huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Vakantie"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Types - De Rode Broek"]

09/03/2004: "Harma's dag"


Is er een reden om vannacht nog te gaan slapen? Harma vraagt het zich af, vraagt het zich oprecht af. Ze weet het niet en ze denkt van niet. De dag is zwaar geweest en onrechtvaardig. Eerst was er de regenbui die haar trof terwijl ze op weg was naar het werk waar ze geen zin in heeft. Drijfnat was ze, bij aankomst. Een verzopen kat. Koud was het en het zou nog kouder worden.

De airconditioning op het werk was van slag en in plaats van de warmte die een werkgever zijn werknemer normaliter behoort te geven, werd zij dit keer afgekoeld tot ze koud tot op het bot was. Nergens in de kantoorkolos was een spoortje warmte te vinden. De koude natte kleren werden kouder en klammer. En Harma bevroor, maar versteende nog verder toen zij bij haar chef geroepen werd. Ze kreeg er van langs en het was toch zeker haar fout niet geweest. De wacht werd haar aangezegd in een kantoor zonder kraak of smaak. In haar koude kleren. Zelfs haar voeten waren koud. IJsklompen waren het. Daar kon haar boze baas niets aan veranderen.

Door de schrobbering komt ze te laat voor de kantine. Voor haar neus wordt de deur dichtgedaan. Honger en kou, hunker naar brood en soep. Maar in deze te ver afgelegen buitenwijk kan men niets aanschaffen. De wegen in een nieuw bedrijventerrein ver buiten vinexlocaties en dorpskernen bieden geen enkele toegang tot winkels of restaurants (of zelfs een snackbar), want voeren naar de snelweg of lopen dood. Ook is er een ontsluiting naar de de autoweg in aanleg die later (veel later) een verbinding tussen twee randstadsteden zou kunnen gaan vormen, maar nu nog eindigt ter hoogte van het bedrijventerrein. Slechts het bouwverkeer maakt er gebruik van. Omgroeid door zwanenkruid, paardenbloemen, distels en dove netels. Stinkend naar rotting en pis, een koninkrijk van muskusratten en kraaien.

Slechts vanaf zeer grote afstand zag de omgeving waarin de kantoorkolos stond er mogelijk geciviliseerd uit. Harma was altijd blij als het winter werd, niet omdat de sneeuw dan de droeve troosteloosheid zou kunnen bedekken en de ratten doodvroren of verhongerden, maar omdat het grotendeels donker was en het droevelandschap grotendeels aan haar blik onttrokken werd; in de verte gloeiden lichtjes. Zo gezellig en knus was dat dan.

Op de gang staat een koffieautomaat. Er moet vijftig eurocent in. De smaak is slecht, maar het vocht is heet en dan kan er gelukkig weinig worden geproefd. Maar niet vandaag, want de automaat accepteert de 50 eurocentmunt vandaag zonder problemen en giet de gloeiendhete koffie als iedere dag. De bekers levert de machine er echter niet bij en niemand waarschuwde Harma van te voren. Zij moet alles maar zelf uitvinden. Niemand zal zich om haar bekommeren.

Blij is ze en opgelucht als het eindelijk kwart voor zes is. Ze kan naar huis. Dan valt alles mee en van haar af en zelfs de parkeergarage waar haar fiets achterin in een donker hoekje gestald mag worden schrikt haar niet meer af. Ontsnapt! Zo voelt het tot ze de lege achterband ziet. Vijf kwartieren lopen op te hoog gehakte voeten die toch al knellen en pijn doen en veel te koud zijn. Grote plassen en valkuilen die soms alleen ontweken kunnen worden door midden op de weg te lopen. Collegaís toeteren wanneer ze haar passeren. Waarschijnlijk loopt ze in de weg.


Reedsch...78 toevoegingen, reedsch

Triest. Het doet me een beetje aan een arme wijk in een Oostblokland denken.
Maar eens komt het geluk voor Harma. Net als voor ons allen.

bromde mack om 09:42 AM (op 03-09-2004)


----- Original Message -----
From: paulterbeek@home.nl
To: weblog@2525.com
Sent: Friday, September 03, 2004 10:53 AM
Subject: reactie 2525

Dag mijnheer Van Jole,

Op bicat.net zeggen ze best wel nare dingen over u!
Kijkt u maar bij de commentaren onder
Vakantie van Spencer Brandsen.
https://www.bicat.net/

Een schŗnde, dat is 't.

Vriendelijke groet!

Paul

bromde Paul om 10:58 AM (op 03-09-2004)


Ben 't helemaal met je eens, Maurice, eh, mack.

bromde P. om 11:06 AM (op 03-09-2004)


Ik ben toch zo blij dat internet zo lekker anoniem is.

Maar wie mijn broer is daar komen jullie niet achter!

bromde mack om 11:26 AM (op 03-09-2004)


Gelukkig voor Harma wordt het mooi weer dit weekend.

Kan ze weer opwarmen.

*kijkt hoopvol naar de klok*

Nog even wachten.

bromde Eduardo om 11:26 AM (op 03-09-2004)


Hť, mijn commentaar is verdwenen.

bromde Eduardo om 11:38 AM (op 03-09-2004)


Verrek, nu staat ie er weer.

