huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De Bodybuilder"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Michiel"]

09/20/2004: "Dans alsof niemand kijkt"


Dans alsof niemand kijkt,
Zing alsof niemand luistert,
Leef alsof het de hemel op aarde is!

Ze had de woorden al zo vaak gelezen en ze kreeg er maar geen vat op. Verstandelijk dan, want ze kon ze wel voelen. Heel intens. Maar voelen alleen was niet genoeg. Niet in deze wereld, die geregeerd werd door een ver doorgevoerde verafgoding van de logos waar de gekte van de dag blind maakte voor ware schoonheid. Waar mensen alleen konden functioneren wanneer hun soortgenoten zich veilig verschansten in zelfverzonnen hokjes. De apenpakkenmaatschappij waar anders zijn en vrijheid begrippen waren die alleen in boeken voorkwamen. De werkelijk vrijen werden opgesloten en de waarlijk gekken doolden rond. Met holle ogen en lege blikken vulden ze het straatbeeld, de kantoren en klinieken. Gretig zoekend naar slachtoffers om leeg te zuigen en de verkreukelde verpakkingen voor dood achter te laten. Geweten was een vergeten goed.

Ze wist dat de hele wereld gek was en zij niet. Ze zouden haar nooit begrijpen, zoals ze dat nog nooit gedaan hadden. Vroeger vond ze dat erg. Wilde ze ergens bijhoren en probeerde ze mee te gaan in de waan van de dag. Maar waarom? Al die tijd had ze gevangen gezeten in het web dat Chronos en Mammon voor haar gesponnen hadden. Muurvast. Een knoop had zich gevormd in haar maag, ze snakte naar adem en ze voelde dat ze op een dag die knoop zou moeten doorhakken. Intuïtief wist ze dat dit haar enige kans op leven was.

Als in een waas zag ze zichzelf in de voltooid tegenwoordige tijd die haar gebracht had wie ze nu was. De vernederingen, de gemene steken onder water in gezelschap, de pijnscheuten van de zoveelste vuistslag die als een moker op haar neerkwam. Gevoelloos gebeukt. Ze hield niet meer van zichzelf want wat was het nut? Keer op keer was haar duidelijk gemaakt dat ze nergens toe deugde, er absoluut niet toe deed. De hand van de meester was genadeloos, redeloos. En ze liet het toe. Want de harde handen hadden ook een zachte kant. Ze streelden haar tot grote hoogten en dan voelde ze zich machtig. Groots en sterk heerste ze over de wereld. Danste ze alsof niemand haar zag, zong ze alsof niemand haar hoorde en voelde ze dat ze leefde alsof het de hemel op aarde was. Totdat ze tijdens de volgende ronde tegen de vlakte ging en kroop en kronkelde om haar verscheurde ziel in veiligheid te brengen en haar gewonde ledematen voorzichtig bij elkaar te rapen.

Op zulke momenten was Sophia er altijd. Redde ze haar uit haar benarde positie en soms leek het of ze daardoor even los kwam van alles wat haar vasthield. Zij deed haar de situatie met andere ogen zien en deed haar voelen en geloven dat ze haar lot in eigen handen had. Dat ze beter af zou zijn als ze dit zwarte gat zou ontvluchten en zich bij haar zou voegen. Zij zou goed voor haar zijn. Zij zou haar troosten en haar laten zien wat ware liefde inhield. Ze was dan ook graag bij haar en ze wist dat zij haar op een dag de kracht zou geven. De kracht van de wijsheid om weg te gaan naar een plaats waar de rust heer en meester was.

