huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Zeker"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Types - De Conformist"]

01/14/2005: "Druivensuiker"


'Hé! Wat doe jij hier?' Ze riep het blij verrast en kwam heupwiegend op me af, sabbelend op het oranje waterijs dat om haar vanille-ijsje heen zat. Sinaasappelsmaak. De vingers die het ijsstokje vasthielden waren lang en bruin en er zaten wel zeven zilveren ringen omheen, inclusief een grote duimring. Ze had blauwe oogschaduw op met glitters erin en een oranje band in haar bleekblonde haar. Deze dame hield wel van versieren. Achter haar aan liep haar vriend, of tenminste ik nam aan dat het haar vriend was. Zijn blonde haar hing op zijn schouders en voor zijn gezicht en hij liep een beetje voorovergebogen, alsof hij iets zocht. Kwartjes ofzo. Ik grijnsde breed.

'Hier in de zon zitten natuurlijk! Net zaten we hier nog met zijn drieën maar er zijn er twee weg. Ketsen denk ik.' Ik wees met mijn duim naar het platgezeten gras naast me. De lege rosé-flessen spraken duidelijke taal. Ik was van plan geweest om de flessen als ik klaar was met nazonnen naar de glasbak die handig naast het park stond, te brengen. Dat zou over een minuut of twintig geweest zijn, of dertig, afhankelijk van de stand van de lui ondergaande zon. Maar de plotselinge belofte van sinaasappelsmaak op mijn tong deed me besluiten mijn vertrek nog even uit stellen. Wat die kwartjeszoeker ook van haar was, ik had hem in mijn zak. Kijk, ik zal niet zeggen dat ik een god ben ofzo maar ik zie er goed uit. Sinds ik elke week in de sportschool hang helemaal. Prima investering. Mijn borstspieren zijn, als ik mezelf van opzij in de spiegel bekijk, goed ontwikkeld en ik heb sinds een maandje of twee ook eindelijk een sixpack. Mijn biceps had ik een beetje te veel getraind, maar dankzij een aangepast programma is alles weer in verhouding. Het moet niet te gek worden...

Een propellervliegtuigje ronkte laag over het park en het leek heel even alsof het een luchtballon ging rammen die traag door het blauw dreef. Maar dat was natuurlijk niet zo. Toen we klaar waren met kijken keken we weer naar elkaar. Ik lachte mijn tanden bloot en ze lachte terug. Haar tellsellwitte tanden in haar strandgezicht blonken me tegemoet. Nou ja, beter dan gele tanden niet waar. En ze was goed gebouwd. Als een raspaard. Niet te weinig, niet te veel. Haar kin was een beetje spits. Een druppel zweet liep in haar hals.

'Hé, tof je hier te zien man,' zeiden haar tanden.
'Ja jij dan! Prettige verrassing lady,' zei ik.
'Heej man,' zei kwartje en veegde een lok blond haar uit zijn gezicht. Hij plofte neer in het gras. Zijn trainingsjasje was tot aan de kin dichtgeritst. Dat hij het niet bestierf met deze hitte. Ik klopte op m'n deken en zij kwam naast mij zitten. Precies op die afstand waarop onze energievelden elkaar net raakten, weet je wel. Ze had een witte doorschijnende bloes aan en ze had prachtige tietjes, die als sinaasappeltjes in een HEMA-behaatje hingen. Ik had meteen zin om over haar rug te aaien, haar aan te raken. Ze droeg een afgeknipte spijkerbroek en haar lange, absurd bruine benen staken in meisjesgympen. Ze sloeg haar benen over elkaar. Het ijscomuziekje klonk. De ijscoman startte de motor van zijn karretje en reed weg. Dat die man niet gek werd van zijn muziekje. Nou ja, waarschijnlijk hoorde hij het al niet eens meer...

Miss Sinaasappeltje hapte grote happen uit haar smeltende ijsje. God hoe heette ze ook alweer? Gelukkig opende zij. Met haar hoofd scheef om de lekkende vanilledruppels op te vangen en haar ogen half dichtgeknepen tegen de zon zei ze:
'Superieur leuk om je weer te zien man, euh... hoe heet je ook alweer?'
'Arjen. Jij dan?'
'Mariska.' Wat een kutjesnaam. Maar goed, ze was leuk en je naam kun je niet zelf kiezen. Tenminste, de meeste mensen niet. Ze stelde kwartje aan me voor. Ik hoorde niet goed wat ze zei. Niet dat het wat uitmaakte. Hij zou aanstonds toch vertrekken. Hij was al begonnen met plukken gras los trekken. Echt enorm irritante gewoonte vind ik dat. Ik trek zijn haren er toch ook niet uit?

