huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Zaagmans is dood, lang leve Zaagmans!"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Ouderavond"]

07/08/2004: "Zeurpijn"


In de trein treft Roemer de zoon van de schilder. De schilder is beroemd (hij kreeg een onderscheiding van het staatshoofd) en heeft de zelfde initialen als de zoon. Daarom verkoopt het werk van de zoon iets beter dan het verdient, maar de vader die de zoon wl verdient, kreeg hij niet. De schilder verliet de zoon, die achter bleef in een huis waar ook zijn Roemeense oma woonde. Een oma die tot hem sprak in een taal van dode voorouders, die zijn moeder tiranniseerde en hem voorbereidde op een levenslange vlucht voor het andere geslacht. De schilder is rijk, zeer rijk. De zoon is arm, zeer arm. Dikwijls zwerft de zoon en slaapt dan bij vrienden of als het even kan in de hooiberg van de kinderboerderij. Roemer heeft die identieke initialen nooit kunnen begrijpen. Alweer een vader en een zoon die niet uit elkaar kunnen worden gehouden. De zoon als het curiosum van de vader. De na-apert. De na-volger. De nimmer op zich zelf beoordeelde altijd in de schaduw van de eersterangs vader staande tweederangs zoon. Tot de dood er op volgt. Overigens is Roemer ervan overtuigd dat het feit dat de vader de zoon verliet en nooit echt naar hem omkeek, er uiteindelijk minder toe doet dan de genetisch bepaalde aanleg voor etsen, uitbeelden en kleurkeuze. Als Roemer de schilderszoon tegen komt is hij altijd maar wat blij dat hij de naam van zijn eigen vader lang geleden al vergeten is.

De schilderszoon kent Roemer van zijn verblijf op de Geestdodende Gronden, een gesticht nabij de zee. Het gesticht ligt in de bossen. 's Nachts hoort men er uilen roepen en de vos (en de maanzieken, natuurlijk). Roemer verbleef er uit eigen vrije keus, als een van de weinigen, omdat de zeurpijn die Roemers gemoed altijd bedrukt, overal drukt, te zwaar geworden was om nog te kunnen dragen, om nog verder te kunnen dragen. Roemer was al vaak langs de Geestdodende Gronden gefietst op weg naar een zonnig of uitwaaierig strand en ook was er een vertrouwd restaurant in de buurt waar Rana graag at. Roemer had het altijd een best wel fleurig gesticht gevonden en stilletjes de inwonende krankzinnigen benijd. Maar van binnen deden de Geestdodende Gronden hun naam alle mogelijke eer aan, een eredienst van reglementen, regels en regenten. Tegenwoordig fiets hij niet meer langs de Geestdodende Gronden, maar door het Bollendorp, dat is om, maar minder vermoeiend. Het restaurant veranderde van eigenaar. Tegenwoordig is het gespecialiseerd in de Kille Keuken: de borden zijn leeg en de stoelen oncomfortabel. Er komen moderne magere mensen. Rana wil er niet meer eten. Toch heeft het verblijf op de Geestdodende Gronden een positieve kant gehad, want zo heeft Roemer de schilderszoon leren kennen.

De schilderszoon praat meestal met Roemer over de lekkere geur en de mooie glans van olieverf, over het gebrek aan passie van acryl, over de soorten doek, karton, papier en andere dragers, of over de goeie grap. De goeie grap wordt gemaakt wanneer iemand de zoon van de schilder vraagt naar de betekenis van een schilderij: "Wat zit er achter?" De schilderende schilderszoon pakt het doek dan op en kijkt er achter en zegt "Nou, ik zie niks" . Roemer is er vaak bij geweest als de goeie grap gemaakt werd en moest dan altijd onbedaarlijk lachen. Vandaag praten ze over kleur. Ze zijn het eens: rood, geel noch zwart of wit: er is geen kleur die pakt, waarmee je droefheid schilderen kunt. Leven is boetseren, zegt Roemer. Of uit steen gehouwen worden, vult de schilderszoon aan. Ook dit is een goeie grap. Ze hebben veel plezier. Toch zijn de schilderijen van de schilderszoon vaak als verstild verdriet. Er staat een schilderij op stapel dat "verstoting" heet. Roemer krijgt de voorstudie in pastel. Het is meer een schilder-ei, zegt Roemer en de schilderszoon verstaat het.

Het moet een vreemd gezicht zijn. Roemer in een driedelig krijt met daaronder een strak gestreken overhemd en knellend zijden strop, gepoetste glimmend zwarte schoenen en een zware aktetas in gesprek met de schilder die zwerft en riekt en stevig drinkt, maar toch ook altijd netjes een treinkaartje koopt en altijd opstaat voor dames en bejaarden. Zo'n aktetas is inderdaad een vreemd gezicht, vooral als er oranje verf aan je handen zit en dan ook nog praten met een zwervend kunstenaar. Roemer weet dat het een vreemd gezicht is, want ooit kwam een schilder op zijn werkkamer aan de universiteit. Er hing een schilderij. Het was beschadigd door onachtzaamheid. Het schilderij was woest in kleur en vorm. Het geestesoog zag dat het was gemaakt door een verwilderd man met woeste baard. De beheerder vroeg op een dag of Roemer wat langer blijven kon, omdat de kunstenaar de schade kwam bekijken. Dat wilde Roemer wel: een echte kunstenaar zien. Om half zeven werd er geklopt. Het was een burgerman met sik en pak met vrouw met rok onder de knie. Er was geen woestheid in zijn blik toen Roemer de deur van zijn kantoor hoffelijk voor hen opende. Maar hij werd wel heel erg boos toen hij het schilderij zag. Niet vanwege de beschadiging, die inderdaad niet al te ernstig was, maar omdat het doek ondersteboven hing. Een schande was het en Roemer vluchtte weg. Roemer vond het doek ook als het goed hing lelijk en niemand had het nog gemerkt.

Als Roemer uitstapt vraagt de zoon van de beroemde schilder om wat geld om te kunnen eten. Nee, zegt Roemer, daar heb ik geen geld voor, maar hij geeft hem wel vijftig euro voor een tube olieverf, een schildersmes, een kwast en een fles jonge genever. Vijftig euro is in het Bollendorp waar naartoe de schilderszoon op weg gaat genoeg voor twee keer bed and breakfast, dus de zoon van de beroemde schilder is voor het weekend onder de pannen. Een schildersvriend krijg je niet zomaar, weet Roemer, daarop moet je zuinig zijn.


Reedsch...168 toevoegingen, reedsch

Zo zat ik op de lagere school naast de zoon van de zus van Frank Boeijen. (Die was vroeger een soort van beroemd)
Maar da's natuurlijk niks vergeleken met Marnix. Die kent Xander. En Marnix is de geheime vierde vriend van de vrienden van Amstel.

Mooi verhaal peeter. De stadsproza ga ik denk ik ook nog lezen. In de vakantie of zo.

bromde Lennard om 01:23 PM (op 08-07-2004)


En dan weet je nog lang niet alles, Lennard.

Applausje voor Peeter.

bromde Marnix om 01:57 PM (op 08-07-2004)


Zo zat ik op een modeschooltje met Mart Visser. Die zat een klas hoger. Hij is later nog best bekend geworden met zijn kleertjes.
Peeter? U mag bij tijd, zin en gelegenheid nog eens schrijven voor ons. U leest lekker weg.

bromde Adriana om 02:02 PM (op 08-07-2004)


En of men nog lang niet alles weet, als men dat soms dacht.