*kijkt nog een keer verwachtingsvol op de klok*

Bijna!

bromde Eduardo om 11:40 AM (op 03-09-2004)


Mooi Roemer, mooi.

bromde Arnaud om 11:50 AM (op 03-09-2004)


Mooi, Roemer, mooi

bromde Vilť om 11:55 AM (op 03-09-2004)


Mooi, Roemer, mooi

bromde Vilť om 11:55 AM (op 03-09-2004)


Zo, da's de kracht van de herhaling, om de boodschap "in het geheugen te griefen"

(Want ik vind het Ťcht mooi!)

bromde Vilť om 11:57 AM (op 03-09-2004)


En dat dan elke dag. Zo zijn er duizenden die dat iedere dag weer opnieuw meemaken. Meestal zijn dat de sukkels, de losers. Ze zijn mislukkelingen en trekken deze pech aan als een magneet.

Ze moeten allemaal maar zelfmoord plegen. Dan zijn we daar weer vanaf.

Weet je wel wat dit soort types macro-economisch gezien kosten?

* stopt met internetten onder werktijd omdat de friet wordt gebracht *

bromde Lennard om 11:57 AM (op 03-09-2004)


Precies Lennard. Die types durven nog geen konijn te slachten.

Waar zitten de emoticions hier? Ik moet een knipoog geven!

bromde mack om 12:13 PM (op 03-09-2004)


In Rusland is de bestorming begonnen. Gauw naar CNN. Er staat dan wel dat het chaotisch is en dat gewonde naakte kinderen in het rond rennen, maar je wilt het toch met eigen ogen zien hŤ.

* hoopt dat het live is *

bromde Lennard om 12:36 PM (op 03-09-2004)


Toen ik nog bij de SAS zat, gaf ik altijd demonstraties buffels en dassen doden. Geweldig, zo'n gul gutsende straal warm bloed. Dat raak je nooit kwijt, eigenlijk.

*snok!*

Kutmuizen.

bromde Marnix om 12:46 PM (op 03-09-2004)


Bij Russian Amateur Teen Tits stel ik me toch wat anders voor. Is dit die nieuwe niche in de markt waar zoveel over te doen is?

bromde Kiers om 12:57 PM (op 03-09-2004)


Kuikentje merkte op 09/03/2004 om 09:20 uur het volgende op:

@ Erzuliesmeisje en AP: laten we het erop houden dat ik het niet kan waarderen als mensen de naam van een ernstige ziekte waaraan familieleden van mij zijn overleden, gebruiken als scheld- en bijvoeglijknaamwoord.

Voor de rest zoeken deze 'helden' het maar uit.

bromde Kuikentje om 01:01 PM (op 03-09-2004)
BESTORMING TWENTSE SUPERMARKT DOOR TEVREDEN KLANTEN

Uitgegeven: 3 september 2004 11:22
Laatst gewijzigd: 3 september 2004 12:46

SCHUBBEKUTTERVEEN - Bij de supermarkt in het Zuid-Twentse Schubbekutterveen wordt hevig afgerekend. Tientallen Albert Heijn klanten zijn tevreden uit de supermarkt gerend. 158 tevreden klanten zijn inmiddels door de Consumentenbond afgevoerd, waaronder een aantal zeer tevreden kinderen. Psychische bijstand na verschillende aankoopdebacles wordt verleend. Rond het complex wordt al ruim een uur hevig afgerekend door tevreden klanten op koopjesjacht. Kassagerinkel en luid schreeuwende huismoeders op zoek naar de laatste koopjes overheersen het beeld. Boven de school vliegen sportvliegtuigjes met reclameteksten.

Eenheden van de Consumentenbond en het Ministerie van Onterechte Klantenzaken zijn zojuist het supermarkt filiaal in getrokken en hebben geslaagde bemiddelingspogingen gedaan met een groep ontevreden klanten. Enkele cassieres zijn bevrijd en begonnen spontaan te glimlachen. Sommigen kregen hysterische maar welgemeende lachstuipen. Dat heeft persbureau BicatTass gemeld. De eenheden gingen naar binnen nadat enkele krachtige termen als 'godverdekanker' en 'teringkutkuikentje-met-je-explosievenriem-we-gaan-naar-de-kanker' in het gebouw waren gehoord.

De financieele transactiechaos is enorm. De Britse omroep BBC maakte melding van zeker vijftien met koopziekte geinfecteerde kinderen. Hulptroepen van de Consumentenbond proberen mensen die willen afrekenen ter plekke te helpen. Op CNN zijn beelden te zien van naakte kinderen die rechtstreeks uit bed de supermarkt inrennen om de laatste koopjes niet te missen terwijl er hevig afgerekend wordt aan de kassa door klasgenootjes. KBB voorzitter Koop Tsjhuchem en bedenker van de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf zegt: "Wat ze nu in Twente hebben uitgevonden dat hebben wij hier in de Randstad nog nooit van durven dromen. Een gekkenhuis moet het zijn!"

