huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Maidenspeech"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Het probleem van Pieter Bas II"]

11/15/2003: "Voetbal"

Pas laat ben ik door vrinden overgehaald te komen spelen in een voetbalteam.

Eén van mijn argumenten niet te spelen op zulk nivo was de blessuregevoeligheid van oude ongetrainde lichamen op koude velden. Snel werd ik onder tafel gepraat door mijn vijf jaar jongere compaan. Ik besloot mee te doen en niemand teleur te stellen.

Het was in de eerste wedstrijd. Onze keeper meet 2.03 meter en weegt 147 kilo en ik stond linksback. Op linksback, had ik gemerkt, heb ik een prachtig overzicht op het veld.

De corner wordt genomen en ik sta tegen de linkerdoelpaal. Aan de binnenkant van de linkerdoelpaal zoals mij was opgedragen. De cornerbal vliegt door de lucht en daar roept onze keeper reeds "LOOOOSSS". Mij was verteld, als dit commando klinkt, niets te doen.

Ik kijk vanuit de ooghoeken rechts omhoog en zie een algehele zonsverduistering. Prachtig, hoe verrassend mooi de natuur kan zijn! Het moment van stilte dat volgt, doet mij mijn hele leven heroverwegen.

Wonderbaarlijk zo mooi als de koekoek uit de boom vliegt en ik andere vogels hoor tjilpen. De wind ruist zacht door de groene bladeren en dan opeens wordt mij iets duidelijk.

De wind waait vanuit alle hoeken in mijn richting!

De luchtverplaatsing voelt als een vacuümtrekkend natuurverschijnsel in mijn richting. Plotseling realiseer ik mij dat onze keeper in de lucht zweeft met zijn armen ver voor zich uitgestrekt om de vijandige bal uit de lucht te trekken. Door zijn enorme massa heeft hij luchtverplaatsingen teweeg gebracht die mijn zintuigen niet gewend zijn.

Ik staar ontzet omhoog en bereken snel waar de vijandige bal en de keepershandschoenen elkaar zullen ontmoeten. Mijn conclusie is dat dit proces precies boven mijn hoofd gaat plaatsvinden.

Mijn lokroep naar de koekoek of ik met hem mag meevliegen heeft op dit moment geen zin meer. Een snelle beweging om de doelpaal heen, komt niet in mij op en weldra gebeurt het onvermijdelijke.

Ik word geplet tussen een landende keeper van 147 kilo en een niet meeverende doelpaal.

'Krak', gaat het in mijn hoofd, nek en ruggegraat en zoemend blijf ik op de grond liggen. Mijn wereld is groen en ruikt naar vers gemaaid gras. Het is geen onplezierige ervaring maar het enige dat ik nog kan is met mijn oogbollen draaien en dat moet een keer gaan vervelen.

Tijdens de rest van de eerste helft wordt mij uitgelegd dat er een tweede helft is. Ik mag nog een hele tijd bijkomen want er is ook nog een 'rust' gedeelte.

De suikers uit het kopje thee halen de man in mij weer boven en in de tweede helft doe ik wederom mijn ongenadige best.

Het is hem vergeven want hij had ook alweer heel lang niet gevoetbald maar waarom de links-mid zo onverwacht en vooral ook zo hard de natte bal moest terugschieten naar de keeper, blijft voor mij onduidelijk.

Feit is echter wel dat ik op het moment volledig verrast word door een met ziedende snelheid op mij afkomende voetbal. Het is meer een projectiel en door het gemeen snelle karakter van de vlucht durf ik niet links of rechts te springen.

Mijn redenering op het moment is dat wat ik ook doe, ik het nooit goed zal doen. Spring ik links, dan zal de bal mij links volgen. Spring ik rechts dan zal het hittegeleide projectiel mij rechts volgen. Ik sta machteloos vastgenageld op de plek. Wel heb ik de tegenwoordigheid van geest alvast een krommende vooroverbuigende beweging te maken. Het helpt echter niet veel.