Zo zat ik op de School voor Journalistiek in de klas bij verschillende mensen die nu regelmatig op tv zijn, maar waarvan niemand de namen kan onthouden. En bij mijn ex-vrouw.

* kijkt er zelf ook van op *

Wat een leven. Eigenlijk.

bromde Hoof om 02:39 PM (op 08-07-2004)


Imca Marina heeft bij mij in de straat gewoond. Voordat ik er woonde eigenlijk. Maar toch, wel dezelfde straat. En ik parkeer bijna wekelijks bij Youp van het Hek op de oprit in de bossen rond Beek (gemeente Bergh) Maar dat moet niemand verder vertellen. Ik ken hem verder niet en het schijnt dat hij het niet zo heeft op provincialen.

bromde Lennard om 03:01 PM (op 08-07-2004)


School voor Journalistiek, Toneelacademie... breek me de bek niet open. Ik ken d'r een paar. Ik ben zo blij met mijn anonieme LTS CO2-lassen. Nooit niks geen gezeik met omhooggevallen ego's die dan compleet leeg vacuum gezogen bleken te zijn.

*denkt met passie terug aan vorig leven als strandjutter*

bromde Kiers om 03:01 PM (op 08-07-2004)


Het bijzondere van mijn klas is dat mijn klasgenoten bij mij in de klas zaten.

Eigenaardig stukje tekst, trouwens. Maar het had zeker wat. Iets eigenaardigs, zoals gezegd, met de nadruk op eigen en op aardig.

bromde Max om 03:02 PM (op 08-07-2004)


H Kiers. Kun je toevallig ook een beetje RVS Tig-lassen? Ik heb voor de vakantie in week 32 en 33 een probleem met onze tig-las capaciteit.

bromde Lennard om 03:04 PM (op 08-07-2004)


Op de oprit van Youp van 't Hek mogen staan, met aan de mond een flesje buckler, aan de arm een vrouw met broekrok en een hockeystick, met wie je luid sprekend een gesprek voert over de aandelen van Akzo via mobiele telefonie, dan zien hoe Youp rood aangelopen z'n huis komt uitgestormd en dan hard schreeuwen: "Kom we laten alles liggen en gaan liften naar Parijs!"

Ja, dat zou ik nou nog wel eens willen doen voordat ik sterf.

bromde Max om 03:08 PM (op 08-07-2004)


Ik ken Willeke Alberti. Zij zingt mij af en toe.

En Rob de Nijs.
Martin Brozius.
Henry Kissinger.
Wubbo Ockels.
Rolf Wouters.
Traci Lords en
Hiawatha.

Om er maar een paar te noemen.

Maar ik ga er nooit zo heel erg prat op.

bromde Marnix om 03:18 PM (op 08-07-2004)


Niki Lauda, Chichiolina en de ouwe Bush kennen MIJ nog. Ha!

bromde Kiers om 03:22 PM (op 08-07-2004)


Een schone vertelling, mijnheer Burgeik!
Nu mag ik.
In 1986 belde op een avond B. Buch (ik heb geen u-umlaut), belde B. Bek me op. Of ik zijn komende titel spoedig persklaar kon hebben, want hij zou weer gauw naar het buitenland afreizen. In mijn geanimeerde beschonkenheid deelde ik hem, volstrekt argeloos, mede dat ik zeer genoten had van de hilarische karikatuur van Boudewijn, die Kees van Kooten een paar weken eerder op de kijkbuis ten beste had gegeven. Het werd even stil aan de andere kant van de lijn. Daarna heb ik nimmermeer een Bek hoeven doen. Moge hij rusten in vrede.

bromde Paul om 03:24 PM (op 08-07-2004)


Laatst nog bijna tegen Hans Kraaij jr aangebotst.

In een vlaag van haast dacht ik 'die ken ik ergens van' en zei bedachtzaam-spontaan gedag (je weet nooit of je later gezeik krijgt dat je niks zei enzo) en toen ik binnenstond, en hij buiten, bedacht ik me dat hij mij natuurlijk helemaal niet kent. In ieder geval niet van TV.

Gelukkig zei hij net zo spontaan gedag terug (denkend * glimlachen * 'Waar moet ik de mongool nou weer van kennen'), op weg naar zijn ronkende Audi TT in een verkeerde lichte kleur.

Je maakt wat mee als je 'ns in Hilversum komt...

* wuift Tatjana ongeduldig weg *

IK HB NOG KOFFIE!!!

bromde Hoof om 03:25 PM (op 08-07-2004)


Wil iemand mijn verhaal horen hoe ik twee dagen terug nog de ex eerste burger van de stad, de heer Schelto Patijn, bijna omver fietste? Waarna wij enige tijd keuvelend verder gingen?

Hallo?

bromde Kiers om 03:48 PM (op 08-07-2004)


Hahaha Kiers, da's lachen man! Of die ene keer dat ik jou tegenkwam in de kleedkamers van FC de Meer IV en jij van verbaasdheid je kop stootte in dat kleine donkere gangetje tegen het treurig grijze betonstenen wandje. Jij wist niet dat ik nog steeds voetbal bij jou in de buurt. Hoe is het met je moeder?

bromde Ruudje om 03:53 PM (op 08-07-2004)


Nou, vertel op. Bewaar ik mijn anekdote over hoe ik Candy bij Prince kreeg voor later.

bromde Lennard om 03:54 PM (op 08-07-2004)


Op een Busy Bee-receptie schudde ik Henk Hofland de schrijvershand, waarna ik in mijn zenuwen niet op de titel van zijn laatste werk kon komen, een boek dat ik nota bene een week daarvoor zelf gecorrigeerd had. Een korte ontmoeting werd dat. Wat kan die man laatdunkend kijken zeg, bah.

bromde P. om 03:58 PM (op 08-07-2004)


Toen ik nog bij The Rolling Stones speelde, kwam ik regelmatig bij Barbara Streisand over de vloer. Saai wijf, eigenlijk.

bromde Marnix om 04:00 PM (op 08-07-2004)


Terwijl ze 'Barbra' heet, ook nog.
Don't hit me!

bromde P. om 04:04 PM (op 08-07-2004)


Oh, vandaar.

bromde Marnix om 04:22 PM (op 08-07-2004)


Ooit heb ik Mahatma Gandhi nog om een vuurtje gevraagd. Hij zei dat hij niet rookte. Niet veel later deed hij dat wel op zijn eigen crematie. Ja, het kan verkeren.

bromde Max om 04:34 PM (op 08-07-2004)


Die keer dat ik 'Ken je niet uitkijken stomme doos. Fossiel!' tegen prinses Juliana brulde ben ik helemaal vergeten, trouwens.

Maar ze reed cht heel dom rond in dat electrische botsautootje van d'r. En maar wuiven. Met twee handen.

bromde Hoof om 04:47 PM (op 08-07-2004)


Wat ik wel vaak merk is dat veel mannen me wel herkennen, maar dan heel nadrukkelijk doen van niet.

Ik begrijp dat wel. Het is natuurlijk een stukje jaloezie en afgunst. En misschien weet hun vrouw niet dat ze net de avond ervoor de DVD van 'The Dutch Stud Fills Every Hole VII' hebben zitten kijken. Met handdoek op schoot.

bromde Hoof om 04:57 PM (op 08-07-2004)


Hoof, ken je me nog? Toen we samen die later zo beroemd geworden film maakten?

bromde Private Ryan om 05:04 PM (op 08-07-2004)


Ik moest net hardop lachen om de radioreclame van Accor hotels.