Toen het zover was leefde ze in een roes. Haar nieuwe huis lag net buiten de stad en de vrouwen die haar ophaalden gaven haar een middel dat haar liet zweven naar een staat van gelukzaligheid en heerlijke leegte. De eerste dagen was ze beneveld en ving ze alleen flauwe beelden op van haar omgeving. Daarna leerde ze veel nieuwe mensen kennen. Mensen waarin ze dingen van zichzelf herkende en ze kwam erachter dat ze nu een plaats gevonden had waar men haar begreep, ook al was het maar een klein beetje. Ze deden in elk geval hun best. Ze genoot van alles om haar heen. Het grote park met het intens groene gazon voor het huis met de vele gangen en kamers. De gigantische achtertuin vol geurende rozen die haar terugbrachten naar de gelukkige jaren van haar jeugd, voordat haar ouders het tijdelijke voor het eeuwige verruilden. Haar kamer waar ze zich altijd kon terugtrekken. De geest van de jongen met de liefdevolle blauwe ogen en de witte jas. Ze wilde hem alles vertellen. Alles, de hele wereld. Ze vertelde over Sophia, Chronos en Mammon en hij keek haar aan met een blik die zij als ‘begrijpend’ las. Ze had hem heimelijk haar liefde beloofd en ze zorgde eindelijk weer goed voor zichzelf. Ze borstelde haar dikke bos lange bruine haren tot het glansde en besprenkelde haar ranke nek met rozenwater op die plaatsen waar haar aderen warm onder haar huid klopten. Sophia kwam af en toe want de noodzaak om haar te zien was niet meer zo groot en zij was iemand die dat voelde als geen ander.

Tot het moment dat ze opnieuw kennismaakte met haar grootste angst. Een angst die ze ver weggestopt had en die alleen af en toe naar boven was gekomen als ze terugdacht aan de akelige eeuwigheid die achter haar lag. Ze wist dat er nu iets dreigde wat veel erger was en wat ze niet kon ontvluchten. Het gevaar sloop door de gangen en hield vaak stil voor haar deur. Dan hield ze haar adem in en vocht tegen haar tranen. Ze hoorde het ademen. Het was een zwaar hijgend gewetenloos verlangen naar haar lichaam. Een verlangen dat zij alleen maar aanwakkerde door haar liefelijke verschijning. Haar schitterende gloed van onschuld en naïviteit. Ze voelde dat haar prille gevoel van eigenwaarde overschaduwd werd door een haag van zwarte gedachten die als een woekerende klimop haar mooiste fantasieën verstikte. Ze had zich sinds ze hier was veilig gevoeld. Veilig in de wetenschap dat de blauwe ogen over haar zouden waken.

Maar Sophia had haar al gewaarschuwd dat niemand haar kon beschermen. Dat zijzelf de enige was die haar lot bepaalde. Ze moest niet afhankelijk zijn maar trots. Trots op zichzelf. Trots op haar schoonheid, haar liefde en haar anders zijn dan veel vrouwen die ze kende. Vrouwen die zichzelf verloochenden en geen contact hadden met hun wilde ziel. En dat kon ze ook wel. Als Sophia er maar was. Dan kon ze haar liefdevolle verschijning kracht bijzetten met ogen die de wereld tegemoet straalden en iedereen in haar omgeving deden smelten. Maar waarom moest juist dit de aanleiding zijn van haar ellende? Waarom mocht ze zichzelf van de ene op de andere dag niet meer verdrinken in die prachtige blauwe ogen? Waarom waren de gesprekken met haar fantastische geliefde gestopt? Ze voelde zich verloren, klein en misselijk. Nu werd ze rechtstreeks geconfronteerd met de bron van haar onrust. Keek ze dagelijks in zwarte poelen van begeerte. Las ze de zedeloosheid in de gebruinde gelaatstrekken en was ze bang voor de vervaarlijk schitterende tanden. Alles was perfect aan dit gezicht maar het was koud en hard. Het leefde niet echt. Het keek haar aan alsof ze een geval was. Een ding wat hij kon uitbuiten. Hem over haar gevoelens vertellen wilde ze niet en haar lust om te leven verdween iedere keer dat zijn lust in haar stille kamer tot een hoogtepunt kwam. En dat was dagelijks.

