huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Wakker worden"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Stop alle voortplanting"]

11/06/2003: "Kraken kan gelukkig maken"

Zie hoe schoon de koppen rollen! Neptunus werpt, het zand breekt en slikt. Die duizenden korrels, dat ben ik. Ook ik heb altijd maar moeten slikken. Tot vandaag. Het is genoeg geweest. Het lot zal me goed gezind zijn, of het wil of niet.

Al van acht uur bengelt mijn touwtje met een mossel tussen de rotsen van de golfbreker. Ik weet wanneer de beste tijd is. Als het eb is en de zee trekt zich terug, dan laat ze haar kinderen onbewaakt achter. De vangst is fenomenaal, zoals in de goede, oude tijd. Ik voer ze met emmers tegelijk af. Drie golfbrekers zijn al geplunderd en het is nog niet eens twaalf uur. Wanneer ik om 11.47 uur precies de motor start en m'n leven een nieuwe wending geef, rijd ik weg met vier volle emmers in mijn koffer.

Er is bijna niemand in de Aldi. Met m'n laatste centen koop ik een bak Duvel. "Droevig weer, hé, mijnheer?" zegt een dame wiens hoofd ik gerust onder een rotsblok wil verpletteren. Ik kijk haar aan en blijf turen. Ze wendt de ogen af. Niemand brengt mij van m'n stuk. Niemand! Vandaag heb ik besloten mijn leven in eigen handen te nemen.

Ik haast mij naar m'n Ford Fiësta. Kutmerk! Wij hadden onze hoop op de laatste ondernemingsraad gevestigd maar de Europese directie bleef bij haar besluit: Ford Genk moest inkrimpen. De gevolgen waren desastreus. Toen ik mijn naam op het lijstje zag, was ik buiten zinnen. Ik huilde en ook m'n vrouw liet haar tranen de vrije loop. Het waren de kleintjes die ons troosten: "Papa, je bent sterk... Je vindt heus ander werk..." Mijn zoontje aaide mij over het hoofd. Het leven is een slet. Eerst krijgt m'n vrouw te horen dat ze kanker heeft en op de koop toe word ik ontslagen. Maar vandaag sla ik het noodlot op zijn vuile bek! Ik weiger nog plaats te nemen in de hoek waar de klappen vallen!

Het gaat zoals gepland. Eénmaal zij over haar verbazing heen is, word ik hartelijk ontvangen. Ja, het is veel te lang geleden! O ja, ik heb ook zo geweend bij de begrafenis van mijn moeder, haar dochter. Ik houd haar gerimpelde oudemensjeshand vast. Haar blauwe ogen schitteren, nee, fonkelen als sterren. Het oude besje is in de wolken.

Ze woont hier ideaal. De bungalow ligt midden in een domein van vakantiehuisjes. Allemaal identieke, wit geverfde blokken met een plat dak. Het roept een beeld van doodskisten op. Het is september en de huizen zijn bijna allemaal leeg, vertelt ze. Hier zou ik dus tien keer kunnen inbreken zonder gepakt te worden. Maar ik doe het niet. Ik blijf een burgermannetje dat aan de wetten van het land gehoorzaamt. Eerder zei ik dat ik het noodlot op z'n bek zou slaan. Bij nader inzien klopt dat niet. Integendeel, ik zal het lot een handje helpen.

Eénmaal ik Duvel opdiep, is het hek helemaal van de dam.

"Jongen, je drinkt toch ééntje mee?"

"Wel ja, oma, waarom niet?"

Telkens het oudje gaat plassen, giet ik een teug van mijn bier over in haar glas. Ik moet nuchter blijven. Om er een beetje vaart in te brengen, strooi ik af en toe een beetje poeder in haar kuip. Het gerstenat lost het mooi op. Goed zo.

Om 14.14 uur is ze zo teut dat zij over mijn vrouw begint. Hierop heb ik gewacht.

"Ik heb nooit meer contact gezocht sinds de dood van jouw ma omdat ik jou wou laten voelen dat ik niet akkoord ging. Je moet begrijpen dat ze echt geen vrouw voor jou is. Je had beter moeten weten, kind. Was ik in jouw plaats, ik had haar al lang verlaten. Jullie hadden toch nog geen kinderen toen ze ziek werd?"