Ik ben ook maar gewoon een mens natuurlijk.

bromde Hoof om 05:06 PM (op 08-07-2004)


Was dat in de tijd dat internet nog met .bmp files werkte?

bromde Hoof om 05:07 PM (op 08-07-2004)


En editors " mistikten omdat ze dronken op hun werk verschenen of pot zaten te roken met lange haren?

bromde Kiers om 05:11 PM (op 08-07-2004)


DIK MEISJE TE KOOP IN BICATLAND

Uitgegeven: 8 juli 2004 10:39

BICATLAND - Bijna anderhalve meter van het lichaam van het op Vlieland aangespoelde dikke meisje is al verkocht. Mensen kunnen voor 25 euro een centimeter van het dikke meisje kopen.

Beheerder M. ter Ellen van het Informatiecentrum De Noordwester op Vlieland is verrast door de grote belangstelling. "We krijgen uit het hele land reacties.'' De mensen kopen het dikke meisje niet echt. Ze sponsoren met hun betaling de preparatie van haar lichaam dat in totaal 35.000 euro kost.

bromde Kiers om 05:24 PM (op 08-07-2004)


Ah. Er staat geen lampje bij. Dus het is echt waar.

* trekt creditcard *

bromde Hoof om 05:27 PM (op 08-07-2004)


Tja, vroeger. Vroeger toen de kratten bier nog van hout waren en je door moest drinken om de kachel brandende te houden. Vroeger toen ik nog samen met Thomas Acda op klarinetles zat. Ik wil er niet aan terug denken, het zijn nare memoires, ze zorgen voor een intens gevoel van melancholie. Ik wou dat ik dood was man.

bromde Michiel om 05:27 PM (op 08-07-2004)


De enigste echte beroemdheid die ik goed ken en regelmatig mee optrek ( ja, dat andere ook)
ben ik zelf. In het telefoonboek schrijven ze over me.

Mooi stuk Peeter.
Compliment.

bromde Arnaud om 05:27 PM (op 08-07-2004)


Shit. Te vroeg gejuichd.

* stopt creditcard weer terug waar-ie vandaan komt *

bromde Hoof om 05:28 PM (op 08-07-2004)


Misschien een gek verhaal, maar ik ben ooit eens begonnen aan een cursus Associatief Punikken, en daar zat een meisje op, die ik volgens mij pas in een reclamespotje voor een 06-lijn zag. Ik bellen natuurlijk, krijg ik een vrij onduidelijk hijgverhaal en ze luisterde dus helemaal niet.

Lastig, want ik wilde graag weten of ik haar punnikpaddestoeltje kon overnemen, omdat ze er volgens mij niet zo veel mee deed de laatste tijd.

Alhoewel, afgaande op haar verhaal door de telefoon zat ze er op dat moment op.

bromde Hoof om 05:31 PM (op 08-07-2004)


               e$$$$ec.
$$$$$$$$$e zdP**
' 4$ ^"*$$$ed$$$$$.
- ^$ " "*$$$$E
F b . ^**r^ $$$$$$$F
. .F .dL *$L .d$$$$$$.
" 4F ^ " $$$$$$$$3$
4. d. P$$$$$$$.$
4F 4$L% z$$$$$$$$$$$
4" d$$c %. 4$$$$$$$FFb$$
4$ 4$$$ " ^$$$$$$$FFL"
$ 3$$$r " $$$$$$$$*"
$ 4$$ -. .$$$$$$$$ $
$ e$$ - $$$$$$$$3$.$
F . .$$% z$$$$$$$$$$dP$
d $$$ 4*$$$$$3$$$$$$F$d
.$ ze$F -%^$$$$$$$$$$$$$$$$
$ J$$$" ^bd$$$$$$$$$$$$$$$P$
= %d$$$ -.e **$$$$$$$$$$$$$*$$
4)% $$$$$$$$ .^.^ ..ze$$$$$$$$$$$$$$$$
*@=L *$$$$$$$$$$PP * *$$$$$$.$$$$$$$$$
.$ ""3$$$$P"% " -"$$$$$$$$$P
dP* *$*" " '$$$$$J$$$
.eL^ .$$d." 3$$$$F$$$
4$ z$$$F" $$$$$.$$
$ $$$$$" ^$$$$$^$$
F d$$$= d$$$$4$$
b J$$% . d$$$$$*$$
$E. 4$$$c d$*$- .e$. '$$$$%dJ$
$$. d$$$ ^*P* F 3F d$$$.*$$
$P $$$e- J$ ^$. *"*$$E$$$
$$- z$$$C. z$$- d$$. $$$$$$$
4$F '$$$$$$l .$$$$*E$$$"$ "4$deJ$$
4$F e$$$ "$$$$e\ ee$$P"" z$$P ^b - $$$$$$
4$$ $$$" """""""" ^*$P 3$ % *$$$$
4$$$$$$. .J$$$F %4 *$$%$
4$$$$$$F *$$$F .^) *Fd$
$$$$$$$ $$$$ -$$$
$$$$$$$$ J$$$ L $*$
3$$$$$$$$ $$$F ' '$
^$$$$$$$$$ J$$$ % F
$CHAT$$$$$c ^$$$$ 4 4

bromde Dreknek om 05:32 PM (op 08-07-2004)


Uit die tijd dus, Hoof.

bromde Dreknek om 05:33 PM (op 08-07-2004)


U verveelt zich, Dreknek?

bromde Hoof om 05:34 PM (op 08-07-2004)


Ah. Toen de computers nog in extra grote kelders stonden te stampen.

Doe mij dan tch maar de bondige trailers in DVD-kwaliteit van de Bangbros. Ik raakte nooit echt opgewonden van een ASCII-pijpmond.

bromde Marnix om 05:36 PM (op 08-07-2004)


Wat kun jj goed typen, Dreknek! Een beeldverhaal, zozo.

bromde Paul om 05:36 PM (op 08-07-2004)


Nu wel weer. Net had ik nog een 'prive moment' met de dame hierboven.

bromde Dreknek om 05:36 PM (op 08-07-2004)


Is het... is het J., D.??

bromde P. om 05:46 PM (op 08-07-2004)


Of zoiets:bromde Marnix om 06:02 PM (op 08-07-2004)


Op een druilerige donderdag in juli.

bromde Marnix om 06:03 PM (op 08-07-2004)


Hup Peter!

Wat een hoerenzomer zeg. En ik moet nog werken ook terwijl ik liever zou droinkne

bromde grts om 08:12 PM (op 08-07-2004)


Ik wou dat ik mcht droinkne, maar nee, dat mogen alleen grote mensen.
Bent u de webcams aan het installeren in Camping Bicat, heer Grrrits? Voor zondige plaatjes als hierboven afgebeeld? Mevrouw Hoof, mevrouw Lennard...

*zweeft weg*

bromde Paul om 08:47 PM (op 08-07-2004)


'Prognose: Regen im Juli, Sonne im August'. Zie je wel.

bromde P. om 08:52 PM (op 08-07-2004)


Da's te laat, Paul. Dan zijn we al weer bijna bezig met de fazantenjacht.

bromde Marnix om 09:06 PM (op 08-07-2004)


Nog een Treitertrend, als het mag van heer Kiers.

(Uit: De ergste treitertrends, Kees van Kooten, 1e dr. 1976.)

