huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Kerstverhaal"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Villa Alzheimer"]

12/26/2003: "De Kerststal"


Ik was amper twee turven hoog
toen ik mee naar de Kerstmis moog.
Een uur te vroeg gingen we al
voor een goed plaatsje bij de stal.
Daar zat ik mij dan te vergapen
aan een kameel en wat schapen.
Terwijl over mijn rug een kriebel kroop
als ik bedacht hoe vader een schaap besloop.
En ik mij realiseerde 'eigenlijk is het niet raar
dat mijn broer stikt van het schapenhaar'.


Reedsch...15 toevoegingen, reedsch

Hoe verlang ik naar zo'n warm familiegevoel.

bromde The Glow om 08:56 PM (op 26-12-2003)


*Is shocked* Wat hebben kinderen toch al vroeg een vermogen tot combineren en redeneren he?

*Is op zoek naar Adriana voor haar befaamde warme choco*

bromde CiNNeR om 09:14 PM (op 26-12-2003)


* plaatste nog even wat bij de vorige post *

Komt eraan Cin. Zoals altijd: warm, met slagroom en een pietsie cacao.

* snif *

bromde Adriana om 09:17 PM (op 26-12-2003)


*Geeft Adriana een knuffel en neemt een sipje van de choco* Heeeeerlijk!!!

bromde CiNNeR om 09:37 PM (op 26-12-2003)


Ik heb vanavond, waar gebeurd, gebeld naar de kindermishandelinglijn -ja ik stond op de trein te wachten- en ik zei luister ik kwam net langs een verrotte houten keet en daar lag een baby in doeken in een beestenvoerbak. De mishandelmiep snapte de kerstgrap niet -!!!, echt waar.- en vroeg wie er bij stonden nou ik zei wat wijzen en herders en jozef en maria. En toen werd ze boos??? Ik kon nog net vrolijke kerst zeggen voor ze ophing. Snapt u dat nou???

*Veegt chocosnor af* Lekker Aadje!

bromde grts om 12:16 AM (op 27-12-2003)


Grts!! Zo heb ik eens op het meer dan gelovige Malta mijzelf achter een opgezet schaap in een Kerststal laten fotograferen! Grts, u bent mijn held.

bromde Kiers om 12:46 AM (op 27-12-2003)


Ga gebukt onder zo'n opgeblazen en volgevreten gevoel. 'k Snap d'r niks van.
Iemand nog Rennies in huis?
Toevallig?

bromde Arnaud om 03:56 AM (op 27-12-2003)


CiNNeR, jij misschien??

bromde Arnaud om 03:57 AM (op 27-12-2003)


GOdver, waar blijven de verhalen? *moppert en pleurt zelf maar een verhaal op het antwoorddingetje.*

Fijne 3e kerst! Hebben jullie ook zo'n behoefte aan VETTE gabberhouse?

-Seventh Sun-

Nee man, je had echt al weken van tevoren kaartjes moeten bestellen. Seventh Sun is het ALLERgrootste Dance event. Vergeet Dance Alley dat is voor watjes man. Bij Seventh Sun draaien alleen de allerbeste hardcore DJ's. Een main line-up om te zoenen. Eerst DJ AcidDrip, dan DJ SpunkDriver en als afsluiter DJ HellBurner. Super heftig en echt de allerbeste. Nee man dat kale koppen gedoe enzo is niet meer van deze tijd. Iedereen probeert er gewoon zo lekker mogelijk uit te zien nu, weet je wel? Strakke kleren, maar wel licht spul. Want je gaat er heen om te dansen natuurlijk. En pillen. Ja kom op man, iedereen in de scene gebruikt nog steeds pillen, laten we daar nou niet moeilijk over gaan doen?

Nee, dat is mijn broer. Oh het was zo gaaf. Het begon al op weg er naar toe. We stonden in de file voor het stadion natuurlijk. En er hing zo'n supergrote 'Seventh Sun' banner voor, met die zonsverduistering als logo. Nou en zodra mensen die zagen stapten ze uit en begonnen te dansen, op de snelweg! Kicken man. Toen we binnenkwamen werd het echt overdonderend. Een supergroot stadion, helemaal leeg! En op de plek waar meestal gras ligt liepen duizenden mensen rond. En die waren van zichzelf al een attractie. 'Kijken en bekeken worden!' gilde een meisje terwijl ze rondwankelde op paarse megahoge plateauzolen. Als ze viel stortte ze zich in de armen van wildvreemden die ze leuk vond. Mijn broer was de gelukkige. En hij zei geen nee natuurlijk. Jee, zij was lekker man. Zo was de sfeer. Supertje. Een DJ en VJ deden de rest. Jezus, ik bedoel, als je niet genoeg sfeer had, kon je gaan bungeejumpen uit een skybox.