'Hé ik ken je van dat feest van Oike toch?'
Oike heet eigenlijk Leo maar hij vindt dat niet echte een coole naam, en dus is het Oike. niemand weet wat het betekent. Hijzelf ook niet geloof ik. Volgens mij kende ik haar helemaal niet van Oike maar ik gaf haar ruimhartig gelijk.

'Ja, ja, Oike, daar was het van geloof ik ja.'
'Jee, jij was echt lazarus zeg, daar!'
'Ha, jij dan!' Ik duwde haar speels tegen haar schouder. Ons eerste lichamelijke contact. Ze hield haar hand boven haar been om het te beschermen tegen de vanillespetters. Oeps. Gelukkig, ze lachte.
'Hé man, ik knoei bijna joh!' Ze zei het met gespeelde verontwaardiging.
'Oh? Zal ik 'm van je overnemen?' Het floepte eruit voor ik er erg in had.
Ze likte haar hand schoon en keek me aan.
'Wil je dat?'
'Ja waarom niet? Ik heb wel zin in ijs.' Ik pakte het stokje voorzichtig van haar over en zorgte dat ik er met drie flinke happen mee klaar was. Ik likte mijn handen schoon en liep naar de prullenbak die maar vijftien stappen verderop stond. Mariska was ondertussen achterover gaan liggen in het gras.
Haar BH-tje was lichtblauw, dat kon ik nu duidelijk zien. Ik ging weer naast haar op de deken zitten. Mariska trok haar bruine knieën op. Ze had prachtige knieschijven. Kwartje zag me kijken. Hij schudde zijn haar en liet zich kreunend achterover vallen in het gras. Ik keek naar Mariska. Ze staarde naar de hemel en likte aan haar hand, als een kat. Ik liet me naast haar achterover zakken, in het gras. We waren lang genoeg stil om drie ballonnen over te laten drijven.
'Kijk dan daar, nog drie!'
'Jee, er zit vast ergens een nest,' zei ik. Ze lachte. Ze had een prettige lach, als water dat over stenen klatert. We waren weer even stil. Ik hoorde haar adem, die steeds langzamer ging.
'Zeg Arjen?'
'Ja Mariska?'
'Ik krijg ineens een enorme dorst. Heb jij nog wijn ofzo?'
'Nee, sorry.'
'Heb je wat anders om over mijn tong te laten rollen dan?' Ik keek opzij. Ze keek me recht in mijn ogen.
'Dorst, Arjen!' Ze opende haar mond wijd en wees op haar oranje tong. Ik voelde iets verdacht roeren in mijn kruis.

'Nouhou, Mariska, ik heb wel wat maar het is eigenlijk van mezelf.' Ik likte een druppel vanille van mijn vingers en pakte haar hand. Hij pikte nogal maar echt vervelend was dat niet. Ik kwam overeind en pakte haar andere hand. Ik boog me over haar heen zodat ze weer op haar rug kwam te liggen en ik keek in haar ogen. De frisse deodorantgeur van haar oksels contrasteerde met de zoutige geur van haar huid en vage etensgeuren uit haar mond vermengden zich met de geur van het ijsje. Haar ogen waren grijs en de pupillen waren groot en zwart. Ze glimlachte en trok haar gezicht ietsje terug, een centimeter of vijf misschien.

'Wat bent u van plan, meneer Arjen?'
'Iets over uw tong te laten rollen, madame?' Ik hoorde kwartje.
'Oh nee hè, niet weer...' ving ik op. Ik keek om. Hij lag plat op zijn buik en trappelde met zijn benen. Hij was plukken gras over zijn hoofd aan het strooien.
'Hé psst. Ik ben hier.' Ik keek weer in de mooie ogen van Mariska. Ze stak een tongpuntje uit haar mond, opende vervolgens die mond en hield haar hoofd scheef. Ik legde een been over haar heen en stak mijn tong in haar mond.
Mjam, sinaasappelsmaak.


Reedsch...80 toevoegingen...

