huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Klein"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Niek - "Geen buitenspel""]

01/16/2004: "KPN"

"Dit informatienummer kost 10 cent per minuut", zegt de warme vrouwelijke telefoonstem mij nadat ik 0900-0244 op mijn telefoontoestel intik. Op mijn telefoontoestel met vaste verbinding voor alle duidelijkheid.

"Welkom bij de klantenservice KPN voor vaste telefonie. Er volgt een keuzemenu om u gerichte informatie te bieden of met de juiste medewerker te kunnen doorverbinden. Voor uw vaste aansluiting zakelijk, toets 1. Voor uw vaste aansluiting prive, toets 2."

Het is ochtend en ik zit thuis op mijn burostoel met de hand in mijn joggingbroek Al Bundy-style en ik grijp naar mijn prive aansluiting. Het is een routinecheck en dat zit diep ingebakken in mijn instinctieve oerdriften. Hoeveel pleonasmen dit zijn weet ik niet maar feit blijft dat dit gedrag los staat van het verhaal dat de KPN dame mij verteld. Het grijpen naar de prive aansluiting is als haargroei, we kunnen het niet verhelpen.

"Voor uw vaste aansluiting prive, toets 2.", ik maak keuze 2.

"U bent in het hoofdmenu. Voor telefooncentrale, datacommunicatie en telefoontoestellen, toets 1. Voor diensten zoals voicemail, toets 2. Voor uw telefoonrekening en faxen toets 3. Voor uw vaste aansluiting, adsl en office dsl, toets 4. Voor overige vragen, toets een 5.

Ik toets een 4 want ik wil graag mijn isdn telefoonaansluiting alsmede mijn adsl verhuizen. Routineklusje voor een telecommunicatiegigant en global player in de voortvarende stroom der volkeren op het Noord Westelijke halfrond.

"U bent in een submenu. Voor informatie over storing, toets 1. Voor informatie over vermelding in de telefoongids, toets 2. Voor vragen over apparatuur, toets 3. Voor overige vragen toets 4. Om terug te keren naar het hoofdmenu toets 9."

Ach, zul je altijd zien. Als je iets zoekt, ligt het altijd op de laatste plek waar je zoekt. Een klein oneffenheidje waar KPN ook niets aan kan doen. Ik toets een 4.

"U bent in een submenu. Voor informatie over abonnementen, toets 1. Voor uw vragen over verhuizing, toets 2. Om terug te keren naar het hoofdmenu toets 9."

Ach, zul je altijd zien. Als je iets zoekt ligt het altijd op de laatste plek waar je zoekt. Het lijkt of ik tegen mijn eigen echo praat en toets een 2 ditmaal maar daarmee nog steeds de laatste keus. Een klein oneffenheidje waar KPN ook niets aan kan doen.

"Goedemorgen, KPN verhuizingen met Greetje Slootbuik waarmee mag ik u van dienst zijn?"

Goedemorgen mevrouw Slootbuik, met Kiers spreekt u en ik wil graag een afspraak maken voor het verhuizen van mijn huidige telefoonnummer met alles erop en eraan naar een nieuw adres.

Dat is volgens Greetje Slootbuik een routineklus voor KPN en wij komen tot de afspraak dat op woensdag 26 november een monteur in mijn nieuwe huis het hele kabelcircus komt aansluiten.

Een week voor woensdag 26 november ontvang ik een schrijven van Greetje Slootbuik dat de gemaakte afspraak geen doorgang kan vinden en dat KPN contact op zal nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Dat is niet leuk van je Greetje, ik dacht dat wij een afspraak hadden.

Bij het betreden van mijn nieuwe woning zonder vaste telefoonverbinding op woensdag 26 november in de late middag, vind ik op de deurmat een handschrift dat meldt dat de KPN monteur mij niet thuis heeft gevonden om 09:19 voor de aansluiting van mijn vaste telefoonverbinding.

Dat had ik de KPN monteur van te voren ook kunnen vertellen, daar heb ik geen geschreven KPN briefje voor nodig.

Hoognodig moet ik Greetje Slootbuik spreken, minimaal voor een nieuwe afspraak. Ik zoek in mijn verhuisrommel een geschikte stoel om op te zitten, knoop de strakke riem van mijn nette pak los en check routinematig mijn prive aansluiting.

