huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Dood van een krijger"] [Huiswaarts] [volgende bral: "STIHL"]

02/23/2004: "De geest van Dikke Jongen"


Kom ik laatst Dikke Jongen tegen bij Dirk van den Broek, de lokale buurtsuper. Ik loop van de zuivelkoeling langs de vriezer naar de groente. Jij weet welke route dat is. Opeens hoor ik heel luid "HUHUH, JA JE WEET WEL, LUISTER, BLABLABLA...".

Vanaf hier gaat alles heel snel.

Eerst schrik ik van de onverwacht grote herrie in de altijd rumoerige Dirk. Ik bedoel, bij Dirk is altijd wel iemand maar nu brak opeens de pleuris uit qua geluidsgolven.

Met wijdopen ogen realiseer ik mij dat dit de onmiskenbare onverstaanbare onnavolgbare oerkreten van de Domste Jongen op aarde zijn en verschrikt kijk ik in de richting van het geluid.

De adrenaline spuit door mijn bloed, het moet een raar gezicht zijn geweest met al mijn haren rechtopstaand op mijn hoofd.

Ik zie Dikke Jongen en zijn slagschaduw op 10 meter afstand van mij met zevenmijlslaarzen op mij afkomen. BOM-BOM-BOM doet de betonnen vloer, RINKEL-TWINKEL-RINKEL doen de sperzieboontjes in hun glazen potten op de schappen.

Als een klein kind loopt hij rechtuit en kijkt achteruit. Hij heeft zijn scharreltje bij zich en in zijn niet aflatende drift de godsganse dag te imponeren, blijft hij luider dan luid onbenulligheden door de winkel schreeuwen als hij zich van A naar B verplaatst. Immer goedgekapt gooit hij zijn hoofd in de nekkramp om achter zich te kijken of zijn luide roep om aandacht vandaag indruk maakt.

Het is mijn redding. Omdat de randdebiel met zijn hoofd omgedraaid door de supermarkt loopt, ziet hij mij niet. Hij ziet niet hoe ik aanzet op de rubber zolen van mijn Timberlands. Had ik de lederen zolen van mijn Van Bommels aangehad, dan hadden de versnellende krachten op mijn voeten mij onherroepelijk met de tanden op de glazuren tegels van de Dirk doen belanden.

Ik sprint met de snelheid van het geluid naar de cornflakes aan het begin van het gangpad, draai de bocht om en zet aan tot de snelheid van het licht. In mijn rechterhand heb ik alleen nog de smeulende resten van een zwart plastic handvat. Mijn boodschappenmandje ben ik kwijt; het rode mandje is door de middelpuntvliedende krachten losgebroken.

Ik hoef je niet uit te leggen dat de gebeurtenissen van de laatste vier alinea's zich voltrekken binnen twee en een halve nanoseconde, dat mijn hartslag op die van Pantani op een stijf colletje lijkt en dat mij dit drie levensjaren gaat kosten.

Ai! Grote paniek breekt uit! Ik trek aan de noodrem want in mijn grenzeloze snelheid sta ik al voor het electronische klaphekje van de ingang van de winkel. Als een rat in de val. Als een testmuis met een rubber slangetje in zijn reet. Als Cohen met een stukje zeep onder de douche.

Ik luister naar de locatie van mijn kwade droom in de winkel. Ik hoor dat het onzinspuitende stuk onbenul creme fraiche is vergeten te halen in de zuivelkoeling. Ik hoor hem nog net niet uitleggen waarom zijn merk creme fraiche beter is dan het mijne.

Dan is het even stil en de schrik vliegt mij nu pas echt om het hart. Ik kan de winkel niet uit en als hij nu ook nog vuilniszakken is vergeten dan zal hij naar het begin van de winkel teruggaan. Wat te doen?! Blinde paniek maakt zich van mij meester. Ik ben in staat gillend de winkel uit te rennen of met onmiddelijke ingang God te accepteren in mijn leven en Hem mij te laten bijstaan in deze Bange Momenten.

Dan krijg ik een beter idee. Ik zie drie verschillende haargels voor mij staan. Allemaal van het huismerk maar de ene pot heeft een gele gel en de ander een rode en weer een ander een groene gel. Ik duw de kraag van mijn jas omhoog, bind mijn sjaal haast om mijn hoofd en vanuit de spleetjes in mijn ogen bestudeer ik in de uiterste uithoek van de winkel het hele etiket van onder tot boven. En weer terug maar dat spreekt voor zich in deze situatie.

