huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De Rekenaar"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Apathie"]

04/04/2005: "Stresshormoon"


Het gebouw ziet er normaal uit. Een van de vele gebouwen op het universiteitsterrein. Alleen het bordje aan de deur maakt duidelijk dat er een dierenlab zit. Binnen kun je het ook een beetje ruiken. Ik krijg drie mutsjes. Een voor op m’n hoofd, twee moeten er over de schoenen.

De bewaking belt mijn nieuwe vriendinnetje. Ik ken haar pas sinds gisteren. Ze vertelde over haar werk en ik had natuurlijk gelijk een mening. Vandaar dat ik hier nu sta. Het was toch allemaal anders dan ik dacht, volgens haar. Was ik ooit wel eens in zo’n lab geweest? Nou dan.

Ze is nog mooier dan in de kroeg, met haar witte jas en haar brilletje. Ik besloot ter plekke dat ik de komende tijd vóór dierproeven zou zijn. De rondleiding begint bij de honden. Honderden beagles bij elkaar gepakt en gestapeld. Ik krijg oordoppen, vanwege het geblaf. De beestjes staan me vrolijk kwispelend aan te kijken. Een paar deuren verder zitten de primaten. Voornamelijk chimpansees. De opstelling waar ik naar mag kijken is een groep, individueel in hokken opgesloten, en allemaal hebben ze kale plekken op het hoofd waar dopjes en buisjes uit steken. Iets met medicijnen en gedrag, geloof ik.

Verder zie ik konijnen, muizen en muggen. Van de afdeling muggen wil ik snel weg. Ondanks het glas en de gordijnen vind ik malaria te eng klinken om langer te blijven. Verder nog een stal met varkens. Ik krijg een hele verhandeling over de overeenkomsten tussen mensen en varkens, vooral over organen en de plaats die de organen in het lichaam hebben. En dat varkens daarom zo handig zijn om er aankomende chirurgen op los te laten.

Voorzichtig informeer ik naar het onderzoek waar ze mee bezig is. Mijn belangstelling voor de dierentuin is nu wel aan het afnemen. Ik kwam voor haar tenslotte. We gaan naar haar werkplek. Er staan duizenden ratten in kooitjes te krioelen. Ze laat zien hoe de beestjes ‘gecodeerd’ worden en knipt met een soort nagelschaartje wat teentjes van de poten. De rat gaat terug in de kooi en er wordt een sticker met een nummer op de kooi geplakt.

Ze vertelt dat ze de meeste tijd kwijt is aan de dierverzorging zelf. De handelingen voor het feitelijke onderzoek nemen de minste tijd in beslag. Haar huidige project gaat over stresshormoon. Ze moeten rattenhersenen met en zonder stresshormoon hebben voor het onderzoek. Om hersenen te krijgen met geen of weinig stresshormoon worden de geselecteerde diertjes in een apart verblijf gestopt. Ze mogen geen prikkels van buitenaf krijgen. In het verblijf is het donker en stil. Na verloop van tijd wordt er op een knop gedrukt. Zodra een stressvrije rat z’n kop in het gat voor voedsel stopt, wordt hij volautomatisch onthoofd. Waar groene lampjes branden is het klusje geklaard en kan zij ze eruit halen. Het verwijderen van de hersenen uit de schedeltjes is het vervelendste klusje, volgens haar.

Mijn belangstelling voor haar werk neemt na deze uitleg behoorlijk af. Ik focus me op haar vormen. ‘Die witte jas staat je goed,’ probeer ik. Ze trekt het blauwe mutsje van m’n hoofd. ‘Jij ziet er beter uit zonder dat ding.’ De herinnering aan gisteravond komt weer boven en ik pak haar beet. Een paar minuten later ligt de witte jas onder mijn spijkerbroek op de stoel. De bril op tafel.

Na een paar heftige minuten voel ik dat mijn onderzoek toe is aan de conclusie. Ik verzet mijn gedachten. Ze geniet hoorbaar, maar het lijkt er nog niet op dat ze ook zover is. Terwijl ik doorga, kijk ik naar links. Er springt een lampje op groen. Het helpt. Eventjes.

Er lijkt geen eind aan te komen. Telkens als het me te veel dreigt te worden, kijk ik wat rond. De klok is al weer zes minuten verder. Het uitzicht op een doosje met uitgeholde rattenkopjes werkt ook al nauwelijks meer. Mijn aanstalten om een keer een andere positie aan te nemen, worden genegeerd. Ze gaat lekker en wil nog wel even doorgaan. Dan stop ik een vinger in een rattenkopje. Ze doet haar ogen even open en ziet wat ik aan het doen ben. Van schrik trek ik snel mijn hand weg, maar het hoofdje blijft even aan de vinger hangen. Ze verstijft en verkrampt van schrik. Het hoofdje valt rakelings langs haar gezicht op de grond. Ze gilt ingehouden. Het verkrampen, het gilletje, het wordt me te veel en ik stort mijn lading. Haar geschok is ook niet alleen maar van de schrik. Ze sluit nog even haar ogen en zachtjes bijt ze op haar onderlip.

