huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Wiet halen"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Captain Ane and the 7 Goats in space"]

06/18/2004: "Blokbaby"


Als ik op Bicat mijn, nee, een verhaal post, dan weet je hoe laat het is, baby! Ik typ "een" verhaal omdat het niet van mij is. Niets is van mij. Alles is van het volk! Hoeveel keren heb ik dat niet benadrukt! Maar de waarheid gleed als water van jou af. Jij wou er niet in geloven. Je geloofde niet in mij.

Ik schrijf omdat ik de waarheid op papier wil vastpinnen. Fantasie heb ik niet op overschot. Gebrek aan verbeelding is wellicht een zwakheid voor een linkse doerak zoals ik. De meesten aan mijn kant van het politieke spectrum fantaseren zich suf. Wat de maatschappelijke impact zou zijn mocht iedereen zich een hoedje buffelen of minder scheten zou laten. Dergelijke voorstellingen gaan mijn petje te boven. Maar ik geef tenminste mijn zwakheden toe. Jij niet, jij was vleesgeworden onverzettelijkheid.

Wat was je van jouw grote gelijk overtuigd! Niemand kwam nog voor de kleine man op, behalve... die ene rotpartij met de klotenaam waarvan ik walg. Je vond dat de Vlamingen door de Walen gepluimd worden. Onzin! Ten eerste: wat zijn Vlamingen? Vlamingen bestaan niet. Je hebt West-Vlamingen, Limburgers, Antwerpenaars, Brusselaars en Oost-Vlamingen. Samen vormen ze niet meer dan een onsamenhangend geheel van kneuterboeren. Die strontburgers stamelen elk in een ander koeterwaals in de schaduw van de kerktoren waarin zij zijn groot gefokt. Ten tweede: dat de Walen ons financieel kaal plukken is onze eigen schuld. Langs deze kant van de taalgrens kunnen de mensen - ze hebben veel met beesten gemeen - niet meer genieten! De Walen beschermen de zwaksten! Walen werken een poosje en na verloop van tijd genieten zij van een uitkering, wat hun volste recht is. Zij nemen tenminste nog de tijd om te genieten, baby! Geen werkloze aldaar wordt een vergoeding ontnomen, niemand wordt een zieken- of invaliditeitsuitkering onthouden. Iedereen is er vrolijk en blij als een kind op een zonovergoten hei, baby! Hoe anders in Vlaanderen! Hier drukt de economie op de kwaliteit van het leven. Geld is de totempaal waarvoor iedereen de broek laat zakken. Werklozen? Profiteurs! Zieken? Niet productief! Als parasieten van de samenleving worden die sukkels beschouwd, als untermenschen die niet waard zijn dat zij de werkenden voor de voeten lopen! Wij zouden naar Wallonië moeten opkijken! Dat heb ik jou vaak genoeg toegeroepen, baby! Maar dan begon je onnozel te doen en mijn lichtend voorbeeld Elio Di Rupo te imiteren! Dan haalde je mijn vlinderdasje uit de kast en sprak plechtstatig Frans!

Tot dinsdagavond kon ik mij beheersen. Volgens jou stond de match der matchen op stapel. Je had mij al de hele dag met de uitslag van de verkiezingen, met m'n kleine johannes en m'n sik gejend. En jij eiste dat voetbal voorrang op de politieke actualiteit kreeg. Ik had sinds zondag de woonkamer niet verlaten, uit schrik dat buiten iemand mij zou arresteren vanwege mijn links verleden of mijn kostbare verzameling geitenwollen sokken. Eén op drie kuttekoppen had verdomme op jouw partij gestemd! Jij was euforisch, haalde bloemen in huis en juichte iedere keer er weer een uitslag binnenliep. Jij was godverdomde verzuurd tot en met en je besefte het niet!

