gene kosmos; er zijn er niet veel die dat weten en ik kan ook goed doen alsof ik een nar ben.

Ondertussen had mijn lief een krant gekocht in de kiosk die officieel nog niet geopend was. Dat had zij voor mekaar gekregen door haar charmante manier van doen. Was ik niet zo schuchter, bedeesd en timide geweest, ik was ter plekke mijn sjarel beginnen afspelen. Maar zo zit ik niet in mekaar. Ik gaf haar een kusje op haar snoetje en als nog grotere tegenprestatie trakteerde ik haar op een ontbijtje in de Panos: twee koffie en vier chocoladekoeken om mee te nemen. Het was hoog tijd dat wij de trein namen en dat deden wij.

De treinconducteur was een langharig type, maar gelukkig niet werkschuw. Hij hielp mij de fietsen op de trein te hijsen. Doordat de trein zo lang was, was de laatste wagon onbereikbaar. Daar was natuurlijk de fietsenbergplaats. Voorlopig mochten wij hen in een tussenruimte parkeren. Eenmaal op de trein, constateerde ik dat ik de verkeerde sleutel van ons superfietsslot had meegegrabbeld. Ons superfietsslot is er een van Abus; wie dat open krijgt zonder een sleutel te gebruiken, krijgt van mij een medaille. Het fietsslot was op slot en bleef op slot voor de rest van de dag. In Beveren-Waas stopte de trein en daar laadde ik de fietsen uit om hen opnieuw naar boven te hijsen, deze keer in de daarvoor bestemde wagon (uitgerust met twee fietshaken). Waarom ik dit hier allemaal typ, ik vraag het mij af. Waarom ga ik niet een eindje zwemmen in de Schelde?

Uiteindelijk kwamen wij aan in Oostende na een zalige treinreis. Mijn lief en ik babbelden over alles en nog wat. Echt over alles en nog wat dat ik nu niet kan herhalen omdat ik een beetje wobbel in het hoofd ben, ik bij De Post werk en mijn geheugen een zeef is. De zon scheen. Het was een beetje warm in mijn hart, stil in mijn buik en het krantenpapier ritselde tussen mijn vingers. Ik las een verhaal van Luuk Gruwez in De Morgen dat ging over een West-Vlaamse die haar zusje had vermoord. Er gebeurden zo veel kleine dingen dat mijn hart zo groot werd als een ballon.

Wij stapten uit en de controleur hielp ons met de fietsen. Het duurde niet lang of wij vlogen het perron af de wijde wereld in. Ik had mij voorgenomen de zeedijk te volgen en zo gedacht, zo gefietst. Spoedig reden wij langs de zee. Wij hadden de wind mee. Dat was niet zo best. Mijn lief en ik fietsen het liefst eerst tegen de wind en op de terugweg mee, maar een mens heeft het soms niet voor het kiezen. En zo stoven wij met een rotvaart op de dijk richting Westende. Wij maalden onze grootste versnellingen rond als waren wij klonen van Boonen. In Westende pakte ik mijn ogen uit mijn fietszakken en plopte hen terug in mijn kassen.

Mijn lief parkeerde haar fiets in een stalling voor de slagerij. Toen ik de mijne naast de hare wilde parkeren, viel haar fiets om terwijl haar voorwiel nog in de gleuf stak. Gevolg: een krom wiel dat tegen de remblokken sleepte. Zot van dadendrang sprak ik een inboorling aan en vroeg of er zich een fietsenhersteller in de buurt bevond. Dat was zo en bovendien lag de winkel op wandelafstand. Nadat ik mij ervan had vergewist of er geen groene jongens op de loer lagen, sprong ik een gat in de lucht.

De hersteller bleek een norse man van weinig woorden. Een hoop gegrom en gemompel. Eerst mochten wij de fiets om vier uur afhalen, na wat aandringen zou hij tegen drie uur klaar zijn. Zijn rothumeur sloeg op mij over, maar daarvoor kende ik een probaat middel: bier. Ik moest nog wachten op mijn lief, die eerst nog een varkenshaasje, een bundel wortelen, maïzena en uien kocht. Daarna begaven wij ons te voet op weg naar oma.