Fonduutje

'Nou: ik weet niet wat jullie doen, maar ik begin hoor.'
'Dat is taal naar m'n hart Karel. Jongens: Karel begint.'
'Zit je niet een beetje krap daar, Petra?'
'Kom nou Frits: zo dik ben ik nou ook weer niet.'
'Tast toe jongens, tast toe. Allemaal het vorkje in de aanslag?'
'Niet om kritiek te hebben hoor Bart, want het ziet er ontzettend lekker en gezellig uit, maar weet je wat je met die vorkjes moet doen?'
'Ja. In m'n mond steken.'
'Nee, serieus -- je moet ze mrken. Dan hou je ze makkelijker uit elkaar. Wij hebben ze allemaal een eigen ringetje gegeven, h Betty?'
'Ja. Rood, geel, zwart, wit, groen en eh...'
'Pimpelpaars met een geel randje.'
'Je kunt het beste eerst een schep saus op je bord nemen.'
'Ja, alsjeblieft Koos. Van elke saus een flinke schep. In de keuken is nog meer.'
'Waar hl je dat stokbrood toch, Freek?'
'Goed h? Daar hebben wij ons eigen bakkertje voor. Els? Geef jij Peter straks even het adresje van ons bakkertje?'
'Is dt de barnaise, Joop?'
'Even wachten Hans. Jongens. Hans vraagt naar de barnaise. Oh, dcht ik het niet? Carla heeft de barnaise weer ingepikt hoor. Zeg laat je nog wat voor ns over Carla?'
'Heb jij al Red Hot Sauce Jan? Je met een lik Red Hot Sauce nemen hoor. Dat brandt je tong af, maar je weet niet wat je proeft.'
'Zeg, jongens, ik dnk wel 's als ik zo'n tafel bekijk h...'
'Ssst. Luisteren lui: Harry dnkt wel 's!'
'Dan denk ik wel 's: Biafra.'
'H gats Harry, laten we dat nou alsjeblieft even vergeten vanavond. Zoals wij hier zitten kunnen we tch niks voor die mensen doen.'
'Was dit jouw vorkje, Sacha? Of is het mijn prikkertje?'
'Ja jongens, hou wel je eigen vorkje in de gaten h!'
'Ieder voor zich en God voor ons allen.'
'Daarom zeg ik: je moet ze mrken. Zo gebeurd, en dan kun je de zaak altijd uit elkaar houden.'
'Moet je mijn bord nou 's zien -- dat is n alweer een rommeltje.'
'Kijk 's naar het bord van Atie, jongens -- aaaaaah wat een smeerboel maakt Atie d'r weer van!'
'Zeg jij nou maar niks, Leopold. Weet je trouwens wel zeker dat je mijn vlees niet hebt? Ik geloof dat je stiekem mijn stuk hebt ingepikt. Stiekem, op de bodem van de pan.'
'Wordt het vet niet een beetje te heet, Adelheid?'
'Ja, misschien wel. Ach Jochem -- doe jij even de deksel op het brandertje.'
'Gekke kleur blauw toch altijd weer, spiritus.'
'Wie heeft 'm er nou het laatste ingestoken? Jij soms Jacques?'
'Nee, Robert, ik denk Machteld.'
'Dan zou ik 'm er maar eens uithalen, Machteld, anders is je vleesje straks helemaal weggeschrompeld.'
'Hoor je dat jongens? Johan is bang dat Machteld d'r vleesje is weggeschrompeld!'
'De stemming stijgt, het peil daalt.'
'Alles uit, behalve het licht.'
'Allemaal even zoeken naar het stukje van Bastiaan, jongens. Even met je vork over de bodem.'
'Ben je niet bang dat het vet nu ietsjes te koud is, Adelheid?'
'Ja, misschien wel. Ach, Jochem -- steek jij het pitje nog even aan.'
'Dat vind ik het vrdeel van ros: je kunt het overal bij drinken.'
'Wie heeft de barbecue sauce? Niet allemaal tegelijk hoor!'
'Opstellen in rijen van vier.'
'Moet je nou toch 's kijken; dat was een pnd kalfsvlees zeg!'
'Ja, daar kun je op rekenen als je Herman te eten vraagt.'
'Zeg schei uit Gerard! Ik heb misschien vijf keer geprikt!'
'Heeft dit stukje gezondigd?'
'Dat stokbrood is gewoon nog wrm zeg, voelen jullie dat?'
'Pas op Greet: je vork glijdt weg.'
'Weet je wat ik zo prettig vind? Als je genoeg vorkjes hebt, kun je het desnoods met een hele groep eten, h?'
'Goed nieuws, jongens!'
'Ik verkondig u een blijde boodschap...'
'Volgende week bij Trees en Kasper.'
'Ja. En als wij nou eens ksfondue maken?'

bromde P. om 10:16 PM (op 08-07-2004)


Ik ben alweer helemaal in de stemming voor bokplop.

Nog even en de blaadjes dalen langdradig langs de palen naar de aarde...

* realiseert zich *

Ik rij over hierheen

bromde Hoof om 10:20 PM (op 08-07-2004)


Die Hummer kan ook varen, h? Dat komt wel goed uit, nu.

bromde Paul om 10:37 PM (op 08-07-2004)


Alsof WIJ (en dan in het bijzonder IK) dat willen weten!

Vakantie-exhibitionist!!!

bromde Marnix om 10:39 PM (op 08-07-2004)


Ja, dat laatste zeker. Want Hoof gaat bepaalde stranden bezoeken. Ook al zegt ie van niet.

bromde Paul om 10:42 PM (op 08-07-2004)


Ik zou best een Euroshoppertje lusten. Tja. Maar cola is natuurlijk ook hrlijk. Nou en of.

bromde P. om 10:58 PM (op 08-07-2004)
vader en zoon!

bromde LDB om 11:04 PM (op 08-07-2004)


Dus dt is nou vader Bauer?

bromde P. om 11:09 PM (op 08-07-2004)


Als men al bij een 'bekende nederlander' in de klas heeft gezeten, en men dit vol trots vertelt aan een ander, waarom komt dan haast nooit het verwijt dat zijzelf dus in nagenoeg dezelfde situatie zaten als die 'bekende' en toch nooit meer bekendheid hebben gekregen dan een eervolle vermelding in 'bakfiets heeft lekke band' op pagina 7

bromde Pompelmoezig om 11:54 PM (op 08-07-2004)


Daar gaat het niet om.

Ik zat in de klas met Ren Froger, Robert ten Brink, Stephen Hawkings, Aristoteles en Gordon.

En de rolverdeling was dus duidelijk.

Ik was bijvoorbeeld wereldkampioen kleien.

bromde Marnix om 01:16 AM (op 09-07-2004)


Ik zit in de klas met Froukje de Both. Tja, daar word ik niet veel interessanter op zeker?

*Gaat zichzelf geweldig verwennen met een blikje cola!!*

Misschien moet ik toch weer eens 's middags langs komen. Hoor er al niet meer bij zeker?

bromde CiNNeR om 03:01 AM (op 09-07-2004)


Cin, maak je niet druk. De leukste meisjes zijn de meisjes die zich niet druk maken.

*schraapt de keel*

ahum...

*slikt een brok weg*

Hoof..

*slikt nog een brok weg*

Hoof.. ik heb je leren kennen als een ruwe bolster maar en dus toch wel een balanke pit.. ik heb jouw gevoelt in voor en dus ook tegspoed.. tegenspoedt.. sjorry ik heb 't moeilok.

