huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Jose Cuervo Especial"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Platte plakpadden"]

04/26/2004: "De essentie van Christus"


Ik heb het er op gewaagd. Na jaren van twijfelen en voorbereiden heb ik mijn sabbatical opgenomen en ben ik gegaan. Het werd tijd. Ik ben inmiddels al tweentwintig jaar onderdirecteur van 'De zwaluw.' Mijn vrouw en mijn dochter zwaaiden me uit tot aan het eind van de straat. Mijn vrouw had tranen in haar ogen toen ik de hoek om sloeg. Ik had het zelf ook een beetje te kwaad. Ik heb het rustig aan gedaan, ben nu al vier maanden onderweg. Ik spreek een aardig mondje Frans en ben gehard door weer en wind. Begin nu echt in de buurt van mijn doel te komen. Santiago, Noordwest-Spanje. De stad is behalve een bedevaartsoord ook een pleisterplaats langs de Sterrenweg, een voorchristelijke initiatieroute. Dat zegt me niet zoveel maar ik ben wel lid van het Genootschap van St. Jakob. Naast mijn interesse voor cultuur en filosofie en mijn liefde voor het wandelen en de natuur is de belangrijkste reden voor deze pelgrimage natuurlijk Christus zelf. Ik voelde al geruime tijd een sterke behoefte om op deze manier afstand te nemen van mijn strenge Gereformeerde achtergrond. Christus is meer dan die vier muren en die toren.

Ik schat dat ik zo'n 2800 kilometer gelopen heb, alles bij elkaar. Van de zestien weken heb ik er veertien alleen gelopen. Twee weken had ik gezelschap van Jonathan, een ex-priester. Maar die viel uit, een week geleden. De man at nooit wat. 'Ex-priester'. Je lichaam went aan de inspanning. Ik ben rustig begonnen en gaandeweg ben ik sterker geworden. De drang om door te lopen was zo groot dat ik maar tien dagen rust heb genomen.
Ik heb wel vaak kortere afstanden gelopen, als ik daar behoefte aan had of als er veel moois te zien was.
Bij vertrek woog mijn rugzak achttien kilo, maar daar is wel wat vanaf gegaan. Ik ben erg blij met mijn wandelstok, zelf jaren geleden gesneden uit Hazelaarhout. Natuurlijk hangt er een sint Jakobsschelp aan. Mijn mobieltje zet ik n keer per dag aan om smsjes te ontvangen. De voetenzalf en blarenpleisters bewaar ik voor anderen.
De laatste dagen erger ik me aan lukraak vernielde picknickplaatsen. Maar meestal is alles gelukkig zoals het hoort: Een plek met schaduw en een kraan, een of twee bankjes, knus onder een boom. Daar spoel ik m'n voeten en rust.
Ik ben nu al een paar uur behoorlijk steil aan het klimmen. Ik loop de wolken in. De waterdamp is koud op mijn gezicht en ik zie bijna letterlijk geen hand voor mijn ogen. De druppels staan op mijn fleece. En ineens staat het Cruz de Ferro voor mijn neus. Het is een ijzeren kruis op een hoge houten paal, op 1500 meter hoogte. Er omheen ligt een grote berg stenen, meegenomen en neergelegd door pelgrims. Mijn eigen steen heeft mijn dochter vorig jaar gevonden, toen we wandelden in Drenthe. Hij lag in een pas geploegde akker en hij was glanzend roze. Het had net geregend. Roze graniet, net als de steen op het graf van mijn moeder. Bij het neerleggen van de steen wordt het me even te veel, ik dank God en de mist omarmt me.

Als ik mijn tas weer wil oppakken doemen er drie jongens op uit de nevels.
'Hey, Peregrino!' H Pelgrim. Mijn cursus Spaans komt me van pas, gelukkig.
''Hola chichos!' Hoi jongens! Mooi is het hier! Gaat alles goed?'
'Muy Bien, goed. Joaquin? Doe je ding.' De jongen die Joaquin heet stapt naar voren en glimlacht.
'Meneer de pelgrim, gelooft u in God, in Jezus?' Ah. Medegelovigen. Ik glimlach en knik.
'Het bloed van Jezus is een licht op mijn pad, mijn broeders.'
'Dat is goed. Moet u horen: Uw pelgrimage is mooi, maar weet u wel dat uw pad totaal identiek is aan dat van een miljoen andere pelgrims, meneer? Als u het ons toestaat, wij kunnen deze pelgrimage werkelijk bijzonder voor u maken. U kunt de essentie van Christus zo diep ervaren dat het u de rest van uw leven zal bijblijven. De ziel van Christus voelen, in uw bloed .' Zei hij dat echt? Nou ja zoiets in ieder geval. Wonderlijk, zoals de Heer kan werken, ook door dit soort jongens. Kijk ze staan dan, met hun armen over elkaar, me trots aankijkend. Dat ze het niet koud hebben in die dunne stadsjasjes. Ik voel bewogenheid voor deze jongens. Misschien moet ik toch met oudere kinderen gaan werken.
'Goed, mijn jonge vrienden, ik geloof jullie en wil graag de bijzondere liefde van Christus met jullie delen. Zeg het maar, waar gaan we heen?'
'Hogerop. Deze ervaring heet: La Esencia del Sangre de Jess Cristo,' zegt Joaquin. De jongens kijken elkaar aan. Ze lopen om de stapel heen en pakken elk een steen.

De volgende pelgrim vindt me. Naakt, bloedend en onderkoeld op de bergtop.
Ze belt meteen een ambulance, wikkelt me in haar slaapzak en houdt me bij bewustzijn. Ze voert me haar laatste energiereep en geeft me slokjes water uit haar veldfles. Ze heet Jeanne. Ik word door twee ziekenbroeders de berg af gedragen.
'Moeder Gods, de vijfde al, dit jaar,' mompelt eentje.
De kerk is een feest van herkenning. Precies als op de foto's en video's. Ik begeef me in de menigte en voel vooral dankbaarheid. Ik dank God voor mijn sterke lichaam en gevoelige hart maar vooral omdat Hij al die tijd naast mij is blijven lopen. Mijn barmhartige Samaritaanse loopt achter me en rijdt me naar voren door het gangpad. Het majestueuze orgel begint te spelen. De tranen lopen over mijn wangen. Jeanne knijpt in mijn hand. Ik denk dankbaar aan de lessen van Joaquin en zijn vrienden. Aan mijn drie gebroken ribben, mijn gespleten meniscus en de hersenschudding, aan het verlies van alles wat ik bij me had, inclusief een deel van mijn bloed. Aan de 23 hechtingen. Ze hadden had gelijk. Dit is onvergetelijk.


Reedsch...115 toevoegingen, reedsch

woot

bromde Kiers om 10:50 AM (op 26-04-2004)


Gezellig. Christenen onder elkaar. Altijd het goede blijven zien h. En overal Gods almachtige aanwezigheid voelen. Ik ben jaloers.

bromde Lennard om 11:00 AM (op 26-04-2004)


Allemaal symboliek, ons Jezus-mannetje. De Jezus-figuur, dus.