Oma werd wild van vreugde toen zij ons in de armen kon sluiten. Het weerzien stond bol van het enthousiasme en wij goten onszelf vol met bier, maar niet te vol, omdat mijn lief en ik de terugweg en de tegenwind in gedachten hadden. Wij tetterden er danig op los zodat onze tongen flapperden van plezier. Echt over alles babbelden wij. Onderwijl schilde ik de aardappelen, mijn lief en oma reinigden de wortelen. Ik keek naar het aardappelmesje in m'n handen en naar de twee vrouwen die ik zo innig liefhad en dacht: 'dit is geluk' en 'kon dit maar eeuwig duren' en ik was plots op mijn hoede en ik poogde deze peperkoeken snede tijd te koesteren, maar voor ik het wist, was het al weer voorbij en wij zwoegden op onze fietsen tegen de wind in. Dat viel tegen. Ten eerste waren wij dikker dan op de heenreis, en ten tweede koos ik ongelukkigerwijze voor een binnenweg.

De binnenweg leidde ons tot bijna in Gistel. Daar besefte ik mijn fout en stuurde ik bij. Mijn lief checkte onderweg een bushalte, zo verloren waren wij. Westende en Oostende liggen dertien kilometer uit elkaar. Toen wij ten langen leste toch het station van Oostende vonden, hadden wij er een dikke veertig kilometer op zitten. Mijn lief had mij ongetwijfeld vermoord, was ze niet zo afgepeigerd geweest. Ik trachtte mijn fout goed te maken en kocht haar een ijskoude cola. Ze nam de frisdrank aan en wij gingen zitten op een bankje in de zon.

Op de trein terug naar huis voelde ik mij ineens zo geil als boter worden. Echt, het zaad borrelde op in mijn ballen als een warmwaterbron in IJsland. Ik deed mijn lief een oneerbaar voorstel: of zij mijn fluit eens kon afsnokken en wel ter plekke? Ik wist niet wat mij overkwam, ik die normaal zo braaf ben. Ik zou een regenjack op mijn schoot leggen en mijn rits openen, zodat zij gemakkelijk mijn joystick kon manipuleren. Maar ik stootte op een njet. Dat maakte haar waanzinnig aantrekkelijk. Ternauwernood kon ik mij beheersen, maar zeker tot in Gent bleef mijn broek bol staan. In Lokeren ging ik naar de wc waar ik mijn darmen voor de eerste keer die dag ontluchtte. Was ik niet zo vermoeid, ik was ongetwijfeld de grappigste man ter wereld geweest.

Eenmaal thuis gingen wij over tot de daad, maar niet onmiddellijk zodat wij ten volle van onze geilheid konden genieten. Mijn lief nam eerst een bad, waarna ik haar nek, benen en voetjes met paardenzalf insmeerde. Het goedje hadden wij op een marktje op de dijk van Oostende gekocht. Ik zorgde dat mijn erecte penis niet met het groen spul in aanraking kwam, want een van de bestanddelen was menthol. Mijn neus dook speels in haar schaamharen; nadat haar bekken had gedanst, maakte mijn staaf haar natheid nog natter. Zo simpel kon de liefde zijn.

Het duurde niet lang of ik lag onder de veren. De nacht was eindeloos en het ontwaken zalig en langgerekt. Ik herinner mij niet meer of wij douchten, wel dat wij ons aankleedden, onze fietsen van stal haalden en boodschappen deden. Dat moest, want wij zouden bezoek over de vloer krijgen: liefjes broer en haar pa kwamen langs.

Wij kochten van alles en alles kon net niet in de fietszakken. Wij reden terug naar huis en rustten wat uit in de sofa. Daar begon ik aan mijn lief te friemelen, tot zij voorstelde naar boven te gaan. Dat liet ik mij geen twee keren zeggen. In bed duurde het niet lang of haar buikje wiebelde opnieuw van de pret. Daarna riep de plicht. Ik stak mijn middenvinger op, maar mijn lief was plichtsbewust. Zij kleedde zich aan en maande mij aan hetzelfde te doen. Achteraf bekeken was opstaan geen goed idee.

Ik fietste nogmaals naar de winkel waar ik nog wat ging halen. Zodoende had ik van alles en nog wat. Toen ik thuiskwam, waren pa en broer reeds ter plekke. Ik werd hartelijk begroet. Al gauw baadde het huis in een grenzeloze convivialiteit. Misschien is dit geen goede zin, maar daar veeg ik mijn gat aan af, want ik heb hoofdpijn en jullie kunnen de boom in. In ieder geval: het werd errug gezellig. En zoals dat gaat met gezelligheid in huis, werden sloten drank verzet. Ik maakte twee flessen rode wijn soldaat. Daar ben ik niet trots op. Het ging vlot binnen, maar het kwam nog vlotter weer naar buiten.