Drieëntachtig en toch zo veel gal, dat is opmerkelijk! Op een bepaald moment valt haar vals gebit uit haar mond. Kennelijk is ze uitgeraasd en haar oogleden worden zwaar.

Ik mep haar hard in het gezicht zodat ze van haar stoel tuimelt. Ze belandt plat op haar buik op het tapijt. Met de stalen top van m'n legerkist haal ik snoeihard uit en raak haar vol op de heup. Een krak geeft me gelijk.

Glimlachend wandel ik naar buiten. Mijn auto heb ik zo dicht mogelijk bij de bungalow geparkeerd. In de koffer is het een geschuif van jewelste. Ik blijf even staan en word stil van het gewriemel. Ik haast mij naar de woonkamer en plant m'n wapens in het wollen tapijt. Ze heeft zich naar de telefoon gesleept. Moeite voor niks want ik heb de draad doorgeknipt als ze even niet oplette.

"Showtime!" roep ik uit en klop verrukt in de handen. "Weet je nog, oma, toen ik heel klein was? Weet je nog hoe we krabben gingen vangen?"

Ze kijkt me meelijwekkend aan. Haar wangen smaken naar Noordzee. Ze kermt van de pijn.

"Weet je het nog?" vraag ik terwijl ik haar op m'n knieën benader.

"Bel een ambulance!"

"Nee, mémé, geen ziekenwagen voor jou. Je bent over de rooie gegaan vandaag. Dat weet je toch? Je hebt te veel gezopen en een kwaaie val gemaakt, dat kan gebeuren. Bejaarden breken vaker hun heup. Dat weet je toch? Herinner je je de krabben?"

"Rotjoch! Je weet dat ik ze haat! Ik heb altijd van die enge beesten gewalgd! Jij ving ze, ik kon er zelfs niet naar kijken. Rotjoch! Je bent nog geen haar veranderd! Bel een ziekenwagen... alsjeblief!"

Ik grijns. Het wijf is zo beschonken dat ze zelfs de emmers nog niet gezien heeft. Of ze lijdt te veel natuurlijk. Maar dat kan ik verhelpen. Ik ben tenslotte geen onmens. "Ik geef jou wat tegen de pijn... stil maar, oma..." zeg ik en ik streel haar wang.

"Dank je, jongen. God zal het je lonen."

Haar gebit ligt op het tapijt. Ik vermorzel het met m'n schoen terwijl ik de emmers naar de badkamer draag. Voorzichtig giet ik hen leeg in het bad. Snel krioelt de kuip van het leven. Pantser tegen pantser. Ontelbare scharen knippen lucht in flarden. Priegeloogjes draaien verwachtingsvol rond. Geduld, vriendjes.

Snel ga ik naar de woonkamer en grijp het linkerbeen van oma vast. Ze gilt maar ik negeer haar compleet. Ik sleur haar over het tapijt naar de badkamer, til het broze lijf op en werp haar in bad. De ijzingwekkende kreten duren niet lang. Oude harten begeven snel.

Voorzichtig til ik haar op en deponeer het lijk op exact dezelfde plaats in de woonkamer waar ze gevallen was. Vervolgens pik ik de krabben één voor één weer op en deponeer ze in de emmers, die ik met een beetje met water en zout vul. Ik tel slechts acht slachtoffers. Hun pantsers zijn gedeukt, hun poten blijven achter in de badkuip. Het is niet meer dan fair dat ik de overlevenden weer in vrijheid stel. Ik rijd m'n geluksbrengers naar zee, waar ik hen één per één bedank en hun pantser kus.

Mijn tegenslag kan nu niet lang meer duren. Eénmaal m'n arme oma gevonden wordt, zal de notaris haar enig kleinkind oproepen. Schijnbaar diep bewogen zal ik m'n erfenis in ontvangst nemen. Net zoals ik de centen van moeder in ontvangst heb genomen.

Het lot lacht mij toe want ik heb het gekieteld. Meer niet. Echt niet.


