huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Ruispoort"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Maanvogels (slot)"]

02/27/2005: "Types - De ex-Pat"


...van die types die niet eten wat ze niet kennen. Het liefst loopt hij in zijn vrije tijd met blote voeten in moccasins. Schoenen van een merk waaraan hij gehecht is. Al jaren koopt hij ze met een aantal paar tegelijk in dezelfde winkel als hij voor een korte vakantie in Nederland is. De kaki-kleurige korte broek onder de donkerblauwe Polo van Ralph Lauren. Soms waagt hij zich aan Lacoste maar altijd de zonnebril aan een koordje om zijn nek. Zijn gebruinde benen hockeyden op de bedrijfssportvelden en dure sportclubs van grote internationale ondernemingen met naam en faam. De afgeronde studie aan Nijenrode bracht hem over de hele wereld. Zijn blonde lok over het voorhoofd weet hij altijd jongensachtig achterover te gooien. Jeugdig maar met grote vastberadenheid, iets waar zijn vrouw als een blok voor viel. Ook haar ouders vonden hem ideaal. Zijn vrouw, die leeft in een wereld van horloges en dure geurtjes aan de rand van het zwembad van de Hollandse Club. Sherry en ega's van collega's, maids en luxe air conditioners op de slaapkamer zijn haar wereld. Hij werkt veel en hard. Zeker tot 17:00 is hij op kantoor en daarna met de jongens. Hij heeft nooit moeite gehad met kreeft bij het eten, een geitenoog door de soep of levende sushi. In het buitenland wordt veel gedronken, zo hoort dat daar nu eenmaal. Lange speeches met waterige ogen aan tafel maar ook in clubs. Spontaan lachen, gieren en brullen met elkaar. In zijn blote snikkel over een hotelgang rennen. Of 's nachts op het strand. Als losgeslagen levensgenieter kent hij de obscure tentjes van de stad. Daar gaat hij heen met relaties uit het vaderland. Met het zweet in de nek bij t.l.-licht onder een propellor dobbelen met locals. Grijpen naar een longdrink met weinig ijs en veel sap. De meisjes die hij overal kent, weten dat dit de overgang is van avond naar nacht en handelen routineus. Als hij laat thuis komt, zweet hij het leven van zijn voorhoofd en lispelt in haar oor dat ze nog even moet doorbijten in deze tropenjaren. Hij doet het voor hun en hij houdt van haar.


Reedsch...30 toevoegingen...

L00ft de Heer!

bromde bicat om 07:22 AM (op 27-02-2005)


Ja. Klootzakken zijn het, die professionals.

bromde Marnix om 10:38 AM (op 27-02-2005)


Mijn tropenjaren duurden daarentegen maar twee jaar en in Zwitserland. Desondanks ken ik ze toch.

bromde Dick Put om 12:07 PM (op 27-02-2005)


"Hij werkt veel en hard. Zeker tot 17:00 is hij op kantoor"

Ik ben altijd tot 18:00 op kantoor, en ik ben lui laks en onenthousiast. Zo zie je maar.

bromde Vincent Nemo om 01:32 PM (op 27-02-2005)


Ik ben een moeder. Niet nodig om te melden dat ik dus heel goed snap wat je zegt ...
C'est Lavi (link) - 27 02 '05 - 16:24

Nee, gelukkig ben je een moeder en snap je DUS heel goed wat meneer vandenb bedoelt. Alsof een domme onbeschermde copulatie in een ver verleden het inlevingsvermogen in het heden zou bespoedigen. Impulsmuts.
Kiers (link) - 27 02 '05 - 17:01

*schreeuwt van de daken*

Cést Lavi, domme onbeschermde impulsmuts!

bromde Kiers om 05:06 PM (op 27-02-2005)


Is dit nu echt het beeld van nu? Ik werk zelf met kinderen en heb jarenlang met de basisschool leeftijden gewerkt en inderdaad kwamen vaak de ouders hun kinderen eerder ophalen met erg veel haasten en vliegwerk omdat ze over krap vijftien minuten aan de andere kant van de stad moesten zijn voor de training, en daarna hurry-up even naar de Mac en verder omdat zwemles er ook nog aan kwam. Moeten we nu dan medelijden hebben met deze nieuwe generatie kinderen, of weten ze niet beter? Is vroeger beter of alleen maar anders? Ik weet het dus echt niet meer.

