stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact





Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Morning Express - CMS

Woensdag, 8 Juni 2005

Morning Express

Ah, dacht ik, de dag zou toch nog goed gaan, misschien kweek ik dit keer geen ochtendhumeur dat tot de middag zal duren. Mijn blik steeg op van mijn metrogazetje en volgde de twee kortgerokte slanke benen die zich honderdtachtig graden draaiden, door de knieën bogen en kuis naast elkaar plaatsnamen op de bank voor mij. Een licht gebruinde tint van mooi gevormde zachte benen streelde mijn gemoed. Sensueel werden ze gekruist en een sierlijk voetje met een al even elegant zwart schoentje eraan wiebelde voor mijn neus. Dit zag er veelbelovend uit, monsterde ik het meisje goedkeurend. Mijn blik gleed hogerop, de bosgroene rok ging over in een streep platgetrainde buik met koddige navel en zo verder in een topje met bescheiden stevige borstjes. Een hangertje met de god Shiva schitterde in haar hals omringd door speels golvend haar. Een stoute kin en fijngeknepen lippen lachten onder haar wippende neus en een smal gezicht met donker  fonkelende ogen keek me vragend geamuseerd aan. Mijn blik sloeg weg naar het raam en botste op haar reflectie. Mijn hersenen draaiden op volle toeren. In profiel leek ze nog mooier. Wat een verschijning. Een warme gloed trok door me heen en ietwat nerveus sloeg ik een bladzijde om. Ik staarde maar naar mijn blad en tersluiks trok het zilveren kettinkje, dat uitnodigend rond haar slanke enkel danste, mijn aandacht.

Verleiden, ja dat kunnen ze wel die snollen, onze geesten ziek maken, met hun zwoele zomerse verschijningen, bedacht ik, ons verleiden om dan sensueel uit het zicht te verdwijnen in het station om nooit meer terug te zien. Dorst, opeens kreeg ik een hevige dorst, mijn lippen werden kurkdroog.

Onze blikken kruisten, haperden even, onze kelen verschroeiden en hakkelend richtten onze ogen zich op een onbepaald punt in de verte en weer terug. Blikken gleden over lijven, armen, benen en buik en borsten, monden wilden zuchten vormen, neuzen vleugelden uit en oren werden rood.

'Treinbewijzen alstublieft.'
Een magisch moment, het meisje rekte zich uit naar haar tas op het bagagerek, een gladde buik kwam vervaarlijk dicht bij geopenbaard door haar omhooggeschoven top, de zwarte welving van haar bh werd zichtbaar en in haar topje tekenden haar tepels zich uitdagend af, vlak voor mijn neus die haar zalige geur diep inhaleerde. Ze plofte neer en haar golvende strengen haar veerden op haar schouders, ze lachte haar witte tanden bloot aan de conducteur en wierp me een blik van verstandhouding toe. Ik wist even niet waar ik het had en snoot mijn neus. Van die warme treinen zonder airco begon mijn neus altijd te lopen. Opeens stond de trein stil. Mensen begonnen te zenuwachtig te wriemelen en te zuchten. Na vijf minuten werd meegedeeld dat de trein zeker tien minuten stil zou staan. Op andere momenten zou ik kribbig geworden zijn, maar nu mocht deze trein met dit hemelse wezen uren vertraging oplopen. Mijn onderbuik trok zich samen.

Ik verstijfde, opeens streek de warme zachte zijkant van haar voet langs mijn onderbeen. Heel licht, bijna rakelings, kippenvel kreeg ik ervan.
Ik staarde haar aan en keek haar opeens recht in de ogen. Verstrengeld peilden we elkaars gedachten. Opeens stond ze op, opende de deur en met een slinkse blik beval ze me haar achterna te komen. Onrustig keek ik om me heen. De andere passagiers waren aan het keuvelen, staarden niets ziend door het raam of lazen rustig hun boek. Aarzelend stond ik recht en ging het meisje achterna. In de andere wagon was ze blijkbaar niet, ik liep door. In het tussenschot was de wc. De deur stond open. Ik merkte dat er iemand in zat. Het was het meisje. Ondeugend hield ze haar hoofdje schuin en keek me verleidelijk aan. Ik stapte op haar toe, wou iets zeggen, maar met haar fijne vinger legde ze me het zwijgen op en haar sussende lippen beroerden even de mijne. Ik sloot de deur en het volgend moment drukte ze me tegen de wand en perste haar lippen op de mijne. Haar tong wrong zich diep in mijn mond. Verbouwereerd liet ik het wat gebeuren en beantwoordde toen even hevig haar kus.
Mijn handen gleden hunkerend over haar strakke lijf, een smachtende zucht ontsnapte aan haar gulzige mond, ik masseerde haar kont en haar borsten vol verlangen. Mijn lippen kneedden haar kleine bruine tepels en mijn gezicht verborg zich in het zachte stevige vlees van haar boezem. Haar hand streelde mijn kruis. Gloeiend en kreunend sloot ik mijn ogen toen haar vochtige kus mij omsloot.