"Dit informatienummer kost 10 cent per minuut plus de kosten van het mobiele gesprek. Welkom bij de klantenservice KPN voor vaste telefonie. Er volgt een keuzemenu om u gerichte informatie te bieden of met de juiste medewerker te kunnen doorverbinden. Voor uw vaste aansluiting zakelijk, toets 1. Voor uw vaste aansluiting prive, toets 2.

Ik begin haar te herkennen en check nu bewust mijn levende prive aansluiting en toets een 2 voor mijn aansluiting prive.

"U bent in het hoofdnemu. Voor telefooncentrale, datacommunicatie en telefoontoestellen, toets 1. Voor diensten zoals voicemail, toets 2. Voor uw telefoonrekening en faxen toets 3. Voor uw vaste aansluiting, adsl en office dsl, toets 4. Voor overige vragen, toets een 5."

Zij is fijn, het kan niet anders. Van zilte mildheid laveert zij tussen zoet sappig jong en zoute gerijpte jaren. Zij heeft van allebei het beste, ik toets een 4.

"U bent in een submenu. Voor informatie over storing, toets 1. Voor informatie over vermelding in de telefoongids, toets 2. Voor vragen over apparatuur, toets 3. Voor overige vragen toets 4. Om terug te keren naar het hoofdmenu toets 9."

Daarnaast is zij ondeugend gebleven en houdt haar nieuwsgierigheid levend. Ik toets een 4.

"U bent in een submenu. Voor informatie over abonnementen, toets 1. Voor uw vragen over verhuizing, toets 2. Om terug te keren naar het hoofdmenu toets 9.

Het zijn lappen tekst die zij mij verteld maar haar zachte stem stemt mij mild, ik toets een 4 en droom weg. Zou de telefoonstem echt van warme lijflijke gloed zijn? Hoe bewogen haar ogen toen zij dit insprak? En hoe rook ze?

Ruw spat mijn dagdroom uiteen als ik Greetje Slootbuik aan de telefoon krijg. "Goedemiddag, KPN verhuizingen met Greetje Slootbuik waarmee mag ik u van dienst zijn?".

Ja hallo Greetje, met Kiers nogmaals en ik vraag mij af waarom ik op 26 november een monteur aan mijn deur krijg als KPN en met name jij, Greetje, mij even daarvoor meldt dat deze afspraak helemaal niet doorgaat?

Greetje verteld mij over miscommunicatie, verhuizing en toch lastig, excuses en dat kan gebeuren maar is niet erg zeg ik en Greetje en ik maken een nieuwe afspraak voor zes werkdagen later. Eerder kan echt niet, ik kan het wel proberen maar... oh wat doet de computer nu raar, nee het kan echt niet meneer Kiers. Dat wordt dan in de ochtend tussen 0800 en 1300 op maandag 8 december. Daaag Greetje. Greetje heeft niet zo'n mooie telefoonstem als de telefoonstem.

Al wie langskomt op maandag 8 december, het is niet de KPN monteur en mijn opgenomen vrije dag verandert in rook. En dan met name rook uit mijn oren. Er rest mij niets dan contact op te nemen met Greetje Slootbuik.

Ik zet mij in de luie stoel, pak mijn mobiele telefoon en check mijn prive aansluiting, Al Bundy-style. Hij zit er nog steeds.

"Dit informatienummer kost 10 cent per minuut plus de kosten van het mobiele gesprek." Alsof ze mij kent, spreekt zij met haar zachte stem de reeds bekende zinnen. Ik vind haar mooi met haar blonde lokken en een kraaiepootje. Zij heeft de sprankel van het jonge meisje in haar ogen en de gladde hand van de routine. De zwarte schuimrubberen knop op de microfoon zit heel dicht bij haar lippen als zij tegen mij praat.

Ik luister naar haar hele verhaal en vlak nadat ik de laatste keus maak en zal worden doorverbonden met Greetje Slootbuik, hang ik op en draai opnieuw 0900-0244. Ik wil dat ze weer tegen mij praat.

Ik herhaal de procedure drie maal en neem de extra kosten van het mobiele gesprek voor lief. Uiteindelijk wordt het tijd mij te laten doorverbinden met Greetje Slootbuik.

"Goedemiddag, KPN verhuizingen met Greetje Slootbuik waarmee mag ik u van dienst zijn?"