Lekker hapje, Grsasatasatsew324!

bromde Marnix om 11:09 AM (op 14-01-2005)


Vage etensgeuren uit haar mond... En dan nog zoenen. Je hebt lef, Grrtiiowea897wts. (Geen nikkelsmaak?)

bromde Vilé om 11:09 AM (op 14-01-2005)


Het kloppende gevoel van zomer pulseert met zware stoot door heel mijn lichaam. Heer Grrrits, ik heb u als een psychopatisch man de motorzaag zien hanteren waarbij bloed en sperma rondvlogen, maar ik zou verliefd op u kunnen worden.

bromde Kiers om 11:10 AM (op 14-01-2005)


Mooi. Dan ga ik nu bedenken wat druivensuiker betekend voor dit verhaal. En op friet wachten natuurlijk.

bromde Lennard om 11:37 AM (op 14-01-2005)


Leo heet Oike want dat is zijn codenaam. Arjen is stoer maar niet opgewassen tegen de toverkracht van Oike. Het patroon, de regelmaat en richting van de plukjes gras vormen een code die de piloten, het geheime commando waar Oike als kapitein toe behoort, van veraf kunnen lezen uit hun kleurrijke ballonnen.
De tekens worden gelezen door sublieme lenzen en al het wapenarsenaal als in een gesynchroniseerd ballet, in een enkel collectief gebaar, gedisciplineerd en met gedistingeerde trotse gebaren ontsloten. Uit tientallen balllonen worden hongerig gehouden roofvogels voorzichtig van hun kapjes ontdaan. De messen aan de poten gebonden, de klauwen geinspecteerd. Het wachten is begonnen.
Leo draait op zijn zij, bekijkt zijn gade in haar krolse pose, draait zijn hoofd terug, staat op en loopt gedecideerd weg. Het kwartje is gevallen, Oike neem de handschoen op en bukt zich voor een laatste keer naar de grond. Drie plukjes onooglijk gras jongleren met sierlijke boogjes door de zwoele avondlucht waar zwermen van muggen al samenklonteren in een ongeduldige cadans. Net als hij de parkuitgang uitloopt hoort hij de eerste afgrijselijke doodsnoodkreten uit de mond van het stelletje. Hij kan een wrede glimlach niet onderdrukken. Leo stond op, Oike heerst, ontrouw loont niet.

bromde nove om 11:39 AM (op 14-01-2005)


Meanwhile, in the kitchen...Brian puts bread in the oven.

bromde Kiers om 11:43 AM (op 14-01-2005)


Waarde Grrrits,

Een vage, lauwe en onbestemde geilheid maakt zich van mij meester. Waar vind je dat tegenwoordig nog?

bromde Arnaud om 12:02 PM (op 14-01-2005)


Hopsa, en meteen weer lekker geil op de vrijdagmiddag!

bromde king om 12:13 PM (op 14-01-2005)


Haar tellsellwitte tanden in haar strandgezicht blonken me tegemoet. Nou ja, beter dan gele tanden niet waar. En ze was goed gebouwd. Als een raspaard.Beste Grrrrits, ik krijg spontaan zin in een ijsje met 1 bol vanille en 1 bol chocolat.

bromde Vincent Nemo om 12:24 PM (op 14-01-2005)


Ik mag die Mien wel, in the kitchen.

Grrts, het spijt mij u te moeten meedelen dat ik uw verhaal nog niet hebben kunnen lezen.
Boekhoudkundige verplichtingen mijnerzijds hebben mij dit verhinderd.
Maar ik beloof plechtig dat ik uw verhaal dit weekend nog zal lezen.

En daarna heb ik de volgende vragen aan u.

- Waar haalt u de tijd vandaan zovaak een goed verhaal te schrijven?
- Waar stopt uw fantasie?

Met vriendelijke groet,

Mack.

bromde mack om 12:29 PM (op 14-01-2005)


Hmmm. Nog eens gelezen. Hema Beehaatje.
!De zomer is begonnen!

*rent naar buiten, A12 op*

bromde Vilé om 12:50 PM (op 14-01-2005)


Een bijzonder aangenaam begin van een bijzonder weekend.

*kijkt om zich heen, grijz en zwart overheerst de ruimte... nog even en dan is alles wit*

bromde Ro om 01:10 PM (op 14-01-2005)


Was het maar vast weer lente.

