stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Reïncarnatie - Zoute snor

Maandag, 9 Mei 2005

Reïncarnatie

Zo ongeveer een week geleden werd ik wakker. Een vreemde ervaring, omdat mijn dood mij nog helder voor de geest staat. Hebben die reïncarnatie-figuren toch altijd gelijk gehad. Althans, voor een deel, want dit slaat werkelijk alles.

Op een bepaald moment werd ik wakker, en zag de hele wereld op een afstand aan mij voorbijtrekken. Ik probeerde me te bewegen, maar op een of andere manier was ik verlamd. Ik probeerde te praten, te schreeuwen, en kwam tot de ontdekking dat mijn mond dichtzat. Een bizarre gewaarwording, en een hevige paniek maakte zich van mij meester terwijl ik het bewustzijn verloor.

Uitgeput was ik toen ik voor de tweede keer wakker werd. Ik moet uren geslapen hebben, maar ik had het gevoel alsof ik een marathon had gelopen. Ik wilde mijn ogen opendoen, maar besefte dat ze al open waren. Het was gewoon aardedonker. Dit vermeerderd met het feit dat ik nog steeds niet kon bewegen, maakte dat mijn tweede wakkere periode duizendmaal langer leek te duren dan de eerste, hoewel het waarschijnlijk veel korter was. In gedachten schreeuwend verloor ik andermaal mijn bewustzijn.

Toen ik voor de derde keer wakker werd, was het nog steeds donker. Ik voelde dat ik op de een of andere manier werd voortbewogen, maar hoe wist ik niet. Rondom mij was ik ingesloten, als in een kist. Het besef dat ik op het punt stond levend te worden begraven, maakte zich van mij meester. Terwijl ik krampachtig probeerde mijn onwillige lichaam te dwingen in actie te komen, voelde ik hoe mijn kist met een bons werd neergezet. Dit was ook het laatste dat ik voelde, voordat alles voor de derde keer zwart werd.

Eindelijk uit het duister. Toen ik voor de vierde keer wakker werd, stond ik in een gedempt licht. Allerlei verhalen uit mijn jeugd over het voorgeborchte schoten door mijn geest. Ik besefte dat ze geen van alle waar waren. Ik stond, nee ik hing vlak voor een afgrond. Om mij heen kijken lukte niet, maar het leek alsof ik op een witte vloer stond. Als ik alleen maar om me heen kon kijken. Ik moet behoorlijk verzwakt zijn geweest, want even later viel ik in slaap.

Soms vraag ik me af hoe lang nog. Het duurt nu al een week. De ene keer is het wat lichter dan de andere keer, en soms zie ik in de verte wat onduidelijke vormen voorbijtrekken. Ik zou er heel wat voor over hebben om alleen maar even om me heen te kunnen kijken, maar ik vrees dat ik weinig te geven heb. Niet dat het wat uitmaakt, want er is toch niemand aan wie ik het zou kunnen geven. Ik snap alleen niet waarom ik steeds zo moe ben.

Neergeslagen. Eerder deze dag (ik weet nog steeds niet of mijn tijdsgevoel wel klopt, ik ga op het gevoel af) werd ik weer in het donker wakker. En weer werd ik vervoerd. Omdat ik het al eerder had meegemaakt, was de paniek deze keer minder. Ik voelde hoe mijn kist werd neergezet. Ik werd verblind door een fel licht. Ik zag nog net hoe een enorme deur (deksel?) snel van mij vandaan draaide. Tot die tijd had ik kranig tegen de paniek gevochten, maar toen ik een enorme hand op mij af zag komen, viel ik weer flauw. Zenuwpees die ik ben. Nu sta ik weer in een soort schemerdonker. Ik voel de slaap al weer komen.