Ik trok haar recht en drukte haar dijen uiteen, met een handige beweging hielp ze me diep in haar. Haar handen klauwden in mijn rug en haar dijen omklemden me stevig. Ik zonk weg in een extatische roes van genot.

Beelden, flarden dromen speelden zich voor mijn ogen af. Een monsterlijke haat maakte zich van me meester. Dat zal je leren! Ja moeder, schreeuwde ik, dat zal je leren, nooit meer! Ik ben eeuwig van je verlost, ik ben je liefste schat van een zoon niet meer, ik dien je niet meer, jullie vrouwen zijn allemaal dezelfde, moeder, het is jouw schuld! Stop met gillen, moeder, je hebt dit niet graag, je haat het als ik dit doe, moeder, nee hier geniet je niet van! Haar gegil en gekreun schetterden in mijn oren. Mijn handen versmachtten haar kreten en verstomden haar gekreun. Ze schokte in een golf van passie.
Met een luide grom kwam ik diep in haar klaar.

Bewegingloos lag ik uitgeteld op haar warme lichaam. Langzaam kwam ik tot mijn positieven en opende mijn ogen. Ik veerde geschrokken recht. 'Moeder?' vroeg ik met afgrijzen. Nee, dat was mijn moeder niet. Ik deinsde verschrikt terug. Het meisje bleef bewegingloos en in een groteske houding op de wc zitten, haar hoofd lag scheef achterover, haar ogen en mond wijd opengesperd.

De trein schokte en kwam langzaam in beweging. Verdomd! Waarom liep dit altijd verkeerd af, ik huilde en sloeg mijn vuisten tegen mijn kop. Vervloekte moeder! Ik haat je! Ik haat je! Bedaar! Bedaar! Ontdoe je van het meisje! Ik trok haar top naar beneden en fatsoeneerde haar slip en rok, als een lappenpop lag ze er slap bij als een absurde carnavaleske figuur, een streepje kwijl dat uit haar mondhoek drupte en een straaltje bloed uit haar neus. Kokhalzend boog ik me over de lavabo en staarde in de spiegel.
Nooit meer, nooit meer, kermden mijn witgetrokken lippen.

Haastig verliet ik de wc en liep verder door de trein tot aan de deuren. Stokstijf bleef ik staan met gesloten ogen en verdrong de herinneringen aan vroeger en nu. De deuren openden zich langzaam, ik stapte uit, liep gezwind de trappen op. Ja, bedacht ik bij mezelf, dit keer zou ik geen ochtendhumeur kweken dat tot de middag zou duren.

door CMS

  Liefde is vreemd
  Voorjaarsstorm

De week is amper halfweg en we zitten alweer met twee lijken. Eéntje in een gesloten kist en ééntje in het toilet van een trein!

CMS, begrijp me niet verkeerd. Ik vind dit echt wel erg goed geschreven hoor. Ik houd van mensen die oog hebben voor details in hun schrijfsels maar hoe komt het toch dat dergelijke verhalen op den duur zo vreselijk voorspelbaar worden?

Bicatterveen heeft mijns inziens duidelijk nood aan een roedel psychoanalisten want de letteren kletteren hier echt wel zeer morbide, de laatste tijd.

‘t Zou natuurlijk ook aan de tijdsgeest kunnen liggen of zo…
bromde urbain alpain (URL) om 11:44 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Ik heb mijn traditionele Sinterklaas verhalen al wel klaarliggen. Da’s iets feestelijker maar volgens mij vallen daar ook dooien.

:: checkt ::

Yep. Dooien.

Bovendien is het de tijd van het jaar niet.
bromde Lennard (URL) om 11:59 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

ENORM dus… Wat een vreemde naam heeft uw vrouw, heer Hoof!
bromde urbain alpain (URL) om 14:39 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Dat is natuurlijk niet haar echte naam. Maar steeds als Hoof naakt verschijnt kan ze niks anders uitbrengen dan “ENORM”. Vandaar de bijnaam ENORM.
bromde Lennard (URL) om 14:45 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

haalt banaan uit plantage
bromde Vilé () om 14:55 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Dooie lijken nog tot daar aan toe, maar wat is dat met die moeders de laatste tijd?
bromde Adriana (URL) om 16:15 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Gevalletje MILF, denk ik.
bromde Hoof om 16:47 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

En dit terwijl een grootmoeder toch ook een bron van inspiratie kan vormen.
bromde urbain alpain (URL) om 16:50 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

€ 7,34 op Nederland – Finland : 4-2
bromde Lennard (URL) om 17:52 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