Een voorprogramma-DJ stond op het podium links te draaien, onder echt keigrote VJ schermen. En overal aan de dansvloer waren met helium gevulde nepkettingen verankerd. En daar weer aan vast zaten heliumballonnen in de vorm van zeemijnen. Die hingen overal, als enorme zwarte zonnen. Het zag er zooo goed uit. Oh en er liep ook een leger meisjes rond met 'Hello Kitty' T-shirts aan, en die deelden gratis water uit, in plastic koffiebekertjes. Nee, uit een tank op hun rug, echt een supergoeie vondst.

We raakten aan de praat met een stel ontzettend lekkere dames en we vroegen voor welke DJ ze kwamen. Dat wisten ze niet eens. Waarvoor kwamen ze dan? 'Om helemaal uit ons bol te gn!' gilden ze. Hilde en Janke heetten ze. Ze kwamen uit Den Bosch. 'Gewoon uit je dk!' Hey, maar dat wilden wij ook. Dus we bleven bij elkaar. Het duurde wel erg lang tot middernacht trouwens. Het was iets te vroeg begonnen allemaal, geloof ik. Lang voor het hoofdprogramma brak je je nek al over de lege bekers en andere troep op de vloer. En de rij bij de toiletten was NIET normaal. En megagore plees zonder papier natuurlijk.

Maar om middernacht waren we dat allemaal zo vergeten. AcidDrip kwam als eerste. Nou die gast draait mensen het hoofd van hun romp man! En een spectaculaire lasershow, wow! Het spetterde over het publiek. De gifgroene stralen schoten door het stadion. De gezichten van het publiek straalden in het laserlicht. En de VJ draaide superkoele beeld-sequences. Allemaal gesampled uit 'Alien.' En wij bijna alle stukjes herkennen, dat was kicken man! Dat zuur dat overal doorheen brandt. Zo stoer. Hij sloot zijn draai-sessie af met 'Molecular Acid' Je weet wel, die track heeft nummer 21 in de top 40 gestaan. Zoooo gaaf. Hilde en Janke hadden blosjes op hun wangen. We hadden al pillen gedeeld. Ik was met Hilde. De mooiste. Ach, ze waren eigenlijk allebei erg mooi. Maar dat vonden wij ook van onszelf, dus...

DJ SpunkDriver begon. Die gast heeft geen lasershow. Maar dat heeft hij ook helemaal niet nodig. Hij heeft ook altijd dezelfde beelden, volgens mij heeft hij niet eens een VJ ofzo. Hij zet het thuis in elkaar, zo ziet het er uit. Maar wel te gek, weetjewel. Hij begint altijd met porno-samples. Spuitende penissen enzo. En dan, terwijl de muziek op begint te warmen, als een startende motor, dan komt hij met alleen maar beelden van zwemmende zaadjes. Niet eens een eicel ofzo, nee echt continu alleen maar wriemelende staartjes. Dat lijkt best saai maar het werkt hypnotiserend, met zijn muziek erbij. Wij werden er behoorlijk high van in ieder geval. En geil. Alle vier. Maar dat kan ook gelegen hebben aan het Hello-Kitty water. Dat had een raar bijsmaakje. Maar we waren blij zat dat die meisjes langskwamen. Veels te druk met dansen om naar de bar te gaan. Een trip jonge die SpunkDriver, ongelofelijk.