Reedsch...53 toevoegingen, reedsch

r00d!

Huh?

bromde dreadloki om 09:43 AM (op 06-11-2003)


d00d ook

bromde Kiers om 09:46 AM (op 06-11-2003)


5t00m800t

bromde Eddee om 09:48 AM (op 06-11-2003)


De Vlaamse MPO (Misdaadplaats-onderzoek) zal dit verhaal naar alle waarschijnlijkheid kunnen reconstrueren aan de hand van de gevonden sporen.

Ik kan u dan ook aanraden de legerkisten snel te voorzien van extra krassen en afgeschaafde randen, zodat u keihard bewijs heeft dat u het niet was.

Nu nog zien hoe deze bekentenis van internet af kan.

Kortom. Een dergelijke empatische beschrijving kan slechts worden gedaan door iemand met daderkennis.
De Vlaamse invloeden maken het tot een bijzondere ervaring.

Skôn!

bromde Hoof om 10:03 AM (op 06-11-2003)


Wie snijdt er een off-topic puntje aan?

bromde Kiers om 10:10 AM (op 06-11-2003)


Altublieft 2 (twee) off-topic puntjes

bromde Eddee om 10:49 AM (op 06-11-2003)


Als het u belieft natuurlijk.

bromde Eddee om 10:50 AM (op 06-11-2003)


In Europa deed de industriële revolutie een grote kloof ontstaan tussen de kapitalisten, die eigenaars waren van de fabrieken en de arbeiders, die de rijkdom produceerden. De Duitste filosoof Karl Marx dacht een radicaal systeem uit dat een einde aan dit onrecht moest maken.Met de strijdkreet ‘Arbeiders aller landen, verenigt U !’ zette hij zijn visie op de geschiedenis uiteen, waarin de economische krachten als motor achter de gebeurtenissen figureerden. Hij was ervan overtuigd dat een klassenstrijd zou losbarsten tussen kapitalisten en arbeiders, en dat de laatsten een nieuwe, communistische maatschappij zou creëren. Zijn ideeën werden tijdens zijn leven zogoed als genegeerd, maar hij had een enorme impact op de geschiedenis van de 20ste eeuw.

bromde Kiers om 11:15 AM (op 06-11-2003)


Intellectuele krachtpatserij erotiseert natuurlijk enorm. Het schijnt dat Marx samen met zijn partner in crime die Engels op een gemiddelde dag tussen neus en lippen door meer dan 12 (twaalf) jonge maagden tot zich namen. en dan laten we voor het gemak maar even de dwerg makaken er buiten.

bromde Eddee om 11:28 AM (op 06-11-2003)


De meeste extreem-links krakers daaarentegen neuken dan weer bijna nooit.

Dat zie je. Dat ruik je. Dat begrijp je.

bromde Hoof om 12:23 PM (op 06-11-2003)


Extreem linkse krakers bestaan nier meer. Wel vieze stinkzwervers. En als die dan doodgeschopt zijn en je bent voor de vorm opgepakt, nou, dan krijg je speciaal verlof en ga je snel naar Marokko.

Ik begrijp dat deze zijde binnenkort een naamswijziging ondergaat? In verband met de oprichting van het Olijke Trio?

bromde Lennard om 12:51 PM (op 06-11-2003)


Waar denk je anders waar die rat op de schouder van die krakers meisjes voor bedoeld is. Om de overgebleven stukjes kaaas zeker op te eten zeker, laat me niet lachen.

bromde Eddee om 12:53 PM (op 06-11-2003)


"Het Olijke Trio", volgens de reageersels bij Luna zijn dat Kiers, Bicat & Hoof.

Om te beginnen noem ik mijzelf graag altijd als eerste. Zo zul je mij u zien laten voorgaan bij de deur om vervolgens keihard de pas af te snijden en toch als eerste de deuropening in zien stappen. Nou ja, meer voelen stappen want het komt regelmatig voor dat ik op deze wijze met mijn corpulente lichaam kleine meisjes de adem uit de luchtwegen druk en en passant een borst of bil meevoel.

Ten tweede ben ik helemaal niet olijk. Ik zou mijzelf zwaar hypochondrisch willen noemen.