JIj..

*legt klemtoon helemaal fout*

..bent de man die elleke dag weer een vrolijke noot brengt op de pagina van Bicat zonder dat wij er erg in hebben dat jij juist diegene bent die de vrolijke noot brengt want wij zijn ook zomaar van bijelkaar geraapt.

*komt met bos Geraniums aanzetten vermixt met Tulpen*

Hoof..

*snotter*

..lieve Hoof, ik hoo..oopp, dat jij nog lang zult denken aan ons tijdens je vaste bupliek..

*..ssnotter*

dat je ons een beetje zult meenemen op je lange vankantie naar Kroatiesje.

bromde Kiers om 03:15 AM (op 09-07-2004)


..komt er opeens een alleraardigst meisje tussendoor fietsen.

nou ja, fietsen...

dat is nog al een groot woord.

bromde leanni Lei om 03:30 AM (op 09-07-2004)


*Haalt haar schouders op en voelt zich onmiddelijk het populairste meisje uit de klas* Zou dat mijn geheim zijn geweest vroeger? ik maar denken dat het mijn grote borsten waren..

*Denkt dat het hoog tijd is om naar bed te gaan*

bromde CiNNeR om 04:30 AM (op 09-07-2004)


Het is weer vrijdag. Wat een prachtige dag! Als je binnen zit. Met de verwarming aan.

Als ik over twee weken op vakantie ga in Nederland. Moet je eens zien wat voor een weer het dan is.

bromde Lennard om 08:36 AM (op 09-07-2004)


* innig geroerd *

Och. Ja. Ik doe het graag vrienden.

* struikelend, qua woorden *

Maar ik ben beter met plaatjes (en heb net een digitaal fototoestel geleend).En ja mensen, de 'Ik zeg nee tegen terrorisme'-shirts zijn nog steeds te koop!
U ziet zelf hoe leuk ze staan!

bromde Hoof om 10:13 AM (op 09-07-2004)


Da's een behoorlijk beeldscherm, Hoof. Daar zou je wat mee moeten doen.

bromde Marnix om 11:30 AM (op 09-07-2004)


Ja. Uitzetten...

Maar ja. Klanten h.

bromde Hoof om 11:35 AM (op 09-07-2004)


waarom niet gelijk de hele fles.
erh.
sorry.

bromde goodie2shoes om 11:37 AM (op 09-07-2004)


Dat drank meer kapot maakt dan me lief zou zijn, is dus niet waar. Ik zit hier met een ENORME boner.

bromde Kiers om 11:49 AM (op 09-07-2004)


Nou ja, nu niet meer.

bromde Kiers om 11:54 AM (op 09-07-2004)


(...)

bromde Hoof om 11:58 AM (op 09-07-2004)


Scheelt helemaal niets met Hammerfest in de noordelijkste punt van Noorwegen. Je snapt niet dat ze zich daar nog voortplanten.

bromde Kiers om 12:03 PM (op 09-07-2004)


Lekker visweertje.

Dat dan weer wel.

bromde Marnix om 12:03 PM (op 09-07-2004)


Een beetje vreemd dat de anti-christ tegen terrorisme is. Maar dat zal wel camouflage zijn.

Als BNN het weer doet krijgt u mijn lunch nog te zien. Ik namelijk besloten dat zelfgemaakte foto's op internet dumpen de trend van het moment is.

bromde Lennard om 12:44 PM (op 09-07-2004)


bromde Lennard om 12:46 PM (op 09-07-2004)


* druipend *

Kut. Ik ga nog eens een broodje halen.

bromde Hoof om 12:52 PM (op 09-07-2004)


Ziet eruit als de schoenzool van de verschrikkelijke Yetiman die met de punt van zijn schoen een natte drol heeft geraakt. Ik hou het toch op kreeftsoep deze middag.

Ober, klein scheutje cognac graag.

bromde Kiers om 12:55 PM (op 09-07-2004)


Geld verdienen met culinaire fotografie zit er niet in denk ik, Lennard. Maar je had er waarschijnlijk bij moeten zijn.

*Draait ENORM uilenkarkas om op de grill*

bromde Marnix om 01:13 PM (op 09-07-2004)


Wacht maar. Ik ga het hele weekend foto's maken. Dan leer ik het vanzelf toch?

Mag ik de pootjes?

bromde Lennard om 01:34 PM (op 09-07-2004)


En Hoof vond deze wel mooi. En die heeft er verstand van.

bromde Lennard om 01:36 PM (op 09-07-2004)


En dan niet meteen gaan zeiken over details als "Dat heeft helemaal niets met culinair te maken"

bromde Lennard om 01:37 PM (op 09-07-2004)


Helaas is er ook niet zo'n enorme vraag naar schuurfotografen.

Maar ik vind het een mooie foto ja ('voor een tweede foto' had ik er bijgezegd, eigenlijk).

bromde Hoof om 02:00 PM (op 09-07-2004)


*zucht*
Altijd weer die stomme details.

bromde Lennard om 02:01 PM (op 09-07-2004)


Maar goed, ik ben zelf ook niet blind voor de realiteit:

Lennard 12:51 - 09-07-2004
Maar het wordt vanzelf minder zoals u ziet....

Met deze tweede ging het vooral goed omdat ik nog geen enkele instelling had veranderd. De omgeving zelf is natuurlijk de schuld van de schoonheid.

De friet is duidelijk een minder product van mijn fotografeer kunsten.

bromde Lennard om 02:04 PM (op 09-07-2004)


Maar n zo'n schuur kun je natuurlijk fantastisch koken. Dus een culinair tintje heeft de foto wel.

bromde Marnix om 02:12 PM (op 09-07-2004)


*fleurt op*

De stagiair heeft een kratje gehaald. En de auto gewassen. Het is hier een geweldig leerbedrijf. Alle echt belangrijke zaken mogen ze hier gewoon zelfstandig doen.

bromde Lennard om 02:19 PM (op 09-07-2004)


*krabt met 1 nagel aan kont*

BURPS!

bromde Kiers om 02:22 PM (op 09-07-2004)


*gooit met vingers in de neus een strike*

bromde Marnix om 02:43 PM (op 09-07-2004)


* sorteert grind *

bromde Hoof om 02:46 PM (op 09-07-2004)


*bekijkt z'n schoenen nog eens echt goed*

bromde Lennard om 02:56 PM (op 09-07-2004)


Toen ik vanmorgen Hoofs plaatje zag, met Groeten uit Drochten en 'Ben effe weg -->', nou... Ik zal het maar eerlijk zeggen: ik stortte geheel en al in, want ik dacht: 'Altijd maar grapjassen, die klootzak, "effe weg" ja, DRIE WEKEN noemt meneer "effe"', waarna mijn lieftallige buuv mij in haar armen sloot, en mijn tranen droogde en mij al mijn zonden vergaf en mij ook zegende... Blijkt die Hoof hier nog steeds vrolijk rond te dartelen! Nou, je wordt bednkt, vuile s... s... sadist!!! (Groetjes van Helmy; zo heet ze.)

bromde Paul om 02:59 PM (op 09-07-2004)


Ze kan jullie wel pvreten, zei H. ook nog.

*peutert krulhaartje tussen tanden vandaan*

bromde P. om 03:09 PM (op 09-07-2004)


* stond net gigantisch tegen z'n linker broekspijp aan te pissen *

Zeg. Die voorhuid. Is dat nog ergens goed voor, of zit dat echt alleen maar in de weg. Soms?