Volgens getuigen is het dak van de supermarkt gevlogen door de luchtverplaatsing die de inkomende stroom tevreden klanten teweegbracht. In de supermarkt worden honderden cassieres in spoedcursus getraind op welgemeende glimlachen en lachbuien. Twentse autoriteiten beweerden eerder dat er rond de 354 cassieres in de supermarkt waren. Het lijkt er nu op dat er zeker rond de duizend cassieres in het gebouw zijn. De ontevreden klanten zitten al drie dagen zonder glimlach of lachbui. De omvang van het koopdrama dat zich nu voordoet nadat alle cassieres spontaan begonnen te glimlachen, is nog onduidelijk.

bromde Kiers om 01:30 PM (op 03-09-2004)


Ik ben zo geil, ik kan wel een nassiŤre keuken.

bromde mack om 02:18 PM (op 03-09-2004)
Ziekenhuis ‘De Ochtend’
t.a.v. Service-afdeling

Geachte heer, mevrouw,

Al sinds een kleine 10 jaar ken ik zeer regelmatig mensen die kanker krijgen. De laatste tijd krijg ik echter steeds meer het gevoel dat het hoog tijd wordt dat ik zelf kanker krijg. (omdat het ziekenhuis tenslotte slechts een paar honderd meter verderop zit) Ondanks het feit dat ik regelmatig langdurig in de zon lig, ongezond eet en mij ophoud bij kerncentrales en uraniumverrijkinginstallaties krijg ik geen kanker, hetgeen mij steeds meer gaat storen.

Waar ik me hoe langer hoe meer aan irriteer is de onvriendelijkheid van kankerpatiŽnten. Of moet ik zeggen: onbeschoftheid. Ik ben het heel erg beu om tegen de slechtgehumeurde gezichten van kankerpatiŽnten aan te kijken en ik ben het nog veel meer beu om bij het ziekenhuis soms compleet genegeerd te worden. Een simpel “Goedemorgen” of “Goedenavond” is blijkbaar al te veel gevraagd. En zelfs als Ūk daartoe het initiatief neem, blijft een reactie vaak uit.

Vanavond trof ik weer een uiterst chagrijnige kankerpatiŽnt in de wachtkamer. Het enige wat ze me meedeelde was haar haaruitval en wat mijn chemokuur wel kostte, zonder ook maar de moeite te nemen daarbij te glimlachen. Mijn toestand werd me gevraagd met de woorden: “Baarmoederhalskanker?” Ik heb haar mijn uitstrijkje overhandigd met een zeer nadrukkelijk: “Alstublieft”, hetgeen mij slechts een vernietigende blik opleverde, omdat ik geen kanker had.

Vorige week mopperde ik een beetje tegen een dokter die achter mij had gestaan bij het lichamelijk onderzoek over (het gebrek aan) kanker in mijn lichaam. Ze was het hartgrondig met mij eens; ook zij ergerde zich al lange tijd aan een aantal kankerpatiŽnten en ze vertelde me dat ťťn van de kankerpatiŽnten zelfs standaard chagrijnig is!

Ik zag deze week in de ziekenhuiskiosk een aantal A4-tjes hangen waarin om nieuwe kankerpatiŽnten werd gevraagd. Eťn van de eisen die men stelt is ‘vrolijk, lichtmoedig’. Ik hoop van harte dat u daar ťcht op gaat letten, bij zowel nieuwe, als bestaande kankerpatiŽnten. Misschien moet u eens overwegen om wat oudere kankerpatiŽnten op te nemen. Die gaan misschien wel eerder dood, maar de kans dat die niet-kankerpatiŽnten wegjagen is een stuk kleiner!

Voorts wil ik u nog even aanspreken over de ziekenhuisactie: ‘Staat u met drie in de rij, dan openen wij er een CAT scan bij.’ Het is maar goed dat uw ziekenhuis deze ‘service’ niet combineert (zoals sommigen van uw collega’s dat wťl doen) met gratis klysma voor de vierde klant, want dan zou het u in dit geval – letterlijk – de stront om de oren vliegen. En dat grapje zou dan toch maar weer worden doorgerekend aan de patiŽnt.

Zoals veel tweeverdieners doe ik mijn ziekenhuisbezoeken meestal tussen 17.00 uur en 19.00 uur, waarbij ik steevast in een lange rij met wachtende kankerpatiŽnten terechtkom. Als ik zo’n rij aantref bij de huisarts (hetgeen me ook regelmatig overkomt), kan ik daar nog wel mee leven. Tenslotte leveren zij kwalitatief uitstekende producten, echter tegen een vťťl lagere prijs! En als klap op de vuurpijl hebben ze ook nog eens vriendelijkere kankerpatiŽnten!
Ik ga me steeds vaker afvragen waarom ik in hemelsnaam geen kanker krijg, omdat al die onderzoeken in uw ziekenhuis me elke week zoveel meer geld kost en me niets meer oplevert! Ik voel me zo steeds meer een dief van mijn eigen portemonnee!

Ik heb overigens over de lange wachtrijen al een aantal keren geklaagd bij uw servicebalie, maar zij vertellen me dan slechts geen inzetbaar personeel te hebben en dat het moeilijk is om rond die tijd personeel te krijgen. Laat ik u ťťn ding vertellen: daar heb ik geen boodschap aan!

Ik zou het prettig vinden als u bij uw kankerpatiŽnten eens wat aandacht zou besteden aan wat vriendelijkheid is en hoe je daarmee omgaat.