In de aanloop naar de wedstrijd had je met je gebruikelijke beuktechnieken naar mijn voorkeur gepolst. Ik ging vanzelfsprekend voor Nederland. Oranje staat voor optimisme, een betere toekomst, drugs bij hopen en urenlang vossen tot je geslachtsdelen murw aanvoelen. Normaliter ben ik absoluut niet voetbalminded maar jouw boertig enthousiasme werkte aanstekelijk. Natuurlijk was jij pro Duitsland. Jij was ook zo voorspelbaar, baby! Alles wat uit Teutonenland komt, is van de hoogste kwaliteit, zei je: BMW's, Blaupunkt en Bierfeste. En terwijl pikte je een halve liter bier uit de koelkast en wipten jouw pronte borsten haast uit jouw bloesje. Ik had godver een lat in m'n pants van hier tot in Lissabon, baby! Toen had je nog vooruitzichten! Maar jij had geen oog voor mij! Alles wat fucking telde in jouw fucking prachtige ogen was het fucking voetbal, baby!

En jouw welgevormd lijf gleed naast het mijne op de bank. Een man in het zwart floot af en ik brieste van woede bij het zien van zijn zwart. Ik dacht aan de zwarten in de oorlog, aan de collaborateurs dus, en hoe katholieken nazi's naar Zuid-Amerika hadden helpen ontsnappen en van de kerk kwam ik op het kruis, mijn kruis, het kruis van een onderdrukt volk en ik werd zo opstandig dat vlees purper kleurde. De revolutie was nakende!

Duitsland scoorde de eins zu nul en het scherm vulde zich met zwart - wit. Je wipte recht waarbij jouw hand opzettelijk mijn kruis aanraakte. Je draaide je naar mij toe en huppelde zo krachtig op en neer dat je tepels hard werden van het schuren tegen je bloesje. Het stofje was dun en de wedstrijd werd weer op gang gefloten. Jij kwam weer naast mij zitten, niet vooraleer je quasi toevallig en heel vluchtig m'n erectie had gestreeld. Rond je lippen lag een monkellachje, het soort dat me de gordijnen injoeg, het soort dat mij erop wees dat ik een loser van het zuiverste gehalte was.

Toen sloeg ik toe, baby! Toen je jouw hoofd naar het scherm had gedraaid! Razendsnel reikte ik naar de pook voor het haardvuur en ramde die tegen jouw keikop. Eén keer, twee keer en meer, net zolang het LCD-scherm droop van het rood. En dan heb ik langzaam mijn broek los gemaakt, mijn katoenen slip laten zakken tot hij over m'n sandalen hing. Baldadig scheurde ik de rok van jouw kont en toen zag ik pas dat je de rode vlag had uitgehangen.

Daardoor barstte ik in tranen uit, baby! Echt! Was je toch een beetje links, baby! M'n lul werd in no time slap! Op de koop toe hoorde ik Holland wat later gelijk maken. Wezenloos staarde ik voor mij uit. Ik wou dat ik jou terug kon brengen, baby! Het spijt me zo, baby! Maar vergeef mij dat ik het zo zeg: voor de democratie in Vlaanderen is jouw dood een goede zaak! Alles van waarde is weerloos en daarom moet ik onze rechtstaat verdedigen, baby! Snap je?

Jozef Stalin had gelijk, baby! Eén moord is een tragedie, honderd sterfgevallen is een statistiek. Ik typ nog vlug dit verhaal, baby, voor Bicat, weet je wel? En dan ga ik de straat op en ram ik die andere duizenden rechtse klootzakken in de vernieling. Ik ga straks over de rooie, baby! Hoor je, baby? I love you, baby! En ik mis jou verschrikkelijk! Kusje op jouw snoetje, baby!


Reedsch...54 toevoegingen, reedsch

Wauw.....ik ben er stil van...

bromde Cerito om 02:18 PM (op 18-06-2004)


Amaaaaai; Alle rode duivels nog aan toe! Da's echt Vuigh!

bromde Vilé om 02:23 PM (op 18-06-2004)


Rood slaat bloot slaat dood, Vlaams blokhoofd!