(Sorry dat ik nog niet cht weg ben, maar ik had voor vandaag nogal een strakke planning en ik wilde mijn groet niet te laat plannen. Waar de haast toe leidt heeft u inmiddels ook alweer kunnen lezen.)

bromde Hoof om 03:15 PM (op 09-07-2004)


Dit is al weer de vierde dag dat ik droog sta, qualcohol, en dat blijkt wel h? Ik schrijf stukken eh genspirrder, hoe zeg je dat. Niet dan?

bromde P. om 03:17 PM (op 09-07-2004)


bromde Hoof om 03:23 PM (op 09-07-2004)


Die voorhuid is om het smegma en de stank netjes op te bergen, toch? De natuur is prachtig. Ergens.

bromde P. om 03:23 PM (op 09-07-2004)


Begint 't te regenen daar, Hoof, is dat de bedoeling van die foto?

bromde P. om 03:24 PM (op 09-07-2004)


O. Wat de planning betreft.
Tot over drie weken allemaal.
Ik zal jullie missen.

Misschien hebben ze in Kroati ook wel internet (ik zal dan een codewoord gebruiken). In alle andere gevallen dat ik wat post is het iemand anders.

* opent een programma wat hij nog nooit heeft gezien, om binnen een uur wat in te maken *

KrachtPunt. Klinkt best flexibe en snel.

bromde Hoof om 03:26 PM (op 09-07-2004)
Hiervan ga ik er nu eentje nemen op jouw vakantie Hoof.

bromde Lennard om 03:33 PM (op 09-07-2004)


Nog zo'n sadist. Dank je, Lennard.

*herpakt zich*

Prst!

bromde Paul om 03:44 PM (op 09-07-2004)


Paul, kijk dan eens goed, helemaal rechtsonder. Amstel Malt.

Voor jou!

bromde Lennard om 03:51 PM (op 09-07-2004)


#$@%^$#!!!

bromde P. om 03:52 PM (op 09-07-2004)


Anders hebben we ook nog wel wat anders hoor. Hier, zoek maar wat uit.

bromde Lennard om 03:56 PM (op 09-07-2004)


Is dat l het bier? Dan hebben we hier toch een heel wat vrolijker koelkast.

*PLOP*

bromde Marnix om 04:09 PM (op 09-07-2004)


De twee schappen erboven liggen ook vol. Er staat nog wat naast de koelkast. En we hebben borrelnootjes. Nu jij weer.

bromde Lennard om 04:11 PM (op 09-07-2004)


Voordat ik aan de spiritus ging, heb ik jarenlang half bier half malt gedronken, zonder een spier te vertrekken. Jaja...

bromde P. om 04:11 PM (op 09-07-2004)


Spiritus? Is dat binnen te houden? Werkt dat wel? Volgens mij is het echt smerig.

Nootjes?

bromde Lennard om 04:17 PM (op 09-07-2004)


Ons bier komt uit een 10.000 liter tank die elke week wordt bijgevuld. En met de Weber Turbo Pro die ik op het dak heb opgesteld, bereid ik de vele exotische dieren die ik 's nachts marineer.

Da's een voordeel, zak.

bromde Marnix om 04:22 PM (op 09-07-2004)


Paul: *peutert krulhaartje tussen tanden vandaan*

HAHAHAHA!! Paul heb de buuv leggen beffen. Geil, Paul! Dat mannen boven de 50 nog beffen. Hoe is het met de Ghanese lange tweebenige met kralen in haar dreads? Is die er al klaar voor?

bromde Kiers om 04:34 PM (op 09-07-2004)


Is Hoof al weg? Is Hoof al weg? Is Hoof al weg? Is Hoof al weg? Is Hoof al weg? Is Hoof al weg? Is Hoof al weg? Is Hoof al weg?

bromde Kiers om 04:45 PM (op 09-07-2004)


Ja, zou ie nog even door merg en been toeteren alvorens de straat uit te ronken, in z'n afgeladen Hummer, heer Hoof?

bromde P. om 04:55 PM (op 09-07-2004)


Terwijl iedereen nog ligt te pitten, want hij vertrekt morgenvroeg, mik ik.

bromde P. om 04:59 PM (op 09-07-2004)


Ja. Ik ben weg (qua planning dan h). Maar er roept nog een restje plicht. Jammer.

bromde Hoof om 05:18 PM (op 09-07-2004)


Shit, nu ben ik te laat met prettige vakantie wensen enzo! Nou ja, het zal zonder mijn groetjes ook wel goed gaan.

*Heeft een mond vol gelopen met water* Hmz, voor mij wortels en appels ...

bromde CiNNeR om 05:33 PM (op 09-07-2004)


Ik ben er nog gewoon. Bannertje maken.

Verschil moet er wezen.

bromde Marnix om 05:42 PM (op 09-07-2004)


Allemaal gelezen natuurlijk. Na Ruud L. hebben we dan nu Nico, van Eigen Kruis en Tuin, die de laan uitvliegt. Hetgeen Ruud wel bespaard zal blijven, want Hoog in het zadel, wat leuter ik weer.

bromde Paul om 06:01 PM (op 09-07-2004)


En Pino? Is Pino wel zeker van zijn baan? Kermit zit al jaren in de ziektewet. Hoof, doe je wel een schone broek aan in het vliegtuig?

*drukt een vlieg dood in de lucht met 1 vinger*

Kutvlieg.

bromde Kiers om 06:10 PM (op 09-07-2004)


Marinadix. Moet ik ineens aan denken.

*lacht onbedaarlijk om zichzelf en ziet tal van verbaasde blikken*

Och, ik ben zo'n malle baas.

bromde Marnix om 06:13 PM (op 09-07-2004)


Ach, krijg ik daar weer post van mijn vriendin Xaviera Hollander. Lang verhaal maar ik zit nog steeds in haar emailbestand.

Dear all. let's be short about the good news.
I FINALLY MANAGED TO REGAIN OWNERSHIP OVER MY OWN VILLA IN MARBELLA
AGAIN. This has been an ongoing legal battle between me and
John Drummond, my ex for many years and finally the courts in
Marbella have decided that he has to vacate the premises within the
next few months; probably after the summer holidays, Then only can I occupy my
own house again - at last. I wonder what shambles he has made of it.

well, I sure look forward to some Spanish sunshine maybe even this
coming autumn. And lots of alterations to be done to make my house
liveable again. Hallelujah.. mazzeltov. and now... read on
some not such pleasant news about the situation in this world.

Xaviera

bromde Kiers om 06:16 PM (op 09-07-2004)


Kiers, jij ook al?

bromde onbekende gigolo om 06:28 PM (op 09-07-2004)


Internationale contacten, altijd leuk. Ik krijg nog steeds veel post uit Nigeria. Voordat ik die lees, deliet ik alle zinnen waar het $-teken in voorkomt, daarna blijft er nog genoeg interessant drama over. In reply stuur ik ze altijd kopietjes van al wat hun stamgenoten me gezonden hebben. Aardappels, doppertjes en een slavink, heb ik net op. U allen ook smakelijk, h.

bromde Paul om 06:40 PM (op 09-07-2004)


Xaviera Bollander, jeeezus!

bromde P. om 06:41 PM (op 09-07-2004)
KUDDE KOEIEN VERLOST VAN NATURISTEN

Uitgegeven: 9 juli 2004 13:50

BICATDAM - Staatsbosbeheer zet stroomdraden in om een kudde koeien en stieren te beschermen tegen loslopende naturisten in het Rukkersteinse Bos in het Flevolandse Bicatdam. Dat heeft districtshoofd Veronique Erkracht vrijdag gezegd. De naturisten van het naturistenpark Flevo-Natuur zijn de runderen tot last.

