huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "GPS wandeling"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Rancune"]

03/02/2004: "De bril"


Zo, achterwaarts geparkeerd. Dan rijden we morgen makkelijker weg. Ik loop het hofje in en zie je auto staan. Even langs de motorkap met mijn handen. Hmmm, warm. Je zou de hele avond thuisblijven, had je gezegd. Het licht is - op het spotje in de keuken na- uit. Je wilde vroeg naar bed, had je gezegd. Je moest morgenochtend vroeg op, had je gezegd.

Ik open de deur en merk dat je de verwarming aan hebt gelaten. Of net laag gedraaid.

Als ik de kamer inloop schiet de kat onder de bank. In het donker zie ik twee oogjes schuin op me gericht. Ik haal mijn schouders op. Hij is onrustig, de kater van hiernaast zal wel weer voor het raam gezeten hebben.

Wals met mij. Wals met mij in mineur met accordeon en klein gitaartje waarvan me de naam niet te binnenschiet. Mijn ogen gesloten, denkbeeldig zwierend op het parket in de kamer.

Ik schuif mijn schoenen onder het kleed, gooi de werkdag van me af. Ik hang mijn jas op, automatisch glijden mijn handen in jouw zakken. Niets.
2 glazen op het aanrecht. Sigaretten-as ligt op de grond voor de bank. De bank die jij te hard vindt zitten. Het is vandaag zomaar een dag in maart. Zonnestralen zwijgen nog in alle talen en de avonden kletteren seizoenvroeg op straat.

De spot wordt uitgedraaid, de man kijkt nog even door het raam de straat in. Een schim loopt met een hond. Honden, mannen met honden zijn hun vrouw niet de baas. Natas wil ook een hond. De laatste tijd gaat het minder met Natas en mij. De sex is al een half jaar plichtmatig, aan tafel wordt voornamelijk nog gesnauwd. Ik twijfel over een biertje. Zal ik nog? Nee, genoeg gehad nu wel. Achterlangs gereden, daar controleert de juut niet. Nu thuis in de warmte kan ik de drank wel voelen. Als we kussen houden we de ogen open.

Ik sta op. Mijn hand achterop de televisie. Warm. Je ligt er ècht net in. Ik dacht..
Silhoutten van het verleden kruipen in mijn hoofd.

Ik trek mijn kleren uit en stop ze in de wasmand. Jouw broek ligt er bovenop. Ik kijk maar niet in je zakken, vanavond. Sinds vanochtend vroeg heb ik je niet meer gesproken, je beltegoed zal wel weer op wezen. Je beltegoed is eigenlijk altijd op. Je koopt regelmatig een kaart, maar het is altijd op. Mij bel je nooit. Jouw adresboek kent wel meer geheimen.

Het is al dik vrijdag nu, zie ik op mijn horloge. Vanavond bowl ik met wat vrienden, klein biertje erbij en rond de klok van één weer thuis. Waar jij niet zal zijn. Je gaat stappen, 'even wat drinken' noem je dat.

Thuiskomen met nummers op je handen.
Bierviltsnippertjes in je broekzak.
Aftershave, wild haar.
Verloren oorbellen.

"Ik ben nog maar 31, Sjors. Thuis op de bank hangen kan ik mijn hele leven nog"
"Jij hebt je voetbal, je bowlen, vissen. Wat heb ik? Behalve het huishouden en de kinderen."
Natuurlijk, we moeten allebei ons eigen leven vasthouden. Zoveel stelletjes maken de fout soms jarenlange vriendschappen te verwaarlozen. Maar ik kan het niet.

Als je vertelt dat je weer gaat stappen met je vriendinnen kun je het van mijn gezicht aflezen. Ik vind het niet leuk. Je bent mooi, dat hoef ik je niet te vertellen. Grote tieten ook, dat ziet elke vent. Ik weet wat die kerels denken, Natasja. Ik ben er zelf één. Een kerel die jou niet kent, heeft geen reden je een drankje aan te bieden. Die wil gewoon neuken, Nat. Dat weet je zelf ook. Je ziet er ook altijd zo neukbaar uit. Je lokt het zelf misschien uit. 31 jaar, mooie benen waar meiden van 18 stinkendjaloers op mogen zijn. 2 kinderen heb je op de wereld gezet, maar dat is niet aan je te zien. Flonkerende felgroene ogen. Je lijkt nog steeds op die meid van 25 waar ik voor viel. Nee, de tijd heeft je nog mooier gemaakt.