Ik ransel U uit de tempel, Grrrits!

(Wat ik natuurlijk weer niet durf. En sowieso al niet van plan was.)

bromde Paul om 11:35 AM (op 26-04-2004)


* met een stuitende knoflookadem *

U ziet maar wat u er mee doet Grtvrdmmetsss, maar deze vertelling steekt mijns inziens nogal bleek af bij uw oevre. Wellicht worstelt u met grote roomse demonen die het geschetste voor u de nodige diepte verschaffen die ik er niet in zie, maar het liet me geheel onberoerd.

NIEUW! Dit commentaar is uiteraard voorzien van trekt-u-zich-er-vooral-niets-van-aan-clausule.

Naar uw vorige verhaal heb ik minimaal 10 medemensen met de nodige nadruk verwezen, dus ik wilde nu ook eerlijk zijn.

* kijkt of er op www.pepermuntje.nl soelaas te vinden is *

bromde Hoof om 11:58 AM (op 26-04-2004)


De ingetogenheid schreeuwt het uit; er loopt een rilling over m'n rug.

Niet voor niets is de nobelprijs voor vrede door de uitvinder van het Dynamiet ingesteld

De wereld is een vat vol tegenstrijdigheden; geen verlichting zonder ontbering.

En u, Grrits, bent hier -zeer zeker & "god" zij dank- geen uitzondering op.

Inspirissimo!

bromde Vil om 12:02 PM (op 26-04-2004)


De essentie van Christus, wat ik vroeger van de dominee begrepen heb, is dat Hij, juist Hij, het ergste meemaakte wat hem kon overkomen. Niet de pijn (in volle glorie te aanschouwen in 's lands bioscoopzalen, het wachten is op TP2: The Return Of The Christ die schijnt wereldwijd te worden uitgebracht, hoorde ik) maar het verlaten zijn van Zijn vader.

Voelen, beseffen, doordrongen zijn van het feit dat je eigen Vader, zijn handen van je afgetrokken heeft. Overgeleverd aan de verscheurende donkerte van de hel.

En dt willen doen voor de mensen, dt is de essentie.

En daar hebben ze dan een soort praatgroep over opgericht en nog een paar anderen en die zijn ruzie gaan maken en die werken met z'n allen aan het einde van de wereld.

Ik heb me afgemeld voor die club omdat ik teveel van het leven hou.

bromde Hoof om 12:07 PM (op 26-04-2004)


Hoof, www.pepermuntje.nl zal wel een site van onze King geweest zijn? De motorfreak? http://www.ergernis.blogspot.com

Haha, heet tegeswoordigs 'King's ergernis'. Tjonge, om gewoon bng van te worden. Ook een soort Christus-figuur, eigenlijk.

Vol verwachting van de Kutja-foto's, ben ik uw

bromde Paul om 12:12 PM (op 26-04-2004)


Zijn er nog moslims in de zaal? Kunnen we niet een regendansende Voodoo priester de schuld geven? Ik ruik opium. Heerlijke geestverruimende opium.

bromde Kiers om 12:34 PM (op 26-04-2004)


Al the Hindu's in the back say Yeah!

bromde Hoof om 12:40 PM (op 26-04-2004)


Als fervent kabbalist en taoist eis ik hier ook m'n virtuele ruimte.

Kaartje leggen?

www.casino.com

bromde Vil om 12:46 PM (op 26-04-2004)


Ik geloof in de kracht van de Roede. De rest is flauwekul.

*plukt een overvliegende zwaan uit de lucht*

bromde Marnix om 01:09 PM (op 26-04-2004)


I most strongly object to the contents of this horrendous website, and will certainly inform the proper authorities about it.

Good Day to you all.

M.H.

bromde Michael Harner om 01:15 PM (op 26-04-2004)


Hail The Power Of The Piemel!

bromde Hoof om 01:27 PM (op 26-04-2004)


De Piemel. Juist.
En zaad. Zaad moet vloeien.

bromde Lennard om 01:48 PM (op 26-04-2004)


Naar Santiago de Compastella, daar moest je toch op je knien naartoe kruipen, wilde je een btje respect van Onze Lieve Heer krijgen?

Vermoedelijk is de man wel in z'n opzet geslaagd (het afstand nemen van zijn gereformeerde achtergrond), want de verheerlijking van het lijden is iets typisch katholieks. Vraagt u maar aan Mel Gibson. Zelden is het masochisme van Jezus zo goed verbeeld. Hij genoot van z'n kruisiging en Gibson wist dat.

*Ramt zichzelf een spijker door het scrotum en eet een bord spagetti*

Onlangs heb ik mij door Quentin Tarantino laten vertellen (in de krant hoor, niet in een persoonlijk onderhoud) dat je The Passion of the Christ als spagettiwestern moet bekijken. Ook ik kijk dan ook koortsachtig uit naar The Return of the Christ a.k.a. The Revenge of the Christ a.k.a. The Christ Strikes Back waarin de gezalfde, volgens de geruchten, Uma Thurman-gewijs wraak gaat nemen op de Joodsche priesters die hem aan de Romeinen hebben uitgeleverd, maar ook Pontius Pilatus schijnt hij niet te sparen en zelfs Paulus krijgt het zwaar te verduren vanwege de bekende verloochening. Enfin, Mel Gibson kennende, zullen we ons geen minuut vervelen.

*Slurpt het laatste spagettisliertje naar binnen en loopt - met zijn ballen aan zijn stoel gespijkerd - naar buiten om van het wonderschone weder te genieten*

bromde Max om 02:41 PM (op 26-04-2004)


spagettiwestern? dat zijn toch star wars verwijzingen/verbasteringen? Niet dat ik dat erg vind hoor.

http://www.lyricsprovider.com/song.php?id=3155

bromde goodie2shoes om 03:25 PM (op 26-04-2004)


Once upon a time in Palastina dan? Of: Fistful of nails?

bromde Max om 03:38 PM (op 26-04-2004)


Ik weet seker dat er hier geen enkele kerel is die met mij kan doen wat Pierre en Theo hebben gedaan. Dat wou ik maar even kweit.

bromde Schuurman om 03:40 PM (op 26-04-2004)


@Max:
Hast du gut gemacht mein Junge!

bromde goodie2shoes om 03:49 PM (op 26-04-2004)


Kan iemand mij vertellen hoe dat zit met MSN en deze blokjes? ‮ ‮ ‮ ‮
Er staat niks maar dat moest ik dus kopiren en ergens neer zetten. Maar ik durf niet. Wat een watje ben ik toch.

bromde Lennard‮ ‮ ‮ ‮ om 03:54 PM (op 26-04-2004)


‮ ‮‮ ‮ ‮ ‮Laat maar, ik snap het al... ‮ ‮

bromde ‮ ‮ ‮ ‮‮ ‮ ‮ ‮Lennard om 03:56 PM (op 26-04-2004)


O, Paul, trouwens:
http://watnou.com/?p=005998

bromde Hoof om 03:57 PM (op 26-04-2004)


Pubergeintjes, jaja.

bromde Lennard om 03:57 PM (op 26-04-2004)


Het lijkt een verdienstelijke fundamenteel filosofisch theologische maandagmiddag te worden. En wat laat iedereen elkaar fijn vrij in het uiten zoals wij zijn. Zo fijn jezelf mogen zijn. Heerlijk! Is het al Vijf Uur?

bromde Kiers om 04:53 PM (op 26-04-2004)


Hier wel bijna. Op de bicat site waarschijnlijk nu al.
Zijn er ook athesten in de zaal?

bromde Lennard om 05:01 PM (op 26-04-2004)


Zie je wel.

bromde Lennard om 05:02 PM (op 26-04-2004)


O, in dat geval wil ik wel even kwijt dat iedereen die gelooft in een God niet alleen een dom, bang en uiterst beperkt wezen is, maar dat ik er ook nog eens geen enkel respect voor kan opbrengen. Een heel dun laagje tolerantie slechts.

