huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De UPS Neger"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Zeker"]

01/10/2005: "Zwendelman’s XXL Golden Deluxe"


Joris heette hij en zijn vader was de beste frikadellendraaier van heel Nederland. De koning van de snacks, de heerser van het vet, de Zeus van de culinaire Olympus voor menig consument.
Joris was ongeschoold, al zou je dat formeel gezien niet zeggen want Joris zat op het Stedelijk Gymnasium. Echter, als je vader de beste frikadellendraaier van Nederland is, is dat geen prestatie. Een levenslange garantie van bevroren Zwendelman’s XXL Golden Deluxe frikadellen in de schoolvriezer deed wonderen bij het schoolhoofd.

Joris’ vader was een harde man. Begonnen met zijn handen knedend in rauw vlees. Dode massa die hij met noeste arbeid wist om te toveren tot culinair genot. Reken maar dat Joris’ opa blij was met zo een zoon. Joris’ opa was zwaar christelijk en dol op noeste mensen. De opa van Joris was ook begonnen met zijn handen knedend in rauw vlees. Jammer dat hij het talent ontbeerde zijn handen te zetten in iets anders dan rauw vlees. Joris’ vader had echter noeste arbeidershanden, maar was met MTS op zak ook in staat iets anders aan te pakken.

Kosten- en batenanalyses deden de rest. Van een man die kneedde in rauw vlees werd Joris’ vader een man die kneedde in mensen. Hij kon je leven kneden. Hij kon de druk in je hoofd laten oplaaien. Een combinatie van deze twee, kosten- en batenanalyses en het kneden, zorgde ervoor dat hij een berucht, maar gerespecteerd zakenman werd. Het type steenkool. Hard, zwart van binnen en bereid in elk vuur te springen. En steenkolen zakenman zijn is niet verkeerd. Het levert je geld, status en weinig vrienden op.

Toen Joris geboren werd, was zijn vader al een steenkolen zakenman. Joris hoorde dat hij de beste was, maar de structurele en indoctrinerende herhaling van vaders boodschap uitte zich bij Joris in een grillig en onvoorspelbaar karakter. Joris was niet zoals zijn vader. Joris was laf en onbeduidend en kon nooit worden zoals zijn posterheld, zijn vader.

Bovendien was Joris lelijk, hetgeen niet verwonderlijk was met een vader die de beste frikadellendraaier van Nederland was. Joris barstte van de puisten door het frikadellendieet. Joris’ wanhopige pogingen met citroenzuur, op een huid die op een lappenmand leek, en talloze bezoeken aan doktoren, bleken niet afdoende. Joris wist waar hij zijn probleem significant mee kon verkleinen. Hij kocht stiekem sinaasappelen en appels. Hij vrat sla als een konijn en dronk water als een riviermonding. Maar het wilde niet helpen tegen zijn vaders klemmende dieetvoorschriften. ‘Een frikadel in de avondstond, lijkt op goud in de mond.’ Hoewel Joris frikadellen at bij de vleet, bleef hij schriel. Joris had een echte kippenborst. Er was stof genoeg om over Joris goede grappen te maken, vonden zijn klasgenoten. De klasgenoten van Joris waren erg grappig, als je de leraren mocht geloven.

Vaak ging Joris naar zijn moeder in het gesticht. Het enige dat zijn moeder nog deed was staren en mompelen. Het werk van een steenkolen zakenman. Af en toe verplaatste ze haar ogen naar een
ander willekeurig punt in de eindeloze ruimte. Joris kon uren vullen met naast haar zitten. Terwijl hij dit deed, hield hij haar hand vast. Joris sprak honderduit over zijn belevenissen op school. Zijn vader kwam hier nooit. Zijn vader vond hem een watje, iemand om op te spugen.

Op die bewuste ochtend kwam Casper op school. Casper was nieuw en kwam uit Brabant, meldde zijn heldere en populaire stem. Casper was een echte jongen, uit de klei van Brabantse weilanden getrokken. Krachtig en vol leven. Joris voelde zich vol van Casper. Hij vond Casper geweldig, al zei hij dat niet. Het bleek dat meer leerlingen zich aangetrokken voelden tot Casper. Al snel verzamelde Casper een groepje om zich heen. Hij kon een potje breken bij de leraren en zijn platvloerse humor werd vrolijk beantwoord door alle in een keurslijf geduwde gymnasiasten. Casper was aardig voor iedereen. Zelfs voor Joris was Casper aardig.

Wat moest hij hiermee? Hij wist zich geen raad. Hij had niemand. Casper werd met de dag populairder. Joris raakte meer en meer in de verdrukking. Hij zag Casper veel lachen. Joris huilde vaak. Maar hij huilde zo dat niemand het kon horen. Geruisloos en ook visueel ontbrak elke aanleiding om te denken dat dit een jongen was die van binnen huilde. Hij voelde zich naakt. Blootgelegd. Hij had niemand.