Staatsbosbeheer wil naar aanleiding van diverse verkrachtingen binnen twee weken stroomdraden langs de enige toegangsweg naar de weilanden waar de runderen grazen neerzetten. Sommige dieren durven daar nu niet langs, omdat de opdringerige op sex beluste naaktrecreanten geregeld de doorgang blokkeren. Al langere tijd gold een tijdelijk erectieverbod, omdat de kudde uit bescherming van de eigen kalveren enkele nudisten had belaagd.

Erkracht benadrukt dat Staatsbosbeheer samen met de nudisten een definitieve oplossing zoekt. De hitsige groep naaktrecreanten is volgens Erkracht te groot aan het groeien. Zij zegt dat voor volgend voorjaar vooral het aantal mannelijke nudisten omlaag moet, omdat zij onderling om de koeien vechten. "Nu ingrijpen zou voor nog meer onrust zorgen bij de nudisten. Gelukkig loopt de naaktloopvergunning voor dit jaar in oktober af.''

bromde Kiers om 07:08 PM (op 09-07-2004)


Perverse mensen...

bromde Kiers om 07:13 PM (op 09-07-2004)


Bicatbezoekers. Schat ik.

bromde Marnix om 07:26 PM (op 09-07-2004)


Waanzin, Peeter, fraai verwoordde waanzin...
(Waarvoor dank)

bromde Terrebel om 10:33 PM (op 09-07-2004)


Rijkelijk laat, en ik heb ook niet alle commentaren gelezen, wil ik toch even zeggen dat ik Peeters verhaal erg lekker leesbaar vond. Hopelijk komt er meer.

bromde matxil om 10:39 PM (op 09-07-2004)


Mogelijk is dit het laatste commentaar. De mannen met baarden houden ons land in een angstige greep. Inshallah wordt urenco straks opgeblazen.

bromde bicat om 11:24 PM (op 09-07-2004)


Maar daar valt natuurlijk over te twisten.

*snuift tegen beter weten in een dooie zeehond*

bromde Marnix om 11:39 PM (op 09-07-2004)


Als volledig in de pas lopende website, lopen wij geen enkel risico object te worden van een fundamenteel islamitisch geitenneukende aanslag.

*steekt sigaret in de mond van als Arabier verkleed voodoo-poppetje en overgiet het met Jamaicaanse rum*

Zo! Laat die rukkers maar komen.

bromde Kiers om 11:50 PM (op 09-07-2004)


Wat zal ik gaan kijken?

La Haine, of

Hellraiser?

bromde Marnix om 12:37 AM (op 10-07-2004)


Er zijn al aardig wat toevoegingen reedsch

bromde Michiel om 02:02 AM (op 10-07-2004)


Wie heeft daar in godesnaam een 'analysis' voor nodig; Amerika en Isral zijn als een Siamese tweeling onverbrekelijk met elkaar verbonden. United we stand, yep. Knurften. Maar ja, on the other hand etc.

*gaat plat*

bromde Paul om 04:16 AM (op 10-07-2004)


Tab OpperHoof!

Grootsche verkansie gewenst!


*wie weet, leest ie dit nog*

bromde Namens Bicat UitzwaaiComit om 06:25 AM (op 10-07-2004)


Zou hij nou echt met dat Tegen Terrorisme-shirt daar op het strand gaan liggen?

bromde heel iemand anders dan Hoof en die veel meer op Kiers lijkt om 11:08 AM (op 10-07-2004)


Ik ga even een middagje snoekvissen. U hoort nog wel hoe het is afgelopen.

bromde Marnix om 11:53 AM (op 10-07-2004)


'k Ben zo verheugd u weer 'ns te mogen begroeten, Marnix! De Gijssens liggen al klaar. De boeken.

bromde P. Snoek om 12:34 PM (op 10-07-2004)


Even maar

'Weet je dat ik het ontzettend fijn vind om hier met jou te zitten?'
'Jaja. Dat zal best.'
'Nee echt - ik mn het. Ik voel me vreselijk goed, als ik ergens met jou zit. Dan doet het er eigenlijk geeneens meer zoveel toe waar ik zit; als ik maar met jou zit, begrijp je wel?'
'Ik begrijp je uitstekend, maak je daar maar maar geen zorgen over.'

'Je ziet er erg fijn uit vanavond.'
'Ja, ondanks alles. Hoe bestaat het.'
'H, doe nou niet zo moeilijk. Schatje, laten we nou alsjeblieft geen ruzie maken. Ik vind het gewoon fijn dat ik hier met jou zit en je ziet er geweldig uit. En ik zeg zulke dingen gewoon hardop, dat weet je. Je wt hoe ik ben.'
'Ja, vertel mij wat.'

'Je begrijpt toch wel dat ik onmiddellijk zou hebben gebeld, als ik dat zou hebben gekund? Maar het ging eenvoudig niet. Je hebt er geen idee van hoe mijn dagen de laatste tijd in elkaar overlopen. Ik ben echt van plan het nu wat kalmer aan te doen; wat meer tijd voor jou te maken.'
'Oh, doe vooral geen moeite, ik vermaak me wel.'

'Zullen wel hier weggaan?'
'Ik dacht dat je het zo gezellig vond om hier met mij te zitten.'
'Ja natuurlijk. Maar ik verlang ineens zo vreselijk naar je. Dat is je eigen schuld, je ziet er ook zo verdomd fijn uit. Kom op: laten we naar jou gaan.'
'Nee.'

'Schat wees nou redelijk: je wt dat we niet naar mijn huis kunnen.'
'Ik heb geen zin om alles weer opnieuw...'
'Laten we dan bij jou even praten. Alsjeblieft. Oh God: waarom maak jij alles zo gecompliceerd.'
'Wie maakt hier de dingen gecompliceerd?'

'Ik smk je - laten we nou gewoon even naar jou gaan.'
'Nee. Je weet net zo goed als ik wat er dan weer gebeurt.'
'Dat is niet waar.'
'Ach schei uit - het is toch zeker elke keer hetzelfde?'
'Vanavond is het anders. Ik wil namelijk helemaal niet.'
'Nou, dat is dan voor het eerst.'
'Precies. Ik wil helemaal niet. Want daar gaat het mij helemaal niet om. God, ik dacht dat jij me een beetje kende, maar ik geloof dat je me helemaal niet begrijpt. Dus jij denkt dat ik alleen maar drom naar jou wil? Dat heeft er niets maar dan ook niets mee te maken.'

'Nou, zullen we? En kopje koffie. Even rustig bij jou zitten.'
'Maar niet opnieuw...'
'N. Ik zweer het je. Luister nou schat: ik zou mezlf toch bedriegen als ik weer met je naar bed ging? Ik wil gewoon voor mezelf en voor jou, in de eerste plaats voor jou dus, wil ik gewoon bewijzen dat dat er helemaal los van staat. Ik wil gewoon even rustig liggen...'
'Zie je wel?'
'Nee, laat me uitpraten: ik wil gewoon rustig liggen met jou heel dicht bij me. Verder niks. Dat is het enige wat ik wil.'