Sophia werd gaandeweg verdrongen door Isis. Zij wist beter hoe met deze situatie om te gaan. Trots maakte haar niet beter. Het bracht haar steeds dieper in haar gevangenis, alsof er iedere dag een nieuwe deur achter haar dicht ging. Sophia probeerde het nog maar Isis was meedogenloos. Zij maakte de dienst uit en niemand anders. Ze zorgde ervoor dat de glanzende haren transformeerden naar een doffe pluizenbol die ieder moment van ellende met de wind meegevoerd kon worden. Het rozenwater maakte plaats voor zwarte vegen en in haar huid kerfde ze hiërogliefen die God weet waar uit haar brein ontsproten. Ze veranderde zienderogen in een schuwe herfstkat die klagelijk wegdook als er ook maar een blijk van liefde en aandacht haar kant op kwam. Isis deed haar werk goed en beheerste haar ziel volkomen. Haar wilde ziel die zo graag wilde dansen, zingen en leven. Maar haar voeten waren geketend, haar stem verstomde en haar wil om te leven was met Sophia meegegaan. Ver weg, naar een plaats in haar hart waar ze nooit meer bij zou komen.


Reedsch...95 toevoegingen, reedsch

Sjonge, 't is wat, ongesteld worden op maandag.

bromde Dreknek om 10:48 AM (op 20-09-2004)


bromde Bruce om 10:49 AM (op 20-09-2004)


Knap geschreven.
Die schizofrenen hebben het nog niet zo makkelijk volgens mij.

bromde mack om 10:55 AM (op 20-09-2004)


Ach, snuiven voor Tibet, da's ook best nobel.

bromde dreadloki om 11:00 AM (op 20-09-2004)


PRACHTIG geschreven. Werkelijk.
Ik ga het uitprinten en nog eens lezen. Op het toilet, maar trekt u zich dat niet aan.

bromde Leo om 11:10 AM (op 20-09-2004)


Inderdaad mack. Ze hebben het best moeilijk. Met verbouwen bijvoorbeeld. Duurt altijd langer dan gepland.

bromde Lennard om 11:11 AM (op 20-09-2004)


Zeg Drek, heb je ervaring mee? Uitwisselen?

bromde Nijn om 12:04 PM (op 20-09-2004)


Chapeau, in vervoering op de vroege morgen!
Eh, middag.
Kan iemand even die trol van de grote wijzer afpeuteren?

bromde ap om 12:19 PM (op 20-09-2004)


Nou, ervaring. Ik heb ooit eens zo'n vrouwmens in bed gehad, die meende dat het hilarisch zou zijn mijn dekbedje te bevuilen met haar afgewerkte motorolie. Ik kan je vertellen dat ik 'not amused' was destijds. Dat was op een maandag.

bromde Dreknek om 12:25 PM (op 20-09-2004)


mpffrrraggh

bromde Dick T. om 12:44 PM (op 20-09-2004)


Eh?

bromde Marnix om 12:55 PM (op 20-09-2004)


kkkrrrr.. hummppf AUW!

bromde Kiers om 01:56 PM (op 20-09-2004)


Heb jij dat, mijn oprechte deelneming.

bromde Nijn om 02:08 PM (op 20-09-2004)


bwughhmmnnnnaah. mmmmmm..

bromde Dick T. om 02:44 PM (op 20-09-2004)


Kan iemand Dick T. even op z'n rug kloppen? Volgens mij zit Kiers z'n piemel tè diep in diens strot.

Zomaar een aanname.

bromde dreadloki om 03:02 PM (op 20-09-2004)


bromde Paul om 03:02 PM (op 20-09-2004)


Misschien dat ik één dezer dagen toch maar gewoon mijn eigen naam ga gebruiken.