* doet vest uit en luxaflex naar beneden *

bromde Hoof om 01:27 PM (op 14-01-2005)


Dus er zijn mensen die op de vrijdag vroeger beginnen met drugs dan ikzelf...heb alleen maar een kater...

bromde Klaasje om 01:36 PM (op 14-01-2005)


Nove, volgens mij heb je iemand anders voor je.

bromde Keesje om 01:37 PM (op 14-01-2005)


De mensen die mij een beetje kennen en meegemaakt hebben de laatste jaren zullen wellicht van hun stoel afvallen over twee regels. Excuses daarvoor. Ik heb sinds maandag namelijk weer een nieuwe hobby. Het is echt jaren geleden dat ik daar op een regelmatige en gestructureerde basis een momentje tijd nam voor mijzelf, maar deze keer is het echt zo. Ik neem nu gewoon even tijd voor mijzelf als ik daar behoefte aan heb. Ik kon nooit zo goed kiezen, dus de tijd dat ik het volhield varieerde van een paar weken tot een paar jaar. Daaronder onder andere: knutselkaarten, kerstkaarten, verjaardagskaarten, geboortekaartjes en algemene feestkaarten zoals Pasen of Valentijnsdag.

Michiel sms'te me. Gelijk wilde ik kijken want hij is een toffe gast, zeg maar. Het was op zich wel een soort van "fijn" dat hij sms'te want ik vind hem best wel cool. "Leuk joh!" sms'te ik hem vanmorgen. Ja, wel dus.
Jij bent echt wel tof, had hij ge-sms't. Dat vind ik dus tof, zeg maar. Ientje vind Michiel ook een toffe gozer maar durft dat ook niet te zeggen. Eigenlijk best wel apart dat iemand me "tof" vindt. Maar, ik denk dan ook meteen 'Jaja, meneer wil gewoon van zijn vol zakje af!', zeg maar. Zo eigenwijs ben ik wel.

Blijkbaar ben ik niet in een hokje te plaatsen. Als ik vertel op m'n werk dat ik via marktplaats.nl ooit wel eens spullen en/of kleding aanschaf kijken ze me verbaasd aan. Daar kan je van die skate en/of Gothic achtige kleding kopen. Niet dat ik als een verdonkermaande Gothic gekleed ga. Maar soms pik ik er wel iets van mee. Ik ben niet in een hokje te plaatsen. Vroeger liep ik als een halve punker door de MAVO tijd heen. Met een grote staart op m'n hoofd en veiligheidsspelden in m'n broek. Wel drie horloges aan een pols. De kistjes waren mij ook niet vreemd. Later ging ik over in de hippie-stijl. Alles bellbottom en suede jasjes en kleurrijke t-shirts. Het Peace Man all over the place! En nu? Nu alles door elkaar. Ik heb m'n eigen stijl!

bromde Kiers om 01:47 PM (op 14-01-2005)


Geachte heer Kiers,

Wilt u de reacties van ons panel niet zonder toestemming op andere websites publiceren?

Wij beschouwen de inhoud van onze website als intellectueel eigendom, evenals de emotionele epitels van onze literair geschoolde leden.

Het niet voldoen aan dit verzoek zal leiden tot collectieve online verkrachting, te volgen via diverse aan uw site gelieerde webcams.

Vanachter ons bureau
Viva redactie

bromde Redactie Viva om 01:59 PM (op 14-01-2005)


Van ons mag u overnemen wat u wilt hoor.

Met frisse moed,

Redactie Bewonersgroep Nieuwsbouw Oostzaan

bromde Redactie Bewonersgroep Nieuwsbouw Oostzaan om 02:14 PM (op 14-01-2005)


Kerstkaarten maken is echt geil...

bromde men in 1974 om 02:28 PM (op 14-01-2005)


als ik er ben, zal ik jullie op de hoogte brengen van het zijn.

bromde Bijna om 02:44 PM (op 14-01-2005)


Komkom, niet zo bescheiden, 'men'. Niemand zal om je bochel lachen. Hetere vuren hebben onze oogst geteisterd.

bromde bicat om 02:44 PM (op 14-01-2005)


bromde Marnix om 02:47 PM (op 14-01-2005)


Jeetje, nog even en het is bier uur.
Lastig dat ik dan afgesproken heb met m'n zusje. Iets met condoleance.