Mentaal naakt, en nu ook op blote voeten liep Joris over het tuinpad. Hij liep naar de schuur met de oude grote vriezer, het pronkstuk van opa, het pronkstuk van de familie. De constante temperatuur van min achtentwintig graden Celsius was al sinds 1973, de oprichting van zijn vaders groothandel
gewaarborgd. Helemaal naakt, met zijn kippenborst omlaag en puisterig gezicht liep Joris naar de vriezer. Eenmaal bij de grote stalen deur keek hij omhoog. De eerste oxidatiesymptomen tekenden zich af. Het was zondagochtend, 6 uur.

‘Stuk stront, vuil, vuil onderkruipsel, SLAPJANUS!’ Joris’ hart belandde met een fiere sprong in zijn keel. Zijn vader? Evenals Joris’ opa was zijn vader streng christelijk. Hij zou al richting de kerkelijke gemeenschap verderop moeten zijn. De zondag was voor de Heer. Hij keek om. Zijn ogen knepen samen, de duisternis doorklievend. Hij zag niks dan donker.

Joris opende de grote stalen deur en zette een stap over de drempel. Een miljoen minuscule spijkertjes schoten in zijn voetzool. Hij sleepte zijn andere voet over de drempel. Eenzelfde gevoel overviel hem. De spijkers leken nu door te schieten. Ongeleide projectielen schoten in zijn lichaam. Snel trok hij de deur achter zich dicht. Het enige geluid dat zijn trommelvliezen beroerde, was een monotoon en gevoelloos brommen van de motor die de temperatuur waarborgde.

In het grauwgele licht van de lamp in de vriezer zag hij pallets frikadellen. Alle elementaire instincten geblokkeerd, liep hij dieper de kou in. Zijn lichaam protesteerde hevig. Schokschouderend en een gebit dat met hels kabaal klapperde. Zijn lichaam werd van alle kanten gebombardeerd door de kou. Minuscule granaatjes. Het ergst was de kou in zijn geslachtsdeel. Vanuit zijn ballen leek de kou door zijn hele lichaam te trekken. Alsof zijn scrotum in brand stond en de rest van binnenuit aanstak.

Joris zocht de grootste pallet. Hij klom er bovenop en legde zichzelf op de bevroren kartonnen verpakkingen met 40x85 gram Zwendelman’s XXL Golden Deluxe frikadellen. Joris was een jongen die altijd van binnen huilde maar nu biggelden grote tranen over zijn wangen.


Reedsch...105 toevoegingen...

bromde Joris om 11:38 AM (op 10-01-2005)


Koud!

bromde Eduardo om 11:48 AM (op 10-01-2005)


Maar even geen frikandellen meer...

bromde Marco om 11:52 AM (op 10-01-2005)


Het is alweer een poosje geleden dat ik zo'n goed verhaal las.

Bij mij biggelden de tranen ook bijna over m'n wangen. Gelukkig bevroren ze gelijk zodat het niet zichtbaar was.

Maar klasse dit hoor.

bromde mack om 12:08 PM (op 10-01-2005)


Huh?

bromde Lo Ping om 12:42 PM (op 10-01-2005)


En die van Lo ping natuurlijk, die was ook klasse.

bromde mack om 12:49 PM (op 10-01-2005)


Kou in mijn geest maakt zich meester van mij.

bromde Kiers om 01:09 PM (op 10-01-2005)


ik ben joris en mijn vriend heet cas, dit verhaal heeft een grote inpact op me, opdat het vandaag de nationale frikandelen dag is en de stoopneukels uit alle gaten schieten als kanon kogels van rauw bevroren vlees...

bromde joris om 01:20 PM (op 10-01-2005)


Kou in mijn huis maakt zich meester van mij.

*stelt thermostaat hoger in*

bromde Zoute snor om 01:23 PM (op 10-01-2005)


een ode aan de frikadel, fraaie wallpapers inclusief...

http://www.frikadel.de

bromde bas om 01:32 PM (op 10-01-2005)


@ Mack, zo was mijn Huh? niet bedoeld.

Huh?

bromde Huh Ping om 01:33 PM (op 10-01-2005)


Het is weer vet genieten de laatste tijd hier.
Ik herhaal: VET GENIETEN.
Dank.

Zo, dat moest er even uit. Terug naar bed, heb weer genoeg gedaan vandaag.
Het wakker worden en opstaan op zich was al zeer vermoeiend. Zeer vermoeiend.
En dat steeds maar herhalen, ook zo vermoeiend.

bromde Arnaud om 01:45 PM (op 10-01-2005)


Ik snap m niet...

bromde L*U*L om 02:43 PM (op 10-01-2005)


Nou. Fijn.
Bevond ik mij al in de traditionele januaridepressie, kwamen er ook nog leuk onverwachts mensen mijn weekend onnoemelijk inkorten, bleek er uiteraard een volstrekt logische verklaring te zijn voor "U kunt geen geld meer opnemen, wacht op teruggave van uw pas" en staat het lachen mij niet na. Komt er een verdrietige vrieskasthomo met een opfallische connotatie langsglijden.