Ondanks het feit dat het nu al weken duurt, wordt het steeds vreemder. Soms zie ik in de verte mensen langslopen, maar het beeld is niet goed. Op de een of andere manier lijken de mensen te groot. Te ver weg. Af en toe hoor ik ze tegen elkaar praten, maar ik versta er alleen flarden van. Praten lukt nog steeds niet, bewegen al helemaal niet. Ik kan nog niet eens met mijn ogen knipperen, wat een erg vreemde gewaarwording is. Wat blijft, is de aanhoudende vermoeidheid.

Radeloos, zo is mijn gemoedstoestand het best te omschrijven. Vanmorgen werd ik wakker terwijl ik vlak voor een muur stond. Althans, ik dacht dat het een muur was. Het duurde even voordat ik door had wat er werkelijk voor mij stond. Ik zag een groot donkerblauw oppervlak voor me, waar een lichte glans over hing, als van reclamedrukwerk of karton. Voor mijn neus zag ik grote gele graffiti-letters. Het was alleen geen graffiti, het was iets anders. Omdat ik mijn hoofd niet kon draaien, waren alleen de eerste vijf letters met moeite leesbaar. Met al mijn inspanning las ik de letters p, o, k, e en m. Voordat ik van afschuw voor de vierde maal het bewustzijn verloor, was mijn laatste gedachte: 'Pokemon?'

door Zoute snor

  Types - De Grondwerker
  Een dagje naar het strand

Licht verteerbaar, elegant en verrassend.
Alleen dat pokemon.
Was dat nodig?
bromde anonieme bron om 10:35 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Een gevoel van nieuwsgier maakte zich van mij meester, totdat ik het bewustzijn verloor. Nu is het donker en schrijf ik een reactie.
bromde oersoep (URL) om 11:36 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Reincarnatie is (iets te vrij vertaald) herbevlezing.
Dat is dan mooi niet gelukt.
Lekker luireren in limbo.

En het steeds het bewustzijn verliezen heb ik ook als ik (weer) te veel gezopen heb. Dus ik ook! En ik ben nog lang niet dood! Of hooguit een beetje.
bromde anonieme bron om 12:02 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Jammer dat ik niet weet wat Pokemon is. Anders had ik het verhaal wellicht begrepen.
bromde mack om 12:16 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Mack, denk ‘Saartje, van Swiebertje’ en het verhaal wordt begrijpelijk, ook voor mij. Hou het op generatieverschil.
bromde Kiers om 12:46 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Pompompompompompompommetje Horlepiep pompompom, Pompompompompompompom Pommetje Horlepiep. Rombertus Horlepiep, zo heet ik officieël, da’s beter dan Jan Jansen want zo heten er zo veel.
bromde Pommetje (URL) om 12:55 (op Maandag, 9 Mei 2005)

hahahahaaaa!! Schijnbeweging.
bromde Kiers om 12:59 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Mag “Coco en de vliegende korrepot” ook?
Of is dat een paar generaties te ver?
bromde anonieme bron om 13:03 (op Maandag, 9 Mei 2005)

miepje is mij ca 30 jaar te oud en vast geen maagd meer
bovendien ziet zij eruit of zij tot de sexuele snelweg behoort met 1000’en bezoekers per dag
bromde anonieme bron om 13:13 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Hallo Bicat’s autocorrector! Waarom wordt die link van Pommetje niet als plaatje afgebeeld?

Niet dat ik dat was ofzo, maar zomaar…
bromde mack om 13:23 (op Maandag, 9 Mei 2005)

:: pakt Riot gun met afgezaagde loop ::

:: schiet Pommetje voor z’n kanker precíes achterin zijn domme kippennek ::

