huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De Buschauffeur"] [Huiswaarts] [volgende bral: "De Goden - de Wijn"]

10/25/2004: "Een boommens"


Roemer schuifelt niet naar het werk, het werk in de hoogste toren, maar juist van het werk weg. Hij gaat naar de arts. Dit is de bedrijfsarts van DeOnderneming. De arts is nieuw. Eerst was er een saaie piet aan wie je helemaal niets had. Nu is het beter, nu kun je dikwijls lachen. De arts heeft ogen van vuurkool. Er zijn niet veel mensen in het Platte Land die de echte vuurkool kunnen herkennen. Zij kennen louter het natte brandhout in de open haard en de briket die verstikkend rookt, verstinkend kookt, als de mensen hun vlees verbranden op een gezellig feest of ter ontspanning in de tuin. Roemer kent de vuurkool wel. Want hij maakt zelf de houtskool waarmee hij tekent. Dus weet hij dat de arts ogen heeft van vuurkool. Als hij dat zegt, kijkt ze vreemd op. Nee zeg, mensen zijn niet bang voor haar. Roemer is ook niet bang, maar hij vraagt het zich wel af.

De arts vertelt dat ze ook niet goed kan ontspannen. Wel in het oerwoud, daar kan ze zitten onder een boom. Het oerwoud zoemt, het oerwoud zingt. En daar zit zij. Niet de arts maar een godin van de jacht. De godin van de jacht op geluk. En dan ontspant ze. Hier in de Stad des Heeren kan dat natuurlijk niet. Maar ze zou wel willen leren ontspannen. Zo leert Roemer zijn les. Er zijn zeemensen, bergmensen en bosmensen. Roemer is een zeemens. Op het water heeft hij geen zorgen of verdriet. Roemer is een bergmens. Alleen in de bergen, het liefst in meters sneeuw, vallen de zorgen van hem af en scheppen ze lawines. Een skiër zeilt, een schaatser lauft ook lang. Desnoods kan Roemer ook wel leven in de woestijn of de savannen. Maar hij is geen bosmens. Tropisch hardhout roest weliswaar niet, maar in het oerwoud kan men niet zeilen. Dus Roemer heeft niks met bomen. Ze hinderen het zicht op de einder

Toen Roemer de spreekkamer van de bedrijfsarts voor het eerst betrad, wachtte hem een verrassing. De muren waren van aluminiumfolie. Het is iets nieuws; bij De Onderneming doet men aan flexibele kantoorinrichting. Het licht weerkaatst en doet pijn. Hoogst modern; de binnenhuisarchitect is vast blij en gelukkig met deze inrichting, deze kantoorinrichting. Hij heeft de mensen kunnen inblikken. Een gelukkige architect; een inrichting in plaats van een gesticht. Het kan vreemd lopen. Roemer mag de bedrijfsarts graag plagen. Steevast begroet hij haar met een welgemeend "Wat een gezellige kamer heb je toch. Je bent vast blij". Roemer heeft al aangeboden de zilverpapieren muren te slopen; hij is toch gek dus wat kan het voor kwaad. Ook heeft hij al schilderingen aangeboden, maar de bedrijfsarts mag niets van waarde aannemen. Dat lijkt Roemer geen probleem want alles wat hij maakt is waardeloos. Hij wil geen geld.

Vandaag is een bijzondere dag. De arts draagt een groot verdriet. Roemer spreekt hier niet over. Dat kan later altijd ook. Verdriet blijft immers. Er is altijd verdriet genoeg. Het is volgens Roemer beter om na te denken over de dingen waar we nu van kunnen genieten. En als dat niet gaat om de gevaren te duiden van de mensen met laarzen. De mensen die ons niet zien staan. Wij zijn wormen voor hen. Minder dan wormen. Een worm zouden zij de grond niet intrappen. De arts wil muziek gaan maken. Ze lijkt Roemer wel muzikaal en anders is er ook geen man over boord. De arts denkt aan een piano. Roemer ziet meer in een dwarsfluit. Het is een gezellig gesprek. De arts en Roemer zijn het erover eens dat een viool niet bij haar past. Zo leert Roemer weer een les. Laat dat verdriet maar rustig woeden. Troost hoef je pas te geven als de tranen komen, als het gelaat verzilt

Roemer loopt terug. De zon schijnt. Warm op het gelaat, het trottoir droogt op. De zolen herwinnen hun grip. Nog even en hij kan weer huppelen op zijn wondersloffen. Roemer is tevreden. Het juiste moment om het regenscherm te vergeten.


Reedsch...166 toevoegingen, reedsch

Ik vind het altijd erg behaaglijk in Roemer's wereld. Door zijn ogen kijken, maakt overal iets bijzonders van.

Dat was bij Bassie bijvoorbeeld weer heel anders.

bromde Hoof om 11:12 AM (op 25-10-2004)


Bij Bassie mocht je ook alleen maar naar de binnenkant van z'n oogjes kijken.

Ik heb dat nooit gedaan. Zie je het voor je? Die clown z'n ogen uitrukken en opensnijden om de binnenkant van z'n ogen te bekijken. En dat is dan een kinderprogramma.

bromde Lennard om 11:24 AM (op 25-10-2004)


Hoe is 't mogelijk, heer Hoof die zich schijnt thuis te voelen in een magisch realistische wereld. Roemer is een kwakzalver.

bromde Paul om 11:40 AM (op 25-10-2004)


Maandag 25 Oktober 2004

'Zieke grap van brallerige corpsballen'

Amsterdam - De politie heeft zaterdagavond in Amsterdam twee studenten uit Delft aangehouden die op een bruiloft een varken aan een bruidspaar hadden aangeboden en het dier vervolgens van de trap lieten vallen en op de Prinsengracht achterlieten. ,,Dierenmishandeling, een zieke grap van brallerige ballen,'' zegt Henk Fischer, beheerder van het historische kerk- en zalencomplex 'De Duif', waar het huwelijksfeest werd gevierd. Het 250 kilo wegende varken donderde gillend van de trap en raakte in een shock. Kinderen huilden en veel huwelijksgasten waren ontdaan, aldus Fischer. Het dier is uiteindelijk door tien man, onder wie brandweerlieden, in een dierenambulance getild. De president van het studentencorps vindt dat de studenten 'zorgvuldiger en zorgzamer' hadden moeten handelen.