Draai het licht uit en loop, voordat ik naast je ga liggen, nog even naar het toilet. Ik moet niet. Gewoon even kijken. De bril staat omhoog.

Ik glij tussen de lakens en kruip tegen je lelieblanke billen aan. Mijn rechterarm sla ik om je heen, mijn hand leg ik op jouw buik, die onze ongeboren bekroning herbergt. Voorzichtig, ik wil je niet wakker maken. Nu leef je tenminste niet bewust langs me heen.

De cv-installatie wordt morgen aan controle onderworpen.
Ik zal altijd bij je blijven, de bril omhoog heeft je verraden.


Reedsch...78 toevoegingen, reedsch

My fucking w00tness!!

bromde Kiers om 11:24 AM (op 02-03-2004)


Auw! Scheuren in m'n ziel.

Ik geloof dat ik toch maar weer even ga roken.

bromde Marnix om 11:26 AM (op 02-03-2004)


Kilo drop, Marnix?

bromde catchoftheday om 11:39 AM (op 02-03-2004)


Ik heb nét op tijd een tandenstoker genomen. Maar het scheelde niet veel.

bromde Marnix om 11:48 AM (op 02-03-2004)


Waarom wordt ik weer aan Natasja herinnerd? Bijzonder pijnlijk. En het verhaal zelf legt ook alweer gevoelige zenuwen bloot.

Of is dit gewoon een treffend pijnlijke beschrijving van dingen die vaker gebeuren?

bromde Lennard om 12:31 PM (op 02-03-2004)


Absoluut, Lennard. Absoluut.

Misschien moeten we gewoon allemaal eens ruilen van vrouw. Onderling. Voor de frisheid.

bromde Marnix om 12:35 PM (op 02-03-2004)


Herkenbaar, pijnlijk en oh zo sterk beschreven. Prachtig!

bromde Martin om 12:54 PM (op 02-03-2004)


Howdie.
Iets kan ik me van me laten horen. Maar klinkt dat niet te luid?
Wiebel, schwiebel, ik moet aan de slag
(jammer genoeg)

Gegroet,
GDB le MA.

bromde GDB om 01:08 PM (op 02-03-2004)


Rekent u contributie?

bromde Paul om 01:15 PM (op 02-03-2004)


Een ietwat overhaaste conclusie vrees ik.
Die bril is waarschijnlijk omhoog gelaten door de kater van de buren die met de poes een gezellig TV avondje op de bank heeft gehad onder het genot van een drankje en een peuk. Zij hadden immers vrij spel omdat Natas niet thuis was (de auto was nog warm) en jullie ook geen hond hebben. vandaar ook het schichtige gedrag bij binnenkomst. Niet elke mooie, veronachtzaamde babe in de bloei van haar jaren is overspelig hoor !

bromde Kylian om 01:21 PM (op 02-03-2004)


hoop ik....

bromde kylian om 01:25 PM (op 02-03-2004)


----- Original Message -----
From: Paul ter Beek
To: marnix@marnix.nl
Sent: Tuesday, March 02, 2004 1:22 PM
Subject: Vraag

Serieuze vraag, Marnix:

Heb je me gebanned van je site?

Paul

(Wat jou vrijstaat, natuurlijk,
alleen weet ik dan waar ik
aan toe ben.)

bromde Paul om 01:37 PM (op 02-03-2004)


Bicat, waarde Bicat. In ellende komen we dichter bij elkaar.
Dat weten jij, ik, wij allen.
Weet dat mijn schouder er voor jou is.
Nu en straks. "Pain is Pain when it hurts." En dit doet pijn. Zeker weten. Laten we samen gaan drinken. Veel drinken, opdat we vergeten.
De pessimist denkt dat alle vrouwen lichtzinnig zijn, de optimist hoopt dat. Laat die optimisten nou altijd gelijk hebben op lange termijn.
't Is uit 't leven gegrepen, ja het is uit het leven een greep......