Hoogachtend,

'Kuikentje'

bromde Dreknek om 02:37 PM (op 03-09-2004)


Mooie kiers Drek.
Zou u vaker moeten doen.

bromde Lennard om 02:53 PM (op 03-09-2004)


Oh ja, Kiers, moeten er eigenlijk niet heel officieel een knipperlicht en een link bij?

bromde Lennard om 02:55 PM (op 03-09-2004)
Dat kun je natuurlijk ook zťlf regelen.

En meneer Nek: wanneer doet u de joden?

bromde Marnix om 03:03 PM (op 03-09-2004)


Ja, hŤhŤ. Als ik zou kiersen dan had ik dat gedaan. Maar Drek kierste en deed dat dus niet. En ik dacht dat dan de bicatcommentgestapo misschien zo'n lichtje kon plaatsen. Enzo.

*PLOP*

Nu al? Ja, nu al.

bromde Lennard om 03:31 PM (op 03-09-2004)


Dus ik kom die supermarkt binnen, schiet een paar keer in het plafond, ter waarschuwing, blaas er even een zijmuur uit, zodat de klanten er uit kunnen. En ik zeg "GOEDEMIDDAG!!!".

* zet ijzeren hak op klein geel pluisje *

Boze wereld hŤ?

bromde Hoof om 04:02 PM (op 03-09-2004)


*prikt met bajonet in billen van kaal naakt rondrennend en schreeuwend meisje*

Is het nou eens afgelopen met die herrie hiero? Ga je aankleden! Vort! Aandachtrekkerij ook in de pubertijd.

*schroeft knipperend alarmlicht op gekierste Dreknek*

Zo! Op naar de volgende wereldschokkende dramagebeurtenis. Of klaagbrief naar financiele winstonderneming.

bromde Kiers Gestapo Bicat om 04:21 PM (op 03-09-2004)


Ha, mag ik de euvele moed hebben om te veronderstellen dat Kiers weer uit zijn dipje is?
Als ie daar al in zat.
Prima.

*Gaat weer over tot de orde van de dag.*
"Drank, ober, drank."

bromde Arnaud om 05:05 PM (op 03-09-2004)


Goed voorbeeld doet goed volgen. Even de week in stijl afsluiten.

IK HEB DE KAT VAN KUIKENTJE GEGIJZELD!!En de brief met de prijs van het losgeld heb ik net geschreven. Ga ik zometeen op de bus gooien.

bromde Kiers om 05:27 PM (op 03-09-2004)


Kiers, ik heb ze even laten weten dat het menens is!

Kiers (https://www.bicat.net) merkte op 09/03/2004 om 17:30 uur het volgende op:
dit is Kiers - ik heb je kat gegijzeld - instructies volgen - neem geen contact op met de politie - stop

Ik wil hierop reageren!
Lennard () merkte op 09/03/2004 om 19:23 uur het volgende op:
Aanvullend: Als je niet op Kiers' eisen ingaat geven we de kat aan Dick T.

Dat doe je jouw lieve pluizebolletje toch niet aan?

Ik wil hierop reageren!

bromde Lennard om 07:24 PM (op 03-09-2004)


Here God! Heb je Dick T. ingeschakeld?!

AAAAARGH!! Zoiets doe je je ergste vijand niet aan. Vreselijk! Ik denk dat Kuikentje direct over de brug komt.

bromde Kiers om 08:03 PM (op 03-09-2004)


Ik ben geneigd te denken dat het allemaal met een sisssssssser gaat aflopen. Maar dat heb je al gauw, met een positieve grondinstelling.

(Prima, trouwens, Kiers, dat je dat AFSCHUWELIJKE geÔrriteercontamineer aan de kaak stelt. Daar erger ik m'n eigen al tijden důůd aan.)

bromde Marnix om 08:24 PM (op 03-09-2004)


Ben bang dat het toch gaat escaleren daar bij Kuikentje. Er gaan dooien vallen.

Lennard () merkte op 09/03/2004 om 19:23 uur het volgende op:
Aanvullend: Als je niet op Kiers' eisen ingaat geven we de kat aan Dick T.

Dat doe je jouw lieve pluizebolletje toch niet aan?

Ik wil hierop reageren!
Marnix (de boef) () merkte op 09/03/2004 om 20:22 uur het volgende op:
Hier spreekt de politie. Ahum.
Laat onMIDDELLIJK die kat vrij, of er gebeuren dingen die niet eens in het Journaal passen. Ik herhaal:
Ahum.
Laat onVERWIJLD die poes los, anders zijn wij gedwongen het Katten-AT naar binnen te sturen. En die zijn dus weer nМet voor de poes. Ahum.
Wij hebben Dick T. in onMIDDELIJKE hechtenis genomen, dus een doorpassen van de Kat in Kwestie is bij voorbaat uitgesloten. Ahum. Doorgaan is zinloos.
Die KAT is van ONS!

Ik wil hierop reageren!
Kiers (https://www.bicat.net) merkte op 09/03/2004 om 20:43 uur het volgende op:
Hallo politie? Ik heb hier instructies.