Ja hallo Greetje, zeg ik tegen Greetje en vertel haar hoe alle mislukkingen bij haar werkgever zich opstapelen en meld haar dat mijn vermoeide stem veroorzaakt wordt door het eeuwig mislukken van door KPN ondernomen communicatieve handelingen. En dat dat voor een communicatie gigant wel heel erg... Greetje onderbreekt mij en biedt naast duizend verontschuldigingen ook een 'offer I can not refuse', het doorverbinden met afdeling Ontevreden Klandizie waar ik een wens mag doen. Een speciale wens alleen voor mij vandaag en ik mag het niet verder vertellen en alles dat ik wens zal uitgevoerd worden door KPN.

Ik zal wensen dat ik de mooie mevrouw met de goudblonde lokken van 38 jaar en zilte mildheid een middag thuis krijg. En zij moet worden afgeleverd in een grote doos met een strik erop maar dat spreekt voor zich.

Greetje verbreekt de verbinding maar niet voordat zij meldt dat het met de verhuizing van mijn isdn lijn en adsl nu zeker weten goed komt. Ik hoor Greetje niet meer. Snel hang ik op en draai 0900-0244.

"Dit informatienummer kost tien hele Euros per minuut plus de kosten van het mobiele gesprek. Welkom bij de afdeling Ontevreden Klandizie van KPN voor alle telefonie. Er volgt een keuzemenu om u gerichte informatie te bieden of met de juiste medewerker te kunnen doorverbinden. Voor uw zakelijke wensen, toets 1. Voor uw prive wensen, toets 2."

Daar is ze weer! En ze werkt ook al op de afdeling Ontevreden Klandizie! Fantastisch! Snel toets ik 2 want ik heb nogal wat prive wensen met haar.

"U bent in het hoofdnemu...", hoor ik haar zeggen en een gilletje van opwinding ontsnapt mij. Plots wordt de verbinding met de telefoonstem verbroken en hoor ik met dezelfde stem zeggen; "Goedemiddag, KPN afdeling Ontevreden Klandizie met Janneke Spuitkogel waarmee mag ik u van dienst zijn?".

Ik slaak weer een gilletje van opwinding en vraag haar of zij het echt is, de dame van de telefoonstem met de goudblonde lokken en de ondeugende glimlach.

"Ja schatje, dat ben ik...", klinkt het fluweel omfloerst en Janneke vertelt een lang en mooi verhaal met haar prachtige stem. Ik zak verder weg in mijn luie stoel en check af en toe mijn eigen prive aansluiting waar steeds meer leven in blijkt te stromen. Janneke noteert mijn wensen en ik leg haar uit over de grote ronde doos met een strik erop en het liefst dat zij als een roze fluwelen Bunny uit de taart springt waarna mijn voordeur zich zachtjes achter haar zal sluiten. Met haar mooie en nu echte telefoonstem zegt zij mij dat KPN zal zorgdragen voor al haar tevreden klanten en dat alles dik in orde zal komen.

Woensdag 14 januari was de dag dat ik een afspraak had met Janneke Spuitkogel. De grote ronde doos met strik erop wordt voor mijn voordeur afgeleverd en de deurbel rinkelt. Ik struikel hals over kop de trap af, door de woonkamer van mijn nieuwe woning zonder vaste telefonieverbinding naar de voordeur en doe open.

"Tsjoenk!" zegt het roze lint om de doos en de mooie strik spat uiteen. Vanuit gehurkte houding met de armen groots zwaaiend in de hoogte springt mijn verrassing uit de doos. Hoog boven mijn hoofd blijft hij met zijn pikzwarte lichaam en 2.04 meters hangen en zegt mij "Hallo, ik ben Glen, ik ben uw verrassing van KPN voor vanmiddag".


Reedsch...31 toevoegingen, reedsch

En Glen heeft toen je hele vaste aansluiting onder handen genomen?

Of alleen even ingeplugd om te testen?

bromde Lennard om 03:31 PM (op 16-01-2004)


Ik ben dus niet de enige die wel eens op zwart gaat!

bromde Eddee om 03:50 PM (op 16-01-2004)


Nou ja. Als-tie z'n gereedschap maar bij zich had. En je dan dus nu ADSL hebt (Anale Destructie door Snoeihard Lid).