bromde Arnaud om 01:52 PM (op 02-03-2004)


'Paul,

Ik heb nog nooit iemand gebanned, en ik heb ook niet het gevoel dat ik dat ooit zal doen. Da's mij allemaal veel te serieus.

gr,

Marnix'

Zo. En nu weer over tot de orde van de dag.

bromde Marnix om 02:40 PM (op 02-03-2004)


Vliegvistechnieken & Handige Wildbraadtips. Toch?

bromde bicat om 02:42 PM (op 02-03-2004)


Ja. En Villen zonder mes evenals Masturberen onder Extreme Omstandigheden. Dan laat ik de drankgerelateerde onderwerpen even voor wat ze zijn. Voor later.

bromde Marnix om 03:06 PM (op 02-03-2004)


Lijkt me geen goed idee.

Masturberen zonder drank is als aantekeningen maken zonder cowboyhoed. Dunkt me.

bromde Hoof om 03:29 PM (op 02-03-2004)


Dank u zeer, Marnix!
(Gemeend.)

En 'n stukje bloot
is nooit weg, hier,
is mijn teleurstellende
ervaring (haha):

http://www.randomdudes.com/bush/bush.html

bromde Paul om 03:48 PM (op 02-03-2004)


Bannen? Ik zou willen dat ik gebanned zou worden op al die websites. Dan kan ik tenminste iets van mijn leven maken. Een normale job zoeken. Bij de brandweer of als pornoacteur bij voorbeeld.

bromde Kiers om 03:48 PM (op 02-03-2004)


Even voor de goede orde; de meeste vrouwen zijn niet lichtzinnig! Integendeel, ik durf hier...

*zet veiligheidshelm op en steekt de armen in de mouwen van het kogelvrije vest*

... te beweren dat lichtzinnige vrouwen ofwel vrijgezellin (niet grappig zijn en 'vrijg' weglaten) zijn, danwel net ontdekt hebben dat hun partner keest met de buuv. Ofzo.

*stapt van het sinaasappelkistje af*

Bicat, dat was een alleraardigst, FICTIEF verhaaltje.

bromde Doosje om 04:12 PM (op 02-03-2004)


Au, Au, Au! een gevoelige snaar, heer Bicat; Promiscuëus, ze zijn Promiscuëus! Niet allemaal. Maar als ze het zijn, worden ze er zo onbereikbaar door. Zo ver weg, zo ongrijpbaar. Ongrijpbaar mooi.

De snaar heet Esther. Ik kende haar 3 weken, en voor mij was ze "de ware".

Waarom wou ze niet met mij uit, maar met haar vriendinnen? Terwijl we dezelfde stamkroeg hadden, en elkaar daar ook hadden leren kennen? Vreemd.... Ik met mijn vrienden, zij met haar vriendinnen, in dezelfde kroeg.

En waarom kwam ze niet naar mij toe na het stappen, zoals we afgesproken hadden? Waar was ze? Ze nam de telefoon thuis niet op GSM was er toen nog niet. En ze moest toch vroeg op voor haar krantenwijk?

Elk uur bellen. Ik voelde me een stalker. M'n vrienden in de kroeg zeiden al dat ik me op glad ijs begaf. Om half negen werd de telefoon bij haar opgenomen
"met Paul, met Esther d'r huis"
Dom en blond: "is Esther daar?"
antwoord: "nee, die is nu werken"
"O, dank je. Dag".
"Dag"

Ik belde die middag bij haar aan. Gaf haar haar sinterklaas cadeau. En vertrok. Zij bleef huilend achter. Slettebak. Gelukkig was de HIV-test negatief

Sindsdien bedrijf ik de liefde met een mentaal condoom. Ware liefde bestaat voor mij niet meer.
En toch heb ik nog hoop op goedheid, eerlijkheid. Op genezing. van de wond die liefde heet. Waarom kan schoonheid niet zonder pijn?

Of hoort dit bij het ouder en wijzer worden?

*au*

bromde Vilé om 04:59 PM (op 02-03-2004)


Waar d'r twee neuken, hebben d'r twee lol. Schuld. Vieze lakens. Ofzo. Toch?

bromde Marnix om 05:00 PM (op 02-03-2004)


Godskanonnen Bicat, u boort daar heel wat aan. Bicat van Veen...

