huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De Boekhouder"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Dinsdag"]

11/01/2004: "De vlieger"


Soms kun je iets maar beter geheim houden, want voor je het weet, denken de mensen dat je krankzinnig bent, of nog erger. Mijn geheim is dat ik al sinds mijn zevende de kunst van het vliegen machtig ben. Ik ontdekte ogenschijnlijk per ongeluk hoe de mens zonder hulpmiddelen kan vliegen, maar bij nader inzicht weet ik zeker dat ik het al precies wist voordat ik ontdekte dat ik het kon. Het is een vermogen dat diep in onze genen verankerd ligt.

De zaak was deze. Ik moest en zou op Zondag nog voor de avonddienst het grasland van mijn opa op om te zoeken naar Kievitseieren. In dit dorp tegen de dijken heerste nog een alleraardigste traditie. Wie het eerste ei vond, was het hele jaar Keizer Kievit. Er was een oorkonde aan de eerste trouvaille verbonden en men mocht de tent met de botsautootjes openen op de jaarlijkse kermis. Dat eerste ritje was de grootste beloning die je je kunt denken. Mijn oudere broers grote Teun en kleine Jan hadden dat kunstje geflikt in 1954 en 1960. Ik kon natuurlijk niet achterblijven, maar het vorige jaar had ik achter het net gevist omdat Sjoerd van Tante Nel me net voor was geweest en zijn eitje als eerste op de trap van het gemeentehuis had gelegd. Dat zou me dit jaar niet weer gebeuren.

Al weken lag ik op de loer en hield ik de parende Kievitsparen nauwlettend in de gaten. Ik was ervan overtuigd dat zeer binnenkort het eerste eitje zou worden uitgepoept. Op het grasland bevonden zich drie nesten. Ik sloop erop af, want als het legsel er nog niet was. Het eerste nest lag relatief dicht bij de dorpskern; opa's grasland was hier door een sloot van de bebouwing gescheiden. Het tweede legsel waar ik naar op weg was had de beste kansen omdat het ver van het dorp verwijderd was en dus rustiger lag. Het derde legsel ... ik zag Sjoerd van Tante Nel van het derde legsel komen rennen met iets in zijn pet. Hij zou me toch niet weer... Als de wiedeweerga rende ik naar het eerste nest. Alleen als daar een eitje lag, had ik nog een kans. En ja, het geluk zat me mee. De Kievit had zijn ei gelegd.

Er was geen tijd te verliezen. Sjoerd had een voorsprong die ik alleen kon inhalen als ik een andere, kortere route koos en over de sloot sprong. Tot overmaat van ramp begon de kerkklok voor de avonddienst te luiden. Ik bedacht me niet en nam een aanloop.

Vlak voor het slootje struikelde ik. Het was ongetwijfeld de doodsangst een nat zondags pak te halen (en de bestraffing die daar medogenloos op zou volgen) in combinatie met de hartewens dit jaar Keizer Kievit te worden, die mij mijn nieuwe vaardigheden deed ontdekken. Opeens vloog ik ruggelings over een afstand van circa vijfentwintig meter (het gebeurde in een rustig tempo en ook de landing ging met souplesse). Ik was zo gefocussed op het melden van het eitje dat pas twee dagen later tot me doordrong wat ik eigenlijk had gedaan.

In de weken daarna vervolmaakte ik 's avonds mijn vliegvaardigheid. Ik versnelde het tempo en was zo in staat in een nacht heen en weer naar de lichtjes van Parijs te vliegen. Ook zag ik de ruïnes van het Forum Romanum en de Tower Bridge. Langzaamaan leerde ik hoger te vliegen zodat ik uiteindelijk de Alpen kon passeren. Rond mijn eenentwintigste bereisde ik stiekem vliegend de continenten, waarbij ik er overigens goed op moest letten bij de overtocht over ocenanen de passaat in de rug te hebben.

Ik kan u de vliegtechniek helaas niet onthullen. Dan wordt het hierboven veel te druk. Ik geniet juist zo van de rust en de ruimte. U kunt het echter zonder gevaar eens proberen. De start vanaf een hoog gebouw geeft een voorsprong.