Ik geloof niet dat het veel vrolijker wordt vandaag.

*naait opvallend geelgekleurde zebra op een paarse vlag*

bromde Hoof om 02:43 PM (op 10-01-2005)


Ik vind niet de wil mij door dit verhaal te slepen.
De gustibus non disputandem est zeker, mack?

*probeert hardnekkig een frikadel in de muur te steken*

bromde Vincent Nemo om 04:49 PM (op 10-01-2005)


En dan denk jij dat je het slecht hebt, Hoof?

bromde Joris om 04:52 PM (op 10-01-2005)


Kan iemand de pasfoto van Joris verwijderen aub?

bromde Bah om 05:19 PM (op 10-01-2005)


Waarom? Hij staat er toch goed op? Ik kende vroeger ook zo'n krentenbol. Hij zat bij mij op de middelbare school en af en toe zat ie tijdens de les aan het tafeltje voor me.
Naast het maanlandschap op zijn gezicht had hij ook een imposante puistenverzameling op zijn rug. Soms barstte een van die puisten spontaan open. Dat had vooral een mooi effect als ie een wit overhemd aanhad.

Enfin, ik dwaal af. Goed verhaal Sibyl.

bromde Adriana om 05:26 PM (op 10-01-2005)


Wat een gruwelijke beschrijving, Adriana. Zo ken ik iemand die veel later nog dan de middelbare school steevast een puist naast zijn neusvleugels had. Een dikke witte puist met een glimmende gele knaller erop die hij liet groeien totdat het ding bijna vanzelf spatte.

bromde Kiers om 05:49 PM (op 10-01-2005)


Mijn pc zet zichzelf steeds uit! Verder gaat het prima hoor, zo zonder pc. Tussen de duizelingen door steeds televisie gekeken. Ik heb werkelijk waar opvliegers en keelpijn van de pc afkickverschijnselen! Kan niet anders! En Couscous&Cola is een retegoed programma!(Geweldig die discussie of het maagdenvlies nu wel of niet kan "openbreken" door het vele rennen!) Dat is een van de dingen die ik al zappend voorbij zag komen gisteren.

Nog een weekend voor de boeg en dan weer volle kracht vooruit aan de afwas. Ik zie daar nooit zo tegenop, al is de waslijst ook wel erg lang. Nooit te lang over nadenken. Gewoon beginnen en zien waar je uitkomt. In het weekeinde was ik nooit af en laat ik het wasgoed ook liggen, maar op maandag ga ik er altijd vol tegenaan. Als ik één ding heb gemerkt de afgelopen weken, dan is het wel dat je niet te lang stil moet staan bij die zaken. Ik niet in ieder geval. Beter om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Doen! Alleen maar kijken naar die berg maakt de berg steeds groter.

Ik hou een weblog bij en dat is best lachen. Ik keek weer eens naar de statistieken van mijn site (voor de liefhebber en onwetende: klik eens op dat blauwe vierkantje met een rood grafiekje erin, onderaan mijn links) en zag dat mensen op mijn site waren gekomen door de volgende zoekwoorden: dikke - big - scrupuleus - vinger - magistraal oninteressant - liedjes over mijn kat - dikke bever. Dat de mensen zoeken op het woordje 'neuspeuterfrotje' vind ik al erg bizar, maar nog vreemder vind ik dat mijn site er tussen staat. En schijnbaar als een van de eersten. Dat is nou zoiets dat ik niet kan bevatten.

bromde Kiers om 05:53 PM (op 10-01-2005)


Hoor ik mijn naam daar ijdel gebruiken?

bromde Neuspeuterfrotje om 06:04 PM (op 10-01-2005)


Weer, Sybil, krijgt u het voor elkaar een heel stuk in elkaar te knutselen zonder dat er echt iets in gebeurt. Een prestatie an sich, natuurlijk, ware het niet dat een lap tekst over niets geen klote aan is om te lezen.
Er is veel te veel voorgeschiedenis en aanloop naar het moment dat Joris de vriezer in stapt...en verder niets doet. Niets. Heeft u wel eens een boek over niets gelezen? Dat bedoel ik.

Ik snap het niet hoor. Is dit een soort stijl? Of een nieuw genre in verhalenland?

bromde Raad om 06:28 PM (op 10-01-2005)


Ach, excuus. Ik heb uw naam verkeerd gespeld, Sibyl.

bromde Raad om 06:29 PM (op 10-01-2005)


Dat ontkracht het hele verhaal danig, Raet.

Een gevoel van niet serieus genomen worden ofzo. U vond Seinfeld zeker ook geen reet aan?

*slaat 327 spijkertjes in een oud wagenwiel om te gaan punniken*

Nee. Ik vermaak me wel. Dat blijkt. Dunkt me.

bromde Hoof om 06:35 PM (op 10-01-2005)


Goed verhaal Sibyl, jammer dat ik niet door het commentaar van Raad heen kom maar ik ben er zeker van dat ook hij probeert te vertellen dat het een goede psychologische inleiding is met een Bicatiaanse afloop in de diepvriezer.