En het lijkt mij wel tijd voor een * PLOP *, daar ik bijkans in slaap zit te vallen omdat ik het nu te laat vindt om de airco nog aan te doen. Zuurstof of niet.

bromde Hoof om 05:02 PM (op 26-04-2004)


*is het stiekum met Hoof eens*

Maar Hoof, die mensen kunnen daar niet altijd wat aan doen. Ben je niet een beetje te hard?

bromde Lennard om 05:23 PM (op 26-04-2004)
Worden weblogs nog wel serieus genomen in het maatschappelijke debat?

Op bicat.net, uw website voor onze ongevraagde antwoorden op nimmer gestelde levensvragen, discussieeren maandag 26 april levensexperts daarover met... ja met wie eigenlijk niet? Johannes-Gerd Scheethoofd, de voorzitter van de nieuwe fusie tussen getransformeerden, gevormden en lutheranen, de Prostaatse Kerk in Nederland (PKN). Verder schuiven aan CDA-minister Agnes van Grrts van Herontwikkelingssamenwerking, Cees-Johan van Houweling van de Wereldraad van Weblogs en IKON-imaan Bram Grand Man Hoof ia.

Uit een enqute van Kierski, het onderzoeksbureau op het gebied van gekierste religie en dubbelzinnige levensbeschouwing, blijkt dat 72 procent van de Nederlanders vindt dat weblogs een taak hebben bij het in stand houden van normen en waarden.

Maar in een eerste reactie op de notitie normen en waarden noemde het kabinet Balkenende weblogs niet eens als gesprekspartner. De overheid heeft de neiging om nimmer gestelde levensvragen te bestempelen als een probleemgebied, zegt Johannes-Gerd Scheethoofd. Houweling en Grand Man Hoof vinden dat de weblogs vaker en luider hun stem moeten verheffen in het publieke debat. Agnes van Grrts denkt zelfs dat als de weblogs niet een prominentere rol voor zich opeisen op het internationale web, zij gevaar lopen te verdwijnen.

De betekenisvolle rol van weblogs zal veel meer zichtbaar moeten worden. En daar moeten de weblogs snel mee zijn. De vrijheid van vrijelijk lullen in de ruimte staat ter discussie en heel heftig, want het fundamenteel lullen in de ruimte zit echt aan alle kanten om ons heen. Ik was in Den Haag afgelopen zaterdag, tijdens die Bloggies wedstrijd, staan daar twee dozijn prijzen te glimmen. Beste-Fundamenteel-In-De-Ruimte-Gelul-Bokaa!! Niet alleen prijzen voor de
Jezus Fan Club maar ook zo'n Merel loopt daar weg met een dikvette vetcoole neukend grote glimmende emmer. Nog even en je mag geen postje meer plaatsen op je eigen weblog. Zit je voor je het weet in de poreuze ratrace voor de vetgaafste weblog voor Fundamenteel In De Ruimte Lullen. Dat soort dingen gaan sluipenderwijs verder. Ik denk dat we ons daartegen te weer moeten stellen als weblogs, ik ook als lid van een weblog en dat kun je doen door je onvervangbaarheid te laten zien.

bromde Kiers om 05:27 PM (op 26-04-2004)


Hoor ik hier holle vaten die het hardst klinken?

En nu u hier toch bent, mag ik u mijn Paapse Donut laten zien? Altijd keurig onderhouden, eerste eigenaresse.

bromde Paaps Nonnetje om 06:01 PM (op 26-04-2004)


Godver, ik nog wel zo mijn best gedaan om een saai lagere schoolmeester pseudo filosofisch toontje aan te slaan, wordt het saai gevonden... O wacht eens...

Kaffers! -Kafir = ongelovige-

Volgend verhaal gaat over iemand die met 1 spijker aan zijn lul gekruisigd wordt. goed?

bromde grtsrtgsysjr om 06:58 PM (op 26-04-2004)


en daarnaast, de broek kan niet altijd strakgespannen staan...

bromde grts;klfg om 06:59 PM (op 26-04-2004)


Wat een neukende onzin nu weer Grrrts. Ik doe het dus wel 4x per dag. Zoals het een echte man betaamt.

bromde Kiers om 08:10 PM (op 26-04-2004)


GrsasrtASTsdatas is eigenlijk Cinner. Dat nou nemand dat doorheeft.

*spoelt een illegale versie van Kill Bill 2 door zijn virtuele toilet*

bromde Marnix om 09:22 PM (op 26-04-2004)


ja maar, satan enzo, dinges...

bromde grts om 10:21 PM (op 26-04-2004)


Wordt zwr overschat. Zoveel is zeker.

bromde Marnix om 10:49 PM (op 26-04-2004)


pffft.

ik ga nooit meer iets schrijven hier. ik hou er mee op. *hakt uit zichzelf schrijvende hand af*
ZO! *pakt snel naald en draad*

bromde grtsru7yajs om 12:08 AM (op 27-04-2004)


Hoof: u hebt geheel ende helemaal gelijk! Dat was van twee dagen teruge n had iets te maken met cultuur en drukte. Dus. Dat wilde ik nog even zeggen. *Gaat nu het verhaal lezen*

bromde CiNNeR om 03:00 AM (op 27-04-2004)


Goh, dat is voor het eerst dat ik halverwege het eind kon raden en het bij het juiste eindje had. Vond het toch een mooi verhaal en het benadrukt wellicht waarom ik zelf niet gelovig ben.

Nou heb ik Adriana ook nog gemist zondag zag ik. *grmbl* *Neemt een glas water aangezien ze op dieet is*

bromde CiNNeR om 03:09 AM (op 27-04-2004)


Niet eens ontkennen h.

bromde Lennard om 07:56 AM (op 27-04-2004)


Dat waterdieet, dat wordt zwaar overschat. De enige reden dat het werkt is omdat je ieder kwartier op een drafje naar het toilet moet.

Ik ben in de stemming om een onnozel gedichtje te maken wat nergens over gaat.

