huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "De necrofiele lijkschouwer"] [Huiswaarts] [volgende bral: "De bakkerskar (op de wijze van 'De leliŽn')"]

10/15/2003: "Dikke Jongen 12 - "De Vuilnisbak""

Uitgelachen, weggehoond, ondergekotst, beschimpt, afgezeken, weggepest, genegeerd, over zichzelf afgeroepen, gemolesteerd, vernederd, weggejaagd en nog niet doorhebben dat het aan hemzelf ligt.
Dat is de definitie van Dikke Jongen. Dikke Jongen denkt dat de hele wereld een complottheorie aanhangt.
Het grote complot tegen Dikke Jongen.

De laatste woorden van Dikke Jongen zullen zijn: de enige twee op deze wereld die mij een beetje zuurstof gunden, waren Mijn Broer en Mijn Moeder.

De scriptschrijver van mijn levensloop had een wonderlijke dag toen hij voornemens was mij en Dikke Jongen roommates te maken. In hetzelfde huis kwam Lange Jongen te wonen, broer van Dikke Jongen en vanaf hier genoemd Lange Jongen.

Lange tijd fungeert Lange Jongen als vertaalmachine voor de nukken en grillen van Dikke Jongen. Ooit dezelfde baarmoeder gefrequenteerd, weet Lange Jongen het bijzondere gedrag van Dikke Jongen in enigszins acceptabele banen te leiden.

Door toedoen van Lange Jongen is er sprake van een heuse samenlevingsvorm waarbij gezond gegeten, geslapen en huisgehouden wordt.

Tot op een kwade dag de scriptschrijver Lange Jongen uit het verhaal schrijft en Dikke Jongen helemaal alleen achterlaat met de schrijver dezes.
Lange Jongen wordt vervangen door een andere roommate en Dikke Jongen ziet de 'Complottheorie Tegen Dikke Jongen' bewaarheid worden.

De plotselinge verwarrende instabiliteiten raken Dikke Jongen voornamelijk op het communicatieve vlak. Nadeel echter van het communicatieve vlak is dat het de poort vormt tot alle andere vlakken. Verstoken van de geestelijke bijstand van Lange Jongen raakt Dikke Jongen in een spiraal van ondoorzichtig zelfmedelijden.

Dikke Jongen keert definitief in zichzelf en verhuisd binnenshuis naar zijn eigen derde verdieping. Voor Dikke Jongen geen gezamelijk praat- en eetsessies meer. Voor Dikke Jongen definitief geen sociale contacten meer.

Verwonderd over het leefpatroon van Dikke Jongen en voornamelijk waarmee Dikke Jongen zich voedt, kon ik mij recentelijk niet beheersen.
Nieuwsgierigheid maakte zich op sluipende wijze van mij meester. Deze week nam ik bij afwezigheid van Dikke Jongen een kijkje op de derde verdieping.

Ik bestudeer een chaotisch buro dat niet lijkt op het buro van de directeur van de eenmanszaak met "management support" op zijn visitekaartje. Het buro lijkt meer op het buro van een dolende tiener getuige de loshangende poster aan de muur "Men in Black" en "Monsters Inc.", basebalcaps en stoere doorkijkzonnebrillen volgens de laatste mode, diverse stukken gereedschap alsmede dartpijltjes. Bakken met snoepgoed, waar je ook kijkt.

Een kijkje op zijn bed geeft een wonderlijk plaatje. Het beeldscherm naast bed dat gelinked is met zijn computer op het buro, kan op afstand bediend worden met een infrarode muis. Een tikje tegen de muis laat de Auto Power Shut Off aanspringen en ik zie het laatste plaatje van een via Kazaa gedownload filmpje. Het blonde jonge meisje heeft een grote witte plak sperma op haar voorhoofd en lacht mij vriendelijk tegemoet.

Op bed liggen de mousepad, de muis zelf, een opengeritst zakje drop, een fles water en jawel... de bij dit soort stillevens onvermijdelijke rol toiletpapier.

Mijn eigen rukkende tienerjaren en lang daarna nog vers in het geheugen; ik kijk naast het bed en zie drie propjes wc-papier die ik niet aan een nader onderzoek onderwerp.

Ik loop terug naar de voorzijde van de derde verdieping en onderwerp de extreem grote prullenbak onder het buro van Dikke Jongen aan een gedetailleerd onderzoek. Extreem grote prullenbak omdat Dikke Jongen dan maar 1x per week zijn gezicht beneden hoeft te laten zien.

Vanuit forensisch antropologisch standpunt bekeken is een prullenbak een ideale informatieverschaffer van de patient. Vandaar mijn interesse voor het object.

Ik tref het volgende aan;

15 blikjes Coca Cola, ettelijke zakken chips in de meest uiteenlopende smaken, een aantal plastic frietbakjes met restanten mayonaise alsmede opengescheurde papieren snackbarzakjes, zakken drop in verschillende geuren en kleuren, Fruitella wikkels van eveneens de hele smaaklijn, Bisc & Twix in u raadt het al..., boterkoek met Echte Boter en warempel een klokhuis. Een heus afgekloven klokhuis van een echte appel. Eentje welteverstaan.

Een lege stofzuigerzak, de ongelezen Prive-bijlage van De Telegraaf, veel gratis folders van de meest uiteenlopende groothandels, drie versleten sokken, twee afgekeurde cd-roms, en een hele berg gebruikte samengefrommelde propjes wc papier.

Een gezonde rukker haalt tweemaal daags, ik tel er 13 dus dit is een prullenbak van een week. Een snelle verificatie met het wekelijkse rondje dat de Kliko-bak maakt leert mij dat de rekensom klopt.

Ik snuffel verder en stuit als laatste op een leeg en geheimzinnig plastic flesje met een even geheimzinnig opschrift: "Stack, Mdouble you". Ze hebben zelfs een website.