*gooit briefje naar buiten door brievenbus*

"De avondshift in het mortuarium. Ze komen wel eens omhoog, die kattenlijken. Dan sta je daar te werken in zo een koelcel met 30 kattenlijken om je heen. En als je die kattenlijken dan moet verrijden naar een andere koelcel, over de gang, dan gebeurt het. De gassen in zo een kattenlijk worden door het rijden op de brancard geschud en verwarmd. Door verstijving van het kattenlijk trekt de kattenbuik samen en gaan ze rechtstaan. Ontsnappende gassen laten een boer horen. En jij schrikt je de pleuris want je denk dat hij weer leeft. Maar het is slechts een boerend kattenlijk op weg naar de vrieskist."

Ik wil hierop reageren!

bromde Kiers om 08:46 PM (op 03-09-2004)


Zal ik die Pluis dan eerst even een beurtje geven?

Ter afschrikking.

bromde Eduardo om 08:56 PM (op 03-09-2004)


*plop, ontkurk ende BOER*

bromde Eduardo om 09:00 PM (op 03-09-2004)
*Glimt van trots*

Zelf gevonden: "Theologie.gif"

*hikt*

*straalt*

en... een kuikentje

bromde Google om 09:09 PM (op 03-09-2004)


Uw muziek raast door die van mij heen.

Maakt verder niets uit, hoor.

*werd toch al depressief van Joy Division*

bromde Eduardo om 09:39 PM (op 03-09-2004)


*likt een beer uit een boom*

bromde Marnix om 11:44 PM (op 03-09-2004)


*duwt boom in ratelslang*

bromde Eduardo om 12:02 AM (op 04-09-2004)


Eduardo toch, dat is wel erg opdringerig hoor. Zat er wel slagroom op?

Hee ende hai jongens. Voorlopig ben ik er nog minder dan normaal al het geval. U vergeeft het mij vast. *Deelt dikke zoenen uit*

bromde CiNNeR om 12:11 AM (op 04-09-2004)


kiers, hvar arth thu??

bromde michelle om 12:13 AM (op 04-09-2004)


kiers, hvar arth thu??

bromde michelle om 12:13 AM (op 04-09-2004)


hvan man es doppelt sagth wirt man esth doppelt doeuthlivch wierden machen!!

bromde michelle om 12:16 AM (op 04-09-2004)


jag ar en flicka med dickenn tiiten ed jag vil knullar kieers!

bromde flickan om 12:18 AM (op 04-09-2004)


*snapt geen zak van bovenstaande*

*zoenen worden zeer gewaardeerd*

Cnnr, u mag langskomen voor de Coco, of wat u ook drinkt.

bromde Eduardo om 02:09 AM (op 04-09-2004)


En dan kunt het http:// vergeten,
vanzelfsprekend.

bromde Eduardo om 02:12 AM (op 04-09-2004)


dickenn tiiten

bromde Paul om 08:58 AM (op 04-09-2004)


* slaakt een melancholische zucht *

Onleesbare comments die als je ze hardop leest klinken alsof er iets staat. Doet me denken aan die niet te volgen comments vol spelfouten.

Ik mis Grrrrts.

bromde Lennard om 11:08 AM (op 04-09-2004)


Hť, kijk eens wat een ENORME uil!

bromde Marnix om 12:15 PM (op 04-09-2004)


Hier is het een ooievaar

bromde ome peet om 12:22 PM (op 04-09-2004)


ach en wee
roos-vi-cee
ga toch weg
brom-mer-pech
is 't 'n uil?
wo-ning-ruil
kom maar klaar
ooi-e-vaar

Ja toch?

bromde ap om 01:07 PM (op 04-09-2004)


Zeker weten.

bromde Marnix om 02:18 PM (op 04-09-2004)


* staart in de metafysische leegte en probeert wat HTML uit ter vermaak ende lering *

* zucht *

bromde bewegende om 02:34 PM (op 04-09-2004)


Ah, Adriana is reeds vertrokken?

bromde Marnix om 02:39 PM (op 04-09-2004)


We rijden met de trojka door het eindeloze woud
Het vriest een graad of dertig, het is winter en vrij koud
De paardehoeven knersen in de pasgevallen sneeuw
't Is avond in SiberiŽ, en nergens is een leeuw

We reizen met de kinderen, al zijn ze nog wat jong
Door 't eindeloze woud waarover ik zo-even zong
Een lommerrijk en zeer onoverzichtelijk terrein
Waarin men zich gelukkig prijst dat er geen leeuwen zijn

We zijn op weg naar Omsk, maar de weg daarheen is lang
En daarom vullen wij de tijd met feestelijk gezang
Intussen gaat zich iets bewegen in de achtergrond:
Iets donkers en iets talrijks, en het lijkt me ongezond

Ze zijn nog vrij ver achter ons, ik zie ze echter wel
Het is een hele massa en ze lopen nogal snel
En door ons achterna te lopen halen zij ons in
Wat onvoordelig uit kan pakken voor een jong gezin

De donkere gedaanten zijn bijzonder vlug ter been
Ze lopen op vier poten, en ze kijken heel gemeen
Ze hebben grote tanden, dat is duidelijk te zien
Het zijn waarschijnlijk wolven, en kwaadaardig bovendien

Al is de toestand zorgelijk, ik raak niet in paniek
Ik houd de moed erin door middel van de volksmuziek
We kennen onze bundel en we zingen heel wat af
Terwijl de wolven nader komen in gestrekte draf