Vanmiddag klokslag 12:30 kreeg ik zin in bitterballen met flink wat mosterd erop. Met verve alle bitterballen op een rijtje van 6 bij 3 op de ovenplaat gelegd. Gasovenstand op 3 en na een minuutje of 5 netjes omgedraaid voor het egale bruineffect. Na een minuut of 8 keek ik nog eens op de warme ovenplaat en fronsde m'n wenkbrauwen. Ze waren nog niet super bruin geworden. Ze waren nog steeds vreemd wit. Ik haalde het pakje uit de prullenbak en keek op de datum aan de zijkant. Nee, daar lag het ook niet aan. Vreemd... Maar na een tijdje waren m'n bitterballen toch warm genoeg dacht ik zo, dus haalde ik ze er toch maar uit. Wit en heet. Nogmaals keek ik op de verpakkingsdatum want ziek worden van bitterballen leek me niet echt een fijn gevoel. En toen viel het kwartje: "overheerlijke frituur bitterballen!" Heb ik weer! ...

heb een beetje een sarcastisch gevoel voor humor (meestal beheers ik me) lees alles wat los en vast zit, en houd veel van theater en muziek (fado,jazz,sommige soorten klassieke muziek. maar ook tori amos) en ow ik kan geen spontane mensen meer zien dus mocht je erg spontaaannn zijn niet reageren. mijn dank. ik heb niet echt een plaatje in mijn hoofd van de 'ideale man'. ik houd wel van mensen met een droog gevoel voor humor met redelijk wat hersens en ja, het is wel fijn om op 1 lijn met iemand te zitten maar wat dat dan inhoudt is hier weer wat lastig te omschrijven. Stom he?

bromde Bicat's autocorrector om 05:14 PM (op 27-02-2005)


Bonjour, je suis Lavi, monsieur Kiers, et qu'est ce que c'est ca, une onbeschermde impulsmuts?


bromde Daliah Lavi om 05:16 PM (op 27-02-2005)


Iemand die Tripod-plaatjes doorlinkt?

bromde Paul om 05:34 PM (op 27-02-2005)


Een impulsmuts is de overtreffende trap van theemuts, een louter lucht reutelende amoebe gevoed door impuls, door een zenuw als gevolg van een prikkel overgebracht. Van zuiver fysische aard, door instinct voortgedreven reflexmatig opererend in tergende mate overgeleverd aan de kudde dat wij ons moeten afvragen of de kudde er niet júist mee gebaat is, dat de cohesie van de groep en dus het overleven van de soort juist híer op gebaseerd is.

bromde Kiers om 05:49 PM (op 27-02-2005)


Iets te compenseren met die enorme blaatmuil van je Kiers? Klein lulletje wellicht? Gebrek aan sex? Een baas die je onderdrukt? Te weinig bezoekers op je websiteje? Je roept en schreeuwt maar een end weg. Niemand die je hoort. Dag Kiers. Het beste hoor.

bromde C'est Lavi, jeweetwel, die impulsmuts om 06:55 PM (op 27-02-2005)


Herkenbaar: Al jaren koopt hij ze met een aantal paar tegelijk in dezelfde winkel als hij voor een korte vakantie in Nederland is

bromde ome peet om 06:56 PM (op 27-02-2005)


Oei, snel terugreageren. Dat is wel zo netjes.

Vraag 1: Iets te compenseren met die enorme blaatmuil van je Kiers?

Antwoord 1: Eeeuh, nou nee eigenlijk niet. Het is meer een apart ziektebeeld dat reageren. Ik heb er al eens een dokter naar laten kijken maar die wist ook niets. Ik kan gewoon niet van andermans weblog afblijven. Ik móet reageren. Ja, vind het zelf ook lastig.

Vraag 2: Klein lulletje wellicht?

Antwoord 2: Nou, best wel! En dan heb ik er recentelijk ook nog eens de top af laten knippen. Ik hou niets over. Maar het staat wel hip die eunuch-look.

Vraag 3: Gebrek aan sex?

Antwoord 3: Ja zég C'est La Vie, daar ga ik me dus echt niet over uitlaten. Dat vind ik genant.

Vraag 4: Een baas die je onderdrukt?

Antwoord 4: Ik ben in dienst bij de Baron en dat is best een schappelijke kerel. Van adel en altijd beleefd tegen mij. Betaalt ook nog eens goed dus dat zal het niet zijn.

Vraag 5: Te weinig bezoekers op je websiteje?