En Nemo, wat betekent dat stukje Duits wat je daar neerkalkte?

*vraagt zich af waar de tijd van veren in elkaars reet steken gebleven is*

bromde mack om 07:09 PM (op 10-01-2005)
MAN LIGT DOOD IN VRIEZER

Uitgegeven: 10 januari 2005 14:25
Laatst gewijzigd: 10 januari 2005 14:52

BICATTERVEEN - De politie heeft in Bicatterveen een man dood in een vriezer gevonden. Het is nog niet duidelijk hoe hij is overleden, maar de lage temperatuur lijkt een aanwijzing te vormen. De politie sluit niet uit dat hij is doodgevroren. Van de toedracht heeft zij vooralsnog geen spoor.

De politie werd maandag rond de middag door buurtbewoners gebeld. Agenten zagen de man aan de zijkant in de vriezer liggen op een doos keiharde en diepgevroren frikadellen.

bromde Kiers om 07:28 PM (op 10-01-2005)


Joris bezit al het record "naakt op krokettenliggen in -26gr" dat heeft hij 6 jaar volgehouden.

Hij is na 6 jaar gestopt omdat hij werd uitgenodigd bij Barend en Van Dorp.
Helaas ging de uitzending niet door.

bromde Cerito om 07:58 PM (op 10-01-2005)


Koude is goed voor het denkvermogen zoon!
Tenzij men een waterhoofd heeft pa!

bromde ome peet om 08:34 PM (op 10-01-2005)


*vraagt zich af of Mack soms hoopt ooit eens door Sibyl gepijpt te worden*

Quoque tu, heer Hoof?

bromde Vincent Nemo om 09:18 PM (op 10-01-2005)


Ja Mack, boerenlul, ook geen enkel tact in die noten van je. Deze tijden vragen om strijd, lekker kankeren op elkaar. Dus rot alstjeblieft op met je vriendelijke woorden. Owja, sterf.

*Nemo, is dat niet zo'n vis met twee van die ongeloofwaadig dikke vette vlees ogen?*

bromde Sibyl om 09:48 PM (op 10-01-2005)


Nemo is ook niemand.
Rustig nu maar.

Even ter verduidelijking:
Sibyl is in Nederland toch ook een meisjesnaam he? Of bent u een mannetje, beste Sibyl, en scheldt u enkel als een wijf?

bromde Vincent Nemo om 10:05 PM (op 10-01-2005)


Beter een slechte sfeer dan geen sfeer.

bromde Het Sfeerlichtje om 10:10 PM (op 10-01-2005)


*knijpt puisten en sferen uit*

*rukkerderukrukruk*

*sprietsch*

bromde Eduardo om 10:29 PM (op 10-01-2005)


Hè gezellig. Ik neem een biertje.

Uit de vriezer.

*zet vriezer uit*

bromde mack om 10:44 PM (op 10-01-2005)


Sakkerloot Sibyl, je hebt er zelf om gevraagd nu, luizenbos.

Loop naar de pomp!

Dat zal hem/haar leren.

bromde mack om 10:47 PM (op 10-01-2005)


Hallo, klein, klein, visje. Hier kun je niet in zwemmen dit is zoutzuuu *schelden? Waar?*

Maar ter allerinfo. www.watheeftdieeendikkelul.nl staat geregistreerd op míjn naam. Néé, niks met dragonders etc.

*yes een beetje polemieken, yes, yes, yes. Biertje?*

bromde Sibyl om 11:12 PM (op 10-01-2005)


Donders! Ik mag levende dingen neuken van Dreadloki!!! ( = individu dat met 33 jaar op de teller dreads en tattoos nog altijd ziet als onderdeel van identiteit?)

Sorry schatje... *Geeft vriendin klapje op groene wang, veegt loslatende huid af aan spijkerbroek* Hoera! Gerontofiel it is! *steekt zijn lul in een geranium*

HUP Sybil/Sibyl! 1e deel is redelijk voortreffelijk. iets meer snijden in 2e en donder die ijskast-obsessie het raam uit.

bromde grtsj57757mmloki om 12:10 AM (op 11-01-2005)


U moet uiteraard doen wat u niet laten kunt, Herr Selbst Proklamierte Qualitätssteuerpult.

En een bril, ook geen overbodige luxe.

bromde dreadloki om 01:33 AM (op 11-01-2005)


Te koop aangeboden:
Universeel luchtfilter. Past op elke auto.
Nieuw / ongebruikt.
Reden verkoop: paste niet.

(gelezen op maktplaats.nl)

bromde Arnaud om 03:04 AM (op 11-01-2005)


Goedemorgen mannen en homo's. Hebben we lekker geslapen?