Heerlijk verhaal.

bromde Paul om 02:25 PM (op 18-06-2004)


GDB zou een vriend van Dreknek kunnen zijn gok ik.

bromde Lennard om 02:40 PM (op 18-06-2004)


*applaudiseert*

*doet wave*

Prachtig!

bromde Dick T. om 03:07 PM (op 18-06-2004)


Grrritsiaans, ergens.
Hulde aan de belg.

bromde bicat om 03:09 PM (op 18-06-2004)


*applaudisseert nog meer, en nu met 2 s'en*

bromde Dick T. om 03:09 PM (op 18-06-2004)


Teutonenland, daar had ik nou nog nooit van gehoord.

Kan de Belg uitleggen waar dit vandaan komt? Ik zou het graag in mijn vocabulaire opnemen namelijk, maar ik wil wel weten waarover ik het heb.

bromde Dick T. om 03:14 PM (op 18-06-2004)


Hup GDB hup, wilt u daar even in uw hemdje staan? Dan kunnen wij uw portret nemen. Voor als u nog eens weet te ontsnappen. Kunnen we uw signalement verspreiden. Bedankt.

Een Teutoonsche laars tegen uw noten (met de nodige respect),

Max

bromde Max om 03:19 PM (op 18-06-2004)


Dat lichtend voorbeeld van u, Elio Di Rupo, heeft in zijn jeugd ook iets met Teutonenland gehad geloof ik.

bromde Dick T. om 03:24 PM (op 18-06-2004)


bromde Marnix om 03:59 PM (op 18-06-2004)


En....Hoppatee!

bromde Marnix om 04:19 PM (op 18-06-2004)


*Slaat Marnix kameraadschappelijk op de schouder*

Zo ken ik je weer, oude zuipschuit!

bromde Dick T. om 04:21 PM (op 18-06-2004)
Ik word er ook vrijpostig van, hè. Xander maar even bellen.

bromde Marnix om 04:23 PM (op 18-06-2004)


bromde Marnix om 04:28 PM (op 18-06-2004)


*Gaat gauw weg voordat Marnix echt doordraait*

Tot maandag allemaal, prettig weekend!

bromde Dick T. om 04:32 PM (op 18-06-2004)


*Trekt zich terug om zich voor te bereiden op de laatste vijf kilometer*

Ik ben wel heel nieuwsgierig naar die medaille.

bromde Lennard om 04:41 PM (op 18-06-2004)


* geniepig *

De mijne had een ingebouwde fm-zender en een klein displaytje waarop je Nederland 1, 2 en 3 kon ontvangen.

Trouwens, Marnix,ik leen er effe een van je...

* gezellig *

bromde Hoof om 04:52 PM (op 18-06-2004)


Is Dick T. al weg?

*zoekt kijkend rond*

Die heeft mij mooi laten zitten zonder mij te eten te geven.

*kijkt zoekend rond*

En nu zeker aan het bier op een nuchtere maag?

bromde Kiers om 04:59 PM (op 18-06-2004)


Hier. Een emmer zelfgebrande Balinese TjokTjok pinda's. Gegarandeerd katervrij, morgen.

bromde Marnix om 05:03 PM (op 18-06-2004)


Proost, Hoof.

*zet een lied in*

"Ik heb m'n wagen
volgeladen
vol met kóuwe
krat
ten."Lennard is weg, dus kan ik gerust even uitpakken.

bromde Marnix om 05:11 PM (op 18-06-2004)


Als ik zo vrij mag zijn, hou er ook eentje koud voor mij, Marnix. Ja kratje graag. Ga ik beginnen aan die emmer Balinese TjokTjok pinda's.