Het is van hier naar Omsk nog een kleine honderd werst
't Is prettig dat de paarden net vanmiddag zijn ververst
Wel jammer dat de wolven ons toch hebben ingehaald
Men ziet de flinke eetlust die hun uit de ogen straalt

We doen heel onbekommerd en we zingen continu
Toch moet er iets gebeuren onder moeders paraplu
En zonder op te vallen overleg ik met mijn vrouw
"Wie moet er aan geloven," vraag ik, "toe, bedenk eens gauw"

"Moet Igor het maar wezen?", "Nee, want Igor speelt viool"
"Wat vind je van Natasja?", "Maar die leert zo goed op school!"
"En Sonja dan?", "Nee, Sonja niet, zij heeft een mooie alt"
Zodat de keus tenslotte op de kleine Pjotr valt

Dus onder het gezang pak ik het ventje handig beet
Daar vliegt hij uit de trojka met een griezelige kreet
De wolven hebben alle aandacht voor die lekkernij
Nog vierentachtig werst en o, wat zijn wij heden blij

We mogen Pjotr wel waarderen om zijn eetbaarheid
Want daardoor raken wij die troep voorlopig even kwijt
Zo jagen wij maar voort als in een gruwelijke droom
Ajo ajo ajo al in die hoge klapperboom

Daar klinkt weer dat gehuil, en onze hoop is weer verscheurd
De wolven zijn terug en nu is Sonja aan de beurt
Daar gaat het arme kind, zij was zo vrolijk en zo braaf
Nog achtenzestig werst en in Den Haag daar woont een graaf

Ik zit nog na te peinzen en mijn vrouw stort menig traan
En kijk daar komen achter ons de wolven al weer aan
Dus Igor, 't is wel spijtig maar jij wordt geen virtuoos
Nog tweeŽnvijftig werst en daar was laatst een meisje loos

Nu Igor is verwijderd hebben wij weer even rust
Maar nee, daar zijn de wolven weer, op nog een part belust
De doodskreet van Natasja snijdt ons pijnlijk door de ziel
Nog zesendertig werst en in blauwgeruite kiel

Mijn vrouw en ik zijn over, dus we zingen een duet
En als 't even mee wil zitten halen we het net
Helaas, ik moet haar afstaan aan de hongerige troep
Nu nog maar twintig werst en Hoeperdepoep zat op de stoep

Ik zing nu weer wat lustiger want Omsk komt in zicht
Ik maak een sprong van blijdschap en verlies mijn evenwicht
Terwijl de wolven mij verslinden, denk ik "Dat is pech
Ja Omsk is een mooie stad, maar net iets te ver weg"

(Trojka hier, trojka daar)
Ja, je ziet er veel dit jaar
(Trojka hier, trojka daar)
Overal zit paardehaar
(Trojka hier, trojka daar)
Steeds uit voorraad leverbaar
(Trojka hier, trojka daar)
Zachtjes snort de samovaar
(Trojka hier, trojka daar)
Met een Slavisch handgebaar
(Trojka hier, trojka daar)
Doe het zelf met naald en schaar
(Trojka hier, trojka daar)
Is dat nu niet wonderbaar
(Trojka hier, trojka daar)
Twee halfom en een tartaar
(Trojka hier, trojka daar)
Een liefdadigheidsbazaar
(Trojka hier, trojka daar)
Hulde aan het gouden paar
(Trojka hier, trojka daar)
Foei hoe suffend staat gij daar
(Trojka hier, trojka daar)
Moeder is de koffie klaar
(Trojka hier, trojka daar)
Kijk daar loopt een adelaar
(Trojka hier, trojka daar)
Is hier ook een abattoir
(Trojka hier, trojka daar)
Basgitaar en klapsigaar
(Trojka hier, trojka daar)
Flinkgebouwde weduwnaar
(Trojka hier, trojka daar)
Leve onze goede Tsaar

bromde Drs P om 04:24 PM (op 04-09-2004)


Nee, gelukkig nog niet, Marnix! Vandaag mogen we nog lekker samen op het balkon van de zon genieten. (En ook wel HTML potsen)

bromde bewegende om 04:26 PM (op 04-09-2004)


* mevrouw Hoof pakt de telefoon op *

Ha Pa! Been gebroken?

* Hoof laat het maar even *

bromde Hoof om 05:50 PM (op 04-09-2004)


Kut reageerding naar de kloten?

bromde Lennard om 09:56 PM (op 04-09-2004)


Nee, dus.
Wel zijn er drie comments van mij op Hoofs laatste comment verdwenen.

Raar hoor.

Oh nee, toch niet. Ik ben dronken.
Hahahaha. Ik zal niet goed gemikt hebben.

bromde Lennard om 09:58 PM (op 04-09-2004)


Lnnrd, dŠt vermeldde ik ook al.

Een allejťzus aantal comments in het verleden.

Zo ben je er niet,
zo ben je er wel.

Er is iets naar de kloten, maar ik ben het (nog) niet.

bromde Eduardo om 10:14 PM (op 04-09-2004)


Er wordt hier echt vťťl te veel gedronken.

bromde Marnix om 10:36 PM (op 04-09-2004)


Noumwwaagggh,

dŠt zullen we nog wel...

*whurps*

...aan de grote klok hangen!