Met trillende vingers lees ik het opschrift: niet langer te gebruiken dan een maand achtereen indien gebruikt als afslankmiddel.

Damn, ik weet het zeker! Dikke Jongen vreet zich klem aan ziekmakende en verslavende suikers. Daarna slikt Dikke Jongen deze "Stack, Mdouble you" om zijn vadsige pens weg te werken. Dikke Jongen zit in een vicieuze cirkel en heeft een serieus eetprobleem. Als eindproduct van een psychische impasse met zichzelf.

En hij woont al langer dan een maand alleen op de derde verdieping. En slikt dus al langer dan een maand "Stack, Mdouble you". Ik ben bang dat Dikke Jongen binnen nu en een maand komt te overlijden!


Reedsch...21 toevoegingen, reedsch

-5spam

-edit

bromde Eddee om 03:37 PM (op 15-10-2003)


Gadver, wat ben jij ziek zeg. tussen het afval van Dikke Jonge zitten spelen. En dan die tissues. Dat je z'n leven aan ons presenteerd is al erg genoeg, maar dat je zo in je rol opgaat is verwerpelijk.

Kiers, jij gaat volgende week met mij mee naar mijn psych. Dat heb je hard nodig.

bromde Lennard om 03:37 PM (op 15-10-2003)


- *PLOP*

bromde dus ECHT iemand anders dan Kiers om 03:37 PM (op 15-10-2003)


Eddee, kun je even vertalen?

bromde Lennard om 03:38 PM (op 15-10-2003)


u zegt het maar. Welke afstand?

bromde Eddee om 03:40 PM (op 15-10-2003)


-5spam en -edit.
In het nederlands bedoel ik.

bromde Lennard om 03:41 PM (op 15-10-2003)


- Wat ik je brom

bromde dus ECHT iemand anders dan Hoof om 03:42 PM (op 15-10-2003)


Sinds enige tijd bemerk ik dat een populair gebruik van een niet nader te noemen website hier wordt overgenomen.
toen dacht ik bij mezelf ach, laat ik de realiteit een stukje dichter benaderen en de reactie van zo'n actie als actie laten gelden.
Overigens mag u het ook gewoon zelfcensuur noemen, vind ik niet erg.

bromde Eddee om 03:48 PM (op 15-10-2003)


Als u het niet erg vind snap ik er geen hol van. Dat zal wel komen vanwege mijn beperkte kennis van de diverse logzijdes.

bromde Lennard om 03:54 PM (op 15-10-2003)


Ter uwer informatie, bijgevoegd een treffend voorbeeld: http://frontpage.fok.nl/news.fok?id=33515
maar ach zo veel heeft het nou ook weer niet om het lijf.

bromde Eddee om 04:09 PM (op 15-10-2003)


Niet veel om het lijf? Volgens mij gaat het nergens over.

Als protest tegen deze onzin zal ik nergens meer als eerste reageren!

Zo. En laat de wereld nu maar veranderen.

bromde Lennard om 04:13 PM (op 15-10-2003)


Kiers, ik moet helaas een kwartiertje eerder weg. Maar dat kan wel. Toch?

Hier alvast mijn stock-comments.

-Ja lekker, doe maar.

-*Zucht* … moet dat nou Marnix?

-Nee, ik heb liever een ijsje.

-Geef mij de tissues even aan.

-Iets over een uil.

-Ja, maar wat heeft die kabouter er mee te maken?

-Helemaal mee eens, alleen vind ik dan van niet.

-Laat dat maar aan de kabouters over.

-Mag ik er twee? Marnix is er toch niet.

-Bicat? Wat heb jij hier te zoeken?

Succes met je avond dienst.

bromde Lennard om 04:18 PM (op 15-10-2003)


*kijkt om de hoek en sluipt snel weer weg*

bromde Marnix om 07:02 PM (op 15-10-2003)


M/22/Hengelo zoekt dikke jongen om dingen mee te doen, zoals eten en met elkaars mannentieten spelen. Zelf ben ik een onaantrekkelijke jongen met rood piekhaar en een lelijke neus. Antwoord met foto van mannentiet is altijd antwoord terug.

bromde Dreknek om 07:02 PM (op 15-10-2003)


[H1]Zeg Kiers ga jij ooit nog eens afstuderen, en zo reeds gesehafft, ga je dan een baan zoeken? En zo reedsch in dienst van HMH Beatrix etcetera, ga eens aan het werk man!! [/H1]

Kut, alweer de verkeerde haken!

PLOPPERDEPLOP

bromde grts homo ploppens om 07:36 PM (op 15-10-2003)


*plop* bedoel ik

bromde homo ploppens om 07:39 PM (op 15-10-2003)


Dus binnen een maand kunnen wij niet meer genieten van de avonturen van Dikke Jongen en zn Kornuiten?

Kiers, lees ik dit goed?

bromde Cactus om 07:56 PM (op 15-10-2003)


Ik vond hem er ook al ongezond bleek uitzien in de kroeg.
Maar dat kan aan mijn gemoedstoestand gelegen hebben.
U weet wel, goed dronken met een fleugje hoop op warmte, sex en coke.

bromde Bart om 08:15 PM (op 15-10-2003)


-Geef mij de tissues even aan.

bromde dus ECHT iemand anders dan Lennard om 12:12 AM (op 16-10-2003)


*hips*

net terug van de avonddienst. wazz weer drankovergoten. stopt dat nou nooit eens? ik bedoel we worden toch ouder en volwassener?

bromde Kiers om 12:13 AM (op 16-10-2003)


-Helemaal mee eens, alleen vind ik dan van niet.

bromde dus ECHT iemand anders dan Lennard om 12:14 AM (op 16-10-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)