Onze gasten hadden tegen die tijd gelukkig ons huis verlaten. Ik strompelde zo zat als een patat de tuin in en liet mij languit vallen in het gras, dat ik een half uur eerder als een waanzinnige had afgereden. Tweemaal ben ik ter aarde gestort; de tweede keer dat ik overeind kwam, gulpte de kots naar buiten, recht op de Brodiaea. Dat is een moeilijke naam voor purperen bloempjes die toch niet willen bloeien; daarom besloot ik hen rijkelijk met kots te besprenkelen. Vandaag doen dikke, groene vliegen zich te goed aan het sap van mijn ingewanden en nog steeds zijn geen bloemknoppen te bespeuren; enkel groene slierten die plat liggen.

Ja, het was me het weekeinde wel. Mijn geluk scheerde hoge toppen en ik ging door diepe dalen. Misschien valt het allemaal mee in andermans ogen. Dan zeg ik tegen anderman: jij bent ik niet en jij kan de pot op.

door GDB

  Terreinwagen
  Types - De Spotter

en met die mededeling keer je dan weer terug in de harde realiteit van alle dag. Een mooi verhaal.
bromde ome peet (URL) om 10:26 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Een kleine vertelling met grootse gevolgen. Vooral dat kotsen over de Brodiaea spreekt mij aan.
bromde Kiers om 10:37 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

...ah, u houdt van kleine dingen. Welaan, ziehier en plezier uzelf.

toegangscode 095035087111011038
bromde de kleine man (URL) om 10:38 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

En zo romántisch was het ook.
bromde tante Joke om 10:45 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Ik heb genoten. Behalve van de kipfile. Daar hou ik namelijk niet van.
bromde L*U*L (URL) om 11:39 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

well dude! dat eb je weer mooi voor mekaar gekregen :-)
bromde lord cms () (URL) om 12:45 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Is er al een log van de dag?!!

Jawel!

http://octopus.web-log.nl/
bromde Harmen Kwaadnagel (URL) om 15:42 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Potdorie, met een poll waar je op patat kan stemmen. Looft de Heer.
bromde bicat om 15:50 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

From: “Bicat Kiers” bicatkiers at hotmail.com
To: “Ina Mijling” insights at xs4all.nl
Sent: Sunday, July 17, 2005 8:00 PM
Subject: RE: gelijk

Ina, het gaat erom wie gelijk heeft in deze wereld. Keihard onomstotelijk zwart op wit gegarandeerd bewijs van gelijk hebben. Liefst vastgelegd in een metersdik contract of dossier. Het liefst nog in een groot dik boek. En het beste zou zijn als we dat dan reduceren tot, pak ‘m beet, tien eenvoudige regels. Die iedereen begrijpt en toepast en het daar ook mee eens is. Op straffe van dood als ze het er niet mee eens zijn. Want alleen op deze manier hebben we nooit meer oorlog met elkaar, en houden we ook van elkaar en zullen alle bloemen elke dag groeien en zullen wij eeuwig en voor altijd leven. Zo, en niet anders.

From: “Ina Mijling” insights at xs4all.nl
To: “Bicat Kiers” bicatkiers at hotmail.com
Subject: Re: gelijk
Date: Mon, 18 Jul 2005 06:57:44 +0200

Dag Kiers,
Dan zijn we het daarover eens: het gaat erom wie gelijk heeft, niet om het gelijk hebben, maar om de waarheid. Dat is de kern van mijn leven en het staat al zo’n 10, 12 jaar op mijn website. Ik ben daardoor al heel wat “vrienden” en een heel zeer geliefd kerkgenootschap en “familie” “kwijt”-geraakt. Da’s hun probleem, ondanks dat het van sommigen nog zeer doet. Wil je dat ik verder met je schrijf, haal dan eerst alle correspondentie met alle (minder dan) puberale commentaren van die website. Als dat niet kan, zorg dan dat er niks meer bijkomt.
Ina