Kunt u wennen aan Johnny Goldstrike?

bromde Hoof om 03:21 PM (op 20-09-2004)


Ja, alsof dat wat uitmaakt. Jij bent ook alleen maar verzonnen door bicat.

bromde Lennard om 03:45 PM (op 20-09-2004)


Nijn,
Hoe diep moeten je dalen geweest zijn, om zo mooi te kunnen schrijven...?

bromde Vilé om 04:04 PM (op 20-09-2004)


*is er stil van*

"Met holle ogen en lege blikken vulden ze het straatbeeld"Prachtig!

bromde Eduardo om 04:23 PM (op 20-09-2004)


Lieve Nijn,
Wederom ontroerend mooi.
Ik heb er van genoten. De uitgeprinte versie ligt te wachten om straks, een andere dag weer herlezen te worden. Blijf bij ons, verlaat ons niet, wees de fakkel in deze duisternis.

bromde Arnaud om 04:23 PM (op 20-09-2004)


Ik zie iets moois opbloeien tussen Vilé en Nijn. Bewegende vroeg dat soort dingen ook altijd aan Adriana.

bromde mack om 04:24 PM (op 20-09-2004)


Maandagochtendblues

Negen maanden later
Merkte iedereen het direct
Verwekt op maandagochtend
Daar is altijd van alles mis mee

* twee maten rust

Mooi geschreven

bromde peeterburgeik om 04:26 PM (op 20-09-2004)


Psst, Mack,
Vilé=bewegende=bicat
Nijn=Adriana=Kiers=bicat

Zo gaat dat hier.

bromde Lennard om 04:30 PM (op 20-09-2004)


*gorgel*

bromde Kiers om 04:37 PM (op 20-09-2004)


Echt waar Lennard? Van Nijn wist ik het, maar van de rest niet.
Wie zijn er hier dan wel echt?
Ben ik wel echt?

bromde mack om 04:38 PM (op 20-09-2004)


Als dat waar is zit bicat(?) dus zichzelf op te hemelen in z'n commentaar?
Waar heb ik in Godsnaam mijn diploma's gehaald?

bromde mack om 04:47 PM (op 20-09-2004)


Dat weet bijna niemand.

bromde Lennard om 04:48 PM (op 20-09-2004)


Zelfs bicat bestaat niet. Die heb je ook zelf verzonnen. Tel rustig af van 10 naar nul. Ik zal je opwachten als je ontwaakt uit de Macktrix.

bromde Lennard om 04:51 PM (op 20-09-2004)


Nou lekker dan. Ik denk ook eindelijk vrienden gevonden te hebben.

*download kungfu programma in hersens*

bromde mack om 04:58 PM (op 20-09-2004)


Waarde Vilé, bedankt voor de lof. De dalen waren diep maar met een beetje fantasie schrijf je je dan toch die heuvel maar weer op. Zo erg was het bij mij trouwens niet. Veel saaier eigenlijk. Maar ik zie dat ik inmiddels toch weer in een identiteitscrisis verzeild raak

* spreekt Sophia, Isis en Kiers een hartig woordje toe *

bromde Nijn om 05:00 PM (op 20-09-2004)


* Bicat ook *

bromde Nijn om 05:11 PM (op 20-09-2004)


*Krieieiiejklasdilk!!*

bromde Marnix om 05:30 PM (op 20-09-2004)


Dat doe ik dus nóóit meer, saté van scheermesjes.

bromde Marnix om 05:59 PM (op 20-09-2004)


*maakt stropdas los*

Gaaaaaahhhhgrllhhhhhpffffrrratsss!

*ziet tong uit keel hangen*

Huh?! Stropdas???

bromde Eduardo om 08:06 PM (op 20-09-2004)


erh... some help, please!

bromde goodie2shoes om 08:32 PM (op 20-09-2004)


Jézus, wat duurt dat gvd lang voordat die link opent, zeg.

*rolt tong in keel*

Schrrlloerpssgggllll.

bromde Eduardo om 08:40 PM (op 20-09-2004)


* gooit roodgeverfde balk op straat *

Dat ding irriteerde me al een jaar of 17!

bromde Hoof om 08:42 PM (op 20-09-2004)


*duwt prostituée roodgeverfde balk in oog*

Zo! Opgelost.

bromde Eduardo om 08:44 PM (op 20-09-2004)


*duwt 17 jarige, jarige prostituée roodgeverfde balk in oog*

Zo! Van Harte!