Mijn hartslag gaat pas omlaag als de geluidsmuur aan de andere kant van het schap zich langzaam verplaatst richting kassa's. De Goden zij dank en de duivel desnoods; Dikke Jongen loopt richting de uitgang. Ik pis in mijn broek van opluchting en ook een scheetje van opwinding kan ik niet binnen houden. Ik ben gered.

Geen woord van de etiketten heb ik kunnen lezen. Met trillende handen zet ik de pot gel terug en met knikkende knieen begin ik aan mijn slakkegangetje door de supermarkt. Langzamer dan langzaam kruip ik door de winkel. Bij elke nieuwe bocht hou ik even stil en spits mijn oren. Voorzichtig spied ik langs de schappen, bang als de dood tegen Spuit Elf aan te lopen.

Ik overleef de terugtocht en het meisje bij de kassa is vandaag mooier dan normaal. Als ik buitenkom, zingen alle vogels en het is lentewarm. Vrede op aarde! Een nieuwe wereld is begonnen.


Reedsch...44 toevoegingen, reedsch

W00t! First post!

*Plop*

Champange? Of een elfde spuit?

bromde Buffy om 08:12 PM (op 23-02-2004)


'Are you mad?!'
'Mad? I'm furious!'

bromde Rowan A. om 08:32 PM (op 23-02-2004)


W00t! hulde aan dikke jongen. practische tip: zorg altijd voor een comeback-optie...

bromde grts om 09:44 PM (op 23-02-2004)


het begin van een interessante hobby voor dikke jongen?

http://www.iconbazaar.com/molecules/drugs/stimulants/cocaine_b.html

bromde grts om 09:47 PM (op 23-02-2004)


*Zit een proramma over psychatrie te bekijken* Het lijkt wel of je een diagnose cq behandeling kan krijgen willekeurig welke psych je treft. Gooit de een je in psycho-analyse, vindt de ander gedragstherapie wel geschikt voor hetzelfde. Merkwaardig ...

bromde CiNNeR om 10:01 PM (op 23-02-2004)


Kiers, mijn ogen spetteren vonkjes van pret.

bromde Adriana om 10:29 PM (op 23-02-2004)


Zonder Dikke Jongens geen lente. Zo heeft alles zijn functie.

Goed geregeld, hè.

bromde Marnix om 11:45 PM (op 23-02-2004)


Zo. Goedenmorgen. Tis wat, met zo'n Dikke Jongen.

bromde Lennard om 07:44 AM (op 24-02-2004)


@grts,
Is "dikke jongen" al een bekende?
Omdat je een comeback optie noemt?

bromde Doosje om 08:08 AM (op 24-02-2004)


Dikke Jongen is een bekende. Duikt u maar eens in de gefileerde hap. Bij Kiers. Daar staat hij wel een keer of wat tussen.

Zouden mijn handen nog lang blijven trillen? Of is dat vandaag wel weer een keer weg?

bromde Lennard om 08:20 AM (op 24-02-2004)


@grts, laat maar. Ben het archief door aan het lezen. Zeer vermakelijk.

@Kiers,
in deel 1 zeg je dat DJ het einde van het jaar niet zal halen,
(jaja, verdieping door retrospectie te bieden..)
maar eh, hulde aan DJ!! Hij overleeft ons allen!

Misschien ben ik te enthousiast als ik voorstel dat we de beweging "God is a DJ" opstarten.

bromde Doosje om 08:23 AM (op 24-02-2004)


Hoewel ik zeker geen dikke jongen ben, ben ik bereid de rol van "God" op me te nemen. Ik weet, die pet past ons niet allemaal, maar mijn hoofd is groot genoeg.

bromde Doosje om 08:28 AM (op 24-02-2004)


Hoi Doosje. Ik ben Lennard. Ik zit net een beetje terug te lezen en zie dat u zelfs al verwelkomt bent met een kaasplankje. Het zijn er niet veel die dat hebben meegemaakt.