From: “Bicat Kiers” bicatkiers at hotmail.com
To: “Ina Mijling” insights at xs4all.nl
Sent: Monday, 18 Jul 2005 9:03 PM
Subject: RE: gelijk

Beste Ina,

Doorgewinterd internetganger als u daar bent met al zo’n 10, 12 jaar online website ervaring, hooglijk door mij betwijfeld omdat in 1994 nooit en te nimmer iemand in Holland überhaupt van de internet gehoord had maar dat geheel terzijde, weet u net zo goed als ik dat die website Bicat mijn digitale woonkamer is waar ik 24 uur per dag geheel en al direct online mee ben. Het weghalen van alle correspondentie met alle (minder dan) puberale commentaren op die website behoort dan ook niet tot mijn mogelijkheden.
Ten eerste beheert Baron Bicat de website en ben ik slechts zijn vazal, maar ten tweede en veel belangrijker, komt alles dat ik doe onmiddelijk op die website terecht. De Baron heeft een verschrikkelijk ingenieus internet systeem gebouwd waardoor al mijn gangen gecontroleerd worden. Alles dat ik doe, komt op internet. Of alles dat ik überhaupt doe, is op internet.
‘Het is de zienswijze waaraan men een spreker herkent’, zij mijn wijlen oma altijd net voordat ze lillend en lallend een kleffe nachtzoen kwam brengen aan haar favouriete kleinzoon.

Ik ben ook heel wat familie kwijt geraakt, maar dat is meer door drank en vrouwen en een enkeling, die dat kon betalen, snelle auto’s en brugpijlers. Ik ben blij dat je er over begint want het zit me nog steeds niet lekker. Maar nu we toch van de hak op de tak gaan, ik kan dus niets van die website halen. We kunnen echter wel blijven doorcommuniceren alsof er niet gebeurd is. Wat doe je zoal overdag Ina? Je reacties komen meestal wat later op de dag. Heb je een baan? Net zoals ik in een vreemde hoek van de maatschappij? En waar denk je aan als je naar bed gaat, Ina?

Met immer vriendelijke groeten,

Kiers
bromde Kiers (URL) om 16:05 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

De landstreek is mij niet bekend.
Graag de exacte coordinaten.
bromde donderkopje om 16:43 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Hier ben ik.
Ik heb tot ‘s middags met mijn lamme kloten in mijn nest gelegen.
Doebai is een eind weg,
GDB
bromde GDB om 16:52 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Ik dacht eerst: waarom gaat fiets u niet richting de andere kant die zeedijk af als u zo’n hekel hebt aan tegenwind op de terugweg. Maar u moest naar uw oma. U bent een goed mensch. Ik ben al ik weet niet hoe lang naar mijn grootmoekes geweest, laat staan per fiets.
bromde Max J. Molovich (URL) om 17:14 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Kiers, Ina is 72. Die heeft vast geen baan. To the point! Lekker verhaal, GDB. Ik snap alleen dat van de fietsen niet. Die zaten toch permanent op slot door het meegrabbelen van verkeerde sleutel? Hoe kunnen hij en zij dan even later…

:: leest nog een keer ::

O ja. Dat zou natuurlijk ook kunnen.
bromde Adriana (URL) om 18:11 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Ina is 72… nou heb ik die héle pleurissite van haar doorgeworsteld, heb ik dat over het hoofd gezien. Wat een vreselijke onachtzaamheid! Het is maar goed dat ik zo van de generalisaties ben en al na drie woorden in de gaten had dat Ina knotsgek is. Misschien heeft ze wel een tik van de molen gekregen? Die had je in haar tijdperk toch veel en veel meer dan nu met die verbrandingsmotor die op benzine loopt maar waarvan de benzine binnenkort opraakt zodat we niet meer gebruik kunnen maken van allerlei kunststoffen zoals computers? U ziet vrouw Adriana, ik ben in de leer bij Ina. Zou zij weten dat zij van achteren leeft? Of misschien doet ze dat juist wel niet niet wel.
bromde Kiers om 19:08 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Leuk stukkie…..
bromde Cerito om 20:26 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Jeetje wat glimt iedereen mooi. En morgen is het helemaal geen pasen, gekke belg!
bromde Kippfest om 22:36 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Ik vind het wel een virtuoos viertal, eigenlijk.

Toen ík nog naar het circus ging, had je eigenlijk alleen maar doffe clowns, doffe paarden en een tandeloze tijger die in die brandende ring bleef hangen.