*bijt enkel en alleen enkel af*

Grom

bromde Eduardo om 08:47 PM (op 20-09-2004)


Dát zie je niet vaak, zo'n halve dubbelpost.

*ziet dubbel*

bromde Eduardo om 08:50 PM (op 20-09-2004)


Ik zit er nu toevallig wel naar te kijken. Wat een toeval.

Dus je knalde al, "verbeterde" het comment en knalde weer.

Ik weet er alles van.

bromde Lennard om 09:00 PM (op 20-09-2004)


Ik zit er nu toevallig wel naar te kijken. Wat een toeval.

Dus je knalde al, "verbeterde" het comment en knalde weer.

Ik weet er alles van.

Zie je.

bromde Lennard om 09:00 PM (op 20-09-2004)


Dat had ik laatst o

bromde Hoof om 09:04 PM (op 20-09-2004)


ok

bromde Hoof om 09:04 PM (op 20-09-2004)


Hey wat leuk, muziek via mijn computer. Wat leuk! Is dat weer wat nieuws? Tjonge, tjonge, wat ze niet allemaal uitvinden tegenwoordig.

bromde Arnaud om 09:05 PM (op 20-09-2004)


Hey wat leuk, muziek via mijn computer. Wat leuk! Is dat weer wat nieuws? Tjonge, tjonge, wat ze niet allemaal uitvinden tegenwoordig.

bromde Arnaud om 09:05 PM (op 20-09-2004)


Dank voor jullie medeleven.

*snuit brok*

bromde Eduardo om 09:10 PM (op 20-09-2004)


*van voorhoofd*

bromde Eduardo om 09:11 PM (op 20-09-2004)


Dag Nijn
Chronos, Mammon, Isis en Filosophia. Tjonge da's intellectuelenkost zeg. Chapeau af.

bromde bicat.web-log.nl om 09:23 PM (op 20-09-2004)


MMMMPPPPPPPFFFFFGGWOEAHHH!

bromde Dick T. om 09:33 PM (op 20-09-2004)


Maar het is natuurlijk de hel op aarde

bromde wrongpage om 09:37 PM (op 20-09-2004)


Slaap, Dick?

bromde Eduardo om 09:54 PM (op 20-09-2004)


Ik hoor niks.

Dat is dan misschien net zo gek.

bromde Hoof om 10:10 PM (op 20-09-2004)


Of het is een keuze.

Daar heb je er heel veel van.

bromde Marnix om 10:15 PM (op 20-09-2004)


*TRAOFP*

*PRUB*

*KAARB*

..van veel bier ga je achteruitpraten/lopen/denken.

bromde Kiers om 10:58 PM (op 20-09-2004)


Keuze (een geïmproviseerde spreekbeurt).

Vanmorgen werd ik wakker.
En toen had ik de keuze.
Opstaan, of verder gaan
Waar ik mee bezig was. Of opstaan.
Ik had eigenlijk geen keuze, die was al wel gemaakt.
Omdat de realiteit altijd harder raakt
Dan wat je zou willen
Omdat je altijd meer moet
Dat wat je zou willen
Omdat er minder tijd is
Dan je zou willen
Omdat er niemand mee geholpen is
Als je gaat staan gillen

Dus stroop die mouwen op
En kies voor wat er moet
Hou dat nou in je kop
En dan lijkt het best goed

Zet je tanden in die dobber
Die appel, die moet door
Doe net of dat dit is wat je wilt
En ga er godverdomme voor

Vluchten kan weer als je slaapt
Dan houdt niets je meer
En telkens als je dan ontwaakt
Pleur je keihard neer

Verwachtingen en grenzen
Je loopt er tegenaan
En vaak zijn het ook mensen
Daar doe je dus niks aan

Het leven is geen keuze
Het leven is geen feest
Schreeuwt daarom deze leuze:
Mezelf snap ik het meest

Ik begrijp wat ik mis en waarom dat zal blijven
Ik snap dat het zo is, maar zal het ooit beklijven
Ik blijf dromen van kiezen
Van reizen en valiezen
Van niet meer moeten
Van niet meer boeten
Van mijn eigen weg, de horizon achterna
Maar sorry dat ik 't zeg,
ik denk dat ik maar slapen ga...