'Staat je leuk, die jas.'
'Dank je. Maar je weet wat de afspraak is h?'
'Natuurlijk schat. Echt, echt, echt. Je kunt me vertrouwen, dat weet je toch? Ik wil alleen maar rustig liggen. Ik heb ineens een ontzettende zin om alleen maar even rustig te liggen.'
'Echt hoor, ik waarschuw je: als we...'
'Nee schatje, neeneenee. Je moest eens weten hoe fijn ik dat juist van je vind.'
'Wat?'
'Dat je nu niet met me naar bed wil. Dat waardeer ik vreselijk in jou. En dat heb ik altijd in jou gewaardeerd. Maar je moet mij natuurlijk de kans geven om het te bewijzen.'
'Goed dan.'
'H? Je moet me de kns geven. Dat is het enige wat ik van je vraag. Ik wil jou alleen maar even tegen me aan voelen, verder niks. Ik wil alleen maar even voelen dat je er nog bent; alleen maar even rustig liggen.'

bromde Kees van Kooten om 02:20 PM (op 10-07-2004)


bromde goodie2shoes om 03:16 PM (op 10-07-2004)


Het buikspreekfestival is dit jaar erg vroeg, zeg. Heeft iemand al kaarten in de voorverkoop weten te bemachtigen?

bromde bewegende om 03:18 PM (op 10-07-2004)


Hey, bewegende. Come here, huh.

www.adrianasage.com/

How 'bout that, man. Huh?

bromde Paul om 03:35 PM (op 10-07-2004)


Dorothy: You're just jealous because I have a date
on Saturday night and you don't.
Blanche: Saturday night? Kid stuff. Get lucky on
a Tuesday morning, then call me.

bromde P. om 05:56 PM (op 10-07-2004)


----- Original Message -----
From: Prasad <LPavitram@aol.com>
To: <paulterbeek@home.nl>
Sent: Saturday, July 10, 2004 5:49 PM
Subject: Your request

Hi Paul,

How are you, stupido.
Keep it low, I know I will for a while.
The whole K-forum stinks.

You're a cracker, I guess,

Prasad x

bromde P. om 06:08 PM (op 10-07-2004)


Kutverhaal.

bromde Jacqueline Hoogstraten om 08:40 PM (op 10-07-2004)


Twee snoeken en een gebroken rib.

Mooie score. Op zich.

bromde Marnix om 11:56 PM (op 10-07-2004)


Zo, die zegt niks meer...

bromde goodie2shoes om 12:01 AM (op 11-07-2004)


Wat een dooie.

bromde Marnix om 01:14 AM (op 11-07-2004)


bromde otto om 01:53 AM (op 11-07-2004)


Bedankt voor het aanbod, maar

Nee. Dank je.

bromde Marnix om 01:58 AM (op 11-07-2004)


En ik heb me nog wel zo netjes geschoren!

bromde otto om 02:02 AM (op 11-07-2004)
Urbi!

bromde grts et orbi om 02:22 AM (op 11-07-2004)


Ik associeer OTTO met kleding, meer.

bromde Paul om 02:26 AM (op 11-07-2004)


Heb ik toch gewoon helemaal niets te zeggen!

bromde CiNNeR om 03:52 AM (op 11-07-2004)


Is het zondagochtend, heb ik net de hond uitgelaten, zit ik daar met een krakeling bij de koffie en check ik even de wereldwijde internet.

Kijkt mij daar een verschrikkelijk groot oog recht aan! Op die rare Bicatwebsite. Ik schrok mij een hoedje.

bromde Kiers om 09:52 AM (op 11-07-2004)


Ruud is toch maar mooi in ons Brabantse Geffen getrouwd! Met zijn jeugdliefde!
Boven de rivieren gaat het alleen maar om poen. Wij kennen de liefde nog. Wis en waarachtig!

bromde Paul om 11:59 AM (op 11-07-2004)


(Ik zoek een rijmwoord op Geffen.)

bromde P. om 12:05 PM (op 11-07-2004)


Verricht Marnix een heldendaad, noemt ie zichzelf in de volgende post een Jan Lul, terwijl hij een prachtig fotootje van zijn dochter afbeeldt. Wat een raadsel is die man toch. En geniaal, voor zover nog niet bekend.

Moge je rib spoedig weer de oude zijn!

bromde Paul om 12:12 PM (op 11-07-2004)


*hoest*

Auw!

bromde Marnix om 02:34 PM (op 11-07-2004)


Zit ik hier alle stroopwafels op te vreten. Wat ben ik toch gulzig!

Gisteravond heb ik Predator gekeken en ik hoop van u hetzelfde. Eens te meer besefte ik dat de wereld er met gouverneur Schwarzeneggert een groot politicus heeft bijgekregen, maar een nog veel groter acteur heeft verloren.

bromde Max om 03:47 PM (op 11-07-2004)


Nope Wild Things en Reanimator heb ik zitten kijken. Niet de beste films maar best leuk .. Preditor heb ik wel vaak genoeg gezien inmiddels..

*is op dieet en eet dus maar een appeltje*

bromde CiNNeR om 04:47 PM (op 11-07-2004)


wild things, cruciale scene heb ik in ieder geval gezien.

bromde goodie2shoes om 04:58 PM (op 11-07-2004)


Hoi, kom ook eens bij mij kijken!

bromde Fan van Sandy om 07:28 PM (op 11-07-2004)


Ja straks, Sandy.

Eerst kijk ik naar de donkere negrijnen van LadySmith Black Mambazo.

http://www.mambazo.com/

bromde bicat om 08:52 PM (op 11-07-2004)


Hete pruimen, sappige Borsjt!

bromde Boris om 10:39 PM (op 11-07-2004)


Ik zou graag bij Bicat werken.
Check m'n Curekullem Vitee.

bromde Nick de Lange om 11:15 PM (op 11-07-2004)


Was ik nou maar niet zo'n armlastig stuk vreten.
Dan wist ik 't wel!
http://www.bride.ru/ph/htcgi/ladies/159/159071PP2.html

bromde goodie2shoes om 11:21 PM (op 11-07-2004)


Heren, kan het wat minder met de porno? Hier kijken ook kinderen mee! Ja?

bromde Kiers om 11:23 PM (op 11-07-2004)


PORNOSCHANDAAL TREFT BICAT.

Uitgegeven: 11 juli 2004 18:14

BICATBURG - Een vuighe website St. Neukme in Bicatrijk is in opspraak geraakt door de vondst van 'pornografisch' materiaal. Het tijdschrift Pakmehard bericht in de maandageditie over de vondst van 40.000 miljard pornografische foto's, aldus het Bicatrijkse persbureau AnalPenetration zondag.

Eerder deze maand moest het hoofd van het seminarie in St. Neukme ten westen van Bicatburg opstappen, nadat de eerste berichten over het schandaal in omloop waren gekomen.

Bisschop Kurt Kreun bevestigde zondag voor de Bicatrijkse televisie dat hij opwindende foto's had gezien. Volgens AP repte Kreun van "kwajongenachtige domheden''. De bisschop zei dat de foto's niets met homoseksualiteit van doen hadden.

bromde de milieupolitie om 11:23 PM (op 11-07-2004)


Kijk, daar heb je het al... politie!

bromde Kiers om 11:24 PM (op 11-07-2004)


Altijd hetzelfde gelazer.

bromde Eduardo om 08:39 AM (op 12-07-2004)


En waar zijn ze als je ze nodig hebt. Toch?

*kucht*

Au.

bromde Marnix om 12:32 PM (op 12-07-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)