Ten derde zijn Kiers, Bicat & Hoof helemaal geen trio maar een en dezelfde persoon die met elkaars nepzaad verstopt onder drie bekers op paranoide schizofrene wijze met zichzelf balletje balletje speelt.

Dus ik stel voor dat de site gewoon Bicat blijft heten.

Zijn er nog andere ideeen die ik kan afknallen op het communisme na? En dakloze Duitse heroiene hoeren die op kosten van de staat begraven worden?

bromde Kiers om 01:03 PM (op 06-11-2003)


Het is wat. Eerst waren alleen Bicat en Kiers één dezelfde, nu ook nog Hoof erbij. Nog even. Dan zijn we allen één.

Kunnen gelijk dat verdomde internet afschaffen.

bromde Lennard om 01:09 PM (op 06-11-2003)


Laat er nog een vrouw in onze eenheid zitten. Wordt masturberen echt te gek!

bromde GDB om 01:26 PM (op 06-11-2003)


Xcuse me. In jullie eenheid.
Anyway.
Euh...

Ik ga werken.

bromde GDB om 01:27 PM (op 06-11-2003)


GDB, in je laatste post ben je je link vergeten te vermelden, ik denk ik zeg het even.

bromde Eddee om 01:39 PM (op 06-11-2003)


Bij de tweede alinia heeft men door dat dit een schrijfsel van Vlaamse hand is.
Leuk.
Erg leuk.

Marx, bah.

bromde Bart om 01:53 PM (op 06-11-2003)


Had ik ook al lang niet gedaan, egolinking. Waarvan acte.

bromde Marnix om 01:53 PM (op 06-11-2003)


Heh ja!

bromde bicat om 01:56 PM (op 06-11-2003)


Ik dacht al dat ik wat weinig zelfkennis had.

Maar dit slaat alles.

Zijn er toevallig nog meer mensen die ik ben, zonder het te weten? Misschien kan ik groepskorting krijgen bij de psychiater...

bromde Hoof om 01:58 PM (op 06-11-2003)


Oei. Dat was link.

bromde Hoof om 02:00 PM (op 06-11-2003)


Een schizofreen is nooit alleen!!Scanderen we dan meestal met zijn allen.

bromde Eddee om 02:18 PM (op 06-11-2003)


Wij niet. Wij houden het stil. Je moet geen slapende persoonlijkheden wakker maken, zegt Adolf altijd.

bromde Hoof om 02:21 PM (op 06-11-2003)


In Nederland leest meer dan tien procent van de mannen (18-45 jaar) bicat.net, ook wel bonafide erectiel functioneren (BEF) genoemd.

Er wordt zonder schaamte over gesproken, hetgeen de stap naar verdere hulpverlening onnodig maakt. Gelukkig, want dit levert hilarische situaties op.

Bicat.net is niet gevaarlijk, het doet geen pijn en u kunt er oud mee worden. Dit wil absoluut niet zeggen dat het geen probleem hoeft te zijn. Integendeel, op emotioneel gebied kan bonafide erectiel functioneren heel diep ingrijpen in de relatie met uw partner, want iedereen heeft behoefte aan momenten van intimiteit.

Wanneer u door een bonafide erectiele activiteit niet meer aan seks toekomt, kan dit uw leven gaan beheersen. Voor veel lezers van bicat.net vormt dit uiteindelijk een grote handicap, die allerminst bevorderlijk is voor het seksleven en het zelfvertrouwen hoewel dit de homogeniteit van de lezersgroep uitermate positief stimuleert.

bromde Kiers om 02:54 PM (op 06-11-2003)


Spuitsnol - de brandweervrouw
Hoof - 06.11.03, 14:54

Kankerhoer - de chirurg
Kiers - 06.11.03, 14:54

Zie je nou wel? marnix.nl

bromde Kiers/Hoof om 03:00 PM (op 06-11-2003)


Die cursus blindvingeren heeft ons type goed gedaan.

Of woorden van gelijke strekking.

bromde Hoof om 03:06 PM (op 06-11-2003)


Wat is bicat.net?