Bron: www.rd.nl

bromde Kaas om 11:43 AM (op 25-10-2004)


Ja, Kaas? En gaan we daar nog wat mee doen?

bromde Kiers om 11:49 AM (op 25-10-2004)


Inderdaad, heer Kiers. Gaan wij daar nog wat aan doen, is de vraag. Ik bijvoorbeeld, ben ENORM tegen dit soort onfatsoenlijke omgangsvormen met varkens.

bromde Geert Wilders om 11:53 AM (op 25-10-2004)


Begint u alvast. Ik ga eerst even een broodje warm vlees halen...

bromde Kaas om 12:03 PM (op 25-10-2004)
Maandag 25 Oktober 2004

GESLAAGDE ACTIE VAN POLITICUS

BICATTERVEEN - De zedenpolitie heeft zaterdagavond in Bicatterveen een politicus uit Den Haag aangemoedigd die op een Islamitische bruiloft een varken aan een bruidspaar had aangeboden en het dier vervolgens van tafel liet meeeten. "Grootse naastenliefde, een geslaagde actie van een vooruitstrevend politicus," zegt Henk Krulstaart, beheerder van het historische kerk- en zalencomplex 'De Varkentjes', waar het huwelijksfeest werd gevierd. Het 250 kilo wegende varken zat keurig netjes met mes en vork etend aan tafel. Enkele huwelijksfeestvierders raakten buiten zinnen van plezier, kinderen huilden van geluk want veel huwelijksgasten hadden nog nooit een varken gezien, laat staan een keurig netjes etend varken, aldus Krulstaart. Na de maaltijd moest het dier uiteindelijk door tien obers en enkele brandweerlieden, in een dierenambulance worden getild. Het varken verontschuldigde zich met een gemompeld 'viel zwaar op de maag' en 'excuseert u mijn winderigheid'.

bromde Kiers om 12:13 PM (op 25-10-2004)


Keurig! Daar kunnen die Islamietjes nog wat van leren! Notoire varkenshaters. Alsof ze er zelf veel beter uitzien.

bromde Geert Wilders om 12:14 PM (op 25-10-2004)


Ik ben ook een bergmens. Lekker hoog, overzichtelijk. Mijn gedachten zijn ook veel meer geordend. Die van Roemer niet. Dat is één zootje in z'n hoofd.

bromde mack om 12:19 PM (op 25-10-2004)


Een varken? Dit is pas zielig:
PIETERBUREN (ANP) - Babyzeehond Hannes is in de nacht van vrijdag
op zaterdag gestolen uit de zeehondencrèche in Pieterburen. Dat
heeft de politie in Groningen maandag bevestigd.
Zeehondje Hannes ontsnapte begin september uit de Duitse
dierentuin Nordhorn en werd in Dalfsen in Nederland gevangen. De
zeehond kreeg onderdak bij de zeehondencrèche. De Duitse dierentuin
eiste het dier terug, maar de crèche wilde Hannes in het wild
uitzetten.
De diefstal is in overleg met de politie twee dagen stil
gehouden, omdat de daders zich volgens een woordvoerder mogelijk
zouden melden bij de crèche. Dat is tot nu toe niet gebeurd. Lenie
't Hart van het opvangcentrum is geschokt over de diefstal. ,,Het
is in 33 jaar nog nooit voorgekomen dat hier een zeehond is
gestolen.''
De politie acht het onwaarschijnlijk dat medewerkers van
Pieterburen zelf Hannes in vrijheid hebben gesteld. ,,Daar zijn op
dit moment geen directe aanwijzingen voor'', aldus de woordvoerder.
,,Het is het meest waarschijnlijk dat het dier is meegenomen door
iemand die het wilde vrijlaten.

PS. Ik ben een riviermens, maar wie kan dat iets schelen?

bromde jan om 12:28 PM (op 25-10-2004)


Ik droom graag. Alleen vind ik slapen zo'n tijdverspilling.

bromde Hoof om 12:34 PM (op 25-10-2004)


Eerste webloggers vieren lustrum met marathon

Uitgegeven: 25 oktober 2004 11:47

AMSTERDAM - Twee van de eerste webloggers van Nederland vieren het komend weekeinde hun lustrum met een 24-uurs-marathon. Van zaterdagmiddag tot zondagmiddag 12.00 uur posten Luna en Tine minstens elk uur een verhaal over hun besognes en laten ze zich een etmaal lang bekijken met hun webcam.

De 29-jarige vrouwen hebben special voor de gelegenheid een speciale internetpagina gemaakt waar ze tegelijkertijd te volgen zijn: www.weblogqueens.nl.

Luna en Tine behoorden vijf jaar geleden tot de eerste tien Nederlanders die een digitaal dagboek begonnen. Van dit groepje zijn voor zover ze weten alleen zij nog over. Dagelijks volgen tussen de vijfhonderd en duizend bezoekers trouw hun ervaringen.

"Ik was van nature al een enorme dagboekschrijfster. Het webloggen ligt daarvan in het verlengde", stelt Tine. "Het is deels exhibitionisme natuurlijk: de aandacht streelt je ego." Ze trekt zelf wel grenzen over wat ze meldt of niet meldt. Ook de camera gaat soms uit. "Mensen die mij alleen kennen via het net, kennen mij niet écht."