En zien we het leven weer zitten?

bromde mack om 08:55 AM (op 11-01-2005)


Goeiemorgen zonder zorgen!

*deelt, geheel tegen principes in, roombotercroissant met zwerver*

bromde Marnix om 08:55 AM (op 11-01-2005)


Goedemorgen heer Marnix. Dat vind ik wel het nadeel van in een dorp wonen. Je hebt er geen zwervers.

bromde mack om 09:00 AM (op 11-01-2005)


Goedemorgen! Ik heb zo raar gedroomd, ik droomde dat Bicat Bicat niet meer was. Dat het kwaad in onze hersenen was geslopen. Gelukkig zie ik complimentjes over en weer vliegen en zwervers die roomboter croissants eten.

bromde Kiers om 09:44 AM (op 11-01-2005)
Altijd al eens willen posten, zo'n rood knipperlichtje...

bromde king om 09:53 AM (op 11-01-2005)


Nu schijnt er een of andere Bambi mee te doen aan het darten. Nieuwsgierig als ik was geworden heb ik haar even gegoogled, en nu begrijp ik de ophef.
Alleen levensgevaarlijk om haar van die scherpe pijltjes te laten hanteren.

bromde mack om 10:07 AM (op 11-01-2005)


Iemand trek in een kaasplankje?

bromde bicat om 10:16 AM (op 11-01-2005)


Dat hangt wat mij betreft een beetje van het soort hout af.

En mijn honger.

bromde Hoof om 11:45 AM (op 11-01-2005)


Te koop aangeboden:
Universele Galderpluruk (van bekend merk). Past op elke zovolt.
Nieuw / ongebruikt.
Reden verkoop: kleurde niet.

(na 27 weken marktplaats probeer ik het hier maar een keer)

bromde Hoof om 11:49 AM (op 11-01-2005)


Als die Galderpluruk van afgeraffeld staal is, ben ik wellicht geïnteresseerd. Is de zmyntio met synthetische of échte pauwenveren?

bromde Marnix om 12:21 PM (op 11-01-2005)


Een Galderpluruk is zoooo 2004, daar kun je echt niet meer mee aankomen. Nee, de standaard voor 2005 is toch wel de Knalperstrok v1.0. (in rood natuurlijk)

bromde king om 12:26 PM (op 11-01-2005)


*leest comments*

Ik snap er niks van. Wat is een Galderpluruk of een knalperstrok?

*Knutselt verder aan blaverdik*

bromde mack om 12:48 PM (op 11-01-2005)


Tssss.... de V1.0 blaseert vrijwel altijd na 100 keer freinzen! Zou je maar net op het station staan!

bromde Marnix om 12:51 PM (op 11-01-2005)


Ja, dat is ook wel weer zo. Maar wie freinzt er nu nog op het station?

bromde mack om 01:03 PM (op 11-01-2005)


Te koop: ongeblaseerde Knalperstrok v1.0. (opvolger van de Galderpluruk X-3000), kleur kaki-bruin, slechts 37,5 maal gefreinzd, + 3 extra vuige plugvusters gehypostaseerd, POTK.

bromde Vincent Nemo om 01:24 PM (op 11-01-2005)


Ik had zelf zo'n zovolt op wieltjes, dus dan wilde het nog wel eens gebeuren dat ik op een station (of na het frassen) even met die Galderpluruk aan de gang ging.

Eerlijk gezegd is de aanschaf van de Knalperstrok v1.0 (geupdate met de bêta-versie van het Strunk OS VII 3.4.0.1) ook een reden geweest om nog eens kritisch naar de kleur van de Gladerpluruk te kijken. En toen viel me pas op hoeveel geler de zovolt eigenlijk is.

De set oplaadbare vatten kan ik er overigens wel bij doen, maar ik moet zeggen dat die een beetje vreemd ruiken. Een beetje een groene broeklucht zit er aan.

En nu ik toch met kenners te maken hebt. Heeft iemand een idee hoe je bij een gepaleerde zovolt de FUC's weer kan resetten zodat je je jas er weer aan kunt hangen? Die glijdt nou steeds van m'n schouder, en dat is met name op stations erg lastig. Voor je het weet ligt er een zwerver onder, een beetje vette vlekken te maken met z'n halve roombotercroissant.

bromde Hoof om 01:27 PM (op 11-01-2005)


Lekker Vincent...

Zo raak ik de Galderpluruk natuurlijk nooit kwijt.