*shnirps*

bromde Eduardo om 11:03 PM (op 04-09-2004)


bromde bicat om 11:15 PM (op 04-09-2004)


Grappig biek, paardelul.

bromde Stan om 11:20 PM (op 04-09-2004)


Stan,op uw wenken bediend.

bromde Eduardo om 11:33 PM (op 04-09-2004)


Zeker een ongestelde merrie, Eduardo. Ed.. Beetje een keepernaam. Ga es op doel?

bromde Stan om 11:37 PM (op 04-09-2004)


bromde Hanna on the move om 12:23 AM (op 05-09-2004)


Zit nou effe stil, levende beenham. Ik probeer die kanarie van je kop te knallen.

bromde Stan om 12:27 AM (op 05-09-2004)


Nou, wij protesteren.

bromde Been & Ham om 12:46 AM (op 05-09-2004)


Inderdaad Frits!

bromde Hoof om 01:04 AM (op 05-09-2004)


H. Wiersma
+31 (0)58-2800671
postmaster@harmwiersma.nl

Stichting Damsportbevordering
Wetterkrite 46
9084 DM GOUTUM
Netherlands

Ohzo!

bromde Harma Wiersma om 02:53 AM (op 05-09-2004)


De lijsttrekker

De heer Potharst is in zeemanskringen geen onbekende. Reeds zijn afkomst - zijn vader was binnenschipper op het IJ - gaf hem die scherpe maritieme kijk, die hem later als penningmeester der roeivereniging 'Het Spaarne' zozeer te stade kwam. Zijn huwelijk met de dochter van een Kleine Tuinder voerde hem ook in die kringen binnen. Was het wonder, dat, toen in zijn vaderstad een gedeelte der Vrijzinnig Historische Socialisten zich afsplitste tot een Neutraal Afwijzend Blok, zij het oog op deze man lieten vallen? Neen, geenszins. Stemde Potharst hierin toe? Zeer zeker stemde hij toe. Doch niet dan nadat hij met ijzeren wil had doorgezet dat de zorg voor Kleine Tuinders en Behoeftige Zeelieden in het partijprogramma was opgenomen. En nog was Potharst niet tevreden. Hij eiste beperking van het strandleven en uitbreiding der visserij. En toen opeens, een week voor de verkiezingen, wierp hij zijn heerlijk manifest de verbaasde wereld voor de voeten. Drie dingen beloofde Potharst, drie dingen, waar de wereld sinds duizenden jaren naar snakt: welvaart, vrijheid en sociale gerechtigheid. Meen niet dat Potharst met deze ontzaglijke begrippen speelde. Neen, hij liet zien, op een wijze die bijna verrukkelijk van eenvoud was, hoe het een uit het ander voortvloeit: vrijheid door sociale gerechtigheid, sociale gerechtigheid door vrijheid, welvaart door sociale gerechtigheid en vrijheid, en alle drie te zamen door Potharst. Mijn hemel, kan het eenvoudiger? Is er dan niemand eerder op dit idee gekomen? Verrukkelijke kerel! Wie zou vermoeden, wie zou het voor mogelijk houden, als men deze Kleine Tuinder des zondags naast de kinderwagen zag lopen, dat hij deze reusachtige mogelijkheden in zich borg? Welk een gigantisch brein schuilt er onder die bolhoed, welk een enorme gedachten woelen er achter dat schijnbaar zo onopvallend voorhoofd?

Wie de heer Potharst wil opzoeken, moet in een klein straatje wezen, naast een op bescheiden voet gedreven zaak in koloniale waren en vlak tegenover een beddenwinkel met een wat kwijnend uitzicht. Hier, in deze enigszins drukkende omgeving heeft het de vooruitstrevende man behaagd zich te vestigen. De raampjes aan de voorkant van zijn huisje zijn alle drie bedekt met verkiezingsbiljetten. Op het eerste ziet men een hand, die een Kleine Tuinder uit de modder trekt, op het tweede weer een hand, ditmaal een rode, die een Afwijzend Middenstander doormidden knijpt, en op het derde ontwaart men andermaal een hand, waarin een geheel gezin rustig gezeten is, vader, moeder, drie kinderen en een buurman, thee drinkend en naar de radio luisterend.
De voortbrengselen van Potharst zelf, allemaal jongetjes, spelen in het voortuintje. Op de kleppen hunner gelakte petjes staat: 'Tobt niet langer. Kiest vader.'
Mevrouw doet mij open. Zij draagt een sjerp om haar middel, waarop deze woorden: 'Potharst uw man', wat onbaatzuchtig is van deze vrouw. Binnen in de kamer is het donker, want ook de ramen aan de achterzijde zijn bedekt met biljetten, waarop men de kop van Potharst zelf ziet, een diepe, vorsende blik op de kiezer werpend. De lijsttrekker zit in een stoel en reikt mij de hand.
'Hebt u al van ons nieuwste programmapunt gehoord?'
'Neen, dat heb ik niet.'
'Geluk', zegt Potharst, zich achterover werpend in zijn stoel.
Ik sta verstomd. Dŗt is het. Dat omvat alles.
'En dan', vervolgt Potharst, 'punt 15a: tevredenheid. Een vondst van de penningmeester.'
Ik zwijg. Elk woord is hier te veel. En dan opeens staat Potharst op en zegt:
'Ik ben vůůr welvaart. Ik ben tťgen armoede.'
Schreiend zinken wij elkander in de armen.

bromde Godfried Bomans om 06:26 AM (op 05-09-2004)


bromde Paul om 08:34 AM (op 05-09-2004)


peeter burgeik (http://scherven.blogspot.com) merkte op 09/03/2004 om 20:56 uur het volgende op:
Ik snap niets van al deze commentaren hierboven. Volgens mij is iedereen erg in de war.
Ik snap er ook niets van dat dit iets met theologie te maken heeft (want zo ben ik hier via google gekomen).