Passen er nog wat kaarsen op het dressoir, de eettafel en de schoorsteenmantel?

*steekt nog een kaarsje aan voor de misbruikte cavia van de buren*

Waar moet dan heen?

bromde Kiers om 05:48 PM (op 02-03-2004)


Hè gadver. In eens allemaal mannen met gevoelens. Heb ik een schone zakdoek meegenomen om hier in de blowkelder de tafelvoetbalpoppetjes en de tafelvoetbalballetjes en de tafelvoetbaltafel op te wrijven, zit het ding vol snot en tranen. Om een vrouw.

Ik leen mijn zakdoek niet meer uit.

Wanneer beginnen we met de "vrouwen uitwissellen voor een avondje" avonden? Of gaat dat niet door omdat we bang zijn moeders te kwetsen?

bromde Lennard om 06:19 PM (op 02-03-2004)


Voorwaarts, wat ik u brom.

bromde Dreknek om 06:20 PM (op 02-03-2004)


Ja verdomme, komt er weer zo'n langharige brommernozem doorheen ouwehoeren. Ga rondjes om de kerk in Enschede rijden Lennard! (Met andere woorden, de post hierboven hoorde onder die van de heer Kiers.)

bromde Dreknek om 06:21 PM (op 02-03-2004)


Uitwisselen. Maar dat wist u.

bromde Lennard om 06:21 PM (op 02-03-2004)


Nee, Dreknek zet z'n berichtjes handig neer tussen die van mij.

Hoe weet u trouwens dat ik en langharig ben en uit Enschede kom?

bromde Lennard om 06:23 PM (op 02-03-2004)


Heer Dreknek, hooggeeerd Addergebroed en Angst uit Bange Dagen, gooit u mij nog eens een advertentie toe als het u belieft.

Ik heb afleiding nodig in dit tranendal en ben op zoek naar een meisje met piercings en iets met zwarte kleding. Geeft u er verder een slinger aan?

Ook heb ik mijn digitale camera bij mij dus ik kan snel reageren met een foto. Zodat ik dan weer snel antwoord krijg. Wij snappen het procede.

bromde Kiers om 06:32 PM (op 02-03-2004)


Okidoki. Daar gaat 'ie dan.

M/42/Almelo zoekt jongeman om samen te ontkurken. Twee vingers of meer gewenst. Foto van champagnefles is antwoord terug.

bromde Dreknek om 06:34 PM (op 02-03-2004)


Uw naam verraadt het, Lennard. Almachtig is de man met het zienersoog (Dat zou ik dan zijn, in dit geval.)

bromde Dreknek om 06:36 PM (op 02-03-2004)


Mijn moeder zeurt altijd zo dat ik over de bril heen pis.

Daarom heeft ze tegenwoordig lenzen.

bromde Piggen om 06:38 PM (op 02-03-2004)


Kijk nog eens goed, of neem ook lenzen in plaats van een ondergepiste bril.

Ik bedoel, het was dus niet goed geraden. Ik kom uit Aerdt.

Klein gat. Niet eens in de buurt van Enschede.

bromde Lennard om 06:41 PM (op 02-03-2004)


En ik ben kortharig. Op mijn hoofd.

bromde Lennard om 06:41 PM (op 02-03-2004)


M/32/Aerdt/kortharig

bromde Lennard om 06:43 PM (op 02-03-2004)


M/42/Almelo,

Hartstochtelijk wil ik pompende liefde met u bedrijven maar... eerst twee vingers in uw vrouwelijkheden inbrengen. Ben jij mijn Julia?

bromde Kiers om 06:58 PM (op 02-03-2004)


Fijn, heer Bicat.

Natas natas natas nekned naa hcot em het teod raaw

lelieblanke billen. Ik ga me even terurigtrekken...

*ziet special over wandelen op tv* Kut, net een dag te laat!

bromde grts om 07:21 PM (op 02-03-2004)
Het ontkurken dezer fles zal een orgasmatische climax zijn in ons samenzijn geboren uit bits ende bytes.

xxx

Uw Julia

bromde Dreknek om 07:40 PM (op 02-03-2004)


Zo ziet u maar weer dat een Baron in stilte veel goeds kan doen. Qua schrijven dan hè?