Dat is een...

dat is twee..

bromde Kiers om 05:14 PM (op 18-06-2004)


Mijn vijfjarenplannen, mijn gulags.. HAHAHA!! Wat was ik goed. Grote statistieken heb ik nagelaten. Adolf Hitler was een watje, een broodpoot. Ik deed het voor mijn plezier.

bromde Stalin om 05:25 PM (op 18-06-2004)


Aan Dick T.:
http://de.wikipedia.org/wiki/Teutonen

Het was een waar genoegen weer op Bicat te posten.

Mit hertzlichen Dank,

Herr Djiedie etc.

bromde GDB om 05:42 PM (op 18-06-2004)


Fijn verhaal, God Den Belg

misschien heb ik binnenkort nog sappen over. maar ja. andere baan en zwart gat waar mijn roede in verdwijnt...

bromde grtsdgyjherys om 10:56 PM (op 18-06-2004)


"Die strontburgers stamelen elk in een ander koeterwaals in de schaduw van de kerktoren waarin zij zijn groot gefokt."

Ik denk dat ik dit nog meermaals zal citeren.

bromde Kiers om 12:25 AM (op 19-06-2004)


Sterker nog, ik zei het net nog. De cassièrre was er bepaald niet van onder de indruk en informeerde of er iets fout was met mijn vlees.

De daaropvolgende guitige verwijzing naar de innerlijke verbondenheid van 'vlees' en 'fout', met name in de bijbelse zin des woords, kwam niet echt aan.

Ik geloof dat ik vanaf heden een reputatie als vegetariër zal moeten torsen.

* rijgt een slinger van oranje worsten *

bromde Hoof om 11:41 AM (op 19-06-2004)


Die zestien damherten liggen al in de marinade, hoor. En vanavond heb ik voor iedereen een gekke oranje pet met gewei.

*Ruimt IMPOSANTE verzameling lege blikjes op*

bromde Marnix om 11:51 AM (op 19-06-2004)


Gerrits, gokte ik. Ik lees namelijk altijd eerst het verhaal en kijk dan pas naar de schrijvert! Is dat living on the edge of niet. Het bleek GDB! Zo is het, GDB. Spuug het er maar uit hoor.

bromde Adriana om 01:34 PM (op 19-06-2004)


bromde Marnix om 02:39 PM (op 19-06-2004)


Vanavond plop ik zonder Marnix.

Maar nu nog even wel.

*Plop*

bromde Lennard om 03:29 PM (op 19-06-2004)


Gezellig!

bromde Marnix om 05:37 PM (op 19-06-2004)


Nou, dat wou ik zeggen.

bromde bicat om 05:54 PM (op 19-06-2004)


Ik lees net in de TV-gids dat het Nederlands elftal vanavond moet spelen. Klopt dat?

Ik heb er verder namelijk niks van gehoord.

bromde Hoof om 05:57 PM (op 19-06-2004)


Het nederlands elftal? Ik heb zonet mijn eigen spannende avontuur beleefd. Op een zonnige middag met een frische briesch kwam ik er achter waar de spoorrails ineens ophouden en waar een desolaat zandlandschap begon. Een verlaten zwervershuis onder de bovengrondse metrobaan waar de coke nog op tafel lag. Met uw welbehagen ga ik nu even een kopje thee zetten voor mij en mijn lief om te bekomen van al dit enerverends.

bromde bewegende om 06:20 PM (op 19-06-2004)


Letland doet het goed tegen de Pruissen

bromde Lennard om 06:26 PM (op 19-06-2004)


Ah, u hebt evenzeer uw laptop met draadloze Bicatverbinding op het platte hoofd van uw kroost gezet, handig nét voor de bank geposteerd? Met twee kinderen is er ook nog ruimte voor een bak nootjes.

En daarom zeg ik

bromde Marnix om 06:32 PM (op 19-06-2004)


En op zich ook een werkelijk perfécte avond voormet.

bromde Marnix om 06:37 PM (op 19-06-2004)


bromde Marnix om 06:46 PM (op 19-06-2004)


bromde Marnix om 07:24 PM (op 19-06-2004)


Alle Belgische biersoorten nog aan toe!