Daar gaat het nu niet om.

Ik vind zo'n brief onnodige stemmingmakerij tegen mensen die er hun boterham mee moeten verdienen en niet verdienen dat die niet goed belegd is (die boterham).

P.S. ik werk niet in een supermarkt
P.P.S. Ik hou ook niet van kwetsend en onnodig grof taalgebruik. Het is niet te veel gevraagd hoffelijk te blijven.

Ik wil hierop reageren!
Pollie (http://www.polliesposse.nl) merkte op 09/03/2004 om 23:12 uur het volgende op:
Zo denk ik er ook over. In Schiedam tenminste waren sommige cassieres ook zo ronduit onbeschoft en die bij Bas altijd goedlachs.,

Ik wil hierop reageren!
Sannet (http://www.sannet.nl) merkte op 09/04/2004 om 01:51 uur het volgende op:
Ergens hierboven staat het: verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Dus wat let je? Waarmee ik doel op de wat vreemde discussie die hierboven gaande is.

Ik wil hierop reageren!
Lennard () merkte op 09/04/2004 om 08:32 uur het volgende op:
Verbeter de wereld, begin zelf zei ik.
Da's toch net even anders. Zonder bij je.
Zonder bijen geen honing

Ik wil hierop reageren!
ap () merkte op 09/04/2004 om 12:57 uur het volgende op:
Ha!
Wat?
Dus?
Nou en!?
Moet ik toch weten!

*plop*,

Ik wil hierop reageren!
Hoof () merkte op 09/04/2004 om 17:52 uur het volgende op:
Die kat kan het wel schudden. Die zit in een gymzaal met geladen volleyballen. Iedereen die iets probeert komt een boobytrap tegen.

Tenminste. Die verhalen gaan dus.,

Ik wil hierop reageren!
Kiers (https://www.bicat.net) merkte op 09/04/2004 om 23:53 uur het volgende op:
eeeeuh euh huh met mijn eikel in een kattenaars... heel apart!

Ik wil hierop reageren!

bromde KiersGestapoBicat om 09:40 AM (op 05-09-2004)


Kiers: de overtreffende trap van haffelijk

bromde roemer om 10:35 AM (op 05-09-2004)


moest zijn

Kiers: de overtreffende trap van hoffelijk

*vingers vol verf vandaar*

bromde tijpfout om 10:38 AM (op 05-09-2004)


Goedenmorgen, waar liggen de hoofdpijndempers?

Het twisteren vangt aan om 14:30. Wees erbij, gewoon voor de campingkantine.

bromde bicat om 10:52 AM (op 05-09-2004)
BARON BICAT WIL TV-PROGRAMMA NORMEN EN WAARDEN

Uitgegeven: 4 september 2004 09:33
Laatst gewijzigd: 4 september 2004 09:58

BICATTERVEEN - Baron Bicat gaat kijken of websites of tv-makers geÔnteresseerd zijn in het maken van een programma dat de discussie over normen en waarden combineert met amusement. Dat antwoordt hij in de zondageditie van de Bicatterveense Courant op een lezersvraag. Baron Bicat benadrukt dat Bicat.net zelf zo'n programma niet kan maken. "Wij delen alleen prikjes aan weblogs uit."

In het begeleidend interview schaart Baron Bicat zich achter de stelling dat webloggend Nederland weer U moet zeggen tegen Bicat.net. "Er is een tijd geweest van 'zeg maar Baron of Bicat'. Ik denk dat er een zekere afstand moet zijn tussen Bicat.net, die een andere rol heeft, en het doorsnee Nederlandse weblog."

De oordelen van webloggers die praten over de 'asociale maatregelen' die Bicat.net neemt, zegt hij te begrijpen. Maar vergeleken met andere toonaangevende websites 'hanteren wij een relatief milde toon', stelt Baron Bicat.

Ook kritiek op de discussie bij www.kuikentje.nl over krankzinnig irritant gezeik over niet-glimlachende cassieres pareert de Baron. "Onze actiebereidheid om ontevreden of anderszins ontspoorde elementen in onze samenleving een corrigerende tik op de vingers te geven, zal van niet aflatende intensiteit zijn. Het is onze taak het goede voorbeeld te geven", waarop hij een vergelijking trekt met de topprestaties van inlichtingen- en geheime diensten van de honderd grootste landen van de wereld. "Wat Bicat.net voor de samenleving betekent, wordt wel eens onderschat. Het is pure emotionele en psychische filantropie wat wij doen", zo stelt Baron Bicat.

bromde Kiers om 10:54 AM (op 05-09-2004)


Hearhear.

*eet zeven kilo M&M's op*

Het Ūs toch dinsdag vandaag?

bromde Marnix om 11:40 AM (op 05-09-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)