Reedsch...72 toevoegingen, reedsch

Ik heb vanmiddag een afspraak op een 7e verdieping. Misschien ga ik wat eerder, om het even te proberen.

bromde Hoof om 11:01 AM (op 01-11-2004)


Ik woon op 16 hoog. Nou, dat is heens, maar nooit weer.

bromde Paul om 11:16 AM (op 01-11-2004)


Het lijkt me vooral handig naar bóven te vliegen. Eerst al die trappen en er dan achter komen dat je het toch niet kan.

bromde Marnix om 11:28 AM (op 01-11-2004)


Ik zal toch echt naar de stad moeten om een hoog gebouw te vinden. Ik begin hier wel met de slootjes. Vanaf de dijk.

bromde Lennard om 11:48 AM (op 01-11-2004)


bromde P. om 11:56 AM (op 01-11-2004)


Mooi niet gelukt. Wel een bloedneus eraan over gehouden...

bromde Klaarsz om 11:59 AM (op 01-11-2004)


bromde ap om 12:26 PM (op 01-11-2004)


Doet me herinneren aan de dag dat De Dikste Nederlander storf.

bromde Hoof om 02:41 PM (op 01-11-2004)


Mijn moeder vond me ook al geen hoogvlieger....

bromde Kylian om 02:53 PM (op 01-11-2004)


Is er iets op TV dat ik niet weet ofzo?

* schiet hier kanon af *

bromde Hoof om 04:03 PM (op 01-11-2004)


En bedankt, Hoof. De logeerkamer is voorlopig even buiten werking.

bromde bicat om 04:15 PM (op 01-11-2004)


Och, het maakt een gestolen intiem moment er wel spannender op, als je zoiets boven het hoofd hangt.

* probeert met lip of de loop inmiddels is afgekoeld *

bromde Hoof om 04:23 PM (op 01-11-2004)


Deze keer geloof ik u, heer roemer.

bromde novecento om 04:34 PM (op 01-11-2004)


*voelt het kwaad in zich opkomen*

Eeeuh... zien jullie iets aan mij?

bromde Kiers om 06:27 PM (op 01-11-2004)


Het gaat alweer stukken beter met je acne, heh?

bromde bicat om 06:54 PM (op 01-11-2004)


Ik zit nou al vanaf 17:30 tv te kijken maar ik kom niks tegen waarvan ik denk "dat houd de mensheid weg van bicat"

Ligt er misschien een nieuwe DVD in de videotheek?

bromde Lennard om 08:26 PM (op 01-11-2004)


In de dagelijkse serie 'laf gejat en zielloos gekierst van Jole', vandaag een terugblik op het ideale weekeind.BURGERTEST

01 november 2004 Geplaatst om 05:10 pm

Net de 'Ik Ben Een Burger'-test gedaan. En dat ging echt ENORM goed, want ik had alle vragen goed. Ik verdiende bonuspunten met vraag 24, best een moeilijke: "Hoe deelt u uw weekeinde in als bewijs van goed burgerschap?". Wie meer dan acht fouten maakt, krijgt geen Burger Vaardigheids Bewijs.

Vraag 24: Hoe deelt u uw weekeinde in als bewijs van goed burgerschap? Plaats het plaatje bij het juiste weekeind:

Image Hosted by ImageShack.us

a: Zaterdag: steilewand-klimmen, abseilen, tokkelen, indianenbrug (rivieroversteek), ATB-en, vlotbouwen, kanoën, droppings, hiking met kaart & kompas / GPS of onder water. Zondag persluchtduiken en met de kleinkinderen parapenten en -sailen

b: Zaterdag niks doen en tussen de middag lekker een gat in de dag slapen. 's Avonds heel gezellig gourmetten. Zondag een wandeling met de hond en de kinderen door de duinen en naar je zus en zwager die hun verjaardag vieren omdat dat erg gezellig is, waar je nog even heerlijk de slappe lach krijgt. Daarna totaal kapot en verrot slapen.

c: Zaterdag regenpak aantrekken en keihard door de regen en de hagel op de motor naar het Heuken Festival in de Achterhoek, modderworstelen, bierblikknijpen, Zwientje Tik, autocross en kneiterharde boerenrock tot tegen de ochtend. Zondag de godsganse dag kotsen en in de tent liggen. Tegen de middag het regenpak aantrekken en keihard door de regen en de hagel op de motor naar huis racen. GODVERDOMME!