Tegelijk met het begin van de wintertijd begint komend weekeinde ook het weblogseizoen. "Tijdens lange, koude avonden lezen en schrijven mensen meer op internet", weet Tine. De twee vrouwen zijn tijdens hun marathonsessie continu aanspreekbaar via het chatprogramma MSN.

bromde klaarsz om 12:55 PM (op 25-10-2004)


da's pas zielig...

bromde klaarsz om 12:57 PM (op 25-10-2004)


Wel leuk voor Kiers, om z'n reaguurdersdriften kwijt te kunnen.

bromde Lennard om 01:04 PM (op 25-10-2004)


'Het weblog-seizoen'

Mijn god.

bromde Dick T. om 01:14 PM (op 25-10-2004)


Ik heb vanmorgen gelijk eens gekeken of een comment van mijn hand inmiddels blijft staan.

bromde Hoof om 01:24 PM (op 25-10-2004)


"Heee Luna, ken je mij nog?"

en dan met je vreselijk stinkende lid zwaaien.

bromde Kiers om 01:32 PM (op 25-10-2004)


't is voor die mensen al moeilijk genoeg om 's zomers buiten de deur te komen, laat staan 's winters wanneer het ook nog eens koud is. Ja, en dan moet je ook wat hè.

bromde Klaarsz om 01:32 PM (op 25-10-2004)


begrijp Roemer niet, hij denkt op de verkeerde plekken aan de juiste dingen. Staat ie buiten, net weg van de gezellige arts en denkt er dan pas aan het regenscherm te vergeten. Hij had uiteraard met zo'n vers bevuild vies ding in ene hand gekneld op een vrolijke huppel buiten motte komen strompelen, afgemat, blij en dankbaar dattie het leven er niet bij ingeschoten is. Slappe zaak , zo.

bromde novecento om 01:56 PM (op 25-10-2004)


* ruikt verschrikt aan zijn lid *

Is het zó erg?

bromde Hoof om 03:06 PM (op 25-10-2004)


Ja.

bromde Dreknek om 03:46 PM (op 25-10-2004)


Ik vind die Luna veel te zonnig voor een maanisch type

bromde deprosof om 04:28 PM (op 25-10-2004)


* zoekt staalborstel *

bromde Hoof om 04:39 PM (op 25-10-2004)


Een kroegmens, kan dat trouwens ook?

Of valt dat onder de 'types'-categorie?

bromde Klaarsz om 04:56 PM (op 25-10-2004)


*heeft pleurishumeur*

*is uit veld geslagen*

*is genaaid*

bromde Eduardo om 05:13 PM (op 25-10-2004)


*moest het even kwijt*

Over een tijdje ben ik weer "normaal"

*frottel*

bromde Eduardo om 05:14 PM (op 25-10-2004)


Ik persoonlijk ben dól op gezelligheid.
En lekker eten.
En leuke dingen doen.

Schijnt nauwelijks voor te komen.

bromde Marnix om 05:26 PM (op 25-10-2004)


Donkerblauwe kadett kenteken ZG-34-KT

Als ik hem tegenkom, rij ik 'm klem. Ik ben goed in achtervolgingen.

bromde mack om 05:33 PM (op 25-10-2004)


Met alle soaps op tv zou je bijna denken dat Marnix gelijk heeft en dat iedereen houdt van platvloerse humor door continue kankerend dom volk dat met zichzelf in echtscheiding ligt over triviale pietluttigheden.

En is het u ook opgevallen dat als zo'n hysterisch mens, omhoog kijkend naar Hem, altijd wild met de ogen slingert? Zoekend tussen de uithoeken van Zijn linker- en rechteroog probeert zij houvast te vinden in haar opgefokte kleine wereldje. En dat alleen maar om soaps herkenbaar te houden voor chickenbrainers.

*krabt op hoofd vol kennis over soaps*

Heb ik ook alleen maar van horen zeggen.

bromde Kiers om 05:38 PM (op 25-10-2004)


Okay, Mack, jij rijdt hem klem en ik doe de rest.

Dat klemrijden kan ik aan jou wel overlaten,

qua CommandoBoekHoudTraining.

Het CBHT, niet weg te cijferen!

bromde Eduardo om 05:59 PM (op 25-10-2004)


Sorry, Ridder Kiers von Sprietschenstein,
dat ik er even tussendoor kwam.

By the way, zullen wij vrijdagmiddag aanstaande Uw verjaardag nog eens dunnetjes overdoen?

bromde Eduardo om 06:04 PM (op 25-10-2004)
VARKENS EISEN ONTVOERING AEL-LEIDER ABOU JAHJAH OP

Uitgegeven: 25 oktober 2004 16:48
Laatst gewijzigd: 25 oktober 2004 17:26

BICATTERVEEN - Een kudde hongerige varkens uit Nederland en Vlaanderen heeft de ontvoering, het villen, marineren en het opeten van AEL-leider Abou Jahjah op zijn geweten. Een woordvoerder van de groep, die zich 'Abou Jahjah Gefileerd & Gepaneerd' noemt, heeft dat maandagmiddag telefonisch aan de AEL in Bicatterveen doorgegeven.

De extreem achterlijke Abou Jahjah werd in de nacht van vrijdag op zaterdag weggelokt uit zijn huis in de Brusselse gemeente Schaarbeek. De groep hongerige varkens heeft de hond Abou Jahjah bij daglicht levend gevild en gemarineerd in zout water, aldus de summiere mededelingen van de varkens aan de AEL.

INFORMATIE

Volgens een woordvoerster van de AEL wisten de varkens informatie over Abou Jahjah te verschaffen die alleen bij de daders bekend kon zijn. De varkens hebben gewacht met de bekendmaking van de bereiding en het opeten om te voorkomen dat er naar Abou Jahjah gezocht zou gaan worden.

UITZETTEN

Abou Jahjah ontsnapte een tijd geleden uit Berbergebied in Noordoost Marokko. Vorige week werd Abou Jahjah gevangen in de gemeente Schaarbeek. Hij werd ter consumptie aangeboden en ondergebracht bij een Chinese hondencrèche in Bicatterveen. Een Marokkaanse dierentuin eiste Abou Jahjah terug, maar de Chinese hondencrèche wilde Abou Jahjah feestelijk gevild en gemarineerd stoven.