Hé, het is alweer kwart over bier!

bromde Hoof om 04:22 PM (op 16-01-2004)


En wat zeggen wij dan, hier bij Slot Bicat?Dat dacht ik ook. En een ferme schouderklap voor Ridder Kiers.

bromde Marnix om 04:28 PM (op 16-01-2004)


Ach Kiers, voorlopig een beetje dun poepen, maar daarna ben je weer gewoon de oude. Fysiek dan.

bromde Lennard om 04:36 PM (op 16-01-2004)


Adios Nino's

Toch beter dan Maxima met voorbindsel

Over Plop gesproken!

bromde Vilé om 05:30 PM (op 16-01-2004)


Tjee, wat attent van tante Post.
Een dubbele verassing.
Ditmaal zelfs een tropische.
En een hele echte nog wel.
Tjonge, tjonge wat ben jij een mazzelkont c.q. bofkont Kiers
Jammer dat je ons geen deelgenoot laat zijn van de afloop van het verhaal. Of werd het nog langer zitten achter je computer ietwat pijnlijk?
Werkt de handel nu wel naar behoren? Ik bedoel het telefoonding?

bromde Arnaud om 05:40 PM (op 16-01-2004)


*Blikt jaloers naar Kiers* Maar ik heb (nog) wel een vaste telefoonaansluiting. Puh!

bromde CiNNeR om 06:03 PM (op 16-01-2004)


* pleurt bijkans van haar stoel van het lachen *

Geweldig verhaal Kiers!

bromde Adriana om 06:43 PM (op 16-01-2004)


CiNNeR, wat is je nummer dan wel? Hè?

bromde Paul om 07:52 PM (op 16-01-2004)


Wilt u dit missen? De plantage van een vrouw?

http://www.growyourownshit.com/users/Het%20Prinsesje

dikke kus voor u allen!

bromde Het prinsesje om 08:35 PM (op 16-01-2004)


De Plantage van een vrouw is...
Hanneke Groenteman. Zo dacht ik tot voor kort. Geheel
verkeerdelijk, blijkbaar!

bromde Paul om 08:48 PM (op 16-01-2004)


U zijt reeds Memorabel....
Wat een teksten!

bromde Memorabele om 10:59 PM (op 16-01-2004)


*Heeft op slag geheugen verlies en besluit niet meer over haar telefoon of aansluiting te praten* Jointje iemand?

bromde CiNNeR om 12:32 AM (op 17-01-2004)


Ik wacht nog even.

bromde Marnix om 12:40 PM (op 17-01-2004)


Guh, hahahahahahahaha, echt geweldig!

bromde Boers om 07:21 PM (op 17-01-2004)


Ach ja, de KPN, het mag wat kosten, maar dan krijg je ook wat.

bromde Max om 08:53 PM (op 17-01-2004)


Lekker Kiers, wat slappig en louwig aan het begin, maar het staat. Als een frietje speciaal in een turks restaurant.

Effe offtopic: Over 'Klein' Goh, met je rug tegen de muur Aadje? Niet onaardig. Toch blijft:

'Hoe jij de laatste woorden ervaren zal vormt onze toekomst'

Echt een ENORME kutzin. Een hoerenzin. Een euh... gatver jakkes. Sorry ik ben vanavond eerlijk geloof ik.

Hoe korter een stukje hoe belangrijker de sterke zinnen worden en hoe erger een zin als bovenstaande. Niet meer doen svp? Rest = wel goed ofzo?

bromde Blije volgevreten en licht aangeschoten = eerlijke grts om 09:42 PM (op 17-01-2004)


Ha! Dank u, Gerrits. Ik sta altijd open voor opbouwende kritiek.

bromde Adriana om 10:17 PM (op 17-01-2004)


Wéér een onderonsje?

Eerst bewegende; nu weer grtasqtztst...