'BOFF', gaat het en de voetbal plant zich met 385 kilometer per uur in mijn kruis.

Later, in de donkere ruimte waarin ik mij bevind, voel ik mijn lichaam weer bewegen. Er wordt aan mijn lichaam gerommeld en ik hoor vrind S. roepen, "Trek hem recht! Je moet hem op je rug rechttrekken!"

Ik voel dat ik op mijn rug word gelegd op een zacht en warm en bollend oppervlak. Aan mijn enkels en oksels word ik uit elkaar getrokken en het heeft een verhelderend effect.

Mijn ogen openen zich en ontvangen een vaag grijzig licht. Ik krijg in de gaten dat ik op mijn rug lig op de rug van onze keeper die met zijn imposante lijf een levende werkbank vormt voor mijn twee, mij uit elkaar trekkende, teamgenoten.

Mijn testikels dalen af en ik krijg mijn vermogen tot focussen terug. De grasmat golft nog aardig en ik word begeleid naar de slingerende witte zijlijn. Er wordt tegen mij gepraat en ik merk dat ik niets hoef terug te zeggen. Het voelt als de warme wattendeken van echte vrienden.

Wijdbeens zit ik op het bankje in de dug-out, het zweet gutst van mijn hoofd. Het geplaagde scrotum doet verwoede pogingen tot herstel van schade die ik nooit volledig zal kennen.

Mijn inmiddels opgedane kennis van het voetbalspel leert mij dat elk nadeel zijn voordeel heb en dat ik vanaf hier 30 minuten kan bijkomen voordat mijn eerste voetbalwedstrijd een feit is.

Een kwartier later gaat de pijn over in een zwaar pulserend gevoel. Enkele minuten later kan ik zelfstandig staan.

Langzaam sleep ik mij richting kleedkamers en douche alleen en verlaten. Godzijdank, de monotone piep in mijn oren uit de eerste helft lijkt ook te stoppen.

Ik zit aan de bar in de voetbalkantine en overdenk de situatie met gemixte gevoelens. Ik heb inmiddels een van binnen prettig tintelend scrotum. Het is alsof ik langdurige en fantastische sex heb gehad. Naast mij kruipt een 12 jarig meisje op een barkruk. Zij bestelt een Chocomel en ik kijk haar aan.

Vrijwel onmiddellijk krijg ik een ontmoedigende mededeling van de barman; "Heee! Zit niet zo raar naar dat kind te kijken!".

Was het 'ik-heb-een-fijn-tintelend-gevoel-in-mijn-scrotum' op mijn gezicht zo duidelijk? Blijkbaar wel.


Reedsch...49 toevoegingen, reedsch

Ik betwijfel ten zeerste of dit verhaal wel op waarheid berust. 12 jarige meisjes met Chocomel - dat klinkt als verzonnen meuk!

He, wel een lekker gevoel dat Sinterklaas weer veilig aan wal staat trouwens.

bromde Paalsma om 12:55 PM (op 15-11-2003)


Shhhiiiiitt...dan maar zo.

w00t! Second post!

bromde Paalsma om 12:56 PM (op 15-11-2003)


*Kijkt naar d'r chocomel en denkt aan vervlogen tijden*

Mooi verhaal. Geeft helemaal aan waarom ik niet zou gaan voetballen trouwens, maar dit terzijde.

of Sint er is weet ik niet. darten is er in elk geval niet en voetbal ach...zouden ze het redden? Misschien kijk ik toch maar.

bromde CiNNeR om 01:25 PM (op 15-11-2003)


Die sinterklaas... ik ben er nog niet helemaal uit. Elk jaar maar al die -steeds duurder wordende- cadeaus weggeven. En terug in Spanje weer een beetje op een dekchair bij het zwembad uithangen. Waar doet-ie het dan van?

bromde Marnix om 01:47 PM (op 15-11-2003)