Ik. Eh. Doe er de VCD met gebruikshandleiding er met gratis korting bij. En een serviceabonnement op updates via kripok.com
En de ebbenhouten glijbalken voor de winter. Want daar heb ik natuurlijk ook niks meer aan als ik 'm wegdoe. Bedenk ik me net.

bromde Hoof om 01:36 PM (op 11-01-2005)


Ben er nog niet uit, ik verwachtte een Nieuwjaarstoespraak op Bicat maar krijg een hallucinant verhaal over een vroeg gedeprimeerde en gehersenspoelde Jonge Ondernemer, een belofte, een trots bezit van zijn familie die te laf is om prangende levensvragen te beantwoorden en zich uit de voeten maakt voordat het opgelegd juk der dynastieke plicht hem tot de geldadelstand verheft via goed gekozen penetraties bij een teefje uit het Wilde ElfenBos.
Zo blijft 2004 errug 2004, ehh, directie, meer van hetzelfde is geen verandering of vooruitgang. Op falen en mislukken tamboereren is heus geen links dogma. Ik bespeur een conservatief, zelfs reactionair sentiment. Bent U wanhopig aan het worden, tellen de verliezen zwaarder dan de kansen, is Joris ,ik denk steeds aan Jort Kelder, tss, nou ja, komaan, de dood is laf en een vlucht, gun hem een succesvol en rijk leven.
Genees hem van zijn wanhoop en laat hem als een nobele ridder in een oedipusachtig verhaal zich relati..herstellen en als een Phoenix een klinkende overwinning vieren op het verkalkte familiemiljeu.
Hij zou juist op burgerlijk ongehoorzame wijze verkering motte krijge met de Burgermeestersdochter of die van de Hoofdmeester uut het dorp ofzo. Geef hem een dwarse, aimabele en onverzettelijk barse natuur mee waar die brave dochters met hun droge dozen als een blok voor vallen en zich maar wat graag laten bespringen door een erfelijke prins van het machtige en krachtige vrije kapitaal, laat hem heersen in plaats van wegkruipen in schaamte en onmacht. Geef hem een onweerstaanbare verleidelijke erectie, een gouden speer.
Ik zie het liever optimistisch in voor die jongen. Het zal wel aan de milde winterdagen liggen.

bromde nove om 01:51 PM (op 11-01-2005)


Uw reacties zijn zoals immer weer een leesfestijn nove(cento). Schrijft u ook zo koddig in verhaalvorm?

bromde bicat om 02:00 PM (op 11-01-2005)


Volgens mijn moeder is dit een Freudiaans verhaal. Net als roodkapje. Die had de bomen in het woud. Joris heeft zijn frikandellen...zo draagt ieder zijn kruis...zo ook Miriam Z. die na haar baarmoederverzakking het grootste kruis van ons allemaal draagt (in een haarnetje)....Leo de poelier hier om de hoek is stapelgek krankjorum verliefd op haar. Ik vraag me wel eens af waarom eigenlijk..

bromde L*U*L om 02:17 PM (op 11-01-2005)


*kleurt rozig gnurkend*

oeijoeijoooeeeeiii.. zie daar de Baron Novecinqocento een bod aanfnurken. Hoe goed is de man in kleine letters?

bromde KLietrs om 02:23 PM (op 11-01-2005)


Novecento, de Baron heb gesproken.
Aan het werk, zunne, er zit niks anders op.

bromde Bicat's fietscorrector om 03:02 PM (op 11-01-2005)


Meanwhile... in the kitchen,...Tom is slicing ham.

bromde Kiers om 03:26 PM (op 11-01-2005)


Fuck! Ik had al zo'n druk weekend vol verjaardagen voor de spreekwoordellijke boeg, gaat opa definitief kopje onder!

De man die de uitspraak veroorzaakte: "zo rechtlijnig, als hij 25 kilometer loopt is hij de aarde af." uit de mond van een door wanhoop gedreven dominee die hem als ouderling en/of diaken in de gemeenteraad had.
U denkt natuurlijk "HAHAHA! Daar heb je Hoof weer met z'n gekke woorden. Maar dat bestaat dus allemaal echt. Ouderlingen en diakenen."
Maar opa niet meer dus. Gelukkig voor zijn dochters is hij de laatste jaren wat milder geworden en toonde hij zelfs genegenheid.

Hij was er helemaal klaar voor om naar de Heere Jezus te gaan, en zijn lichaam was, op zijn beurt, weer helemaal klaar met leven. Als ik de rest van de familie was geweest had hij van mij veel eerder wat meer morfine gekregen. Die laatste weken waren het toch niet echt de moeite van het leven waard. Voor hem.

*tekent een bloem*

bromde Hoof om 03:36 PM (op 11-01-2005)


Fijn. Familie. Ik ben net terug van een dagje kerk en crematorium met oma in de hoofdrol.

En allemaal familie die ik nooit eerder heb gezien.

bromde Lennard om 04:06 PM (op 11-01-2005)


Condoleances, heer Hoof. Voor u en de uwen.

bromde Eduardo en mevrouw Eduardo om 04:19 PM (op 11-01-2005)


Ik mag zaterdag de kist dragen.
Gelukkig niet in m'n eentje.