U maakt het hier aardig onrustig, Adriana. Dat mag ik wel.

bromde Marnix om 10:28 PM (op 17-01-2004)


V/24/Hengelo zoekt man om samen eikels te vinden in het Deldense bos. Haarstukje geen probleem. Foto van reeds verzamelde eikels is antwoord terug.

bromde Dreknek om 04:39 AM (op 18-01-2004)


Off topic.
Ik zie net op Nu.nl een uitspraak van Robbie Oudjerk. Oudkerk.
'Wat ik in mijn privé-tijd doe, wens ik als privé te beschouwen en daarover leg ik alleen verantwoording af aan mijn gezin.'
Vrouw & kinderen zien 'm daar toch rukken, voor z'n pc scherm, wat valt er verder dan nog te zeggen.
Of heeft z'n wijffie hem inmiddels, met computer en al, in hun garage geparkeerd. Kan ook, natuurlijk.

bromde Paul om 10:39 AM (op 18-01-2004)


Goed zo, die Oudkerk! Gewoon een man van vlees & bloed. Rukken en naar de hoeren. Of naar de hoeren en rukken natuurlijk. Oudkerk zal Bicat een prachtwebsite vinden. Ik denk dat ik hem een email ga sturen.

bromde Kiers om 10:48 AM (op 18-01-2004)


Ja hoor, het staat er gewoon! Robbie zegt het gewoon! Een echte vent.

http://www.amsterdam.pvda.nl/ en dan zoeken op Wie is Wie/Wethouders/Rob Oudkerk;

Naam; Rob Oudkerk
Geboren; 20 maart 1955 in Amsterdam
Beroep; Huisarts, wethouder
Huwelijkse staat; Af en toe getrouwd
Telefoonnummer; 020 5523477
Lid van de PvdA sinds; 1993
Lid van de Gemeenteraad vanaf; 2002
Ik heb voor de PvdA gekozen; omdat ik een slinkse rakker ben.
Ik ben de gemeentepolitiek ingegaan; omdat De Wallen dan lekker dichtbij blijven.
Deze periode wil ik de volgende punten bereiken; Een geiliger en vuiger Amsterdam!
Ik heb een hekel aan; Prietpraat en oeverloos geleuter, ik wil gelijk rammen.
Ik hou er van om; Uit de kleren te gaan!
Privé
Favoriete website; www.bicat.net
Favoriete muziek; verdovende hasjdrugsreaggae
Favoriete film; Pumping Melons
Favoriete stuk; Anna Kournikova
Favoriete sport; Bowlen & Ketsballen
Ik heb bewondering voor; Mensen bij www.bicat.net die hun ambities waar maken.

bromde Kiers om 11:16 AM (op 18-01-2004)


roudkerk@bda.amsterdam.nl

Beste Rob,

Als mens van Vleesch & Bloed mag ik graag naar je kijken en je daden volgen. Robbie Oudkerk is een man van vlees en bloed en volgt zijn instincten. Dat is lovenswaardig.

Jammer dat de media in Nederland jouw website bezoek en jouw wandelingen langs toeristische hoofdstedelijke trekpleister Nummer Een niet op waarde weten te schatten. Ik zou bijna zeggen dat het verziekte (politieke) klimaat hier haar hoogtepunt vindt.

Vrees niet beste Rob, de menschen van Vleesch & Bloed zijn met U! Kom langs en werp een blik, lees een stuk. U is niet alleen.

Met vriendelijkste groeten.

bromde iers om 11:30 AM (op 18-01-2004)


de zenuwen vliegen me door de keel, roudkerk@bda.amsterdam.nl dus en helemaal geen iers

bromde Kiers om 11:33 AM (op 18-01-2004)


Gezellig!

bromde Marnix om 11:35 AM (op 18-01-2004)


Ik zag dat niet zo 123 staan bij Rob´s Personal Page, maar ach... Ik was ook nooit zo goed met tussen de regels door lezen...

*Prrrrt*

Srry, dat was mijn windje... Die knoflooksaus van gister speelt wel met mn darmen...

bromde Buffy om 12:56 PM (op 18-01-2004)


Vuig leven valt nog niet mee voor een wethouder. Ook al is het nog niet eens zo héél vuig. Ik bedoel: één snuif per jaar! Waar hebben we het dan over?

bromde Marnix om 01:10 PM (op 18-01-2004)


Precies. Drie kilo heeft op schiphol ook geen consequenties, dus laat die man zijn gram gewoon halen!

*Maakt warme choco voor de liefhebbers*

bromde CiNNeR om 02:47 PM (op 18-01-2004)


Hoe kun je nu een 4 toetsen in het submenu en dan toch doorgeschakeld worden? Of is dat een klein oneffenheidje waar Kiers niets aan kan doen?

bromde Mierenneuker om 10:23 AM (op 19-01-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)