VIRUSSEN

Een hond die vanuit de Berberbergen in het Westen terechtkomt, kan een gevaar zijn voor aanwezige populatie. Volgens hondenkenner Chi Nees van het hondencentrum 'De gespleten Teeltbal' in Bicatterveen kan een hond een virus in zijn hersens bij zich dragen die hij in een dierentuin heeft opgelopen.

De Westerse goegemeente is niet bestand tegen deze vreemde virussen. "In Nederland en andere Westerse landen is dan ook afgesproken dat ontsnapte honden uit Berberbergen niet geduld kunnen worden. Levend villen, met zout marineren en stoven is de enige oplossing voor het overigens uitermate smakelijke vlees. Een delicatesse voor de durfals onder ons." Overigens maakt Chi Nees zich geen zorgen om de gevilde en gemarineerde Abou Jahjah. "Jonge berbers maken veel herrie tijdens de slacht, maar zijn erg smakelijk."

bromde Kiers om 06:37 PM (op 25-10-2004)


Chauf? Heb je ook 'We're on a road to knowhere?' ... Hein Kiers? Kiers Heinen?

Roemer beste Roemer, ik begrijp je obsessie met vluchten van allerhande echt werk in 'mooie zinnen', maar 1 complete alinea over zuurkoologen is toch echt te lang hoor. En niet te zake doend. Na 1 keertje Roemen weten we het echt wel. we, de lezer, zijn niet dom. Mooischrijverij is voor wijven als margriet de moor, man! Eerst roze, dan rood, dan paars en kloppend. Dan wit. Maar daar doen wij toch niet aan? Zeg toch gewoon paraplui...

bromde grtssjjyrja om 07:35 PM (op 25-10-2004)


Kraak hem niet zo af, Ik ben dol op Roemer's stijl! Bromde Cyndi Lauper

bromde grtsnsrs om 07:41 PM (op 25-10-2004)


Voordeel, heer grtszznnatschsjj, is dat u gek bent. Dat zou een stuk vaker moeten voorkomen. Probleem dan weer, wordt dat uw gekte norm zou zijn en burgermans moraal dus gekte. Gekker moet het niet worden.

bromde de dokter om 07:53 PM (op 25-10-2004)


Ik ben hier de enige die normaal is. Jullie zijn allemaal gek. En ik niet.

Zo.

bromde Lennard om 08:33 PM (op 25-10-2004)


Wat doe je hier dan, huh?

bromde Marnix om 08:48 PM (op 25-10-2004)


Lachen. Om jullie.

Hahahahaha.

bromde Lennard om 09:25 PM (op 25-10-2004)


En dan ga ik nu weer Startrek kijken.

bromde Lennard om 09:33 PM (op 25-10-2004)


Ah, oké. Startrek. Da's inderdaad televisie voor normale mensen.

*giechelt in zijn vuistje*

bromde Marnix om 10:10 PM (op 25-10-2004)


Startrek? Nee, geef mij maar de muziek van Rex Gildo.

*Stopt vuistje in zijn giechel*

bromde Dick T. om 10:18 PM (op 25-10-2004)


*stompt iemand voor giechel*

Hastjééé...

...ik ben toch in de mood!

bromde Eduardo om 10:51 PM (op 25-10-2004)


Een kritische noot. Aan het adres van Grrrits.

Grrrits, R.E.S.P.E.C.T. man, maar je adviezen aan medeauteurs alhier zijn over het algemeen ENORM misplaatst. Míjn advies luidt: laat ze lekker achterwege. Ja?

bromde Paul om 11:42 PM (op 25-10-2004)


(Dag moppeteessie!)

bromde (P.) om 11:45 PM (op 25-10-2004)


Paul, ik begon mij zorgen te maken. Niet om mijn onverminderderde drankgebruik want het is maandag en ik drink Vodka niks klotetering on the fucking neukende rotsen maar GODVERDOMME kankertje straight ijskoud from the fridge, maar om jouw afwezigheid. Waar WAS je nou, man? Goddank, je bent er nog en bovendien in staat Grrrits een weerwoord te geven. Nou ja, laat ik jullie als taaltitanen even jullie gang gaan, geef ik mijn harige minderjarige bouvierbuurteefje een vette douw van heb ik jou daar.

*trekt scrotum uit de broek en klimt over de heg met de buren*

Woooodan?! Ik heb een lekker bakje yoghurt voor jouououou...

bromde Kiers om 11:56 PM (op 25-10-2004)


Wat een naam moppeteessie.
Is dat Limburgs.

bromde Ingeborg om 01:33 AM (op 26-10-2004)


Tilburgs

bromde Ingeborg om 01:34 AM (op 26-10-2004)


Tukkertje, tuk ze. x

bromde P. om 02:16 AM (op 26-10-2004)


bromde Paul om 05:30 AM (op 26-10-2004)


Vind wel dat die Paul zeer lenig is.

bromde nt om 06:36 AM (op 26-10-2004)


Haha, nd.

bromde P. om 06:39 AM (op 26-10-2004)


Ik heb geen idee wie Grrrits is, maar als Kiers zegt dat hij de grote Grrrts is dan is dat zo. En dan is het niet gepast om daar tegenin te gaan!

bromde mack om 08:57 AM (op 26-10-2004)


Grrrits=grtssjjyrja=De Grote Grrrts=grtsnsrs=enz. en die kom je liever niet in een donkere steeg tegen als hij een verhaal voorleest.

bromde Kiers om 09:07 AM (op 26-10-2004)


Ik heb ook eens een muzikale arts gekend. Althans, dat dacht ik toentertijd. Tijdens een onderzoek van mijn dikke darm bleek het instrument dat altijd in een hoek van de spreekkamer stond helemaal geen tuba te zijn.
Het onderzoek zelf bleek overigens zo heilzaam dat ik daarna meteen geen last meer had van darm-spasmen.

bromde Luldebehanger om 09:09 AM (op 26-10-2004)


VIP-spotting:

10de op bezoek bij Bicat! Ter orientatie waarschijnlijk in voorbereiding op de marathon. Hoof, kom snel naar Luna. Daar gaat een neger optreden.

bromde Kiers om 09:23 AM (op 26-10-2004)


Ik zag Luna hier net ook staan...
Het lijkt godverredomme wel een samenzwering!!!

bromde Hoof om 09:43 AM (op 26-10-2004)


Dat meiske van Paul kan ook zo haar eigen kopje weer volpissen, zie ik zo voor me.

bromde Dick T. om 09:49 AM (op 26-10-2004)


Het is even zoeken, maar dan heb je zo een escortneger gevonden.

bromde Hoof, de kadett-blanke om 09:58 AM (op 26-10-2004)


* valt uitgeput neer *

Sjezes. Moet ik vandaag DE HELE DAG zelf koffie halen.
En ik bén nou eenmaal m'n eigen koffieapparaat gewend.

* snijdt dunne strookjes lichtbruin linoleum *

Ja. Ik kan vandaag doen wat ik wil. Immers.

bromde Hoof om 10:22 AM (op 26-10-2004)
LUNA EN 10DE OP WEBLOG: BICAT-LEGER PARAAT IN REAGEERDINGES

Uitgegeven: 26 oktober 2004 07:25

BICATTERVEEN - Bicatterveense reageereenheden zijn dinsdagochtend in opperste staat van paraatheid gebracht nadat een Luna in de reageerdingesen was ontdekt. Volgens Baron Bicat wordt onderzocht of er sprake is van een mogelijke infiltratie vanuit Maanisch.com. Geen onwaarschijnlijkheid met de 24uurs weblog marathon op handen.

Volgens het niveau van paraatheid moeten de Bicatterveense reageereenheden rekening houden met een invasie van gewapende Lunatics of 10de geheim agenten vanuit het communistische buurweblog.

De Luna in de reageerdingesen zat in een prikkeldraad versperring bij Bicatterveen-Zuid, 62 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bicatterveen en is dinsdagochtend ontdekt. In de omgeving voeren Bicatterveense reageereenheden controles uit op de belangrijkste wegen naar Bicatterveen. Ook zijn reservisten snel op te roepen, aldus Baron Bicat.

OORLOG

De beide weblogs zijn formeel nog steeds met elkaar in oorlog, omdat er na het Bicatse Offensief (sept 2003 - nov 2003) nooit een vredesverdrag is getekend. Maanisch.com zorgt bovendien internationaal voor onrust met de promotie voor haar marathon weblog plannen met een strippende escort neger.

De Tukkerse minister Hoof van Buitenboordse Zaken is op weg naar Luna om overleg te voeren over een aanstaande stripact met een escortneger. Hoof herhaalde dat Bicat.net werkt aan een volgzaam en zaadloos optreden. Hoof reist door het gebied om de weblogs van Luna en 10de achter zich te krijgen voor een oplossing van het conflict met Bicat.net.

bromde Kiers om 10:24 AM (op 26-10-2004)


Ik zie dat er weer vriendschappelijke betrekkingen ontstaan tussen Luna en bepaalde bicat mannen. Nu is tiende alweer op bezoek.

Ik wordt er een beetje onrustig van.

Kiers, ga je echt strippen voor de webcam van Luna?

bromde Lennard om 10:26 AM (op 26-10-2004)


Ik zeg: allemaal een nekschot.

bromde Dick T. om 10:26 AM (op 26-10-2004)


*rent naar webcamwinkel voor extra groot model*

bromde Kiers om 10:30 AM (op 26-10-2004)

4x Chantall. 1x Luna.

bromde Paul om 10:40 AM (op 26-10-2004)


Goedemorgen,

Ik heb hier een extra voordelige aanbieding voor 15,95 per maand. En deze ken je dus heel makkelijk zelf aansluiten. Deze heeft een gratis lens erbij.
Of deze, die neemp ook in het donker op.

Ik zie jou twijfelen!

Zeg ut maar?

bromde de webcamverkoper om 10:46 AM (op 26-10-2004)


*rent snel weer verder*

bromde Kiers om 10:51 AM (op 26-10-2004)


*salueert*

Present!

bromde Eduardo om 11:25 AM (op 26-10-2004)


*graaft lopend*Zo! Dat moet voldoende zijn, dunkt me.

bromde Eduardo om 11:30 AM (op 26-10-2004)


Ah, oud Pruisische laufgraben. Mooi

bromde Dick T. om 11:38 AM (op 26-10-2004)


Waar is dat? Kasteel Bicat?

bromde P. om 11:41 AM (op 26-10-2004)


IK HEET 10e!

bromde 10e om 11:45 AM (op 26-10-2004)


Jaja. Tine moet het zijn. Maar als ik 10e zie dan klinkt dat als Tiende.

bromde Lennard om 12:10 PM (op 26-10-2004)


Ja, want het is ook Martiende Bijl.

bromde P. om 12:14 PM (op 26-10-2004)


Jongens, ik heb van 2 tot 4 wakker gelegen omdat er een kweuzel op m'n dak zat dus kunnen we de comments vandaag begrijpelijk voor iedereen houden?

bromde mack om 12:20 PM (op 26-10-2004)


Nee Paul, dat niet. Maar stel, je gaat bowlen en je wint, of je wint net niet. Dan ben je 1e of 2e geworden. Nou, dat is dan toch echt eerste of tweede en niet eene of tweee.

Dus.

bromde Lennard om 12:21 PM (op 26-10-2004)


Eene, tweeje, hoppakeeje...

*plons*

bromde Eduardo om 12:34 PM (op 26-10-2004)


Ik ben altijd slecht in boekhouden geweest. Dat kregen we wel eens, op de HBS, van conrector Esser (HBEsser). Die begon elke les door met grote letters het woord BALANS op het bord te kalken. Daarna konden we doen waar we zin in hadden.