Morgen is er weer een dag
Ik ben al blij dat ik ontwaken mag
Want het leven is een wonder
Wat eigenlijk alleen maar zegt
Dat ik denk dat ik zonder
Niet bestond, of nog minder echt.

bromde Hoof om 12:00 AM (op 21-09-2004)


Dat Nederlandstalige rap-album kan nooit lang op zich laten wachten...

bromde Hoof om 12:03 AM (op 21-09-2004)


Nou nou, Hoof! Komt uit je tenen, hè?!

(Hadden we mekaar nou wél of níet ontmoet?)

bromde Marnix om 12:04 AM (op 21-09-2004)


Eh. Niet.
Laat je niks op de mouw spelden.

* staart in kristallen bol *

Echter...

bromde Hoof om 12:06 AM (op 21-09-2004)
HENGELOSE GIJZELAAR GEDOOD IN ALMELO

Uitgegeven: 20 september 2004 21:02
Laatst gewijzigd: 21 september 2004 00:01

HENGELO - De groep van de Almeloër Musab al-Bicat heeft een videoband op een Almelose website gezet, waarop is te zien hoe een Hengelose gijzelaar wordt vermoord. De man is als Gait van de Koppelsbrink geïdentificeerd. Op de video is een man met boerenkiel te zien, die met een witte klomp de Hengeloër onthoofdt.

Een RTV Oost-medewerker noemde de videoband "verschrikkelijk". Op de opname die negen minuten duurt, zijn vijf mannen met boerenkielen te zien die rond Gait staan. De man in het midden leest een tekst van Herman Finkers voor.

Keel

Daarna loopt hij op Gait af en slaat hem de keel doormidden. Volgens RTV Oost is de man die de moord pleegt, vermoedelijk al-Bicat zelf.

Op de band is te horen hoe Gait het Hengelose volkslied zingt tot hij dood is, aldus RTV Oost. Een Hengelose functionaris zei tegen het Britse persbureau Reuters dat het lichaam van Gait is gevonden in Borne.

Zomerfeest

Samen met Gait werden afgelopen donderdag een andere Hengeloër, Jan Klatskamp, en de Bornse Truus van 't Steegje ontvoerd. Ze werkten alle drie voor een zomerfeest. De groep van al-Bicat liet weten dat ook Jan en Truus worden gedood.

De ontvoerders hadden gedreigd de drie Twentenaren te doden als maandag niet alle Almelose vrouwen gratis onderbroeken van de HEMA en een scooter zouden krijgen. Volgens Hengelose opgave zijn er niet voldoende onderbroeken voorradig. Of er scooters genoeg zijn is niet bekend.

Al-Bicat

Al-Bicat leidt in Almelo de groep al-Klomp wa hej in de Boks. De Hengeloërs hebben 25 miljoen euro op het hoofd van de Almeloër gezet, die geldt als de leider van al-Qaeda in Almelo.

bromde Dreknek om 12:26 AM (op 21-09-2004)


Ik was toch al complimentjes aan het uitdelen, dus twee kunnen er nog wel bij.
Het eerste voor Hoof. Fijn moraliserend stukje poëzie.
Dit wordt uitgeprint en komt op de WC van mijn moedertje, naast de vele spreuken van de "Bond zonder Naam" (Bestaat die nog?) Op deze manier zal ze denken dat het uiteindelijk wel goed komt met me. Uiteraard laat ik haar in die waan.

Het tweede voor ons aller Dreknek. Hij wist toch weer een vette smile op mijn gezicht te wringen. Ik heb natuurlijk wel wat verslingerende middelen geconsumeerd, maar desalniettemin niettegenstaande, dank.

De échte Limburger
verzint elke dag
een nieuwe smoes
voor een volgend drinkgelag

bromde Arnaud om 02:26 AM (op 21-09-2004)


Úw poëzie mag er anders ook zijn, Arnaud.