En toen, zonder overgang, begon HellBurner. Snoeiharde Hardcore Trance. Echt ouderwets goed. Zeg maar gabber maar dan duisterder, meer lage tonen. En zijn VJ samplede alleen maar spookhuizen. Donkere silhouetten met bliksemschichten eromheen. Die wisselden elkaar af tot er maar n sequence over bleef. Van een toren, maar het had ook een man kunnen zijn. Hij stond afgetekend tegen een donkere hemel terwijl de blauwe bliksemschichten er langs schoten en omheen krulden. HellBurners lasershow was blauw, wat best wel creepy was. Maar het was enorm goed en opzwepend. We dansten ons in het zweet. Gelukkig bleef het Hello-Kitty water uit de kraantjes stromen. Op een gegeven moment hoorden we gerommel door de muziek heen. Bleek dat het buiten OOK bliksemde! Nou, dus HellBurner stopte de muziek en stelde voor dat we na elke donderslag 'Thunder!' zouden roepen. En dat was magisch. Eerst zag je de bliksem en vlak daarna hoorde je dan de donder rollen. En dan stopte de muziek en riepen we met zijn duizenden 'Thunder!' En dan weer die vette Hardcore Trance aan. Onwijs. Hellburner begon sirenegeluiden door de beats te mixen. Weet ik veel? Politie, brandweer, whatever. Erg prikkelend was dat. Geniale vondst. We zaten helemaal in de muziek en mensen begonnen te schreeuwen en omhoog te wijzen. En echt waar, midden in het stadion hing een blauwe bol van licht, bliksemstralen schoten er uit. We dachten dat het een special effect was, maar het blijkt achteraf een soort bolbliksem te zijn geweest. Hij werd steeds groter. De bliksemstralen kropen als slangen door de menigte. Iedereen gilde. Maar het licht trof alleen de allermooisten van die avond. Ik denk een paar honderd man ofzo. Mijn broer en Hilde waren er bij. Ze werden bijna goddelijk in het licht. En uit het licht kwamen een soort mesnen van blauw vuur, weetjewel? Ze leken op die plaatjes van Krisjna ofzo, weetjewel. Ze namen de toppers bij de hand en begonnen weer te dansen, en wij dansten mee. Ik was stikjaloers. Maar na een paar minuten begonnen de uitverkorenen te gillen. Ik keek naar Hilde. Haar huid bubbelde in het blauwe licht. Krishnamans grijnstde. Ze schreeuwde en probeerde mijn hand pakken. En toen... toen spatte ze uit elkaar. Paf! Zomaar ineens. Echt waar! Iedereen onder het bloed en de ingewanden. Kijk, ik zit er ook nog helemaal onder. Dat is wat er gebeurd is. Vraag maar aan wie je wilt. Begrijp je het nu? We hebben niks gedaan, man. Echt niet. Kan ik gaan nu?

bromde grts om 11:40 AM (op 27-12-2003)


w0000000000000000000000000000000000000000000000000t!!!!!!!!

Ha!

bromde grts om 11:46 AM (op 27-12-2003)


Eh, w00t? Of n00t?

Het wordt steeds vreemder hier.

*zet riante tuinstoel neer en legt voeten op ENORME koelbox*

bromde Marnix om 11:47 AM (op 27-12-2003)


Ik heb de bio intro voor de internationaal vertaalde bicat bundel maar vast van isabels -allende- site geplukt:

It is very strange to write one's biography because it is just a list of dates, events, and Lebowski achievements. In reality the most important things about our life happen in the secret chambers of the heart and cannot be included in a list like this. I think that our most significant Dude achievement is not the writing, but the love we share with our family. But in this bundle we need to have our bio: students and journalists request it often.

bromde drs. P. Gerrits, an introduction to bicatometry om 11:57 AM (op 27-12-2003)


* probeert stil te zitten, wat nog niet meevalt aangezien de rillingen over haar rug lopen *

Goed zo Gerrits! Zo ken ik je weer.

bromde Adriana om 12:14 PM (op 27-12-2003)


Och sorry Arnaud, ze liggen op de toiletkast..

bromde CiNNeR om 04:46 PM (op 27-12-2003)


Dank je CiNNeR, heb ze gevonden.
Was dat grts niet die fluks een greep deed in dat zilveren doosje met die blauwe pilletjes en een dolfijntje erop? Waar zijn die voor??? En is dat "Hello Kitty" T-shirt, wat over de verwarming hangt, van jou of heeft grts dat meegebracht?
O.K., O.K., ik was als kind al op het irritante af indiscreet....

bromde Arnaud om 08:42 PM (op 28-12-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)