Roekoe
Roekoe
De duif
Zit op zijn nest
Roekoe
Roeke
Die laatste twee wodka
Die waren de pest
Roekoe
Roekoe
Hij was al niet op z'n best
Roekoe
Roekoe
Maar nu heeft hij gisteren vandaag verpest

* zoekt op internet naar een dieet waar je lekker bij mag eten *

bromde Hoof om 09:27 AM (op 27-04-2004)


* denkt niet dat iemand raadt wat er hiernaast in een boom zit *

bromde Hoof om 09:29 AM (op 27-04-2004)


Max Tailleur met zijn eigen boekje?

bromde bicat om 09:31 AM (op 27-04-2004)


Ben ik z doorzichtig?

* pakt een bezem om het betreffende fossiel uit het gezichtsveld te stoten *

bromde Hoof om 09:46 AM (op 27-04-2004)


En, toen hij de boom uit donderde, hoorde U nog vaag wat echon over een vlieg die tegen een spiegel aan het oreren was.

bromde hopje om 10:07 AM (op 27-04-2004)


Hij bleef hangen aan een scherpe uitstekende tak. Daar hangt-ie nu te bungelen aan de zak van Max.

"Dokter, ik heb het idee dat ik steeds vergeetachtiger wordt."
"Oh, in dat geval zou ik het op prijs stellen als u dit consult vooraf betaald."

Echt tof, Joodse humor.

bromde Hoof om 10:21 AM (op 27-04-2004)
Ik heb nog een bak tweedehands cabaret-LP's te koop.

Cabaretplaten van oa Seth Gaaikema, Toon Hermans, Wim Kan, Frans Halsema, Snip & Snap, Henk Elsink, Max Tailleur, Wim Sonneveld. Met de laatste Koninginnedag in 1993 kreeg ik het voor een gulden nog niet verkocht. Iemand een bod? Of een ander idee?

bromde Kiers om 10:30 AM (op 27-04-2004)


Digitaliseren, leuk hoesje omheen printen en ze dan deze Koninginnedag voor een gulden proberen te verkopen?

bromde hopje om 10:45 AM (op 27-04-2004)


Naar Paul sturen?

bromde Marnix om 10:46 AM (op 27-04-2004)


Ik laat alleen bij de titels alles al lopen:

Doofpotpourri, Wat sex je menu, Sex uit 't vuistje, 3 x 2 = Sex, Jiddische Nieuwe, Met een mop de wereld rond, Sexperimenten, Oh dokter.

Nee. Mij kun je wegdragen.

Ik mis eigenlijk alleen nog de Betamax-band van 'Een Kus Van Een Rus' van de onvergetelijke John Lanting en dan is mijn overzicht der Nederlandsche Cultuur compleet voor lancering in de ruimte.

Ook een vrij probate manier om onze planeet alien-vrij te houden, dunkt me.

bromde Hoof om 10:53 AM (op 27-04-2004)


HAHAHAHA!!! Ik rol hier van mijn stoel.

*rolt van zijn stoel*

..moet je deze horen!

"Dokter, ik ben 27 jaar getrouwd, ik heb 26 kinderen, ik weet me geen raad, wat moet ik doen?" Zegt die dokter: "Niks."

HAHAHAHA!!

*houdt hoofd vast van het lachen*

*schuddebuik - schuddebuik*

bromde Kiers om 10:59 AM (op 27-04-2004)


Ja, hallo Hoof, u kunt die John Lanting dan wel onvergetelijk noemen, en ergens in de diepste krochten van mijn geheugen is een belletje aan het rinkelen, maar niet hard genoeg om volledig te achterhalen wie het nou was. Ergens echo-en de woorden 'Ze 's Aa', maar dat klopt volgens mij niet.

*Ramt tegen z'n hoofd in de hoop dat het belletje harder gaat luiden*

Was Jezus trouwens niet de eerste cabaretier die Joodsche humor voor een groot publiek toegankelijk maakte? Wie kan zich niet die onvergetelijke dialoog tussen Pontius Pilatus en Jezus von Nazareth herinneren:

Pontius: "Waar kan ik hier ergens m'n handen wassen?"
Jezus: "Nou, pin me er niet op vast, maar volgens mij staat er achter in de tuin een wasbak."

Ja, dat waren tijden.

bromde Max om 11:10 AM (op 27-04-2004)


"Als er vroeger een klucht van John Lanting op tv was, dan kon je er op rekenen dat ik aan de buis gekluisterd zat. Ik vond de olijke misverstanden in deze kluchten altijd zo leuk dat ik het niet erg vond dat het verhaaltje eigenlijk altijd hetzelfde was. En dat de hoofdpersoon altijd een goedbedoelende sufferd was die, naarmate de klucht vorderde, steeds meer in de problemen kwam, droeg alleen maar bij aan de hilariteit."

Hahaha! Dat waren nog eens gezellige tijden met alle kinders rond de televisie. Mijn vrouw een advocaatje en ik een flesje Jenever.

bromde Opa Kiers om 11:22 AM (op 27-04-2004)


Goedemorgen. Kan nog net. Ik ben een beetje laat maar ik had een ENORME hoeveelheid mail af te handelen.

De comments hier beginnen steeds meer te lijken op de kalender van 1989 die hier op de plee hangt.

bromde Lennard om 11:23 AM (op 27-04-2004)


Het leven is een speltoneel.
Ieder staat erop een speelt zijn deel
Maar ik vind dat je jezelf vermoorden mag.
Als je wordt geboren,
In John Lanting's theater van de lach.

En dan te bedenken, Andr van Duin moest nog geboren worden. Helaas.

bromde Hoof om 11:33 AM (op 27-04-2004)


Ach ja, natuurlijk. Het belletje in mijn hoofd is inmiddels aan het luiden gelijk een Beiers klokkenspel.

*Moet onbewust ineens denken aan Duitse de Duitse pornofilm 'Riesen Melonen Zwei: Von Dingedingedong'*

Het Theater van de Lach. Naturlich. Met al die deuren die open en dicht gingen. Ahaa.

*Bedenkt zich ineens iets*

Dus dit is nu wat men een aha-erlebniss noemt? En ik altijd maar denken dat dat te maken had met het hitje 'Take on me' en op de klanken daarvan ontmaagd worden. Of zoiets.

bromde Max om 11:57 AM (op 27-04-2004)


Aha!

bromde Kiers om 12:34 PM (op 27-04-2004)


Voorzichtig met uw woorden. Mij betreft hier een relatief grote fan van A-Ha, ik heb al hun platen

* kijkt bij Amazon Duitsland f hij eigenlijk wel al hun platen heeft *

O. Kut.

* bestelt 'Lifelines' zonder er ooit een reet van gehoord te hebben *

Nou, Max, je wordt bedankt.
Gelukkig had ik nog een Bestellung ffen stehen, 'The Skeptic's Dictionary: A Collection of Strange Beliefs, Amusing Deceptions, and Dangerous Delusions' - van Robert T. Carroll van www.skepdic.com

Maar ik was het niet van plan. Eigenlijk.
Dat zeg ik wel vaker. Met wisselend succes, afhankelijk van het te verdedigen reeds gepleegde.

bromde Hoof om 12:45 PM (op 27-04-2004)


En dan ga ik nu weer lekker nadenken over dit mailtje:

It seems to be an appropriate way to say hello to OOP lovers :)
God is a circle whose center is everywhere and circumference nowhere.
Intelligence and courtesy not always are combined Often in a wooden house a golden room we find.