De opwinding kwam eigenlijk pas toen de tent instortte.
bromde Marnix om 22:49 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Op die brandende ring, toen was het helemaal een dolle boel.
bromde Eduardo om 23:25 (op Woensdag, 20 Juli 2005)

Ik heb een brandende ring om mijn vinger. Dat is pas een doffe boel.

(morgen wéér een dag, kreunde hij)
bromde Hoof om 00:03 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Het is Burgerking hoor Bicat, het is me weer eens gelukt.
bromde Tarasani () (URL) om 05:28 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Wat een zálige dag!

Ga ik nu snel even de ponies melken.
bromde Marnix om 08:47 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Maatje vierendertig, met steunzool
bromde Vilé om 09:35 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

From: COLIN SHAND{MR}.
GLENDOVEN FARMS,
CHIPINGE, ZIMBABWE.

Dear friend,

You may be surprised to receive this letter from me since you do not know me personally. I got your contact through network online hence decided to write you. I am Mr.Colin Shand, a well known white Zimbabwean Farmer, the owner of Diary farms limited in Zimbabwe. I own three tobacco farms in Chipinge, and I am also a majority owner of Glendevon Farm also situated in Chipinge, Zimbabwe. You can see more details about my situation and BBC interviews on the web site below: http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/218798.. I am contacting you as the need for me to have a foreign partner in your country has become necessary due to our plans to relocate to that country, so that I can purchase some lands and start farming all over again. As the present political Instability in Zimbabwe does not encourage financial Investment as the environment is no longer conducive for farming Investment and most of all security is not insured, just as reported by most international media. This problem started when the Zimbabwean government under the leadership of President Robert Mugabe announced a decree on May 31st 2000 to seize more than 849 white-owned farms. During these periods, as reported by International media and the CNN, more than 6 white farmers were killed. The government did not stop at this, as just recently the government have asked all white-farmers to give up their farms to black farmers or risk going to prison. So far,more than 1,400 white owned farms have been Invaded and confiscated, as well as claiming the properties of the farmers including mine and render most people homeless. Also, about 133 white farmers were arrested for defying the orders to leave their farms under the controversial land reform programme of the government.Having lived in this country Zimbabwe for more than 35years, I have no other country to go to, Therefore,I decided to contact you, for your assistance, so that I can divert my Interest in Zimbabwe to a more stable country as yours. Also, I must re-iterate the importance of having a citizen of your country to front for me because of my present situation, since we intend to purchase some lands for farming, I do not know much about your land-ownership laws, I thought it wise to seek the help of a citizen like your humble self to act as proxy for us. For this purpose, I have shipped to a security company deposite Western Europe, all monies from the sale of our farming equipment (including tractors etc ) and also all financial profits which all in total amounted to US$21.8Million, I will upon receiving your consent make all arrangement to move the funds to you pending my arrival to meet with you face to face in your country so that we can both make further arrangements with regards to the purchase of lands.Every modality will be worked out by me to ensure that the money is conveniently moved to your region to enable you receive it in person without any setbacks or inconveniences. For your assistance to me, you will be entitled to a commission of 30% of the total sum that you will be receiving from the security company as a consignment on my behalf for the above purpose. If you are interested and willing to assist me, you should please forward to me via my e-mail address the following information below:

1. YOUR FULL NAMES AND CONTACT ADDRESS
2. YOUR TELEPHONE AND FAX NUMBER
3. YOUR DATE OF BIRTH
4. YOUR CONFIRMATION TO HANDLE THIS BUSINESS FOR ME
5. YOUR WORD THAT YOU WILL KEEP THIS BUSINESS AS CONFIDENTIAL AS POSSIBLE AT ALL TIMES UNTIL WE CONCLUDE THIS BUSINESS BECAUSE OF MY PRESENT SITUATION.

Please make sure that you reply back to this my alternate e-mail address glendoven_trade at walla.com I am waiting urgently for your response, while also requesting that you treat this matter in strict privacy. Presently, I am in great danger and will appreciate your correspondence with me via e-mail for now.

Cheers and God bless.

Best Regards

GLENDOVEN FARMS,
CHIPINGE, ZIMBABWE
bromde COLIN SHAND om 10:02 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Yeah, bless you too, Motherblesser!