Daar is vast ook wel bier, toch?

bromde Hoof om 02:56 PM (op 14-01-2005)


*spitst oren*

*snuift tegen de wind in*

Hoorde ik daar bier?

bromde mack om 02:57 PM (op 14-01-2005)


Mack? Heb jij pauze? Nee? Moven dan.

bromde De Directie om 03:05 PM (op 14-01-2005)


Hahahahaha

Daar trap ik toch niet in. Onze directie zou nooit weten hoe ze op internet kwamen.

bromde mack om 03:09 PM (op 14-01-2005)


Gerrits met de zomer in zijn hoofd. Dat is oppassen geblazen. Waarom heet dit verhaal 'Druivensuiker'?

* dondert een bakje mascarpone in een mengkom *

bromde Adriana om 03:11 PM (op 14-01-2005)


Mack, je mag toch niet eerder naar huis voor je de jaarrekening af hebt

bromde een anonieme boekhouder om 03:14 PM (op 14-01-2005)


Voor wie nog hard moet werken, ffe een samenvatting:

bromde grtsethhe6 om 03:18 PM (op 14-01-2005)


Het is trouwens wel bijna vrijdagmiddagborreltijd. Geweldig initiatief: even gratis voorzuipen voordat het echte werk begint. Alleen klote dat er altijd zo veel collega's komen.

bromde Klaarsz om 03:18 PM (op 14-01-2005)


dank grtsethhe6, daar knapt een mens van op.

bromde een noeste arbeider om 03:20 PM (op 14-01-2005)
Glucose (C6H12O6), ook wel druivensuiker genoemd is één van de monosacchariden, en één van de belangrijkste brandstoffen voor het menselijk lichaam.

Glucose kan direct door het bloed worden opgenomen. Dit geldt niet voor bijvoorbeeld sacharose en zetmeel, die eerst in glucose moeten worden omgezet.

Andere monosacchariden zijn fructose (zelfde samenstelling maar een vijfhoekig cyclomolecuul) en galactose.

bromde Wiki de pedo om 03:22 PM (op 14-01-2005)


Geen bier hier. Twee flessen witte wijn. In hemelsnaam dan maar.

Proost.

bromde Lennard om 03:27 PM (op 14-01-2005)


(marquee vernaggelt mijn browser)

bromde king om 04:15 PM (op 14-01-2005)


Lnnrd, een zooitje rood hier.

Prut!

bromde Eduardo om 04:16 PM (op 14-01-2005)


Waarom de titel druivensuiker?
Wel, heer Grrrrrrits trachtte ons, argeloze lezer, op een verkeerd spoor te zetten. Bij druivensuiker denkt de gemiddelde lezer aan minderjarige jongetjes, naakt in de douche, elkaar inzepend met sunlight zeep, verlangend naar dat zakje zoute chips straks in de voetbalkantine.
Via deze volksverlakkerij, want dat is het, weet her Grrrits de climax van zijn verhaal gestaag op te bouwen. Ja, er volgt een ware explosie in het brein van de misleide lezer wanneer hij leest: Mjam, sinaasappelsmaak.

-Natuurlijk bestaat er ook druivensuiker met sinaasappelsmaak, maar een dooie lul die daar aan denkt.-

Puik, Grrrits!

bromde Vincent Nemo om 04:17 PM (op 14-01-2005)


Puik als een roedel jonge wolven, zou ik willen toevoegen.

bromde De geest van Hatshepsoet om 04:20 PM (op 14-01-2005)


Mag ik u allen verzoeken....

bromde De geest van Bier om 04:33 PM (op 14-01-2005)


Nooooooooooooooo!

bromde Pancreas om 04:34 PM (op 14-01-2005)


Fish discovered with human face


IF you found this fish staring up at you from a pond, you might do a double take.

Carp
Evil eye ... this carp seemingly has a human face / AFP
For the carp's face displays some extraordinarily human features.

Sinister eyes seem to peer out from the head and a broad nose tapers down to the mouth. But, in fact, the nose is just a marking on the carp's skin as are the "eyes" in front of its real eyes.

The features belong to two 19-year-old female carp in a pond in Chongju, Korea. And the patterns could make the pair very valuable.

Rare markings or colourings on fish are considered a good omen in many Asian countries, Professor Brendan McAndrew, of the Institute of Aquaculture at Stirling University, said.

"Those in the carp industry will go through millions of young fish for good patterns and only find a few."

The Daily Telegraph

bromde Uw handtastlijke reporter om 04:45 PM (op 14-01-2005)


Proost, Heer Grrrits. Bewonderingswaardig vertelsel, met een lome ambiance. Fantastisch gewoon.