Ruud, need cheap super-VIA?
http://fondues.gfd-online.com/cia/?dcent bawler
In His will is our peace.
If you have to remind yourself to concentrate during competition, you've got no chance to concentrate.
consideratenesses
Courage is the capacity to confirm what can be imagined.
When you don't have an education, you've got to use your brains.

bromde Hoof om 12:47 PM (op 27-04-2004)


H Hoof, jouw spam is veel leuker. Hoe doe je dat toch? Ik krijg alleen maar suffe spam zoals deze:

Dear Travellers

With 12 years of experience in the tour business, Smyrna Travel is inviting
you to Turkey, our beautiful country.
Please visit our website www.smynagroup.net

***Resort Holidays.
***Cultural Touring Trips.
***Christian Touring.
***Tours for the Handicapped.
***Hotel Reservations.
***Travel Consultancy.

Best regards.
Dr. Sedat

bromde Lennard om 01:39 PM (op 27-04-2004)


Ik denk dat ik toch een bepaalde reputatie heb:

po New Attract Mate! Attract the opposite sex like magic!!! oh

A revolutionary new men's cologne that contains genuine human sex pheromones! Your Friends will envy your new found popularity with women. Now you can be more popular with the opposite sex than you ever thought possible! Just one bottle of the amazing product will get the sexual attention you want! Guaranteed to work on all women and men or your money back. Achieve incredible success overnight.

More Informarion Here (en dan blijkt na per ongeluk klikken dat adres niet te bestaan)

bromde Hoof om 01:46 PM (op 27-04-2004)


Bestaat dat adres dan niet? Oh. Maar je hebt dan in ieder geval de geldigheid van je emailadres bevestigd waardoor je nog meer van die mooie electronische brieven kunt verwachten. En misschien dat daar dan wel een keer een werkende link in zit.

bromde Lennard om 01:57 PM (op 27-04-2004)


Het vervelende van spam is dat het zo weinig origineel is. Ja, nieuwe woorden zat, dat wel.

P3n1s, enzo.

Maar niet dat ik er ooit ook maar n keer een beetje om moet glimlachen. Ik ga me denk ik maar op de verfrissende spam storten. Een goudmijn.

bromde Marnix om 02:08 PM (op 27-04-2004)


Goedenmiddag tezaam. Ik heb deze zomer mijn assortiment uitgebreid. Ik zal u een voorproefje tonen middels dit kratje rifschaaldieren in sambalsaus. Verder nog wensen?

bromde de Palingboer om 02:08 PM (op 27-04-2004)


Nou ik glimlach me suf, de hele dag. De ene na de andere loterij.
Hier! Net nog:

Attention: RE: AJAX LOTTERY PROMOTION PRIZE AWARDS WINNING

NOTIFICATION
etcetera etcetera

Binnen 10 minuten twee keer in de prijzen.

bromde bicat om 02:10 PM (op 27-04-2004)


Ik heb me in de begintijd van internet (dat was toen nog helemaal in DOS en zwart wit) voor ALLE mailingen afgemeld.

Daar heb ik nog dagelijks profijt van. Sinds wij hier in Midden-Aarde ook adsl hebben kost het me tenminste alleen nog tijd, geen geld.

Als ik mijn inbox moet geloven hb ik helemaal geen p3n1s. Of hij blijft gemiddels slechts 2.3 seconden op oorlogssterkte.

bromde Hoof om 02:24 PM (op 27-04-2004)


Ah, de palingboer. Komt goed uit.

Is er nog van die Texelse inktvis? Viel bijzonder in de smaak hier.

bromde Marnix om 02:28 PM (op 27-04-2004)


*Zwaait naar en schreeuwt hallo tegen alle OOP-lovers*

SPAM? Dat krijg ik gelukkig nooit. Ik heb het wel eens op, een vrind had het door de macaroni gegooid, maar ik kon mezelf niet echt een liefhebber noemen. Sterker nog, ik kreeg er braakneigingen van. Dus nee, voor mij geen SPAM.

Lou Palingboer... was dat trouwens ook niet een cabaretier met een Joods-Christelijk repetoir? Volgens mij kwam van hem de volgende grap:
MAN: "Maar waarom maakt God geen einde aan de oorlogen in de wereld?"
LOU: "God komt toch ook niet naar beneden om je drol door te spoelen."

Een wijs man, kortom, die Lou Palingboer.

*Gaat zonder waarschuwen van onderwerp veranderen*

Ik weet niet of u wel eens 'Het Dagboek van Anton Dingeman' heeft gelezen, dat elke maandag in Trouw verschijnt. Anton is ambtenaar en probeert deze moderne tijden te begrijpen. Gisteren kwam Anton (die voor de gelegenheid gedetacheerd was bij de Gemeentelijke Integratie Dienst) in contact met een orthodoxe moslim wiens zoon een homo had gevangen. Ze wisten niet zo goed wat ze moesten doen: zich aan de Nederlandsche wet houden of de homo van een flat naar beneden gooien, zoals het boek 'De weg van de moslim' aanraadt. Anton weet ze over te halen om de homo weer in de vrije natuur uit te zetten. Waarna moeder en zoon de volgende conversatie hebben.
Zoon: "Maar straks op vakantie in Marokko, als ik er dan eentje vang, mag ik die dan wel te pletter gooien? Alstublieft?"
Moeder: "Niet zo zeuren lieverd. Eerst maar eens een goed rapport halen. Dan zullen we het er nog wel eens over hebben."

*Biedt de mogelijkheid weggedragen te worden*

bromde Max om 02:32 PM (op 27-04-2004)


Het is wel geen palingboer, maar ik wil wel even melden dat Prawn S. Swerving bepaald iets bijzonders te verkopen heeft, los van de korting op medicijnen. Mocht hij eventueel een religie beginnen, dan denk ik erover zijn Boek te kopen. Moet u eens tussen de volgende regels doorlezen!


Elloelloello :)
A liberal is a power worshipper without the power.
The virtues and vices are all put in motion by interest.

Hoof, interested in saving up to 70% on medications?
http://troffer.gfd-online.com/cia/?dcent unrenowned
You cannot simultaneously prevent and prepare for war.
The ultimate tendency of civilization is towards barbarism.
mickler
Trust no friend without faults, and love a woman, but no angel.
Change is inevitable-except from a vending machine.


Vooral de laatste regel is een klassieker.

bromde Hoof om 02:47 PM (op 27-04-2004)


Ik zit nog even met mijn gedachten bij John Lanting. En dan vooral de butler, gespeeld door Joop Doderer, die "op de hoogte is" van de stewardess onder het bed en de russische balletdanser in de kast, en dan zogenaamd per ongeluk in verwarring te vroeg het toneel komt oplopen. Nep-schmieren.
Ik bleef er ook altijd voor op, want plaatsvervangende schaamte is een beetje een fetish van me.

bromde matxil om 02:50 PM (op 27-04-2004)


Haha, lachen zeg, om die moslims. Het zijn gewoon godsvruchtige mensen die alleen iets later in de ontwikkeling geschoten zijn dan wij (christelijke) westerlingen.
Recap:
De weg van de samurai
De weg van de krijger
De weg van de airbag moralist
De weg van de snelweg
Het zal wel eindigen met de weg van de kakkerlak; insecten zijn gewoon sterker dan mensen.