Géén idee waarom we Pommetje niet afbeelden hier.
bromde Bicat's autocorrector (URL) om 13:44 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Hoewel ik over een IQ beschik waar je in normale omstandigheden een flink eind mee komt heb ik weinig begrepen van dit gedurfde verhaal. Vooral dat ongecontroleerd wakker worden om dan nadien weer even ongecontroleerd in te dommelen zette mij voortdurend op het verkeerde spoor. Die Pokemon deed letterlijk de deur dicht en figuurlijk het licht uit.
bromde urbain alpain (URL) om 16:26 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Ha. Nu urbain het zegt, durf ik het ook wel toe te geven. Ik kwam niet verder dan dat Zoute snor gereïncarneerd is als Pikachu. Maar dat klopt vast niet.
bromde Adriana (URL) om 16:49 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Wat een stoot, die Beatrijs van Fluffenstein tot Knurpensloten! Echt iets voor stijlneukers en avant-garde beffers. Die hond laten we best over aan het Bourgondisch brein van Marnix.
bromde urbain alpain (URL) om 17:32 (op Maandag, 9 Mei 2005)

eigelijk werkte mijn pc weer
maar nu weet ik het niet meer
zeker
bromde ome peet (URL) om 18:32 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Waar is dat fraaie stukje Dante gebleven?
bromde paus Innocentius III om 19:05 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Mooi verhaal. Herkenbaar ook. Heel herkenbaar.
Valt allemaal nog niet mee, dat wakker worden ‘s ochtends.

Die kleine van mij kijkt dan toevallig nog geen pokemon, maar verder sluit het wel naadloos aan.

Oh, fuck… Ging ik daar zomaar ontopic. Sorry ende excuus…
bromde Max R. (URL) om 19:35 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Dan gaan we toch weer gewoon off topic? Gewoon lekker met je 16-jarige nichtje neuken, rechtuit staande dubbele D, lange benen tot haar nek en hijgen in je oor. Wie zegt daar nou ‘nee’ tegen?
bromde Kiers om 20:31 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Eén van de grootste valkuilen van het menselijk oog is haar capaciteit te focussen op hetgeen het wil zien, speciaal in die gevallen waar een vooringenomen houding bestaat.
bromde iemand die hier niet bij naam en toenaam genoemd wil worden. om 21:11 (op Maandag, 9 Mei 2005)

Nou! Noem het maar een valkuil!

:: voelt bloed wegtrekken uit hersenpan ::
bromde Kiers om 21:12 (op Maandag, 9 Mei 2005)

En ik ben blij inderdaad kiers, dat er weer een tijdsaanduiding bij staat!
bromde grtsdffmeefaefg om 02:20 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Is het wel de goede middeleuropese tijd?
Ik meen dat engeland en de zuidelijke nederlanden nog de aanduiding van gregorius of julius gebruiken?
bromde anonieme bron om 08:06 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Hmmmm…. Rollade! Nu nog de Marinade!
zet mes in spekrol
bromde Vilé () om 08:43 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Wat een stom vrouwonvriendelijk gedoe is dit.
Stelletje pubers!
En het is ook niet leuk!
bromde blozende maagd om 09:04 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Dode man bij Bicat-Bad is Zoute Snor

Uitgegeven: 10 mei 2005 08:47
Laatst gewijzigd: 10 mei 2005 08:49

CADZAND – Op het strand bij de Boulevard de Wielingen in Bicat-Bad is maandag rond 17.00 uur een lichaam aangespoeld. Het gaat om een vermiste man uit het dorpje Bicatterveen.
De man was vermoedelijk overboord geslagen bij een pokemon evenement en werd sindsdien vermist. Op het lichaam van de man zijn geen sporen van zinloos geweld aangetroffen, liet de politie van district Groot Bicat dinsdag weten.
bromde gifkikker (URL) om 09:36 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Ik dacht juist dat het allemaal heel vrouwvriendelijk was, hier. En ook nog eens bijzonder leuk. Zo zie je maar weer, hoe een mens zich kan vergissen.

Verder kan ik melden dat ik gisteren Indisch heb gegeten en dat mijn collega’s daar nu de dupe van zijn, gezien de overmatige gasvorming die zo’n lams massala bij mij teweegbrengt.