Antwoord 5: Wordt ons wel eens gevraagd inderdaad. Leuk dat het jou onmiddellijk opvalt maar nee, wij zijn alleen met onszelf bezig en doen sowieso niet veel voor anderen. Zeker niet voor bezoekers.

Vraag 6: Je roept en schreeuwt maar een end weg. Niemand die je hoort.

Antwoord 6: dat is niet echt een vraag, C'est La Vie. Je moet het formulier wel goed invullen, zo kan dat niet.

Vraag 7: Dag Kiers. Het beste hoor.

Antwoord 7: Dag Lavi. Tot morgen.

bromde Kiers om 07:07 PM (op 27-02-2005)


* burp *

bromde bewegende om 07:55 PM (op 27-02-2005)


Een zweem van zigeunerschnitzel met aardappeltjes Parisienne, klopt dat?

bromde bicat om 08:06 PM (op 27-02-2005)


Nee. Het is de erwtensoep van mijn oma.

bromde Adriana om 08:19 PM (op 27-02-2005)


Dat wordt vanacht weer wapperen met de dekens...

bromde bewegende om 08:21 PM (op 27-02-2005)


Opvangen in ballonnen lijkt me leuker.

bromde bicat om 08:48 PM (op 27-02-2005)


Ja zeg! Alsof je op zondagavond ineens léuk kan gaan zitten doen!

bromde Marnix om 09:37 PM (op 27-02-2005)


Akkoord. Al wil ik best bekennen bijzonder veel vermaak te vinden bij het wekelijks terugkerende Gnoepoetsen. (Elke zondag om 22:00 uur)

bromde bicat om 09:42 PM (op 27-02-2005)


*trekt borstrok aan*

*blaast kaars uit*

bromde Kiers om 09:44 PM (op 27-02-2005)


Slechts schoenen kopen op een korte vakantie. Toch jammer, het is een zeer welcome en hartverwarmende gebuertenis wanneer je oude vrienden thuis weer ziet.

Altijd onderweg, nooit wetend waar naar toe, als het maar weg is.

Fijn dat het morgen al weer maandag is, dan is het al weer snel vrijdag.

bromde Ro om 10:28 PM (op 27-02-2005)


Die gnoe, Baron, staat schitterend in de was.

Moet ik eerlijk bekennen.

bromde Eduardo om 12:44 AM (op 28-02-2005)


Beste voter,

De afgelopen 3 maanden heb je niets gedaan met je weblog hoofforfuckingpresident.web-log.nl.

Om er voor te zorgen dat de dienst goed beschikbaar blijft voor iedereen zullen weblogs die niet actief worden bijgehouden verwijderd worden.

Over 14 dagen zal je weblog verwijderd worden,

bromde Natuurlijk hopen we dat je je weblog wilt behouden. om 07:12 AM (op 28-02-2005)


Hoeveelste is Bicat eigenlijk geëindigd?

*neemt hap uit beeldscherm*

M'n Google Candybar werkt niet meer.

bromde Vilé om 08:51 AM (op 28-02-2005)


IK VINDF VANDENB VEEL BETER SCHRIJVEN

bromde SENIORENMAN om 09:55 AM (op 28-02-2005)


Ja maar, vandenb wint prijzen en dan kun je veel beter schrijven. Kijk, als wij nou ook prijzen zouden winnen dan zouden wij veel beter schrijven. Misschien wel beter dan vandenb hetgeen overigens staat voor vandenbeterschrijven. Ik bedoel, hoe moet je dáár nou tegen op als je vankierens heet?

bromde Kiers om 10:31 AM (op 28-02-2005)


Ik prefereer stompzinnig commentaar boven
scherpe observaties.

Zo.

bromde Vilé om 10:38 AM (op 28-02-2005)


Ik vind Kiers veel beter schijten.

bromde bewegende om 10:48 AM (op 28-02-2005)


ahem

bromde schout bij nacht om 11:20 AM (op 28-02-2005)


C'est Lavi heeft een goed bewaard geheim, ze draait gouden drollen, ze worden allemaal verzameld, ze is een alchemiste en woont in een bezemkast met behang van fluweelachtige zijde op een zorgvuldig geheim gehouden locatie Deze plek wisselt per seizoen, ze is een plaag voor het land maar goed voor het BNP. Ze kan alleen maar af met haar rug naar de horizon.Ze lust geen vis want ze is bang voor de graatjes die haar endeldarm kunnen verstoppen en dan is het spel uit.

bromde nove om 11:33 AM (op 28-02-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)