Bicat.net is een ernstige hersenziekte, waarbij het contact tussen de buitenwereld (realiteit) en de binnenwereld (gedachten en belevingen) is verstoord. Iemand met bicat.net hoort bijvoorbeeld stemmen die er niet zijn, of denkt dat hij of zij achtervolgd wordt. Naast deze heftige gedachten en gevoelens is de andere kant van deze ziekte dat de patiënt juist heel vlak is en nauwelijks emoties vertoont. Begrijpelijk dus dat door deze stoornis deze mensen heel anders reageren op bepaalde situaties dan verwacht wordt: soms heel afgevlakt en dan weer onverwacht heftig. Omdat de beleving van mensen met bicat.net zo anders is dan voor anderen is de wereld om hen heen moeilijk te begrijpen en vaak beangstigend en bedreigend.
Daarnaast zijn er nog problemen met de concentratie, met denken en vermoeidheid. Al deze problemen samen maken het moeilijk om werk, hobby´s, relaties en vriendschappen te krijgen en te houden.

Ongeveer 0,8% van de mensen in Nederland lijdt aan bicat.net. Dat komt neer op ongeveer 120.000 mensen. Het is dan ook geen zeldzame ziekte. De ziekte is niet gebonden aan cultuur, ras of milieu en komt over de hele wereld voor.

Oorzaak
De precieze oorzaak van bicat.net is niet bekend. Er zijn aanwijzingen dat erfelijkheid een rol speelt, dus dat de kans op bicat.net groter is als één van de familieleden ook bicat.net heeft. Wel is duidelijk dat bij bicat.net de communicatie tussen de hersencellen niet goed verloopt. Een veel gebruikte vergelijking is die van een telefooncentrale waar de gesprekken verkeerd worden doorverbonden.

Diagnose
Als iemand klachten heeft zoals verwardheid of het horen van stemmen, kan hij of zij gaan praten met een psychiater. Op basis van de klachten, het gedrag en de informatie die de psychiater tijdens de gesprekken krijgt, kan de diagnose bicat.net worden vastgesteld. Als men op dat moment terugkijkt in de tijd, dan ontdekt men soms dat de ziekte eigenlijk heel geleidelijk is ontstaan. Maar er zijn ook gevallen bekend waarbij bicat.net als een donderslag bij heldere hemel optreedt.

Bicat.net treedt meestal op in de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar, bij vrouwen over het algemeen op iets latere leeftijd dan bij mannen.

bromde Hoof om 03:10 PM (op 06-11-2003)


Snel Hoof! Naar Luna! Daar kun je w00ten!

bromde Kiers om 03:10 PM (op 06-11-2003)


Ik heb vanmorgen een Leger des Heils soldate ingesmeerd met verse stront. Zag er níet uit.

bromde Marnix om 03:11 PM (op 06-11-2003)


En. Hielp het?

bromde Hoof om 03:12 PM (op 06-11-2003)


Ik heb net een ritje met mijn nieuwe shofel gemaakt, alleen file parkeren gaat nog een beetje lastig . gelukkig is de overbuurvrouw zo vriendelijk om voor klaarover te spelen.

bromde Eddee om 03:24 PM (op 06-11-2003)


De ban bij Luna is een feit. Hoera! voor het kleinburgerschap. Eenmaal mager hoera.

bromde Kiers om 03:36 PM (op 06-11-2003)


Het gaf wel een bepaald gevoel van macht. Afdingen op de wachttoren.

bromde Marnix om 03:42 PM (op 06-11-2003)


Stond er nieuws in dan?

bromde Hoof om 03:59 PM (op 06-11-2003)


Nieuws in de wachttoren? Welnee, eeuwenoud gereutel.

bromde familie om 04:10 PM (op 06-11-2003)


Kiers:Het is nog geen echte IP ban.
Meer een tijdrovende hobby voor Luna.
Ik ga gewoon door. Nu wordt het pas leuk.

Ik snap die wijven niet. Als ze nou niet zo had gereageerd was ik dat hele zielige log van haar allang vergeten. Maar nee hoor. Ze wil dit eigenlijk graag. Dus eigenlijk moeten we haar negeren. Maar dan wint zij. En dat wil ik niet. Ik weet het niet.