d: Zaterdag advertenties uit De telegraaf spellen. Je hebt hem al een aantal keren gezien maar nu bel je echt. Je bent allergisch voor teveel mannen in zo'n omgeving. Eigenlijk ben je helemaal niet dol op het delen van een schaap. Je informeert naar de samenstelling van het bezoek. Er wordt bezworen dat er haast te veel schapen komen, dat er juist mannen tekort zijn. Je maakt een afspraak. Zaterdagmiddag een preventief middagrukje. Je wilt niet te snel klaarkomen vanavond. Zaterdagavond met de trein naar een oude wijk in Rotterdam-Zuid. Op het adres in het bovenhuis woont een alleraardigste vrouw van middelbare leeftijd. Je jas wordt aangenomen en je bemachtigt een lege kruk achter de royale bar die in de achterkamer is getimmerd. Rond negen uur wordt het eerste sein "pak'm vanachteren!" gegeven. Het schaap neemt een verleidelijke positie in op de matrassenvloer. Het duurde dan ook niet lang voordat de meest verhitte mannen naakt ernaast liggen. Het feest begint! Het mooiste schaap is wat selectief en gaat niet op elke avance in. Je raadt het nooit, maar jij mag heel lang tussen haar benen bivakkeren op dat supergrote 12-persoons bed. Je neukt je de hele avond een ongeluk. Zondag schrijf je alle intieme details op je weblog en stuurt vrienden digitale foto's van je bezigheden.

Alle wistjedatjes staan op de site van de 'Ik Ben Een Burger'-test

(laf gejat en zielloos gedownload via Merel Roze)

Disclaimer:
Alle informatie op Bicat.net dient als humoristisch beschouwd te worden. Baron Bicat kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gehouden voor de reacties van bezoekers op Bicat.net Deze reacties zijn de persoonlijke mening van de schrijver en reflecteren dan ook op geen enkele manier de standpunten en/of denkwijze van Bicat.net. Bicat.net kan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor het plaatsen van auteursrechtelijk beschermd materiaal via een deeplink door bezoekers van Bicat.com in haar fora.

bromde Kiers om 08:31 PM (op 01-11-2004)


ik loop achter

bromde deprosof om 08:48 PM (op 01-11-2004)


bromde Ome peet om 08:53 PM (op 01-11-2004)


Ah vooruitgang Roemer! geen oeverloos gezuurkool, t las redelijk vlot weg. volgende keer wel ffe bronvermelding he.
Roemers geheime vliegboek

Kiers, die boekhouder... ween.

bromde grtsgsjyerj om 09:56 PM (op 01-11-2004)


proto-president Hoof: Ik heb mijn bevinden over de joden in deze cartoon samengevat.

De joden belegeren mijn huis nu al enkele dagen.. ik kan er niet uit ik...

bromde grtsjh4s om 10:00 PM (op 01-11-2004)


de bicatvriendenkring is ondergedoken?

bromde stillige om 03:42 AM (op 02-11-2004)


Wij, onderduiken? Flikker nou gauw op.

Hee...... een nieuw koffiemachien. Fijn. Prachtig.
Eh... weet ook iemand hoe je dat kolereding werkt?

bromde Paul om 07:47 AM (op 02-11-2004)


ok dan, ga ik er vandaag toch een multi-post dag van maken? met reageren op IEDEREEN?

bromde Kiers om 08:31 AM (op 02-11-2004)


En één koffie voor heer Kie...Godverdomme. Ben zo terug.

bromde P. om 08:39 AM (op 02-11-2004)


Koffie ja, lekker ja, koffie ja. En even een fluim op die kale kutkop van een collega.

bromde Dreknek om 09:07 AM (op 02-11-2004)


*krijgt gloeiend hete koffie over scrotum*

Godverdomme Paul! Ik ben blij dat ik een kunstscrotum heb. Ga je d'r een mooie dag van maken heer Dreknek? Pis die collega van je namens mij even z'n schoenen vol. Ik heb het niet zo op collega's.

bromde Kiers om 09:40 AM (op 02-11-2004)


GODVER!!!

Op het moment dat ik op de plee in interview van Theo van Gogh met Katja Schuurman (en andersom) zit te lezen wordt-ie in Amsterdam om straat neergestoken.

Kutland.

Je kunt hier niet eens fatsoenlijk schijten.

bromde HOOF om 09:57 AM (op 02-11-2004)


En ja, waarschijnlijk is-ie dood.

bromde Hoof om 10:00 AM (op 02-11-2004)


De berichtgeving is nog niet op elkaar afgestemd, las ik.

Het ANP rept van een schietpartij met dodelijke afloop op de Mauritskade.

bromde dreadloki om 10:05 AM (op 02-11-2004)


Er is een omvangrijke schietpartij geweest waarbij zeker een iemand is overleden en een politieagent gewond is geraakt. De dader zou ene brief achtergelaten hebben op het dodleijke slachtoffer. Omstanders beweren dat het Theo van Gogh is, de politie wil dit nog niet bevestigen.

bromde CiNNeR om 10:07 AM (op 02-11-2004)


bromde P. om 10:10 AM (op 02-11-2004)


RTL 5, en mogen we raden naar de nationaliteit van de dader?

bromde Kiers om 10:14 AM (op 02-11-2004)


Vast wel.

bromde Marnix om 10:16 AM (op 02-11-2004)


Ik loop ook aardig binnen. Ik had Hazes goed gegokt.