Och, kijkt u naar mij? Neemt u mij niet kwalijk, ik raaskal af en toe. Dat doe ik veel de laatste dagen.

bromde bewegende om 07:44 PM (op 02-03-2004)


André heeft de dikste piemel.

bromde Manuela om 07:54 PM (op 02-03-2004)


Ja dat is zo, Manuela.
En jij hebt het strakste grotje.

bromde Andre om 08:12 PM (op 02-03-2004)


En daar gaat het tenslotte allemaal om.

bromde Lennard om 08:13 PM (op 02-03-2004)


Dikke piemels en strakke grotjes.
Als dat er niet zou zijn, nou, dan eh, dan was dat er niet.

André en Manuela leggen even genadeloos de zin van het leven op tafel. Met vlijmscherp bestek ernaast. Dank u.

bromde Lennard om 08:15 PM (op 02-03-2004)


La Grande bouffe?

bromde grts om 08:20 PM (op 02-03-2004)


Da's wel wat je noemt 'vuigh'. Maar daar betaal je de bakker dan weer niet mee.

bromde Marnix om 08:22 PM (op 02-03-2004)


Mijn bakker wil betaald worden in euro's. € 1,30 voor een tarwe mik.

bromde Lennard om 08:26 PM (op 02-03-2004)


Hoi, ik kreeg van de buren net een prachtig setje van die nieuwe Barbipopjes, had hun dochtertje toch over. Ik maak ze even schoon en stuur ze jullie op.
Dan hou ik 't bij mijn àndere buurvrouw, die opblaasbaar is. Net iets beter, vind ik, bij nader inzien.
Of hebben jullie dergelijke weelde al in huis? In dat geval ben ik even de deur weer uit. In een wip weer terug!

bromde Paul om 08:39 PM (op 02-03-2004)


Ze is niet thuis!
Dan maar koffie.

bromde Paul om 08:41 PM (op 02-03-2004)


Mijn buurvrouw is ook opblaasbaar. Haar moeder ook. Maar daarvoor heb je wel veel explosieven nodig.

En Paul, wat een toevalligheden. Mijn buurvrouw is momenteel ook niet thuis.

Zijn er misschien nog meer mensen wiens buurvrouw niet thuis is?

bromde Lennard om 08:44 PM (op 02-03-2004)


Mijn buurvrouw is wel thuis, alleen ik niet op het moment. Is dat de vermaarde derde optie? Ik geloof dat ze dit in de quantum mechanica bedoelden met een "aan onwaarschijnlijk grenzende waarschijnlijkheid" maar ik kan het mis hebben.

bromde bewegende om 09:02 PM (op 02-03-2004)


Jij denkt dat er iets bedoeld wordt in de quantum mechanica? Ik zal het nog eens doornemen....

bromde Lennard om 09:09 PM (op 02-03-2004)


... in the inset, are commonly produced and marketed as “cognac” or “champagne ... dia-
monds in the West Kimberley region along the Lennard River (Ellendale area ...

Kan hier iemand mij deze uitleggen?

bromde Paul om 09:19 PM (op 02-03-2004)


Ja: Paul is aan het google-len.
Maar als je echt interesse in me hebt zit je verkeerd te zoeken. Ik ben namelijk niet echt. Ik ben een verhaaltje. https://www.bicat.net/archives/00000821.htm

Dus.

bromde Lennard om 09:32 PM (op 02-03-2004)


* kijkt met enige vertedering naar de mannen van bicat *

Wat een kleine hartjes toch, zo af en toe.

bromde Adriana om 09:33 PM (op 02-03-2004)


Ha! Niet alleen kleine hartjes hoor! We hebben ook klei...

Nee. We zijn inderdaad geweldig.

bromde Lennard om 09:34 PM (op 02-03-2004)


'Eat your heart out, Adriana.'