Maareh, dat wordt wel neuken?

bromde Raad om 04:53 PM (op 14-01-2005)


*komt binnenlallen*

Mooie feest tent!

Lekker ruim enzo.

*horlepiept*

bromde Eduardo om 04:58 PM (op 14-01-2005)


Ik vind het ENORM gezellig hier.

bromde het biertje van Marnix om 05:02 PM (op 14-01-2005)


Ik ook.

bromde het vulpotlood van mack om 05:05 PM (op 14-01-2005)


Yo tambièn!

bromde de Paella van Eduardo. En de overvloedige Valdeñas is het er mee eens. om 05:09 PM (op 14-01-2005)


Ich bin wieder da...

nog steeds geen friet

bromde Klaarsz om 05:36 PM (op 14-01-2005)


Ik kan bijna niet meer...

bromde Het bijna lege flesje van Lennard om 05:54 PM (op 14-01-2005)


Wat een weer weer,

bromde de beer om 06:26 PM (op 14-01-2005)


Nu ik op deze vrijdagavond een hoger niveau van bewustzijn heb bereikt daagt het me plots:

Ik ben een vaste waarde.

bromde Vincent Nemo in existentiële topvorm om 07:26 PM (op 14-01-2005)


Gelukkig ben ik volledig vervangbaar. Da's wel zo relaxed.

bromde Marnix om 09:06 PM (op 14-01-2005)


Goed. Ben ik de gitaar van Jimi Hendrix.

bromde bicat om 09:45 PM (op 14-01-2005)


Argeloos plebs. U allen heeft duidelijk te kampen met een overdaad aan frustratie. Ik volhard in mijn opinie. Een vrouw is aan jullie luizebollen niet besteed.

bromde een geschokte lezeres om 09:59 PM (op 14-01-2005)


Als Jimi Hendrix nog had geleefd, had hij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een vrolijk duet met Frans Bauer opgenomen.

Maar dat is nu natuurlijk lastig te bewijzen.

bromde Marnix om 10:24 PM (op 14-01-2005)


Ach, een vrouw is uiteindelijk ook maar een mens.

bromde Hank om 10:35 PM (op 14-01-2005)


L.S.

Mag ik uw aandacht?
http://www.kippfest.com/spul2/patseflats/index.html

bromde bicat om 11:07 PM (op 14-01-2005)


ziek die kippfest! :-))) maar hopen dat ie geen klein zusje heeft..

bromde Sikbock om 01:11 AM (op 15-01-2005)


Verdomme. Kuthoeren. Allemaal!

bromde Vincent Nemo om 01:40 AM (op 15-01-2005)


Als ik van kunst hield, dan zou ik Kippfestsagsdfas op de een of andere manier ergens nomineren. Maar ik houd niet van kunst. En tóch heb ik op de een of andere manier waardering voor dit project. Want op de een of andere manier houdt me dit toch bezig.

Best wel.

bromde Marnix om 01:57 AM (op 15-01-2005)


OP DE EEN OF ANDERE MANIER!!

bromde Marnix om 02:21 AM (op 15-01-2005)


Hetgeen me toch in een overpeinzing doet wegzinken aangaande de quantiteit der manieren waar een mens zich tijdens zijn leven mee zou kunnen wensen in te laten. Eens moet het stoppen; dan is alles genoeg. Wie houdt het tegen?

bromde Hank om 02:41 AM (op 15-01-2005)


...maar broeder Diedelik, hoeveel vrouwen heb je dan uiteindelijk gezien.. eeeuh gevoeld, nou ja gewoon keihard genuekt?

Ja nou ja, dat weet ik ook niet meer persoonlijk, maar van de zeven jaar dat ik hier nu woon, en ja, Na is nog steeds mijn vrouw en Tika mijn officiële scharrel en Bia mijn vriendin voor door de weeks en Wang voor de weekeinden, maak je hier nog wel eens wat mee op een zakenreis naar Maleisia of Hong Kong en de meisjes daar zijn ook niet van staal, ik bedoel het mag dan wat commerciëler zijn maar ik ben toch drie van de vier weken per maand op reis. En alleen is ook maar alleen, niet dat ik nu vaak alleen ben, ik bedoel Marc neemt er wel eens twee of drie mee naar zijn hotelkamer, maar ik ben niet vaak alleen. Ja, of je moet die verloren housekeepster als alleen zien, maar meestal lusten ze die rum ook wel, die andere twee dan. Zo af en toe, nou ja wat is af en toe. Nederlandse vrouwen? HAHAHAHA! Dikke reet, grote bek en presteren ho maar!

bromde Kiers om 03:05 AM (op 15-01-2005)


Gebed voor den Vrek

Kent Gij hem wel: God schiep hem op de dag,
dat Hij het schema aap en gier, al spelend,
vermengde en, de qualiteiten delend,
verrast de vrek voor Zijne ogen zag.