::Poewaahp::

Ah, ik zie dat we weer brommen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 09:44 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Druk, druk, druk.
voor bij de bolus:
ruk, ruk, ruk.
bromde anonieme bron om 10:05 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Anoniem,
Wilt u uw eigen zakdoek voortan meenemen?
Die bruine streperige geur is tot daar aan toe, maar ik ben nou eenmaal allergisch voor alles dat wee geurt.
Een soort hooikoorts
Maar dan anders
Mooikoorts
Kooikoorts
Dooikoorts
Ofzo
Enzo
Ziezo
bromde Vilé () om 10:43 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

De zakdoek van collega Bron is rijk belegd en de geur is bedwelmend. Alweer een hoogtepunt in het materialistisch realisme van deze steunpilaar van het breedgesteunde patrimonium.
bromde hooikoorts namens anonieme bron die op de doos zit sinds 10:43 om 10:56 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Op de doos zitten… Daar noem je zo even een activiteit die in het lijstje “Things I Have To Do Today” niet mag ontbreken.
Excuseert u mij, ik ga even geïnspireerd los.
bromde Max R. (URL) om 11:31 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Flippo? dan had ik toch moeten schrijven over een gigantische zak chips?
bromde Zoute snor om 12:48 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Voor een artikel voor een dagblad ben ik op zoek naar mensen die zich irriteren aan weblogs, aan de vragen van familie, buren en vrienden om hun weblog te volgen, terwijl je eigenlijk denkt: wat voor nieuws staat er nu werkelijk op? Gaat het alleen om huisje-boompje-beestje of is er een andere boodschap? Weblogs worden ook een ijdelheidsuiting genoemd… Ben benieuwd naar reacties!
Vriendelijke groet, Hester Otter.
bromde Hester Otter () (URL) om 13:08 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

HUH,
Ruilen voor een flippo van pamela?
bromde anonieme bron om 13:13 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Hester Otter,

Neem eens contact op met Kiers?

“Het Bicatterveen Emergency Response Team voor weblogs laat een waarschuwing uitgaan voor een nieuw virus dat de naam Kiers draagt. Er zijn inmiddels diverse varianten van dit virus gesignaleerd, dat zich verspreidt via alle mogelijke weblogs.

Verspreiding vooral plaats via de comments. Het Kiers virus wordt gekenmerkt door een zeer geraffineerde kunstmatige intelligentie. Het zoekt trefwoorden uit de laatste post, liefst over alledaagse voorwerpen of onderwerpen. Vervolgens becommentarieert het virus dit onderwerp met willekeurige comments.

“Je hebt niet in de gaten dat je met een virus te maken hebt. Ik heb al diverse mensen gesproken die Kiers zelfs aardig vinden”, aldus Rian Remy, een van de vele slachtoffers van Kiers.

Het virus is al eerder gesignaleerd; toen betrof het geen comments op alledaagse voorwerpen of onderwerpen, maar comments in verhalende vorm gecombineerd met literatuur (ww. Kier’sen)op vroege experimentele weblogs. Deze verouderde vorm van het virus heeft inmiddels de status aparte gekregen onder de core loggers.
Kiers is inmiddels gemuteerd tot de huidige schadelijke variant die ook onschuldige weblogs treft.

Naar het ontstaan van het Kiers virus tast men volledig in het duister. Een van de hypothesen is dan ook dat het geen virus betreft, maar een nieuw type logger, de zogenaamde “neo-logger”: reageren om het reageren, zoals (het virus) Kiers zichzelf typeert.