Drugs. Vanuit Spanje met die stoomboot de hele wereld over. En illegale Chinezen, verkleed als Pieten natuurlijk. Die Sint, handig tiepje hoor.

bromde familie om 01:50 PM (op 15-11-2003)


Dus die pepernoten, dat zijn éigenlijk...?

bromde Marnix om 01:54 PM (op 15-11-2003)


Precies, verpakkingsmateriaal voor de organen. Illegale orgaantransplantaties, die man weet van geen ophouden.

bromde familie om 01:58 PM (op 15-11-2003)


Hij is goed heilig, man. Die heeft een megadeal met God. Hij kan al die kinderen cadeau's geven, in ruil daarvoor mag-ie niet dood.

Ik heb heel lang de prins van Lignac en Sinterklaas door elkaar gehaald. Vooral omdat die prins nogal van dee de aai-Thai was.

Het is nu wat overzichtelijker, sinds Bram dood is. Eigenlijk alleen lastig van die Bram van der Vlugt.

In mijn woonplaats had iemand het zodanig gepland dat de haveloze sint reeds op een krakende boerenkar door de dorpsstraat werd getrokken, terwijl hij live op de Nationale televisie nog niet aan wal was. Keurig. Anders heb je op zo'n zaterdagmiddag niks om over te lullen.

* kauwt op taai-taai *

bromde Hoof om 02:03 PM (op 15-11-2003)


Ik heb gehoord dat in de Nijmeegse haven nog ergens een lijk ronddrijft dat ze nog niet opgedregd hebben.

'Papa daar drijft een enorm opgeblazen surprisepop naast de boot!'

bromde grts om 02:15 PM (op 15-11-2003)


Ungh!

*probeert of hij zichzelf in het scrotum kan schoppen*

bromde grts om 02:16 PM (op 15-11-2003)


*SWOK*

Zag dat lennard motorisch niet in staat was die handeling uit te voeren en besloot hem een handje (eigenlijk voetje) te helpen.

Wat zeg je lennard ?
"Mwhoeh mwoeh mwah" ??

bromde Subigo om 03:03 PM (op 15-11-2003)


*SWOK*

krijgt een knallende trap in zijn scrotum van lennard.
Het was immers Grts die geholpen moest worden.

bromde Subigo om 03:05 PM (op 15-11-2003)


*PLOP*

bromde Marnix om 03:15 PM (op 15-11-2003)


*PLOP*

bromde Marnix om 03:53 PM (op 15-11-2003)


(Het gaat hard, deze middag)

bromde Marnix om 03:54 PM (op 15-11-2003)


*PLOP*

Godverdomme.

*PLOP*

'Altijd lastig, DIT Schotland'

bromde Marnix om 04:35 PM (op 15-11-2003)


*ZLOP*

bromde Marnix om 04:49 PM (op 15-11-2003)


*KLOK*

*SLOBBER*

*GORGEL*

bromde Olaf om 05:15 PM (op 15-11-2003)


Life is wonderfull

bromde een opgewekte Schot om 07:31 PM (op 15-11-2003)


Ach, heerlijk dat voetbal.
Chocomel ook.
Meisjes van twaalf soms.

bromde Bart om 09:13 PM (op 15-11-2003)


Dat voetbal zoog als de pest, met name het oranje team (is dat een team?) Gelukkig was er nog chocomel, groene plantjes en de daarna nodige (sint)chocola

bromde CiNNeR om 02:12 AM (op 16-11-2003)


Het is al laat. Nog vroeg. Relatief. Zin in pinda's. Ja hoor, knallen.

bromde Frederik om 02:22 AM (op 16-11-2003)


Dat CiNNeR een meisje is...

bromde Frederik om 02:23 AM (op 16-11-2003)


Blijft (mij) verbazen.

bromde Frederik om 02:24 AM (op 16-11-2003)


Iemand een portje?

bromde Frederik om 02:28 AM (op 16-11-2003)


Bart?