Ach, ik mag nog gewoon bij CiNNeR komen, dus ...

bromde Lennard om 04:15 PM (op 06-11-2003)


Nee ik dacht, misschien is De Wederkomst dit jaar, want dan laat ik die APK-keuring mooi zitten.

bromde Hoof om 04:17 PM (op 06-11-2003)


(...)

bromde Hoof om 04:18 PM (op 06-11-2003)


Goed idee Hoof. Dat bespaard de maantrol een hoop werk.
Misschien moet Rob (?) haar uitleggen hoe Pivot's blacklistfunctie werkt?

Wie weet waar Rob is? Zeg hem even dattie naar Luna moet.

bromde Lennard om 04:20 PM (op 06-11-2003)


Ik zit nu al een stief uurtje te loeren naar één van die gele ecstacy-pilletjes die ik in mijn mobieltje verstopt heb (reuze handig, zo'n pillenvakje), maar zou iemand het verder opmerken?

Volgens mij hadden de mobieltjes anno '80 de gemiddelde grootte van een telefoonboek.

Zo ongeveer dan.

bromde dreadloki om 04:31 PM (op 06-11-2003)


*11,36 eurocent valt*

Ik begrijp nu pas de woordspeling tussen Luna en Maanisch.

Bedankt Team Seth Gaaikema.

bromde Eddee om 04:33 PM (op 06-11-2003)


KANSLOZEN!
(Ps ik wist niet dat je je zo kon storen aan iemand die je niet kent, maar het lijkt nu bijna afgelopen, yes!)
En nee, ik ben niet bang dat jullie mijn reactiedinges komen volzeiken. Dat gunnen jullie mij weer niet. Mazzel! Tot nooit! :-)

Hear. Hear.

bromde bicat om 04:34 PM (op 06-11-2003)


Dat is toch een uitnodiging of niet?

bromde Lennard om 04:36 PM (op 06-11-2003)


Dat is een verkapte manier om te zeggen: "Kom op mijn webzijde", inderdaad.

Ach, ik ga even sportvissen.

bromde bicat om 04:41 PM (op 06-11-2003)


Ach, ik zie het al.
En ik trap er in. Dat mannetje toch.

Sorry, ik zal het nooit meer doen.

bromde Lennard om 04:41 PM (op 06-11-2003)


Hoe krijg je het iedere keer weer voor elkaar ??

Je staat genoteerd in de top 10 X-treme logs 2003...

regards,

bromde brom de beer [ ROLAND ] om 04:45 PM (op 06-11-2003)


Hoe krijg je het iedere keer weer voor elkaar ??

Je staat genoteerd in de top 10 X-treme logs 2003...

regards,

bromde brom de beer [ ROLAND ] om 04:45 PM (op 06-11-2003)


(...)

bromde dreadloki om 04:59 PM (op 06-11-2003)


(.)(.)

bromde Eddee om 05:01 PM (op 06-11-2003)


A. .)(.
B. .().().
C. ).().(
D. ()()..

Welke hoort hier niet in thuis?

bromde slyyy om 05:07 PM (op 06-11-2003)


De rode

bromde Hoof om 05:10 PM (op 06-11-2003)


Kom op jongens, niet zo bescheiden. Daar hebben we allemaal aan meegwerkt dat Bicat de eXtremest WebLLogh of Da yeaR 2003 is geworden. Hulde voor jezelf en hier de koele kouwe statistics:

Statistika posjeta za www.eXXtremeBiCat.net (getallen in miljoenen)

Total Hits Bicat 13353
Total Hits Naamloos Rood Mutsje 7770
Total Hits Kansloos Mannetje 3325
Total Hits Doodgeboren Kindje 969
Total Hits Onvruchtbare Kaffer Kloon77645

Bicat:

Total Unique w00ts!! 368
Total Unique terms 778
Total Unique Insults 251
Total Unique Useless Insults 1
Total Unique Deathwishes 85

. Avg Max

Hits per Hour 18 433
Hits per Day 445 1144
Files per Day 259 738
Pages per Day 110 359
Visits per Day 32 152
KBytes per Day 2588 10137