Nou ja zeg. Ik weet even niet wat ik moet denken. Ze lijkt kwaad, maar ze lacht ook. ‘Smeerlap!’ roept ze terwijl ik een rake klap van haar vlakke hand op mijn gezicht voel landen. Misschien is ze wel het meest van zichzelf geschrokken.


Reedsch...46 toevoegingen...

nou ja zeg van zichzelf geschrokken dat kan IK me nu echt niet voorstellen die vroeg er toch gewoon om? beetje raar einde kortom verder niets dan lof

bromde Seniorenman om 10:26 AM (op 04-04-2005)


Meanwhile, in the kitchen......onderwerpt sous-chef Huxtleberry het persoonlijke hygiëne certificaat van de blonde stagiaire aan een nader onderzoek.

bromde Kiers om 10:55 AM (op 04-04-2005)


Volautomatisch onthoofden, kan ik daarvoor in aanmerking komen... 'k heb pien in de kop namelijk!

bromde Rick om 11:13 AM (op 04-04-2005)


Hygiëne in de keuken is belangrijk. Gelukkig dat ook meanwhileinthekitchen nu ook voor HCCAP erkenning gaat.

bromde Lennard om 12:38 PM (op 04-04-2005)


W00t, heb ik nog wat gemist.

Volgens mij wel...

bromde klaarsz om 12:49 PM (op 04-04-2005)


Fijne story Lennard. Door je verhaal is mijn eetlust weer behoorlijk opgewekt. Komt dat goed uit zo vlak voor het eten.

Je had je orgasme, want daar ging het toch om dacht ik, ook kunnen uitstellen door aan de mogelijkheid te denken je plasser in het automatisch onthoofdingsapparaat te steken.
Of is dat weer te simpel gedacht? Bij mij zou het werken. Gegarandeerd.

bromde Arnaud om 01:20 PM (op 04-04-2005)


onthoofden is een leuk vermaak
en met de masjien ook altijd raak
ik wens u nog vele geile nachten
met de juffen die naar u smachten

bromde donderkopje om 01:43 PM (op 04-04-2005)


ik zat nog te hopen over iets met je pik in een rattenknipper, maar gaat u zo door lennardo....

bromde grts om 01:48 PM (op 04-04-2005)


Hééé grtspwe5obn, goed weekeinde gehad?

bromde Kiers om 01:55 PM (op 04-04-2005)


Er dreigt nu wel erg lang on-topic te worden doorgetypeerd mensen!

* trekt een waarschuw-achtig groen stringetje aan, bij voorbaat *

bromde Hoof om 02:17 PM (op 04-04-2005)


Ratten kopen????

bromde Cerito om 02:38 PM (op 04-04-2005)


Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

*gooit het over een andere boeg*

Plons!

bromde Eduardo om 02:44 PM (op 04-04-2005)


* snif *

Het frietlied van Johnny Hoes.
Een fijn stukje gevoelige emotie recht uit het hart van een frietliefhebber. Ik ben ontroerd.

Dank U, Baron.

bromde Lennard om 03:11 PM (op 04-04-2005)


vrouwen van tegenwoordig zijn gewoon niks meer gewend, een beetje vent prikt toch een volautomatisch onthoofd rattekopje op zijn vinger voor het extra genot?

bromde djoey om 04:36 PM (op 04-04-2005)


Een gescalpeerd apenkopje schijnt ook bijzonder goed dienst te doen als surrogaatgleuf. Weet ik van horen zeggen. Uiteraard.

bromde Max om 04:42 PM (op 04-04-2005)


En niet alleen om de vinger.

bromde Eduardo om 04:43 PM (op 04-04-2005)


Om nog maar te zwijgen over wat voor leuke dingen je ermee kunt doen als je er gesmolten chocolade overheen giet en dan aan de gang gaat met pinda's, stukjes gebroken gember, een aantal gebakken bananen, een zak kleingeld, een ketting en een doos haar.

bromde Hoof om 05:08 PM (op 04-04-2005)


*legt briefje van 20 Euro op straat vastgeknoopt aan doorzichtig visdraad en gaat met hengel achter muurtje zitten*

Nu gaan we lachen!

bromde Kiers om 05:22 PM (op 04-04-2005)


*stapt op visdraad*

*gritst Eurobiljet van visdraad*

*neemt kuierlatten*

bromde Eduardo om 05:57 PM (op 04-04-2005)


Hoera Eduardo! Je hebt 20 neukende Euros gewonnen! Kijk je wel uit als je zo de bus instapt?

bromde Kiers om 06:26 PM (op 04-04-2005)


*lacht als boer met liesbreuk*

http://hansb.blogspot.com/

bromde héél iemand anders dan hansb om 06:31 PM (op 04-04-2005)


Heh heh heh, ik schud ze zo uit de mouw, die practical jokes.

bromde Kiers om 06:48 PM (op 04-04-2005)


Zit je weer te deeplinken?

bromde bewegende om 06:55 PM (op 04-04-2005)


Paul, ik weet dat spellen niet mijn sterkste kant is. Maar die Hans B maakt er helemaal een potje van.