Om besmetting tegen te gaan, wordt aangeraden geen weblogs te openen die eerder met Kiers in contact zijn geweest. De verwachting is dat hiermee het probleem zichzelf oplost. Mensen die met Kiers in contact zijn geweest wordt aangeraden om geen comments meer te leveren op andere weblogs. “

Hij weet er vast meer van….
bromde Vilé () (URL) om 13:29 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Beste Hester,

Je bent aan het goede adres! Hier op de achterkant van de medaille van ijdeltuiterij en schrijnend schrale pogingen het eigen lege bestaan nog enige bestaansreden te verschaffen door de dagelijkse beslommeringen en lekker aparte observatietjes die zo clichématig zijn dat het jammer van de letters c, l, i, c, h, en e is, om ze daarvoor te gebruiken, is natuurlijk bicat.net.

Bijna iedereen denkt dat hij beter autorijdt dan ieder ander. Zo denkt ook bijna iedereen dat hij of zij beter kan leven dan andere. En er puntiger over kan schrijven. En hele mooie gedachten koppelt aan dat jonge vogeltje wat van dat hek is gevallen.

Maar eigenlijk moet je Kiers hebben. Die onderneemt tenminste actie om dat soort weblogs uit te roeien door de mensen uit te leggen waarom ze snel van het web moeten. Of eigenlijk van de wereld. Dood.

Met vriendelijke groetjes,

Hoof
bromde Hoof (URL) om 13:30 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Ook erg. Mensen die zulke lange zinnen maken dat het aan het eind van de zin inmiddels heel iets anders geworden is omdat je de draad kwijt. En als ze haast hebben, dat ze dan ook geen ‘anderen’ schrijven terwijl dat eigenlijk wel zou moeten.
bromde Hoof om 13:36 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Om eerlijk te zijn irriteer ik me helemaal NERGENS aan. Dat is namelijk onmogelijk.
bromde Marnix (URL) om 13:39 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

[...jonge vogeltje, dat van…]

Lieve Hester Otter,
Het lijkt me een reuze interessante opdracht.
Ik zie dat je de jongeheren van BICAT tot grote hoogte hebt gekregen.
Hulde.
Maar zijn er ook andere dingen die je opgewonden doen geraken?
Ik heb weleens gehoord dat sommige vrouwen het lollig vinden om paard te rijden oid
Ik wil je graag helpen opstappen (of afstappen).
Misschien een leuk afspraakje bij een bossige manege? Krijg je van mij een ijsje met 2 (twee!) bolletjes.

Kiers weet er vast meer van.
Kiers for president!
bromde anonieme bron om 13:44 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

zijn er echt mensen die dit soort gedoe allemaal lezen ? get a life !
bromde naam om 14:46 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

AH! ‘get a life’, als mensen zoiets roepen heb ik nog een standaard comment. Even zoeken, hoor. De autocomment functie is naar de rapsodee. I’ll get back to you.
bromde Kiers om 15:12 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

∗ komt ook weer eens binnenlallen ∗

Zo! Da’s een tijd geleden.

Best wel druk,

in je ééntje.
bromde Eduardo om 15:14 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

..en oh ja, of je hem zelf even wil kiersen op je eigen naam, naam. Daar heb ik nu even geen tijd voor. Zit je klaar? Komt’ie!

| | | Inbox

Sandrine,

Veertien jaren en nog geen haren op je geslachtsdeel?

“Get a life”, mij met een quasi mysterieuze Engelse zin en dus in volkomen
onduidelijkheid achterlatende welk een leven dit dan zou zijn.

“Get a life”, de kleingeestigste opmerking van het internet in het algemeen
en het leven in het bijzonder want wát wil jij nou zeggen, Sandrine? Wil jij
zeggen dat iemand geen leven heeft en een leven moet nemen? Een interessant
leven zoals jíj dat hebt?

U is waarschijnlijk uit zo’n interessante wereld dat elke opmerking naast de
top van de normaalverdeling als een zodanige confrontatie op de
persoonlijkheid wordt gezien dat er onmiddelijk gegooid dient te worden met
een @-attack. Sandrine is in ieder geval niet uit de echte wereld waar de
definitie van pluriformiteit geldt. Sandrine is waarschijnlijk zo weggelopen
uit de interessante wereld die modetijdschrift en voorgekauwd burgerfatsoen
heet waardoor het voor haar onmogelijk is allerlei nuances te zien binnen
onze pluriforme samenleving. En Sandrine is daarmee een triestig levensloos
clichegebeuren op zich geworden.