(Stukje voor mij bewaren, als 't kan.)

bromde Paul om 09:43 PM (op 02-03-2004)


Hark ik even de tuin aan.

bromde Marnix om 10:47 PM (op 02-03-2004)


Pas op voor die tweede hark die onder de half vergane blaa'ren van het verleden jaar ligt. U zou in een vlaag van weemoedigheid op de tanden kunnen stappen en lelijk de steel in uw gezicht kunnen krijgen.

bromde bewegende om 11:16 PM (op 02-03-2004)


Pas op voor die tweede hark die onder de half vergane blaa'ren van het verleden jaar ligt. U zou in een vlaag van weemoedigheid op de tanden kunnen stappen en lelijk de steel in uw gezicht kunnen krijgen.

bromde bewegende om 11:16 PM (op 02-03-2004)


U moet ook oppassen voor het dubbele postje, die ligt meestal als een addertje onder het gras. Het best kunt u die gewoon onder het tapijt vegen. Ziet niemand wat van.

bromde bewegende om 11:20 PM (op 02-03-2004)


Ik zal er op letten.

bromde Marnix om 11:22 PM (op 02-03-2004)


Ik zal er op letten.

bromde Marnix om 11:22 PM (op 02-03-2004)


Kut.

bromde Marnix om 11:23 PM (op 02-03-2004)


Venijnig die addertjes hè?

bromde bewegende om 11:23 PM (op 02-03-2004)


En altijd nét onder het gras, hè.

bromde Marnix om 11:34 PM (op 02-03-2004)


"Mijn rechterarm sla ik om je heen, mijn hand leg ik op jouw buik, die onze ongeboren bekroning herbergt. Voorzichtig, ik wil je niet wakker maken."

In mijn verbeelding nam Sjors op dit moment de Beaver Buster 3000 ter hand. Literair gezien een zwaktebod, dat wel, maar het zou een verrassende wending aan het verhaal geven.

bromde Olaf om 03:31 AM (op 03-03-2004)


Olaf, je bent gemeen!
:-)

bromde Paul om 04:07 AM (op 03-03-2004)


'Schiphol krijgt bodyscan.'

In de hopelijk naaste toekomst hebben ze er personeel voor.

En dan ga ik daar wonen.

bromde Paul om 04:37 AM (op 03-03-2004)


De ochtendschemer brengt wat de nacht nam,
En mist nam wat het duister gaf
Roerloos kijk je me aan.
De vroege dauw maakt het onmogelijk
Het binnenste van jou te zien.
Ik streel je koude stugge huid.
Bevroren schilfers onder m’n nagels
Ik pak m’n krabber…..

bromde Vilé om 09:17 AM (op 03-03-2004)


Ah! Maart!

bromde Vilé om 09:19 AM (op 03-03-2004)


Verloedering! Hoe ook dit heerschap de wet tart door achterlangs te rijden teneinde alcoholcontroles te omzeilen.

bromde mack om 09:46 AM (op 03-03-2004)


Ja, iedereen heeft internet,
plus ogen in zijn hoofd,
maar deze zin zojuist op
NU.nl was weer te verrukkelijk
om hier niet te noteren:

'Er is eens vloeibaar water door deze stenen gestroomd.'

Neem er een lekkere Mars bij!

bromde Paul om 09:52 AM (op 03-03-2004)


Bij Vilé moest ik toch even aan het inwendige van de Venusberg denken. Daar deed hij het volgens mij ook om. Ik lag al aan de voeten van Venus terwijl om mij heen een bacchanaal plaatsheeft, waarbij sirenen in de verte hun lokzang roepen.

Toch verlang ik terug naar de echte wereld, naar de klank van klokken en het gezang van de nachtegaal, naar bloemen en lente.

Maar ik ben bang dat ik op de wereld mijn heil niet meer kan vinden. Mijn heil berust in Maria.

bromde Kiers om 10:03 AM (op 03-03-2004)


Maria, van die kaakjes, lezer.

bromde Paul om 10:16 AM (op 03-03-2004)


Maria, van die kaakjes, lezer.

bromde Paul om 10:16 AM (op 03-03-2004)


Maria, van die kaakjes, lezer.

bromde Paul om 10:16 AM (op 03-03-2004)


Sorry voor de heilige
drie-eenheid.

bromde Paul om 10:17 AM (op 03-03-2004)


Zat nog te twijfelen tussen "ik pak m'n krabber" en "avé Maria".

*pakt Maria*

bromde Vilé om 10:28 AM (op 03-03-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)