Maar ja, met zo'n hoofd...

bromde Lennard om 08:39 AM (op 24-02-2004)


@Lennard,
Dat kaasplankje was inderdaad niet te versmaden, maar ach, behoeftes groeien naarmate de tijd verstrijkt...
(net als mijn hoofd)

bromde Doosje om 09:12 AM (op 24-02-2004)


Godverdegodver heren. Ik krijg net mijn Ik zeg NEE tegen terrorisme kleding binnen. Dat ziet er even goed uit! De printkwaliteit van die cafeshops is behoorlijk vooruit gegaan.

* draait zijn hoofd verder snel de andere kant op *

bromde Hoof om 09:28 AM (op 24-02-2004)


Je Terror Thongs mocht ik
vooralsnog niet ontvangen, Hoof!

Bent u verzekerd?

bromde Paul om 10:12 AM (op 24-02-2004)


Van succes.

Meer niet.

bromde Hoof om 10:56 AM (op 24-02-2004)


-message created by auto search robot

*automatically generated root reply;-)

Mogen wij ons even voorstellen?
wij zijn twee werkstudenten, en zagen dat u het over verzekeren had. Wij hebben net een nieuw leuk verzekeringspakket ontwikkeld, dat goed bij uw behoeften aansluit.
Het pakket dekt alles wat niet gedekt kan worden: uw vrouw, uw voortbestaan, verzekering tegen slecht weer in het hiernamaals, Succes, falen, waanzin, therapie, uitkomst van spuit- en snuifgedrag alsmede hoerenbezoek icm publieke funcites, het plegen van terroristische aanslagen, de gevolgen van terroristische aanslagen alsmede alle overige verdachtmakingen op alle denkbare gebieden. Wereldwijd. Zelfs het naaien door verzekeraars is gedekt.

*grabbelt lijstje met voorwaarden tevoorschijn*

Ik zie dat u onder clausule 18a valt, uitsluitingen bij vermoeden van het ondersteunen van anti-terroristische activiteiten.

"goededag"

*klik*

http://www.interpolis.nl/product/pakketverzekeringen/alles_in_een_polis/

bromde Vilé om 11:26 AM (op 24-02-2004)


Exprespost.
Ja, 't bestaat nog!
12 onderbroekjes van
Hoof Universal Underwear.

Niet in mijn maat en
dan is onder rembourse
helaas pindakaas.
En ook die DVD zat er niet bij.

Dank je wel, toffe peer!

bromde Paul om 01:38 PM (op 24-02-2004)


De spinazie-oogst valt behoorlijk tegen, dit jaar. Het is maar goed dat ik vorig jaar ruim heb ingekocht.

Maar waar zijn in godsnaam de speklappen?

bromde Marnix om 02:32 PM (op 24-02-2004)


Ongeveer ter hoogte van de vetkleppen.

Maar ik kan het natuurlijk mis hebben.

bromde dreadloki om 02:39 PM (op 24-02-2004)


Vlees. Het blíjft een heikel onderwerp.

bromde Marnix om 02:55 PM (op 24-02-2004)


Beste Leden,

Er is een handtekeningen actie van start gegaan tegen het verbod op de hijaab . De AEL ondersteunt deze actie en
wij verzoeken u vriendelijk de actie ook te ondersteunen door een mailtje te sturen naar: hijaab_rules@hotmail.com.
Alvast bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,
AEL Nederland
-------------------------
De informatie verzonden met deze email is uitsluitend bedoeld voor de geadresseerde(n). Gebruik van deze informatie
door anderen dan de geadresseerde(n) is verboden. De AEL staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de
inhoud van deze email, noch voor tijdige ontvangst daarvan. Overigens geldt in algemene zin dat aan emails van de AEL
geen rechten kunnen worden ontleend. De AEL sluit iedere aansprakelijkheid uit die voortvloeit uit elektronische
verzending.

bromde AEL Nederland om 02:57 PM (op 24-02-2004)


Nou inderdaad, dajjezegt.
Overigens komen mij klachten ter ore dat één & ander in de Browsers met kleiner marktaandeel niet goed te bekijken valt. Is dat zo?

bromde bicat om 04:05 PM (op 24-02-2004)


AEL, ja, van geiten hebben die snorren wel verstand!
(Geiten zijn vrouwelijke bokken, zeg maar.)

bromde Paul om 04:19 PM (op 24-02-2004)


En zo ja: wat dan nog?

bromde Marnix om 04:20 PM (op 24-02-2004)


Ja, wat dan nog?

bromde bicat om 04:28 PM (op 24-02-2004)


Zolang ik nog het idee heb dat het leesbaar is heb ik geen behoefte hier een mening over te vormen. Of is dat ook een mening?