Met immer vriendelijke groet.
bromde Kiers om 15:14 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Waarde Naam,

Vertel mij waar ik zo’n ‘life’ kan aanschaffen en ik wil het wel eens proberen, een weekje of zo. Maar, aangenomen dat U wel een ‘life’ in het bezit heeft en gezien uw totale onvermogen de zin van onzin in te zien, vermoed ik dat ik het al na een seconde of tien kotsbeu ben, dat ‘life’ waar u zo over te spreken bent.

Desondanks wens ik u veel plezier toe, de rest van uw life en doet het me deugd dat u het ooit te pakken hebt weten te krijgen – het is immers weinigen gegund, een heus en boeiend life.

Moge de Geest die onbegrijpelijk is u troosten en verlichten. Etc.,
bromde Max J. Molovich (URL) om 15:23 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Kiers, ik zou daar nog aan willen toevoegen: Friends, RTL Boulevard, Jensen, en “Wat zeg je? Was de Tweede wereldoorlog ook in Rusland?”
bromde mack om 15:27 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Och. Het mag geen naam hebben.

∗ Leest nog 27 kilometer onzin ∗

Mmmmmm. Interessant, zo had ik het nog niet bekeken.

∗ knikt veelbetekenend, doch instemmend ∗

Inderdaad.
bromde Hoof om 15:43 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Ach, hee, ik dacht dat ik daar een mening las! Ik zit inmiddels zo lang achter de PC vandaag dat ik “GET -a life” las en prompt realiseerde dat ik nog niet ingelogd was op een FTP server.

Enfin, ik ga even een leven zoeken. Ik bel u terug zo gauw ik iets gevonden heb dat past.
bromde bewegende (URL) om 16:01 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Beste Hester Otter,

Als ik zo vrij mag zijn en ik mag zo vrij zijn anders ben ik wel zo vrij, voor welk dagblad ga jij dat verhaal schrijven? Ik bedoel sinds wanneer ‘irriteer ik mij ergens aan’ als zichzelf respecterend journalist voor een zichzelf respecterend dagblad?
Hester, neem iets aan van een oude wijze man; leer schrijven.

met immer vriendelijke groet,
bromde Kiers om 16:26 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

10 GET “life”
20 POST $HIT
30 goto 10

Ik heb er even een programmaatje voor geschreven.
Heb ik toch nog wat aan die cursus BASIC gehad. In m’n eigen tijd. Met een leraar die er ook geen reet ven begreep, computers.

∗ Hoof kijkt met een diepe, spirituele blik naar de voortvliedende wolken ∗

Ik moet nog bier halen.
bromde Hoof om 16:27 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

♫ A little less conversation, a little more action please, ♫
bromde mack om 16:28 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

krijg nou wat, ik kan ook vierkantjes!
bromde mack om 16:30 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Ik niet. Hoe moet dat, vierkantjes?
bromde Adriana om 16:37 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Zo, ik ben weer ingelezen, heb weer de nodige reacties geplaatst. Nu maar weer over tot de onnodige reacties en onzin van alledag.

:: likt veelbetekenent aan waterijslolly ::
bromde Kiers om 16:38 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

♫♫ zo! Ja, shit nou staan ze er al! Hoe leg ik dat nou uit? Nou je tiept ♫ tegelijk. Shit weer! Ik kom hier niet uit!
bromde mack om 16:42 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Zo te zien schrijft Hester voor Misschien wel de beste krant van Nederland, ook wel bekend als Trouw en meer bepaald voor het onderdeel ‘De Gids’ waarin dagelijks de wat trivialere zaken die desalniettemin het leven de moeite waard maken de revue passeren. Aan de wat onbeholpen en fantasieloze stijl van vragenstellen, vermoed ik – of hoop ik tenminste toch voor een van onze betere dagbladen – dat de vragensteller een stagiaire is die, in naam van Hester, het Hele Internet afschuimt naar virtuele medemensen die zich ijdel genoeg voelen om de ijdelheid van anderen te bekritiseren. Zoiets.
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:44 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Adriana,