Dus.

bromde P. om 12:34 PM (op 26-10-2004)


Van jij die bal, Ans?

bromde Hoof om 12:37 PM (op 26-10-2004)


Zie. Daar gebeurt het. Terwijl Mack en ik altijd ons best doen om maar niet over boekhouden te beginnen, omdat jullie dat toch niet snapp.. eh, zo heel erg interessant vinden. En dan begint Paul er weer over.

bromde Lennard om 12:38 PM (op 26-10-2004)


Boekhouden is een edele kunst Paul.

Met de cijfers bepaal je het humeur van de aandeelhouders. De kunst is om met de cijfers het midden te houden tussen de werkelijkheid en het opgewekte karakter van de aandeelhouders.
Als boekhouder ben je ook de belangrijkste man van een bedrijf.
Dat weet verder niemand, en dat is ook niet erg want als boekhouder verzamel je geen schatten op aarde.
Het weten dat het zo is, is voor de boekhouder het belangrijkste.

Als de boekhouder slechte zin heeft, heeft een dag later het hele bedrijf slechte zin. En heeft de boekhouder goede zin, dan heeft dat z'n positieve uitstraling naar het hele bedrijf.

Tot zover les 1 van de boekhoudcommandotraining.

bromde mack om 12:40 PM (op 26-10-2004)


Haha Hoof, een schrijffoutje.

Van jou die bal, Ans?

bromde Lennard om 12:41 PM (op 26-10-2004)


Tja.

bromde Paul om 12:51 PM (op 26-10-2004)


Heeee...dat ben ik?

bromde mack om 12:53 PM (op 26-10-2004)


En soms heb je twee dagen nodig om een beetje te begrijpen waar het eigenlijk over zou kunnen gaan. Om vervolgens de rest van de maand druk te zijn met puin ruimen.

bromde Lennard om 12:56 PM (op 26-10-2004)


*Is idle*

bromde Dick T. om 02:18 PM (op 26-10-2004)


* plaatst MSN conversatie met Paul niet *

Zo goed?

bromde Lennard om 02:21 PM (op 26-10-2004)


Uitmúntend zelfs.

bromde P. om 02:46 PM (op 26-10-2004)


Hallo, ik was even bezig met mijn scriptie 'Wordt er zaad verspild in het Vaticaan?'.

Een eerste concept vindt u binnenkort op het welbekende medium.

bromde bicat om 03:03 PM (op 26-10-2004)


Niks foutje. Er is door een computerstoring waar ik niks aan kon doen een letter weggevallen. Voor de liefhebbers alsnog de WERELDVONDST:

Vang jij die bal, Ans?

bromde Hoof om 03:03 PM (op 26-10-2004)


Ik heb mijn handen vol, daan.

bromde Ans om 03:08 PM (op 26-10-2004)


Baron Bicat, wij verklaren ons inzake de door u genoemde werkzaamheden fel anticoncept!

bromde College van Kardinalen, Rome om 03:10 PM (op 26-10-2004)


Hé Hoof, half bier!

bromde Eduardo om 03:31 PM (op 26-10-2004)


Geweest.

bromde Eduardo om 03:32 PM (op 26-10-2004)


Het schijnt, maar pin me daar niet op vast, dat men zich in dat Vaticaan hé-lé-maal het schompes neukt.
Maar, dat moet gezegd worden, het resulterende zaad wordt allemaal opgevangen. In de schoot van een maagd. Naar het schijnt.

En dan het wonder: ZONDER VLEKKEN TE MAKEN!!! Is dat knap of wat?

* krabt aan korstje *

Van een brood.

bromde Hoof om 03:33 PM (op 26-10-2004)


Balans! Ik heb um!

bromde Dick T. om 03:33 PM (op 26-10-2004)


Ja. Het lijkt me een mooie dinsdag voor een 4tje.

Dommelsch-dinsdag dan. Noodgedwongen. En ik ga écht niet zitten wachten.

bromde Hoof om 03:41 PM (op 26-10-2004)


Geniet het,

qua Dommelsch.

*ontkurk*

bromde Eduardo om 03:49 PM (op 26-10-2004)


Salut aux nos amis belges.

bromde Manneken P. om 03:49 PM (op 26-10-2004)


*plast*

Pfoehéé...

bromde Eduardo om 03:52 PM (op 26-10-2004)


Het komt nog zo ver hier dat ik verhaaltje moet schrijven.
Dat zou pas armoe troef zijn.
Dames en heren grijp uw pen voordat ik het doe.

bromde Ingeborg om 04:06 PM (op 26-10-2004)


depenismachtigerdanhetzwaard

bromde stillige om 04:15 PM (op 26-10-2004)


Niemand die u tegenhoudt, Ingeborg.
Ik heb er nog enkele liggen, maar de voorraad noopt tot een ander ritme.

Vermaakt u zich ondertussen met de commentaren?

bromde de verhalenplank om 04:15 PM (op 26-10-2004)


Het koude staal in mijn warme nek,

Gilette Mach 3, is waarlijk te gék!

*komt niet verder*

Grrrrrzzzzzrrraaaaatdiekiedee, waar ben je?

bromde Eduardo om 04:17 PM (op 26-10-2004)


Lekker trappen op die kakkerlak.

bromde Ingeborg om 04:26 PM (op 26-10-2004)


Die kakkerlak was zingende Balkenende maar lukt niet.

bromde Ingeborg om 04:31 PM (op 26-10-2004)


2 Regels lukt mij ook nog Eduardo.
Daarna complete chaos vrees ik.
Maar hebben jullie wel wat te lachen.
Misschien moet ik het dus maar doen.

bromde Ingeborg om 04:35 PM (op 26-10-2004)


Dick T., nu u zo kwistig met uw emailadres loopt te leuren, ontvangt u ook emails? En wat staat daar dan in, zoal?

bromde Kiers om 04:36 PM (op 26-10-2004)


Verhalenplank ik vermaak me hier altijd alleen weekend was slapjes.

bromde Ingeborg om 04:41 PM (op 26-10-2004)


Oh ja, verhip! Helemaal vergeten Dick te mailen.

bromde Eduardo om 04:50 PM (op 26-10-2004)


Het koude staal in mijn warme nek,

Gilette Mach 3, is waarlijk te gék!