(Twee keer Litmanen, voordat z’n knie afbreekt en hij met pensioen mag)
bromde Lennard (URL) om 17:53 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Oh. Is het weer oorlog dan?
bromde Hoof om 19:34 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Ja, op Nickelodeon. Geen reclame voor hoeven maken zeker?
bromde Lennard (URL) om 19:48 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Gaat die Litmanen eraf voordat hij er twee scoort. Kost me € 7,34. Kut Finnen.
bromde Lennard (URL) om 21:57 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Tsss. U had de button op de CanalDigitaal-site zeker niet gezien…

Wat ik net heb zitten kijken: God bestaat niet. Niks blasfemie, maar gewoon groots informatief over de hersenen. stream
bromde Hoof (URL) om 22:59 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

::bast in snikken uit::

Ik krijg g.v.d amper de kans om bij de Baron te reaguren.

Maar ik doe mijn best, egg wel!
bromde Eduardo om 23:00 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

::snurf::
bromde Eduardo om 23:01 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Hoe zit het met alcoholgebruik hier tegenwoordig? Overschrijden we nog wel het getal waarboven we onszelf alcoholist mogen noemen?

:: herinnert zich kritieke grens ::

HAHAHAHA! piece of cake!

:: hipsz ::
bromde Kiers om 23:06 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Welgeteld 1 pijpje witbier hier. En ik ga nu ook naar bed. Morgen veel te doen (spullen op halen her, fotograferen der, spullen terug naar her, foto’s bewerken zus, proefje laten zien zo) en blijkbaar een overdosis verantwoordelijkheidsgevoel om dat niet in een wolk van alcohol en verblind door kristallige korsten in de ogen te doen.

Ben benieuwd hoe dat is, eigenlijk.
bromde Hoof om 23:46 (op Woensdag, 8 Juni 2005)

Het orgel speelt dreunend een heilig koraal
In’t roosvenster tintelt het winterlicht
Goudglanzende sloten op menig missaal
Doorvoed doen de misdienaars stil hun plicht

De kerkgangers knielen op donzig satijn
Licht tinkelt op het altaar de zilv’ren bokaal
Is dit nu God’s waarheid of is het schijn
bromde Mary Servaes om 00:59 (op Donderdag, 9 Juni 2005)

Hulde voor Hoof.
Ik puf met u mee.
bromde bicat om 01:12 (op Donderdag, 9 Juni 2005)

Voor mij is het inmiddels al te laat.
bromde Marnix om 01:20 (op Donderdag, 9 Juni 2005)

Even kijken wat mijn maag nog kan verdragen op dit uur.

Ontvelt drie bevallige bloedworsten
bromde urbain alpain (URL) om 01:43 (op Donderdag, 9 Juni 2005)

:: schudt extra muesli op bord yoghurt ::

Tsja verdomd grtsdghn645, dat was een smerig verhaal.
bromde Kiers (URL) om 09:09 (op Donderdag, 9 Juni 2005)

@alpain urbain, ik kijk teveel films waarin de moeder de schuld heeft aan mijn gedrag…my apology
en ik blijf er bij dat meisje op de trien zocht hetzelf! daar zo iztten verleidelijk te wezen, mij uitdagen, met mij spelen, mij uitlachen, mij vernederen, mij trachten te beheersen, niemand doet dat ongestraft hoor je! niemand! die sporende kuthoeren!
bromde Lord CMS () (URL) om 11:45 (op Donderdag, 9 Juni 2005)

Ik was een beetje verbaasd over de sexscène eigenlijk.. Ik had gedacht dat je haar onmiddellijk van kant zou gemaakt hebben, je moordzucht kennende.
Is het erg als ik beken dat ik er een beetje warm van kreeg? LOL
bromde Little Witch (URL) om 12:51 (op Donderdag, 9 Juni 2005)

My Lord,

Het prachtige weder noopte ons tot begrip. Tijdens de algemene vergadering (dd 08/06/2005) werden uw excuses dan ook met éénparigheid van stemmen aanvaard. (Eén onthouding van Myriam Sneutveugel niet te na gesproken!)

Het komt me dunkt nooit meer goed met de ijzeren weg en met zijn vrouwelijke gebruikers in het bijzonder. Een studie aangaande de terugkeer van het gescheiden vervoer dringt zich bij deze dan ook op.

De NMBS wordt één dezer van deze conclusie via een aangetekend schrijven op de hoogte gebracht.
bromde urbain alpain (URL) om 13:04 (op Donderdag, 9 Juni 2005)

hmm
niet slecht, iets te beschrijvend maar te doen
wel (excuus) een beetje voorspelbaar einde…
zeg lord
lees dat boek misschien toch eens
groeten
Niki
bromde niki (URL) om 15:23 (op Donderdag, 9 Juni 2005)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)