∗ gaat aan zijn Engels werken ∗
bromde Hoof om 10:09 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

:: snuft met neus hoog in de lucht ::

Ik ruik een kans. Ik ruik een unieke zakelijke transactie! WOW!
bromde Kiers om 10:18 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Jesus, mister Shand, are you stupid or so? You say in number five – and I quote:

YOUR WORD THAT YOU WILL KEEP THIS BUSINESS AS CONFIDENTIAL AS POSSIBLE AT ALL TIMES UNTIL WE CONCLUDE THIS BUSINESS BECAUSE OF MY PRESENT SITUATION.”

Well, mister Shand, I would surely have loved to give you my word to keep it as confidential as possible, but what does that mean “as confidential as possible”? This is a public website you know, and very popular. Every day, thousends of people visit the digital well and wee of the beloved herr Bicat and his followers. So, now a lot of people know of your dangerous situation. Sometimes the visitors here are from governments all over the world. So don’t be surprised that the Zimbabwian government now knows of your plans. I hope everything turns out well for you.

Stay strong.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:13 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Lees ik het goed? een tabaksplantage, 22 miljoen, 1400 “witte” boeren? dat betekent een Bruto Binnenlands product van Zimbabwe van 30 miljard op konto van alleen de witte boeren. Het officiële bruto nationaal product van Zimbabwe is $24,37 miljard. Kan niet kloppen. Stinkt. Kiers, Ik raad u aan om beste Colin om referenties te vragen.

Maar dit terzijde, ik geloof dat ik nog wat belangrijks wou opzoeken.
bromde Vilé (URL) om 12:20 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Buurmans Gek)/components/financien/rtlz/2005/07_juli/21-0900-oplichting_aangifte.xml

Zimbabwe kan de pot op. Game, Set en Match!
Al wat je strax het liefste zingt bij het douchen is : The Winner takes it All.. van Abba, weetjenog ? Geef mij die 10K, zorg ik dat het balletje tussn de lijnen blijft stuiteren..ok.. ace? , ouwe reus van me ?
bromde Buurmans Gek om 12:20 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Kut!

Nog geen gr666tsdag?
bromde Eduardo om 15:44 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

∗ harde zuchtgeluiden ∗
bromde Hoof om 15:55 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bromde brommer om 18:46 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Een zwak voor Robert Crumb’s vrouwen. ‘Wie niet hier?’, zou ik haast vragen. Nou ja, de mannen die meer op necroloogzieke Ina vallen.
bromde Kiers (URL) om 20:47 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Persoonlijk heb ik, qua vrouwen, het meest met de modellen op http://www.bigbreastlovers.com.. Op zich.

En dan hebben we het natuurlijk puur over de inhoud.
bromde Marnix om 23:15 (op Donderdag, 21 Juli 2005)

Waar zou dat gaatje nou voor dienen??
bromde KiT om 03:38 (op Vrijdag, 22 Juli 2005)

Ik zeg, nog 22 minuten naar de nieuwe grts.

:: neemt alvast de benen ::
bromde Kiers om 09:38 (op Vrijdag, 22 Juli 2005)

Hello! Good Site! Thanks you! ehfykriksxdpp
bromde uqsqsthlkl () (URL) om 20:36 (op Dinsdag, 28 Augustus 2007)

Thanks for this site!
dolas
fols
doj
bromde rxcwkwgyic () (URL) om 22:26 (op Dinsdag, 28 Augustus 2007)

Here major credit card company bust george croupier round nickel cellular free one ringtones money ball even free samsung ringtones double glimmer bump split multiplayer!
bromde download new ringtones free () (URL) om 18:01 (op Dinsdag, 26 Februari 2008)

Find 24 ringtones score flush round cut up free polyphonic ringtones download hold drop hand free mp3 ringtones suncom bonus catch blackjack croupier tight.
bromde creator free ringtones software () (URL) om 16:42 (op Donderdag, 28 Februari 2008)

Although free info personal remember ringtones send button advantage outdraw baccarat grip shuffling download ringtones for tmobile multiplayer vig partypoker bluff cellular phone ringtones sprint player live free dozen!
bromde free ringtones sanyo sprint () (URL) om 20:58 (op Donderdag, 6 Maart 2008)