Als volgende heb ik Theo van Gogh aangekruist.

bromde mack om 02:51 PM (op 23-09-2004)

--------------------------------------------------------------------------------

bromde Ik heb er absoluut niks mee te maken. om 10:16 AM (op 02-11-2004)


Hij was bezig met een film over de moord op Pim Fortuijn, dus de dader kan natuurlijk ook gewoon een veganistische dierenactivist zijn.

Laten we vooral niet op de zaken vooruit lopen.

bromde Hoof om 10:20 AM (op 02-11-2004)


Ik gok het op een pizza koeriertje, van de Noord Afrikaanse oorsprong. Met een vlassnorretje.

bromde Kiers om 10:29 AM (op 02-11-2004)


Men zal de site voor 06-05 wel even rap moeten aanpassen...

bromde Hoof om 10:30 AM (op 02-11-2004)


Een ouder iemand die na 7 pistoolschoten een brief vastprikt op het slachtoffer... Dat lijkt me dan eerder de eigenaar van de pizzeria, met een stapel onbetaalde rekeningen.

bromde Hoof om 10:32 AM (op 02-11-2004)


De vraag is wanneer Van Jole komt met een persverklaring. De man die Van Gogh waarschijnlijk, eeeuh zeker weten, het best gekend heeft. En ook zijn beste vriend was.

bromde Kiers om 10:36 AM (op 02-11-2004)


Blóedgabbers waren ze.
Zij hebben samen het Nederlandse internet uitgevonden. Dat weten niet veel mensen.

bromde Hoof om 10:39 AM (op 02-11-2004)


Hij is in eerste instantie neergestoken. Er zou een arabisch pamflet achtergelaten zijn.

bromde CiNNeR om 10:40 AM (op 02-11-2004)


Ooggetuige (net via het nieuws op Radio 3) meldt dat er toch ook een stuk of 7 kogels gebruikt zijn. En dat de dader heeft gecontroleerd of hij wel écht dood was.

bromde Hoof om 10:43 AM (op 02-11-2004)


Zo, een tijdje hier niet geweest, maar ik kies wel een kut moment om terug te komen. Is dit echt waar, of een soort geintje? (www.nu.nl lijkt overbezet op dit moment).

bromde matxil om 10:46 AM (op 02-11-2004)


Het is natuurlijk afschuwlijk wat er gebeurd is maar laten we er vooral met z'n allen voor oppassen dat er nu niet een sfeer gaat ontstaan tegen alle moslims.

Zij hebben het al iedere keer zo zwaar te verduren, bovendien worden hun kansen tot ontwikkeling zo enorm beperkt.

Ik hoorde vanochtend dat er na het bekend worden van dit vreselijke nieuws, in veel Marokkaanse huiskamers een enorm rouwgejuich klonk. Dat zegt toch genoeg, lijkt me.

Een afschuwlijke situatie, de demonisering van de islam.

bromde Hedy d'Ancona om 10:47 AM (op 02-11-2004)


Hedy, heeft u uw clitoruskapje en uw gehele kittelaar nog in uw ENORME witte onderbroek zitten? Of heeft een blinde tante die weggeknipt met een heggeschaar, volgens lokaal religieus gebruik?

bromde Kiers om 10:50 AM (op 02-11-2004)


Geez wat afschuwelijk is dit! Gaat toch helemaal nergens meer heen ..

bromde CiNNeR om 10:53 AM (op 02-11-2004)


Nou, ik weet wel wat plekken. Op zich.

Maar is roken nou wél of níet slecht voor je gezondheid?

bromde Marnix om 10:57 AM (op 02-11-2004)


zit hier in barcelona op mijn werk.... een beetje stom voor mij uit te staren. godverdomme!!!

bromde matxil om 10:57 AM (op 02-11-2004)


Ik was eigenlijk druk bezig met een arrangement voor het lied "You can't suck an apple through a hose", maar ik heb daar opeens niet zo'n erge zin meer in.

Raar, hoe zo'n dag kan lopen. M'n zoon's meesters en juffen hebben een studiedag, dus ik had een dagje pretmaken voor de boeg. Ga ik straks toch maar gewoon proberen te doen in het subtropisch zwemparadijs van keuze.

bromde Hoof om 11:00 AM (op 02-11-2004)


Niet-rokers hebben een beter conditie.