*oefent vast met een doos pennen*

Het moet vooral niet rammelen, dunkt me.

bromde Hoof om 04:22 PM (op 11-01-2005)


Purschuim...

need i say more?

bromde L*U*L om 04:34 PM (op 11-01-2005)


Welnu. Een zeer Bicatiaanse aanloop, zoals het heerschap Mack eerder voorlegde. Persoonlijk zou ik dan ook graag een even lange afloop zien, waarin met dingen doet en zegt enzo.
Maar u schrijft het, Sibyl. Ik geef slechts goedbedoelde raad in donkere tijden, waarin niets (--> <---) gebeurt.

bromde Raad om 04:43 PM (op 11-01-2005)


Welnu. Een zeer Bicatiaanse aanloop, zoals het heerschap Mack eerder voorlegde. Persoonlijk zou ik dan ook graag een even lange afloop zien, waarin men dingen doet en zegt enzo.
Maar u schrijft het, Sibyl. Ik geef slechts goedbedoelde raad in donkere tijden, waarin niets (--> <---) gebeurt.

bromde Raad om 04:44 PM (op 11-01-2005)


ER IS EEN FOUT OPGETREDEN

De pagina die u probeert te bereiken, is niet gevonden.

bromde hond bijt man om 04:44 PM (op 11-01-2005)


Da's dan weer teveel van het goede

bromde Raad om 04:45 PM (op 11-01-2005)


Te koop: 6 bussen PU-schuim, kleur geel, geurloos, ideaal voor pennedozen, frikadellen, opa's, oma's. Slechts € 6,66. Profiteer nu!

bromde Vincent Nemo om 04:46 PM (op 11-01-2005)


*condoleert Hoof en de zijnen*

*was niet al te lang geleden ook nog kistdrager, in mijn geval betrof het de vader van mijn vriendin*

bromde Marco om 04:59 PM (op 11-01-2005)


Bij de bicatjugend draagt men nog steeds kisten.

bromde bicat om 05:01 PM (op 11-01-2005)

BEEK - Onbekenden hebben dinsdag de dikste boom van Nederland in de Heerlijkheid Beek in brand gestoken. De brandweer kon voorkomen dat de 450 jaar oude zogenoemde Kabouterboom in vlammen opging, maar de kastanje heeft wel forse schade opgelopen, volgens onze residerende kabouterseksueel D.

De Kabouterboom heeft een stamomtrek van 8.50 meter. De boom heeft een immens, deels bovengronds wortelstelsel. Ook heeft de voet van de stam veel gaten en spleten, waarin kabouters wonen. Daaraan dankt de kastanjeboom zijn naam, aldus D. Maar de spleten lopen hier en daar door tot in de kern van de eeuwenoude boom. Vuur dat wordt aangestoken in zo'n gat of spleet kan de hele boom via de binnenkant in brand steken.

bromde grtsrhdnry65 om 05:04 PM (op 11-01-2005)


[img]http://www.gamma-belgie.be/myImages/04/003/004/001/001/p13dgb01.jpg[/img]

Cremeer nu zelf, met Gamma!

bromde Vincent Nemo om 05:08 PM (op 11-01-2005)


Verdomme!
Hoe post je een plaatje dan?

bromde Vincent Nemo om 05:10 PM (op 11-01-2005)


yo nemo, voor het geval het er niet al staat:

[IMG SRC="http://www.gamma-belgie.be/myImages/04/003/004/001/001/p13dgb01.jpg"], alleen dan met >< haken. en ik zou die komma weglaten in 'Cremeer nu zelf, met Gamma!'

bromde grtsjsj76 om 05:13 PM (op 11-01-2005)


Zeg! Waar is Paul ter Beek?

bromde frans om 05:19 PM (op 11-01-2005)


Geen idee.

*zet speurschuim in*

Zoek!

bromde Eduardo om 05:23 PM (op 11-01-2005)


bromde Kiers om 05:23 PM (op 11-01-2005)


Heer Nemo, tikt u het volgende in en vergeet u niet te knallen. Met de nadrukkelijke mededeling dat obscene platen niet geweerd worden.Ach frans, Paul is hier zeker nog wel, maar is van de drank af en reageert dus sporadisch.

bromde Kiers om 05:28 PM (op 11-01-2005)


Ja. Nee. Het schijnt, heb ik mij laten vertellen, dat je naar de hel gaat als je je laat cremeren. Ik neem aan dat opa wat dat betreft geen risico laat nemen.

Voor opa's en oma's vind ik het wel knus, begraven. Voor mezelf opteer ik voor vriesdrogeven. Ik ben namelijk mijn hele leven al ENORM cool.

bromde Hoof om 05:30 PM (op 11-01-2005)


bromde grtsh646td om 05:32 PM (op 11-01-2005)


*zet verwarming hoger*

Opgelost!

bromde Eduardo om 05:33 PM (op 11-01-2005)


*omhelst Hoof*

*snuf*

Is uw grootvader zeker een maand voor zijn verscheiden van de Jonge afgebleven? Dat geeft steekvlammen bij crematie.

bromde Kiers om 05:33 PM (op 11-01-2005)