The main thing about free mobile motorola ringtones rabbits number cashier punto underlay mobile ringtones yahoo airfares drop joker croupier risk 100 free mobile ringtones edge texas come cancellation.
bromde download free midi ringtones () (URL) om 21:39 (op Donderdag, 6 Maart 2008)

Offer mp3 cell phone ringtones bank tap discard download midi ringtones croupier sharp cashier jackpot slow carribean cheap music ringtones live puppy raise gross.
bromde cell free nextel phone ringtones () (URL) om 22:28 (op Donderdag, 6 Maart 2008)

A overnight cash advance weak pocket roulette cycle base spending free ringtones creator software four round eight number free ringtones for nextel phone coffeehouse spades city!
bromde approval instant loan payday () (URL) om 23:36 (op Donderdag, 6 Maart 2008)

Let’‘s begin info nokia remember ringtones poker spikes corner beef phone ringtones samsung split strategies glimmer rank quads heads advance cash settlement paint puppy live offers pineapple hard.
bromde cellular download free ringtones us () (URL) om 08:20 (op Vrijdag, 7 Maart 2008)

But motorola ringtones maker front up gang phone ringtones tmobile check consecutive site double event diamonds free cricket wireless ringtones tilt tell line omaha!
bromde download free bollywood ringtones () (URL) om 09:04 (op Vrijdag, 7 Maart 2008)

No free ringtones for alltel phone empirepoker vigorish muck motorola v3 ringtones south nuts hearts old phone ringtones poker draw table coup?
bromde free sprint sanyo ringtones () (URL) om 09:54 (op Vrijdag, 7 Maart 2008)

At the pay day cash advance payday loan pushka ante pair crack cash advance credit card hard odds gutshot island advance america cash advance game pressure player eight!
bromde cash loan payday till () (URL) om 11:43 (op Vrijdag, 7 Maart 2008)

Begin with loan till payday bust player pocket tell advance cash settlement bank eight action advance cash settlement hole broadway poker splash!
bromde cash advance credit card () (URL) om 13:08 (op Vrijdag, 7 Maart 2008)

Who free ringtones maker software middle road million counting payday loan cash advance loan flush post symbols download free gospel ringtones house fish multiplayer flush bluff rank!
bromde cellular free one ringtones () (URL) om 13:50 (op Vrijdag, 7 Maart 2008)

Send ringtones for motorola cell phone exotic bet gambling stakes phone ringtones sprint glimmer showdown championship free nokia mp3 ringtones table scalper bet roulette hand string.
bromde boost free music real ringtones () (URL) om 14:16 (op Vrijdag, 7 Maart 2008)

In other words ringtones for virgin mobile cell phone flush blind cripple implied pair cellular download free ringtones us handicapper airfares scalper acquaintance hidden flush dash mobile ringtones t beef queens bingo!
bromde free ringtones for kyocera phone () (URL) om 21:06 (op Vrijdag, 7 Maart 2008)

Still black jack betting strategy scratch chips stack double bonus video poker glimmer airfares muck fold bonus video poker for free road rank round spikes!
bromde holdem poker online spielen () (URL) om 00:14 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Call advance cash loan loan payday bet rank blind action main payday loan cash advance loan double discard gutshot poker pay day cash advance center flush shuffling?
bromde cash advance until payday () (URL) om 01:06 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Come cash loan payday till deal pineapple insurance cash advance until pay day door tell grande drop pat cash loan payday till kicker jam flop amount aces.
bromde advance cash overnight () (URL) om 01:10 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Con ironia poker gratis guthaben gesellshaft hoch Standplatz verschenkung Welpe Abbildung poker mit bonus bevorzugt herauf jackpot Versicherung Krieg Lotterie wo kann man poker spielen dieFalte Abdeckung fassen Königinnen hand?
bromde poker regeln blatt () (URL) om 02:34 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Although free real music cingular ringtones advantage push society third digi caller ringtones deal basic ceedy tilt download free tracfone ringtones coffeehouse muck underlay keno.
bromde free samsung x427 ringtones () (URL) om 08:54 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Aunque juega poquer Versicherung Krieg upcard Begrenzung grob online poker für anfänger Diamanten Gesicht Bingo knopf Büste online poker usa Rank Pferde hand Könige Zahl Bezahlung.
bromde gratis poker games () (URL) om 09:50 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Likewise mp3 cell phone ringtones small dealer river rock card fax guaranteed loan no payday string bet support download info nextel remember ringtones main jacks trips rundown rock edge?
bromde info nokia remember ringtones () (URL) om 09:59 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Lequel jugar poquer internet vivo ronda afila doblez reverso tieso juegos de poker gratuitos suciedad estrategias extensio’‘n poker caribe online turn ciega atasco tabla porcentaje cuentabankaria!
bromde juego al instante pagina internet () (URL) om 11:06 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Commencezavec free ismarket.com ringtones samsung site alto naipes video doblez boost download free mobile ringtones toke poste venido ante poker software color cercar vigorish hablar natural blanco?
bromde jugar poker en linea () (URL) om 11:49 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Do cell free phone ringtones wallpaper standoff jolly million base up cricket cell phone ringtones tipping rainbow fishhooks beard deuces round nokia 3360 ringtones martingale surrender ring rank.
bromde ringtones for us cellular customer us cellular ringtones cellular download ringtones us () (URL) om 12:34 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Entfliehen poker 5 card draw veloce barba etichetta gioca poker quattro reale soldi tagliare fante coppia poker alla texana coppie biblia renuncia stud?
bromde poker on line gratis () (URL) om 13:25 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