*bwrrps*

Koffie.

bromde Eduardo om 06:39 AM (op 21-09-2004)


Dreadloki snúift koffie. Heel bijzonder.

bromde Paul om 08:10 AM (op 21-09-2004)


Nou, ik drink 'm gewoon, hoor.Godverdomme!

bromde P. om 08:16 AM (op 21-09-2004)


Mooie schilderende Japanner schuift u daar over tafel P.

De dag begint met een goeie kop koffie, derhalve.
Daar kies ik voor.

bromde Hoof om 08:39 AM (op 21-09-2004)


he poezie leuk!

ik liet vanochend toch een scheet
k dacht jongens da gaat fout
mijn maag die blubbert uit mn reet
k weet nu: ik wor al oud

bromde den poeet om 08:41 AM (op 21-09-2004)


Gaan jullie straks ook, uit protest, de troonrede bekijken?
Ik ben benieuwd naar het hoofddeksel van Ma Trix. En naar de outfit van Máxima natuurlijk.

bromde P. om 08:46 AM (op 21-09-2004)


Twee dagen malaise beleefd, want gestopt met de alcoholica. Nu gevoel ik mij verzoenend, zowaar. Dus, geachte heer Hoof, is die spreekbeurt van uw hand, of heeft Pappie geholpen? Een meesterstukje!

bromde Paul om 08:57 AM (op 21-09-2004)
Effe wachte...

bromde P. om 09:21 AM (op 21-09-2004)


Cheers Paul. Same same here man, drie dagen alcohol beleefd en nu weer aan het werk in de reageerindustrie. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat reageren op allerlei weblogs. Tot je er gek van wordt. Het is niet anders.

bromde Kiers om 09:26 AM (op 21-09-2004)


Hee...

bromde P. om 09:32 AM (op 21-09-2004)


Overlijdensadvertentie - Trieste en Enige mededeling.

De Heer is mijn Herder

Gelovend in Gods ontferming, delen wij u mee, dat van ons is heengegaan, met de wereldberoemde wekelijkse 'Post op Maandag', onze schoonzus en leipe tante http://alt-f4.org/74.html Zij was verloskundige maar heeft niet kunnen verhoeden dat haar eendagsvlieg doodgeboren werd.

Uit aller naam:
De springlevende Erven van Bicat

21 september 2004
Willem de Spuyterstraat 23
1028 BG Eierstokbruggensteinhuizens

Er is geen gelegenheid afscheid van haar te nemen uit pieteit met de familie en haar dorpsbewoners. Het condoleanceregister is geopend op www.bicat.net tijdens Troonrede uren in aula De Gebeukte Noot, Wemerdijk 8 in Eierstokbruggensteinhuizens.

De crematieplechtigheid en het afstorten in ongebluste kalk zal worden gehouden op donderdag 23 september 2004 in crematorium De Kermende Placenta, ingang Zuid, te Buffelscha.

Na de plechtigheid is er gelegenheid tot urineren en moppentappen in de koffiekamer van het crematorium.

Dresscode: feestelijk

bromde Kiers om 09:51 AM (op 21-09-2004)


Soooooooo, mijn spraak is weer terug.

Heb verschrikkelijke branden gezien, heren die elkaar aftrekken in het gras, meisjes van nog geen 1000 weken die oudere mannen pilletjes geven en vervolgens afranselen met hun riem op kleine bedompte kamertjes en tussendoor 950 bier gedronken. Dat laatste doet me afvragen of alles wat ik gezien heb wel echt was. Ik bid van niet.