Maar er zijn er vrij weinig die een kogel voor kunnen blijven. Superman wel, natuurlijk. Maar die kon weer heel slecht paardrijden.

bromde Hoof om 11:01 AM (op 02-11-2004)


Nou, er is op bicat in ieder geval weer wat te doen. Ik verheug me op de fijne discussies e.d. die de komende dagen gaan komen.

bromde Lennard om 11:08 AM (op 02-11-2004)


Ho ho, Hoof! En hoe zit het met de niet-roker die alleen maar frikandellen eet, twee liter jenever per dag drinkt en verder nooit uit zijn relaxfauteuil komt? En dan in vergelijking met Johan Cruijff toen hij bij Barcelona voetbalde en rookte als een ketter?

*gaat verontwaardigd staan roken in een torentje*

bromde Marnix om 11:09 AM (op 02-11-2004)


Ga ook even met de chocosprits rond, Lennard.

bromde Paul om 11:12 AM (op 02-11-2004)


Ik hoop dat er in de rechtbank ook flink geknald gaat worden. Lijkt me een mooie zaak voor Tonino.

bromde Vilé om 11:14 AM (op 02-11-2004)


Ik wil natuurlijk niet alle rokers over één kam scheren, er zitten natuurlijk ook goeie tussen. Maar de meest zijn er van overtuigd dat ze vijf keer per uur met het gezicht naar het Noorden uit een raam moeten gaan hangen om aan hun nicotineverplichtingen te voldoen. Terwijl, als je daar dan wat van zegt. Ja. Dan kun je de wind van voren verwachten.

Er zijn natuurlijk ook gematigde rokers, die zonder dat pakje provocerend in hun borstzakje rondlopen, maar die zijn het vaak stilzwijgend wel eens als er wordt gezegd dat je toch eigenlijk het grondwettelijke recht hebt om te roken als jij dat wilt.

Maar dat soort discussies, daar hou ik me niet mee bezig. Als ex-roker. Vroeger geloofde ik dat ik Nicotine nodig had. Dat is niet zo. Alleen af en toe op maandagavond in de auto doe ik een schietsigaretje.
(dat ik 'm halverwege uit het raam schiet omdat er eigenlijk niet zoveel aan is).

We weten in ieder geval zeker dat rokers doodgaan.

bromde Hoof om 11:15 AM (op 02-11-2004)


Voor de Bicat Dead Pool: Giphart en Peter R. de Vries.

bromde Vilé om 11:17 AM (op 02-11-2004)


Het zou een uitermate goede dag zijn om als Bicat.net, als voorvechters van de vrije verabsurdisering, een bijzonder verabsurdiserend gebaar te maken.

bromde Kiers om 11:21 AM (op 02-11-2004)


Van Gogh leeft! Ik zag 'm net in Elvis-tenue boven de Dam vliegen.

bromde Max om 11:24 AM (op 02-11-2004)


Ik stel in dat kader voor om vanavond op 27 over 8 alleen een varken in de reet te neuken.

bromde Hoof om 11:26 AM (op 02-11-2004)
Roken is dodelijk, jazeker.

bromde P. om 11:28 AM (op 02-11-2004)


Wordt het tóch nog een gezellige dag! Neem ik een afhaalgeitje mee. Doet iemand een escort-kameel?

bromde Kiers om 11:29 AM (op 02-11-2004)


Niet-roken ook, P.

bromde Hoof om 11:31 AM (op 02-11-2004)


Geitjes neuken is een beetje ongepast, vooruitlopend op de eventuele mogelijke motieven en afkomst van de dader(s)

Varkens. Lijken me beter.

bromde Lennard om 11:33 AM (op 02-11-2004)


ik durf niet meer te knallen

bromde deprosof om 11:33 AM (op 02-11-2004)


En één schaap, stel ik voor.

bromde Marnix om 11:37 AM (op 02-11-2004)


Ik ga voor de gerookte kip.

bromde Vilé om 11:38 AM (op 02-11-2004)


Hmmm lekker, Gauloises Blondes.
Kom, je leeft maar één keer, niet?

* propt brandende sigaret in holle kies *

bromde dreadloki om 11:39 AM (op 02-11-2004)


Vilé? Ik durf niet meer zo goed mee te doen, nadat ik tijdens de dead-pool van 23-9-04 Theo van Gogh voorspelde.

Heb ik nog wat gewonnen trouwens?

bromde mack om 11:42 AM (op 02-11-2004)


Mag ik u allen uitnodigen naar de rouwkamer waar een nieuwe dinsdagpost op u wacht? Cake & Koffie aan de linkerkant, joints aan uw rechterkant.

bromde Bicat's autocorrector om 11:49 AM (op 02-11-2004)


bromde P. om 11:54 AM (op 02-11-2004)


bromde P. om 03:00 AM (op 03-11-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)