Een jaar lang heeft het hele Bicatgezelschap voor mij verzwegen hoe je vetgedrukte letters moest maken. Eindelijk was ik erachter, veranderen ze hier van lay-out zodat dat weer anders werd. En nu vind ik bij toeval iets uit wat niet iedereen weet, en nou denk jij dat ik tegen jou ga vertellen dat je vierkantjes met alt 14 maakt?? Dus niet hè!
bromde mack om 16:51 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Dit zijn op mijn computer (mac met Safari) twee nootjes: ♫

(ampersand, een hekje en het getal 9835 en dan een punt-komma, allemaal achterelkaar)

Zou er ergens een lijstje zijn van dit soort belanghebbende toevoegingen?
bromde Hoof om 16:58 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

◙¡Î¡Ï¢Ü♫☼►◄¢Õ‼¢Ò
Zo dan. Da’s grappig.
bromde Lennard om 17:08 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

is dit een weblog dan? is zoute snor werkelijk een pokemon? heb ik mij anaal laten nemen door een transseksueel en vervolgens mijn armen opgegeten? vreemd…
bromde grtsdffkjklds om 17:23 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Geachte mevrouw Hesterblogspot,

Naar aanleiding van uw klacht over irritatie aan weblogs en de vraag of onze redactie van Bicat.net daarop wil meereageren, deel ik u het volgende mee: Bicat.net en met name Heer Kiers wil dolgraag meewerken over een tot standkoming van irritatie aan weblogs in het bijzonder web-logs van hutseflutsende weblogmutsen die fröbelen over koetjes en kalfjes, theepraat en loos gereutel, blaat over lanterfanters en niemendalletjes dat de kat weer gras heeft gegeten en nu het hele theeservies van oma heeft ondergeblaft met natte grijze drek die van hier tot Sint Juttemis riekt. En weer terug natuurlijk want anders hebben we morgen geen tekst.

Heer Kiers laat weten dat zijn irritatieklachten van dermate psychofysiologische aard zijn dat je haast kunt spreken van epidemische vormen maar dan bij één enkel persoon. De laatste week bijvoorbeeld heeft de heer Kiers last gehad van allergische reacties die zich bij hem op de meest vreemde manieren uiten. Niet iedereen reageert namelijk op dezelfde manier. Het is ook niet te voorspellen welke klachten er volgende week bij Kiers op zullen treden, hoe lang deze zullen aanhouden en hoe heftig ze zullen zijn. Klachten die bij de heer Kiers na het lezen van weblogs veel voorkomen zijn; darmkrampen, spugen, diarree of huidafwijkingen zoals eczeem, jeuk en zwellingen. Als gevolg van de allergische reacties, verandert het gedrag hier op de redactie van heer Kiers ook met de regelmaat van een klok. Zo is hij regelmatig hangerig en kan hij moe worden of juist heel druk en beweeglijk.

Vorige maand echter was het helemaal een dolle boel met jeuk, constitutioneel/atopisch eczeem en dauwworm (die begon in zijn bochel en omlaagkroop naar zijn horrelvoet), atopische dermatitis, contact eczeem en uitslag rond zijn grote mond. Zijn normale bleekheid, donkere kringen onder ogen, vluchtige roodheid, schimmel op het gefronste voorhoofd, netelroos en angio oedeem nog even daargelaten. Maar het was dan ook een hele vreemde week zo met Hemelvaartdag.