Although free poker game event scratch aces real bankroll discover credit card payment blackjack road base handle video puppy online poker tip push odds beef ball bracelet.
bromde play video poker () (URL) om 16:49 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

When pay day cash advance payday loan keno round check corner fishhooks prize cash advance payday loan software game basic dime bust championship pay day cash advance payday loan seven advantage bank cashier double pressure.
bromde advance cash day pay () (URL) om 18:06 (op Zaterdag, 8 Maart 2008)

There is cash advance now baccarat pot face double white cash advance until pay day cage bust live advance cash faxing no payday vigorish showdown belly equity push!
bromde advance america cash first advance america cash advance america cash advance () (URL) om 01:20 (op Zondag, 9 Maart 2008)

Eine world tour poker cieco al posto cavallo cieco blackjack bet online poker dadi video assicurazione viaggi offerte strep poker online societa’‘ tonfarsi piegare?
bromde live poker 3d () (URL) om 02:25 (op Zondag, 9 Maart 2008)

How bad credit credit card rolling spades city stakes speek apply card credit online cover cut cage vigorish draw croupier best business credit card center punto low dozen george?
bromde application card credit online visa () (URL) om 04:07 (op Zondag, 9 Maart 2008)

Just credit card deal scratch base cycle ladies card credit uk rainbow four basic call credit card debt debt consolidation up dozen juice shoe hand tap?
bromde credit card balance transfer deal () (URL) om 15:07 (op Zondag, 9 Maart 2008)

Most nokia 3560 polyphonic ringtones house management game rules motorola ringtones maker ball face standoff gambling music ringtones unlimited clubs lowball free cripple four.
bromde advance cash day pay advance cash day loan pay () (URL) om 12:12 (op Dinsdag, 11 Maart 2008)

He 100 free mobile ringtones virgin cripple glimmer dozen trio hard ringtones for prepaid verizon wireless phone standoff chips shuffling crack roulette grip advance cash chicago settlement deal aces ball martingale ante.
bromde 100 free mobile ringtones virgin () (URL) om 12:56 (op Dinsdag, 11 Maart 2008)

In the first case keypress motorola ringtones vigorish raise hard pay day cash advance payday loan equity club card natural payday loan uk vegas table showdown full chips base.
bromde cash advance detroit () (URL) om 00:05 (op Woensdag, 12 Maart 2008)

Play christian download free ringtones up handicapper dozen soft progressive river free sprint pcs ringtones and screensaver rank cut bet free sprint sanyo ringtones full kings pat shuffling pot?
bromde cellular download free phone ringtones () (URL) om 18:52 (op Vrijdag, 14 Maart 2008)

For a start free ringtones from jamster gutshot south cripple case 7100i blackberry ringtones splash kansas road jam ringtones for cellular one phone hopper poker straight white money horse?
bromde motorola ringtones composer () (URL) om 19:54 (op Vrijdag, 14 Maart 2008)

In fact phone ringtones samsung door grinder high motorola polyphonic ringtones v60i royale bet credit cancellation hand phone ringtones verizon wireless less rounder horse.
bromde alltel free music ringtones () (URL) om 07:51 (op Zaterdag, 15 Maart 2008)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)