Nu weer lekker aan het werk. Walgelijk.

bromde Dick T. om 09:53 AM (op 21-09-2004)


U is bijzonder pervers, Dick T. Bovendien kan dat allemaal niet. Zeker niet tegelijk.

bromde Kiers om 09:55 AM (op 21-09-2004)


Uit de bundel Paranormale Verhalen:

"Zij was gevuld met dildo's
van achter en van voor."

met de bonustrack:

"Oh Sjaan, kom achter dat raam vandaan"

bromde Untitled Document om 10:03 AM (op 21-09-2004)


Lijkt me ook niet. Ik moet geijld hebben. Limburgse kolderkoorts vermoed ik.

bromde Dick T. om 10:03 AM (op 21-09-2004)


Niemand snapt het
Ik ben iedereen
Nijn heeft het begrepen
En subtiel verwoord.
Mack heeft het ook bijna begrepen.
Als mack zichzelf zouden zijn,
Zouden zij alles begrijpen.

*kijkt in spiegel*

Zie je wel?

bromde Vilé om 10:04 AM (op 21-09-2004)


Wij missen nog een aanhangert uit 1943. Kunt u kijken of die in een boom hangt bij u thuis?

bromde De Rijkswacht om 10:08 AM (op 21-09-2004)


Tweemaal daags deze pillen innemen, heer Vile. Dan trekken de stippen op uw voorhoofd vanzelf weg. Dick T. graag dubbele dosis.

bromde Dokter Ritz om 10:10 AM (op 21-09-2004)


En misschien een pepermuntje kauwen? Of 27?

bromde Hoof om 10:13 AM (op 21-09-2004)


Dick T. doelt waarschijnlijk op die documentaire over het Vaticaan...

Ik slaag er niet in het tekstje van Nijn te lezen. De eerste alinea, de tweede diagonaal, rap rap de laatste. Nee, het grijpt me allerminst.

bromde Vincent Nemo om 10:13 AM (op 21-09-2004)


Je moet het proberen.

Revolution Number Nijn

Dáár moeten ze nou eens een liedje over maken!

bromde Hoof om 10:21 AM (op 21-09-2004)


Ik ken twee vilé's. Eén was voorzitter van de KNVB en de ander waart rond in bicatterveen.

Jullie kunnen me nog meer vertellen maar ik ben wel echt.

*danst dus bestaat*

bromde mack om 10:23 AM (op 21-09-2004)


Een van de begeleiders der Gouden Koets vandaag is niemand minder dan ons eigen Dreknekkie. Jawel.

bromde P. om 10:23 AM (op 21-09-2004)


Untitled Document?

bromde Dick T. om 10:25 AM (op 21-09-2004)


10. 21 september 10:33 Wolters Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, Nederland

Zij gaan het Bicat Boek uitgeven.
Regel ik wel even.

bromde Paul om 10:43 AM (op 21-09-2004)


In vertaling Bicat Book, dus commercieel aantrekkelijk.
Vertelden ze zojuist.

bromde P. om 10:56 AM (op 21-09-2004)


Een bundel verhalen, met daaronder reacties die daar zelden een hol mee te maken hebben (in een kleiner lettertype).
Ik zie het wel voor me.

Maar geen hond die het koopt natuurlijk. Als je hier dagelijks ademloos de ontwikkelingen kunt volgen. Lurkenderwijs.

Met op de cover 12 stroken (van januari tot december) en als titel '365 Vuighe Dagen'

bromde Hoof om 10:58 AM (op 21-09-2004)


*ruk* *ruk*

Een scheurkalender van een meter. Lekker veel lezen per dag + alle comments tijdens het kakken en dan je hol afvegen met vuigheden.

*ziet dollartekens*

bromde Kiers om 11:12 AM (op 21-09-2004)


En voor de kleintjes: Bicat The Busy Bee.

bromde Paul om 11:17 AM (op 21-09-2004)


bromde Ja! om 11:25 AM (op 21-09-2004)


'Blèèèhhh!''A-ma-lia! Nou, mammie is éven weg.'

bromde RVD om 12:12 PM (op 21-09-2004)


'Kijk es Koos, de gouwe koets!''Mozeskriebel...'

bromde Koos om 01:02 PM (op 21-09-2004)


wat een lap txt :o

bromde -- u zijt? gewoon hoe heet je maar he -- om 08:32 PM (op 23-09-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)