bromde Frederik om 02:30 AM (op 16-11-2003)


Een portje is niet verstandig voor mij, maar dank je. Enne...waarom is het verbazenwekkend dat ik een meisje ben? (Voelt zich ineens twaalf)

bromde CiNNeR om 02:35 AM (op 16-11-2003)


CiNNeR, u komt in uw reacties rationeel en logisch door de bocht, wat ik niet van uw geslachtsgenoten gewend ben. En dat portje...

bromde Frederik om 02:40 AM (op 16-11-2003)


w.i.e. Zegt ineens twee Fredjes?

bromde Fredje? om 02:46 AM (op 16-11-2003)


Nu?

bromde Fredje om 02:55 AM (op 16-11-2003)


Sja... Da's toch leuk hoor.

bromde Dido om 02:58 AM (op 16-11-2003)


Nog maar een portje dan?

bromde Fredje om 02:59 AM (op 16-11-2003)


Ik hèb nog pizza.

bromde Fredje om 03:00 AM (op 16-11-2003)


You haven't touched your food tonight, and you're drinking more and more... Mag ik nu dood?

bromde Frederik om 03:04 AM (op 16-11-2003)


Ah tnx, ik vat dat op als een compliment. Enne, waarom zou u nu dood willen. Zo erg zal de kater morgen niet wezen toch? ;)

bromde CiNNeR om 03:08 AM (op 16-11-2003)


CiNNeR, ik houd van u. Zo ik ook van port houd. Maar dan zonder kater. De dood voelt vooraf als rust. Achteraf?

bromde Fredje om 03:18 AM (op 16-11-2003)


wat me toevallig bezig houd.
is met dt. (copypaste cinnerdotdom)

bromde Frederique om 03:25 AM (op 16-11-2003)


Jeppa jeppa jeppa...

bromde Even spamhoereren om 03:28 AM (op 16-11-2003)


In gesprek met onszelf... Psychose, zegt ons dokter.

bromde SlapeloosFredje!!!! om 03:31 AM (op 16-11-2003)


Zo'n reageerding is ook niet alles.

bromde Ja, Fredje weer om 03:33 AM (op 16-11-2003)


Dank dan Frederik, voor de liefde en de spelcorrectie (dyslectisch he, en nog niemand die deze gezien had blijkbaar :))

De dood lijkt als rust denk ik, mij lijkt het nog niks hoor. En achteraf .. tja .. wie zal het zegen ..

bromde CiNNeR om 03:37 AM (op 16-11-2003)


?

bromde Goh, fredje, nu nog. om 03:38 AM (op 16-11-2003)


Komt omdat het mij bezig houd(t), als ik me bezig houd is het zonder t. Eih *Raakt elk gevoel voor logica in een seconde kwijt!!*

bromde CiNNeR om 03:40 AM (op 16-11-2003)


Pardon, Fredje voor de liefde en Frederique voor de spelcorrectie. Het is ook al laat hee!

bromde CiNNeR om 03:41 AM (op 16-11-2003)


CiNNeR, uw levenslust behaagt mij. Zoals een rechterhand een man behagen kan.

bromde Frederiekje weer, nog, althans, om 03:45 AM (op 16-11-2003)


Slapen?

bromde Ja hoor, fredje weer. om 03:54 AM (op 16-11-2003)


Frederiekje toch, nu begint de bewondering wel ranzige vormen aan te nemen hoor. Hoewel levenslust voor een ME-patient complimenteus klinkt, haalt dat geruk er weer enkele centimeters af.

*Denkt dat Fredje goede ideeen heeft*

bromde CiNNeR om 04:03 AM (op 16-11-2003)


CiNNer, ik houd alsmaar meer van u. Zolang u "dat geruk" maar in de juiste context.. enzo, laat maar, slapen

bromde Fredje in slaap-outfit om 04:13 AM (op 16-11-2003)


Laat spuitpiet het maar niet horen!

bromde otto om 10:38 AM (op 16-11-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)