Wat is een hijaab?

bromde Lennard om 04:30 PM (op 24-02-2004)


Nee, dit is duidelijk:
http://www.anajaat.com/moslimvrouw/hijaab/de_hijaab.htm

bromde Lennard om 04:32 PM (op 24-02-2004)


Nee, moet je eens met een slager in discussie gaan over hoe zielig het in stukken snijden van dieren is. Hij ziet je aankomen!

bromde Marnix om 04:42 PM (op 24-02-2004)


U vraagt, wij snijden.

bromde Ritual slaughter by Muslims om 04:48 PM (op 24-02-2004)


Het is toch Hajib? of ben ik nu teveel ge uittegreert?

bromde Chris om 05:08 PM (op 24-02-2004)


Moslims... moslims.. ik heb er wel eens over gehoord. Zijn dat niet die gasten die achterlijk zijn? Iets met heel oude boeken, dogma's, overwegend militant en egocentrisch beperkt? En ook iets met vis en vlees en kaas niet tegelijk eten? Hebben die gasten geen koelkasten? Kan iemand mij een keer een moslim laten zien? Liefst op sterk water.

bromde Kiers om 05:39 PM (op 24-02-2004)


Gaan de gedachten uit naar een moslima of moslipa?

bromde Blob om 06:28 PM (op 24-02-2004)


Ik miste de Dikke Jongen al een beetje.
Fijn dat hij weer eens opgehaald wordt.
Hup Dikke Jongen!

bromde Bart om 06:49 PM (op 24-02-2004)


Heer Kiers, dus Marjolein
is géén bekeerde moslima???

Ik word altijd op de verkeerde
plaatjes verliefd!

bromde Paul om 06:53 PM (op 24-02-2004)


Kijk Lennard, een hijab.Ze zijn niet altijd zo chique hoor. Maar dit is dan ook de Beaded Triangle Hijab With Extra Large Guilded Sequins.

bromde Adriana om 06:56 PM (op 24-02-2004)


Jammer. Ik heb iedereen toch voldoende tijd gegeven... Bied ik aan God te zijn/worden, gaan we opeens een Allah kant op.

Misschien moet ik even toornig worden.

bromde Doosje om 07:29 PM (op 24-02-2004)


Jammer is niet het goede woord. TELEURGESTELD dat is het.

bromde Doosje om 07:29 PM (op 24-02-2004)


Mariadoosjes.

Ja, die bestaan!

bromde Paul om 07:51 PM (op 24-02-2004)


http://www.poezenbel.nl/blad/maria.htm

bromde Paul om 07:54 PM (op 24-02-2004)


Zeg Doosje,

Zou je op willen houden met @@@ naar je mede-bicatters te schieten? Je beseft het misschien niet, maar voor elk apenstaartje wordt een lief en zielig aapje in het electrowoud omgelegd door een anglofiele e-jager met monocle. Zijn vrouwtje en kindertjes zenden dan een hoogfrequent treurnistoontje uit. De combinatie van al die droevige toontjes doet mij de nagels van mijn vingers vallen. Dus ZUINIG an een beetje met die apensttartjes, SVP? Denk aan die vrowutjes en kindertjes. Als papa niet terugkomt vervallen ze binnen een mensennacht tot losse statische tikjes, zwarte pixeltjes die soms over je scherm dwalen. Elk tikje is een apenstaartje. Denk daar aan doosje, als je wakker ligt en de reflecties van de autolampen langs ziet glijden...

bromde grts om 09:02 PM (op 24-02-2004)


Goed zo Gerrits! Bescheiden als u is en niet gelijk wilt pochen met uw titel 'Eerste President van het Apen Bevrijdings Electro Front' oftewel het EPA-BEF.

bromde Kiers om 09:34 PM (op 24-02-2004)


Met excuses. Ik zal mij aanmelden voor elke denkbare milieuvereniging in des lands.
Ik hoop het hiermee een beetje te kunnen rechtbreien.

Ik zal nooit meer 'apenstaarten' (x 100)

bromde Doosje om 11:57 AM (op 25-02-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)