Zeg er wat van http://hansb.blogspot.com/

bromde Lennard om 07:13 PM (op 04-04-2005)


Ha, ha, ha, die Kiers!
Ik rijd tegenwoordig Volvo, zoals u waarschijnlijk weet.

*proest*

Ruimte zat, voor die hoed.

bromde Eduardo om 07:27 PM (op 04-04-2005)
VERDACHTE VAN DEEPLINKING MET VOLWASSEN MAN OPGEPAKT

Uitgegeven: 4 april 2005 17:35

BICATTERVEEN - Politie Zuid heeft maandagavond na een keiharde tip van bewegende een man aangehouden op verdenking van deeplinking met een andere man. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) zei maandag dat het gaat om een medewerker van Bicat.net die absoluut niet met naam en toenaam genoemd wilde worden en zeker niet uitgebreid in beeld met een lullige en ondefinieerbare opblaasboot om zijn hoofd.

Persoonlijke gegevens van de verdachte gaf het OM daarom dus dan ook logischerwijs niet vrij. Volgens de woordvoerder zijn drie aangiften tegen de Bicat medewerker gedaan. Het onderzoek van politie en justitie naar aanleiding van de keiharde tip van bewegende begint vanavond direct na de koffie, de kokosmakronen (nieuwe spelling) en het Acht Uur Journaal.

bromde héél iemand anders dan Kiers om 07:29 PM (op 04-04-2005)


hansb, je hebt een cutloch.

Zo goed, Lennardt?

bromde Paul om 08:04 PM (op 04-04-2005)


Goed zo Paul. Dat zal'm leren.

bromde Lennard om 08:15 PM (op 04-04-2005)


Altijd al willen schelden in het Bosnisch? Nou dat kan

http://www.insultmonger.com/swearing/bosnian.htm

bromde d0rn om 08:25 PM (op 04-04-2005)


oef, die zit!

bromde hansb om 08:27 PM (op 04-04-2005)


Dat dacht ik wel hansb. Wij zijn van de boksschool. COERT is ook vanzelf weer met hoofdletters gaan schrijven.

bromde Kiers om 09:00 PM (op 04-04-2005)


Coert ja, die was het. Van dat gewauwel. Die heeft tegenwoordig ook al last van het VandenB virus?

bromde Lennard om 09:21 PM (op 04-04-2005)


Hoof belt me net. Die ENORME piemel, dat was niet Coert. Die ENORME eikel. Dat was het volgens mij.
Lennard Email Homepage 04.04.05 - 9:33 pm #


Startrek is niet zo boeiend vandaag. Vandaar.

bromde Lennard om 09:26 PM (op 04-04-2005)


Coert is best wel een eikel, al zeg ik het zelf.

bromde d0rn om 09:45 PM (op 04-04-2005)


Zie ik daar witte rook?

bromde Marnix om 08:35 AM (op 05-04-2005)


Ik zet in op Dionigi Tettamanzi Italië of Francis Arinze als nieuwe paus.

bromde bewegende om 08:48 AM (op 05-04-2005)


Ja, sorry voor de rook nog. Klotesnorfiets.

bromde Hoof om 09:21 AM (op 05-04-2005)


Nou, Theo Koomen zal het wel niet worden.

bromde Marnix om 09:22 AM (op 05-04-2005)
Nee, dat denk ik ook niet!

bromde Frank Snoeks om 09:27 AM (op 05-04-2005)


Ik ga voor die zuid afrikaan, mandinges of was dat van voor de oorlog?

bromde djoey om 10:01 AM (op 05-04-2005)


Waarom niet gewoon de Baron voor Paus?

bromde Kiers om 10:41 AM (op 05-04-2005)


Is het Vaticaan in een oorlog verwikkeld geweest? Met Zuid-Afrika?

bromde Zoute snor om 10:42 AM (op 05-04-2005)


Ik zou, als ik zo'n Hoge Pief was in een rood pakje met een gek mutsje (iets met garnalen ofzo), voor een neger kiezen. Of een vrouw.
Gewoon om de boel een beetje op te frissen.

Of Henk Spaan natuurlijk.

bromde Hoof om 10:42 AM (op 05-04-2005)


Niet zo bescheiden, Hoof.

h00f for fuckin' pope!

bromde Paul (namens Skepsis) om 10:46 AM (op 05-04-2005)


neukende paus? Jah dat is inderdaad weer wat anders en verfrissends.

bromde djoey om 11:20 AM (op 05-04-2005)


Het pauselijk ambt is een duo-baan...Bassie en Adriaan bv.

bromde Cerito om 04:49 PM (op 05-04-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)