*gaat verder naar beneden*

*sprietscht in bek*

Hoppa,

vier regels!

bromde Eduardo om 04:53 PM (op 26-10-2004)


Ik krijg dus helemaal NIKS, en heet leek me zo gezellig.

bromde Dick T. om 05:01 PM (op 26-10-2004)


Mij eigenlijk ook, Dick.

bromde Eduardo om 05:04 PM (op 26-10-2004)


Wat een draaikont.

bromde Ingeborg om 05:12 PM (op 26-10-2004)


Nou jaaa, zeg, blóót op bicat.net!

*bril beslaat*

bromde Paul om 05:16 PM (op 26-10-2004)


Zo balanceren op je tenen is hele kunst.

bromde Ingeborg om 05:20 PM (op 26-10-2004)


Nou, de eerste mailens stromen binnen hoor. Gezellig!

bromde Dick T. om 05:26 PM (op 26-10-2004)


Vertel! Vertel! Vertel! Vertel! Vertel! Vertel! Vertel! Vertel! Vertel! Vertel!

bromde Kiers om 05:30 PM (op 26-10-2004)


Wat zeg je Bert

bromde Dick T. om 05:34 PM (op 26-10-2004)


Bert Kiers, het fluffy-suffige Sesamstraat figuur.

bromde Kiers om 05:40 PM (op 26-10-2004)


Oeps, was net mijn mail adres vergeten.

bromde Dick T. om 05:41 PM (op 26-10-2004)


Dick T., het fluffy-suffige internet figuur.

bromde Kiers om 05:54 PM (op 26-10-2004)


Doe ik niet aan mee, hoor. Dat mailadressen weggeven. Voor je het weet heb je contact met mensen.

bromde Marnix om 05:55 PM (op 26-10-2004)


Of je staat ineens in de mailadressenverzameling van Paul.

bromde Adriana om 05:58 PM (op 26-10-2004)


Huuuu....

bromde Marnix om 06:18 PM (op 26-10-2004)


Wil iemand mijn verzameling Rijnreisjes-folders zien?

bromde Kiers om 07:04 PM (op 26-10-2004)


Ik heb het altijd al gedacht:

Luna is the first young adult novel written about a transsexual teen. Luna/Liam is a girl that was born in a boy's body. The only one who knows the truth is Regan, Luna/Liam's younger sister.

This book is so important because it is the first of its kind. I never really knew that much about transgender people before, and although I am a huge supporter of GLBT people, I did not understand transgenders, and I was uncomfortable about the subject. This book showed me that Liam/Luna was just as normal as any other person...

LUNA AND A FRIEND

bromde grtsdhettj om 07:49 PM (op 26-10-2004)


Als je er toevallig nog een hebt liggen van april 1944...

bromde catchoftheday om 07:50 PM (op 26-10-2004)


Heee, is dat Paul de Leeuw daar links naast Luna op de foto?

bromde catchoftheday om 07:53 PM (op 26-10-2004)


Ik ben anders geweldig trots op mijn Lunatic, het geeft me een foxy gevoel, kinda being part of the scene, you know? (Chantall is my webqueen!)

bromde Paul om 08:24 PM (op 26-10-2004)


En wie is er godnakendekutkloten weer op width=400 gaan zitten?!

bromde P. om 08:27 PM (op 26-10-2004)


Ik vind 'godnakendekutkloten' toch wel de beste uiting van onvrede van deze maand.

Deze mag zich dan ook onmiddellijk onderdeel van mijn vocabulaire weten.

Ik heb vandaag nog geen druppel alcohol gedronken. Al met al. Moest ik zo toch maar even een bokplop aan wagen. Het is immer volop herfst.

bromde Hoof om 08:55 PM (op 26-10-2004)


*knikt instemmend*

bromde Kiers om 09:00 PM (op 26-10-2004)


Dat is grappig. Ik kom hier juist best wel vaak kijken en ik wist dus best dat iedereen hier elkaar is, dus Baron Bicat bijv. ook meneer Dreknek (of die nou juist weer niet?). Nou, leuk dat ik hier ook eens mag komen reageren hoor!

Veel groetjes van mij,

bromde Joost Brummelkamp om 09:07 PM (op 26-10-2004)


mmmm, een bokje. Goed idee.

bromde Dick T. om 09:08 PM (op 26-10-2004)Ook MP JP schreef over De Onderneming. Een mooi en verantwoord thema Roemer, qua thema

bromde ome peet om 10:05 PM (op 26-10-2004)En De Geus ook al, een mooi en sociaal verantwoord thema Roemer, qua thema dan

bromde Ome Peet om 10:07 PM (op 26-10-2004)


Hè? Ome Peet is toch Peeter Burgeik is toch Roemer enzovoort? Waarom stel ik na al die tijd nog zulke vragen hier?

Deze vraag is zeer serieus en zelfs persoonlijk, dus schrik niet, Marnix: Hoe gaat 't met je gekneusde rib?

bromde Paul om 10:20 PM (op 26-10-2004)


Goed hoor, bedankt voor het vragen.

bromde Hoof om 10:25 PM (op 26-10-2004)


O. Kut. Verkeerde naam.

bromde Hoof om 10:26 PM (op 26-10-2004)


Heer Hooph...

bromde P. om 10:27 PM (op 26-10-2004)


Ik schrik hier wel van dat iedereen iemand anders is en dezelfde. Is dat overal zo. Maar Paul, die is toch wel uniek?

bromde Stillige om 10:28 PM (op 26-10-2004)


Paul = deprosof

bromde hooph om 10:29 PM (op 26-10-2004)


Nee, want deprosof heeft een mooie, eigen site. Ik ook wel, maar niet zo diep-filosofisch. Meer lichtvoetig is die van mij.

bromde P. om 10:34 PM (op 26-10-2004)


Eh. Ik dacht dat Peeter deprosof was.
Maar ja. Wie ben ik.