Of zijn we zo slim om -voordat we de aarde volledig kapot maken- onze wetenschappelijke kennis toe te passen, en in een ruimteschip onszelf als zaadjes die uitkomen als kruising van insect, vis, vogel en mens de oneindige ruimte in te schieten

The passion of Chriet!

bromde Vil om 02:54 PM (op 27-04-2004)


De ruimte in? En dan net als captain Janeway gisteren vastzitten in alle kwadranten behalve alpha. Da's dus ook kut.

bromde Lennard om 03:00 PM (op 27-04-2004)


In het begin van onze verkering mocht ik ook nog wel eens in mijn vriendin haar alpha quadrant.

* mijmert weg *

* hoe het was *

* en zucht tussendoor steeds diep *

Jammer dat-ie niet door de APK kwam. Zo'n Nissan, daar is niksan

bromde Hoof om 03:05 PM (op 27-04-2004)


Over Alfa's gesproken: ik las laatst bij een goede bekende de Autoweek, u ongetwijfeld welbekend (anders wens ik u veel succes met het breken van uw hoofd over hoe ik een week kan lezen). Daarin ging het over een jongeman die een Alfa 156 T.Spark had (of zoiets). Dat schijnt onder autoliefhebbers op nogal wat hoon onthaald te worden, omdat ze meestal na twee bochten uit elkaar vallen. In de Autoweek schreef men - met de nodige minachting - over "(...) bolides die in de laars van Europa in elkaar worden geschroefd."

Dat taalgebruik in die autobladen, dat mag er wezen.

Op de achterpagina beschreef een of andere columnist een poging tot inpakeren als betrof dat een Olympische sport.

Van de Alfa Quadrant heb ik overigens nog nooit gehoord.
Wel van de Audi Quatro.

bromde Max om 03:27 PM (op 27-04-2004)


Ik ga zometeen luisteren naar een cd van Robert Johnson. De oervader van de BLUES, the Grand Old Man die het allemaal heeft uitgevonden. De inspirator van o.a. Muddy Waters, het heiligste der heiligen voor de Rolling Stones. Wat daarna kwam zal nooit meer historie worden.

Ik heb nu al een brok in de keel op deze zonovergoten dag ver voor de Tweede Wereldoorlog.

bromde Kiers om 03:38 PM (op 27-04-2004)


Love In Vain..

..de man op zijn gitaar in een opname met veel ruis.

Ooops, ik heb wat zaad laten gaan.

bromde Kiers om 03:39 PM (op 27-04-2004)


Past ook goed bij het religieuze karakter van de laatste dagen.
Robert Johnson, zo gaat het verhaal, kon namelijk voor geen meter gitaar spelen toen hij op een dag de wijde wereld in trok. Een jaar later kwam hij terug. Op een driesprong had hij zijn ziel aan de duivel verkocht. En de rest, zoals men dat wel zegt, is geschiedenis.

bromde Max om 03:45 PM (op 27-04-2004)


Ja, dat zag ik laatst op zo'n documentaire op TV. Danil Loohuus (?, zo'n jongen die enorm plat kan zingen in het drents) ging ook naar die driesprong. Bleek het gewoon een kruising te zijn.
En z'n ziel kon hij ook al niet kwijt daar. Tevens zat hij even op een schommel waar ook Elvis ooit op geschommeld had. Nou nou.

Die Robert Johnson is wel weer helemaal in. Clapton heeft ook maar weer eens een CD vol gekierst met liedjes van Robert.

Het is wat.

bromde Lennard om 03:52 PM (op 27-04-2004)


*Voelt de Max Tailleur in 'm opkomen*

Dat zou me wat zijn zeg, als Jezus op Golgotha gewoon op een kruising had gestaan... en wij al die jaren maar denken dat het over een kruisiging ging.

bromde Max om 03:58 PM (op 27-04-2004)


De laars van Max doet me denken aan een prachtige tekst van een andere klassieke songschrijver zonder wie de muziekgeschiedenis er heel anders uit zou zien (het gedeelte over de laars deed me er aan denken).
Volgens mij kun je via http://club.mp3search.ru/lofi/117719.m3u luisteren naar het ding (maar misschien moet je registeren, ook voor al uw extra spam).

Laat ik dan maar eens een bron van inspiratie weggeven... De muziek is een nogal adequate Frank Zappa pastiche (zoon Dweezil speelt mee), met alle muziekgenres en maatsoorten die men zich zoal voor zou kunnen stellen als men weet wat dat is. Ik zou mijn leven nog niet kunnen redden door een carter of een bobine aan te wijzen, noch zal ik ooit kunnen worden betrapt op het lezen van een AutoWeek, maar muziek en film, dat snap ik dan wel.

O ja, die tekst:

"Genius In France"

I'm not the brightest crayon in the box
Everyone says I'm dumber than a bag of rocks
I barely even know how to put on my own pants
But I'm a genius in France (yeah), genius in France, genius in France

Hoom chaka laka
Hoom chaka laka
Hoom chaka

I may not be the sharpest hunk of cheese
I got a negative number on my SATs
I'm not good looking and I don't know how to dance
But nevertheless and in spite of the evidence I am still widely considered to be
A genius in France, a genius in France, a genius in France

People say I'm a geek, a moronic little freak
An annoying pipsqueak with an unfortunate physique
If I was any dumber, they'd have to water me twice a week

But when the Mademoiselles see me, they all swoon and shriek
They dig my mystique, they say I'm c'est magnifique
When I'm in Par-ee, I'm the chic-est of the chic

They love my body odor and my bad toupee
They love my stripey shirt and my stupid beret
And when I'm sipping on a Perrier
In some cafe town in St. Tropez

It's hard to keep the fans at bay
They say, "Sign my poodle, s'il vous plait"
"Sign my poodle, s'il vous plait"

Hemenene humenene
himenene homenene
Poodle... poodle...

Folks in my hometown think I'm a fool
Got too much chlorine in my gene pool

A few peas short of a casserole
A few buttons missing on my remote control
A few fries short of a happy meal
I couldn't pour water out of a boot with instructions on the heel

Instructions on the heel
Instructions on the heel

But when I'm in Provence, I get free croissants
Yeah, I'm the guy every French lady wants
And if you ask 'em why, you're bound to get this response
(He's a genius in France! Genius in France!)

That's right
(He's a genius in France, genius in France)
You know it
(He's a genius in France, genius in France, genius in France)

I'm not the brightest bulb on the Christmas tree
But the folks in France, they don't seem to agree
They say, "Bonjour, Monsieur would you take ze picture with me?"