Hits by Code

Code 200 - KUT!! 7770
Code 206 - Partially deleted 32
Code 302 - Buttfucked 74
Code 304 - Not Modified 4491
Code 400 - Bad Request 5
Code 403 - Totally Forbidden 4
Code 404 - Murder 957
Code 405 - Method Not Allowed 2
Code 500 - Internal Mental Error 18

En dan natuurlijk een achterlijke rij met getallen die wetenschappellijk aantonen dat wij dus gewoon de gaafsten zijn. In een enclave ergens ver in de polder waar alleen onze taal wordt gesproken. HUH!!

1 125 0.94% 93 1.20% 47 1.41% 30 3.10% 23 6.25% 844 1.09%
2 666 4.99% 403 5.19% 117 3.52% 16 1.65% 33 8.97% 4891 6.30%
3 572 4.28% 269 3.46% 84 2.53% 22 2.27% 16 4.35% 2375 3.06%
4 108 0.81% 82 1.06% 27 0.81% 11 1.14% 13 3.53% 819 1.05%
5 359 2.69% 248 3.19% 86 2.59% 18 1.86% 16 4.35% 2423 3.12%
6 344 2.58% 310 3.99% 42 1.26% 14 1.44% 16 4.35% 2373 3.06%
7 1144 8.57% 738 9.50% 225 6.77% 18 1.86% 13 3.53% 10137 13.06%
8 607 4.55% 377 4.85% 127 3.82% 17 1.75% 27 7.34% 2668 3.44%
9 7 0.05% 3 0.04% 2 0.06% 2 0.21% 6 1.63% 64 0.08%
10 465 3.48% 403 5.19% 77 2.32% 20 2.06% 23 6.25% 3517 4.53%
11 373 2.79% 273 3.51% 78 2.35% 27 2.79% 26 7.07% 2985 3.84%
12 400 3.00% 326 4.20% 42 1.26% 17 1.75% 18 4.89% 3352 4.32%
13 270 2.02% 140 1.80% 66 1.98% 22 2.27% 30 8.15% 1177 1.52%
14 410 3.07% 210 2.70% 133 4.00% 52 5.37% 48 13.04% 3133 4.04%
15 432 3.24% 240 3.09% 178 5.35% 109 11.25% 64 17.39% 1579 2.03%
16 837 6.27% 483 6.22% 359 10.80% 135 13.93% 49 13.32% 2808 3.62%
17 830 6.22% 405 5.21% 284 8.54% 152 15.69% 83 22.55% 2702 3.48%
18 287 2.15% 152 1.96% 83 2.50% 48 4.95% 41 11.14% 1434 1.85%
19 439 3.29% 277 3.56% 133 4.00% 34 3.51% 31 8.42% 2686 3.46%
20 250 1.87% 110 1.42% 84 2.53% 34 3.51% 30 8.15% 1013 1.31%
21 180 1.35% 131 1.69% 45 1.35% 25 2.58% 20 5.43% 942 1.21%
22 313 2.34% 291 3.75% 98 2.95% 15 1.55% 13 3.53% 3951 5.09%
23 907 6.79% 333 4.29% 227 6.83% 12 1.24% 14 3.80% 2712 3.49%
24 1076 8.06% 422 5.43% 167 5.02% 14 1.44% 14 3.80% 5701 7.34%
25 764 5.72% 459 5.91% 232 6.98% 17 1.75% 18 4.89% 5047 6.50%
26 548 4.10% 173 2.23% 108 3.25% 12 1.24% 12 3.26% 1457 1.88%
27 134 1.00% 93 1.20% 28 0.84% 15 1.55% 16 4.35% 986 1.27%
28 77 0.58% 54 0.69% 39 1.17% 19 1.96% 17 4.62% 587 0.76%
29 131 0.98% 116 1.49% 42 1.26% 20 2.06% 11 2.99% 1172 1.51%
30 298 2.23% 156 2.01% 65 1.95% 23 2.37% 21 5.71% 2108 2.72%

bromde Kiers om 05:34 PM (op 06-11-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)