*denkt na*
oh jee, thema, welk thema is nog onaangeroerd, een versgedraaid onderwerp waarvan de misselijkmakende damp je recht in het gezicht slaat en de ogen doet uitpuilen van onverkwikkelijkheid, waarna de maagkramp het ademhalen bemoeilijkt en vervolgens de anders o zo ordelijke darmhuishouding spontaan op hol slaat om uiteindelijk in eenzaamheid te sterven in smart en pijn.
Of iets om je bij te bescheuren, zo grappig. Tsunamidoden aan het spit, aan het strand, met uitzicht op ondergaande zon en ongeduldige massa clientele in een drijvend bordeel van mannen in stars en stripes. Kannibalisme, necrologensex, tienerorgies.
Me love you longtime ? Fuckiefuckie now ?
* denkt nog steeds na*

* kwee nie, ben verlegen.

bromde nove om 05:34 PM (op 11-01-2005)


Zit die gr666ts er weer doorheen te lullen.

Mooi is dat.

bromde Eduardo om 05:36 PM (op 11-01-2005)


Én ridder Kiersch én novecento, etc...

bromde Eduardo om 05:38 PM (op 11-01-2005)


Jeetje, Hoof. Dus we zien je binnenkort met je politiepet over het gras van de Arena schuifelen?

*probeert een hooiberg op orde te krijgen*

bromde Marnix om 06:06 PM (op 11-01-2005)


Is het 'Oma-en-opa-doen-niet-meer-mee' week? Lennard, Hoof, mijn deelneming.

Mijn oma wordt deze maand 89. Ze is de enige grootouder die ik nog over heb, dus ik ben er best zuinig op.

bromde Adriana om 06:20 PM (op 11-01-2005)


Dank grtssdlkje, dank Kiers.

Even terzijde: gisteren had ik een droog orgasme.
Ik denk dat ik te veel masturbeer.

*tracht kokhalzend zelbereide wokschotel binnen te vorken*

bromde Vincent Nemo om 06:37 PM (op 11-01-2005)


Ik zit op m'n werk,
en denk over 't leven:
zou een boomklever ook
aan een flatgebouw kleven?

bromde Marnix om 06:54 PM (op 11-01-2005)


Ik denk het wel. Maar ik weet het niet zeker.

bromde Lennard om 07:56 PM (op 11-01-2005)


Maar dat zou je vanzelf merken lijkt me. Als er opeens bomen aan flatgebouwen hangen.

bromde Lennard om 08:07 PM (op 11-01-2005)


wat ik dan weer lees...........

Michael de J. stapt uit al z'n weblogs

Uitgegeven: 11 januari 2005 17:52
Laatst gewijzigd: 11 januari 2005 17:55
Bicatterveen/Drochten - Michael de J. stopt als Weblogger. Hij stapt uit zijn site Bicat.net en Kiers.com en stopt op termijn ook met zijn media-activiteiten. Hij blijft wel grootaandeelhouder bij Bicat.net. Dat bevestigden dinsdag betrouwbare kringen rond de souteneur.

"De J. is 27 jaar logger, heeft alles gezegd wat hij wilde zeggen, maar hij heeft er geen lol meer in. De voortdurende kritiek trekt een zware wissel op zijn harem. Hij is gesloopt", aldus de bron. Berichten over bedreigingen vanuit het vuighe
circuit worden tegengesproken door de bronnen rond Michael de J.

Het is vast niet waar, toch?

bromde bro om 08:18 PM (op 11-01-2005)


Làster!
Dat van die boomklever.

bromde bicat om 08:33 PM (op 11-01-2005)


*duikt weer even on-topic*
frikadellendraaier... psst, dat had ik dus mét HoOfDlEtTeR.
*doet duikbril weer af*

bromde Autocorrector V2.0316 om 09:37 PM (op 11-01-2005)


Volgens mij...

...ken ik die boomklever!

bromde Eduardo om 11:36 PM (op 11-01-2005)


Als je een beetje doordrinkt heb je later ook een lever als een boomk.

Rare familie heb ik. Hele gezellige avond gehad. Moeten we vaker doen.
We hebben alleen niet genoeg ouwe mensen over.

* bokplop *

Ja. Ik heb kennissen op de goeie plekken.

bromde Hoof om 11:52 PM (op 11-01-2005)


Klinkt bekend, Hoof.

bromde Eduardo om 11:55 PM (op 11-01-2005)


*tikt op raampje vitrinekast*

bromde Dick T. om 12:02 AM (op 12-01-2005)


*loopt nogal zuchtend naar vitrinekast, gooit de zaak rüchsichtlos open*

bromde Marnix om 12:53 AM (op 12-01-2005)


* sluit gedachtenloos de vitrinekast met de slapende en inmiddels licht riekende figuur erin *

Het is lekker rustig op de digitale snelweg. Weinig files.

* moet hard om eigen grapje lachen *

bromde Hoof om 09:51 AM (op 12-01-2005)


*urineert lange en donkergele straal tegen raampje in vitrinekast*

bromde Kiers om 10:54 AM (op 12-01-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)