I say, "Oui, oui"
That's right, I say, "Oui, oui"
"Oui, oui"
He says, "Oui, oui"

I'm dumber than a box of hair
But those Frenchies don't seem to care
Don't know why, mon frere
But they love me there

I'm a genius in France
Yeah, I'm a genius in France

Gonna make a big splash when I show up in Cannes
Gonna make those Frenchies scream
"You ze man! You ze man! You ze man!"

Like a fine Renoir (waa), I've got that je me c'est quoi (quoi!)
Like a fine Renoir (ooh la la), I've got that je me c'est ...
Quoi quoi quoi quoi quoi, oo-we-oo
Quoi quoi quoi quoi quoi, oo-we-oo

Bow diddy bow di bow di bow bow diddy
Bow diddy bow di bow di bow bow diddy
Bow

[snort]

I'm a taco short of a combo plate
But by some twist of fate, all the Frogs think I'm great
Oh, the men all faint and the women scream
They like me more than heavy cream

When I'm in Versailles, I'm a popular guy
My oh my, I'm as French as apple pie (apple pie)
They think I'm awful witty, a riot and a half
When I tell a stupid joke, they laugh(haw haw haw haw haw)
And laugh (haw haw haw haw haw haw)

People in France have lots of attitude
They're snotty and rude, they like disgusting food
But when they see me, they just come unglued
They think that I am one happening dude

Bowm ba ba bowm ba bowm ba bowm
I'm about as sharp as a bowling ball
But they like me better than Charles de Gaulle

Entre nous, it's very true
The room temperature's higher than my IQ
But they love me more than Gerard Depardieu
How did this happen; I don't have a clue

Well, I'm not the quickest tractor on the farm
I don't have any skills or grace or charm
And most people look at me like I'm all covered with ants
But I'm a genius in France (yeah), genius in France, genius in France

And I'm never goin' back, I'm never goin' back
I'm never never never never goin' back home again
I'm tearin' up my return flight ticket
Gonna tell the folks back here where they can stick it

'Cause I'm never goin' back
I'm never goin' back
I'm never goin' back

The girls back home never gave me a chance
But I sho' 'nuff got them Frogs in some kinda trance
And I'm aware that it's a most improbable circumstance
But "Great Googily Moogily", I'm a genius in France

Every Frenchie that I meet
Just can't wait to kiss my feet
Get in line, pucker up! Tout Suite!

Bowm diddy bowm diddy bowm diddy

I'm gettin' even more famous by the hour
I'm stuffed with pastries and drunk with power
Now they're puttin' up my statue by the Eiffel Tower

A little more to the left, boys, a little more to the left
A little more to the left, boys, a little more to the left

I'm the biggest dork there is alive
My mom picked out my clothes for me 'till I was 35
And I forgot to mention
I'm not even welcome at the Star Trek convention

But the Frenchies think
That my poop don't stink
I'm a genius in France

Say, would you pass the Grey Poupon?
Merci beaucoup!

bromde Hoof om 04:00 PM (op 27-04-2004)


Goh, lang nummer eigenlijk.

bromde Hoof om 04:01 PM (op 27-04-2004)


Desalniettemin een kraker van jewelste. Ik zie ze klappen, de gesloten rijen achter Giel Montagne.

bromde bicat om 04:07 PM (op 27-04-2004)


Zappa, die kan mij meestal aan m'n reet roesten, ware het niet dat dat mijn reet, sinds ik tijdens de eerste Golfoorlog ben geraakt door zogenaamd 'friendly fire', van roestvrijstaal is.
Zappa is mij over het algemeen iets te intellectueel bezig om mij te kunnen raken. En (zoals mag blijken uit mijn ervaringen in de eerste Golfoorlog), ik word graag geraakt. Maar ik moet toegeven: dit is wel een bijzonder grappige tekst. Ben ook razend benieuwd geworden over hoe Zappa Depardieu uitspreekt.

En over Dweezil gesproken: kan iemand zich nog Duckman herinneren?

bromde Max om 04:26 PM (op 27-04-2004)


Ik zie nu dat ik de artist op wiens album 'Poodle Hat' dit kleinood te vinden is ben vergeten te vermelden.

Expres overigens.

bromde Hoof om 04:31 PM (op 27-04-2004)


Iemand nog een broodje pastiche?

bromde Hoof om 04:32 PM (op 27-04-2004)


bromde Hmm? om 04:35 PM (op 27-04-2004)


Ach, nu heb ik het pas door.

*Buigt hoofd in nederigheid en schaamte*

Pastiche... zo'n moeilijk woord is dat toch niet.

bromde Max om 05:28 PM (op 27-04-2004)


Och, er gaan dgen voorbij dat ik het niet gebruik.

Gisteren nog.

bromde Hoof om 05:44 PM (op 27-04-2004)


Door de drukte zijn we welhaast vergeten te posten vandaag. Maar er is morgen weer een dag zo heb ik mij laten vertellen. En wat voor een dag. Woensdag Gehakt dag. Een uitgelezen kans om eens flink gek te doen.

bromde Kiers om 07:00 PM (op 27-04-2004)


o ik wi;lde iets zeggen maar eebn blonde stoot loopt net binnen.

bromde grts om 07:03 PM (op 27-04-2004)


Those who were there swear I was foaming at my mouth, crawling around on all fours, hissing and snapping at onlookers like a mad dog.

My dying words were, "I pray that my redeemer will come and take me from my grave."

I was buried in a pine box in an unmarked grave, my deal with the Devil at an end.

bromde Robert Johnson om 07:19 PM (op 27-04-2004)


Wie mixt er dan ook rattegif door je whiskey?

bromde bewegende om 07:50 PM (op 27-04-2004)


Mijn vrouw zou dat kunnen doen. Sinds ze de financile implicaties van mijn pensioenvoorziening volledig begrijpt. Het huis 80% afbetaald (staat buiten die pensioenregeling maar is toch significant), 70% van mijn laatste salaris tot zij 65 is, daarna nog 'maar' 50% en een eenmalige uitkering die minimaal genoeg is om mij onder de grond te krijgen op een manier die ik zou willen.

Ik ben erg paranoia de laatste tijd.

Oh ja: I love my boss.

bromde Lennard om 08:13 PM (op 27-04-2004)


Ik zou het bijna vergeten: Bovenstaande geldt alleen als ik dood ben en mijn vrouw het niet gedaan heeft of er verantwoordelijk voor is. Maar aangezien ze slim genoeg is om bovenstaande conclusies te trekken is daar ook wel wat op te vinden.

bromde Lennard om 08:38 PM (op 27-04-2004)


Je moet cht minder blowen, Lennard.

*sleept een dood paard naar de rand van de vallei en flikkert het kadaver de diepte in*

bromde Marnix om 09:34 PM (op 27-04-2004)


Ach, minder blowen. En dan?

*luistert naar Boris*

bromde Lennard om 09:41 PM (op 27-04-2004)


Kut. Sorry bicat. Wist ik veel.

bromde Lennard om 09:41 PM (op 27-04-2004)


Ik doe het wel vaak h, de lay verneuken. Talent?

bromde Lennard om 09:46 PM (op 27-04-2004)


Mnder blowen, mr aandacht besteden aan de lengte van linkjes die je plaatst. Of in elk geval dat laatste.