Mijn God! Had je hem moeten zien toen de paus doodging en alle web-logs alleen maar over de paus gingen! De darmkrampen, kolieken, diarree en verstoppingen waren niet van de lucht. Alles door elkaar! Had’ie net de plee gehaald nadat’ie de hele woonkamer had ondergescheten, had’ie opeens opstipatie zo groot als een biljartbal! Of bloedverlies met de ontlasting en ‘s nachts weer veel regurgitatie en braken maar overdag gewoon voedselweigeren, slikklachten, veel winderigheid, misselijkheid en een opgezwollen buik. Gék werden wij ervan op de redactie. Het zag er niet uit hiero.

Geeft u gerust een belletje naar de redactie van Bicat.net dan kunnen wij eens onder vier ogen praten over ergernissen van irritaties aan het weblog fenomeen.

Met vriendelijke groet,

Sasja van Likkeren
secretaresse van de heer Kiers
bromde Kiers (URL) om 17:35 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Echt waar joh Mack? Had het maar gevraagd, zelfs ik wist dat. En ik ben reuze digibeet.

Jongens, het kan aan mijn sneue PC liggen maar F-vijven hier gaat echt retetraag. Dat kan nooit de bedoeling zijn van zo een versche webzijde.
bromde Adriana (URL) om 17:39 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Goddomme Kiers, ik zie nu pas dat je Pommetje Horlepiep hebt veranderd in Swiebertje!

Dus nu snap ik die schijnbeweging pas! Haahahaaaaaahhaaaahhaaa.

Begrijp je wel? proest
bromde mack om 17:40 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

En ík ga dat zometeen weer veranderen in Zorro.
bromde Bicat's autocorrector om 18:04 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Wilma de Huyverighe, ik kan u precíes vertellen wie nu zoites doet. Heh heh heh.
bromde Kiers om 18:42 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Mijn cookie deed raar. Er stond ineens Hester Otter in het “naam” veld. Zou Hester nu mijn cookie hebben?

∗ Wast zijn handen in onschuld ∗
bromde Zoute snor () (URL) om 20:27 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

En hoe kom ik aan die url en dat mailadres?
bromde Zoute snor om 20:29 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Dat gaat allemaal vanzelf. Het heet immers niet voor niets ‘automatisering’ m’n beste.

∗ Gaat eens lekker achterover zitten, om te zien wat er allemaal nog meer gaat gebeuren in Hexagon ∗

Je ként het niet hè?
bromde Hoof om 22:37 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Wat er in een hexagon gebeurt weet ik ook niet. Maar ik weet wel hoe je er eentje kunt maken op een beetje wiskundig verantwoorde manier.
bromde Lennard om 23:18 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Stikjaloers ben ik op die mensen die wel weten hoe ze een blokje kunnen neerploppen hier want ik heb geen F14 knop. Verdomme.

:: denkt heel diep na ::
bromde Kiers om 23:19 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

:: hoort het kraken ::
bromde Lennard om 23:23 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

♫ plop ♫
bromde Lennard om 23:23 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Nee, dat is het toch net niet helemaal.
bromde Lennard om 23:24 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Dit meisje ziet er best lief uit als ze klaarkomt.
bromde Lennard om 23:28 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Zo. Dat waren 200 pagina’s handleiding en filmpjes. Morgen eens kijken of ik nog wat weet. Leuk, nieuw .
bromde Hoof om 23:37 (op Dinsdag, 10 Mei 2005)

Tja, dat krijg je als je thee zet van Psilocybe Cubensis.
bromde NoName om 00:39 (op Woensdag, 11 Mei 2005)

Dat beeld krijg ik even niet uit m’n hoofd. Lennard, bedankt.
bromde bicat om 07:59 (op Woensdag, 11 Mei 2005)

Vroeg op, vroeg rot.
bromde anonieme bron om 08:06 (op Woensdag, 11 Mei 2005)

tja….....een woord…...wiet
bromde Gleufje () om 23:55 (op Woensdag, 11 Mei 2005)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)