Zijn neus en hals doen denken aan de gier,
en, als hij d'armen rond de goudhoop strengelt,
en met de vingers in de munten tengelt,
ziet Gij voor U de aap in dit boos dier.

Hem sluipt de armoe toe in d'avondstraat;
de wanhoop komt van het ziekbed afgegleden;
de weduwvrouw heeft zelfs vergeefs gebeden:
steeds onbewogen blijft dit geel gelaat.

Des avonds spreekt hij met de beeldenaar
der gouden munten, maar in zijne spinde
zult Gij aan leeftocht nauw' voldoende vinden:
van honger krampt hij veelal in elkaar.

Uw stille Zoon erbarmt Zich over al':
over het Kind, den Wijsgeer en den Gek,
en op een avond werpt de gele vrek
zijn goud Hem toe, opdat hij rusten zal.

Geef, Jezus, rust den dichter en den gek,
geef rust het kind, den wijsgeer en de nippers;
verscheur Uw schema's, God aan duizend snippers:
vanavond kreeg ik meelij met een vrek.

bromde J. van Hattum om 11:22 AM (op 15-01-2005)


Kloenk!

bromde bicat om 01:38 PM (op 15-01-2005)


Turf!

bromde Marnix om 04:18 PM (op 15-01-2005)


Turf!

bromde Marnix om 04:18 PM (op 15-01-2005)


Eh,

driewerf turf!

bromde Marnix om 04:19 PM (op 15-01-2005)


Billie!

bromde Eduardingest om 04:33 PM (op 15-01-2005)
Tijd voor een herstelbiertje.

bromde Marnix om 05:09 PM (op 15-01-2005)


Me too!

Qua wijn.

bromde Eduardingest om 05:15 PM (op 15-01-2005)


Meanwhile, in the kitchen..Brian is checking Mary's pudding.

bromde Kiers om 05:32 PM (op 15-01-2005)


leuk zomers verhaaltje in deze kille tijden...
in de praktijk echter is het meestal oude tabakssmaak...

bromde cms om 06:31 PM (op 15-01-2005)


Beste Marnix, bedoel je (1 of 2 of 3) x 3 of elk een keer?

turf (de ~ (m.), turven, turven)
1 brandstof uit veen
2 stuk gedroogd veen om vuur van te stoken
3 groep van vijf streepjes bij het turven => vaan

bromde Vincent Nemo om 06:47 PM (op 15-01-2005)


Werkelijk geen fláuw idee.

bromde Marnix om 09:34 PM (op 15-01-2005)


Mag ik u en veer in uw reet duwen, beste Grrrts?

bromde rubber om 11:07 PM (op 15-01-2005)


Mijn vriendin vindt dat hier altijd zo veel vieze plaatjes staan en vroeg me of het allemaal viezerikken zijn hier.

Nee natuurlijk niet! Dit zijn allemaal hoogst intellectuele internetters. En die zetten zo'n plaatje daar uitsluitend als grap neer. Niet omdat ze er opgewonden van raken.

Toch?

bromde mack om 11:20 PM (op 15-01-2005)


Uiteraard.

bromde Vincent Nemo om 11:30 PM (op 15-01-2005)


Behalve Vincent Nemo dan. Die lust er wel pap van.

bromde mack om 11:32 PM (op 15-01-2005)


Pap pap pap pap pap pap pap pap pap pap m m mam mam mam mam mam mam mm papenmam papenmam...

Ik ga naar bed. Ben kapot!

bromde Vincent Nemo om 01:01 AM (op 16-01-2005)


Goeiemorgen, samen!

*krabt een krab uit zijn haar*

Ik duik er tóch nog even in, geloof ik.

bromde Marnix om 01:27 AM (op 16-01-2005)


Wil Hank misschien een andere naam kiezen? dit om verwarring te voorkomen. Dank u.

bromde Hank om 01:43 AM (op 16-01-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)