(goeie vraag, Freek)

bromde Hoof om 10:44 PM (op 26-10-2004)


'Het gaat erom het raadsel te vergroten.' Dank u wel, Harry Mulisch.

bromde P. om 10:48 PM (op 26-10-2004)


Goed hoor, Paul. Dank voor de interesse.

Ik sta alweer geruime tijd indrukwekkend te wezen bij De Geknaste Kruyper. Aan de deur. Dus dat zegt genoeg, lijkt me zo.

Schenk ik mezelf nu een royale Passoa Jus Light in.

bromde Marnix om 10:59 PM (op 26-10-2004)


Hoof, wat gaan we eigenlijk doen met november?

bromde Marnix om 11:10 PM (op 26-10-2004)


Wat dacht je van een schizofreen project?

bromde Marnix om 11:11 PM (op 26-10-2004)


Een schifofreen is nooit alleen.

Toch?

Ja hoor.

bromde catchoftheday om 11:19 PM (op 26-10-2004)


November. November.

* associeert bijzonder boeiend in het wilde weg *

November. November.
Een maand van niks. Historisch gezien de eerste om gewoon weg te laten uit het jaar (bijkomend voordeel: het is eerder lente).

Nou. How about iedere dag een andere. Dan.
De een nog nietszeggender dan de andere. Kost een avondje, maar ieder 15 moet toch lukken?

"Remembernovember"

http://www.cops.nl/Kop6.jpg

bromde Hoof om 12:10 AM (op 27-10-2004)


Deze foto origineert van www.clipart.com, gezocht op 'grey' en een beetje aangepast. Qua kleur en scherptediepte. Niks ergs.

bromde Hoof om 12:12 AM (op 27-10-2004)


Kop6 staat genoteerd!

*ontlaadt op een vlucht regenwulpen*

Jakkes, heel dat boek onder verloren nageslacht.

bromde bicat om 01:33 AM (op 27-10-2004)


Heel actueel hoor, zo met de herkeuring en al. Ben benieuwd of hij afgekeurd gaat worden ..

bromde CiNNeR om 02:04 AM (op 27-10-2004)


Bicat.net heeft een eigen koerier. Die elke morgen rond zessen 's werelds headlines naar het Bicatbestuur brommert. Kijk Jasper met z'n slaaphoofd es verlekkerd naar het koffiemachien koekeloeren, alvorens op pad te gaan?

bromde Paul om 06:40 AM (op 27-10-2004)


Goeiemórgen, deprosof. Hoe is ie?

bromde P. om 07:28 AM (op 27-10-2004)


Eindelijk weekend

bromde Deprosof om 07:38 AM (op 27-10-2004)


Heeren van de Header. Inspiratie. Dit is soms een probleem. Misschien helpt Angst en Walging in de VS. De american dream. Het is er weer tijd voor.

bromde Ome peet om 07:42 AM (op 27-10-2004)


'Well, thank ye, uncle Pete.'

bromde The Kerry Team om 08:21 AM (op 27-10-2004)


"In een wereld waar ruimte, olie en water schaarser worden, zullen we eerder polarisatie van belangen en filosofien te zien krijgen dan verzoening. Een extreem naieve, orthodox preuts puriteinse en uiterst hypocriete samenleving als de christelijk Amerikaanse kan niet anders dan botsen met de volslagen macho-achterlijke patriarchale incompetentie van de Islam".

En dan hoor ik gisteren óók nog eens dat we nog voor zeker tientallen jaren brandstof hebben.

TIENTALLEN??!! Dat klinkt niet alsof we nog eeuwen vooruit kunnen. Dat klinkt niet alsof mijn kinderen nog automobiel rijdend op hun pensioen afgaan, zeg ruim 70 jaar van hier.

En de dag moet nog beginnen.

bromde Kiers om 08:40 AM (op 27-10-2004)


Anders moet je eens iets van Lomborg lezen. Zo lang er fossiele brandstoffen zijn, is er gerapporteerd dat er nog X tiental jaar genoeg is. Die X is nu groter dan ooit, dus op zich schuift het steeds mee.

Maar u kunt er van op aan dat de grote oliemaatschappijen hard aan alternatieven werken, zodat je kinderen straks lekker lijnolie tanken. Of waterstof.

Huh? Wat! Kinderen? Ben u daar mee bezig?

novemberbicat quamerika:
http://www.cops.nl/kop6b.jpg

bromde Hoof om 08:46 AM (op 27-10-2004)


Lijnolie tanken? Daar bak ik mijn frietjes in. Ik geloof alleen in benzine. En ik geloof zelfs zoveel in benzine dat ik het liefst naar mijn supermarkt ga in de auto.

*scruntch*

Heftig ontbijt trouwens. Ik heb even teveel kreeft genomen. Dat valt zwaar na 13 pancakes met maple syrup.

*BOERR*

HAHAHAHAA!! Wat lees ik hier? Honger? Dat geloof ik dus niet. Het moet de week van de conspiracies zijn.

bromde Kiers om 09:30 AM (op 27-10-2004)


Benzine is mijn middelste naam. Maar ik gebruik hem nooit omdat het zo gek staat, Hobenzineof. En het leest ook niet lekker.

bromde Hoof om 11:17 AM (op 27-10-2004)


'Wanna smell yer own ass, Hoof?'

Fuckin' Stupid joke.

bromde Vin Diesel om 11:24 AM (op 27-10-2004)


uit de categorie 'hu, je zal maar ofderafgeefteenheleboelst als middelste naam hebben.'

*inspireert nog even door*

tenenkaas kan ook in de friet

bromde Sperms de noorderling om 08:22 PM (op 27-10-2004)


schoon zo'n einde aan een discissie
jammer dat het dan meteen weer een begin is

moeizaam

bromde deprosof om 09:39 PM (op 28-10-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)