Een kratje Duvel voor de Letten!

't Zijn lappen, dat gelijkspel tegen de Fritzen!

Howdie,
Djiedie
Biebie

bromde GDB om 08:02 PM (op 19-06-2004)


Blahopreji Ceská republika!!!Hup Holland!!De competitie 'Het zsm opruimen van de vlaggetjes is begonnen!!'


Waar zijn die vlaggen nou? Waar zijn die vlaggen nou? Waar zijn die vlaggen nou? Waar..... zijn .... die ... vlaggen nou? Waar zijn die vlaggen nou? Waar zijn die vlaggen nou?

Waar..... zijn .... die ... vlaggen nou? Waar zijn die vlaggen nou? Waar zijn die vlaggen nou?

Waar..... zijn .... die ... vlaggen nou? Waar zijn die vlaggen nou? Waar zijn die vlaggen nou?

bromde grtsfss om 11:10 AM (op 20-06-2004)


Ik zeg slash b tussen twee driehoekige haakjes.


We zijn nog gewoon in de race hoor. De Tjechen laten die Duitsers echt niet winnen. Je moest eens weten wat voor bloedhekel ze aan Duitsers hebben. En andersom. Dat weet ik nog van de wintersport. Je moet altijd in het Engels beginnen om te laten zien dat je geen Duitser bent.

Komt wel goed.

Jammer dat Nederland verliest van de Letten omdat Dick onwaarschijnlijke wissels in gedachte heeft die zelfs niet léuk zijn om te voorspellen. Stam eruit bijvoorbeeld.

Wel lekker rustig vandaag in de straat.

bromde Hoof om 12:04 PM (op 20-06-2004)
Zo. Dat hebben we dan ook weer afgesloten.

bromde Marnix om 01:44 PM (op 20-06-2004)


Om half drie 's nachts moest hij dus vragen wat de uitslag van de voetbalwedstrijd was nadat'ie de hele wedstrijd gewoon keurig gezien had. Met een hele kroeg vol en ook een glas vol. Dat glas bleef maar vol. Van twaalf uur 's middags tot vier uur 's nachts met een vol glas rondgelopen. Omdat er even een klein regenbuitje kwam tijdens het zeilen en Starteiland nu eenmaal een kroeg bezit. En het daarna niet meer van zeilen kwam.

Maar ik niet. Ik stond erbij en keek ernaar. Geen drup gedronken hoewel je mij ook niet moet vragen wat de uitslag van de voetbalwedstrijd was.

bromde Kiers om 05:27 PM (op 20-06-2004)


Stink ik zo erg uit mijn bekkie dat niemand nog met mij wil praten?

bromde Kiers om 09:47 PM (op 20-06-2004)


Ha, Kiers. Waterijsje dan maar?

bromde familie om 10:03 PM (op 20-06-2004)


Of een dubbele shoarma zonder sla?

bromde Marnix om 10:21 PM (op 20-06-2004)


..mmm lekker en daarna tandenpoetsen met tandpasta met gorgonzola smaak.

bromde Kiers om 10:36 PM (op 20-06-2004)


Naspoelen met knoflook-mondwater. Voor de zekerheid.

En dan morgen weer gewoon doen alsof er niets aan de hand is. Kortom: een normale maandag.Dus.

bromde Marnix om 10:39 PM (op 20-06-2004)


Zijn Kwebbel, Klus en Lui hier ook?

bromde luldebehanger om 11:28 PM (op 20-06-2004)


ik waag me deze week maar niet meer aan html.

Of iets met sport.

Truste.

bromde Hoof om 12:15 AM (op 21-06-2004)


Ik heb het idee dat dit een lange dag wordt.

bromde Hoof om 09:44 AM (op 21-06-2004)


Och lang, wat is lang.

bromde bicat om 10:06 AM (op 21-06-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)