(Zo'n url wordt niet automatisch afgekapt of doorgeknipt. Vandaar.)

bromde Marnix om 09:48 PM (op 27-04-2004)


*Met dank aan Kiers die hier elk uur de pagina's checkt of de layout niet verneukt is*

Ik voel een klein besmettinkje op de keel komen opzetten. Ik hoop niet dat door mijn verminderde weerstand de weersomslag die gaat plaatsvinden op Koninginnedag in combinatie met de gebruikelijke Oranje-joint en overmatige bierconsumptie mijn gestel te veel te verduren krijgt. Waar het mijn gezondheid betreft ben ik buitensporig achterdochtig.

bromde Kiers om 10:20 PM (op 27-04-2004)


Ik las onlangs nog ergens een kostelijke beschrijving van de afgelopen Idols.

Of je haat van hem of toch, Nico Dijkshoorn schrijft erg aanstekelijk.

En dat stuk vindt u natuurlijk Hierrrr

Had ik al gezegd dat ik Boris zondag nog heb gezien? Vanuit de tram?
Hij herkende me niet eens. Terwijl ik toch al diverse keren op hem heb gestemd.

bromde Hoof om 10:33 PM (op 27-04-2004)


De vader van Boris heet G. Daar heb ik een elpee van. Twee zelfs.

Dat weet bijna niemand.

bromde Marnix om 11:14 PM (op 27-04-2004)


Dank Hoof. Net nu ik over mijn gezondheid begin, begin jij over Idols. Dat trek ik dus niet.

Voila, ik heb een kijkje durven nemen op die website die foto's toont van een stelletje pisnichten in rode en groene trainingsjekkies die dan iets met die Bloggies te maken te hebben.

Ik ben erg blij dat ik niet weet welke kop bij welk Bloggie hoort want daar durf ik dan helemaaaal nooit meer te komen. Zie ik steeds weer zo'n treurig groen of rood trainingsjekkie voor mijn netvliezen. Of de haartjes in een gekrulde drol op het hoofd.

Maar aan het verhaal over Idols heb ik me niet gewaagd. Ik wil nog in vrede mijn getuite sigaret kunnen roken op de dag van onze Koningin. En dat kan dan niet meer, he. Na zo'n verhaaltje. Dan krijg ik al uitslag als ik drie keer het woord Idols lees.

bromde Kiers om 11:19 PM (op 27-04-2004)


Is er hier vandaag nog iemand gebanned, eigenljk?

bromde Marnix om 11:39 PM (op 27-04-2004)


*haalt doekje voor het bloeden van zijn neus*

Nou nee.. niet dat ik weet. Zwakke gezondheid. Gelijk een bloedneus als je het over bannen hebt.

bromde Kiers om 11:44 PM (op 27-04-2004)


*knijpt er tussenuit*

bromde Kiers om 11:45 PM (op 27-04-2004)


Verrek, zie ik nu pas dat men mij verdenkt/verdacht GrsasrtASTsdatas (leve de copieer functie) te zijn! Is dat gerucht al uit de wereld geholpen inmiddels? *Moest zoveel onvolgbare mail lezen dat ze alle rode draden kwijt is*

Heb maar even flink gezondigd met chocola, dat schijnt heel wetenschappelijk verantwoord te zijn nowadays (tnx Lennard!) En die BMI index blijkt ook al niks te zeggen: http://www.guardian.co.uk/weekend/story/0,3605,1200549,00.html Met dat blijde nieuws vertrek ik nu dan richting bed.

bromde CiNNeR om 03:24 AM (op 28-04-2004)


Hmm, zo'n komma verneukt zo'n url behoorlijk. Dat kan je zo eens hebben hee..

bromde CiNNeR om 03:25 AM (op 28-04-2004)


Goedenmorgen.
Vannacht alleen Cin? Paul nog steeds niet? Tis wat.

Tip voor Paul:
http://anon.free.anonymizer.com/http://www.bicat.net

bromde Lennard om 08:47 AM (op 28-04-2004)


Zo'n dubbele punt neukt er ook op los.

bromde Lennard om 08:50 AM (op 28-04-2004)


Drtop me

proglasava musas fornjotr In England nobody under the age of 18 is allowed to drink in a public bar.Mr. Thompson used
to go to a bar near his house quite often, but he never took his son, Tom, because he was too young. Then when Tom had
his eighteenth birthday, Mr. Thompson took him to his usual bar for the first time. They drank for half an hour, and
then Mr. Thompson said to his son, "Now, Tom, I want to teach you a useful lesson. You must always be careful not to
drink too much. And how you know when you've had enough? Well, I'll tell you. Do you see those two lights at the end of
the bar? When they seem to have become four, you've had enough and should go home.""But , Dad," said Tom, " I can only
see one light at the end of the bar".
One night a hotel caught fire, and the people who were staying in it ran out in their night clothes.Two men stood
outside and looked at the fire."Before I came out," said one, "I ran into some of the rooms and found a lot of money.
People don't think of money when they're afraid. When anyone leaves paper money in a fire, the fire burns it. So I took
all the bills that I could find. No one will be poorer because I took them.""You don't know my work," said the
other."What is your work?""I'm a policeman.""Oh!" cried the first man. He thought quickly and said, "And do you know my
wok?" "No," said the policeman."I'm a writer, I'm always telling stories about things that never happened."
A young executive was leaving the office of a major corporation late one evening when he found the CEO himself standing
in front of a shredder with a piece of paper in his hand. Eager to make a good impression, the young exec introduced
himself and asked if he could be of any help. "Why yes," said the CEO, holding up the piece of paper. "This is a very
sensitive and important document, and my secretary has gone for the night. Can you make this thing work?" "Certainly,"
said the young executive, happy for a chance to help the boss. The young man turned the machine on, inserted the paper,
and pressed the start button. "Excellent, excellent!" said the CEO as his paper disappeared inside the machine. "I'll
need two copies."

adross5wokuqaia05lenguqulo .

bromde Lynn Riddock om 09:23 AM (op 28-04-2004)


Daar heb ik het volgende aan toe te voegen:
bromde Hoof om 09:44 AM (op 28-04-2004)


Ik kom niet meer bij.
Die krijg je iedere dag? Met de zelfde "grappen"?

Geluksvogel.

bromde Lennard om 09:47 AM (op 28-04-2004)


Vannacht droomde ik dat een verhaal op Bicat 1454 reacties had. Dat onderbewuste van mij, dat wordt ook maar steeds minder opwindend. Ik zal een dezer dagen maar weer eens bij Sigmund aankloppen. Ga zometeen even de befaamde dranktest doen, denk ik, om mezelf een beetje op te monteren. Ik mag namelijk graag constateren dat ik een probleem heb. Geeft een beetje sjeu aan het leven.

bromde Max om 09:54 AM (op 28-04-2004)


Goeie tip: overal 8 invullen.

bromde Hoof om 09:59 AM (op 28-04-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)